The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.08.2014, 18:10
Łysy to dopiero początek, nie chodzi nawet o kwestie współpracy klub - kibice ale o niektórych członków w zarządzie klubu którzy mają za uszami tyle że powinni z Wisły z hukiem wylecieć.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 25.08.2014, 18:12
Też się cieszę, że na stadion wrócą kibice, i mam nadzieje, że nowy prezes będzie normalny - znajdzie sponsora, i ogarnie ten bajzel, który powstał. Inna sprawa, że popieram s1meone. Żadnej złotówki od biletu na jakiekolwiek cele - nie każdy chce dawać i nikt nie ma ludzi do tego zmuszać. Od tego są i będą zbiórki. Zresztą skoro SKWK stwierdziło, że może pokryć koszt odprawy łysego, to i może również sfinansować muzeum... Wracając do tematu - chciałbym prezesa silnego - takiego, który będzie silny w negocjacjach, wywali UFA (tu też wiele zależy od umowy i kar w niej zawartych), ale też takiego, który będzie pilnował porządku (nie pały, a ochrona ma wyłapywać łebków, którzy nie stosują się do regulaminu i prawa - w końcu od czegoś mamy ten monitoring). Mam nadzieje, że kibice się dostosują... szczególnie teraz nie trzeba nam rac ani podobnych akcji, klub i tak ledwo zipie finansowo...
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.08.2014, 18:14
SKWK juz sfinansowalo restauracje, silownie, sekcje TSW, a teraz finansuje w duzej mierze budowe muzeum.. ale skad Ty to mozesz wiedziec.. czas bys Ty i Tobie podobni cos od siebie dali , a nie tylko klikac po klawiaturze

zlotowka od biletu jak najbardziej musi byc aktualna, ten kto blokuje budowe pomnika dla Henryka Reymana ten nie jest godzien nazywac sie kibicem Wisly, a na to ma m.in isc zlotowka od biletu. Ale na to przyjdzie jeszcze pora.
A poza tym muzeum, tyle ze drugie na stadionie, poza tym budowym przez SKWK / TS Wisla w hali Bialej Gwiazdy.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.08.2014 o godz. 18:17.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 25.08.2014, 18:17
Dawno nie było takiego podniecenia w klubie wsrod kibicow. Lepiej pozno niz wcale chociaz mogło to sie rozwiazac wczesniej
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.08.2014, 18:24
Bednarz odejdzie - ok, fajnie, czekałam na ten moment, ale nie spodziewałabym się nagłej znaczącej poprawy naszej sytuacji. Jedno na pewno się zmieni, wrócą na stadion kibice i to będzie chyba najbardziej namacalny skutek odejścia Bednarza.
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 25.08.2014, 18:27
aNouc, pewnych rzeczy nie rozumiesz. Jakkolwiek szczytną i światłą ideą jest muzeum, to decyzja o przeznaczaniu jakiejkolwiek kwoty na nią nie powinna być oparta o zasadę przymusu. Wtedy jest to bezsensowne. To nie blokowanie budowy pomnika. Bilet to bilet, a klub jeśli będzie chciał, to się dorzuci z własnych środków lub nie. Podobnie kibice. Dziś złotówka na pomnik, jutro na to, a pojutrze na tamto. Nie twórzmy wyjątków od zasady, bo za niedługo znajdą się nie wiadomo jak szczytne cele, na które klub będzie musiał przeznaczać pieniądze. Nie.

Ja też sądzę, że budowa muzeum i pomnika jest dobrą ideą, ale poprzez zbiórki - klub udostępnia miejsce w dniu meczu, nawet pozwoli gdzieś nakleić plakat - w ten sposób i ja chętnie rzucę kilkanaście złociszy do puchy. W ten sposób ma to sens - btw jak sobie wyobrażasz, że z biletów od pejsów też będziesz kosił na pomnik?

Nie obchodzi mnie co SKWK ufundowało, mogą nawet ufundować klub brydża jeśli mają na to ochotę. To jest spółka piłkarska i restauracji, siłowni czy sekcji TSW nic do tego...
Odpowiedz cytując
CMSNero
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 25.08.2014, 18:29
aNouc napisał(a):Wyświetl post
SKWK juz sfinansowalo restauracje, silownie, sekcje TSW, a teraz finansuje w duzej mierze budowe muzeum.. ale skad Ty to mozesz wiedziec.. czas bys Ty i Tobie podobni cos od siebie dali , a nie tylko klikac po klawiaturze

zlotowka od biletu jak najbardziej musi byc aktualna, ten kto blokuje budowe pomnika dla Henryka Reymana ten nie jest godzien nazywac sie kibicem Wisly, a na to ma m.in isc zlotowka od biletu. Ale na to przyjdzie jeszcze pora.
A poza tym muzeum, tyle ze drugie na stadionie, poza tym budowym przez SKWK / TS Wisla w hali Bialej Gwiazdy.
I zamiast odpisywac tym simonom I innym framata , lukasza itp wynalazka to po prostu mozna cytowac np. ten wpis I tyle w temacie ...
Odpowiedz cytując
GieKrol
Junior Member

Od: 07.2013

Stary 25.08.2014, 18:57
Cytat:
aNouc, pewnych rzeczy nie rozumiesz. Jakkolwiek szczytną i światłą ideą jest muzeum, to decyzja o przeznaczaniu jakiejkolwiek kwoty na nią nie powinna być oparta o zasadę przymusu. Wtedy jest to bezsensowne. To nie blokowanie budowy pomnika. Bilet to bilet, a klub jeśli będzie chciał, to się dorzuci z własnych środków lub nie. Podobnie kibice. Dziś złotówka na pomnik, jutro na to, a pojutrze na tamto. Nie twórzmy wyjątków od zasady, bo za niedługo znajdą się nie wiadomo jak szczytne cele, na które klub będzie musiał przeznaczać pieniądze. Nie.

Ja też sądzę, że budowa muzeum i pomnika jest dobrą ideą, ale poprzez zbiórki - klub udostępnia miejsce w dniu meczu, nawet pozwoli gdzieś nakleić plakat - w ten sposób i ja chętnie rzucę kilkanaście złociszy do puchy. W ten sposób ma to sens - btw jak sobie wyobrażasz, że z biletów od pejsów też będziesz kosił na pomnik?

Nie obchodzi mnie co SKWK ufundowało, mogą nawet ufundować klub brydża jeśli mają na to ochotę. To jest spółka piłkarska i restauracji, siłowni czy sekcji TSW nic do tego..
Zgadzam się w 100%. Ludzie kupując bilet hcą dawać kase klubowi a nie stowarzyszeniu. Założe się że jeśli SKWK ustawi jakąś puszkę to wiele osób wrzuci tam nie tylko złotówke ale i piątke albo nawet dyche. co da kwote równą a może nawet i większą niż po złotówce od biletu a będzie na pewno lepiej postrzegane wśród innych...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 25.08.2014, 19:20
Wolność wyboru jest w Lidlu lub Biedronce. Przychodząc na R22 jesteście kibicami Wisły Kraków, którzy mają obowiązki. Można sparafrazować słowa Romana Dmowskiego - Jesteś wiślakiem, więc masz wiślackie obowiązki.
Przychodząc na R22 masz obowiązek dbać o tradycję i historię (muzeum, pomnik) i przyszłość klubu i pomyślność w tym mieście (wychowanie mlodych pokoleń w duchu wiślackich tradycji - akcja dla młodych z osiedli i szkół).

Twoim obowiązkiem na R22 nie jest siedzenie na swoim miejscu, ale wspieranie ogólno pojętego interesu wiślackiego.

Więc skończmy ten temat. Mam nadzieję, że akcja 1 zł od biletu jest uzgodniona i KAŻDY będzie wspierał ją kupując bilety na mecze, bez wyjątku dla nikogo, nawet dla pejsów. Tym to bym nawet dodał 10 zł do biletu.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 25.08.2014 o godz. 19:26.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.08.2014, 19:31
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Wolność wyboru jest w Lidlu lub Biedronce. Przychodząc na R22 jesteście kibicami Wisły Kraków, którzy mają obowiązki. Można sparafrazować słowa Romana Dmowskiego - Jesteś wiślakiem, więc masz wiślackie obowiązki.
Przychodząc na R22 masz obowiązek dbać o tradycję i historię (muzeum, pomnik) i przyszłość klubu i pomyślność w tym mieście (wychowanie mlodych pokoleń w duchu wiślackich tradycji - akcja dla młodych z osiedli i szkół).

Twoim obowiązkiem na R22 nie jest siedzenie na swoim miejscu, ale wspieranie ogólno pojętego interesu wiślackiego.

Więc skończmy ten temat. Mam nadzieję, że akcja 1 zł od biletu jest uzgodniona i KAŻDY będzie wspierał ją kupując bilety na mecze, bez wyjątku dla nikogo, nawet dla pejsów. Tym to bym nawet dodał 10 zł do biletu.
Kolego to mi troche nacjonalizmen zalatuje.
Jestem kibicem Wisly Krakow a nie marionetka, bo moze za rok bedziecie chlieli zebysmy pikniki po miescie ze sprayami i nozami latali
,
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 25.08.2014, 19:39
A co Ty chciałeś demokrację na stadionie

- "drodzy kibice, dzisiaj odbędzie się głosowanie czy pokazujemy oprawę A lub B" ... litości
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Stary 25.08.2014, 19:40
domin_czyzyny właśnie takimi działaniami i mówieniem jak twoje robi się konflikt. Pamiętaj, że spółka jest oddzielnym bytem i nie ona jest odpowiedzialna za muzeum, bo nie ma tego w statucie. Jak będzie miała, to będzie mogła finansować. Jeśli monopol na interes wiślacki (czymkolwiek miałoby to być) ma mieć SKWK, to w ten sposób narzucając swoje poglądy stracicie januszy, którzy w tym klubie też zostawiają swoje pieniądze. Mylisz się także w tym, że w klubie nie ma wolności wyboru - otóż właśnie tego typu przymusem zachęcisz innych, by szli gdzie indziej. Chcesz srebrniki pejsów na pomnik? ja bym nie chciał takiego pomnika, na który się składają koleżanki z kałuży... po prostu nie i tyle.

Powtarzam, idea budowy i jest dobra i ja jej nie neguję, i chętnie wesprę, ale nie w ten sposób. SKWK ma swoją rolę, ale niech narzuca innym swoich poglądów, bo to jeszcze nie oni są "właścicielami" i prezesami klubu. Wezmą klub na utrzymanie jak to zrobił Cupiał, to mogą wtedy po 1 zł przeznaczać na co chcą. Klub też nie powinien zgadzać się na wszystko, bo ma też innych kibiców, którzy niekoniecznie życzą sobie takich rozwiązań.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 25.08.2014, 19:57

Widze ze bierzesz czynny przyklad z polskiego rzadu na ktory sam psioczysz i dazysz do obowiazkowego podnisenia danin. Nastepnym razem premysl 2 razy zanim napiszesz. I zmien sobie zdjecie profilowe bo nieaktualne

W sumie to nie ma sie co dziwic ze aktywisci kibicowscy maja duzo z nacjonalistow
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.08.2014, 19:58
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Jestem kibicem Wisly Krakow a nie marionetka, bo moze za rok bedziecie chlieli zebysmy pikniki po miescie ze sprayami i nozami latali
Wiesz co to jest Armia Białej Gwiazdy ? Od razu widać, ze nie byłeś w wojsku. Tam też byś pewnie demokracji szukał
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 25.08.2014, 20:01
Kocur napisał(a):Wyświetl post
A co Ty chciałeś demokrację na stadionie

- "drodzy kibice, dzisiaj odbędzie się głosowanie czy pokazujemy oprawę A lub B" ... litości
Robcie oprawy, akcje kibicowskie, lejcie po ryju pasiastych, tylko nie dzielcie kibicow na lepszych i gorszych.
Na kumatych i nie kumatych, januszy i piknikow, bo kazdy ma miejsce na stadionie i kazdy jest potrzebny.
My sie wam nie wpier.alamy w oprawy, przyspiewki a Wy nam do kielbas nie zagladajcie.
Nie jestem za 1 zl do biletu na zbiorki tak sam dam ile mam, a i w kolekcji mam kilka zeczy ktore oddam do muzeum a mam co.
,
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2014, 20:04
Gówno Prawda potrafi wychować sobie młodych, wykształconych z wielkiech miast
O bredniach, które wypisujesz odnośnie jakiegoś biegania to szkoda nawet pisać.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 25.08.2014, 20:10
Robcie oprawy, akcje kibicowskie, lejcie po ryju pasiastych, tylko nie dzielcie kibicow na lepszych i gorszych.
Nikt nikogo nie dzieli i nie ma zamiaru - temat dotyczył oburzenia że rządzi mała grupa ludzi i tak było jest i będzie.
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 25.08.2014, 20:22
Nacjonalizm im ....a przeszkadza, co za ludzie...
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 25.08.2014, 20:34
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Bo media im wyprały mózgi. Mylą nacjonalizm z nizizmem...
Odpowiedz cytując
borys
Banita

Od: 07.2010

Stary 25.08.2014, 20:36
Bednarz szczesliwie odszedł juz inni szykują się na jego miejsce aby określać kto jest a kto nie jest kibicem...

Co się zmieni? Nic. W takich warunkach cala Wisła zawsze razem już nigdy nie będzie. Wojna domowa trwa w najlepsze porostu teraz inna strona w natarciu.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 25.08.2014, 20:36
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To tylko slogany, które usłyszeli w TVN24. a gdy kiedyś jednym z tych od "zero tolerancji" chciałem porozmawiać rzeczowo- by np wytłumaczył pojęcie nacjonalizmu i odróżnił je np od faszyzmu, patriotyzmu czy ekstrmizmu, to gościowi zrzedła mina.
Była jedynie ostry i głośno monolog z jego strony, jednak gdy przyszło porozmawiać konkretnie to niestety trochę ucichł.

Tak jest w 99.9%- ci ludzie są jedynie mądrzy przy wujku googlu i w swoim gronie.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 25.08.2014, 20:50
Bednarz NIE JEST już pracownikiem Wisły Kraków dlatego nie dyskutujemy o nim w temacie Aktualni pracownicy. Jeśli ktoś nadal chce o nim dyskutować zapraszam na Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 25.08.2014 o godz. 20:58.
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 26.08.2014, 06:54
Tu chyba niektórzy się nie słyszą i nie czytają co piszą. Złotówka od biletu jest be, ja nie dam, nie zgadzam się. Ale, jak będzie pucha to dam, wrzucę, nawet pięć złoty. No, ku*wa, co za banda hipokrytów.
Ostatnio edytowane przez johny96 : 26.08.2014 o godz. 07:02.
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.08.2014, 07:10
Po prostu nikt nie lubi mieć narzucone coś odgórnie.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2014, 07:35
art napisał(a):Wyświetl post
Po prostu nikt nie lubi mieć narzucone coś odgórnie.
Cóż, są sprawy ważniejsze niż dobre samopoczucie kilku forumowiczów z wislakrakow.pl.

Albo się przystosujecie i zaakceptujecie "akcję 1 zl od biletu" (jeśli daj Boże zostanie wprowadzona), albo nie będziecie Stilicia oglądać. Wybór należy do Was.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 26.08.2014 o godz. 07:39.
Odpowiedz cytując
art
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 26.08.2014, 07:45
Abstra..... już od tego do której grupy 'kibiców' wrzuciłeś mnie domin, ale jak się ma 1zł od biletu do oglądania Stilica?
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 26.08.2014, 07:45
Cóż, są sprawy ważniejsze niż dobre samopoczucie kilku forumowiczów z wislakrakow.pl.

Albo się przystosujecie i zaakceptujecie "akcję 1 zl od biletu" (jeśli daj Boże zostanie wprowadzona), albo nie będziecie Stilicia oglądać. Wybór należy do Was.
Czyli co dyktatura?
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 26.08.2014, 07:53

Jeśli cena wejściówek pozostanie niezmienna sram na to, na co klub ile przeznacza... jeśli natomiast kwota zostanie o złotówke podniesiona i ta złotówka będzie gołym okiem widoczna w cenie biletu, będzie to przejaw jawnego skur...stwa!
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 26.08.2014, 08:05
A jak podniosą o 5 zł? Też będziesz płakał?
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.08.2014, 08:13
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Jeśli cena wejściówek pozostanie niezmienna sram na to, na co klub ile przeznacza... jeśli natomiast kwota zostanie o złotówke podniesiona i ta złotówka będzie gołym okiem widoczna w cenie biletu, będzie to przejaw jawnego skur...stwa!
Nawet jeśli za tą złotówkę powstanie MUZEUM czy POMNIK HENRYKA REYMANA?

I Tobie podobne wynalazki będą mogły gołym okiem dostrzec na co została przeznaczona ta złotówka?

W dupach Wam się poprzewracało. Nie o taką Polskę nasi dziadkowie walczyli.

"Przejaw jawnego k..." nabijaj w klawiaturę, to Ci chyba najlepiej wychodzi, a do ruchu kibicowskiego na Wiśle się nie wpier...!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów