|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Które felgi pasują do tego koloru na zdjęciu (to nie moje auto ale kolor w miarę ten)
![]() Czarne czy srebrne http://allegro.pl/17cali-5x108-ford-...422425939.html http://allegro.pl/5x108-ford-mk4-mon...393096758.html wzór mniej ważny - najpierw kolor ![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Wedlug mnie srebne ladniejsze, akceptuje jeszcze srebno czarne ale czarne mi nie podchodza.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Najfajniejszy look mają bondowskie retro Alfa Romeo 20"
![]() ![]() Jednak w naszych warunkach takie profile to śmierć na drodze. Z katalogu z 17-stek chyba najlepiej wygląda ten model felg: http://www.bemo-motors.pl/katalogi/m...OL_PL_Ebro.pdf http://allegro.pl/ford-mondeo-mk4-s-...401470045.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie najlepsze. Tez mi się mega na tym samochodzie podobają.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
poleci ktoś dobry serwis montażu gazu?
![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
http://www.gazik.com.pl - 0 problemów
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poleci ktoś jakiś dobry lakier, który ładnie mi pokryje chromowaną ramkę na czarny mat?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
EDIT: Wiesz co ja zakładałem na silniku 2,7 V6, co prawda 3 dni robili ale póki co nie narzekam ![]()
Ostatnio edytowane przez Arkas : 25.07.2014 o godz. 13:41.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Dobrze wiedzieć - w klubie wszyscy polecają Joannę - mam na myśli silniki 2.5 turbo.
O Gaziku chyba nikt jeszcze nie pisał ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Joanne polecam, sam sprzedałem adres kilku znajomym i każdy zadowolony choć terminy długie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Potrzebuje akumulator do Fiat seicento 900. Byłem dziś w sklepie i sprzedawca miał 12v 44ah 340a CENTRA za 190zł
Jaki mi polecicie tańszy i dobry. Mam w swoim 12v 45ah 360a i niestety padł. Pozdrawiam ![]()
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
te wszystkie dzisiejsze aku są ch.ja warte po upływie 3 letniej gwarancji. Nie ma żadnej reguły i gwarancji, że jak kupisz Centrę, Boscha że pociągnie Ci on 5 lat i dłużej niż jakiś First z Makro. Ja bym kupił najtańszy. Mi wszystkie aku padały niemal równo po 2-3 latach.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gwarancji nie ma, ale w swoim poprzednim samochodzie miałem Bosch Silver, jeździłem na nim około 3 lat i po tym czasie, jak pozbywałem się auta, akumulator nie dawał żadnych oznak, że ma dość, więc podejrzewam, że jeszcze trochę pociągnie. Generalnie byłem z niego zadowolony.
Można je trafić w Krakowie taniej niż te 190zł: http://allegro.pl/listing/listing.ph...v6-p-1-mt-0718 |
|
|
|
Banita
Od: 04.2013
Offline |
|
|
W 2008 r kupiłem salonową Mazde 6 z Chińskim (90Ah) akumulatorem i problemów nie mam do dziś.
Trudno powiedzieć od czego zależy żywotność aku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
zamierzam oddać mondeo w dieslu do mechanika na regenerację wtrysków.
znalazłem takiego mechanika: http://www.dieselauto.pl/regeneracja-wtryskiwaczy.html tam jest cennik do wtrysków Boscha, są różne przedziały pytanie brzmi... Jak sprawdzić co faktycznie w danym wtryskiwaczu jest do regeneracji? nie chce zostać oszukany przez mechanika, który zawsze może powiedzieć że mam wszystkie wtryski do regeneracji za najwyższą cenę. on daje jakiś wydruk z badania komputerem czy coś? czy wykręca wtryski... patrzy i mówi co jest do roboty. |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Poleca ktoś dobry warsztat od wydechów i tłumików?
Na razie mam dwa do wyboru: Auto-Wydech przy rondzie czyżyńskim Tłumiki – Katalizatoryprzy rondzie grzegórzeckim trzeba uciąć brzydkie końcówki, elegancji zamontować ładny wydech, wszystko oczywiście zabezpieczyć antykorozyjnie ma trzymać wiele lat. Być może wyciąć lekko zderzak. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja właśnie oddałem swojemu mechanikowi, który wymontował i oddał jakiemuś swojemu specowi, który za 150 zł rozbierze i oceni w jakim stanie i za ile regeneracja. Jak ocenić wtryski? Chyba tylko z poziomu kierowcy i jazdy bo wizualnie to się nie da bez komputera czy optyki.
Ostatnio edytowane przez Kaan : 28.07.2014 o godz. 11:43.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A oni tego nie podpinaja pod pompe i cisnieniowo nie sprawdzaja?
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak czy inaczej samemu trudno to zrobić. Takie chyba było pytanie. Chyba, ze będziesz patrzył mechanikowi na ręce a i tak laikowi trudno będzie się połapać.
![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Poleci ktos dobrego i stosunkowo niedrogiego blacharza/lakiernika w Krakowie?
Gosc we mnie wjechal i mam do wymiany w fabii 2 kombi (wersja przed liftem): klape bagaznika tylny zderzak + czujniki cofania oba tyle swiatla tylny pas do wyciecia i wspawania :/ podobno podluznica jest minimalnie ruszona, wiec tez naprawa/wymiana Jaki moze byc orientacyjny koszt takiej imprezy? |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ale jak w Ciebie wjechał to jedziesz do ASO i niech sobie ciągną z OC sprawcy.
Z tego co piszesz z palcem w dupie ponad 2 tys. i to u znajomego blacharza. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Generalnie kombinuje jak by tu na tym jeszcze zarobic. ;-)
[+] W ASO powiedzieli, ze oni sie nie zmieszcza z naprawa ponizej wartosci samochodu i musialbym im doplacic z wlasnej kieszeni do 5k, bo przy OC i szkodzie calowitej ubezpieczyciel wyplaca do 100% wartosci auta. Powód: +
Ostatnio edytowane przez brzydki.brzydal : 31.07.2014 o godz. 07:14.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Jak auto jest strzelone że szkoda całkowita wpada to może się opłaca wziąć 100% i kupić nowe
![]() Ja wiem że czasami szkody całkowite są naciągane ale osobiście bym się bał potem takim autem jeździć. Naprawy z ubezpieczeń są teraz wyłącznie bezgotówkowe - i to nie w każdym warsztacie bo trzeba mieć jakąś umowę. Blacharz u którego byłem kilka lat temu takiej np. nie miał. Ja bym myślał jak auto zrobić żeby potem 4 śladów nie zostawiało a nie jak na tym zarobić ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Eeeee no nie panikujcie
Już bym na allegro szukał używek w kolorze. Części myślę że do 800 zł ogarniesz. Blacharzowi z tym wszystkim samochód podstawiasz, xxx zł i niech poskłada. A jak nie to bierz ubezpieczenie, samochód na allegro i cześć.
Ostatnio edytowane przez MatMario : 31.07.2014 o godz. 07:41.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kocur, szkode calkowita moga w teorii zasadzic nawet za lakierowanie jezeli auto ma niska wartosc. ;-)
PZU mi robilo wycene po koszcie nowyc czesci kupowanych w ASO, a samo lakierowanie wycenili na prawie 7 tys. ;-) Co do bania o jezdzenie sie, to bylo sprawdzane i mechanicznie jest w 100% sprawne, pan to okreslil jako "marzenie blacharza", bo ktos z warsztatem to moze zrobic za grosze (nie liczac wlasnej pracy). |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Szybkie podsumowanie mondziaka po miesiącu.
miasto ~ 12 litrów autostrada tempomat 140 kmh ~ 10 litrów trasa zwykła ~ 9 litrów auto zajebiste ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
kurde chyba nigdy nei przekonam sie już do benzyny. ![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ale to i tak bardzo mało Ci żre - mój kumpel ma dokładnie ten silnik dizla w Focusie i po Krakowie ma średnią 9 a na trasie nie zszedł nigdy poniżej 6
![]() Ja robię rocznie 5-10 tys km - dopóki nie znajdę firmy co mi da służbówkę, nawet hybrydę to jednak benzyna jest ok ![]() ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|