|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
no tak slużbowy najlepszy.ja wczesneij jeździelm focusem tyle,ze 1.8 tdci.odradzam serdecznei.autko jako takie bardzo fajne ale silniki dlugo nei wytrzymuja.moj sie skonczyl po 240 tyś.no i o dziwo palil wiecej niz mondziak.tam srednai przekraczała 7 litrow.już dokladnei nie pamiętam ale chyba bylo 7.4
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
tyle, że Kocura mondeo chyba szybciej jeździ niż Twoje Picasso. To znaczy więcej pod butem ma
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
niewykluczone,ale chyba kocur nei wykorzystywał jeszcze wszystkeigo.myśle,ze spalanie wypadłoby jeszcze gorzej.ja ze swego wycisnąłem 230.ale to go lekko gorka pchała.natomiast 220 da sie bez problemu
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Hehe, przy 200 kmh pewnie by mi średnie wyszło koło 18
![]() Zaleta taka że jak chce wyprzedzić czy na światłach czy przy 100 kmh to po prostu wyprzedzam, zbiera się lepiej niż dizel. A że lubi się napić ... ja też lubię ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Też prawda jest taka, że diesel, dieslowi nierówny... kultura pracy i osiągi zależne sa w dużej mierze od producenta. Pamiętać też należy, że większość fałwejowskich motorów można spokojnie podciągnąć nawet do 30% bez ubocznych skutków w postaci większego spalania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ja wyjątkowo teraz zrobiłem 1K - dwa kursy służbowo do Wrocka, tyle że za paliwo zwracają i bramki, zużyte opony to już mój problem
![]() Jeszcze dzisiaj rano przed Wrockiem dzwon i 90 min stałem w polu bo już nie było jak zjechać na bok ... $%#$^#$^ ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hehe...ja od lutego do teraz machnąłem 14,5 tys km a jeździłem tylko na rozmowy o pracę i wokół komina
Ciekawe ile dołożę do końca roku a tutaj już olej trzeba zmieniać Co do spalania, jeszcze nigdy nie przekroczyłem 7 litrów, zarówno w mieście jak i trasie. Raz do Poznania leciałem i starałem się trzymać te 100/110 km/h to mi Bella łyknęła średnio 5,2 l/100. Za to przy tych 160 km/h na autostradach, miejscami pod 200 to weźmie te 7 litrów. Ale nie jeżdżę tak często. Za to znajomy co śmiga Subaru Imprezą STI to mówi, że pełen bak jazdy do torze pozwala mu na przejechanie do 150 km hehe. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no to sie pochwale...rocznei ponad 80 tyś km....ja podałem srednie spalanie z ok 50 tyś.natomiast gdyby wziąc pod uwagę tylko autostrady i prędkosci na nich to pewnie byłoby to ok9 litrów moze nawet wiecej
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
czym się zajmujesz picasso ? Bo ja 70 tys. km to robiłem jak zarządzałem sprzedażą nieruchomości na terenie całej Polski co oznaczało 4/5 dni w tygodniu w trasie. 80 tysi to sobie nie wyobrażam. Co Ty, machasz Kraków - Berlin 2 x w tygodniu ?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jak każdy kibol - po prochy na Bałkany a potem na handel do Holandii i tak dwa razy na tydzień
A swoją drogą lubię jeździć ale po tylu kkm rocznie to bym chyba ocipiał ... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
łatwo zgadnąć...przedstawiciel.sa dni że robie ponad tysiąc .do tego i zagranica czasem sie trafia.kolega z firmy robi jeszcze ok 5 tys więcej.i jak rozmawiam z konkurencja w branzy to tez podobne przebiegi maja.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W branzach typu handel wykonczeniowka budowlana spokojnie przy duzych rejonach przedstawiciele robia po 10 tys. miesiecznie. Dla mnie jeden trip gdzies w kierunku Beneluxu, wyjazd do Polski i powrot daje prawie 3k.
Jak zapatrujecie sie na te diesle fordowskie 2.0 i 2.2 litra montowane w Volvo, Land Roverach czy Jaguarach. Wersje z Mk3 mialy problemy z dwumasa, turbo i geometria. Swiezsze diesle z kolei problematyczny DPF. Ma ktos porownanie? |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Te 2.0 140 KM w mondziakach są super, jak ktoś robi trasy jak Wy to dpf może mieć głęboko w dupie
![]() Na forum klubowym goście piszą o wymianie dwumasy w okolicach 150 tys km - a poza tym jakieś drobne usterki, do chipowania te dizle są idealne, 180 KM i prawie 500 Nm bez problemów ![]() Nie wiem czy inne marki coś modyfikowały ale w fordach działają elegancko. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dzięki.
Zwykle jest tak, ze DPF zapychaja miejskie korki i krotka jazda na nierozgrzanym silniku. W Volvo V50 od razu u mechanika wykastrowalem ten system, ale w V70 zostawilem ojcu i zobaczymy co się stanie. Ciekawe jak od strony budowy roznia się te diesle fordowskie starszej i nowszej generacji. Przykladowo porownanie 2.2. 155 km z Mk3 i Jaga X-type, a 2.0 z Mk4 i Land Rovera. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
jak wcześneij wspomniąłem jeździłem focusem.silnik rozleciał sie po 240 tys.nie było co z niego zbierać.przy czym nie jestem rzeźnikiem samochodów o czym świadczy to,ze turbina poszła jeszcze do silnika kolegi i zrobił na nej 60 tys az do sprzedazy samochodu no i dwumasy tez nei ruszałem -motor 1.8 tdci ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
moje 1.9 JTD 150 KM w Alfie też zbiera dobre opinie. Silnik stosowany w niemal całej włoszczyźnie + Opel. Minusem jest tylko to, że kiepsko idzie krzesanie w nich mocy poza chip`em który jest w stanie podkręcić jednostkę do tych 180 KM/380 Nm. Można co prawda jeszcze dołożyć IC i wypluć dodatkowe +20 KM/40 Nm ale to rozsądny koniec tej jednostki. Więcej nie zniesie przeniesienie napędu. Osobiście natomiast uważam, że 200 KM i 420 Nm w takim samochodzie jak moja Alfa GT czy Bravo dostarczy dość emocji. Przynajmniej na trasie bo po mieście skrzynia biegów skutecznie hamuje zapier.dalacze zapędy
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wbrew pozorom tych dobrych diesli jest bardzo malo na rynku.
Wspomniany fiatowski 1.9 JTD to fajny silnik, ktory jest dosc dynamiczny, a przy tym w miare ekonomiczny. Przymierzalem się do niego w kontekscie Saaba 9-5 Sportback, ale brzydota tego kombi odciagnela mnie od tego pomyslu, a dodatkowo z tym silnikiem ten model nie mial jakis wybitnych osiagow. Dobry diesel, ale z ograniczeniami. Raczej do fur ponizej 1,5 tony. Wracajac jeszcze do diesli fordowskich to mnogosc konfiguracji tych silnikow 2.0 i 2.2 troche miesza w glowach przez co ciezko wskazac, ktora wersja wyroznia się, a ktora nie na tle reszty. Przykladowo teraz w Volvo montuja silniki od D3 do D5 z czego D3 1.6 to konstrukcja Forda, z kolei silnik 2.0 D4 to popularny silnik koncernu PSA. Dopiero D5 2.4 to klasyczny diesel Volvo na 20 zaworach, ktory z generacji na generacje sprawia wieksze problemy. Wersja 185 km nie dosc ze niebezpiecznie zbliza się do 10 litrow sredniego spalania to jeszcze ma problemy z turbo i DPF. Jak nie turbo to geometria. Jak nie dwumasa to DPF. Niestety zawsze jakis kompromis. |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2012
Offline |
|
|
A czy właśnie ktoś, kto dalej ma Forda, korzystał może z tego:
http://www.ford.pl/Serwis/Motorcraft_Service/4-plus Przed zimą i tak parę rzeczy muszę przejrzeć i może to by była niegłupia opcja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Mozecie mi wytlumaczyc dlaczego taka cena ?
http://otomoto.pl/honda-civic-viii-C34853455.html gdzie nie widze haczyka? ![]() Zostałeś zabanowany (nałożono blokadę na Twój dostęp do forum) z następującego powodu:
Cycki na shoutboksie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przecież to jakaś fake oferta. Cywilnego Civica z 2007 nie kupisz za 20 tys. a co tu dopiero mówić o TypeS.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w ogłoszeniu nie pisze, że bezwypadek więc czujność wskazana. Jedź, oglądnij i jak będzie w dobrym stanie to kup i ciesz się autem za 70 % ceny. Ja w okazje nie wierzę ale kto wie. Type S to tylko pakiet ospojlerowania.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Siemanko, jest ktoś kto dobrze ogarnia Vag 3.11 ? potrzebuje sprawdzić sonde i nie mam pojecia jak, bo wyrzuca mi błedy na komputerze a koszt nowej to 5 stów bo to jakas 5 pinowa i zamienników brak, auto to seat leon 1M.
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
JLB
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Panowie, poleci ktoś jakiś warsztat w celu wymiany rozrządu? 110k pękło i czas się ruszyć ;-)
Opel Astra H 1.6 Ecotec E: dzięki Kocur, mają najlepszą cenę z serwisów które wydzwoniłem.
Ostatnio edytowane przez Bartosz : 04.12.2014 o godz. 16:24.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ja osobiście z Oplem jeździłem przez prawie 5 lat do:
Cytat:
Wjeżdża się szlabanem na teren stoczni i tam w sumie przez cały zakład po przekątnej ![]() Tyle że mi telefon do nich wsysło - można podjechać i podpytać o cenę - porównać z innymi - ale z roboty byłem zadowolony zawsze. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Opłaca się brać jebnięte auto ? Konkretnie chodzi mi o cos w tym stylu:
http://otomoto.pl/volkswagen-passat-b7-C35023952.html Cena, przebieg marzenie, a uszkodzenia nie są jakieś ogromne, wiadomo trzeba z blacharzem podjechać najpierw. Ale brał ktoś kiedyś jebnięte? Na co zwracać uwagę? Będe wdzięczny za sugestie. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Trzeba by mieć ze sobą blacharza żeby ocenił. Wyglądać może że tylko drzwi a tu nagle wyjdzie że słupek przestawiony, geometria cała poszła w....u i naprawa w cenie auta a i tak będzie znosiło w lewo
![]() Kumpel kiedyś kupił lekko strzelony w przód - niby tylko grill, zderzak, chłodnica i lampy. Po roku się okazało że poleciała maglownica która też dostała strzała a po 3 latach z silnika zaczął kapać olej. Wiadomo że nigdy nie ma 100% pewności co kupujesz (chyba że w ASO albo od kumpla a i to nie zawsze) ale osobiście zawsze takich unikałem. Nie mam też takiej wiedzy żeby ocenić co i jak plus jeszcze kupę czasu - czasami za głupią uszczelką będziesz łaził z miesiąc a auto będzie stało. Ale to tylko moja opinia ![]() ps. Czy to auto z USA? To jeszcze trzeba światła wymienić na europejskie a słyszałem plotki że niektóre z "części" mają inny rozmiar za oceanem, w sensie chcesz wymienić tuleje a tam rozmiar w calach itp i za chiny nie wiadomo czy to co kupisz będzie pasowało. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ten akurat dość mocno walniety. Kolo wyrwane się wydaje, miejsce zamka chyba wycięte, podłoga pod siedzeniem tylnym chyba też pocięta... No i poduszki strselone. A to czesto droga sprawa.
Przy zakupie walnietego ja bralem takiego z calymi poduszkami bo często to główny koszt naprawy. A np nie włożyć poduszki z powrotem to dla mnie przegięcie. Tak samo problemem są modele przejściowe bo dostęp do części ograniczony. Xenony tez potrafią furę siana kosztować a znaleźć wersje eu jest czasem bardzo trudne. Przy rozbitkach oglądaj stronę która jest w całości ze zwiększoną uwagą. ![]() ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Nie bierz nie ma sensu ,Ja wiem,że fajna fura ale tyle ile wpakujesz w naprawę tego auta,to na prawdę z tym ile kosztuje znajdziesz coś ciekawego
A tutaj auto Ci może krzywo potem jeździć i w ogóle jakbyś chciał zrobić te poduszki to takie pieniądze,że MA SA KRA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Musze zrobic rozrzad w Kangurze,poleci ktos dobrego mechanika? Nie musi byc jak najtanszy byle był dobry. Najlepiej północny Kraków,Krowodrza,NH. Z góry dzieki.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|