The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
york09
Banita

Od: 04.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2014, 18:27
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
, że artykuły dziecięce i wyprawki do szkół są tak zajebiście drogie, że bardzo mało jest ulg dla rodzin wielodzietnych, które jakoś muszą sobie dać radę- ja tu nie piszę o jakimś dodatku na dziecko, bo to bajki.
Ludzie naprawdę chcą mieć dzieci, tylko zwyczajnie ich na nie nie stać
Nie wiem czy to jedyny powód.
Bo są rodziny bogate i bardzo bogate , mają jedno lub w ogóle nie mają dzieci.
Coś mi się widzi że to przez wygodnictwo. 30-letnia kobieta twierdzi że to za wcześnie na dziecko.
Może Jarek jakieś "bykowe" dla bezdzietnych rodzin wprowadzi.

palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.08.2014, 20:53
Za bardzo nie rozumiem tego co napisałeś. Jak możesz pisać, że dziecko to swego rodzaju biznes? Pierwszy raz spotykam się z czymś takim, że parka, rozkminia sobie mieć czy nie mieć dziecka, ze względu na to, czy się jej opłaca i to jeszcze w wypadku, gdy od dawna wiadomo, że emerytury będą- ale głodowe.. Nie wiem być może się mylę, jest tutaj jakiś ojciec czy matka, która potwierdzi lub zaprzeczy czy kierowali się tego typu przesłankami?
Musiałem chyba jakoś opacznie to zrozumieć.
Owszem, problem jest fiskalno emerytalny, ale ze względu na to, że np urlop macierzyński jest nieoskładkowany, że artykuły dziecięce i wyprawki do szkół są tak zajebiście drogie, że bardzo mało jest ulg dla rodzin wielodzietnych, które jakoś muszą sobie dać radę- ja tu nie piszę o jakimś dodatku na dziecko, bo to bajki.
Ludzie naprawdę chcą mieć dzieci, tylko zwyczajnie ich na nie nie stać i właśnie dlatego wyjeżdżają na wyspy a Polki są najpłodniejszym kobietamii ze wszystkim tam osiedlających się.

Tylko wytłumacz mi, co to znaczy wg Ciebie, wykombinować by nie siedzieć 40 lat na kredycie. Ale czy wszyscy w wieku produkcyjnym mają wg Ciebie założyć sobie działalność, kombinować i robić biznesy? A co z np nauczycielami, służbą zdrowia , historykami, pracownikami fizycznymi etc. Przecież KAŻDE państwo jest w pewnym sensie socjalistyczne.
I sobie odpowiedziałeś na pytanie o co mi chodziło.
Następny krok zastanów się czemu ludzi na dzieci nie stać.. Czemu stać ich w UK a czemu nie tu? Gdyby była jakaś trudność, podpowiedź również w moim poście jest, a jak nie, to polecam posłuchać wykładów takich ludzi jak prof. Gwiazdowski.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.08.2014, 21:48
Widzieliście dziwoląga?
https://www.youtube.com/watch?v=jITsQZDdmcs

Ja .......ę. Ten świat potrzebuje wojny.
palikot
Senior Member

Stary 06.08.2014, 22:03
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Widzieliście dziwoląga?

Kogo to oni znowu lansują i za czyją kasę?

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 06.08.2014, 22:07
To coś "prywatnie" http://www.darmowe.ogloszenia-erotyc.../rafalala.html
palikot
Senior Member

Stary 06.08.2014, 23:44
Dobra nie gadajmy o jakiś dziwakach...

Poważniejsze sprawy:
S. Zółtek(KNP) o głosowaniach w Unii

i te słynne głosowanie:

DRAMAT!

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 07.08.2014, 08:47
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Widzieliście dziwoląga?

Myślałem, że Zawisza, chociaż odda z piąchy albo z buta, a tu nic....
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 07.08.2014, 09:21
Tylko wytłumacz mi, co to znaczy wg Ciebie, wykombinować by nie siedzieć 40 lat na kredycie. Ale czy wszyscy w wieku produkcyjnym mają wg Ciebie założyć sobie działalność, kombinować i robić biznesy? A co z np nauczycielami, służbą zdrowia , historykami, pracownikami fizycznymi etc. Przecież KAŻDE państwo jest w pewnym sensie socjalistyczne.
No w pewnym sensie na pewno, kwestia tylko zdefiniowania tego "pewnego sensu". Mnie chodzi tylko o to, że oferowanie przez rząd przeróżnych dodatków, świadczeń itd robi z ludzi nastawionych roszczeniowo leni. Człowiek tak wychowany gdy ma problem na przykład z kasą nie pomyśli co by mógł zrobić żeby było lepiej, tylko wyciągnie łapę żeby mu dać, załatwić, etc.
Zawsze mnie właśnie zastanawiało jak to możliwe, że w kraju, który doświadczył 50 lat PRLu są ludzie, którzy tęsknią za komuną; a no, wtedy bez większego wysiłku można było dostać robotę, "czy się stoi czy się leży...". Tylko, że do czego to prowadzi - wiadomo.
Nic się zresztą z próżni nie bierze - żeby ktoś dostał jakiś rządowy dodatek, inny na ten dodatek musi zapieprzać. Jaka to sprawiedliwość? Dlaczego ktoś ma płacić więcej tylko dlatego, że mu się chce pracować?

Co do tego kredytu - ale dlaczego ja, rząd czy ktokolwiek wszystkim podpowiadać sposób na życie?
Jak dla mnie to kwestia priorytetów; jeden jest historykiem pasjonatem i wiedział, że na tym nie zarobi i będzie musiał wziąc mieszkanie na kredyt, jednak mimo wszystko to robi. Inny wyżej niż swoje pasje stawia stabilizację swoją czy rodziny i zakłada biznes/szkoli się w jakiejś specjalizacji/etc.
Oczywiście idealnie by było, żeby ten historyk zarobił tyle, żeby mógł szybko spłacić ten kredyt, ale droga do kraju, w którym się tak żyje moim zdaniem na pewno nie wiedzie przez socjal.
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 07.08.2014, 16:54
Ten wasz "patryjota" taki męski silny że pozwolił się zgnoić chłopowi w kiecce...
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 07.08.2014, 18:27
Co do tego wczorajszego incydentu na antenie Polsatu, to uważam, że Zawisza niepotrzebnie dał się sprowokować. Został oblany wodą w porządku tylko, po co potem wdał się w niepotrzebną pyskówkę? Teraz towarzysze-redaktorzy zadbają o to, żeby w eter poszedł pieczołowicie przygotowany przekaz sprowadzający się do tego jak bardzo groźna i nietolerancyjna jest prawica w Polsce i jak cierpią wytykane palcami środowiska LGBT. Obserwując szereg wypowiedzi Gozdyry na Twitterze i sposób prowadzenia tego programu przez nią można wyciągnąć wniosek, że to co się wczoraj stało, to była zaplanowana ustawka. Nie od dziś przecież wiadomo, że Gozdyra jest dziennikarką o mocno lewackim odchyleniu.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
wiesniak84
Guest

Stary 07.08.2014, 19:31
Jaka pyskowke? Nazwal to cos po imieniu. Na necie smiga konto tego czego z ogloszeniem kobieta z penisem seks analny, fetysz i takie tam wiec jak tego czegos nie nazwac jak meska .....a. Nazwanie tego czegos meska .....a byloby nie na miejscu gdyby faktycznie to cos nie bylo meska .....a a tak wszystko sie zgadza. To, ze tepaki wpatrzone w ekrany TV beda lykac wszystko jak leci z jedynych najwspanialszych, prorzadowych mediow to juz inna sprawa.
palikot
Senior Member

Stary 08.08.2014, 14:50
Bardzo ciekawy wywód JKM na temat postrzegania ekonomii, wolnego rynku i gospodarki.
Przy czym notabene masakruje(jakie to dziś modne słowo ) jakiegoś pseudointelekta teoretyka Urbasia.

Cytat:
Od nędzy do pieniędzy...
Ostatnio – zgodnie z tezami śp.Mohandasa Karamczanda Gandhiego („Najpierw Cię ignorują. Potem Cię wyśmiewają. Potem Cie atakują. A potem – wygrywasz!”„) jestem coraz częściej atakowany. Na ogół z jednych pozycji, czyli komunistycznych (p.prof.Jan Hartman, p.prof.Jerzy Żyżyński)– ale z przyjemnością odnotowuję atak z pozycji umożliwiających racjonalną polemikkę.
P.Tomasz Urbaś popełnił tekst p/t „Programowa nędza Korwin-Mikkego” - i inne. OK. Zacznijmy ab ovo.
Nie proponuję „rewolucji”, a „kontr-rewolucję” gospodarczą. Tu nie chodzi o nazwę – lecz o to, że taki system (bez PITu i CITu – a nawet bez VATu) już istniał. Np. w XIX wiecznych Stanach Zjednoczonych. Co więcej: ludzie masowo do tego kraju - bez PITu, CITu, VATu, podatku od kupna-sprzedaży, opieki społecznej, bezpłatnej nauki i lecznictwa - masowo imigrowali, a nie z niego uciekali.
Ani ja, ani „austriacy” nie cierpimy na dyskalkulię – tylko po prostu nie musimy udowadniać, że taki system może istnieć – bo istniał. I choć z jednego ziarna pszenicy rodziło się wtedy 15, a nie 63 ziaren jak dziś – w ówczesnych Stanach z głodu raczej się nie umierało.
Więc teraz też się nie umrze – i niczego tu nie trzeba liczyć.
Po drugie: nie istnieją idealne linie proste. Nie istnieją też punkty. Mimo to geometrię uważamy za poważną naukę. Podobnie nie istnieją idealnie racjonalnie działający ludzie – z czego nie wynika, że nie możemy o nich mówić!
P.Urbaś ma oczywiście rację, że ludzie mają swoje sympatie i antypatie. Niektórzy pod wpływem wściekłości lub zazdrości będą działać nieracjonalnie. Z tego nie wynika, że pojęcie „racjonalności” traci sens. Teoria zakłada, że ludzie postępujący racjonalnie będą odnosili sukces gospodarczy – a kierujący się sympatiami będą przegrywali w tym wyścigu. Będą więc uczyć się racjonalnego działania – za własne pieniądze. I, oczywiście, nigdy idealnymi (tj. pozbawionymi emocyj) decydentami, nie zostaną. Ale będą się do tego ideału zbliżać – a w międzyczasie coraz więcej pieniędzy będzie znajdować się u tych, co postępują racjonalne – co jest z punktu widzenia gospodarki korzystne, bo oni będą tymi pieniędzmi racjonalniej gospodarować.
Weźmy przykład. Powiedzmy, że w miasteczku 5% Murzynów jest na przyzwoitym poziomie. Racjonalny facet zatrudni więc w swojej firmie 5% Murzynów – osiągając optymalny efekt. Natomiast jeden rasista w swojej firmie nie zatrudni żadnego (przepłacając Białym, gorszym od potencjalnych Murzynów) – a drugi rasista (bo to też jest rasizm!!) dogmatycznie zatrudni ich 50% - znów: za tę samą cenę mając 45% gorszych pracowników. I ten pierwszy będzie miesięcznie zarabiał więcej, więc zapewne po kilku latach wygryzie tamtych rasistów z rynku...
...a może nie? O tym zdecyduje rynek. Czasem pozornie nieracjonalne idiosynkrazje okazują się głęboko umotywowane. Kto wie?
Oczywiście w tym przypadku nie testujemy poprawności aksjomatów ekonomii – testujemy tylko, jakie cechy są przydatne w określonym typie przedsiębiorstwa. W innym – np. w drużynie szachowej czy koszykarskiej, optymalne proporcje ras mogą być inne....
Reasumując powyższe. Gdy p.Urbaś pisze: „Racjonalizm załamuje się w sytuacji porwań emocjonalnych, gdy działania są podejmowane szybko i odruchowo ze znikomym wykorzystaniem kory mózgowej (np. kupujemy coś zazdrośni, że sąsiad już to ma, lub wściekły przedsiębiorca zwalnia pracowników)” to znaczy, że przyznaje, że istnieje coś takiego, jak racjonalne działanie – bo jak inaczej p.Urbaś może orzec, że wściekły pracodawca zachował się irracjonalnie?!!? .
Dalej: nic takiego jak „zimny egoizm” czy „altruizm” nie istnieje. To tylko sposób wysławiania się. Jeśli skaczę by wyciągnąć dziecko spod kół pociągu to można powiedzieć, że jestem altruistą – a można uznać, że skoczyłem, bo bałem się, że do końca życia będę miał wyrzuty sumienia – więc jako zimny egoista pragnący uniknąć tej przykrości - skoczyłem”.
Jak p.Urbaś orzeknie, które z tych sformułowań jest prawdziwe?
Dalej p.Urbaś pisze: „Do 2013 r. wśród 74 Noblistów z ekonomii, tylko raz laureatem został ekonomista ze szkoły austriackiej (1974 Hayek)”. P.Urbaś jeszcze się nie nauczył, że jak za czymś opowiada się większość, to najprawdopodobniej nie ma ona racji. Gdy śp.Alberta Einsteina przebywającego na emigracji w Nowym Jorku powiadomiono, że 100 fizyków niemieckich wydało „Brunatną Księgę”, w której dowodzili, że jego Teoria Względności jest funta kłaków nie warta – Einstein odparł, że gdyby była błędna, wystarczyłby jeden...
P.Urbaś uważa się za uczonego – a powołuje się na liczbę wyznawców teoryj...
Tak więc kategorycznie odmawiam wdawania się w szczegóły. Jestem cybernetykiem - socjocybernetykiem – a nie ekonometrą. Wiem, że jak krzyknę na wytresowanego konie „Wio!” - to chabeta ruszy – i nie muszę wiedzieć, że koń ma kręgosłup, krwioobieg, nie muszę być doktorem psychologii końskiej... Cała ta wiedza jest całkowicie zbędna – a czasem wręcz prowadzi na manowce.
Proszę zauważyć, że p.Urbaś mówi (słusznie!) że na ludzkie postepowanie wpływają emocje itp. A jednocześnie p.Urbaś domaga sie, by Mu starannie, co do miliona, wyliczyć skutki reformy!!!
Otóż: jest to niemożliwe. Na szczęście nie musimy nic liczyć. Musimy tylko wiedzieć, czy posuwamy się we właściwym kierunku - czyli: czy zmniejszamy obciążenia. I tyle!
W Cap Canaveral wisi gablotka – a w niej bąk na szpilce i napis: „Jak wykazały badania powierzchnia skrzydeł bąka jest kilka razy za mała w porównaniu z masą ciała, by mógł on latać. Na szczęście bąk o tym nie wie – więc lata doskonale”. I gospodarka wolnorynkowa działała znakomicie – na długo nie tylko przed p.Urbasiem, przed śp.Karolem Marxem – ale nawet przed śp.Adamem Smithem. Prawa rynku działały, choć nikt ich nie sformułował. Czytałem prace o jarmarkach we Francji w XIV wieku...
Jeśli mowa o wskaźnikach: jest tylko jeden wskaźnik, czy w kraju jest dobrze: czy ludzie z niego uciekają – czy uciekają do niego. Wszelkie inne wskaźniki służą tylko do... selekcji wskaźników. A nie do oceny rzeczywistości. W szczególności nie ma racji p.Urbaś piszący: „Najpopularniejszym i najpowszechniejszym miernikiem wzrostu zamożności w wyniku rozwoju gospodarki jest Produkt Krajowy Brutto na osobę. PKB to wartość dochodów w całej gospodarce w ciągu jednego roku” - itd. PKB ani nie mierzy zamożności, ani produkcji... Np. Afganistan jest krajem dość zamożnym – tylko to bogactwo pochodzi z nielegalnej produkcji opium, więc ekonomiści o nim nic nie wiedzą. Gdy śp.Małgorzata Thatcherowa wydobywała Wielką Brytanię z bajora, w jakie wepchnęli ją labourzyści, przez bodaj 10 lat PKB spadał!
Dlaczego? Jak napisał był w jednej z fraszek mój przyjaciel, śp.Andrzej Waligórski:
„Kupił wilk elektrownię; i by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała
Stąd brak światła i ciepła – ale system działa!”
Otóż gdy lady Małgorzata pozamykała nierentowne kopalnie, to PKB drastycznie spadło – ale bogactwo Brytyjczyków znacząco wzrosło.
W PRLu PKB też rósł i rósł. Pod koniec Ery Edwarda Pysznego byliśmy już nawet podobno 10.tym mocarstwem świata. Eksportowaliśmy (dopłacając do tego eksportu...) do 100 krajów świata. Byliśmy potęgą – tylko kupno nie obcierających nogi butów zajmowało wtedy trzy tygodnie – i to trzy tygodnie biegania po sklepach z pudelkiem czekoladek dla ekspedientki!
Teraz też PKB rośnie. A ludzie z Polski uciekają...
Jak p.Urbaś liczy wzrost PKB w USA – w czasach, gdy farmerzy karczowali i użyźniali ziemię? Pole polu nierówne... Jak policzyć, że w Poronii faceci wracają z pola i uwalają się oglądać telewizję – a w Rurytanii a to zmajstrują stolik, a to przerobią żonie kuchnię na wygodniejszą, a to skonstruują własnoręcznie w garażu jakiegoś drona? PKB liczy tylko produkty OPODATKOWANE – czyli kompletnie nie uwzględnia (bo niby jak?) „szarej” i „czarnej” strefy. Nie uwzględnia gospodarstw domowych.
Powiem więcej. Rurytania, gdzie prawie wszystkie kobiety umieją śpiewać, grać na różnych instrumentach, znają obce języki, umieją uszyć sukienkę, w pół godziny ugotować znakomity obiad, a w drugie pół śpiewająco posprzątać całe mieszkanie – jest kilka razy bogatsza od Poronii, w której nieszczęsne niewiasty mają "jak jedna żona" magisteria z ekonomii zarządzania i doktoraty z Gender Studies - a nie umieją usmażyć jajecznicy, zaś pozamiatanie byle jak chałupy zajmuje im dwie godziny; ale jak p.Urbaś to policzy? Wiedza też jest towarem – tak? No, to jak p.Urbaś policzy stratę, jaka poniosła Polska z tego powodu, że kobiety gdzieś pogubiły i wyrzuciły babcine przepisy – kulinarne i inne? Dorobek wielu pokoleń...
Śp.Karol Marx też przyznawał, że ludzie głosują nogami. Pół wieku temu Chińczycy uciekali z Chin – teraz coraz więcej Europejczyków ucieka do Chin. I żadna gadanina o wskaźnikach gospodarczych mnie nie interesuje. I żadnych mozolnie zestawionych tabel nawet nie oglądam – chyba, że mam zamiar cynicznie i demagogicznie użyć ich w dyskusji...
I to chyba odpowiedź na WSZYSTKIE panaurbasiowe argumenty.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 08.08.2014, 17:53
Stonoga został prezesem opolskich struktur KNP
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 08.08.2014, 22:45
Kolejny ciekawy transfer. Były działacz Samoobrony, czyli partii, która w swoim programie odwoływała się do... socjalizmu (sic!) tak zaciekle zwalczanego przez Janusza i jego fanatycznych kuców. A, że Samoobronę zakładali ludzie powiązani ze służbami specjalnymi i przez długi czas była, to partia, która była miejscem lądowania spadochroniarzy z SLD? To przecież nie ma znaczenia. Ważne, że będzie orał lewaków i walczył z socjalizmem.
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
emj10
Senior Member

Stary 09.08.2014, 08:47
Powiedziałbym, że to nie tyle człowiek służb co mafii. Wspólne obiadki z Wołominem i Pruszkowem nie raz były grane. Rauty z Kwachem i Millerem również.
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 09.08.2014, 19:02
Stonoga to dobry przycjaciel Tymochowicza. Jak dla mnie jeszcze gorszy transfer od Jagiełly...

Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 10.08.2014, 11:07
http://www.gazetakrakowska.pl/artyku...plew,id,t.html

Co do ministra Sienkiewicza, to uważam go za inteligentnego, mądrego człowieka. Dobrze się stało, że premier nie uległ naciskom i po nagranych rozmowach w pewnej restauracji nie zdymisjonował go. Uważam, że tam była normalna rozmowa, jak to między mężczyznami. Jeśli natomiast chodzi o Jerzego Millera, to choć nie znam go osobiście, to śledzę jego karierę od katastrofy smoleńskiej, gdy stanął na czele komisji, która wyjaśniała przyczyny tej katastrofy. Miał bardzo trudne zadanie, ale cenię go za to, jak poradził sobie w tej pracy.

jak to jest że taki bastion prawicy jak kibice , z takim panem podejmują rozmowy wogle ?
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 11.08.2014, 14:31
1) rok 2013 - PIS chce przekopać Mierzeję Wiślaną? Imperializm i element kampanii wyborczej
2) rok 2014 - PO chce przekopać Mierzeję Wiślaną? Rozsądna reakcja na zmienioną sytuację geopolityczną, bo dziś aby dostać się do elbląskiego portu trzeba przepłynąć przez Cieśninę Pilawską, czyli teren należący do Rosji.
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 14.08.2014, 01:53
"Jesteście gorsi od mafii".
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/przed...od-mafii/fnpv0
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 14.08.2014, 08:55
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Stonoga został prezesem opolskich struktur KNP
human centipede.
Boia chi molla !
emj10
Senior Member

Stary 15.08.2014, 11:59
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
human centipede.
Prawdziwa ludzka Stonoga

Jeśli jesteśmy we frywolnym tonie to jeszcze coś na rozluźnienie.

Mój dzisiejszy sen. Budzę się wcześnie rano w COS Cetniewo we Władku. Spoglądam na horyzont, a tam płynie pełno dużych statków (deja vu z pewnej nadmorskiej nocy). Za moment rozlegają się strzały i wszędzie unosi się pełno dymu. Na koniec taki pojazd nawiedza nabrzeże i sen się urywa

PS. To znak, że trzeba inwestować w marynarkę!
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.08.2014, 12:47
Oj Emi,Emi straszysz wojną jak Żyrinowski.

I co by mieli w POlsce niszczyć ? Te wyludnione miasta gdzie w blokowiskach przeważają emeryci, bezrobotni i renciści? A może zbombardować "nasze" obiekty przemysłowe? Niestety jedyne obiekty przemysłowe jakie pozostały w POlsce to Auchan, Carrefour, Leroy Merlin,Kaufland, Tesco,Lidl,Praktiker,Castorama itd...
A ich atakować nie wolno, bo Makrela sie oburzy
Ostatnio edytowane przez AYALA : 15.08.2014 o godz. 14:21.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.08.2014, 13:04
Wystarczyło by im zrobić z nas niewolników pracujących na rzecz Rosji, jak kiedyś na rzecz ZSRR. No i tanie mięso armatnie do późniejszych podbojów Europy.
emj10
Senior Member

Stary 17.08.2014, 08:01
Czy ja gdzieś napisałem o Rosji? Zdaje się, że produkcja tych wodolotów odbywała się głównie na Ukrainie, a użytkownikami są Rosja, Ukraina, Finlandia i Chiny
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.08.2014, 11:02
Przemysław Wipler wczoraj w Superstacji mówi, że prawdopodobnie we wrześniu powstanie koło poselskie KNP w obecnej kadencji Sejmu.
york09
Banita

Stary 20.08.2014, 12:29
IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Przemysław Wipler wczoraj w Superstacji mówi, że prawdopodobnie we wrześniu powstanie koło poselskie KNP w obecnej kadencji Sejmu.
Zdaje się że do takiego kółka potrzeba trzech posłów. Na razie jest ich dwóch. (a może się mylę)
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 20.08.2014, 21:49
york09 napisał(a):Wyświetl post
Zdaje się że do takiego kółka potrzeba trzech posłów. Na razie jest ich dwóch. (a może się mylę)
Nie mylisz się, dodał że przyjęcie Jagiełły okazuje się właśnie krokiem w tym celu i zamierzają przyjąć trzeciego posła.
Dzideek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 20.08.2014, 23:22
Oby ta następna osoba była bardziej kumata od Jagiełły, bo nie jest to wcale wzmocnienie, ba, osłabienie.
POZnan* - miasto pedalskich doznań
york09
Banita

Stary 21.08.2014, 08:17
Dlaczego Lech Kaczyński nie opublikował aneksu?
Cytat:
Prezydent dodawał: Antoni Macierewicz ma jedną przypadłość: nie odróżnia swoich interpretacji od faktów, a tez publicystycznych od twardych dowodów. Przeprowadzałem z nim wówczas wywiad do Wprost, ale prezydent zastrzegł, że mówi mi to poza protokołem. W wersji autoryzowanej, która ukazała się drukiem, użył bardziej oględnych słów: Antoni Macierewicz czasami formułuje tezy zbyt daleko idące w stosunku do faktów, którymi dysponuje. Mówię mu to w twarz, więc mogę powtórzyć publicznie. Ta ocena w ustach wywodzącej się z PiS głowy państwa brzmiała wówczas dość szokująco i wywołała liczne komentarze.
http://www.wprost.pl/ar/464174/Dlacz...ikowal-aneksu/
Czyli wynika z tego że Lech Kaczyński świadomie powierzył weryfikację polskich tajnych służb paranoikowi, który NIE BYŁ W STANIE (w ocenie Kaczyńskiego) zrobić tego solidnie i rzeczowo, po prostu w ocenie Kaczyńskiego intelekt Macierewicza nie pozwala mu na sensowną interpretacje faktów.
Ale Macierewicz posadę dostał.
To jest prawda, że Antoś wierzy w swoje urojenia. Najgorsze że jeszcze nam każe wierzyć.
Ostatnio edytowane przez york09 : 21.08.2014 o godz. 08:34.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów