|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Pytanie: Czy Bereszyński będzie mógł grać z Kazachami? Czy zweryfikowany na walkower mecz z Celtikiem, w którym wystąpił zalicza się mu na poczet kary?
![]()
Stan Valckx : - To już byłaby rozmowa o przegrywaniu, dlatego jej nie podejmę.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
Vrdoljak - to niesprawiedliwe. / Wystarczyło wykorzystac przynajmniej jednego karnego i by nie było tematu |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
Każda karma się kiedyś odwróci przeciw Tobie ![]() A Bereszyński ma dokładnie 3 mecze kary - 1 odcierpiał z Celticiem, zostały 2 + 1 z dziś od uefa. |
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Już to pisałem....czyli jest tak: my okradamy was, a nas szkoci. W takim razie, w kolejnym meczu, ktory wygramy dzieki arbitrowi nie macie prawa protestowac, bo za rok oddamy to komus w eliminacjach lm.....co za brednie.
Ostatnio edytowane przez kws : 08.08.2014 o godz. 16:43.
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Co ciekawe w takiej samej sytuacji w 2010 UEFA nałożyła karę tylko 15.000 E i nie było walkoweru.
Jest to ewidentny błąd papierkowy. Gdyby Bereszyński grał we wcześniejszej rundzie to ok. Ale tutaj to jakaś farsa biorąc pod uwagę wcześniejsze orzeczenie UEFA w bliźniaczej sprawie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Nie chcę być złośliwy, ale jak, to się mówi "oliwa sprawiedliwa". Ci wszyscy, którzy wylewają dziś krokodyle łzy nad Legią zapomnieli jak wielokrotnie arbitrzy pomagali Legii na poziomie Ekstraklasy (chociażby pamiętny mecz przeciw nam i bramka spoza linii)? Jak ustawiano losowania w Pucharze Polski, byle tylko Wojskowym nie stała się krzywda? Jakaś zbiorowa amnezja widocznie. Tak dzisiaj często w kontekście Celticu pada słowo "honor". A czy ten honor mają działacze Legii, którzy ewidentnie dali ciała w tej sprawie i zamiast wyjść z twarzą brną w zaparte.
Cytat:
Ostatnio edytowane przez Smuga : 08.08.2014 o godz. 17:05.
![]() ![]() W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]() bardzo żal mi Legii... ![]()
Ostatnio edytowane przez Kamson : 08.08.2014 o godz. 16:59.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
Także z perspektywy Bereszyńskiego, czy trenera Berga wszystko było w porządku. Zawiodła administracja i brak znajomości regulaminu oraz procedur. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Panowie ...
Nie ma sensu bo jest po temacie. Przepisy mowia tak i nic tego nie ma prawa zmieniac. Legia sama sobie winna,pewnie poleca glowy... |
|
|
|
Member
Offline |
|
A PAO jak grało z Wami to była sprawiedliwość ? No skoro UEFA tak karci za rozgrywki krajowe, to co zrobiliście w lidze że was arbiter wyrzucił ? Przecież w tym meczu nie zasłużyliście, ale skoro was wyrzucił, to nie pozostaje mi nic innego jak przyznać mu rację - widocznie należało Wam się. Naprawdę, dyskusja idzie w dziwnym kierunku... Jasne macie racje, debile u nas pracują - jak mogli to spartolić, tak jesteśmy sobie winni - kibicowsko napewno nie, bo nie było dymu (a teraz o dziwo pewnie będzie) - organizacyjnie (pracownicy klubu, od prezesa aż po wysyłającą faks do uefa)należy nam się kara. (Napinka po Legia - Celtic 6:1, nie może być karana; tylko głupi by się nie cieszył ) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Jak oceniacie szanse legionistów z Aktobe?
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
To zależy, czy zagrają w przepisowym składzie.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Aktobe tylko jedną bramką przegrało ze Steaua (2-1 w Bukareszcie), a więc potrafią w piłke grać.Wcześniej ograli Dinamo Tibilisi 3-0.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.08.2014 o godz. 17:39.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Nie sądziłem, że ze strony Legii będą padać aż tak bezczelne słowa po tym gdy ktoś "ocenił" ich zgodnie z przepisami. Widać różne decyzje Komisji Legii mocno ich rozbestwiły. Ten komunikat SKLW to jest jakiś kabaret. Jeszcze ten ton w stylu, że UEFA uparła się na Legię i kolejny raz ich przekręciła.
To, że regulamin jest kosmicznie zły i za małe przewinienie przyznaje taką karę to jedno ale mówienie, że ktoś jest nie fair play bo ukarano go w 100% zgodnie z regulaminem to drugie...
Ostatnio edytowane przez Awe : 08.08.2014 o godz. 17:42.
![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur, i nad Krakowem zaświeci znów. O jednym marzę, o jednym wciąż śnię, Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem. Życie bym dał, za krakowską Wisłę O jakże bym chciał, by znów była mistrzem O jakże bym chciał ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Mickey Mouse C(L)ub...
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
Co innego, że ten zapis w regulaminie jest pozbawiony ducha sportu, ale cóż. Takie życie. |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
To nie była taka sama sytuacja, nie szerz w ciemno tej słabej propagandy i poczytaj kilka stron wcześniej na czym polegała znacząca różnica.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Celtic najsłabszy od wielu lat, natomiast w polskich mediach wygląda na to że Legia wygrała wysoko z Realem Madryt dodając przy tym że to najlepszy zespół od 18 lat... Już nawet nie wspominam wygranej Wisły z Barceloną... To tak propo że o nas już dawno zapomnieli, dzięki JACEK
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
ale jak się to ma do dyskusji o europejskich pucharach ? Nie mogę tego pojąć. |
|
|
|
Member
Offline |
|
Masz jeszcze to: https://twitter.com/paddypower/statu...863296/photo/1 A tak apropo, to temat o europejskich pucharach - czyli nie dla psa kiełbasa...od wczoraj ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Szukałem nie znalazłem możesz mnie oświecić?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
![]() Już łykali kolejna przeszkodę w 4 rundzie eliminacyjnej, czuli się tak mocni, że nie bali się nikogo. Balonik znowu był pompowany przez wszystkich naokoło. A tu nagle buuum i o mało się kolumna Zygmunta nie przewróciła (po raz kolejny). Ktoś już pisał że kibice (L)osersów (ależ to określenie do nich pasuje) są mistrzami we wciskaniu korka do dopiero co otwartej butelki szampana… Widzę, że niektórzy na tym forum chętnie wybrali by się do Warszawy i składali wieńce kondolencyjne na Łazienkowskiej. Śmieszy mnie to bo po Levadii czy Karabachu jakoś nie widziałem (L)osoersów zalanych łzami (chyba, że ze szczęścia) dlatego postawa co poniektórych z Was jest żenująca… Wystarczyło, że Wesz(L)o w a jakże relacji Live bije pokłony a Stanowski tuli do piersi legiunie: "...., dupa i kamieni kupa. Celtic niech się udławi tym awansem, godnym pogardy i hańbiącym. Legio, na boisku byłaś wielka. Gratulujemy piłkarzom i strasznie im współczujemy. Ich marzenia były na wyciągnięcie ręki. Zrobiliście, co tylko było w waszej mocy, by awansować. Jedna zatrudniona w klubie niekompetentna osoba zmasakrowała was i całą waszą walkę. To marne pocieszenie, ale w oczach ludzi jesteście zwycięzcami." - jakie to słodkie. Weszło nawet wypuszcza koszulki w barwach Legii z napisem Fuck Uefa Ci którzy tak płaczą mogą już składać zamówienie… Przydupasy z weszlo na każdym kroku powtarzaja przy licencjach ligowych jak ważne jest trzymanie twardych zasad a teraz z UEFA, które po proztu wyegzekwowało przepisy robi głównego winowajce...żenua Ani trochę mi nie żal Leśnodorskiego i jego paczki. Może prezio w końcu zamiast na Wiśle, Smudzie, Lechu, Rumaku i innych klubach ligi skupi się na własnym grajdole, który podobno jest prowadzony w sposób tak profesjonalny jak żaden inny w Polsce… Nie ma co Legia zapisała się w historii polskiej piłki dzięki niemu… Pijar Leśnego przegonił go ukłonił mu się i pokazał wała… Tak się chciał przypodobać kibicom i dać Lechowi prztyczka w nos i podkupił piłkarza Lechowi – los tak chciał, że akurat ten piłkarz spowodował, że z Legii śmieje się cała Europa. Leśny chciał być modern i trendy więc posadził na ławce kierownia w szpileczkach co nie zna przepisów (na szczęście dla niej nie znają tych przepisów i jej koledzy wiec wina rozkłada się na częsci) |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
W przypadku meczu Litex-Debreczyn (2010) wystąpił przez kilka minut zawodnik niezgłoszony.
W przypadku meczu Celtic-Legia wystąpił przez kilka minut zawodnik zawieszony. Różnica jest taka, że w przypadku zgłoszenia (jego braku), o statusie zawodnika decyduje klub. W drugim zaś przypadku o jego statusie decyduje organizacja. Skoro zawodnik jest zawieszony tzn że w jakiś sposób złamał przepisy. Kara zawieszenia oznacza, że zawodnik ma nie wystąpić w danym spotkaniu. Jak można bardziej złamać takowy wyrok niż właśnie poprzez wystąpienie zawodnika w meczu? To jawne pogwałcenie zasady, że za kartki się pauzuje. Gdyby nie groził za to walkower, klubom opłacałoby się wystawiać zawieszonych, gdyż spokojnie z tytułu awansu/zwycięstwa mogłyby opłacać kary finansowe. Obie sytuacje podlegają pod, co zrozumiałe, zupełnie inne paragrafy, które zawierają różne sankcje. W przypadku gry zawodnika zawieszonego od najniższych klas rozgrywkowych aż po Champions League jest to walkower. Pech Legii polega na tym, że wystąpił ledwie kilka minut i że akurat walkower daje awans Celtikowi. Jednak aspekt występu przez ledwie kilka minut zawodnika zawieszonego (Bereszyński) nie gra w tym przypadku żadnej roli. Jest to uregulowane jak najbardziej sprawiedliwie i przejrzyście. Choćby sekunda = walkower. Gdyby kara miała być stopniowana, nie miałoby to sensu. Hipotetycznie przyjmijmy że np. za powyżej 15 min występu zawieszonego zawodnika byłby walkower, a przez 15 jeszcze kara finansowa. Czy gdyby to np Melikson dostał zawieszenie a my byśmy grali o LM, nie opłacałoby nam się go wpuścić na 15 minut? Opłacałoby jak cholera. Toteż ten przepis musi być bezwzględny, by właśnie takich sytuacji unikać. Legia cierpi za własną głupotę, której współczuję i z której się śmieję. Nikogo innego nie mogą winić, jak tylko siebie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2003
Offline |
|
|
OK. Ja się postaram rzucić nieco światła. W przypadku z Debreczynem na boisko wpuszczono gracza, który nie został zgłoszony do protokołu. W przypadku Legii - gracza, który miał karę indywidualną, czyli był z gry wykluczony. Oczywiście obaj nie mieli prawa grać, ale na tym kończy się podobieństwo, bo złamane są różne przepisy regulaminu, zagrożono różną sankcją.
Dla porównania: nie można prowadzić pojazdów mechanicznych nie mając prawa jazdy. I teraz masz trzy przypadki: - prowadzisz samochód nie mając PRZY SOBIE prawa jazdy - 50 zeta mandatu - prowadzisz samochód nie mając W OGÓLE prawa jazdy - 500 zeta mandatu - prowadzisz samochód, chociaż sąd orzekł wobec Ciebie zakaz prowadzenia pojazdów - popełniasz już nie wykroczenia, ale przestępstwo zagrożone sankcją do 3 lat więzienia (!) We wszystkich przypadkach popełniasz technicznie rzecz biorąc ten sam czyn zabroniony, czyli jedziesz bez prawka, ale ocena tego czynu jest różna ze względu na opisane wyżej okoliczności, łamiesz różne przepisy (dwa pierwsze z kodeksu wykroczeń, trzeci już z kodeksu karnego) i masz różne sankcje. Regulamin UEFA chyba jednoznacznie przesądza, że w przypadku wpuszczenia gracza wykluczonego karą jest walkower. Kropka. ![]()
"Przed losowaniem półfinału PP powiedział pan, że zagracie z Ruchem, i rzeczywiście tak się stało...
- Tak już w życiu bywa. Losowanie było sprawiedliwe. Uczestniczyła w nim pogodynka i ciągnęła losy bardzo dobrze" Michał Probierz |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
taki off topic
jak postawiłem u bucka takie rozwiązanie: Celtic Legia pierwsza połowa X, druga 1 to wygrałem czy zakład unieważniony? |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|