The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.08.2014, 13:53
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Nie przewiduje.

Nie byłoby sprawy gdyby przeszczep strzelił choć jednego karnego. Nie strzelił, Legia out po 4:4 i golu wyjazdowym.
Proste jak słońce. Nie byłoby .......enia o zabijaniu sportu, bo ten walkower by nie zmieniał nic w kontekście awansu.

A tak to mamy; Legia nową Mamą Madzi.
przełamał się z łęczną , może zalczą?
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.08.2014, 14:01
Kaan napisał(a):Wyświetl post
Celtic był losowany jako rozstawiony.
Legia byłaby losowana jako nierozstawiona.

Zmiana decyzji UEFA wiązałaby się z ponownym losowaniem. Oczywiście wszystkie kluby ucieszyły by się niezmiernie na zmianę przeciwnika, rezerwację lotów, rozpoznania przeciwnika. Nikt na pewno nie zgłosi sprzeciwu.

A nie, może nie będziemy ponownie losować, nie będziemy robić zamieszania, a niech grają razem 2 nierozstawione.

Nikt w doniesieniach medialnych nie zwraca na to uwagę ale na biedny klub potraktowany tak zdradziecko

Edit:
Przypomniał mi się kawał w aspekcie Legii:
Cztery zaprzyjaźnione małżeństwa miały ochotę na jakieś akcje w sypialni. Jeden z facetów zaproponował jednak, by nie rozdzielać sił i iść wszyscy do jednej sypialni. Wszystkim pomysł się spodobał. Poszli. Rozebrali się, zgasili światło, jazda. Po kilkunastu minutach echów, ochów, stęknięć itd. nagle zapala się światło i jeden z facetów mówi:
- Ej, ustalmy k..wa jakieś zasady, bo już trzeci raz z rzędu ktoś mnie w dupę p...li!
Nieprawda. Legia zajęłaby miejsce Celtiku i tyle.

Mam nadzieje, że ci wszyscy piewcy hasła o twardym prawie zmienią front na prolegijny jak im (jakimś cudem) UEFA przyzna rację. W końcu "dura lex...".
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 13.08.2014 o godz. 14:07.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.08.2014, 14:09
mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
Nieprawda. Legia zajęłaby miejsce Celtiku i tyle.
Byłoby to fair play w stosunku do innych klubów?

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.08.2014, 14:11
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy, co ugrał Boniek i prawnicy Legii... Ja jakoś nie daje większych szans, ale przesuniecie tej decyzji Komisji Odwoławczej daje do myślenia.

P.S - Widze też, że na forum wielu przeciwników rac, bo skoro trzeba przestrzegać prawa... Czego to się człowiek dowiaduje .
Mam dziwne wrażenie, że jak jakimś cudem nasze odwołanie chwyci to wszyscy od dura lex sed lex zamkną japy i zamiast znowu gadać o prawie, na którym oprze się II instancja, zaczną gadać o spisku i łapówie
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 13.08.2014, 14:12
silver03 napisał(a):Wyświetl post
Byłoby to fair play w stosunku do innych klubów?
A od kiedy Ciebie interesuje fair play? Ważne są przepisy.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.08.2014, 14:15
A według przepisów w przypadku awansu Legi (która w czwartej rundzie byłaby nierozstawiona), zespołem rozstawionym powinien być Ludogorets który w obecnej sytuacji zmagać musi się z Rumunami.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 13.08.2014, 14:16
Widzę, że fair play jest dla was ważne tylko, gdy przynosi korzyści waszej stronie. Dobrze, że jasno i klarownie to przedstawiłeś. Wyszło szydło z worka

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 13.08.2014, 14:24
Widzę, że fair play jest dla was ważne tylko, gdy przynosi korzyści waszej stronie. Dobrze, że jasno i klarownie to przedstawiłeś. Wyszło szydło z worka
Przykro mi, że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi i słowa "Ciebie".

RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
A według przepisów w przypadku awansu Legi (która w czwartej rundzie byłaby nierozstawiona), zespołem rozstawionym powinien być Ludogorets który w obecnej sytuacji zmagać musi się z Rumunami.
Ale co to ma do rzeczy? W momencie losowania zespołem, który awansował był Celtic, który powinien być rozstawiony. Był? Był. Co więcej, jakby w momencie losowania wynik rywalizacji NIE BYŁ rozstrzygnięty to współczynnikiem pary byłby współczynnik zespoły rozstawionego czyli Celtiku.

Były już parokrotnie takie sytuacje (vide Anorthosis-Dila Gori czy Celtic-Sion).

Co wy, przepisów nie znacie? Nie żartujcie.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 13.08.2014 o godz. 14:30.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 13.08.2014, 14:26
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Mam dziwne wrażenie, że jak jakimś cudem nasze odwołanie chwyci to wszyscy od dura lex sed lex zamkną japy i zamiast znowu gadać o prawie, na którym oprze się II instancja, zaczną gadać o spisku i łapówie
oprócz słodkiego warszawskiego pierdzenia podaj podstawę "chwycenia odwołania" , uefa złamie własne prawo?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 13.08.2014, 14:27
Przykro mi, że nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi i słowa "Ciebie".
Będzie awans Legii to przymkniesz oko na fair play, czyż nie?

Co więcej, jakby w momencie losowania wynik rywalizacji NIE BYŁ rozstrzygnięty to współczynnikiem pary byłby współczynnik zespoły rozstawionego czyli Celtiku.
W takiej sytuacji jeśli tak mówią przepisy, to ok. Ale taka sytuacja nie miała miejsca.

EDIT:
Ale co to ma do rzeczy? W momencie losowania zespołem, który awansował był Celtic, który powinien być rozstawiony. Był? Był.
A to nie jest już przypadkiem naciąganie/omijanie/łamanie przepisów, kosztem innych zespołów?
Ostatnio edytowane przez silver03 : 13.08.2014 o godz. 14:37.

Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Stary 13.08.2014, 14:35
W takie sytuacji jeśli tak mówią przepisy, to ok. Ale taka sytuacja nie miała miejsca.
Ale miała miejsce pierwsza sytuacja. Jak pare lat temu Celtic wchodził za Sion do LE to grał na współczynniku Sionu (dużo niższym nota bene), bo w momencie losowania to Sion był w LE.

Będzie awans Legii to przymkniesz oko na fair play, czyż nie?
Znajdziesz chociaż jeden w post, w którym pisze, że chciałbym, żeby UEFA ominęła przepisy i dała awans Legii?

kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
oprócz słodkiego warszawskiego pierdzenia podaj podstawę "chwycenia odwołania" , uefa złamie własne prawo?
Wystarczy lekko zainteresować się tematem bo medią trąbia o tym od rana:

Cytat:
Poza tym znaleziono istotną sprzeczność - punkt, na podstawie którego usunięto Legię z eliminacji Ligi Mistrzów (dotyczący tego, że kara zawieszenia za kartki naliczana jest graczom zgłoszonym do udziału w danej rundzie), stoi w wyraźnej opozycji do innego punktu mówiącego, iż listy mają zawierać nazwiska zawodników, którzy w danej rundzie mogą grać. Słowo "grać" wydawało się tu kluczowe, bowiem Bartosz Bereszyński, od którego występu z Celtikiem zaczęła się cała afera, grać w meczach z St. Patrick's Athletics nie mógł.
A biorąc pod uwagę tajemnice poliszynela, że UEFA wolała Legie w LM to nie zdziwię się jak to wystarczy.

EDIT:
A to nie jest już przypadkiem naciąganie/omijanie/łamanie przepisów, kosztem innych zespołów?
Jak naciąganie/omijanie/łamanie przepisów jak właśnie zachowanie stricte według przepisów co może być odbierano jako zachowanie nie fair play bo inne zespoły (w obecnej sytuacji hipotetycznie Ludogorets) mogą być skrzywdzone.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 13.08.2014 o godz. 14:47.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2014, 14:36
Stawiam dolary przeciwko orzechom, że nigdy na oczy nie widziałeś żadnego regulaminu ani uchwały UEFA, więc rozmowa jest całkowicie bezprzedmiotowa. Sam osobiście nie mam pojęcia jakie będzie rozstrzygnięcie.

Chciałbym po prostu zobaczyć mordy dura lex sed lex przy reformatoryjnej decyzji
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 13.08.2014, 14:51
Stawiam dolary przeciwko orzechom, że nigdy na oczy nie widziałeś żadnego regulaminu ani uchwały UEFA, więc rozmowa jest całkowicie bezprzedmiotowa. Sam osobiście nie mam pojęcia jakie będzie rozstrzygnięcie.

Chciałbym po prostu zobaczyć mordy dura lex sed lex przy reformatoryjnej decyzji
słuchaj mordo ,zapamiętaj, mądrzejsi ode mnie wypowiedzieli się w tym temacie, jest jedna OPCJA WALKOWER, każde inne rozwiązanie to złamanie prawa, rozumiesz , złamanie prawa , wy jestescie do tego przyzwyczajeni , świeży przykład zamieciony pod dywan przez komisję pzpn walkower dla Gryfa Wejcherowo w PP , z kim ? ano z warszawką, gdyby wtedy wasze przydupasy dały walkowera to może obleśnodorski i spółka czegoś by sie nauczyła, a tak jest zonk WALKOWER
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.08.2014, 14:51
Skoro do tej pory UEFA nie podjeła decyzji to moze znaczyc, ze nie wiedza co zrobic i maja pełno w porach. Kazda decyzja jaka podejma i tak bedzie dla nich niedobra.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Stary 13.08.2014, 14:52
Znajdziesz chociaż jeden w post, w którym pisze, że chciałbym, żeby UEFA ominęła przepisy i dała awans Legii?
Legia awansuje zgodnie z przepisami UEFY, ale nie będzie to z duchem fair play - dostanie rozstawienie za free podczas, gdy inne kluby na nie pracowały w poprzednich latach... Czy złamanie ducha fair play jest wówczas akceptowalne?

Odpowiedz cytując
Scucc
Junior Member

Od: 10.2008

Stary 13.08.2014, 14:59
Rzygać mi się już chce tą płaczliwą Legią, która pozuje na wielkiego obrońcę fair play i zachowuje się jakby spotkała ją największa niesprawiedliwość na świecie. Obrońcy szczytnych ideałów sportowych się znaleźli. A rzecz wygląda tak, że bardziej dwulicowych ludzi, to ciężko byłoby znaleźć.

Po przyznaniu Celticowi walkowera i wyrzuceniu Legii z eliminacji LM jej kibice i inne bezrozumne istotki zaspamowały profil fb UEFA hashtagiem #fuckuefa, a naczelny pseudo redaktor Weszło zaraz wymyślił koszulki fuck uefa. Po tym jak Legia napisała swoje zacne listy do Celticu, do UEFA, a później do środowiska piłkarskiego nagle zaczęło się spamowanie #letfootballwin, "bo jesteśmy tacy honorowi i uczciwi". Jak UEFA ogłosi, że decyzja zostanie utrzymana, to zaraz się zacznie obrażanie UEFA, Celticu, i każdego kto się z tym zgadza. Cała ta akcja jest zresztą jedynie propagandowym działaniem obliczonym na wywarcie presji na UEFA, zwykłym żebraniem o litość, co jest po prostu żałosne. Mistrzowi Polski to raczej nie przystoi.

Przepis stanowi jasno: za wejście na boisko zawieszonego zawodnika należy się walkower. Debreczyn wystawił niezgłoszonego zawodnika, gdzie przepis dopuszczał karę finansową. Tu takiej możliwości nie ma. Kara jest surowa, ale to jedyne rozwiązanie dopuszczane przez regulamin. Jak ktoś się chce bawić w piaskownicy UEFA, to akceptuje na początku regulamin i gra według jej reguł. A jak się nie podoba, to zabierajcie swoje zabawki z piaskownicy, dla UEFA to żadna różnica, 18 lat nie było polskiego klubu w LM. Przepisy są znane nie od dzisiaj, jakoś każdy klub w Europie nie ma takich problemów, ale oczywiście Legia zatrudniła takie osoby, które nie mają czasu na studiowanie regulaminu. Dobra rada ode mnie dla Legii: zatrudnijcie sobie na stanowisku kierownika osobę, która po pierwsze, umie czytać, a po drugie, umie liczyć. Oszczędzicie sobie błazenady na przyszłość. A jak przepis Wam się nie podoba, to lobbujcie na całym świecie, żeby go zmienić na przyszły sezon.

Jak już ktoś tutaj podlinkował sytuację z meczu Wisła - Legia, jakoś nie przypominam sobie sytuacji żeby piłkarz Legii, który dośrodkował piłkę z metra za linią końcową, podniósł rękę, podszedł do arbitra i powiedział: przepraszam, ta bramka nie powinna zostać uznana. Nie, oni nie widzieli, a w ogóle to nie są od sędziowania, tylko od grania, sędzia podjął taką i nie inną decyzję, miał takie prawo, taki jest sport. Ale teraz jeden z drugim krzyczy "no przecież kara jest nieadekwatna do czynu, więc może udawajmy że nic się nie stało, zapłaćmy te 15 tysięcy euro i grajmy w wymarzonej czwartej rundzie eliminacji". I tą dwulicową mentalnością rzygać mi się chce.

Taki jest sport. Próbujcie za rok.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 13.08.2014, 15:02
karmiliscie warszawskie trole ? cytowaliscie, wchodziliscie w polemike ?/ no to teraz macie- ze na wislackim forum szydza z was i panosza sie ludziki kibicujacy klubikowi ktory zebra o awans na caly swiat jak rumuni na dworcach i kosciolach ....sami stworzyliscie i podlewaliscie to warszawskie ohydztwo- to teraz macie ...i jakies smieszne gadki o honorze , fair play ...buahahah ..kabaret ...rozumiem ze gra w 4 rundzie z jakims Moriborem to tez fair play , a moze jeszcze jakis handicap dostana w ramach rozliczenia za zszargane nerwy .... to sie w pale nie miesci jak nisko mozna upasc byleby sie utrzymac przy Kulczykowych pieniadzach i tych figurantach ktorzy za nimi stoja ....
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 13.08.2014 o godz. 15:04.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.08.2014, 15:05
Scucc napisał(a):Wyświetl post
Jak już ktoś tutaj podlinkował sytuację z meczu Wisła - Legia, jakoś nie przypominam sobie sytuacji żeby piłkarz Legii, który dośrodkował piłkę z metra za linią końcową, podniósł rękę, podszedł do arbitra i powiedział: przepraszam, ta bramka nie powinna zostać uznana. Nie, oni nie widzieli, a w ogóle to nie są od sędziowania, tylko od grania, sędzia podjął taką i nie inną decyzję, miał takie prawo, taki jest sport. Ale teraz jeden z drugim krzyczy "no przecież kara jest nieadekwatna do czynu, więc może udawajmy że nic się nie stało, zapłaćmy te 15 tysięcy euro i grajmy w wymarzonej czwartej rundzie eliminacji". I tą dwulicową mentalnością rzygać mi się chce.
I tyle w temacie.
"Let football win" w wykonaniu Legii? -

Jakiś moderator powinien ogarnąć temat i uśpić na jakiś czas kilku warszawskich kibiców.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.08.2014 o godz. 15:23.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kpn
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 13.08.2014, 15:29
Panowie
użytkownik Scucc podsumował całą sytuację. Chyba nie musze pisać co by było, gdyby w takiej sytuacji był taki klub jak Wisła, Amica bądź Górnik Łęczna. Komentarz zbyteczny
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2014, 15:31
słuchaj mordo ,zapamiętaj, mądrzejsi ode mnie wypowiedzieli się w tym temacie, jest jedna OPCJA WALKOWER, każde inne rozwiązanie to złamanie prawa, rozumiesz , złamanie prawa , wy jestescie do tego przyzwyczajeni , świeży przykład zamieciony pod dywan przez komisję pzpn walkower dla Gryfa Wejcherowo w PP , z kim ? ano z warszawką, gdyby wtedy wasze przydupasy dały walkowera to może obleśnodorski i spółka czegoś by sie nauczyła, a tak jest zonk WALKOWER
Myślę, że kilka tysięcy wykrzykników wzmocniłoby ten gimnazjalny przekaz.

Mordo!

A cały Twój wpis tylko udowadnia, że kompletnie nie masz pojęcia o czym mówisz.

Zobaczymy jak będzie. Wielkich nadziei nie mam, ale być może uda się wykazać, że walkower np. można było zawiesić albo że przepisy regulaminu są wewnętrznie sprzeczne.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.08.2014, 15:59
Scucc napisał(a):Wyświetl post
Rzygać mi się już chce tą płaczliwą Legią, która pozuje na wielkiego obrońcę fair play i zachowuje się jakby spotkała ją największa niesprawiedliwość na świecie. Obrońcy szczytnych ideałów sportowych się znaleźli. A rzecz wygląda tak, że bardziej dwulicowych ludzi, to ciężko byłoby znaleźć.

Po przyznaniu Celticowi walkowera i wyrzuceniu Legii z eliminacji LM jej kibice i inne bezrozumne istotki zaspamowały profil fb UEFA hashtagiem #fuckuefa, a naczelny pseudo redaktor Weszło zaraz wymyślił koszulki fuck uefa. Po tym jak Legia napisała swoje zacne listy do Celticu, do UEFA, a później do środowiska piłkarskiego nagle zaczęło się spamowanie #letfootballwin, "bo jesteśmy tacy honorowi i uczciwi". Jak UEFA ogłosi, że decyzja zostanie utrzymana, to zaraz się zacznie obrażanie UEFA, Celticu, i każdego kto się z tym zgadza. Cała ta akcja jest zresztą jedynie propagandowym działaniem obliczonym na wywarcie presji na UEFA, zwykłym żebraniem o litość, co jest po prostu żałosne. Mistrzowi Polski to raczej nie przystoi.

Przepis stanowi jasno: za wejście na boisko zawieszonego zawodnika należy się walkower. Debreczyn wystawił niezgłoszonego zawodnika, gdzie przepis dopuszczał karę finansową. Tu takiej możliwości nie ma. Kara jest surowa, ale to jedyne rozwiązanie dopuszczane przez regulamin. Jak ktoś się chce bawić w piaskownicy UEFA, to akceptuje na początku regulamin i gra według jej reguł. A jak się nie podoba, to zabierajcie swoje zabawki z piaskownicy, dla UEFA to żadna różnica, 18 lat nie było polskiego klubu w LM. Przepisy są znane nie od dzisiaj, jakoś każdy klub w Europie nie ma takich problemów, ale oczywiście Legia zatrudniła takie osoby, które nie mają czasu na studiowanie regulaminu. Dobra rada ode mnie dla Legii: zatrudnijcie sobie na stanowisku kierownika osobę, która po pierwsze, umie czytać, a po drugie, umie liczyć. Oszczędzicie sobie błazenady na przyszłość. A jak przepis Wam się nie podoba, to lobbujcie na całym świecie, żeby go zmienić na przyszły sezon.

Taki jest sport. Próbujcie za rok.
Moim zdaniem najlepszy post w tym temacie.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 13.08.2014, 16:00
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Nie przewiduje.
Przewiduje, ale po odwolaniu. Przepis sztywno okreslal kare walkowera w pierwszej instancji, z czym oczywiscie nie mozna było dyskutowac, ale w odwolaniu sa dostepne inne furtki wlacznie ze zlagodzeniem kary.
Odpowiedz cytując
kerim1906
Banita

Stary 13.08.2014, 16:20
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Przewiduje, ale po odwolaniu. Przepis sztywno okreslal kare walkowera w pierwszej instancji, z czym oczywiscie nie mozna było dyskutowac, ale w odwolaniu sa dostepne inne furtki wlacznie ze zlagodzeniem kary.
Tak... i zagracie tak trochę. w LM?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.08.2014, 16:21
Czy można ta Legie wy.......ic z tych wszystkich mediów a przede wszystkim z naszego forum bo naprawdę gowno mnie interesuje to co się tam dzieje..
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 13.08.2014, 16:34
UEFA gra na czas. Teraz przeciagna. Info dadzą jutro. Uzasadnienie w pon. a mecz we wtorek.

A ci się cieszą jak cygan blaszka.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
3cytryny
Junior Member

Od: 07.2011

Stary 13.08.2014, 17:12
hipotetycznie - przywracają ich do eliminacji LM - co wtedy ?

frajersko bo się prosili, czy jednak nie frajersko bo na boisku było 6:1 ?
wg mnie jeśli ich nie przywrócą to to całe skomlenie będzie żałosne, ale jeśli im się uda, to moje postrzeganie zmienia się o 180% - wygrali na boisku, zawalczyli o swoje i wygrali - jakkolwiek wtedy można mówić że "koralik" itp. ale podejrzewam że gdyby to była np. Lechia to powiedzielibyśmy że Bednarz łysa pała, a tam jest prezes który walczył do końca.

Na początku się z nich śmiałem, ale im dłużej o tym myślę, to ta cała akcja ma sens, tylko niestety dla kibiców wrogich ekip rzygać się chce od ilości publikacji na ten temat.

inna sprawa że jak ich przywrócą a nie przejdą Mariboru to będzie śmiech przez 100 lat.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.08.2014, 17:43
Też się trochę dziwie...ktoś walczy o swoje, a tutaj sami legaliści . Jeśli UEFA przywróci Legie(w co nie wierze), to zgodnie z obowiązującymi przepisami. Domyślam się, że wtedy UEFA będzie zła i najgorsza(teraz jest dobra, bo ukarała akurat ten konkretny klub). Normalnie jakaś parodia, jak się czyta niektóre posty. Jest prawo, jest prawo do odwołania i trzeba korzystać z tego co jest.

P.S - Przypuszczam, że gdyby taka sytuacja dotyczyłaby Wisły, to oczywiście wszyscy kazaliby prezesowi klubu złożyć broń ...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.08.2014, 18:44
fialo napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie, przyjdzie debilna kara za race to tez mam nadzieje będziecie krzyczeć ta swoją jedna maksymę, która umiecie "Dura lex sec lex". Już widzę jak w mieście jeździcie 50, a autobusem to zawsze z biletem, przechodzicie na zielonym, na stadionie tylko na swoim miejscu, piwko to tylko u siebie w ogrodzie - broń boże na mieście.

Nic mnie tak nie w....ia jak swietojebliwosc na pokaz, nagle okazuje się ze wszyscy tacy przepisowi.
Scucc perfekcyjnie (moim zdaniem) podsumował sprawę powołując się na mecz Wisła-L 1-2 wiosną 2013 i pierwszego gola dla L.
Werdykt będzie jaki będzie, natomiast płacze L i jakieś pretensje i odwołania honoru Celtiku (bo my byśmy...) mogą spowodować co najwyżej pękniecie ze śmiechu niezainteresowanych. Zwłaszcza, że ewentualny walkower będzie na podstawie jakiegoś ogólnie znanego przepisu, a nie ku.restwa (ślepoty?) sędziego bramkowego.
Honorowi się ku.rwa znaleźli... prawie 100 lat niczym nieskalanego honoru i uczciwości... koń by się uśmiał.
Tu nie ma kogo bronić... nie tego klubu i nie w tym kontekście.
Ostatnio edytowane przez arti : 13.08.2014 o godz. 18:47.
Odpowiedz cytując
MK85
Member

Od: 01.2008

Stary 13.08.2014, 19:01
to dlaczego ich nie przestrzegacie? Jakby było ok nie narobiło by się takiego syfu...
O której ta decyzja bo już nudne i żałosny się to robi...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 13.08.2014, 19:05
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Jest prawo, jest prawo do odwołania i trzeba korzystać z tego co jest..
Nie wolno. Odmawiam prawa do odwołania! Pierwsza instancja zawsze ma racje!
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów