The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.08.2014, 13:03
Podniesienie cen biletów sluszne. Mam nadzieję, że koniec jest już z voucherami, darmówkami pajacka. Tym co chodzili na sektor E polecam kupić bilety w pierwszej kolejności na sektory E23/E24, sam tak zrobię.
Teraz jojczenie o to, że ceny biletów wzrosły nam o dyszkę a dla młodych od 5-7 jest nie na miejscu dla szanującego się kibica. Było wiadomo, że pajacek klub wprowadził w przepaść i nie ma przychodów, było to wiadomo od pół roku, że rozdawał darmówki, zresztą śledziłem parę sektorów i tych miejsc na "R" na dole E i A23 było multum! Dobrze wiecie, że klub poszedł w końcu do głowy, ale kto nie popełnia błędów? Trzeba wziąć się za jaja i mu pomóc w końcu i skończyć tajne dochodzenie, co, dlaczego, po co i czemu? Jak komuś faktycznie nie na rękę pomóc klubowi, który woła o ratunek to niech se kupi karnet, tam ceny nie wzrosły a w przeliczeniu na mecz macie ze 3 mecze za friko.
Nie jojczyć, Do kas!

Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
doskonały pomysł...podwyżka cen biletów ? a niby dlaczego w imie czego ?

skoro SKWK tak sobie to wymyslilo to niech płacą drozej za bilety, klub powinien im umozliwic taką opcje...
Chcemy zapelnic stadion to podwyzszamy ceny biletów ot tak sobie wg. widzimi sie pewnej organizacji...
jak to mówią kto głupi ten kupi...
W imię tego, żebyś mógł się z kumplami w robocie przekomarzać, jakiej to Wielkiej drużynie kibicujesz.
Podwyżka dla SKWK klubu nie zbawi, oni i tak pewnie swoje rzucą. Prosiłbym nie popadać w paranoje.
A Strefa kibica czynna do 22!

Przypomniam, że 2 tys karnetów na C w zeszłęj rundzie i kilkaset na caly stadion jednak było wykupionych, a inni mieli jeszcze zakazy więc nie pisać, że tylko wy ponosicie konsekwencje, bo to śmieszne jest
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 27.08.2014 o godz. 14:24.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
David.
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.08.2014, 13:24
Przecież Wisła gra obecnie ładny futbol, warto płacić za takie widowisko.
Wiem, że niektórym ciężko może być się przestawić, że:
a) nie są jednak do końca elitą,
b) muszą zapłacić za bilet bo (mam nadzieję) ilość voucherów została ograniczona.

Dla porównania najtańsze bilety normalne:
- Legia - 40 zł
- Kuchenki - na mecz z GKS B. - 35 zł - z parchami (wiadomo, szacunek) - 20 zł
- Lechia - 20 zł
- Ruch - 20 zł
- parchy - 12 zł
u nas najtańszy 25 zł.
Dane ze stron klubowych, ceny w dniu meczowym.
Mamy problemy bogactwa dlatego klub trzeba ratować.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 26.08.2014, 13:38
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
czytam wszystkie newsy na oficjalnej stronie Wisły i mam wrażenie, że zmienił sie ich styl. jest jakiś taki bardziej hmmm radosny?
Nowy napastnik w klubie, kibice walą drzwiami i oknami do strefy kibica, musi się każdemu micha cieszyć w klubie. Pamiętam też jak sami piłkarze narzekali na atmosferę na trybunach, jestem przekonany że z radością zobaczą te 13-15 tyś w piątek (tak obstawiam) i będą grali jeszcze lepiej. Fajnie by było żeby było i 20 tyś na trybunach, ale jednak w to wątpię.

Mam też nieodparte uczucie, że nawet zwykli pracownicy wolą mieć Czerwińskiego, niż Bednarza za prezesa. Tak zwyczajnie, po ludzku.

A i też uważam że Czerwiński to musi być opcja przejściowa, na ciężkie czasy. Potrzebny nam menago z prawdziwego zdarzenia.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.08.2014 o godz. 13:41.
Odpowiedz cytując
arigatou
Member

Od: 09.2007

Stary 26.08.2014, 14:39
Bednarz pracownikom nie wadził, jak ładnie napisało weszło był przewidywalny. Czerwiński ma nie po drodze z pewnymi osobami do tego parę osób ma na pieńku z SKWK i mówi się o liście osób do zwolnienia więc Twoje uczucie jest błędne.
Odpowiedz cytując
maqz
Junior Member

Od: 11.2011

Stary 26.08.2014, 14:53
Zeby jeszcze bardziej wspomoc Nasz klub, moze warto uruchomic cos w stylu sportowego Cash Backu jak to zrobil klub Anwil http://www.fundacjakibica.pl/deklaracja_anwil
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 26.08.2014, 16:20
Cytat:
Wisła Kraków SA przeprasza osoby, którym zablokowała konta kibica, za uniemożliwienie im uczestnictwa w meczach piłki nożnej, rozgrywanych przez drużynę Wisły Kraków, oraz za bezprawne sugerowanie, że są one podejrzane o udział lub współudział w zakłóceniu porządku w dniu 8 marca 2014r. podczas meczu Wisła Kraków - Ruch Chorzów.
Oficjalnie
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2014, 16:42
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Oficjalnie
Fajny gest, pytanie tylko czy taka była 'umowa' czy jest to 'spontaniczne'? tak czy siak jakoś cieszy mnie takie podejście klubu do kibica. W tym momencie miło by też było przeczytać podobny wpis z drugiej strony. Jak już zaczynać od nowa to po całości.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 26.08.2014, 16:46
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Fajny gest, pytanie tylko czy taka była 'umowa' czy jest to 'spontaniczne'? tak czy siak jakoś cieszy mnie takie podejście klubu do kibica. W tym momencie miło by też było przeczytać podobny wpis z drugiej strony. Jak już zaczynać od nowa to po całości.

W stylu "przepraszamy że zostaliśmy bezprawnie pozbawieni wejścia na stadion" ?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2014, 16:58
W stylu "przepraszamy że zostaliśmy bezprawnie pozbawieni wejścia na stadion" ?
Raczej:" potępiamy wszelkie przejawy wandalizmu jakie miały miejsce w ostatnim półroczu w Krakowie i okolicach. Ze swojej strony dopilnujemy, aby żaden człowiek nazywający się kibicem Białej Gwiazdy nie wpadł już nigdy na równie idiotyczny pomysł jak obrzucanie stadionu racami czy dewastacja bazy treningowej"
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.08.2014, 17:04
Przeprosili za Bednarza bo to on zablokował Konta Kibica.
Czas na porządku po tym śmieciu.

Pisałem kiedyś, że wraz z odejściem Bednarza będą przeprosiny, a Karty Kibica wszystkim zostaną automatycznie odblokowane. Bo to było i wyłącznie widzimisię Bednarza. A nie żadne zgodne z prawem wyrokiem sądu nakładane blokady. To niektórzy się śmiali..

Po prostu przyszedł śmieć, zablokował Karty kibicom, którzy śmigali na Wisłę gdy ten popi.erdalał po murawach w koszulce Legii, po czym się rozsiadł w fotelu VIP oznajmiając przy tym, że jak ktoś chce to może do niego przyjść, zrobić mu loda, podpisać lojalkę i wtedy on łaskawie odblokuje Kartę.

Parodia ze śmiecia.
Ostatnio edytowane przez element : 26.08.2014 o godz. 17:11.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.08.2014, 17:07
Tylu newsów, komunikatów, drobnych i większych zmian na oficjalnej nie było już dawno Zastanawiam się, czy osoby ze Strefy Kibica po takim opierdalańsku będą umiały wskoczyć na wyższe obroty
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 26.08.2014, 17:21
Raczej:" potępiamy wszelkie przejawy wandalizmu jakie miały miejsce w ostatnim półroczu w Krakowie i okolicach. Ze swojej strony dopilnujemy, aby żaden człowiek nazywający się kibicem Białej Gwiazdy nie wpadł już nigdy na równie idiotyczny pomysł jak obrzucanie stadionu racami czy dewastacja bazy treningowej"

Tak na poważnie bo już sam nie wiem?
A co z wojną na Ukrainie?
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2014, 17:25
Tak na poważnie bo już sam nie wiem?
A co z wojną na Ukrainie?
A co, wojnę na Ukrainie wywołali przebierańcy z Majdanu w koszulkach Wisły?

Może się nie wyraziłem jasno, natomiast nie chcę znowu ciągnąć tego tematu. Pozdro dla kumatych
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.08.2014, 17:27
Temat 1 i najważniejszy - system biletowy. Kto może niech kupuje bilety wcześniej niż w dniu meczu, bo przychodząc nawet godzinę przed meczem można być pewnym że zobaczy się co najwyżej 2 połowę. Uprzedzajcie znajomych i rodzinę.
Albo niech po prostu kupuje przez internet.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.08.2014, 17:29
R33 napisał(a):Wyświetl post
Albo niech po prostu kupuje przez internet.
Napisz mi jak debilowi, krok po kroku, jak mam to zrobić?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 26.08.2014, 17:30
A może potępią też pijanych kierowców-kibiców Wisły? W sumie jak potępiać każde łamanie prawa to każde nie?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 26.08.2014, 17:43
Niektórzy to zachowują się jakby im się cały świat zawalił.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 26.08.2014 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2014, 18:12
palikot napisał(a):Wyświetl post
A może potępią też pijanych kierowców-kibiców Wisły? W sumie jak potępiać każde łamanie prawa to każde nie?
a pewnie! widzę że nic nie zrozumiałeś z mojego postu, ale mam to gdzieś.

Jak SKWK wysyła pismo do Wisły, tak jak to ostatnie odnośnie cen biletów to z pełną świadomością reprezentuje stanowisko kibiców Wisły. W domyśle wszystkich - bo i wszystkich jak jeden mąż dotyka podwyżka. No i teraz pytanie, czy Ci którzy rzucali race, czy dewastowali naszą bazę treningową, to byli również kibice Wisły? I właśnie dlatego wypada, aby na stronie stowarzyszenia 'zrugać' publicznie takie osoby. Tylko tyle i aż tyle.A jeśli przyrównujesz sprawy 'Wiślackie' do spraw z pijaanymi kierowców lub wojny na Ukrainie to nie mamy o czym rozmawiać. To nie ten poziom rozmowy, wybacz.

PS. Jestem za podwyżką cen, choć mogła się odbyć w inny sposób. Cieszę się również z wywalenia Bednarza, ale widzę też duże 'zaniedbania' po stronie skwk. Nikt nie jest święty, choć wielu by chciało takimi być.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 26.08.2014 o godz. 18:14.
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 26.08.2014, 20:30
Oczywiście zaznaczenie do kogo skierowane są przeprosiny było rzeczą niezbędną - w tej formie, w której się ukazał, ten komunikat miał dość skandaliczny wydźwięk. Ciekawe czy go przeredagują czy też zniknął na zawsze, znów bez słowa wyjaśnienia.
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 26.08.2014, 20:40
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Od tego momentu kończymy tu dyskutować o Bednarzu . Można dyskutować nadal o skutkach finansowo organizacyjnych jego prezesury. Natomiast zero postów o nim samym. Jeśli ktoś musi nadal to zapraszam do Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły
No właśnie, czy leci z nami pilot.. bu tu ciągle bez zmian..
Aimable napisał(a):Wyświetl post
No i proszę - przeprosiny zniknęły zarówno z oficjalnej, jak i z wislaportal.pl... Czyżby jakiś konflikt wśród klubowej "wierchuszki"
To w istocie ciekawe, z SKWK chyba też zniknęło ...jak dla mnie ubolewanie powinno być równoczesne z obu stron, bo kary bez sensu, ale pomysły z racami na boisko lub na kibiców na stadion, analogicznie.
arigatou napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie bez zmian B. nie ma ale w klubie dalej rządzą Ci sami ludzie, rzucili B. na pożarcie i tyle. Milosz postulatów było więcej zachęcam do przeczytania archiwum na "skwk.pl". Co daje z marketingiem, Smudą na którego też poszły gromy itp itd
No tak, ale to nie był bojkot wyłącznie SKWK, był jak mniemam reakcją na działania ex prezesa i był dość jednak spontaniczny, notabene punkt widzenia SKWK miał i inne postulaty, mój tylko jeden.. a reszta powinna być uzgadniana z nowymi władzami, z Czerwińskim, w przyszłości z Gaszyńskim, jak się potwierdzi jego kandydatura. Smudę bym też zostawił, póki sobie radzi.
Generalnie mnie interesuje przyszłość Wisły, ta sportowa i ta ekonomiczna i .. do tego dobrze by było zamknąć przeszłość wspólnym jakimś komunikatem SA i SKWK i iść do przodu.. ale po tym znikającym tekście z oficjalnej.. na zamkniecie zaszłości trzeba widać poczekać.

A co do tej przyszłości .. to 2 rzeczy mnie teraz interesują najbardziej, marketing, aby stadion bardziej zapełnić i zewnętrzni inwestorzy ..niech napływają całymi chmarami .., a na poważnie, dobrze aby coś drgnęło, bo wiosną znowu możemy zostać z niczym w lidze, mając tak wąską kadrę.
Ostatnio edytowane przez milosz : 26.08.2014 o godz. 20:45.
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 27.08.2014, 07:40
Skawa Wadowice napisał(a):Wyświetl post

Zrozum w końcu gościu, że to dla nas piłkarze grają a nie dla was. Każdy piłkarz woli grać dla 100 fanatycznych niż 1000 kiełbasianych. W tym przypadku jest nas ponad 5 koła.

Ave
Że CO? Piłkarze to pracownicy klubu i lubią jak ich ktoś dopinguje, ale dla większości to jest sprawa piątoplanowa.
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Stary 27.08.2014, 08:13
Panowie spokojnie, jak to się mówi zgoda buduje niezgoda rujnuje, a My musimy pomóc w budowie Wielkiej Wisły i do tego potrzebny jest każdy z Nas, i ten który zdziera gardło na C i ten, który pije wino w loży VIP i ten który, wcina kiełbaskę na E czy innej trybunie. Bo każdy z Nas wszystkich dokłada swoją cegiełkę do wizerunku i budżetu Wisły, a więc Panowie i Panie WSZYSCY NA R22!!! WSZYSCY PO KARNETY!!!
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 27.08.2014, 08:50
Zrozum w końcu gościu, że to dla nas piłkarze grają a nie dla was.
Musze Cię rozczarować. Jak zaznaczył mazo czy saklak1906 graja dla kasy, to jest ich zawód. Grali jak był bojkot i nie przyłączyli się do niego. Połowa z nich zawdzięczała robotę Bednarzowi, nikt nie chciał odejść z powodu bojkotu. Itd itd. Możesz twierdzić że każdy piłkarz woli grać przy 100 fanatycznych niż 1000 kiełbasianych i tutaj mogę się zgodzić że w dopingu jeden fanatyk równy jest 10-ciu piknikom. Doping, nie obecność.

Myślisz, że chłopaki celowali w dzieci? Lukasz, weź się nie wygłupiaj.
Ja? Mamy problem z ustaleniem że zrobiły temat 'chłopaki'. Powinienem zapytać Cię skąd masz 'zdjęcie' że tak twierdzisz. Poziom dyskusji staje się absurdalny przez 'obrońców stowarzyszenia'.
Przeczytaj akapit w którym pisałem że mało kto umie pielęgnować bzdury i przypisywać je drugiej stronie. Skąd masz tekst 'Myślisz, że chłopaki celowali w dzieci'? Przecież nikt średnio inteligentny nie uwierzy w taka bzdurę. Czyj to jest argument? Mój czy 'Wasz'?

Co do mnie, było jasne ze kiedyś powrót musiał nastąpić. Pytanie było tylko w jakiej formie. Niestety powrót został wywalczony siłą a nie kompromisem. Jak Wawro chce tak ma. Moim zdaniem - były lepsze opcje dla Wisły.

Najlepiej będzie jak sobie zorganizujesz bojkot i nie przyjdziesz na stadion. Nikt tego nie odczuje.
Może kiedyś zrozumiesz że w Waszej 'nomenklaturze' taka filozofia zaowocowała głownie tym ze frekwencja wyniosła 6k a bojkot się przedłużył. Nie ma zwolenników Bednarza - istnieją głownie dlatego że Wy tak nas nazywacie i chcecie nazywać. Ludzie chodzili na stadion, nie dlatego że kochają Bednarza - dlatego że reagują jak reagują na takie traktowanie. Nie chcą dawać do puszek, nie chcą dawać ani złotówki na kogoś kto nie dość ze nie dba o ich interesy to jeszcze mówi że są zbędni. Wszystko owoc Waszej pracy czy jak wolisz owoc tego że jesteście 'lepsi' co jest odbierane jak zwykła pogarda.

"Nibylandia czyli polityka sportowo-finansowa Wisły Kraków" - niby odejście od tematu ale tak na prawdę pora przyznać ze tą politykę kształtują obecnie trzy siły - Prezes w klubie, Cupiał i SKWK/WSH. Życzyłbym sobie więc aby przynajmniej w dyskusjach zrzucać na stowarzyszenie część odpowiedzialności za to co się dzieje a nie przypisywać działań 'zielonym dobrodusznym ludkom' po to tylko by SKWK miało czyste ręce/sumienie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 27.08.2014 o godz. 08:53.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 27.08.2014, 09:38
Jak chodziliscie dla Wisly, dla pilkarzy, dla 108 lat tradycji to dla was sie nic nie zmienia.

Wasze miejsca czekaja, aby uratowac ta tradycje i wartosci dla ktorych nie bojkotowaliscie bilet jest drozszy o 10 zl.

Czym jest 10 zl?

Nie szukajcie tanich wymowek!

Klub potrzbuje was tak jak potrzebowal a wy przychodziliscie!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 27.08.2014, 10:07
Między akcją ze złotówką a podniesieniem cen biletów teraz jest ogromna różnica wiesz raindog? Oprawy mogą Ci się nie podobać, muzeum może nie chcesz, pomnik masz gdzieś, to już wiemy. Teraz Ci nie pasuje podwyżka cen, żeby klub miał czym za prąd zapłacić? Nie chcesz płacić więcej, to idź na tańszy sektor, nikt Ci tyłka do krzesełka nie przyspawał.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.08.2014, 10:10
raindog napisał(a):Wyświetl post

@ogryzek - kończę pisanie z racji powyższego. Błąd Twojego rozumowania polega na tym, że wyróżniasz tylko jeden typ imprezowania i ze zwykłej schadzki rodzinnej - gdzie są zarówno mięsożercy, jak i warzywożercy, robisz imprezę wegetariańską, czy to komuś pasuje, czy nie.

Rozumowanie logiczne polega na tym, że na początku wyróżniasz zbiory, elementy itp. a następnie pojawiają się założenia. Pójście dalej może odbywać się tylko wtedy, gdy każdy zaakceptuje owe założenia. Jeśli ktoś nie akceptuje tych założeń, to nie jest to problem odrzucającego, co postulującego je. Założenia mają być oczywiste dla każdego. Ja nie akceptuje założenia, że każdy powinien być wegetarianinem, stąd jeśli na tym chcesz opierać swoje racje - to nie masz żadnych argumentów. Oczywiście ten przykład z wegetarianizmem to podtrzymanie metafory.
Bez urazy ale raindog pasuje do Ciebie wieczne prawdziwa fraszka Sztaudyngra "Był mędrzec co nie wiedział że ma na dupie przedział"

Język naturalny to nie logika formalna, dochodzi sfera wartości (wstępnych założeń) które się nie da w żadnym razie uzgodnić. Logika ma ograniczone zastosowanie w takim wypadku. Bo założenia dla obu stron w takich dyskusjach będą różne, tak jak ich wizje świata, wartości, ukryte presupozycje. Nie da się takich dyskusji zredukować do wspólnego zbioru elementów, założeń. Jedynie uniwersalne są schematy rozumowania... i nic więcej. Dla tego takie dyskusje są często bezowocne i jałowe dla obu stron. I żadna logika tu nie pomoże
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 27.08.2014 o godz. 10:13.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 27.08.2014, 10:10
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Przeciez Lukasz na stadionie jest raz albo dwa w roku!
Jeden z powodów dla którego mam inne spojrzenie na rzeczywistość - z większym dystansem. Nie mam nic w tym temacie do ukrycia - jeśli fakt że nie jestem 'kumaty' ma znaczenie w interpretacji moich słów - proszę.

Oszem bywam okresowo, wychowałem się w Krakowie. Jak jestem na meczu targam ze sobą kliku pikników którzy są ponieważ wyjazd organizuję - kupno biletów transport itp. Na pewno klub dzięki mnie ma więcej przychodu niż po zakupie karnetu, mimo że mnie co mecz nie ma i dobrze o tym wiesz - rozmawialiśmy o tym. Trzy - z racji na mój okresowy pobyt na R22 nie jestem osobą która robiła na złość swoją obecnością podczas bojkotu (choć byłem na kilku meczach) i która będzie bojkotować obecny 'układ'. GKS zamierzam jednak odpuścić, na L pewnie będę z 'wagonem' pikników na E. Potem się zobaczy. Zrezygnować z chodzenia nie zamierzam jak również latać do kas ponieważ ktoś zakończył wojnę w której nie uczestniczyłem. Swoje dla klubu robię niezależnie od tego kto jest prezesem. Prywatnie nie trawię hipokryzji i kłamstwa.

MatMario napisał(a):Wyświetl post
Pisal to kilka razy wiec dajcie chlopakowi spokoj.
Taki mój urok iż poprawiam. Dopóki nie zmienia to sensu wypowiedzi nie czuje się odpowiedzialny. OK mogę popracować nad tym elementem, jeśli razi.

EOT
Powód: *choć byłem na kilku meczach, dopisac trzeba inaczej będie posądzony o doping z fotela
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 27.08.2014 o godz. 10:13.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 27.08.2014, 10:21
No dobra, sorry bywasz czesciej ale napewno rzadziej niz mozna by wnioskowac po twojej aktywnosci w tym watku.

Wydajesz sie bardzo kumaty, wydaje sie ze masz gotowe recepty na wszystko i rozwiazanie kazdego problemu Wisly Krakow.

Ale tak jak pisalem, chyba nikt z was nie chodzil na mecze dla bednarza!?

Wiec Panowie, jesli chcecie dobra Wisly a ponoc do poniedzialku chcieliscie go ponad bojkotem i ostracyzmem w tym srodowisku, czas jechac po bilet!
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 27.08.2014, 10:35
OK. Dziś Włodarski w prasie - 'Tak, chcę kupić Wisłę Kraków'.

Cytat:
Już raz był bliski kupienia go. Jesienią 2012 r. klub wpadł w finansowy dołek i Cupiał podjął z nim rozmowy. - Siedliśmy przy butelce wina i uzgodniliśmy szczegóły. Prezes przyznał, że moja firma jest z klubem od bardzo dawna, a tylko takiej osobie mógłby oddać Wisłę, w którą włożył kawał serca - wspomina Włodarski.
Odpowiedz cytując
Revolver
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 27.08.2014, 10:50
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
OK. Dziś Włodarski w prasie - 'Tak, chcę kupić Wisłę Kraków'.
Za co? Cały realny majątek tego faceta nie pokryje nawet długu wobec TeleFoniki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów