The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.08.2014, 20:04
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co Celtowie sa załosni.
Nie ma ze boli, zagral nieuprawniony? Do widzenia, prosze pilnowac sie bardziej w papierach. Jak odpadna, to bedzie to najglupsze odpadniecie w historii...

Ale nie odpadna. Posmaruja gdzie trzeba i dostana 5 tys euro kary.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
uuuatach
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.08.2014, 20:05
Byłyby jaja jakby Legia odpadla, tymbardziej, że Bereszyński grał parę minut w końcówce meczu, gdzie wynik był przesądzony.
Pewnie będzie jakaś kara $$$
TYLKO WISŁA
udzd
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 07.08.2014, 20:05
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Legii nie grozi walkower.

W Poznaniu kompromitacja.

"My z tym gównem w koszulkach nie mamy nic wspólnego. Kompromitują nas nie pierwszy raz. Odcinamy się od nich."
Redaktorzy strony kibiców Lecha.
odcinali się nawet od Lecha dla sukcesu, wiec skąd zdziwienie.

Żałoba w lodówce, nawet śledź po żydowsku się rozmroził z bólu.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 07.08.2014, 20:07
speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Szkoda Rumaka. :(
Zgadzam się. Rumak był gwarantem ...niepowodzeń amici.
Odpowiedz cytując
sportnh
Senior Member

Od: 05.2010

Stary 07.08.2014, 20:08
Skorża zastąpi Rumaka
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2014, 20:12
To jest tak jak wiejski klub z Wronek po przeprowadzce do Poznania był pewny, że Europę podbije
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 07.08.2014, 20:14
Walkower dla Celticu? Zbyt piękne, aby było prawdziwe... ale wszystko oddałbym za minę Leśnodorskiego w tej sytuacji.
Zagrywka Celticu może i poniżej pasa, ale za frajerstwo się płaci.
rrr
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 07.08.2014, 20:17
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Nie ma ze boli, zagral nieuprawniony? Do widzenia, prosze pilnowac sie bardziej w papierach. Jak odpadna, to bedzie to najglupsze odpadniecie w historii...

Ale nie odpadna. Posmaruja gdzie trzeba i dostana 5 tys euro kary.
To, ze sie sfrajerzyli to tez prawda. W dzisiejszych czasach na prawde trzeba umiec takie błedy popełniac
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.08.2014, 20:24
gratulacje za zdecydowanie pokonanie na boisku Celtiku dla L.
a jak dostaną walkowera to się najwyżej szczerze pośmiejemy.
mam to w d.
Tylko Wisła
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 07.08.2014, 20:28
Szkoda Rumaka, teraz pewnie go wywalą a tak do czwartej by doszli i pewnie z jakimiś duńczykami/austriakami by odpadli i by go zostawili. To źle bo może w końcu będą mieć trenera :/
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.08.2014, 20:28
Celticowi chyba weszło w krew wygrywanie dwumeczów przy zielonym stoliku, po tym jak na boisku zostali zgwałceni (wcześniej podobna sytuacja ze Sionem). Wzbudza to we mnie zwyczajne obrzydzenie...
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 20:31
Decyzja UEFY do jutra do 12. Albo bedzie wylosowany rywal albo papa
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 07.08.2014, 20:37
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Walkower dla Celticu? Zbyt piękne, aby było prawdziwe... ale wszystko oddałbym za minę Leśnodorskiego w tej sytuacji.
Zagrywka Celticu może i poniżej pasa, ale za frajerstwo się płaci.
Pismaki pisza że byla podobna sprawa :
Cytat:
Przy tej okazji warto przytoczyć podobne zdarzenie sprzed czterech lat. UEFA wówczas nałożyła karę na VSC Debreczyn w wysokości piętnastu tysięcy euro za występ nieuprawnionego zawodnika w starciu czwartej rundy LE z Liteksem Łowecz. Bułgarski klub również domagał się walkowera, jednak europejska federacja odrzuciła ten wniosek.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 07.08.2014, 20:38
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
To, ze sie sfrajerzyli to tez prawda. W dzisiejszych czasach na prawde trzeba umiec takie błedy popełniac
Właśnie też najzwyczajniej w świecie nie umiem tego pojąć Tak w piz*u często grają w tej Europie, by nie ogarniać kilku spotkań pauzy.Bereszyński też nie wie z czego żyje...
Chciałbym, by wylecieli z hukiem za takiego farfolca, ale nie wierzę w to- grajek wszedł przy rozstrzygniętym dwumeczu na kilka chwil - to na pewno nie pozostanie bez znaczenia.

(I mimo wszystko słusznie)
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.08.2014, 20:47
Tyle, że Bereszyński faktycznie 3 mecze pauzował, a nie wiemy tylko tego co jest w papierach.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Stary 07.08.2014, 20:54
Łukasz Załuska, bramkarz Celticu Glasgow
Słyszałem o tym zamieszaniu, bo zaczęli do mnie dzwonić ludzie z Polski. W Szkocji była o tym zupełna cisza. To dla mnie ogromne zaskoczenie. Nic o tej sprawie wcześniej nie wiedziałem, więc tak naprawdę trudno cokolwiek mądrego na gorąco powiedzieć. Nie wiem, czy władze Celticu zrobiły cokolwiek, aby interweniować w UEFA w tej sprawie. Szczerze mówiąc, nie wierzę w powodzenie takiej akcji. Moim zdaniem byliśmy znacznie gorsi w dwumeczu. Legia pokazała nam miejsce w szeregu. Zwyciężyła zasłużenie i bardzo wyraźnie. Jak dla mnie sprawa została załatwiona na boisku i chyba tak to trzeba zostawić. Tonący brzytwy się chwyta.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2014, 21:08
Kara będzie tylko finansowa:

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...zez-uefa/le7ys
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 07.08.2014, 21:15
On był tylko nieuprawniony a Bereszyński był zawieszony, ale fakt wydaję mi się że na karze finansowej się skończy
.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 07.08.2014, 21:19
Mimo, że ich nie lubię to mam nadzieje, że tylko na karze finansowej się skończy. W dwumeczu ich rozwalili 6:1 w dodatku Bereszyński wszedł tylko pod koniec i na wynik nie miał żadnego wpływu więc moim zdaniem byłoby niesprawiedliwe żeby ukarali ich walkowerem.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 07.08.2014, 21:33
Myślicie, że Leśny robi teraz gałe, czy dopiero tworzą listę komu będzie robić tej nocy
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 07.08.2014, 21:35
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Tyle, że Bereszyński faktycznie 3 mecze pauzował, a nie wiemy tylko tego co jest w papierach.
Mnie się obiło o uszy, że nie, bo nie był zgłoszony w II rundzie, więc te mecze mu się nie liczyły. Nie wiadomo jednak jak to zinterpretuje UEFA. Jak będzie się liczył dla niej tylko hajs to wykluczą Legię, bo Celtic jest bardziej rozpoznawalny. Jeżeli nie będą chcieli robić niczego przy "zielonym stoliku" to skończy się karze finansowej. 3 opcja: sprawa rozejdzie się po kościach.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 07.08.2014, 21:39
W tej chwili nic nie wiadomo. PZPN podobno grzebie we własnych papierach, bo lista zawodników szła przez nich do UEFA.

palikot napisał(a):Wyświetl post
Myślicie, że Leśny robi teraz gałe, czy dopiero tworzą listę komu będzie robić tej nocy
Może jeszcze jakiś nocny autobus z Krakowa odjeżdża do Nyonu to się załapiesz przed losowaniem
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.08.2014, 21:43
Tak czy inaczej, byłoby to absolutnym ewenementem, gdyby w ten sposób się wykluczyli z 4.rundy el.LM. Internet by im nie odpuścił, a władze klubu nie potrafiłyby się z tego wytłumaczyć chyba przez długi czas.

O Lechu szkoda pisać. Od samego początku tego sezonu grają piach i tylko to, że poukładał im się mecz z Piastem daje im obecnie aż 4 pkt. Jak się nie wezmą za siebie, to żaden inny Złotousty im nie pomoże.

Cieszy mnie, mimo wszystko, awans Ruchu zwłaszcza, że pokazali charakter. Zagrali całkiem przyzwoicie, na to co patrzyłem, walczyli do samego końca. Jedyne, co martwi, to że wstąpi w nich jakiś nowy bodziec i mogą chcieć przerwać w niedzielę swoją fatalną ligową passę.
Odpowiedz cytując
vabanq
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2014, 22:05
W przypadku jesli go nie zglosili decyzja musi byc tylko jedna- walkower. amica-szacun, a co do celticu i braku honoru.. MYslicie, ze gdyby legia byla na miejscu szkotow to by nie kombinowali ? Bo ja nie wierze ze nie ..
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska
Odpowiedz cytując
dzollo
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 07.08.2014, 22:10
vabanq napisał(a):Wyświetl post
W przypadku jesli go nie zglosili decyzja musi byc tylko jedna- walkower. amica-szacun, a co do celticu i braku honoru.. MYslicie, ze gdyby legia byla na miejscu szkotow to by nie kombinowali ? Bo ja nie wierze ze nie ..
No pewnie, ze by kombinowali...jesli chodzi o taka gruba kase to nie ma sentymentow...przykre ale prawdziwe, taki swiat...

Troszke mnie martwi, ze nasza postawa z Lechem to nie koniecznie moglbyc rezultat naszej swietnej dyspozycji a poprostu wynik tego, ze Amica nie potrafila sobie dzis poradzic z druzyna z 4 zawodowymi zawodnikami,(reszta to kelnerzy, strazacy, policjanci itp.) i poziom jaki prezentuje na to chwile zachacza o zart, a tak na boku mowiac to naprawde jest przykre z kim potrafia przejebac polskie zespoly, dlatego uwazam ze mozemy miec problemy z Ruchem ktory napewno bedzie na fali
Ostatnio edytowane przez dzollo : 07.08.2014 o godz. 22:15.
Czy wygrywasz czy nie.... <3
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 07.08.2014, 22:17
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Mimo, że ich nie lubię to mam nadzieje, że tylko na karze finansowej się skończy. W dwumeczu ich rozwalili 6:1 w dodatku Bereszyński wszedł tylko pod koniec i na wynik nie miał żadnego wpływu więc moim zdaniem byłoby niesprawiedliwe żeby ukarali ich walkowerem.
Jak przejdziesz na pasach na czerwonym świetle na pustej drodze to też nie masz wpływu na zagrożenie, ale mandat możesz dostać. Przepis to przepis.

Kolejną sprawą jest to, że np. jakby ukarali finansowo klub to potem inne mogłyby tak kombinować w przypadku kluczowych zawodników ,,wystawmy ich, dostaniemy karę, ale i tak odbije nam to kasa z awansu". Kto wie jak było tutaj. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że w profesjonalnych rozgrywkach, w profesjonalnym klubie ,,z wrażenia zapomnieli" sobie o jego karze. To nie jest podwórkowa liga szóstek, tylko eliminacje do Ligi Mistrzów.

Też jestem zawsze za tym, żeby wynik meczu weryfikowało tylko boisko, tyle, że za głupotę się płaci to raz, a dwa skoro na boisku przebywał nieuprawniony zawodnik (słusznie nieuprawniony) to to też takie fair nie jest względem choćby zasady ,,niech wygra sport".

Aczkolwiek osobiście wolę, żeby jednak to Legia awansowała do IV rundy. Szczerze to nie chce mi się potem przez lata słuchać, że gdyby nie to to by grali w LM itp.
Ostatnio edytowane przez R33 : 07.08.2014 o godz. 22:23.
Odpowiedz cytując
kws
Member

Stary 07.08.2014, 22:28
Stanowski:
"Celtic został poproszony o pismo, że nie będzie występował na ścieżkę odwoławczą, ale nie wiadomo, czy będzie miał zamiar takie napisać.
Cały problem w tym, że Celtic mógłby odwołać się do Trybunału w Lozannie i tam - na suche przepisy - pewnie by wygrał. Tego obawia się UEFA."

No to po nas ?
Odpowiedz cytując
Zelari
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 07.08.2014, 22:37
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Wa...3396&_ticrsn=3

Cóż, kiedyś Celtic w podobnej sytuacji był bezwzględny.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 07.08.2014, 22:41
vabanq napisał(a):Wyświetl post
W przypadku jesli go nie zglosili decyzja musi byc tylko jedna- walkower. )
Do meczu z Celticiem byl zgloszony. Problem polega na tym, ze nie byl zgloszony na St Patrick i Szkoci twierdzia, ze to powoduje, ze nie odbebnial swojej kary w trakcie meczow z Irlandyczkami. Wg mnie jest to absurd bo kara dyskwalifikacji byla kara indywidualna, tymczasem Celtic oczekuje, ze w takim przypadku ukarany jest tez klub, bo niejako musi zglaszac goscia by mu leciala kara i jednoczesnie nie moze go wystawic. Faktycznie wiec zglaszalaby np 23 graczy ale moze korzystac z 22. Absurd.

I jest to zupelnie inna sytuacja niz gra nieuprawnionego zawodnika

Ale Uefa to mafia, my faszysto-rasisci, a Celtic to kupa kasy i szansa na derby z Anglikami lub mecze z Barca. Byc moze nas wyjebia. Ktory to juz raz

Grunt ze na boisku dostali słodki wpierdziel.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
kws
Member

Stary 07.08.2014, 22:43
Zelari napisał(a):Wyświetl post
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Wa...3396&_ticrsn=3

Cóż, kiedyś Celtic w podobnej sytuacji był bezwzględny.
No nie, to nie było to samo. Tamci to chyba z księżyca spadli. Złamali chyba kilka przepisów. Druga sprawa, ten FC Sion to był niezły numer, bo oni przez tego bramkarza....co tu pisać, przeczytaj sobie - bardzo ciekawa historia:

http://www.weszlo.com/2011/12/31/chr...-koniec-walki/
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów