The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.08.2014, 16:54
Póki co jest wiarygodny z tego tytułu, że zawsze miał poglądy liberalne, czyli takie które proponował Polsce Milton Friedman (a nie te co wybrał układ pookrąłostołowy) nigdy ich nie zmienił, zawsze mówił niepopularne rzeczy, dalej je głosi i w wielu wydarzeniach z politycznych potrafił przewidzieć skutki vide -> Krym wróci do Rosji prędzej czy później.
Nie masz nigdy 100% pewności, czy twój kredyt zaufania się zwróci, NIGDY! Ale ryzyko należy podjąć, bo kto nie ryzykuje płaci wyższe podatki
A co do twojego pomysłu z podpisami. Po tym filmie ciężko ocenić, czy to wiarygodny sposób przekonywania wyborców...
P.s Partia się rozwija nie ma rzeczy niemożliwych. Zresztą wolę wierzyć w to niż w PIS SLD i PO, bo tak na prawdę nic nie tracę. Z tymi partiami przyszłości nie ma. Więc nic nie ryzykuje, jak się uda to fajnie, jak nie to trudno, zaliczymy ich do grona bandy 6
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.08.2014 o godz. 17:01.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Smuga
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 01.08.2014, 16:59
I z niewiarygodną wręcz perfekcją od zawsze ma zdolności do destrukcji środowiska, które tworzy. Ile już partii zakładał? Ile rozłamów miało tam miejsce? Ile zapału młodych ludzi o zapatrywaniach konserwatywno-liberalnych zmarnował?
http://www.wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic239871_1.gif
W moim sercu jedna wiara, jeden klub, jedno bicie, Wisła Kraków ponad życie!!!
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.08.2014, 17:10
Obecnie jest w drugiej partii w ciągu ostatnich 25 lat To mniej niż np. pan Zalewski z PO, czy Gowin z PIS-u
Nie wiem nie interesują mnie jego prywatne relacje z ludźmi wewnątrz jego partii nie będę komentował czegoś o czym nie mam pojęcia i nikt oprócz jego i jego współpracowników obecnych i byłych nie ma, bo nie mam możliwości tego zweryfikować. Dla mnie liczy się czysty interes. Tym się kieruje w życiu także przy urnie wyborczej. Program tej partii zrealizowany w Polsce o to mi chodzi a w jaki sposób to się zrealizuje i kto przez to umrze, lub czyja energia zostanie zmarnowana to mało mnie to interesuje.
Tak gwoli przypomnienia wydarzeń z ostatnich dni Jarek też pokazał swoje intencje, jak wyrzucił Tomaszewskiego z PIS-u za to, że ten przystał na stanowisku by nie mieszać polityki z piłką nożną. Dla mnie to jest skandal jako kibica piłkarskiego traktującego futbol jako religię.
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.08.2014 o godz. 17:16.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.08.2014, 17:29
Tomaszewski gwoli ścisłości wyleciał raczej za sprawy łódzkie. Poza tym dziwię się, że ktoś mógł go wziąć do partii.
Smuga
Senior Member

Stary 01.08.2014, 17:33
Kilka sprostowań, bo świadomie wprowadzasz ludzi w błąd.

Po pierwsze: KNP jest czwartą partią Korwina. Zaczynał karierę polityczną w proPZPR-owskim SD, potem działał w UPR, następnie stworzył twór pod nazwą WiP, a w 2011 roku utworzył KNP. Odejmując, więc PRL w ostatnich 25 latach mamy trzy partie. Niezły dorobek.
Po drugie: Gowin jest byłym działaczem PO i obecnym prezesem partii Polska Razem. Nigdy nie był i nie jest członkiem PiS. To, że jego partia ma z PiS podpisane porozumienie wyborcze nie oznacza, że Gowin stał się członkiem partii Prawo i Sprawiedliwość.
Po trzecie: Tomaszewski od początku kadencji jest bezpartyjny. To, że zasiadał w klubie PiS wynika z tego, że on sam taką decyzję podjął. Równie dobrze mógł przystąpić do klubu PO, czy PSL i nie byłoby sprawy.
Don Donson
Senior Member

Od: 05.2011

Stary 01.08.2014, 17:36
A ja dla odmiany wszelkiej maści tolerastom wklejam:
http://www.youtube.com/watch?v=rP6U6Hhy_2M

jak się nic nie zmieni to czeka nas to samo.
PS:(...)Skąd ta lojalność?
Kamil Kosowski: "To jest lojalność wobec herbu, wobec kibiców, nie wobec właściciela."
"de oppresso liber"
emj10
Senior Member

Stary 01.08.2014, 17:41
Z jakiej listy startował Tomaszewski. Przypomnij nam?
Smuga
Senior Member

Stary 01.08.2014, 17:44
A rozróżniasz coś takiego jak przynależność do struktur partii i otrzymanie poparcia lub rekomendację w wyborach przez daną partię? Bo z tego, co widzę, to chyba nie do końca.

http://wybory2011.pkw.gov.pl/cpr/sjm...fc13a5620.html
Ostatnio edytowane przez Smuga : 01.08.2014 o godz. 17:49.
emj10
Senior Member

Stary 01.08.2014, 17:49
Nie ma żadnej różnicy. De facto jak dobrze pamiętasz Tomaszewski oprócz paprykarza był jedną z głównych twarzy kampanii PiS-u. Oprócz paprykarza to właśnie Tomaszewski mówiąc o tym, że Jareczek to taki Górski polityki zrobił im wtedy kampanię.

Równie dobrze mogłeś napisać, że Rostowski przez lata nie miał nic wspólnego z PO, bo nie należał do partii i startował w wyborach jako bezpartyjny
Smuga
Senior Member

Stary 01.08.2014, 17:56
Jako osoba bezpartyjna Tomaszewski nie miał obowiązku przynależeć do klubu PiS. Członek partii, jeżeli jest to zapisane w jej statucie taki obowiązek zaś ma. Rostowski w 2011 roku należał już do PO, więc ten argument to pudło. Tomaszewski dostał jak na Łódź oraz znane nazwisko słaby wynik i on zrobił PiS kampanię? Gwoli ścisłości Tomaszewskiego formalnie usunęło prezydium klubu PiS, więc pisanie jakoby, to była jednoosobowa decyzja Kaczyńskiego jest mijaniem się z faktami.

http://wybory2011.pkw.gov.pl/cpr/sjm...e79add76f.html
emj10
Senior Member

Stary 01.08.2014, 17:58
Kto pisał coś takiego o spoconym Janku? Na pewno nie ja. Nic nie pisałem o decyzji Jareczka. Natomiast pisałem o instrumentalnym wykorzystaniu Tomaszewskiego w kampanii wyborczej.

Casus Tomaszewskiego jest podobny do casusu Rostowskiego, czy Macierewicza. Wszyscy trzej byli twarzami kampanii (piłkarskiej, europejskiej i smoleńskiej licząc po kolei), ale nie mieli przynależności partyjnej w czasie wyborów.
Smuga
Senior Member

Stary 01.08.2014, 18:04
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Casus Tomaszewskiego jest podobny do casusu Rostowskiego, czy Macierewicza. Wszyscy trzej byli twarzami kampanii (piłkarskiej, europejskiej i smoleńskiej licząc po kolei), ale nie mieli przynależności partyjnej w czasie wyborów.
W poprzednim poście wykazałem, że Rostowski w 2011 był już członkiem PO, więc dlaczego dalej brniesz w zaparte? W pierwszym rządzie Tuska będąc ministrem Rostowski w ogóle nie był posłem, więc jak się to ma do sprawy Tomaszewskiego? Jedynie w przypadku Macierewicza masz rację, bo tutaj sprawa mogłaby być podobna do Tomaszewskiego. Ale podkreślam mogłaby, bo Macierewicz niedługo potem wstąpił do PiS, a Tomaszewski nigdy z tego, co mi wiadomo deklaracji członkowskiej nie składał.

PS Macierewicz de facto tak samo, jak Tomaszewski nie miał obowiązku przystąpić do klubu PiS. Mógł założyć w Sejmie koło swojej kanapowej partii. Ale wybrał jak wybrał i dywagacja o tym, co, by było, gdyby nie ma sensu.
Ostatnio edytowane przez Smuga : 01.08.2014 o godz. 18:07.
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 01.08.2014, 18:51
Krótko mówiąc Janek z PISem żył tak na "kocią łapę" ślubu z Jarkiem nie wziął ale doił z PISu jak rasowy polityk.
emj10
Senior Member

Stary 01.08.2014, 18:58
Zupełnie o czymś innym piszemy. Ja nie podejmowałem tematu, czy ktoś powinien wstępować do partii, czy nie po wybraniu go z listy danej partii, ale pisałem o tym, że osoby te były twarzami kampanii wyborczych mimo, że startowały jako osoby bezpartyjne i nie zmieni tego brak legitymacji partyjnej. Przypadek Rostowskiego jest o tyle inny, że on był bezpartyjnym ministrem, który stał się twarzą PO w międzyczasie i był kandydatem na komisarza w 2009 roku.

Co do Rostowskiego to oczywiście pisałem o wyborach 2009 do PE, gdzie był twarzą kampanii wyborczej i na zielonym tle ciągnął wózek z zieloną wyspą.

PS. Startując z listy PiS można założyć sobie kanapowe koło? Myślałem, że mogą to tylko Kowal, czy Ziobro
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.08.2014 o godz. 19:01.
Smuga
Senior Member

Stary 01.08.2014, 19:25
PS. Startując z listy PiS można założyć sobie kanapowe koło? Myślałem, że mogą to tylko Kowal, czy Ziobro

A startując z list PSL można należeć do innego koła lub klubu radnych niż PSL, czy nie? Sam kiedyś przyznałeś, że sympatyzujesz z Piechocińskim, więc czekam na odpowiedź.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 01.08.2014, 19:27
powiem krótko ,mariaż spoconego janka z PIS to nieporozumienie , kto ? , po co? to uczynił nie wiem , wiem tylko że go pogonili i ok
kerim1906
Banita

Stary 01.08.2014, 19:30
http://wiadomosci.onet.pl/rzeszow/ko...awskiego/pqltd

korwin wymiata, wyborcom "gratulacje"
Smuga
Senior Member

Stary 01.08.2014, 19:35
@kerim1906 W przypadku tego osobnika nic mnie już nie zdziwi. Może niech jeszcze osądzi Kościuszkę, bo powstanie pod jego batutą również zakończyło się klęską i doprowadziło do III rozbioru Polski. Dla Korwina zresztą Kościuszko jest pewnie rusofobem, który nie chciał pertraktować z pokojowo nastawionym sąsiadem.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 01.08.2014, 20:01
No to dziadek z muszką chce powielać Stalina, który też sądził dowódców polskiego państwa podziemnego, których trzymał na Łubiance a potem zamordował. Kolejna wypowiedź, której nie powstydził by się czekista z Katynia.
emj10
Senior Member

Stary 01.08.2014, 20:02
Smuga napisał(a):Wyświetl post
A startując z list PSL można należeć do innego koła lub klubu radnych niż PSL, czy nie? Sam kiedyś przyznałeś, że sympatyzujesz z Piechocińskim, więc czekam na odpowiedź.
Z tego co wiem w PSL-u zwykle startowali ludzie ideowi, a nie z łapanki, więc nie zdarzały się transfery, bądź odejścia z klubu. Oczywiście trafiły się endemity typu Kozakiewicza, ale były to pojedyncze przypadki. Może 1-2 w skali każdych wyborów.

Nie przypominam sobie posła, który startowałby z listy PSL-u jako bezpartyjny. Tomaszewski, czy Macierewicz takimi właśnie posłami są, bądź byli.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.08.2014, 20:05
szczególnie ideowi byli ci z komunistycznych kółek rolniczych a zwłąszca jeden, ten co nagrywał gościa a potem udawał, że się samo nagrywało
kerim1906
Banita

Stary 01.08.2014, 20:10
Smuga napisał(a):Wyświetl post
@kerim1906 W przypadku tego osobnika nic mnie już nie zdziwi. Może niech jeszcze osądzi Kościuszkę, bo powstanie pod jego batutą również zakończyło się klęską i doprowadziło do III rozbioru Polski. Dla Korwina zresztą Kościuszko jest pewnie rusofobem, który nie chciał pertraktować z pokojowo nastawionym sąsiadem.
jak on to mówi "JEGO EKSCELENCJA PUTIN" a wyznawcy szaleją ze szczęścia i już gotowi do pertraktacji,bloger palikot to wyjaśni, my malutcy jabłka, a oni pertraktacje......i ropka za grosze
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.08.2014, 20:10
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Bydło na uroczystościach na Powązkach buczało i gwizdało, a kiedy pojawił się Kaczyński i Macierewicz to klaskali. Prawdziwa patologia.
http://nowahistoria.interia.pl/aktua...k=newsOfTheDay
Z tekstu jasno wynika, że bydło zostało wygwizdane, zdziwiłem się tylko, ze chyba niezorientowani klaskali gen Ściborowi = Rylskiemu znanemu jako TW "Zdzisławski".
kerim1906
Banita

Stary 01.08.2014, 20:22
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
Dzieci nie macie zielonego pojęcia a się wypowiadacie. Dowódcy powinni być już dawno temu osądzeni i skazani za tą rzeź. Na szczęście coraz więcej ludzi zaczyna to rozumieć. Tutaj jest np. ankieta http://nowahistoria.interia.pl/ankie...k=newsOfTheDay

Bydło na uroczystościach na Powązkach buczało i gwizdało, a kiedy pojawił się Kaczyński i Macierewicz to klaskali. Prawdziwa patologia.
http://nowahistoria.interia.pl/aktua...k=newsOfTheDay
dawaj wyniki z organu michnika albo waltera , co tam interia, słabiaki, jak korwin zobaczy ile popiera powstanie to ich zamknie i osądzi
kerim1906
Banita

Stary 01.08.2014, 20:32
http://wpolityce.pl/polityka/207550-...c-prof-kiezuna

poczytaj jeden z drugim , pomyśl i nie blużnij
wiesniak84
Guest

Stary 01.08.2014, 20:41
No i co to ma udowadniac? Zapytaj rodzin ofiar zabitych, rannych, wypedzonych czy to byl najwspanialszy okres ich zycia. Kwestia oceny Powstania pozostaje indywidualna sprawa. Za to pamiec i szacunek dla walczacych na zawsze!!!
emj10
Senior Member

Stary 01.08.2014, 20:56
O litości. Już nawet opinie o PW idą z przekazów dnia...

Za moment wyznawcy partyjni będą na pamięć cytować instrukcje, którą ręką mają się podcierać i ile razy niczym sikający Adaś Miauczyński.
kerim1906
Banita

Stary 01.08.2014, 21:01
O litości. Już nawet opinie o PW idą z przekazów dnia...

Za moment wyznawcy partyjni będą na pamięć cytować instrukcje, którą ręką mają się podcierać i ile razy niczym sikający Adaś Miauczyński.
to według instrukcji, spieprzaj dziadu jak mawiał klasyk, a ja dodam i nie wracaj
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.08.2014, 21:15
Jedno jest pewne. Stalinowi i całej sowieciarskiej zgrai Powstanie bardzo się nie podobało,Wogóle niepokorni Polacy mu się nie podobali dlatego kontynuował ich mordowanie np. w czasie Obławy Augustowskiej a potem rękami swoich komunistycznych przydupasów w kazamatach UB.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 01.08.2014, 21:26
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
No i co to ma udowadniac? Zapytaj rodzin ofiar zabitych, rannych, wypedzonych czy to byl najwspanialszy okres ich zycia. Kwestia oceny Powstania pozostaje indywidualna sprawa. Za to pamiec i szacunek dla walczacych na zawsze!!!
A mamy też pytać rodziny ofiar wszystkich powstań ? Np. Listopadowego, Styczniowego czy to był najwspanialszy okres ich życia. Bo przecież zamiast siedzieć cicho na dupie, to mieli czelnośc sprzeciwić się wspaniałej Rosji i kochanemu carowi. Smieli łamać carskie prawo, bandyci jedni. Niszczyciele ładu i prządku, to przez nich mamy kłopot z ...OFE

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów