|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
http://www.youtube.com/watch?v=8Lt_NW8WnJM za duzo mniejsza kwote, na dzis znizki sa w kilkudziesieciu miejscach (sklepy, baseny, silownia, restauracja, puby, fryzjer, rozrywka itd i co jakis czas nowi partnerzy dochodzą) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio też widziałem jak nikomu z marszu włosy z głowy nie spadł. ![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
I to co napisałem to nie żadne Science-Fiction, tylko podstawowe rzeczy, które muszą działać żeby wszystko odbudowywać, innych bardziej unkalnych rzeczy jako część większych kampanii, to wiadome że jest wiele do zrobienia ale to dłuższa rozmowa... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale zapomnijcie o galeriach, sklepikach, kartach, misiach dla dzieci, do tego trzeba miec ogarnieto prezesa, ktory zyje w zgodzie z kibolami i ktory umie pokierowac klubem, by ten rosl w silę.
na dzis dzien pan prezes od miesiaca nie potrafi uruchomic internetowej sprzedazy biletow. Wisla na dzis dzien ma bardzo zla reklame i nie jest łakomym kąskiem dla nikogo (sportowo, kibicowsko, markeringowo) , jednakze wedlug panow z Rady Nadzorczej wszystko jest w porządku, wobec czego.. powodzenia ![]()
Ostatnio edytowane przez c. : 06.08.2014 o godz. 14:12.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Niestety, w obecnej Wiśle jedyny pracownik który jakoś daje radę to Smuda. Dopóki to się nie zmieni (i nie mam na myśli serii porażek Wisły), nie ma co liczyć na poprawę sytuacji.
Wywalenie Bednarza to byłby tylko niewielki krok we właściwym kierunku, bo trzeba byłoby zastąpić go kimś w miarę rozsądnym. No i umówmy się - dopóki wokół klubu będą się kręcić takie mózgi jak Kapka i Rogala, to dobrze nie będzie się działo. Nawet jeśli pojawią się pieniądze, to zaraz zostaną wydane na kolejnych Bunozów, Chavezów czy Jovaniciów. Usprawiedliwianie kompletnej amatorki na każdym polu (również w kwestii sklepiku klubowego) do niczego sensownego nie doprowadzi. Trudno nie przyznać racji SKWK w kwestii obecnej polityki klubu. Zmiany w TS-ie pokazują, że Ci ludzie wiedzą o czym mówią, mają sensowne pomysły. Potrafią zorganizować na jakimś poziomie sklepik, restaurację, program lojalnościowy, budują muzeum.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.08.2014 o godz. 14:20.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ I dlatego mimo niechęci do Bednarza cały ten bojkot uważam za bezsensowny. Co z tego, że Bednarz odejdzie jak na jego miejsce pojawi się ktoś identyczny tyle, że z włosami?.
Co do tego co wrzucił @c. Bardzo fajny materiał, szkoda tylko że do szerszego grona to nie trafia. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jej zwiększenie, większe zyski z dnia meczowego - wszystko to będzie wymagało solidnej pracy. Marketing, sprzedaż trzeba będzie budować praktycznie od zera. Ale gdyby nie bojkot, to wszyscy w klubie mieliby w głębokim poważaniu takie tematy, bo Ci co zwykle kupili karnety.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 06.08.2014 o godz. 14:25.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ I jak widać dalej mają w poważaniu, gdyż Bednarz ma poparcie Cupiała.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czas pokaże.
Tak szczerze - osobiście nie widzę żadnych szans na rozwój pod skrzydłami Cupiała. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tak się zastanawiam po co w ogóle rozmawiamy o jakiś dodatkowych źródłach przychodu skoro SA wyszło na prostą.
Chyba nikt nie przypuszcza że prezes spółki kłamie ... ? ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
![]() Wymieniłeś 9 projektów, na każdy chcialbys przeznaczyć średnio ok 3k netto? Pierwsze z brzegu - niech ktoś wyspę zrobi za 1zł, to za czynsz i iedną osobę na zmianę zapłacisz 6k od wyspy. Drugie - reklama w autobusach - jeśli filmik zrobisz własnymi środkami, cena za miesiac zaczyna się od 3200 netto i jest tylko w 30 autobusach (http://www.mpk.krakow.pl/pl/cennik-r...ument,707.html) a gdzie tramwaje?. Dalej - 'Stworzenie obszernego portalu' - jak ktos go stworzy za 1zł, 1.5 etatu starczy na jego obsługę (wywiady, relacje, kuchania, turystyka)? Wierzysz w istnienie agencji reklamowej prowadzącej na raz 9 projektów przy założeniu że ma 30 tys przychodu/mies? Prawie jak perpetum mobile. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Pozatym, może nie doprecyzowałem, bardziej chodziło mi o koszty kampanii - pracownicy wiadomo, że musieliby być zatrudnieni i to jest inny koszt. To sie wlicza w koszt odbudowy struktur Może i troche więcej by to kosztowało, ale zwrot pewny, ale trzeba szeroko rozumiany marketing prowadzić, choć niby miała to UFA prowadzić... Są 5 mscy i póki co to tylko umowa z Totolotkiem, która i tak nie była ich inicjatywą, a reszta się nie zmienila, może wproadzenie tego klubu 1906 gdzie i tak to pic na wode, biorąc pod uwage jakość VIPA.... To dłuższy temat - konkluzja jest taka, że powinno się więcej robić i stopniowo odpalać kolejne rzeczy, które zwiększą frekwencje |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wybiorcza daje do pieca:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
To samo chciałem wstawić. Tak tendencyjnej pisaniny, jak ten smieszny artykulik, dawno nie widziałem.
![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale czego spodziewać się po gówno prawdzie... dajcie spokoj.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Troche proponujesz taki model: 'zrobcie mi, potem dajcie pieniądze, będe je wydawał - obiecuje że wydam wszystko'. Niecały milion rocznie będzie to Was kosztowało. I mówią to Ci samo co dostali czarna polewkę tym którzy nie zgodzili się na złotówkę od biletu. Co do UFA - zgoda, nie spłacili się jeszcze. Ale patrząc na to że była również działaniem dorażnym (spłata długów) mozna dać jej jeszcze troche czasu.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 06.08.2014 o godz. 20:56.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Interesuje mnie taka rzecz z niedawnym spotkaniem związana..
http://skwk.pl/skwk/2-wydarzenia/581...winskiego.html „W trakcie spotkania przedstawiciele Kibiców zaprezentowali program naprawczy, wcześniej już omawiany z Radą Nadzorczą Wisły Kraków SA, którego celem jest poprawa sytuacji finansowej oraz wizerunkowej Wisły Kraków SA. „ Ten program naprawczy , czyli konkretnie co !? Akcja za 1 złotówkę to jedno, ale jak rozumiem, są i oczekiwania wobec dalszego rozwoju Wisły SA, działaniami które leżą wyłącznie po stronie klubu. Marketing, sklepiki klubowe itd., itp. Rzecz dotyczy wzrostu przychodów, nie tylko z frekwencji, hmm bo na teraz to przychody spadają, a to jest efekt zaniedbań nie tylko Bednarza.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Krok po kroku realizować pewien plan, i korzystać z możliwości umów barterowych i partnerskich. Jest wiele firm zainteresowanych, tylko odpowiednio je trzeba przekonać i pokazać w jaki sposób mogą z takich umów odnieść korzyści. Nie obiecuje, że wydam wszystko, tylko że stopniowo co raz więcej gotówki będzie wpływało z różnych źródeł, co powinno pozwolić odbudowywać należną pozycję. W obecnej sytuacji nie ma szans na Strategicznego, ba nawet na jakiegoś większego sponsora. To nie jest kwestia tylko ilości na trybunach, bardziej tego jak w tym momencie postrzegana jest marka Wisły, a jest fatalnie... domin - to akurat onet doje*** wybiórcza: Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez WislaFan123 : 06.08.2014 o godz. 22:26.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Nie wklejam tutaj tego gówna, więc wkleje mniejsze gówno...
krakowską: stronniczo, przynajmniej obiektywniej, bez inwektyw, i bezczelności: Czerwiński o konflikcie władz Wisły z kibicami: Trzeba oddzielić ziarno od plew Cytat:
Moja prośba jak ktoś z SKWK to czyta, czyta niech poda dalej. Na następnym spotkaniu omówcie z nim proszę terminologię nazywania ludzi którzy łamią prawo na stadionie, którą potem on się będzie posługiwać w mediach. Jak ktoś nie napada, nie morduje, nie wymusza haraczy, nie strzela do ludzi i nie prowadzi działalności mafijnej na stadionie - to nie jest bandytą. To jest prostsze niż mu się wydaje. To jest nienormalne, że porządny gość chce rozmawiać o przyszłości klubu, a nie wie nawet tego, że żadnych bandytów nie ma. Fajnie, że nie godzi się na rzucanie inwektyw w stronę kibiców, ale niech sam wie o czym mówi, i żadnych "bandytów" czy "morderców" "gwałcicieli" na stadionie nie ma!!! Co do rozważań politycznych to nie będę się wypowiadał, szanuje go że jest Wiślakiem i niech tak pozostanie. Jakby ktoś nie wiedział o czym mówię, bo jest takie prawdopodobieństwo i to wysokie: I tak na zakończenie. Zanim powinno się rozpocząć negocjacje, to pierwsza rzecz jaka powinna być załatwiona, to zmiana terminów określania ludzi przychodzących na stadion. Żadni kibole(ci są w Poznaniu, nie pielęgnujmy ich gwary) tylko kibice. Żadni bandyci, tylko ludzie łamiący prawo, łamiący regulamin, ludzie rzucający race na murawę, ludzie odpalający race na trybunie. Tyle A gdzie ja napisałem że nazwał? Mi chodzi o to, że wchodzi w retorykę mediów. Dlaczego akurat nie chce na stadionie mieć tylko bandytów, a nie wspomniał nic o terrorystach, pedofilach, separatystach czy Al-kaidzie? O Mafii pruszkowskiej też nic nie wspomniał, tylko o tych bandytach? Więc pytam jakich? Wchodzi w ich retorykę, nie reprezentuje więc tym interesu nas kibiców, tylko utrwala stereotyp. To jest kardynalny błąd który mu wytykam. On reprezentuje interesy Wisły Kraków, a interes Wisły Kraków to też interes kibiców. Póki co wygląda to na reprezentowanie interesu mediów, bo jest pozytywna zależność, pomiędzy dużym natężeniem słowa bandyta w tekście a większą czytelnością. Chyba nie o to nam chodzi?
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.08.2014 o godz. 00:04.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ani razu nie nazwał kibiców bandytami, tylko, że takich nie chce na stadionie... Zrozumcie, że on mówi do prasy - jak odrazu z nią zacznie walczyć to zjedzą i jego i Wisłe! Czasu, cierpliwosci potrzeba..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale daje do zrozumienia tymi slowam ze sa jacys bandyci, ze jest niebezpiecznie, nie wiadomo co jeszcze.. jako dyplomata nie powinien uzywac takich slow, ja to osobiscie zle odbieram, ciagle ten bandyta i bandyta.. nie robmy z kogos ktos odpali race czy zaprezentuje oprawę bandytą (bo nic poza tym na stadionie Wisly sie nie dzieje) , jeszcze wzmianka o jakiejs parowie Sienkiewiczu... klub tonie w dlugach a Bednarz jedzie do Warszawy zeby pokazowe z Sienkiewiczem robic. Politycy zasrani... dzien w dzien lamią prawo i robią w ch..ja. ludzi.
bandyta to jakis pojeb z maczętą co zabija 20-letnia dziewczyne i jej dziecko. on sie nie moze prasą przejmować.. tak jak prezes Legii sie nie przejmuje i bardzo dobrze na tym Legia wychodzi. Przejmowac sie nalezy Wisłą, a nie tym co jakis jełop napisze w jakiejs internetowej gazetce. zaplusował wzmianką odnosnie zlotowki od biletu.. czyli Bednarz dotrzymal slowa, wszystko bylo ustalone i nagle przygral w ch..uja, wszystko sie zgadza. generalnie mam wrazenie, ze Tadek jeszcze jest troche pospianany.. nie ma pelnej wladzy w klubie i troche sie boi wypowiadac na szersze tematy i dosadniej.. dziwia mnie jedynie te jego wielkie oczy na fakt, ze dyskusji zadnej nie bedzie dopoki nie odejdzie Jacek Bednarz... od 5 miesiecy kazdy w Polsce i europie (bo scena kibicowska w europie tez sie interesuje nasza sytuacja) wie, ze warunek jest jeden - Jacek Bednarz out.. chociaz to moze kolejna zagrywka pod publiczke, w koncu to stary dyplomata ten pacholek z Rady Nadzorczej to tez taki plastus niedoje..bany, on mysli, ze Tadka dadza do zarzadu i nagle bach, bach, wracamy na stadion, udajemy ze nic sie nie dzieje, a wszystkie problemy przykrywamy, dobrze pacholek wie, ze Bednarza trzeba wyj..ebac, ale trudno dyskutowac z pacholkiem, ktory pozytywnie ocenia prace Bednarza. Ow pacholek ma nas chyba za jakies niedorajdy zyciowe... czy on nie rozumie, ze glownym problelem jest osoba Jacka Bednarza
Ostatnio edytowane przez c. : 06.08.2014 o godz. 23:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Sorry ale ja jego osoby i sposobu postępowania nie kupuję. Czerwiński pomimo, że jest Wiślakiem jest dla mnie też typowym politykiem od którego może dowiesz się o istocie problemu ale już w żadnym wypadku nie usłyszysz rozwiązania. Bo i po co on został powołany do zarządu jak nie jest w stanie przeforsować żadnego rozwiązania ? Prezesem jest łysy, bezmózgi prawnik a on pacynką. Typowe działanie pod publiczkę dla balansujących na linii opowiadam / nie opowiadam się za bojkotem Januszy, którzy dostrzegając wolę rozmów ze środowiskiem kibicowskim łysego, bezmózgiego prawnika być może się złamią i kupią bilet / karnet. Chuja z tego będzie a Czerwiński się ośmiesza tym robieniem pseudo polityki za srebrniki.
Poza tym jeśli jako kibic Wisły, którym się mieni nie opowiada się za odwołaniem łysego, bezmózgiego prawnika który walnie przyczynia się do upadku Wisły to moim zdaniem jest hipokrytą za pieniądze. Jako członek zarządu przedsiębiorstwa w swoich działaniach ma dążyć do zwiększenia wartości marki co jak wszyscy widzimy dzięki przyzwoleniu na dalszą bytność w zarządzie łysego, bezmózgiego prawnika nie ma absolutnie miejsca. Niech w takim razie się zastanowi w jakiej roli chce występować w tym teatrzyku. Czy jako kibic Wisły czy jako członek zarządu przedsiębiorstwa walczącego z wyimaginowanymi przeciwnikami.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 06.08.2014 o godz. 23:48.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak bylo spiecie na linii kibice Wisly vs kibice Lecha, jakies tam zamieszanie, po czym nasi zaczeli obrzucac czyms sektory Lecha.. jakis dziennikarzyna czy ki ch..uj mowi do Czerwinskiego "to Pan sprowadzil ... z Krakowa (tu irocznie skwitował nazywajac po jakiemus kibicow Wisly) " a Czerwinski mu odpowiedzial mniej wiecej; "to nie są jakies tam zwykle osoby, a kibice Wisly Krakow! ktorzy zostali sprowokowani! oburzyl sie i stanął po stronie fanatykow Wisly.
ale wowczas Tadek byl prezesem klubu. Nie ma aktualnie takiej sily.. musi zwazac na ruchy i slowa, takie mam wrazenie. Rozmowa z przedstawicielami kibicow przy kawie pewnie inaczej wyglądała ;-).. a z tych wszystkich wywiadow wnioskuje, ze on nie za bardzo .. lubi się z Bednarzem.. delikatnie pisząc.
Ostatnio edytowane przez c. : 06.08.2014 o godz. 23:52.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
to po co się pcha do zarządu klubu zamiast występować jako poplecznik SKWK i forsować na zarządzie rozwiązania korzystne dla Wisły ? Po pieniądze się pcha ? Po publikę ? I jeszcze te wstawki o Sienkiewiczu i Millerze... Rzygać mi się chce tą polityką i fajnie by było jakby chociaż w moim ukochanym klubie nie prowadził nikt tych partyjnych rozgrywek.
Ja pracę w zarządzie Wisły widziałbym w dwójnasób. Albo idę tam z pobudek ideowych po to, że będąc wśród nich będę miał większe możliwości roz.......ić to towarzystwo wzajemnej adoracji bo mi na Wiśle zależy a im nie, albo idę do zarządu żeby grać pacynkę, którą ktoś steruje pociągając za sznurki ale ja dostaje za to sowite wynagrodzenie, które przykrywa moją moralność. A tutaj Tadek chce zrobić i to i to i grać porządnego i pewnie coś zarobić. Chce dobrze niby dla Wisły ale nie opowiada się za wyrzuceniem łysego, bezmózgiego prawnika który doprowadza klub do ruiny.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : 07.08.2014 o godz. 00:22.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
10 dni w klubie ktoś jest i cudów będą oczekiwać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Tylko niepotrzebnie rzucił taki tekst, który go po prostu kompromituje :
Cytat:
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Czasem trochę dyplomacji nie zaszkodzi, gdyż Czerwiński zdaje sobie sprawę, że z dnia na dzień to on może stać się pełniącym obowiązki Prezesa.
Cały wywiad: Kod:
http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3531855,konflikt-trzeba-zakonczyc,id,t.html ![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Cytat:
Dobrego dyplomate poznać po tym ze potrafi zrobić dobrze sobie, wszystkim wokół, i tym których na na miejscu nie ma. Myślę że tymi krokami jest w stanie zaskarbić sobie wdzięczność JB, ale to na końcu. Na razie SKWK trzeba przerobić.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 07.08.2014 o godz. 09:50.
![]()
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
wreszcie....!!! trzymam Cię za słowo. Twoje miejsce jest na forum wislaportal, gównoprawda lub onetu...A nie na forum, które choć trochę reprezentuje poglądy normalnych kibiców.
Co do słów Czerwińskiego z ostateniego wywiadu, to mam do nich wiele zastrzeżeń, ale to są słowa, które mają trafić też do ludzi, którzy popierają Bednarza: lemingów, troglodytów którzy nigdy na meczu nie byli, POlicji, POlityków i szmat dziennikarskich. Gdyby powiedział, że stoi po stronie kibiców to by przegrał walkę z Bednarzem. Mam nadzieję, że są to jednak podchody pod Bednarza, które kierowane są w stronę mediów i polityków, z którymi Jacek "łysa pała" ma sztamę. Te pochwały w stronę ministra "dupa i kamieni kupa" i wojewody, który zawsze kieruje się przewodnim interesem partyjnymi PO, to mam nadzieję urobienie relacji z nimi w czasach postjackowych. A wiadomo, że Jacek jest teraz ich przydupasem i klakierem.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 07.08.2014 o godz. 09:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z wywiadu pana Czerwińskiego dla GK:
"Co do ministra Sienkiewicza, to uważam go za inteligentnego, mądrego człowieka. Dobrze się stało, że premier nie uległ naciskom i po nagranych rozmowach w pewnej restauracji nie zdymisjonował go. Uważam, że tam była normalna rozmowa, jak to między mężczyznami. Jeśli natomiast chodzi o Jerzego Millera, to choć nie znam go osobiście, to śledzę jego karierę od katastrofy smoleńskiej, gdy stanął na czele komisji, która wyjaśniała przyczyny tej katastrofy. Miał bardzo trudne zadanie, ale cenię go za to, jak poradził sobie w tej pracy. Rozmowa o Wiśle, aż tu nagle ni z gruchy, ni z pietruchy taka gorliwość. To się włazidupstwo nazywa. Naprawę, biedna ta Wisła, że ma takich notabli oraz takiego prezesa. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|