|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Legia wygrała, zaprezentowała się świetnie i myślę że tak naprawdę powinniśmy wszyscy cieszyć się z tego zwycięstwa. Polska piłka klubowa i w ogóle Polska piłka niestety jest bardzo słaba, ew. awans Legii do Ligi Mistrzów to szansa tak naprawdę dla całej naszej piłki, zarówno na poziomie międzynarodowym jak i klubowym. Oby się udało
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Dzisiaj pewnie można się spodziewać stonowania emocji zapewne Ruch dostanie po dupie Amika pewnie odpadnie po remisie 0:0
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ew. dobre występy Legii w LM i dobre występy Polskich drużyn w LE (o ile takie beda), skutkują tym, że może kiedyś będziemy mieli drużynę w LM np. wyżej rozstawioną, więcej drużyn w LE...
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 06.2008
Offline |
|
"mistrzostwo..." lol |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W ogóle jak to wygląda w LM? W sensie - co tak naprawdę da Polskiej piłce awans do Ligi Mistrzów Legii - przy załóżmy średnim występie - parę remisów i parę porażek, ew np jedno zwycięstwo. Ile ptk zyska Polska piłka itp? Ktoś sie orientuje?
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ps. To co, w rok spadniemy o 4 klasy rozgrywkowe niżej ? Haha Ps2. I dobrze wiesz że Cupiał nie pozwoli na spadek Wisły do IV ligi |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na 99% punkty z remisów i wygranych są takie same jak w grupie LE. To dlatego mówi się że grupa LE jest idealna do "nabicia" sobie punktów w rankingu... Ale jakie dokładnie są to punkty niech ktoś kumaty w tej kwestii sie wypowie
|
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
Awans do fazy grupowej, daje na starcie 4 punkty (w LE są 2). Tyle jeżeli chodz o punkty, reszta tak samo. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Da nam tyle samo ile zaszkodził Celticowi spadek jego największego i najmocniejszego rywala w lidze Rangersów do IV ligi.
Od tego momentu dziwnym trafem piłka w Szkocji klubowa i reprezentacyjna upadła na łeb na szyję. Dla logicznie myślących. Co Ci z takiego Mistrzostwa, w lidze gdzie wszyscy odpadają z półamatorami? Ano właśnie. |
|
|
|
Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
No dobrze, zostawmy już Legią i tematy na około. Pora na pozostałych 'pucharowiczów'.
Niby sprawa, oczywista: Lech awansuje, Ruch potrzebuje zagrać mega mecz...ale z drugiej strony, to Lech ma niezłego doła i nieobliczalną obronę (z naciskiem na popełniającą błędy, niż wygrywającą mecze). Po wtopie z Wami chyba już nikt nie wie, co oni grają, o co, z jakim trenerem i z jakimi zawodnikami. Przeciwnik zagra bez kompleksów, na pełnym luzie...jeden błąd obrony Lecha i może być gorąco. Na pewno z taką formą w IV rundzie musza liczyć na najsłabszego z słabszych w losowaniu, jeżeli awansują. Ruch też przegrywa to prawda, ale tam nie ma takiego ciśnienia. Rok temu też zaczęli słabo, a później szli jak maszyna. Kocian wręcz odpuścił chyba ligę, aby skoncentrować się na LE. Esbjerg też nie lepiej, ma 10 miejsce na 12 po 3 kolejkach. Przegrał w przerwie na rozgrywki LE 2:3 na wyjeździe. Ruch nawet jak straci bramkę, to może grać dalej swoje: 1:1 ich ustawia. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja to widze tak:
Lech remisuje 1:1 Ruch remisuje 2:2 ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Dla mnie jedynym plusem z ewentualnej gry Legii w LM jest to, że może polskimi klubami zainteresują się wtedy możniejsi sponsorzy. Traktuję to po prostu jako promocję naszej ligi gdzie za stosunkowo małe pieniądze z zachodem jakiś szejk będzie mógł grać swoją drużyną w LM.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dawniej też byłem zdania, że taki awans rywala do LM to katastrofa, ale może właśnie wtedy coś ruszy w tym grajdole. Jak cokolwiek może iść do przodu, skoro poziom ligi stoi w miejscu? Dlatego argument o odskoczeniu na lata drużyny, która awansuje do LM (nie ważne czy to będzie Legia czy ktokolwiek inny) w kontekście czegoś złego, nie do końca do mnie trafia.
Jeśli Cupiał bądź ktoś inny będzie chciał zbudować ponownie wielką Wisłę, to musi to zrobić na serio, a nie na pół gwizdka. A co do samej Legii, myślę, że mają dużą szansę na awans. Z tym Celticiem, trafiając na nich mieli sporo szczęścia i bardzo dobrze je wykorzystali. W następnej rundzie może być podobnie. A jeśli odpadną, to stosując logikę i skróty myślowe minister Bieńkowskiej to odpadną, bo tak właśnie wygląda droga eliminacyjna polskich drużyn w pucharach ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ktoś stawiał na Rucha?
No to gra dalej |
|
|
|
Guest
|
|
|
Bije sie w piers
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Brawo Ruch. Teraz Lech walczy o awans bo kompromitacji już nie unikną. Rumak chyba już na wylocie.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jak Legia odpadnie przez coś takiego to nie mam pytań...nigdy tego nie pisałem o nich, ale będą prawdziwymi cweLami.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.08.2014 o godz. 19:46.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Celtic nie ma honoru. Przegrali w dwumeczu 1-6 i doszukują się jakiś kruczków prawnych, jakby im ten awans się należał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Sprawa prosta: gra zawodnika nieuprawnionego = walkower.
Legia przechodzi do historii jako niewątpliwy zwycięzca w kategorii najbardziej idiotyczne odpadnięcie z rozgrywek europejskich. W III Lidze polskiej jest za to walkower (np. udział Piotra Brożka w meczu naszych rezerw) a co dopiero w Europie... |
|
|
|
Guest
|
|
|
Hahah honor
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
I po Amice
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie ma co Celtowie sa załosni.
- Klub przygotowuje stosowne informacje i wyjaśnienia, które zostaną przesłane do UEFA w dniu dzisiejszym. O wyniku postępowania poinformujemy niezwłocznie po jego zakończeniu - napisano na oficjalnej stronie Legii. teraz czas na UEFE. A Lech i Rumak? bez komentarza |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Amica sie zjebała. A nam wypominali Levadie czy Valarenge...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
W Chorzowie piją, w Poznaniu płaczą, w Warszawie modlą - co za dzień.
P.S. Może do zestawu celebracji sympatyczne chłopaki dorzucą motyw z Rumakiem. https://www.youtube.com/watch?v=NHpAYlas7lA ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Kompromitacja Lecha słabo świadczy o Wiśle. Pozwoliliśmy im, by wbili nam 2 bramki...
Szkoda Rumaka. :( ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legii nie grozi walkower.
![]() W Poznaniu kompromitacja. "My z tym gównem w koszulkach nie mamy nic wspólnego. Kompromitują nas nie pierwszy raz. Odcinamy się od nich." Redaktorzy strony kibiców Lecha. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|