The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.08.2014, 13:55
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
- Wprowadzenie karty Wiślaka (nazwa obojętna w pewnym sensie), które dodawana by była do karnetów rocznych, bądź osobno do kupienia za 49/99zl, która dawałby zniżki w sklepie i u wielu Partnerów.
TS Wisla juz to dawno wprowadzila
http://www.youtube.com/watch?v=8Lt_NW8WnJM

za duzo mniejsza kwote, na dzis znizki sa w kilkudziesieciu miejscach (sklepy, baseny, silownia, restauracja, puby, fryzjer, rozrywka itd i co jakis czas nowi partnerzy dochodzą)
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 06.08.2014, 13:59
3120c napisał(a):Wyświetl post
A może warto dupsko ruszyć, żeby zdobyć to źródło informacji?
Nikt tu nie zamierza płacić za bałwanów niepotrafiących znaleźć rzetelnego źródła informacji, albo chociaż wybrać się gdzieś zobaczyć jak coś funkcjonuje. Niestety stado bałwanów dalej ma prawa wyborcze, za których cierpią wszyscy.
A może wpier.dol edukacyjny na odmulenie?
Czyli w stosunku do Ciebie teksty o niewyżytych troglodytach akurat są prawdziwe.

3120c napisał(a):Wyświetl post
Jakoś na Marszu Niepodległości nikt sobie krzywdy od lat kilku nie zrobił, ani nikomu między nami włos z głowy nie spadł.
A może jesteś tylko marnym prowokatorem?

Ostatnio też widziałem jak nikomu z marszu włosy z głowy nie spadł.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 06.08.2014, 14:02
c. napisał(a):Wyświetl post
TS Wisla juz to dawno wprowadzila
http://www.youtube.com/watch?v=8Lt_NW8WnJM

za duzo mniejsza kwote, na dzis znizki sa w kilkudziesieciu miejscach (sklepy, baseny, silownia, restauracja, puby, fryzjer, rozrywka itd i co jakis czas nowi partnerzy dochodzą)
Nie tak dawno, 1-1,5 roku temu wprowadzili. A to, że dużo mniejsza kwota to normalne - Wisła piłkarska bo nieporównywalnie większy zasięg, więc naturalne jest że kwota byłaby wyższa, tak samo jak są wyższe ceny biletów czy reklamy.

I to co napisałem to nie żadne Science-Fiction, tylko podstawowe rzeczy, które muszą działać żeby wszystko odbudowywać, innych bardziej unkalnych rzeczy jako część większych kampanii, to wiadome że jest wiele do zrobienia ale to dłuższa rozmowa...
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 06.08.2014, 14:07
Ale zapomnijcie o galeriach, sklepikach, kartach, misiach dla dzieci, do tego trzeba miec ogarnieto prezesa, ktory zyje w zgodzie z kibolami i ktory umie pokierowac klubem, by ten rosl w silę.
na dzis dzien pan prezes od miesiaca nie potrafi uruchomic internetowej sprzedazy biletow.

Wisla na dzis dzien ma bardzo zla reklame i nie jest łakomym kąskiem dla nikogo (sportowo, kibicowsko, markeringowo) , jednakze wedlug panow z Rady Nadzorczej wszystko jest w porządku, wobec czego.. powodzenia
Ostatnio edytowane przez c. : 06.08.2014 o godz. 14:12.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 06.08.2014, 14:12
Niestety, w obecnej Wiśle jedyny pracownik który jakoś daje radę to Smuda. Dopóki to się nie zmieni (i nie mam na myśli serii porażek Wisły), nie ma co liczyć na poprawę sytuacji.

Wywalenie Bednarza to byłby tylko niewielki krok we właściwym kierunku, bo trzeba byłoby zastąpić go kimś w miarę rozsądnym. No i umówmy się - dopóki wokół klubu będą się kręcić takie mózgi jak Kapka i Rogala, to dobrze nie będzie się działo. Nawet jeśli pojawią się pieniądze, to zaraz zostaną wydane na kolejnych Bunozów, Chavezów czy Jovaniciów.

Usprawiedliwianie kompletnej amatorki na każdym polu (również w kwestii sklepiku klubowego) do niczego sensownego nie doprowadzi. Trudno nie przyznać racji SKWK w kwestii obecnej polityki klubu. Zmiany w TS-ie pokazują, że Ci ludzie wiedzą o czym mówią, mają sensowne pomysły. Potrafią zorganizować na jakimś poziomie sklepik, restaurację, program lojalnościowy, budują muzeum.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.08.2014 o godz. 14:20.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 06.08.2014, 14:20
^^ I dlatego mimo niechęci do Bednarza cały ten bojkot uważam za bezsensowny. Co z tego, że Bednarz odejdzie jak na jego miejsce pojawi się ktoś identyczny tyle, że z włosami?.

Co do tego co wrzucił @c.

Bardzo fajny materiał, szkoda tylko że do szerszego grona to nie trafia.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.08.2014, 14:22
Viper napisał(a):Wyświetl post
^^ I dlatego mimo niechęci do Bednarza cały ten bojkot uważam za bezsensowny. Co z tego, że Bednarz odejdzie jak na jego miejsce pojawi się ktoś identyczny tyle, że z włosami?.
Odejście Bednarza to warunek minimum. Jest koniecznym pierwszym krokiem. Sprawi, że frekwencja wróci do normy.
Jej zwiększenie, większe zyski z dnia meczowego - wszystko to będzie wymagało solidnej pracy. Marketing, sprzedaż trzeba będzie budować praktycznie od zera.

Ale gdyby nie bojkot, to wszyscy w klubie mieliby w głębokim poważaniu takie tematy, bo Ci co zwykle kupili karnety.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.08.2014 o godz. 14:25.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Stary 06.08.2014, 14:27
^^ I jak widać dalej mają w poważaniu, gdyż Bednarz ma poparcie Cupiała.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 06.08.2014, 14:28
^^ I jak widać dalej mają w poważaniu, gdyż Bednarz ma poparcie Cupiała.
Czas pokaże.

Tak szczerze - osobiście nie widzę żadnych szans na rozwój pod skrzydłami Cupiała.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.08.2014, 14:55
Tak się zastanawiam po co w ogóle rozmawiamy o jakiś dodatkowych źródłach przychodu skoro SA wyszło na prostą.

Chyba nikt nie przypuszcza że prezes spółki kłamie ... ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.08.2014, 17:00
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Odejście Bednarza to warunek minimum. Jest koniecznym pierwszym krokiem. Sprawi, że frekwencja wróci do normy.
A czego Twoim zdaniem w drugim kroku zarząda SKWK?

Koszty tych kampanii jakieś 25-30 tyś netto/msc biorąc pod uwagę, że niektóre umowy byłyby półbarterowe. Frekwencja przy tym wszystkim poniżej 20 tyś by nie spadała. No ale...
30 tys netto? Chyba za sztukę?
Wymieniłeś 9 projektów, na każdy chcialbys przeznaczyć średnio ok 3k netto?

Pierwsze z brzegu - niech ktoś wyspę zrobi za 1zł, to za czynsz i iedną osobę na zmianę zapłacisz 6k od wyspy. Drugie - reklama w autobusach - jeśli filmik zrobisz własnymi środkami, cena za miesiac zaczyna się od 3200 netto i jest tylko w 30 autobusach (http://www.mpk.krakow.pl/pl/cennik-r...ument,707.html) a gdzie tramwaje?. Dalej - 'Stworzenie obszernego portalu' - jak ktos go stworzy za 1zł, 1.5 etatu starczy na jego obsługę (wywiady, relacje, kuchania, turystyka)?

Wierzysz w istnienie agencji reklamowej prowadzącej na raz 9 projektów przy założeniu że ma 30 tys przychodu/mies? Prawie jak perpetum mobile.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 06.08.2014, 19:02
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
A czego Twoim zdaniem w drugim kroku zarząda SKWK?

30 tys netto? Chyba za sztukę?
Wymieniłeś 9 projektów, na każdy chcialbys przeznaczyć średnio ok 3k netto?

Pierwsze z brzegu - niech ktoś wyspę zrobi za 1zł, to za czynsz i iedną osobę na zmianę zapłacisz 6k od wyspy. Drugie - reklama w autobusach - jeśli filmik zrobisz własnymi środkami, cena za miesiac zaczyna się od 3200 netto i jest tylko w 30 autobusach (http://www.mpk.krakow.pl/pl/cennik-r...ument,707.html) a gdzie tramwaje?. Dalej - 'Stworzenie obszernego portalu' - jak ktos go stworzy za 1zł, 1.5 etatu starczy na jego obsługę (wywiady, relacje, kuchania, turystyka)?

Wierzysz w istnienie agencji reklamowej prowadzącej na raz 9 projektów przy założeniu że ma 30 tys przychodu/mies? Prawie jak perpetum mobile.
Ale ja mówie miesiecznie ile utrzymanie by sie do tego odnosilo (nie zrobienie) biorąć pod uwagę UMOWY BARTEROWE I PÓŁBARTEROWE. W normlanych okolicznościoach to jakieś 60-70tyś netto miesięcznie. Na chwilę obecną ani nie sprzedaje się pełnego czasu reklamowego, ani wsystkich skybxow, ani VIPA - także te trzy rzeczy spokojnie można wykorzystać

Pozatym, może nie doprecyzowałem, bardziej chodziło mi o koszty kampanii - pracownicy wiadomo, że musieliby być zatrudnieni i to jest inny koszt. To sie wlicza w koszt odbudowy struktur Może i troche więcej by to kosztowało, ale zwrot pewny, ale trzeba szeroko rozumiany marketing prowadzić, choć niby miała to UFA prowadzić... Są 5 mscy i póki co to tylko umowa z Totolotkiem, która i tak nie była ich inicjatywą, a reszta się nie zmienila, może wproadzenie tego klubu 1906 gdzie i tak to pic na wode, biorąc pod uwage jakość VIPA.... To dłuższy temat - konkluzja jest taka, że powinno się więcej robić i stopniowo odpalać kolejne rzeczy, które zwiększą frekwencje
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.08.2014, 20:23
Wybiorcza daje do pieca:

Cytat:
Co więcej, "sympatycy" Białej Gwiazdy wpływają na kibiców innych drużyn, a ci w geście solidarności nie przyjeżdżają do Krakowa na mecze wyjazdowe
.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 06.08.2014, 20:25
To samo chciałem wstawić. Tak tendencyjnej pisaniny, jak ten smieszny artykulik, dawno nie widziałem.
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 06.08.2014, 20:48
Ale czego spodziewać się po gówno prawdzie... dajcie spokoj.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.08.2014, 20:54
To dłuższy temat - konkluzja jest taka, że powinno się więcej robić i stopniowo odpalać kolejne rzeczy, które zwiększą frekwencje
Calkowicie jestem za. Tylko kto zrobi? I za co?
Troche proponujesz taki model: 'zrobcie mi, potem dajcie pieniądze, będe je wydawał - obiecuje że wydam wszystko'. Niecały milion rocznie będzie to Was kosztowało. I mówią to Ci samo co dostali czarna polewkę tym którzy nie zgodzili się na złotówkę od biletu.

Co do UFA - zgoda, nie spłacili się jeszcze. Ale patrząc na to że była również działaniem dorażnym (spłata długów) mozna dać jej jeszcze troche czasu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.08.2014 o godz. 20:56.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 06.08.2014, 21:29
Interesuje mnie taka rzecz z niedawnym spotkaniem związana..

http://skwk.pl/skwk/2-wydarzenia/581...winskiego.html

W trakcie spotkania przedstawiciele Kibiców zaprezentowali program naprawczy, wcześniej już omawiany z Radą Nadzorczą Wisły Kraków SA, którego celem jest poprawa sytuacji finansowej oraz wizerunkowej Wisły Kraków SA.

Ten program naprawczy , czyli konkretnie co !? Akcja za 1 złotówkę to jedno, ale jak rozumiem, są i oczekiwania wobec dalszego rozwoju Wisły SA, działaniami które leżą wyłącznie po stronie klubu. Marketing, sklepiki klubowe itd., itp. Rzecz dotyczy wzrostu przychodów, nie tylko z frekwencji, hmm bo na teraz to przychody spadają, a to jest efekt zaniedbań nie tylko Bednarza..
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 06.08.2014, 22:08
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Calkowicie jestem za. Tylko kto zrobi? I za co?
Troche proponujesz taki model: 'zrobcie mi, potem dajcie pieniądze, będe je wydawał - obiecuje że wydam wszystko'. Niecały milion rocznie będzie to Was kosztowało. I mówią to Ci samo co dostali czarna polewkę tym którzy nie zgodzili się na złotówkę od biletu.

Co do UFA - zgoda, nie spłacili się jeszcze. Ale patrząc na to że była również działaniem dorażnym (spłata długów) mozna dać jej jeszcze troche czasu.
Mowie jakie działania mają być podjęte, wiele z tych rzeczy było proponowanych. Modelu żadnego jeszcze nie pokazałem, bo model taki, a dokladniej mówiąć strategia ma kilkadziesiat stron/slajdów. Nie dajcie pieniądze, tylko wydawajmy je mądrzej. Np zamiast plakatów na miescie, które wg wielu badań mają już bardzo, ale to bardzo niską skuteczność, można by było mieć reklamy w trzech największych Galeriach, w których łączna liczba tygodniowo to ok 1,5mln, z czego 70% w docelowej grupie tj 25-65. I to szczytowych godzinach.

Krok po kroku realizować pewien plan, i korzystać z możliwości umów barterowych i partnerskich. Jest wiele firm zainteresowanych, tylko odpowiednio je trzeba przekonać i pokazać w jaki sposób mogą z takich umów odnieść korzyści.

Nie obiecuje, że wydam wszystko, tylko że stopniowo co raz więcej gotówki będzie wpływało z różnych źródeł, co powinno pozwolić odbudowywać należną pozycję.

W obecnej sytuacji nie ma szans na Strategicznego, ba nawet na jakiegoś większego sponsora. To nie jest kwestia tylko ilości na trybunach, bardziej tego jak w tym momencie postrzegana jest marka Wisły, a jest fatalnie...

domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Ale czego spodziewać się po gówno prawdzie... dajcie spokoj.
domin - to akurat onet doje***

wybiórcza:

Cytat:
Tymczasem Wisła otrzymuje kolejne finansowe ciosy, bo na niedzielnym meczu z Ruchem nie pojawią się kibice gości, którzy solidaryzują się z bojkotującymi kibicami Wisły. Podobnie było w meczu z Piastem i tak samo ma być na następnym spotkaniu z Lechią Gdańsk. - Ręce mi opadają - podsumowuje Czerwiński, ale mimo to wierzy, że SKWK jest zdolne do pójścia na kompromis..
onet:
Cytat:
Czerwiński musi negocjować z SKWK, które kojarzone jest z krakowskim środowiskiem kibolskim, oskarżanym o łamanie prawa i regulaminu Ekstraklasy SA w minionym sezonie. M.in. o ostrzelanie własnego stadionu racami, co przelało czarę goryczy w klubie i zmusiło do stanowczej reakcji prezesa Jacka Bednarza. W odwecie kibole i całe SKWK przestało wspierać klub, który ponosi teraz straty finansowe. Co więcej, "sympatycy" Białej Gwiazdy wpływają na kibiców innych drużyn, a ci w geście solidarności nie przyjeżdżają do Krakowa na mecze wyjazdowe.
Akurat artykul na wybiórczej wytonowany - no ale to tez dlatego ze nie pisala go ta szuja piotr jawor
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 06.08.2014 o godz. 22:26.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.08.2014, 22:43
Nie wklejam tutaj tego gówna, więc wkleje mniejsze gówno...
krakowską: stronniczo, przynajmniej obiektywniej, bez inwektyw, i bezczelności:

Czerwiński o konflikcie władz Wisły z kibicami: Trzeba oddzielić ziarno od plew

Cytat:
Tutaj doszło do eskalacji konfliktu i to z obu stron. Już na początku można było tę sprawę załatwić inaczej - mówi członek zarządu Wisła Kraków SA, Tadeusz Czerwiński, który spotkał się z kibicami

Zgodnie z tym, co deklarował Pan kilkanaście dni temu na konferencji prasowej, spotkał się Pan z kibicami, żeby spróbować zakończyć konflikt pomiędzy nimi i klubem, który trwa od kilku miesięcy. Biorąc pod uwagę komunikat, jaki pojawił się na stronie internetowej Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków we wtorek, widać, że o porozumieniu na razie nie może być mowy.
Rzeczywiście, spotkałem się z kibicami. Nie mogło do tego spotkania dojść wcześniej, bo część osób z ich środowiska była na urlopach. Z tych rozmów wypłynął WNIOSEK, że na razie zakończenia konfliktu nie będzie. Kibice przedstawili jasno swoje stanowisko - dla nich kluczową sprawą jest odejście z klubu prezesa Jacka Bednarza. A na to ja wpływu nie mam, bo ani nie zatrudniałem prezesa, ani nie będę go zwalniał.

Na wspomnianej konferencji prasowej powiedział Pan jednak również, że jeśli temat dymisji Jacka Bednarza w rozmowach z kibicami się pojawi, to Pan takie spotkanie zakończy w 30-40 sekund. Co zatem się zmieniło od tego czasu, że spotkanie - mimo ciągle podnoszonego warunku dymisji prezesa - jednak się normalnie toczyło?

Dobrze, że pan o to pyta. Na konferencji padło w tym kontekście słowo bandyci. I to przede wszystkim miałem na myśli, mówiąc o tych 30-40 sekundach. Ja z bandytami nie mam w ogóle o czym rozmawiać. Nie spotykam się z takimi osobami. W tym przypadku spotkałem się jednak z normalnymi ludźmi, pełnoprawnymi obywatelami tego miasta i kraju, kibicami Wisły. I oni mają prawo przedstawiać swoje stanowisko.

Ale skoro stawiają sprawę w jednoznaczny sposób, a Pan mówi, że nie zatrudniał, ani nie będzie zwalniał Jacka Bednarza, to czy jest sens, żeby Pan z nimi dalej rozmawiał?

Spotkałem się z nimi, żeby poznać ich stanowisko. W obecnej sytuacji kolejne spotkania chyba rzeczywiście nie mają sensu, bo druga strona stawia sprawę wyjątkowo jasno. Dla nich droga do zakończenia konfliktu jest tylko jedna - dymisja Jacka Bednarza.

A jakie jest Pańskie zdanie na ten temat?

Zacznijmy może od tego, że ja uważam, że takie sprawy należy gasić w zarodku. Tymczasem tutaj doszło do eskalacji konfliktu i to z obu stron. Już na początku można było tę sprawę załatwić inaczej. Klub powinien zareagować wcześniej na pewne sygnały. To przecież nie jest pierwszy taki przypadek, że kibice wyszli ze stadionu. Jednak wcześniej udało się bardzo szybko dojść do porozumienia, w czym miałem zresztą udział. Tym razem stało się inaczej. Gdzieś został popełniony błąd w tych wszystkich działaniach klubu. Nie chcę jednak tego w tym momencie oceniać, bo nie było mnie wtedy w zarządzie. Takie sytuacje są bardzo przykre dla wszystkich wiślaków. Uzmysłowiłem sobie to już wtedy, gdy mieliśmy pierwszy konflikt. Ten, który udało się dość szybko zakończyć. Pamiętam, że na spotkaniu opłatkowym w hali, prezes TS Wisła, Ludwik Miętta-Mikołajewicz zwrócił się do Jacka Bednarza z prośbą o to, aby coś zrobił, żeby konflikt zakończyć. Apel pana Ludwika był dramatyczny, bo wspomniał, że w dziejach klubu nie było jeszcze sytuacji, w której kibice wyszliby ze stadionu. Wtedy dość szybko zostałem powołany do rady nadzorczej Wisła SA i udało mi się pomóc zakończyć konflikt. Kibice wrócili, był piękny doping, aż nadszedł ten nieszczęsny mecz z Cracovią.

Na którym - przypomnijmy - nie tylko zostały odpalone race, ale poleciały one w dodatku na boisko.

Z tego, co wiem, kilka tygodni przed tym meczem były prowadzone rozmowy między klubem i kibicami na temat szerokiej współpracy. Pewne sprawy zostały wynegocjowane, ale później ustalenia czy obietnice nie zostały dotrzymane przez klub. Ja stoję na stanowisku, że jak się coś raz obieca, ustali, to nie można się z tego wycofywać. Kibice poczuli się oszukani i wyszło jak wyszło.

Uważa Pan, że nawet jeśli klub nie dotrzymał ustaleń z kibicami, to reakcją powinno być obrzucenie boiska racami? Przecież to wygląda na zwykły szantaż.

Tego nie powiedziałem. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem łamania prawa i nie popieram rzucania racami na boisko. Mówię tylko o iskrze, która spowodowała wybuch tego całego konfliktu.

Przejdźmy do oświadczenia, jakie pojawiło się na stronie SKWK. Padają w nim mocne słowa pod adresem prezesa Jacka Bednarza. Pan również jest pod tym oświadczeniem podpisany, więc chciałbym poprosić Pana o komentarz do tego pisma.

Szczerze mówiąc - słowa, które pojawiły się w piśmie, były i tak łagodne w stosunku do tego, co było mówione na spotkaniu. Ja z tym nie mam jednak nic wspólnego.

Ale przecież tam jest Pański podpis.

Jest, bo taka była umowa, że powstanie oświadczenie, podpisane przez obie strony. Moim podpisem potwierdziłem tylko to, że spotkanie się odbyło i że jest wola kolejnych rozmów. Opinie dotyczące prezesa Bednarza pochodzą już od kibiców.

Jacek Bednarz u wielu osób ma opinię jednego z niewielu prezesów, który walczy w Polsce o spokój na trybunach. Ma w tym poparcie m.in. ministra spraw wewnętrznych, Bartłomieja Sienkiewicza oraz wojewody małopolskiego, Jerzego Millera. Ma Pan świadomość, że jeśli teraz doszłoby do jego dymisji, odbiór m.in. tych polityków może być taki, że klub ugiął się jednak przed dyktatem kiboli.

Bardzo się cieszę, że na tak wysokim szczeblu interesują się bezpieczeństwem na stadionach. Co do ministra Sienkiewicza, to uważam go za inteligentnego, mądrego człowieka. Dobrze się stało, że premier nie uległ naciskom i po nagranych rozmowach w pewnej restauracji nie zdymisjonował go. Uważam, że tam była normalna rozmowa, jak to między mężczyznami. Jeśli natomiast chodzi o Jerzego Millera, to choć nie znam go osobiście, to śledzę jego karierę od katastrofy smoleńskiej, gdy stanął na czele komisji, która wyjaśniała przyczyny tej katastrofy. Miał bardzo trudne zadanie, ale cenię go za to, jak poradził sobie w tej pracy. A jeśli chodzi o bezpieczeństwo na stadionie, to mnie też to interesuje. Chcę jasno powiedzieć, że nigdy nie będzie w Wiśle przyzwolenia na łamanie prawa na trybunach. Uważam, że z bandytyzmem trzeba z całą mocą walczyć i trzeba karać tych, którzy łamią prawo nie tylko na obiektach sportowych, ale wszędzie. Na Wiśle wszelkie przejawy bandytyzmu będą wyrywane z korzeniami i to się nie zmieni bez względu na to, kto tutaj będzie prezesem za rok, dwa czy pięć lat. Uważam jednak, że w tej walce o spokój na trybunach nie można wylewać dziecka z kąpielą. Nie można blokować wejścia na stadion ponad 400 osobom tylko dlatego, że rzucono parę rac, a tak naprawdę tych konkretnych osób, które to zrobiły, nie zatrzymano. Od łapania ludzi, którzy łamią prawo, w każdym normalnym kraju jest policja. Nie można też mówić, że na Wiśle są sami bandyci. Nikt mi nie wmówi, że tutaj jest kilkanaście tysięcy bandytów. Jeśli ktoś tak stawia sprawę, to ja w tym miejscu muszę zaprotestować! Uważam, że zdecydowana większość tych osób, które przychodzą i przychodziły na ten stadion, to są wspaniali ludzie, którzy za Wisłę daliby się pokroić. Nie można ich wszystkich traktować jedną miarą. Stosuje Pan nieco inną retorykę niż prezes Jacek Bednarz.

Jak zatem wyobraża Pan sobie waszą dalszą współpracę w zarządzie Wisły?

Mówię w taki, a nie inny sposób, bo już trochę na tym świecie żyję i wiem, że trzeba oddzielić ziarno od plew. Powtórzę jeszcze raz - nie można wszystkich traktować jedną miarą. Nie jest natomiast moją rolą, żeby przekonywać do innej retoryki pana prezesa Bednarza. To jest przecież człowiek wykształcony, prawnik. Niech każdy zatem odpowiada za siebie i swoje czyny.

Jak zatem widzi Pan finał tej sprawy, bo trudno mi sobie wyobrazić normalne funkcjonowanie klubu, w którym członkowie zarządu w tak kluczowej sprawie prezentują różne stanowiska?

Zawsze byłem człowiekiem optymistycznie nastawionym do życia. Rozmawiałem wiele godzin z kibicami i to nie tylko z tymi z SKWK. Wiem, że wszystkim zależy na zakończeniu tego konfliktu, ponieważ to zabrnęło za daleko i uderza przede wszystkim w samą Wisłę. Dlatego nie jako członek zarządu, ale jako Tadeusz Czerwiński, kibic tego klubu, chcę jasno powiedzieć, że ten konflikt trzeba zakończyć. Czyli chce Pan powiedzieć, że jest za dymisją Jacka Bednarza?

Powtórzę jeszcze raz. Nie ja zatrudniałem prezesa i nie ja go będę zwalniał. Nie jest moją rolą, żeby w ogóle wypowiadać się w tej sprawie.
Widać jaki poziom świadomości panuje na etapie rządów Jacka Bednarza... Najpierw Smuda który radzi, by z bandytami się nie dogadywać, teraz on i jego wyimaginowani bandyci z którymi on nie będzie rozmawiał 30 sekund. To jest nienormalne Każdy wszędzie widzi jakiś bandytów, przestępców... o co mu ....a chodzi z tymi bandytami? Ktoś kto rzuca race na boisko to bandyta? Matko boska! Z jednej strony mówi, że nie wolno wszystkich jedną miarą oceniać. Tak zgoda 100%. Ale kogo on nazywa bandytami? Parafrazując Wałęse... w której galaktyce są ci... bandyci z którymi on nie chce rozmawiać? Czy cały problem polega na bandytach czy tym, że mamy prezesa komunistę i ktoś złamał prawo rzucając race na boisko? Nie rozumiem, czy rzucanie ich grozi przylepieniem etykiety - bandyta? To w takim razie może ci co łamią prawo drogowe, to też bandyci?
Moja prośba jak ktoś z SKWK to czyta, czyta niech poda dalej. Na następnym spotkaniu omówcie z nim proszę terminologię nazywania ludzi którzy łamią prawo na stadionie, którą potem on się będzie posługiwać w mediach. Jak ktoś nie napada, nie morduje, nie wymusza haraczy, nie strzela do ludzi i nie prowadzi działalności mafijnej na stadionie - to nie jest bandytą. To jest prostsze niż mu się wydaje. To jest nienormalne, że porządny gość chce rozmawiać o przyszłości klubu, a nie wie nawet tego, że żadnych bandytów nie ma. Fajnie, że nie godzi się na rzucanie inwektyw w stronę kibiców, ale niech sam wie o czym mówi, i żadnych "bandytów" czy "morderców" "gwałcicieli" na stadionie nie ma!!!
Co do rozważań politycznych to nie będę się wypowiadał, szanuje go że jest Wiślakiem i niech tak pozostanie.

Jakby ktoś nie wiedział o czym mówię, bo jest takie prawdopodobieństwo i to wysokie: to podsyłam taki filmik instruktażowy który zdefiniuje nam dosadnie przypadek, który jest insynuująco nadużywany w tej debacie.

I tak na zakończenie. Zanim powinno się rozpocząć negocjacje, to pierwsza rzecz jaka powinna być załatwiona, to zmiana terminów określania ludzi przychodzących na stadion. Żadni kibole(ci są w Poznaniu, nie pielęgnujmy ich gwary) tylko kibice. Żadni bandyci, tylko ludzie łamiący prawo, łamiący regulamin, ludzie rzucający race na murawę, ludzie odpalający race na trybunie.
Tyle

Ani razu nie nazwał kibiców bandytami, tylko, że takich nie chce na stadionie... Zrozumcie, że on mówi do prasy - jak odrazu z nią zacznie walczyć to zjedzą i jego i Wisłe! Czasu, cierpliwosci potrzeba..
A gdzie ja napisałem że nazwał? Mi chodzi o to, że wchodzi w retorykę mediów. Dlaczego akurat nie chce na stadionie mieć tylko bandytów, a nie wspomniał nic o terrorystach, pedofilach, separatystach czy Al-kaidzie? O Mafii pruszkowskiej też nic nie wspomniał, tylko o tych bandytach? Więc pytam jakich? Wchodzi w ich retorykę, nie reprezentuje więc tym interesu nas kibiców, tylko utrwala stereotyp. To jest kardynalny błąd który mu wytykam. On reprezentuje interesy Wisły Kraków, a interes Wisły Kraków to też interes kibiców. Póki co wygląda to na reprezentowanie interesu mediów, bo jest pozytywna zależność, pomiędzy dużym natężeniem słowa bandyta w tekście a większą czytelnością. Chyba nie o to nam chodzi?
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.08.2014 o godz. 00:04.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 06.08.2014, 23:10
Ani razu nie nazwał kibiców bandytami, tylko, że takich nie chce na stadionie... Zrozumcie, że on mówi do prasy - jak odrazu z nią zacznie walczyć to zjedzą i jego i Wisłe! Czasu, cierpliwosci potrzeba..
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 06.08.2014, 23:22
Ale daje do zrozumienia tymi slowam ze sa jacys bandyci, ze jest niebezpiecznie, nie wiadomo co jeszcze.. jako dyplomata nie powinien uzywac takich slow, ja to osobiscie zle odbieram, ciagle ten bandyta i bandyta.. nie robmy z kogos ktos odpali race czy zaprezentuje oprawę bandytą (bo nic poza tym na stadionie Wisly sie nie dzieje) , jeszcze wzmianka o jakiejs parowie Sienkiewiczu... klub tonie w dlugach a Bednarz jedzie do Warszawy zeby pokazowe z Sienkiewiczem robic. Politycy zasrani... dzien w dzien lamią prawo i robią w ch..ja. ludzi.

bandyta to jakis pojeb z maczętą co zabija 20-letnia dziewczyne i jej dziecko.

on sie nie moze prasą przejmować.. tak jak prezes Legii sie nie przejmuje i bardzo dobrze na tym Legia wychodzi.
Przejmowac sie nalezy Wisłą, a nie tym co jakis jełop napisze w jakiejs internetowej gazetce.

zaplusował wzmianką odnosnie zlotowki od biletu.. czyli Bednarz dotrzymal slowa, wszystko bylo ustalone i nagle przygral w ch..uja, wszystko sie zgadza.

generalnie mam wrazenie, ze Tadek jeszcze jest troche pospianany.. nie ma pelnej wladzy w klubie i troche sie boi wypowiadac na szersze tematy i dosadniej.. dziwia mnie jedynie te jego wielkie oczy na fakt, ze dyskusji zadnej nie bedzie dopoki nie odejdzie Jacek Bednarz... od 5 miesiecy kazdy w Polsce i europie (bo scena kibicowska w europie tez sie interesuje nasza sytuacja) wie, ze warunek jest jeden - Jacek Bednarz out.. chociaz to moze kolejna zagrywka pod publiczke, w koncu to stary dyplomata

ten pacholek z Rady Nadzorczej to tez taki plastus niedoje..bany, on mysli, ze Tadka dadza do zarzadu i nagle bach, bach, wracamy na stadion, udajemy ze nic sie nie dzieje, a wszystkie problemy przykrywamy, dobrze pacholek wie, ze Bednarza trzeba wyj..ebac, ale trudno dyskutowac z pacholkiem, ktory pozytywnie ocenia prace Bednarza. Ow pacholek ma nas chyba za jakies niedorajdy zyciowe... czy on nie rozumie, ze glownym problelem jest osoba Jacka Bednarza
Ostatnio edytowane przez c. : 06.08.2014 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 06.08.2014, 23:28
Sorry ale ja jego osoby i sposobu postępowania nie kupuję. Czerwiński pomimo, że jest Wiślakiem jest dla mnie też typowym politykiem od którego może dowiesz się o istocie problemu ale już w żadnym wypadku nie usłyszysz rozwiązania. Bo i po co on został powołany do zarządu jak nie jest w stanie przeforsować żadnego rozwiązania ? Prezesem jest łysy, bezmózgi prawnik a on pacynką. Typowe działanie pod publiczkę dla balansujących na linii opowiadam / nie opowiadam się za bojkotem Januszy, którzy dostrzegając wolę rozmów ze środowiskiem kibicowskim łysego, bezmózgiego prawnika być może się złamią i kupią bilet / karnet. Chuja z tego będzie a Czerwiński się ośmiesza tym robieniem pseudo polityki za srebrniki.

Poza tym jeśli jako kibic Wisły, którym się mieni nie opowiada się za odwołaniem łysego, bezmózgiego prawnika który walnie przyczynia się do upadku Wisły to moim zdaniem jest hipokrytą za pieniądze. Jako członek zarządu przedsiębiorstwa w swoich działaniach ma dążyć do zwiększenia wartości marki co jak wszyscy widzimy dzięki przyzwoleniu na dalszą bytność w zarządzie łysego, bezmózgiego prawnika nie ma absolutnie miejsca. Niech w takim razie się zastanowi w jakiej roli chce występować w tym teatrzyku. Czy jako kibic Wisły czy jako członek zarządu przedsiębiorstwa walczącego z wyimaginowanymi przeciwnikami.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 06.08.2014 o godz. 23:48.
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Stary 06.08.2014, 23:43
Jak bylo spiecie na linii kibice Wisly vs kibice Lecha, jakies tam zamieszanie, po czym nasi zaczeli obrzucac czyms sektory Lecha.. jakis dziennikarzyna czy ki ch..uj mowi do Czerwinskiego "to Pan sprowadzil ... z Krakowa (tu irocznie skwitował nazywajac po jakiemus kibicow Wisly) " a Czerwinski mu odpowiedzial mniej wiecej; "to nie są jakies tam zwykle osoby, a kibice Wisly Krakow! ktorzy zostali sprowokowani! oburzyl sie i stanął po stronie fanatykow Wisly.

ale wowczas Tadek byl prezesem klubu. Nie ma aktualnie takiej sily.. musi zwazac na ruchy i slowa, takie mam wrazenie. Rozmowa z przedstawicielami kibicow przy kawie pewnie inaczej wyglądała ;-)..

a z tych wszystkich wywiadow wnioskuje, ze on nie za bardzo .. lubi się z Bednarzem.. delikatnie pisząc.
Ostatnio edytowane przez c. : 06.08.2014 o godz. 23:52.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 07.08.2014, 00:16
to po co się pcha do zarządu klubu zamiast występować jako poplecznik SKWK i forsować na zarządzie rozwiązania korzystne dla Wisły ? Po pieniądze się pcha ? Po publikę ? I jeszcze te wstawki o Sienkiewiczu i Millerze... Rzygać mi się chce tą polityką i fajnie by było jakby chociaż w moim ukochanym klubie nie prowadził nikt tych partyjnych rozgrywek.

Ja pracę w zarządzie Wisły widziałbym w dwójnasób. Albo idę tam z pobudek ideowych po to, że będąc wśród nich będę miał większe możliwości roz.......ić to towarzystwo wzajemnej adoracji bo mi na Wiśle zależy a im nie, albo idę do zarządu żeby grać pacynkę, którą ktoś steruje pociągając za sznurki ale ja dostaje za to sowite wynagrodzenie, które przykrywa moją moralność. A tutaj Tadek chce zrobić i to i to i grać porządnego i pewnie coś zarobić. Chce dobrze niby dla Wisły ale nie opowiada się za wyrzuceniem łysego, bezmózgiego prawnika który doprowadza klub do ruiny.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 07.08.2014 o godz. 00:22.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Stary 07.08.2014, 01:36
c. napisał(a):Wyświetl post
Jak bylo spiecie na linii kibice Wisly vs kibice Lecha, jakies tam zamieszanie, po czym nasi zaczeli obrzucac czyms sektory Lecha.. jakis dziennikarzyna czy ki ch..uj mowi do Czerwinskiego "to Pan sprowadzil ... z Krakowa (tu irocznie skwitował nazywajac po jakiemus kibicow Wisly) " a Czerwinski mu odpowiedzial mniej wiecej; "to nie są jakies tam zwykle osoby, a kibice Wisly Krakow! ktorzy zostali sprowokowani! oburzyl sie i stanął po stronie fanatykow Wisly.

ale wowczas Tadek byl prezesem klubu. Nie ma aktualnie takiej sily.. musi zwazac na ruchy i slowa, takie mam wrazenie. Rozmowa z przedstawicielami kibicow przy kawie pewnie inaczej wyglądała ;-)..

a z tych wszystkich wywiadow wnioskuje, ze on nie za bardzo .. lubi się z Bednarzem.. delikatnie pisząc.
No i wlasnie w tym sęk, choc nie koniecznie to kwestia bojazni, a nie robienia odrazu wielkich czystek.. Ludzie to gość ktory pracuje pro bono i za stary zeby dać sobą pomiatać, pewnie jest druga strona medalu o której jeszcze nie wiemy. Nie Pawelczyk, a tak naprawde Cupial wszystkich polowuje, takze gdyby Czerwinski faktycznie byl tylko zeby poswiecic oczami, to nie byloby jego dwuglosu w sprawie podejscia do kibicow i mowienia o tym oficjalnie... Coś poprostu z lysym musi byc, dajcie Tadkowi czas - swoją postawą za Prezesurę w Wiśle, za ktorego czasu Cupial zlotowki nie dokladal (to Czerwinski dogral umowę z Erą, wartą 5 mln - na tamte czasy potężna umowa), nalezy mu poprostu dać kredyt zaufania. Jeśli będzie tylko te 3 miesiace i nic nie zrobi, to wtedy można będzie go oceniać.

10 dni w klubie ktoś jest i cudów będą oczekiwać...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.08.2014, 07:22
Tylko niepotrzebnie rzucił taki tekst, który go po prostu kompromituje :

Cytat:
Co do ministra Sienkiewicza, to uważam go za inteligentnego, mądrego człowieka. Dobrze się stało, że premier nie uległ naciskom i po nagranych rozmowach w pewnej restauracji nie zdymisjonował go. Uważam, że tam była normalna rozmowa, jak to między mężczyznami. Jeśli natomiast chodzi o Jerzego Millera, to choć nie znam go osobiście, to śledzę jego karierę od katastrofy smoleńskiej, gdy stanął na czele komisji, która wyjaśniała przyczyny tej katastrofy. Miał bardzo trudne zadanie, ale cenię go za to, jak poradził sobie w tej pracy
P.S. Zabrako jeszcze tylko pochwaly dla Putina.
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Stary 07.08.2014, 07:37
Czasem trochę dyplomacji nie zaszkodzi, gdyż Czerwiński zdaje sobie sprawę, że z dnia na dzień to on może stać się pełniącym obowiązki Prezesa.

Cały wywiad:

Kod:
http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3531855,konflikt-trzeba-zakonczyc,id,t.html
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 07.08.2014, 09:15
palikot napisał(a):Wyświetl post
Moja prośba jak ktoś z SKWK to czyta, czyta niech poda dalej. Na następnym spotkaniu omówcie z nim proszę terminologię nazywania ludzi którzy łamią prawo na stadionie, którą potem on się będzie posługiwać w mediach. Jak ktoś nie napada, nie morduje, nie wymusza haraczy, nie strzela do ludzi i nie prowadzi działalności mafijnej na stadionie - to nie jest bandytą. (....) Na następnym spotkaniu omówcie z nim proszę terminologię nazywania ludzi którzy łamią prawo na stadionie
Przecież napisał wyrażnie że zmienił nomenklaturę:

Cytat:
że trzeba oddzielić ziarno od plew.
Czyli nie 'bandyci' a 'plewy'. Zobaczysz, różnica jest taka że Tadek odsieje ziarno od plew i okaze się ze plew nie ma. A Bednarz losowo znalazł 400.

Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Tylko niepotrzebnie rzucił taki tekst (...) Zabrako jeszcze tylko pochwaly dla Putina.
Potrzebnie.
Dobrego dyplomate poznać po tym ze potrafi zrobić dobrze sobie, wszystkim wokół, i tym których na na miejscu nie ma. Myślę że tymi krokami jest w stanie zaskarbić sobie wdzięczność JB, ale to na końcu. Na razie SKWK trzeba przerobić.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 07.08.2014 o godz. 09:50.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 07.08.2014, 09:20
Wyłączam się z tego forum.
wreszcie....!!! trzymam Cię za słowo. Twoje miejsce jest na forum wislaportal, gównoprawda lub onetu...A nie na forum, które choć trochę reprezentuje poglądy normalnych kibiców.

Co do słów Czerwińskiego z ostateniego wywiadu, to mam do nich wiele zastrzeżeń, ale to są słowa, które mają trafić też do ludzi, którzy popierają Bednarza: lemingów, troglodytów którzy nigdy na meczu nie byli, POlicji, POlityków i szmat dziennikarskich. Gdyby powiedział, że stoi po stronie kibiców to by przegrał walkę z Bednarzem. Mam nadzieję, że są to jednak podchody pod Bednarza, które kierowane są w stronę mediów i polityków, z którymi Jacek "łysa pała" ma sztamę.

Te pochwały w stronę ministra "dupa i kamieni kupa" i wojewody, który zawsze kieruje się przewodnim interesem partyjnymi PO, to mam nadzieję urobienie relacji z nimi w czasach postjackowych. A wiadomo, że Jacek jest teraz ich przydupasem i klakierem.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.08.2014 o godz. 09:37.
Odpowiedz cytując
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 07.08.2014, 09:56
Z wywiadu pana Czerwińskiego dla GK:

"Co do ministra Sienkiewicza, to uważam go za inteligentnego, mądrego człowieka. Dobrze się stało, że premier nie uległ naciskom i po nagranych rozmowach w pewnej restauracji nie zdymisjonował go. Uważam, że tam była normalna rozmowa, jak to między mężczyznami. Jeśli natomiast chodzi o Jerzego Millera, to choć nie znam go osobiście, to śledzę jego karierę od katastrofy smoleńskiej, gdy stanął na czele komisji, która wyjaśniała przyczyny tej katastrofy. Miał bardzo trudne zadanie, ale cenię go za to, jak poradził sobie w tej pracy.

Rozmowa o Wiśle, aż tu nagle ni z gruchy, ni z pietruchy taka gorliwość. To się włazidupstwo nazywa.
Naprawę, biedna ta Wisła, że ma takich notabli oraz takiego prezesa.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów