The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.08.2014, 13:34
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Kara za race = 14 tys zlotych
Straty z dnia meczowego (liczac tylko sektor C) = 110 tys zlotych
+ strata:
1. Ok. 7 tysięcy kibiców więcej x średnia cena biletu
2. Z zysku z cateringu od większej ilości kibiców
3. Z zysku ze sprzedaży pamiątek (zapomniałem klub nie ma sklepu, ani pamiątek, które chciałby kupić przeciętny kibic)
4. Lepszej atmosfera zachęcającej do kolejnych odwiedziń stadionu
5. szansy na pozyskanie sponsorów
+ itd.

Nie mówię już o stracie szansy na lepsze wyniki sportowe, gdy prowadzony jest doping.

Ale wyznawcy "jackobednarzów" typu crazycaro i tak tego nie pojmują.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.08.2014 o godz. 13:50.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.08.2014, 13:36
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
dziwię się, że po tym co powiedział Czerwiński na konferencji prasowej podpisał taki dokument.

Albo Czeriwńskiego coś zaślepiło, albo naprawdę Jacek B. wyleci i to może nawet dyscyplinarnie (bez odszkodowania), a powodem mogłoby być obrażanie Klientów Wisły Kraków S.A.
A co miał nie podpisać? Ta konferencja to była picówka dla potrzeby mediów. Nie sądzę, żeby klub był zadowolony z tego, że jest bojkot, to chcą się dogadać.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2014, 13:38
palikot napisał(a):Wyświetl post
A co miał nie podpisać? Ta konferencja to była picówka dla potrzeby mediów. Nie sądzę, żeby klub był zadowolony z tego, że jest bojkot, to chcą się dogadać.
też mam taką nadzieje, że klub chce się dogadać. Jednak tamte wypowiedzi Czerwińskiego z konferencji mogą do niego wrócić szybciej niż mu się wydaje. A GW, GK, Dziennik Polski już czekają na okazję.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.08.2014 o godz. 13:42.
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.08.2014, 13:51
Dla nieogarniających:
Leśniodarskiemu nie opłaca się walczyć z kibolami bo ma wysokie przychody z dnia meczowego (i to mimo zamknięcia stadionu). A u nas przychody są jakie? 10% tego co na Legii z czego trybuna C wypracwuje pewnie koło 20%)

A do tego mamy kibiców rzucających race na murawę, co skutkowało zamknięciem trybuny, co spowodowało atak racami, co skutkowało zakazami, w wyniku czego rozpoczął sie bojkot. Oczywiście "wszyscy" uważają, że kibole z C nie zasłużyli, bo niby czym Przecież nie atakują kibiców drużyny prezciwnej, więc są święci. No niestety nie są. Możecie uważać co chcecie, ale nasi kibole mają zbyt wiele na sumieniu.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2014, 13:56
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
Dla nieogarniających:
Leśniodarskiemu nie opłaca się walczyć z kibolami bo ma wysokie przychody z dnia meczowego (i to mimo zamknięcia stadionu). A u nas przychody są jakie? 10% tego co na Legii z czego trybuna C wypracwuje pewnie koło 20%)

A do tego mamy kibiców rzucających race na murawę, co skutkowało zamknięciem trybuny, co spowodowało atak racami, co skutkowało zakazami, w wyniku czego rozpoczął sie bojkot. Oczywiście "wszyscy" uważają, że kibole z C nie zasłużyli, bo niby czym Przecież nie atakują kibiców drużyny prezciwnej, więc są święci. No niestety nie są. Możecie uważać co chcecie, ale nasi kibole mają zbyt wiele na sumieniu.
jednym niegarniającym tutaj jesteś Ty. I nie ogarniasz nawet tego, co sam piszesz. Żal czytać,
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 05.08.2014 o godz. 14:06.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.08.2014, 13:56
dziwię się, że po tym co powiedział Czerwiński na konferencji prasowej podpisał taki dokument.

Albo Czeriwńskiego coś zaślepiło, albo naprawdę Jacek B. wyleci i to może nawet dyscyplinarnie (bez odszkodowania), a powodem mogłoby być obrażanie Klientów Wisły Kraków S.A.
Mnie to wcale nie dziwi. Dziwnym byłoby jakby klub zamieścił na własnej stronie oraz do mediów wysłał notatkę :

Cytat:
"Nikt nie wyobraża sobie współpracy z osobą która w publicznych wypowiedziach ma zwyczaj nazywania swoich kibiców (..) bydłem hołotą czy swołoczą "

Podpisano T. Czerwiński wiceprezes Wisła S.A.

Albo Czeriwńskiego coś zaślepiło, albo naprawdę Jacek B. wyleci ...
Inne wersje:
  • Tadeusz jest zgodny ideologicznie ze stowarzyszeniem, uważa że Jacek powinien odejść i w ten sposób zaostrza konflikt z Bednarzem.
  • Tadeusz ma inne zdanie niż stowarzyszenie, ale boi sie powiedzieć wprost że Jacek jest nie do ruszenia wiec podpisał 'lojalkę' po to by móc winę zwrócić na Jacka i dalej rozmawiać.

P.S.
Dziwne jest że Czerwiński podpisał taki dokument a nie uparł się aby wywalić wszystko od słowa 'Nikt' włącznie.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 05.08.2014 o godz. 14:03.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 05.08.2014, 14:02
jednym niegarniającym tutaj jesteś Ty. I nie ogarniasz nawet tego, co sam piszesz.
Nieogarniam jedynie waszych interpretacji tego co wg was napisałem. Poza tym wiem że tu towarzystwo wzajemnej adoracji i każdy kto się nie zgadza jest nieogarnięty
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 05.08.2014 o godz. 14:08.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 05.08.2014, 14:07
Ja bardzo chcialbym zinterpretowac ale sorry nie ogarniam tego co piszesz
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 05.08.2014, 14:18
Dla nieogarniających:

I to jest argument, za tym, żeby nawet te 10% zmniejszyć do 0%, a nie zwiększyć np do 20% i więcej i więcej dobrymi relacjami z kibicami?
Przecież to jest sabotaż. Jak można w ogóle chcąc rozwijać klub mieć takie myślenie?

U nich te myślenie w pewnym momencie zmieniono, bo ktoś doszedł do wniosku, że wojna z kibicami przynosi olbrzymie straty a nie korzyści. U nas twardogłowi jeszcze do tego nie doszli, ale prędzej czy później dojdą.
Oczywiście bzdury jakie wygadujesz są ewidentne. Kar oczywiście więcej generowali kibice Legii niż Wisły, na przestrzenii ostatniego 5-lecia bo częściej robią oprawy z pirotechniką. Słynne zamknięcia stadionów w europejskich pucharach i lidze, olbrzymich kar pieniężnych, zamknięcia trybun w pucharach i lidze(słusznych czy nie ale jednak) to generowali oni. I mówienie, że nic się nie dzieje, bo przychody i tak były większe niż te kary, to jest taka pół prawda, bo jak mogłeś zarobić 200 zł a zarobiłeś 100, to czy zyskałeś 100 czy straciłeś 100? Te samo porównanie: Dochód z meczu z Craxą na pewno był kilkunastokrotnie większy niż kara za wrzucenie rac na murawę. Więc idąc twoim tropem myślenia... nic się wielkiego nie stało, i w sumie miałbyś rację, gdybyś trzymał się logiki...
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.08.2014 o godz. 14:24.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Stary 05.08.2014, 14:27
Czyli wynika z tego że z kibicami się nie walczy niezależnie od tego czego by nie zrobili?
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 05.08.2014, 14:28
z kibicami się rozmawia, a nie walczy. Walczy sie na froncie.

Wiele spraw da się załatwić rozmawiając, a tych których nei da się załatwić na linii klub - kibice podczas dyskusji należy przemilczeć i działać dalej na chwałę i dla korzyści klubu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.08.2014, 14:35
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Mnie to wcale nie dziwi. Dziwnym byłoby jakby klub zamieścił na własnej stronie oraz do mediów wysłał notatkę :

Inne wersje:
  • Tadeusz jest zgodny ideologicznie ze stowarzyszeniem, uważa że Jacek powinien odejść i w ten sposób zaostrza konflikt z Bednarzem.
  • Tadeusz ma inne zdanie niż stowarzyszenie, ale boi sie powiedzieć wprost że Jacek jest nie do ruszenia wiec podpisał 'lojalkę' po to by móc winę zwrócić na Jacka i dalej rozmawiać.

P.S.
Dziwne jest że Czerwiński podpisał taki dokument a nie uparł się aby wywalić wszystko od słowa 'Nikt' włącznie.
Myślę, że nie ma sensu za bardzo tego analizować i doszukiwać się głębszego znaczenia. Biorąc pod uwagę jaki burdel jest w klubie, to najbardziej prawdopodobne IMHO jest, że nie czytał co podpisuje
Żart, ale sam walczyłem przy systemie biletowym że nie można być taką ofiarą losu, a potem się okazało, że jednak - owszem. Do tego można załatwić czterem tysiącom kibiców wielogodzinne stanie w kolejkach na stadion.

To jest Wisła S.A., gdzie impossible is nothing.

Oni przynajmniej nie zaatakowali własnego stadionu racami. A mimo tych 3 ujemnych punktów i tak wygrali ligę, wiec kilkadziesiąt tysięcy kary przy 20 mln przychodów z dnia meczowego, to do przełknięcia przy ich budżecie.

Żal mi Ciebie, bo podejrzewam, że to wszystko na serio piszesz. Naprawdę jesteś ułomny...

Czyli wynika z tego że z kibicami się nie walczy niezależnie od tego czego by nie zrobili?
Nie, z ludźmi którzy są Twoimi klientami i zapewniają Ci przychody generalnie się nie walczy. Pewnie dlatego, że to oni generują zyski meczowe i wartość marketingową klubu.
Jest też druga szkoła - wypełniania stadionu darmowymi voucherami i pracownikami klubu, ale alternatywa to mniej więcej taka jaką komunizm jest wobec zdrowych zasad rynkowych. Tymczasowa.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 05.08.2014 o godz. 14:52.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
robert777
Senior Member

Od: 11.2013

Stary 05.08.2014, 14:37
z kibicami się nie walczy, kibiców się szanuje, kibice to są osoby dla których klub istnieje, dla których grają piłkarze. Bez kibiców ta zabawa nie ma sensu. Klub nie istnieje sam dla siebie. A karać się powinno jedynie tych którym się udowodni winę. A skoro się tego nie potrafi zrobić to wypadałoby się uderzyć w pierś i powiedzieć sory nie potrafię wyłapać tych co zawinili, jestem nieudacznikiem
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Stary 05.08.2014, 14:39
Ale o czym my gadamy? O jakiś morderstwach i pożeraniu ofiar? czy śmiesznych kolorowych flarach?
Właśnie największą parodią dyskusji jest to, że gadamy o jakiś idiotycznych mało istotnych wydarzeniach i problemach, tylko z tego powodu, że paru szaleńców, fanatycznych działaczy i polityków doszło do wniosku, że najpoważniejszym problemem kraju to są race. I tylko dlatego ta dyskusja się toczy, bo paru opętanych szaleńców w gazetach i sejmach i różnych stołkach w polskiej piłce robią aferę, bo ktoś odpalił zwykłą racę, która nigdy nikomu nie zaszkodziła, nawet rzucona!

To jest raz. A dwa: W jaki sposób chcesz walczyć z kibicami? W sposób taki jak Jacek? 420 zakazów stadionowych bogu ducha winnym ludziom? 6 tys. zakazom stadionowym na jeden mecz bez względu na to czy ci kupuli już karnet czy nie? No sorry, ale nikt na komunę się w tym kraju nie zgodzi, choćbyście bardzo chcieli.
Ostatnio edytowane przez palikot : 05.08.2014 o godz. 14:43.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.08.2014, 14:48
Panowie....

Wyznawcow Jacka B. nikt i nic nigdy nie przekona wiec mysle ze sensu nie ma...
Nam pozostaje jedynie czekaj na rozwój wydarzen , oby taki który powinien odbyc się już dawno...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.08.2014, 15:29
Dlatego wyznawcy Jacka B. stanowią małą grupkę, która siedzi w ciszy na pustym stadionie.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 05.08.2014, 15:32
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że nie ma sensu za bardzo tego analizować i doszukiwać się głębszego znaczenia. Biorąc pod uwagę jaki burdel jest w klubie, to najbardziej prawdopodobne IMHO jest, że nie czytał co podpisuje
Żart, ale sam walczyłem przy systemie biletowym że nie można być taką ofiarą losu, a potem się okazało, że jednak - owszem. Do tego można załatwić czterem tysiącom kibiców wielogodzinne stanie w kolejkach na stadion.
Moze i analiza nie ma sensu ale jakby tak się zastanowić to moze i ma?

Amatorstwo trzech przezesów - apostrofy i przecinki dopisane wskazaują że albo zabrakło papieru (czyli spotkanie w siedzibie Wisły) albo nie było drukarki (restauracja u Sowy) i ktos latał gdzies by wydrukować. No na pewno nie było skanera by dokument od razu wysłać mailem do mediów i iść na piwo. A może nawet monitora nie było by poprawić interpunkcję a potem druknąć, albo nikt na nie wpadł że tak można? Pomijam fakt, kogo dali do zredagowania pisma (poniważ sam nie lepiej ortograficznie czy interpunkcyjnie piszę)

MatMario napisał(a):Wyświetl post
I po spotkaniu
Wiesz, lub ktoś wie gdzie odbyło się spotkanie? Strona stowarzyszenia mi padła i nie mogę zasięgnąć informacji.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 05.08.2014 o godz. 15:38.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 05.08.2014, 15:57
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Moze i analiza nie ma sensu ale jakby tak się zastanowić to moze i ma?

Amatorstwo trzech przezesów - apostrofy i przecinki dopisane wskazaują że albo zabrakło papieru (czyli spotkanie w siedzibie Wisły) albo nie było drukarki (restauracja u Sowy) i ktos latał gdzies by wydrukować. No na pewno nie było skanera by dokument od razu wysłać mailem do mediów i iść na piwo. A może nawet monitora nie było by poprawić interpunkcję a potem druknąć, albo nikt na nie wpadł że tak można? Pomijam fakt, kogo dali do zredagowania pisma (poniważ sam nie lepiej ortograficznie czy interpunkcyjnie piszę)
Na szczęście od czasu zdjęć Jacka ze zmyjką standardy żenady zostały już ustalone bardzo nisko. Mogli oświadczenie walnąć na wyrwanej kartce z zeszytu A4 zapisanej długopisem i nikogo by to nie zdziwiło...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 06.08.2014, 07:43
Jest art. w prasie z spotkania Tadka z SKWK>

SKWK z klapkami na oczach. Do powrotu na stadion Wisły Kraków wciąż daleko

http://www.krakow.sport.pl/sport-kra...ion_Wisly.html

Cytat:

Do porozumienia jest jednak bardzo daleko. - Musiało dojść do spotkania, bo trwa protest, który szkodzi klubowi. Eskalacja konfliktu jest tak ogromna, że mój autorytet może nie wystarczać - mówi nam Czerwiński.

Podczas spotkania SKWK nie zamierzało bowiem bawić się w subtelne gry negocjacyjne, tylko od razu zażądało dymisji Bednarza. - Widzą tylko jeden temat, jakby mieli klapki na oczach. A ja mam o tyle niezręczną sytuację, że ani nie powoływałem, ani nie będę odwoływał prezesa - zaznacza Czerwiński.

Wiceprezes podkreśla, że przekonywał kibiców do negocjacji. - Mamy dalej rozmawiać na moją usilną prośbę. Mówiłem im: ludzie, zastanówcie się, co robicie. Ponad wojną prezesa z kibicami jest przecież klub. Chcę rozmawiać, ale będę bezwzględny na łamanie prawa i nie pozwolę, by pod szyldem Wisły tak się działo. Nie można wszystkich zaliczać do bandytów, ale po to są policja i monitoring, by wyłapać tych skurczybyków i nie pozwalać na niszczenie Wisły - podkreśla Czerwiński.

Nie wiadomo, kiedy odbędzie się następne spotkanie. Termin poda SKWK, gdy naradzi się we własnym gronie. - Żal mi przede wszystkim właściciela klubu Bogusława Cupiała. Sam nie wiem, jak z tego wyjść i jak z nimi negocjować, skoro jest tylko jeden temat - mówi Czerwiński.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.08.2014, 07:50
To o to w tym wszystkim chodziło, by zmiękczyć wizerunek klubu, pod postacią dziadzi "Czerwińskiego" i przedstawić klub w świetle niewiniątek, którzy wyciągają rękę do niedobrych kibiców, a Ci nie chcą rozmawiać jeśli nie wyrzucą Bednarza- przez co Cupiałowi krwawi serce...
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.08.2014 o godz. 07:53.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2014, 07:56
Lukasz możesz nie wklejać linków tego gówna tutaj. Jeśli już musisz ich cytować, to przeklej sam tekst.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 06.08.2014, 07:57
Gdyby to nie było ścierwopismo czyli GW to tytuł równie dobrze mógł by być taki "Zarząd klubu z klapkami na oczach".
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.08.2014, 08:01
fialo napisał(a):Wyświetl post
Śmiej się prawdz.iwku z europejskiego stylu Leśnego, wypisuj jakieś wynaturzenia, ja Ci podam prosty przykład jak bardzo różni się obecna Legia od obecnej Wisły. Nie chce mi się pisać o działaniach wobec kibiców, bo o tym wie każdy kto ma oczy i choć trochę mózgu.

Sklep klubowy.

W obecnych czasach to nei sprzedaż biletów, ale sprzedać pamiątek i akcesoriów zasila klubowe kasy w najwyższym stopniu. Real bilansuje sobie te chore transfery, wlaśnie sprzedażą koszulek. FanStore Legii na Ł3 to naprawdę duży budynek, ogromny wybór akcesoriów, pamiętek itp, kasjerki, moze jeszcze nie ten najwyższy top europejski, ale poziom takiego FSV Mainz z Bundesligii.

Sklep klubowy Wisly. Barak/szopa/kontener wstyd do takiego wchodzić, zaprosić jakiegoś typa z zagranicy, po prostu obciach. W środku dwie koszulki i trzy szaliki. Wybór zerowy. Przychód z takiego sklepiku, pewnie nawet nie pokrywa pensji dla jego pracowników. Większość klubów I i II ligii, ma nieporównywalnie lepsze sklepiki niż Wisła Kraków, prowadzona przez JB.

Każdy normalny człowiek z pocałowaniem ręki widziałby kogoś takiego jak Leśny w Wiśle. Kosmici wolą Bednarza i jego krucjatę.
Prawda jest taka, że Wisła w Krakowie nie jest tak modnym klubem jak w Warszawie Legia i u nas nigdy takiej sprzedaży się nie osiągnie! U nas taki FanStore nie ma racji bytu, bo pies z kulawą noga do niego nie zajrzy... taka niestety jest prawda i nie każdy jest to w stanie pojąć, a jak już pojmie to jest to dla niego nie do przyjęcia! Może gdyby w Krakowie był jeden klub... jak w Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu miało by rację to co piszesz. Niestety u nas to nie przejdzie...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.08.2014, 08:08
Rozumiem że jest zrobiona analiza biznesowa rozbudowy sklepu klubowego z prawdziwego zdarzenia i wynika że w Krakowie nikt nie wie co to Wisła i nikt tam nie będzie kupował.

Ok.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 06.08.2014, 08:12
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem że jest zrobiona analiza biznesowa rozbudowy sklepu klubowego z prawdziwego zdarzenia i wynika że w Krakowie nikt nie wie co to Wisła i nikt tam nie będzie kupował.

Ok.

Już dawno. Zrobili ją marketingowcy z działu marketingu i sprzedaży na Wiśle.

Zaraz...
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Stary 06.08.2014, 08:21
A może Matejas to jeden z byłych pracowników marketingu
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Stary 06.08.2014, 08:23
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że Wisła w Krakowie nie jest tak modnym klubem jak w Warszawie Legia i u nas nigdy takiej sprzedaży się nie osiągnie!
Moda z nieba nie spada, trzeba ją stworzyć samemu. Pamiętam jakieś badanie, zrobione chyba 4 czy 5 lat temu, wynikało z niego, że Wisła ma na świecie ok 6 milionów "kibiców". Czy ktoś próbował ten fakt wykorzystać? Niestety nigdy nie mieliśmy działu marketingu z prawdziwego zdarzenia i teraz to sie mści.
Powód: ot tak
Ostatnio edytowane przez cash_X : 06.08.2014 o godz. 08:23.
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 06.08.2014, 08:33
Matejas_ napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że Wisła w Krakowie nie jest tak modnym klubem jak w Warszawie Legia i u nas nigdy takiej sprzedaży się nie osiągnie! U nas taki FanStore nie ma racji bytu, bo pies z kulawą noga do niego nie zajrzy... taka niestety jest prawda i nie każdy jest to w stanie pojąć, a jak już pojmie to jest to dla niego nie do przyjęcia! Może gdyby w Krakowie był jeden klub... jak w Warszawie, Poznaniu, Wrocławiu miało by rację to co piszesz. Niestety u nas to nie przejdzie...
Sorry, ale to jest takie trochę pier.dol.enie-biadolenie jakby Wisła była klubem pokroju Korony Kielce. Szukanie argumentacji nie uda się bo... bo się nie uda. Kto miał najwyższą oglądalność w 1 i 2 kolejce? Podejrzewam, że również i w 3, kto jest jedną z lepiej rozpoznawalnych marek w Polsce? itd. Ten drugi "wspaniały" klubik z Krakowa to chciałbym przypomnieć, że dostaje regularny oklep w lidze, frekwencja nie powala itd. I argumentacja bo drugi klub z miasta, to jest szukanie wymówek.

Co do samego JB. Na początku byłem nastawiony do tego konfliktu dwojako, uważałem że i jedna i druga strona dają dupy w tej sytuacji po całości. Sprawy natomiast rozwinęły się tak, że obecnie nie mogę się doczekać kiedy wywalą tego imbecyla z Wisły.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 06.08.2014, 08:35
cash_X napisał(a):Wyświetl post
Pamiętam jakieś badanie, zrobione chyba 4 czy 5 lat temu, wynikało z niego, że Wisła ma na świecie ok 6 milionów "kibiców". Czy ktoś próbował ten fakt wykorzystać? Niestety nigdy nie mieliśmy działu marketingu z prawdziwego zdarzenia i teraz to sie mści.
Ja bez kozery powiem ze i pińcet miljonów.

Kibiców na mecz chodzi tyle i chodzi, czyli około 4 tysiące i nie ma co sie czarować. Powód w zasadzie jest jeden: bojkot/protest a winnych temu to kazdy wskazuje wdg swoich przekonan.
DysoN
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 06.08.2014, 08:39
Kocur napisał(a):Wyświetl post

Ok.
Wystarczy popatrzeć na obroty z lat poprzednich. Nie trzeba budować hipermarketu, żeby ludzi przyciągnąć czy zachęcić do kupna gadżetu, a jeśli ktoś coś będzie chciał kupić to i tak przyjdzie i kupi...
Kraków jest miastem specyficznym, więc nie ma co tu porównywać Krakowa do Warszawy, czy jak się jeden już nieźle zapuścił - Madrytu! Na Legii się robi wiele utopijnych rzeczy. Dlaczego? A chociażby dlatego, że ich stać i niech Polska widzi, że można na wysokim poziomie. Dlatego że to jest stolyca, miasto elity! W Krakowie zaś hołota i drobnomieszczaństwo kręci nosem jak za koszulkę trzeba dać 300zł! "A pierd__le, kupie sobie za rok, jak wyjdzie nowszy model a ta potanieje!" - wystarczy popatrzeć na temat "Stroje meczowe Wisły Kraków". Wieczne niezadowolenie, wieczne żale o to czy o tamto. A że taka, a że sraka, a że OM czy Roma mają super koszulki a my nie! Ale my kur__a nie jesteśmy OM czy Romą na miłość boską! Ja osobiście się cieszę, że jest taka koszulka jak jest, bo nie ma jak to bywało lata wcześniej pieprzonych zapięć, krawaciarskich kołnieżyków! Nie przeszkadzało mi że nie zakupywałem jej w sklepie na poziomie galeryjnego C&A i na pochybel akcji protestacyjnej kibiców kupiłem karnet na runde jesienną! Ot tak, bo taki mam kur__a kaprys... nie dodam jak niektórzy - stać mnie, bo nie na tym rzecz polega! Kolega F..., który tak się oburzył o "tarcie chrzanu" napisał, że oglądając mecz Wisły w TV stracił czas bo mógł w tym momencie ruchać panne, potańczyć, ugotować, wyjść z psem... coś tam jeszcze. Czytając takie rzeczy odnoszę wrażenie, że od kilku lat ludzie tego pokroju (a nie brakuje ich tu nja forum) właśnie to robią, zamiast kiedykolwiek przejśc się ma mecz. Niewielu widzę potrafi wyjść poza granice zamkniętego świata, któremu przyświeca jedna, jedyna myśl "jakby to było gdyby..."? Może już czas założyć temat: "Gdyby P.Wawro był prezesem Wisły...".

silver03 napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale to jest takie trochę pier.dol.enie-biadolenie jakby Wisła była klubem pokroju Korony Kielce. Szukanie argumentacji nie uda się bo... bo się nie uda. Kto miał najwyższą oglądalność w 1 i 2 kolejce? Podejrzewam, że również i w 3, kto jest jedną z lepiej rozpoznawalnych marek w Polsce? itd. Ten drugi "wspaniały" klubik z Krakowa to chciałbym przypomnieć, że dostaje regularny oklep w lidze, frekwencja nie powala itd. I argumentacja bo drugi klub z miasta, to jest szukanie wymówek.
Ale też Kraków nie jest miastem, przez które możesz sobie paradować w koszulce jak to ma miejsce we Wrocławiu, Poznaniu czy Warszawie!
Jaki pozatym kolego masz problem w dzisiejszej dobie, aby wejśc na oficjalną, wybrać co Cię interesuje i zamówić?

A może Matejas to jeden z byłych pracowników marketingu
Tak... wraz z amerykańskimi naukowcami doszliśmy do wniosku, że jest 6mln sympatyków Białej Gwiazdy na świecie.
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 06.08.2014 o godz. 08:48.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów