The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.08.2014, 19:22
no tak slużbowy najlepszy.ja wczesneij jeździelm focusem tyle,ze 1.8 tdci.odradzam serdecznei.autko jako takie bardzo fajne ale silniki dlugo nei wytrzymuja.moj sie skonczyl po 240 tyś.no i o dziwo palil wiecej niz mondziak.tam srednai przekraczała 7 litrow.już dokladnei nie pamiętam ale chyba bylo 7.4
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 24.08.2014, 20:12
tyle, że Kocura mondeo chyba szybciej jeździ niż Twoje Picasso. To znaczy więcej pod butem ma
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 24.08.2014, 21:47
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
tyle, że Kocura mondeo chyba szybciej jeździ niż Twoje Picasso. To znaczy więcej pod butem ma
niewykluczone,ale chyba kocur nei wykorzystywał jeszcze wszystkeigo.myśle,ze spalanie wypadłoby jeszcze gorzej.ja ze swego wycisnąłem 230.ale to go lekko gorka pchała.natomiast 220 da sie bez problemu
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.08.2014, 04:14
Hehe, przy 200 kmh pewnie by mi średnie wyszło koło 18

Zaleta taka że jak chce wyprzedzić czy na światłach czy przy 100 kmh to po prostu wyprzedzam, zbiera się lepiej niż dizel. A że lubi się napić ... ja też lubię
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 25.08.2014, 07:16
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Zaleta taka że jak chce wyprzedzić czy na światłach czy przy 100 kmh to po prostu wyprzedzam, zbiera się lepiej niż dizel. A że lubi się napić ... ja też lubię
Też prawda jest taka, że diesel, dieslowi nierówny... kultura pracy i osiągi zależne sa w dużej mierze od producenta. Pamiętać też należy, że większość fałwejowskich motorów można spokojnie podciągnąć nawet do 30% bez ubocznych skutków w postaci większego spalania.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.08.2014, 08:10
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ja robię rocznie 5-10 tys km - dopóki nie znajdę firmy co mi da służbówkę, nawet hybrydę to jednak benzyna jest ok
Zazdroszczę. W sierpniu przekroczyłem już 12 tys. km, a jeszcze zostało parę dni na dobicie do 15k
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 25.08.2014, 09:55
Ja wyjątkowo teraz zrobiłem 1K - dwa kursy służbowo do Wrocka, tyle że za paliwo zwracają i bramki, zużyte opony to już mój problem

Jeszcze dzisiaj rano przed Wrockiem dzwon i 90 min stałem w polu bo już nie było jak zjechać na bok ... $%#$^#$^
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 25.08.2014, 10:56
hehe...ja od lutego do teraz machnąłem 14,5 tys km a jeździłem tylko na rozmowy o pracę i wokół komina Ciekawe ile dołożę do końca roku a tutaj już olej trzeba zmieniać Co do spalania, jeszcze nigdy nie przekroczyłem 7 litrów, zarówno w mieście jak i trasie. Raz do Poznania leciałem i starałem się trzymać te 100/110 km/h to mi Bella łyknęła średnio 5,2 l/100. Za to przy tych 160 km/h na autostradach, miejscami pod 200 to weźmie te 7 litrów. Ale nie jeżdżę tak często. Za to znajomy co śmiga Subaru Imprezą STI to mówi, że pełen bak jazdy do torze pozwala mu na przejechanie do 150 km hehe.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 25.08.2014, 17:12
no to sie pochwale...rocznei ponad 80 tyś km....ja podałem srednie spalanie z ok 50 tyś.natomiast gdyby wziąc pod uwagę tylko autostrady i prędkosci na nich to pewnie byłoby to ok9 litrów moze nawet wiecej
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 25.08.2014, 17:40
czym się zajmujesz picasso ? Bo ja 70 tys. km to robiłem jak zarządzałem sprzedażą nieruchomości na terenie całej Polski co oznaczało 4/5 dni w tygodniu w trasie. 80 tysi to sobie nie wyobrażam. Co Ty, machasz Kraków - Berlin 2 x w tygodniu ?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 25.08.2014, 17:45
Jak każdy kibol - po prochy na Bałkany a potem na handel do Holandii i tak dwa razy na tydzień

A swoją drogą lubię jeździć ale po tylu kkm rocznie to bym chyba ocipiał ...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 25.08.2014, 17:54
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
czym się zajmujesz picasso ? Bo ja 70 tys. km to robiłem jak zarządzałem sprzedażą nieruchomości na terenie całej Polski co oznaczało 4/5 dni w tygodniu w trasie. 80 tysi to sobie nie wyobrażam. Co Ty, machasz Kraków - Berlin 2 x w tygodniu ?
łatwo zgadnąć...przedstawiciel.sa dni że robie ponad tysiąc .do tego i zagranica czasem sie trafia.kolega z firmy robi jeszcze ok 5 tys więcej.i jak rozmawiam z konkurencja w branzy to tez podobne przebiegi maja.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 25.08.2014, 22:31
W branzach typu handel wykonczeniowka budowlana spokojnie przy duzych rejonach przedstawiciele robia po 10 tys. miesiecznie. Dla mnie jeden trip gdzies w kierunku Beneluxu, wyjazd do Polski i powrot daje prawie 3k.

Jak zapatrujecie sie na te diesle fordowskie 2.0 i 2.2 litra montowane w Volvo, Land Roverach czy Jaguarach. Wersje z Mk3 mialy problemy z dwumasa, turbo i geometria. Swiezsze diesle z kolei problematyczny DPF. Ma ktos porownanie?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 26.08.2014, 06:45
Te 2.0 140 KM w mondziakach są super, jak ktoś robi trasy jak Wy to dpf może mieć głęboko w dupie

Na forum klubowym goście piszą o wymianie dwumasy w okolicach 150 tys km - a poza tym jakieś drobne usterki, do chipowania te dizle są idealne, 180 KM i prawie 500 Nm bez problemów

Nie wiem czy inne marki coś modyfikowały ale w fordach działają elegancko.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 26.08.2014, 07:01
Dzięki.

Zwykle jest tak, ze DPF zapychaja miejskie korki i krotka jazda na nierozgrzanym silniku. W Volvo V50 od razu u mechanika wykastrowalem ten system, ale w V70 zostawilem ojcu i zobaczymy co się stanie.

Ciekawe jak od strony budowy roznia się te diesle fordowskie starszej i nowszej generacji. Przykladowo porownanie 2.2. 155 km z Mk3 i Jaga X-type, a 2.0 z Mk4 i Land Rovera.
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 26.08.2014, 14:45
emj10 napisał(a):Wyświetl post
W branzach typu handel wykonczeniowka budowlana spokojnie przy duzych rejonach przedstawiciele robia po 10 tys. miesiecznie. Dla mnie jeden trip gdzies w kierunku Beneluxu, wyjazd do Polski i powrot daje prawie 3k.

Jak zapatrujecie sie na te diesle fordowskie 2.0 i 2.2 litra montowane w Volvo, Land Roverach czy Jaguarach. Wersje z Mk3 mialy problemy z dwumasa, turbo i geometria. Swiezsze diesle z kolei problematyczny DPF. Ma ktos porownanie?
moge sie coś wypowiedzieć...z tym,ze w mondeo diesel 140 KM pochodzi z koncernu PSA.w tej chwili mam zrobione 184 tyś i nie slychac zeby trzeba bylo wymieniac dwumasę czy regenerowac wtryski bądź turbinę.w mojej wersji jest dpf ale jak słusznie zauważyl Kocur przy 'trasach' mozna sie nim nie przejmowac.jedyna rzecz jaka mi poszla była związana z dpf.jakis tam czujnik róznicy cisneinia.chyba 760 zl mnie to kosztowalo.
jak wcześneij wspomniąłem jeździłem focusem.silnik rozleciał sie po 240 tys.nie było co z niego zbierać.przy czym nie jestem rzeźnikiem samochodów o czym świadczy to,ze turbina poszła jeszcze do silnika kolegi i zrobił na nej 60 tys az do sprzedazy samochodu no i dwumasy tez nei ruszałem -motor 1.8 tdci
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 26.08.2014, 22:37
moje 1.9 JTD 150 KM w Alfie też zbiera dobre opinie. Silnik stosowany w niemal całej włoszczyźnie + Opel. Minusem jest tylko to, że kiepsko idzie krzesanie w nich mocy poza chip`em który jest w stanie podkręcić jednostkę do tych 180 KM/380 Nm. Można co prawda jeszcze dołożyć IC i wypluć dodatkowe +20 KM/40 Nm ale to rozsądny koniec tej jednostki. Więcej nie zniesie przeniesienie napędu. Osobiście natomiast uważam, że 200 KM i 420 Nm w takim samochodzie jak moja Alfa GT czy Bravo dostarczy dość emocji. Przynajmniej na trasie bo po mieście skrzynia biegów skutecznie hamuje zapier.dalacze zapędy
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.08.2014, 08:35
Wbrew pozorom tych dobrych diesli jest bardzo malo na rynku.

Wspomniany fiatowski 1.9 JTD to fajny silnik, ktory jest dosc dynamiczny, a przy tym w miare ekonomiczny. Przymierzalem się do niego w kontekscie Saaba 9-5 Sportback, ale brzydota tego kombi odciagnela mnie od tego pomyslu, a dodatkowo z tym silnikiem ten model nie mial jakis wybitnych osiagow. Dobry diesel, ale z ograniczeniami. Raczej do fur ponizej 1,5 tony.

Wracajac jeszcze do diesli fordowskich to mnogosc konfiguracji tych silnikow 2.0 i 2.2 troche miesza w glowach przez co ciezko wskazac, ktora wersja wyroznia się, a ktora nie na tle reszty. Przykladowo teraz w Volvo montuja silniki od D3 do D5 z czego D3 1.6 to konstrukcja Forda, z kolei silnik 2.0 D4 to popularny silnik koncernu PSA. Dopiero D5 2.4 to klasyczny diesel Volvo na 20 zaworach, ktory z generacji na generacje sprawia wieksze problemy. Wersja 185 km nie dosc ze niebezpiecznie zbliza się do 10 litrow sredniego spalania to jeszcze ma problemy z turbo i DPF.

Jak nie turbo to geometria. Jak nie dwumasa to DPF. Niestety zawsze jakis kompromis.
Odpowiedz cytując
Węgorz
Junior Member

Od: 09.2012

Stary 19.10.2014, 19:35
A czy właśnie ktoś, kto dalej ma Forda, korzystał może z tego:
http://www.ford.pl/Serwis/Motorcraft_Service/4-plus
Przed zimą i tak parę rzeczy muszę przejrzeć i może to by była niegłupia opcja.
Odpowiedz cytując
OpEnTaNy
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 27.10.2014, 14:11
Mozecie mi wytlumaczyc dlaczego taka cena ?
http://otomoto.pl/honda-civic-viii-C34853455.html gdzie nie widze haczyka?
Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie

Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 27.10.2014, 15:02
Przecież to jakaś fake oferta. Cywilnego Civica z 2007 nie kupisz za 20 tys. a co tu dopiero mówić o TypeS.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Stary 27.10.2014, 21:08
w ogłoszeniu nie pisze, że bezwypadek więc czujność wskazana. Jedź, oglądnij i jak będzie w dobrym stanie to kup i ciesz się autem za 70 % ceny. Ja w okazje nie wierzę ale kto wie. Type S to tylko pakiet ospojlerowania.
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 01.11.2014, 17:20
Siemanko, jest ktoś kto dobrze ogarnia Vag 3.11 ? potrzebuje sprawdzić sonde i nie mam pojecia jak, bo wyrzuca mi błedy na komputerze a koszt nowej to 5 stów bo to jakas 5 pinowa i zamienników brak, auto to seat leon 1M.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
Bartosz
JLB

Od: 01.2006

Stary 04.12.2014, 13:38
Panowie, poleci ktoś jakiś warsztat w celu wymiany rozrządu? 110k pękło i czas się ruszyć ;-)
Opel Astra H 1.6 Ecotec

E: dzięki Kocur, mają najlepszą cenę z serwisów które wydzwoniłem.
Ostatnio edytowane przez Bartosz : 04.12.2014 o godz. 16:24.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź gejem, rzuć na spreje!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 04.12.2014, 13:52
Ja osobiście z Oplem jeździłem przez prawie 5 lat do:

Cytat:
JA-RO Stoczniowców 1, 30-709 Kraków
Goście serwisują wyłącznie Ople.

Wjeżdża się szlabanem na teren stoczni i tam w sumie przez cały zakład po przekątnej
Tyle że mi telefon do nich wsysło - można podjechać i podpytać o cenę - porównać z innymi - ale z roboty byłem zadowolony zawsze.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 10.12.2014, 16:26
Opłaca się brać jebnięte auto ? Konkretnie chodzi mi o cos w tym stylu:

http://otomoto.pl/volkswagen-passat-b7-C35023952.html

Cena, przebieg marzenie, a uszkodzenia nie są jakieś ogromne, wiadomo trzeba z blacharzem podjechać najpierw. Ale brał ktoś kiedyś jebnięte? Na co zwracać uwagę? Będe wdzięczny za sugestie.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 10.12.2014, 16:36
Trzeba by mieć ze sobą blacharza żeby ocenił. Wyglądać może że tylko drzwi a tu nagle wyjdzie że słupek przestawiony, geometria cała poszła w....u i naprawa w cenie auta a i tak będzie znosiło w lewo

Kumpel kiedyś kupił lekko strzelony w przód - niby tylko grill, zderzak, chłodnica i lampy.
Po roku się okazało że poleciała maglownica która też dostała strzała a po 3 latach z silnika zaczął kapać olej.

Wiadomo że nigdy nie ma 100% pewności co kupujesz (chyba że w ASO albo od kumpla a i to nie zawsze) ale osobiście zawsze takich unikałem. Nie mam też takiej wiedzy żeby ocenić co i jak plus jeszcze kupę czasu - czasami za głupią uszczelką będziesz łaził z miesiąc a auto będzie stało.

Ale to tylko moja opinia

ps. Czy to auto z USA? To jeszcze trzeba światła wymienić na europejskie a słyszałem plotki że niektóre z "części" mają inny rozmiar za oceanem, w sensie chcesz wymienić tuleje a tam rozmiar w calach itp i za chiny nie wiadomo czy to co kupisz będzie pasowało.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.12.2014, 19:01
Ten akurat dość mocno walniety. Kolo wyrwane się wydaje, miejsce zamka chyba wycięte, podłoga pod siedzeniem tylnym chyba też pocięta... No i poduszki strselone. A to czesto droga sprawa.

Przy zakupie walnietego ja bralem takiego z calymi poduszkami bo często to główny koszt naprawy. A np nie włożyć poduszki z powrotem to dla mnie przegięcie. Tak samo problemem są modele przejściowe bo dostęp do części ograniczony. Xenony tez potrafią furę siana kosztować a znaleźć wersje eu jest czasem bardzo trudne.

Przy rozbitkach oglądaj stronę która jest w całości ze zwiększoną uwagą.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Chorynatrzykolory
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 11.12.2014, 23:59
Nie bierz nie ma sensu ,Ja wiem,że fajna fura ale tyle ile wpakujesz w naprawę tego auta,to na prawdę z tym ile kosztuje znajdziesz coś ciekawego A tutaj auto Ci może krzywo potem jeździć i w ogóle jakbyś chciał zrobić te poduszki to takie pieniądze,że MA SA KRA
Odpowiedz cytując
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 14.12.2014, 19:22
Musze zrobic rozrzad w Kangurze,poleci ktos dobrego mechanika? Nie musi byc jak najtanszy byle był dobry. Najlepiej północny Kraków,Krowodrza,NH. Z góry dzieki.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów