The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.07.2014, 18:30
Kto z was chce?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.07.2014, 19:01
od 9:36 Chcę żebyś Gwiaździsty skomentował:

★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
york09
Banita

Od: 04.2013

Stary 24.07.2014, 19:24
Cytat dnia
(...)Wypowiedziom Antoniego Macierewicza przysłuchiwali się dwaj posłowie Twojego Ruchu. Jeden z nich nie wytrzymał i krzyknął w stronę wiceprezesa PiS: Kaftan sobie kup! Antoni Macierewicz nie zareagował, ale w jego obronie stanął poseł PiS Grzegorz Schreiber. - Wypad stąd, czubie ty! - odpowiedział.
Tak bawią się nasi parlamentarzyści.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 24.07.2014, 21:20
proponuję zmienić temat z "temat polityczny" na "co słychać u JKM i jego kolegów - serwis informacyjny albo dziennik zdarzeń"
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 25.07.2014, 09:24
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
chodzi o wszystko jeśli ktoś ma 80-90% programu lewicowego, to nie może być nazywany prawicą tylko dlatego że raz na jakiś czas pokaże się w pierwszej ławce w kościele i przejdzie się na manifestacje; Pis to jest narodowy socjalizm czyli lewaki

całkiem rozsądne jest tutaj wytłumaczone:
źródło:http://grzegorzjakubowski.natemat.pl...e-jest-prawica
Z tego co mi wiadomo sam podział prawica-lewica gdy powstawał we Francji (nie pamiętam dokładnie kiedy), oznaczał mniej więcej tyle - konserwatyści vs postępowcy (w odniesieniu do dzisiejszych czasów "postępowcy" brzmi trochę śmiesznie ). W różnych regionach wyewoluowało to na różny sposób i nabrało różnych znaczeń, ale chyba "rdzeń" został ten sam.
Nie rozumiem czemu wszyscy nagle zaczęli pojęcia prawica-lewica łączyć z ekonomią/gospodarką, skoro te terminy zostały ukute w odniesieniu do sfery obyczajowej.
Na przykład - jak byś nazwał zatwardziałego wolnorynkowca, który nie ma nic przeciwko związkom homo, aborcjom, eutanazji itd? Bo wg tego co przytoczyłeś to prawica.
Moim zdaniem powinno się jasno rozbić sferę obyczajową i gospodarczą i w takim wypadku taki np. PiS to jak najbardziej partia prawicowa, z tym, że z socjalnymi poglądami na gospodarkę.

PS. Nie jestem pewien czy natemat.pl to dobre źródło cytowania Nie wiem jak Ciebie, ale mnie np. ten akapit o machaniu flagą i śpiewaniu Bogurodzicy mocno kłuje w oczy.
frank
Member

Od: 03.2013

Stary 25.07.2014, 10:56
Źle się wyraźiłem - nie chodziło mi tyle o związki homo, co o ich "małżenstwa" czy nawet promowanie zboczeń, jak napisałeś. Zresztą nie to miałem na myśli jako temat rozmowy (to również w odniesieniu do PiS).
Chodziło mi o zdefiniowanie pojęć, bo w tym momencie to taki bigos, do którego się nawrzucało przeróżne pojęcia i definicje i mocno zamieszało.
Pytałem czy przykład postawy który napisałem nazwałbyś "prawicą" i jeśli nie to dlaczego i jak ma się to do artykułu, który wcześniej przytoczyłeś.
Poza tym autor drugiego, który wrzuciłeś: "Jak Pis niszczy prawicę" już w samym tytule wychodzi z założenia, że PiS (lub jeśli spojrzeć szerzej - ludzie o poglądach podobnych do PiS) to prawicowcy.
Żeby było jasne - nie bronię tutaj PiSu i też nieszczególnie jestem za szufladkowaniem. Nie lubię po prostu takiego "pojęciowego bigosu" o którym wyżej pisałem i miałem nadzieję, że albo mnie ktoś z błędu wyprowadzi (co do mojego rozumienia prawicy i lewicy), albo utwierdzi w przekonaniu, że dziennikarzyny ostatnio w definiowaniu pojęć się nieco zapędziły.
Ostatnio edytowane przez frank : 25.07.2014 o godz. 11:02.
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 25.07.2014, 11:37
kto dziś z prawej strony tego forum przeprosi za krzyki, kiedy nakładany został nadzór państwowy na SKOKi?
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 25.07.2014, 12:08
Szpen napisał(a):Wyświetl post
kto dziś z prawej strony tego forum przeprosi za krzyki, kiedy nakładany został nadzór państwowy na SKOKi?
Ale pieniądze klientów SKOK-u Wspólnota są bezpieczne. W sądzie jest już wniosek o upadłość Kasy. Swoje depozyty ma tam niemal sto tysięcy osób, jednak dzięki temu, że SKOK-i objął bankowy fundusz gwarancyjny – pieniądze będą wypłacone – podają „Wiadomości” TVP1. Bank PKO BP pomiędzy 28 lipca a 19 września br. będzie wypłacał środki gwarantowane przez Bankowy Fundusz Gwarancyjny klientom SKOK Wspólnota – poinformował w czwartek BFG w komunikacie.
Dzord
Banita

Od: 07.2014

Stary 25.07.2014, 13:35
york09 napisał(a):Wyświetl post
Cytat dnia
(...)Wypowiedziom Antoniego Macierewicza przysłuchiwali się dwaj posłowie Twojego Ruchu. Jeden z nich nie wytrzymał i krzyknął w stronę wiceprezesa PiS: Kaftan sobie kup! Antoni Macierewicz nie zareagował, ale w jego obronie stanął poseł PiS Grzegorz Schreiber. - Wypad stąd, czubie ty! - odpowiedział.
Tak bawią się nasi parlamentarzyści.

A nazwisk palikmiotów, prowokatorów, szanowny propagandzista nie przytacza? Tylko plucie na posłów PiS interesuje? Na tym ma polegać "zaj.... PiS komisją", a pożyteczni zadbają o resztę...

Całe szczęście ludzie nie są idiotami

http://www.gfk.com/pl/news-and-event...w-w-lipcu.aspx
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.07.2014, 15:09
Drozd wrócił w kolejnym wcieleniu. Nowy nick kojarzy mi się z niejakim Zordonem w Power Rangers
Dzord
Banita

Stary 25.07.2014, 15:50
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Drozd wrócił w kolejnym wcieleniu. Nowy nick kojarzy mi się z niejakim Zordonem w Power Rangers
Każdy dostrzegający waszą mozolną propagandową robotę będzie się kojarzył z Drozdem, który zmuszał was do wypisywania potężnych tyrad. Odkąd go nie ma temat jest zdominowany przez klakierów układu dla którego "suwerenność srenność, a Polska to rudy, dupa i kamieni kupa.

Jednak, sondaż który starasz się przemilczeć mówi wszystko... -12% w miesiąc to tak jak akcje Legii ostatnio

ps. Power Rangers ? Fiu fiu zaświergotał ćwirek...
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 25.07.2014, 16:46
Szpen napisał(a):Wyświetl post

zawsze można liczyć, że szpen zaprezentuje stanowisko godne pokolenia młodych wykształconych z wielkich miast AD 2007 - 2011

To, że stanie się to co sie stało ze SKOK Wspólnota - zapowiadał Bierecki - główny mózg SKOKów w momencie uchwalenia nowlizacji ustawy o SKOK, którą to świętej pamięci aczkolwiek najgorszy prezydent w historii tego kraju (czysto teoretycznego) skierował do Trybunału Konstytucyjnego ale po jego śmierci kilka dni po objęciu funkcji przez na pewno lepszego prezydenta, co żyrandolom się nie kładania (wszak najlepszym prezydentem był tajny towarzysz Alek) tenze prezydent wycofał z TK wniosek o zbadania zgodnośći z konstytucją tejże nowelizacji.

Realizuje się scenriusz nakreślony 4 lata temu -ale zawsze można liczyć na intęligencyję.

Zrównanie wymogów finansowych z sektorem bankowym przy jednoczesnej władzy KNF do stopowania SKOKów sprawia, iż instytucje te padną w tym roku.

SKOK Wspólnota upadł dlatego, że KNF zabronił mu działalności a KNF zabronił mu działaności, ponieważ wymogi wobec SKOK są nie do przeskoczenia (nomen omen) na dłużą metę przez SKOKi.

A wymogi są nie do przeskoczenia ponieważ banki - oczywiście niepolskie były bardzo złe na taka sytuację, że jakieś instytucje niepowiązane z nimi robią pieniądze i nie transferują je do jedynie słusznych kieszeni.

A stan ten święcie przypieczętował Człowiek Wielkiej Wiedzy, Honoru i Wspaniałego Serca (jeśli nie wiadomo o kogo chodzi to tu http://www.rp.pl/artykul/1053333.html) i prezydentowi, co żyrandolom sie nie kłania
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
emj10
Senior Member

Stary 25.07.2014, 17:18
Nie przesadzaj w drugą stronę. Sam trzymam od lat kasę w SKOK-u w znacznej części, ale tylko ze względu na to, że dzięki posiadaniu udziałów można uzyskać wyższe oprocentowanie niż gdziekolwiek indziej na rynku. Co prawda przez ostatnie kilkanaście miesięcy mocno zdezaktualizowało się to, ale dalej SKOK Wołomin dobrze wygląda pod tym względem. Na reklamy w Wiśniewskim i kilkoma innymi aktorami Mariusz Gazda wydał kilka milionów złotych, więc nie muszą obcinać oprocentowania do zera.

Problemy zaczynają się tak naprawdę w momencie gdy pojawił się pierwsze informacje o tym, że kilka SKOK-ów jest niewypłacalnych, a nawet 10 z nich może upaść w przeciągu roku, czy dwóch. Wtedy rozpoczęły się różne szopki, częste zmiany oprocentowania lokat, a finalnie w kwietniu utajniono oprocentowanie dla nowych klientów i wszystko odbywa się teraz via SKOK.
http://moneyafterhours.blogspot.com/...je-lokaty.html

Na domiar złego na wiosnę tego roku doszło do kolejnego zamieszania w SKOK Wołomin, o której już wcześniej pisałem, kiedy zatrzymano przez CBŚ na 3 miesiące wiceprezes kasy pod pretekstem afery korupcyjnej, w której rzekomo zakładano kredyty na słupy.
http://moneyafterhours.blogspot.com/...zenia-byy.html
http://polakcandwa.blogspot.com/2014...dy-strach.html

Zobaczymy jak skończy się to całe zamieszanie. Dużo zależy od prezesa Mariusza Gazdy, który jest mocną personą, ale jeśli nie postąpi rozsądnie i nie postawi na jawność to nie tylko nie uratuje swojego SKOK-u przed większymi problemami, ale też przylgnie na stałe do niego łatka Kasy PiS-u, która od kilku lat krąży i krąży w okolicy, a na domiar złego może narobić kłopotu tysiącom klientów, których cechą wspólną nie jest miłość do jednej jedynej partii.

Także polecam trochę rozsądku i chłodnej głowy przy dyskusjach na temat SKOK-ów, bo nie jest tak pięknie jak to malują.
york09
Banita

Stary 25.07.2014, 19:22
Dzord napisał(a):Wyświetl post

Całe szczęście ludzie nie są idiotami

Po obejrzeniu tej grafiki doszedłem do wniosku że ludzie są idiotami (przynajmniej niektórzy)
No chyba egzorcyzmy pomogły
http://natemat.pl/109447,politycy-pi...zy-zlego-ducha
Sondaże swoje a wybory prawdę ukażą..
----------------------------------------
Zbliża się kolejna rocznica Powstania Warszawskiego i znowu media będą nam wciskały kit jaki to był piękny zryw Warszawiaków, z jakim to heroizmem walczyli.
Dla mnie to był idiotyzm. Powinniśmy o tej dacie hańby zapomnieć.
Tyle ofiar, zniszczona W-wa w imię czego?
Ostatnio edytowane przez york09 : 25.07.2014 o godz. 19:49.
wiesniak84
Guest

Stary 25.07.2014, 19:28
Żeby głupi miał pytanie.
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 25.07.2014, 19:43
To ze z perspektywy czasu decyzja o wybuchu powstania była błędem w żadnym wypadku nie umniejsza zasług i poświecenia osób w nim walczących a im należy sie szacunek i pamięć. Po to właśnie jest ta rocznica i choć osobiście jestem zdania, że powinno się w pierwszej kolejności wpoić Polakom wiedzę o naszych wielkich zwycięstwach, to o powstaniu też trzeba pamiętać, żeby młodzi ludzie wiedzieli, że ten naród nigdy sie nie poddawał i nawet jeśli kiedyś jakiś putin "połknie" nasze terytorium, to staniemy mu w gardle. Ludzie którzy powstanie nazywają hańbom są zwykłymi niewartymi szacunku ....ami które gdyby ktoś zabrał im dom dla świętego spokoju oddały by jeszcze córkę.

york09
Banita

Stary 25.07.2014, 20:07
Nie dość że ci ludzie ginęli w powstaniu, to jeszcze po wojnie wujek Kaczyńskiego KGBowiec Wilhelm podpisywał wyroki śmierci na zakapowanych przez Rajmunda AK-wców.
http://ligaswiata.pinger.pl/m/11913047
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 25.07.2014, 20:28
Nie dość że ci ludzie ginęli w powstaniu, to jeszcze po wojnie wujek Kaczyńskiego KGBowiec Wilhelm podpisywał wyroki śmierci na zakapowanych przez Rajmunda AK-wców.
http://ligaswiata.pinger.pl/m/11913047
straszenie Kaczyńskim już nie działa bo lemingom znudziło sie zaciskanie pasa
wiesniak84
Guest

Stary 25.07.2014, 20:40
Nie trzeba byc lemingiem zeby wiedziec, ze Kaczynski jest straszny.
Dzord
Banita

Stary 25.07.2014, 22:04
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Nie trzeba byc lemingiem zeby wiedziec, ze Kaczynski jest straszny.
Trzeba, trzeba

Po obejrzeniu tej grafiki doszedłem do wniosku że ludzie są idiotami (przynajmniej niektórzy)
No chyba egzorcyzmy pomogły
http://natemat.pl/109447,politycy-pi...zy-zlego-ducha
Sondaże swoje a wybory prawdę ukażą..
----------------------------------------
Oczywiście że są. przecież nie można brać pod uwagę faktów ujawnionych nielegalnie .

Jednak niektórzy dowiadując się o nich nie mogą pojąć co doprowadziło do takiego schamienia nowoczesnych europejczykóe rządzących Polską. Opętanie to jedna z opcji więc nie rozumiem co dziwnego w egzorcyzmach.

Wybory może i ukażą, ale z wynikami może być problem. Wiesz, że będzie można głosować korespondencyjnie . Każdy sposób dobry ...

A pytaniem o ofiary świetnie się przedstawiłeś...
Ostatnio edytowane przez Dzord : 25.07.2014 o godz. 22:16.
wiesniak84
Guest

Stary 25.07.2014, 22:07
Tylko wg lemingow z PISu na szczescie
Dzord
Banita

Stary 25.07.2014, 22:27
Nie istnieją lemingi w PiSie. Z prostej przyczyny identyfikacja z PiS jest raczej powodem ostracyzmu, czy to ze strony lemingów czy ze strony takich jak szanowny kolega nielemingów, a jednak zachowujących się zupełnie jak lemingi. Niech strach przed Kaczyńskim będzie koronnym dowodem .
wiesniak84
Guest

Stary 25.07.2014, 22:32
Typowa logika leminga Jak dodam, że i Tusk jest dla mnie straszny to wtedy będę nielemingiem zachowującym się jak osoby identyfikujące się z PISem?
york09
Banita

Stary 26.07.2014, 09:53
Czerwoni, zieloni, ryży lub kaczor, zagłosuje na każdego z nich jeżeli przedstawi plan naprawy gospodarki ale taki z konkretami. A nie typu bilion kładę na stół jak wygram.
Chcę usłyszeć np. obniżę bezrobocie bo zrobię to i to. Samo słowo typu obniżę bezrobocie lub skrócę kolejki do specjalistów mnie nie ruszają. Za stary jestem na te wzniosłe hasła.
Dzordzie a co ciebie do Jarka przekonało? może emerytury od 65 lat, przecież on sam z tego nie chce skorzystać więc coś tu śmierdzi.
Dzord
Banita

Stary 26.07.2014, 10:37
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Typowa logika leminga Jak dodam, że i Tusk jest dla mnie straszny to wtedy będę nielemingiem zachowującym się jak osoby identyfikujące się z PISem?

Jeżeli nie uargumentujesz to można by Cię o owczy pęd posądzić jednak z argumentami w tym przypadku nie ma najmniejszego problemu. Natomiast dlaczego niby Kaczyński jest straszny? To wiedzą tylko lemingi i ci co mają za uszami.

Czerwoni, zieloni, ryży lub kaczor, zagłosuje na każdego z nich jeżeli przedstawi plan naprawy gospodarki ale taki z konkretami. A nie typu bilion kładę na stół jak wygram.
Chcę usłyszeć np. obniżę bezrobocie bo zrobię to i to. Samo słowo typu obniżę bezrobocie lub skrócę kolejki do specjalistów mnie nie ruszają. Za stary jestem na te wzniosłe hasła.
Dzordzie a co ciebie do Jarka przekonało? może emerytury od 65 lat, przecież on sam z tego nie chce skorzystać więc coś tu śmierdzi.

Pamiętasz zieloną wyspę ? I resztę "programu" Minęło siedem lat i co? Taśmy pokazały co. Jedyny cel to robić wszystko żeby tylko PiS nie wygrał, a reszta to h.., d.... i kamieni kupa. Planują szef służb i szef NBP. W takiej sytuacji tylko PiS bo najbardziej się go boją. Każdemu kto nie interesuje się polityką, a to duży błąd, taki argument powinien wystarczyć. Kolejny to smoleńsk. Zginęło dwóch prezydentów a obecna ekipa wrak pojechała badać po trzech latach. Przecież to kryminał, gdyby nie Macierewicz i Polscy naukowcy nie była by znana nawet godzina katastrofy. Nie wspominam o kwestiach światopoglądowych, bo tu dla PiS nie ma żadnej alternatywy. I żeby się nikomu nie wydawało, że uważam PiS za szczyt politycznej ewolucji. Wśród ślepców, wyrosłych na nocnej zmianie pasożytów, jednooki, czyli mający choćby odrobinę troski o dobro wspólne, musi być królem. Inaczej nawet kupy kamieni nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Dzord : 26.07.2014 o godz. 10:44.
emj10
Senior Member

Stary 26.07.2014, 12:12
Stary, dobry... Dzord. Bez "Nocnej zmiany" wywód niepełny
Dzord
Banita

Stary 26.07.2014, 14:37
Gdyby nie nocna zmiana nie byłoby dziś tego syfu, który jest. To oczywiste dla każdego kto nie zamyka oczu na rzeczywistość, żeby utrzymać się w fałszywym błogostanie. Tak wtedy jak dzisiaj rudy z Waldkiem liczy głosy szkoda tylko ze nie w interesie Polski i Polaków ale ... właśnie czyim.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.07.2014, 16:00
Gdyby nie nocna zmiana nie byłoby dziś tego syfu, który jest. To oczywiste dla każdego kto nie zamyka oczu na rzeczywistość, żeby utrzymać się w fałszywym błogostanie. Tak wtedy jak dzisiaj rudy z Waldkiem liczy głosy szkoda tylko ze nie w interesie Polski i Polaków ale ... właśnie czyim.
To dalej nie jest powód, żeby głosować na partię polityczną o socjalistycznym poglądzie na gospodarkę. Lewicowe partie znane nam są od 20 lat i wiemy, że nie uzdrowią rynku. Konserwatywne poglądy PiS-u na politykę historyczną i obyczajową to sprawa drugorzędna.
Dzord
Banita

Stary 26.07.2014, 16:29
Konserwatywne poglądy implikują określone zachowania również w sferze gospodarczej i nie są drugorzędne tylko decydujące. Dlaczego? Ano ktoś taki będzie dbał o równe szanse na rynku, będzie się starał pomagać kiedy jest trudny okres. Choćby skupując od rolników płody po uczciwych cenach, a sprzedając na przednówku drożej. Liberał czy kogo tam uważasz za przeciwieństwo konserwatysty, ma takie zabiegi w dupie czym powoduje, że na rynku zostają tylko koncerny i gospodarstwa nie mniejsze niż 300 ha. Tak się dzieje w każdym segmencie. Ja uważam, że to droga w ślepy zaułek.

Możesz wyjaśnić co rozumiesz przez "socjalistyczny pogląd na gospodarkę"? Uważasz, że likwidacja najwyższej stawki podatku przeprowadzona przez PiS jest przejawem tego socjalistycznego poglądu? Bo czegoś tutaj nie rozumiem.
Ostatnio edytowane przez Dzord : 26.07.2014 o godz. 16:34.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.07.2014, 16:47
Możesz wyjaśnić co rozumiesz przez "socjalistyczny pogląd na gospodarkę"? Uważasz, że likwidacja najwyższej stawki podatku przeprowadzona przez PiS jest przejawem tego socjalistycznego poglądu? Bo czegoś tutaj nie rozumiem.
I znowu historia. Lata 2005-2007 to już historia. Patrzę w program partii. Nie widzę propozycji likwidacji podatków/zwiększenia kwoty wolnej od podatku. Nic takiego nie ma. Wyjaśniłem.

Konserwatywne poglądy implikują określone zachowania również w sferze gospodarczej i nie są drugorzędne tylko decydujące. Dlaczego? Ano ktoś taki będzie dbał o równe szanse na rynku, będzie się starał pomagać kiedy jest trudny okres. Choćby skupując od rolników płody po uczciwych cenach, a sprzedając na przednówku drożej. Liberał czy kogo tam uważasz za przeciwieństwo konserwatysty, ma takie zabiegi w dupie czym powoduje, że na rynku zostają tylko koncerny i gospodarstwa nie mniejsze niż 300 ha. Tak się dzieje w każdym segmencie. Ja uważam, że to droga w ślepy zaułek.
Trafiłeś w sedno. Proponujesz wspieranie małych rolników, żeby mieli "równe" szanse z dużymi plantatorami jak mniemam, bo inaczej zostaną wygryzieni. Czy to nie jest zaprzeczenie regułom wolności? Dlaczego chcesz pomagać jednym, a drugim już nie? To nie jest równość, to jest forowanie chłopów małorolnych. Gospodarstwa większe niż 300 ha to przyszłość rolnictwa.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów