The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2014, 20:31
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Dzisiejsza konferencja, to zwykła pokazówka. Oddelegowanie Czerwińskiego do zarządu Wisły na 3 miesiące.. Sprytne zagranie już na początku. My (klub) wyciągamy rękę do Kibiców, chcemy spotkania, ale zaznaczenie że o Bednarzu nie rozmawiamy bo jest nie do ruszenia. Czyli jest furtka, jak SKWK nie zasiądzie do rozmów. Klub umywa ręce bo proponował zakończenie konfliktu.

Patowa sytuacja. Bo tak naprawdę po ewentualnym zakończeniu bojkotu (co moim zdaniem nie powinno mieć miejsca przy aktualnym stanie zarządu Wisły) kiedy Czerwiński wróci do RN, zacznie się kolejna batalia szeryfa Jacka z kibicami.

Dokładnie, nie dziwne że pan B. tak dobrze dogaduje się z “radą”, ten sam poziom intelektu.

Amatorszczyzna w prowadzeniu tego klubu jest porażajaca. Widzę to od początku kibicowania Wiśle (wiosna 2007)
Jednak zanim nastał prezes Bednarz to wszystko miało chociaż elegancką przykrywkę, można było mieć wrażenie, że Wisła to klub z klasą.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 25.07.2014, 20:38
GregorTS napisał(a):Wyświetl post
Ja się bardzo cieszę że stało jak się stało. Karnet kupie bojkotu nie kupuje. Na dziesiąstce kilka łądnych lat. Nie będzie mi mowil "brat" po szalu co rzuca w moje dzieci racą kiedy mam chodzić na mecze mojego zespołu a kiedy nie. Jacek może irytować zgrywając z siebie szeryfa , ale niech sobie zda sprawe jeden z drugim że to szef dyryguje firmą, a nie klienci.
Jak dziecko w koszulke Cracovii na staiodnie Wisly ubierasz to co sie dziwisz. Kupuj sobie karnety i chodz kiedy ci sie tylko podoba bo gowno to kogo obchodzi, tak tych bojkotujacych jak i Jacka i zarzad i wszystkich po kolei.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.07.2014, 20:40
Ja się bardzo cieszę że stało jak się stało. Karnet kupie bojkotu nie kupuje. Na dziesiąstce kilka łądnych lat. Nie będzie mi mowil "brat" po szalu co rzuca w moje dzieci racą kiedy mam chodzić na mecze mojego zespołu a kiedy nie. Jacek może irytować zgrywając z siebie szeryfa , ale niech sobie zda sprawe jeden z drugim że to szef dyryguje firmą, a nie klienci.
A myślisz ze obchodzisz jacka jako kibic...to mysl tak dalej...
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 25.07.2014, 20:46
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A myślisz ze obchodzisz jacka jako kibic...to mysl tak dalej...
a ch.. normalnych kibiców obchodzi czy Prezes klubu ich szanuję, często nawet nie znają jego nazwiska. Idą na mecz, bo kochają ten klub i tyle
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 25.07.2014, 20:49
Ale na wyjazdy juz nie jezdza Milosc konczy sie na dojezdzie/odjezdzie tramwajem/taksowka raz na 2 tygodnie.
Odpowiedz cytując
mazo
Member

Od: 08.2013

Stary 25.07.2014, 21:23
Powiem wam, że Cupiał nawet jakby chciał to nie może teraz Bednarza wyrzucić, ale czuję że jednak tylnymi drzwiami chcą coś zrobić. Zrozumcie, że gdyby zwolnić Bednarza w takich okolicznościach to na Wisłę były ataki ze wszystkich frontów łącznie ze skarbówką.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.07.2014, 21:29
Dzisiejsza konferencja, to zwykła pokazówka. Oddelegowanie Czerwińskiego do zarządu Wisły na 3 miesiące.. Sprytne zagranie już na początku. My (klub) wyciągamy rękę do Kibiców, chcemy spotkania, ale zaznaczenie że o Bednarzu nie rozmawiamy bo jest nie do ruszenia. Czyli jest furtka, jak SKWK nie zasiądzie do rozmów. Klub umywa ręce bo proponował zakończenie konfliktu.

Patowa sytuacja.
Nie patowa. Bednarz już stracił na całej awanturze i na pewno bedzie siedział cicho by doczłapac do końca kontraktu. Moim zdaniem można na tym ugrać zdecydowanie więcej niż w przypadku spuszczenia Bednarza.

Na chłopski rozum - klub dziś powiedział że poza tym aby protest został zerwany chce aby Bednarz został na stanowisku. Czyli chce dwa razy wiecej niż chciął tydzień temu, zatem i dwa razy chętniej pójdzie na kompromis czy też dwa razy wiecej da w zamian.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
IMHO to jest klasyczny manewr "kupcie karnety, a potem pocałujcie nas w dupę".
Dogadać się i nie kupować karnetów. Dzięki temu można być na 3/4 meczach w rundzie zamiast na zadnym i zachować możliwość skutecznego 'bojkotu'. I jednoczesnie chodzić na mecze.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Stary 25.07.2014, 21:40
huberix napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem skoro klub robi kibiców w chuja, to kibice powinni zrobić to samo w stronę klubu.
To już nawet patologia nie jest..
NIE KLUB ROBI W ... TYLKO JAK COŚ, TO OSOBY, KTÓRE RZĄDZĄ W KLUBIE. TO ZASADNICZA RÓŻNICA.

Przepraszam, ze dużymi literami. Ale to specjalnie. Mówicie, że nas ktoś obraża, a sami obrażamy klub. Ja trzymam się wersji, że dla dobra klubu trzeba się jakoś dogadać. Każda ze stron musi iść na ustępstwa. Bo Wisła nas potrzebuje. W tym momencie może cieszyć się tylko Bednarz, bo czuje, że wygrywa. I nawet jak odejdzie z klubu, to przez następne x lat bedzie wystepował jako ten, który wygrał z kibicami. Tylko wtedy niewiadomo w jakim stanie bedzie Wisła.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.07.2014, 21:43
Mati_ napisał(a):Wyświetl post
NIE KLUB ROBI W ... TYLKO JAK COŚ, TO OSOBY, KTÓRE RZĄDZĄ W KLUBIE. TO ZASADNICZA RÓŻNICA.
No właśnie ..... dla niektórych klub to Bednarz ..
To jest tak jakby rozpieprzać Polskę żeby zwolnili aktualnego premiera ......
Analogia "taka sobie" ...wiem ... szukam lepszej
Ostatnio edytowane przez Grantar : 25.07.2014 o godz. 21:51.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Stary 25.07.2014, 22:00

Patowa sytuacja. Bo tak naprawdę po ewentualnym zakończeniu bojkotu (co moim zdaniem nie powinno mieć miejsca przy aktualnym stanie zarządu Wisły) kiedy Czerwiński wróci do RN, zacznie się kolejna batalia szeryfa Jacka z kibicami.

Nikt nie kazuje nikomu kupować karnetu. Można się tak dogadać, że kupujemy na biezaco bilety. Zdziwiły Cię słowa Czerwińskiego? Przecież Czerwiński nie może powiedzieć: "Dobrze, drodzy czego chcecie?" SKWK: "Chcemy usunięcia Bednarza". Czerwiński: "A to mamy problem, bo Pan Bednarz jest nade mna"

Więc Czerwiński dobrze mówi. Że jeżeli SKWK przychodzi z takim założeniem, to nie mają o czym gadać. Bo on nic nie może. On może to przekazać Radzie i właścicielowi co najwyżej.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.07.2014, 22:01
Nikt sie jakos nie bedzie dogadywac z Bednarzem.
I nie kupujemy zadnych biletow, jezeli protestuja gornicy to nie wydobywaja węgla, jezeli protestują pielęgniarki to nie zajmuja się pacjentam, jeżeli protestują maszynisci to pociagi nie wyjezdzaja w trase. Bojkot z zapelnianiem stadionu nie ma najmniejszego sensu, a my jedynie wyszlibysmy na frajerow roku na scenie kibicowskiej w europie, ktora na biezaco przyglada sie naszej sytuacji na linii kibice - zarząd klubu.
Bojkot trwa dopiero 5 miesiecy, bardzo szybko to zlecialo, nawet tego nie odczulem, wytrzymamy nawet kolejny sezon.

Bednarz sam do tego doprowadzil, chcial sie tych kibicow pozbyc to sie pozbyl. Od tego czasu klub mial zarabiac i grac w Lidze Mistrzow, bo przez tych kiboli byly same problemy i kary pieniezne. Ja w zasadzie nie wiem o co chodzi co poniektorym.. jeszcze kilka miesiecy temu wszyscy ci kibice byli odpowiedzialni za cale zlo, orkiestra grala gdy sie ich pozbyto, a teraz wielki placz i lament bo ich nie ma na stadionie, ekhm?

www.pajacek.pl
Ostatnio edytowane przez aNouc : 25.07.2014 o godz. 22:19.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.07.2014, 22:24
Skoro Rada Nadzorcza ocenia pozytywnie prace Bednarza to najwidoczniej podoba im sie aktualny stan rzeczy, nie widza problemow, jakby sie nic nie stalo.. a skoro tak to niech sobie radzą sami z Bednarzem. Jest przeciez pozytywnie, kolorowo, a za 12 miesiecy kolejne klopoty bogactwa
Odpowiedz cytując
Mati_
Senior Member

Stary 25.07.2014, 22:42
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Bojkot trwa dopiero 5 miesiecy, bardzo szybko to zlecialo, nawet tego nie odczulem, wytrzymamy nawet kolejny sezon.
Ty tego nie odczułeś. Ale klub odczuł.
Jestem przeciwko Bednarzowi. Ale w dzisiejszych czasach baaardzo trudno znalesc dobra osoba na stanowisko prezesa. Ktoś kto podaje nazwisko Mielcarskiego, to chyba nie stapa po ziemii. Mielcarski nawet przez chwile nie pomyslal o powrocie do naszego klubu.

Potrzeba czasu, aby klub znalazł taką osobę. Myślisz, że wystarczy dać ogłoszenie do gazety? Wyrzucić Bednarza to pewnie nie problem, ale znalesc kogos za niego, to juz bardzo duzy problem.

Co nas obchodzi Europa? Jak zbankrutujemy, to zapomną o nas po tygodniu. A Bednarz odejdzie i nie bedzie pamiętał, że pracował w naszym klubie.
Ostatnio edytowane przez Mati_ : 25.07.2014 o godz. 22:46.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.07.2014, 22:56
Bardzo stanowczy byli na tej konferencji, to zwykła gra negocjacyjna. Niech nie .......ą tylko siadają do rozmów. Bednarza nie zwolnią, bo ma prawie pół miliona odprawy to raz. Dwa To że Bednarz jest w klubie to jest prywatna sprawa tego kto go zatrudniał. Warunek jest jeden: Żadnych rozmów z tym bęcwałem i tyle. Niech szopek nie robią i nie pokazują jacy są twardzi, bo trzeba klub naprawiać.

aNouc napisał(a):Wyświetl post
N

Bednarz sam do tego doprowadzil, chcial sie tych kibicow pozbyc to sie pozbyl. Od tego czasu klub mial zarabiac i grac w Lidze Mistrzow, bo przez tych kiboli byly same problemy i kary pieniezne. Ja w zasadzie nie wiem o co chodzi co poniektorym.. jeszcze kilka miesiecy temu wszyscy ci kibice byli odpowiedzialni za cale zlo, orkiestra grala gdy sie ich pozbyto, a teraz wielki placz i lament bo ich nie ma na stadionie, ekhm?

www.pajacek.pl
Mnie też to zaciekawiło. To w jakimś sensie pokazuje w jaki sposób niespójni są ludzie z obozu probednarzowego którzy o tym wszystkim piszą... (Dobrze że jest ich tylko garstka)
Ostatnio edytowane przez palikot : 25.07.2014 o godz. 23:10.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 25.07.2014, 23:14
Ja się bardzo cieszę że stało jak się stało. Karnet kupie bojkotu nie kupuje. Na dziesiąstce kilka łądnych lat. Nie będzie mi mowil "brat" po szalu co rzuca w moje dzieci racą kiedy mam chodzić na mecze mojego zespołu a kiedy nie.
Nie Ty jedyny z X (z dychy) jesteś, ja również i mnie to jakoś nie imponuje. Rac rzucania nie popieram, ale dobro klubu definiuje inaczej, gdzie nad własną przyjemność wyżej stawiam, pomyślny rozwój klubu na przyszłość, z Bednarzem u steru nie jest to możliwe, albowiem ten człowiek na każdym polu tworzy patologię

ale niech sobie zda sprawe jeden z drugim że to szef dyryguje firmą, a nie klienci.
No właśnie w tym rzecz, Ty jesteś klientem, ja kibicem, różnica bynajmniej nie tylko semantyczna, ale wręcz ideowa. Ty chcesz jedynie korzystać z produktu jako konsument, a ja chce czasem zamanifestować swój pogląd w którym kierunku ma Wisła Kraków, bo o niej mowa, podążać. Takie forum, to jeden z wielu sposobów na wyrażenie tego, ale nie tylko tu można to zrobić..

Na większość rzeczy się w życiu wpływu nie ma, ale i do nich można mieć właściwy stosunek. Ot, taki teścik, na minimum solidarności z drugim człowiekiem, ..powiedz mi jaki masz stosunek do karania setek ludzi niewinnych, wybranych drogą losową, czyli co sądzisz o metodach działania JB, a powiem Ci kim jesteś, otóż moim skromnym zdaniem na tym to wszystko polega.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.07.2014, 23:59
arti -

z szacunkiem, ale wymyśl sobie własną listę lub popytaj innych, gdyż z polskich nazwisk, nikt inny mi nie odpowiada, za to z zagranicznych Cupiał nie przyjmie nikogo, o Basałajach nie mówiąc, a więc szkoda mojego trudu.

aNouc -

" Skoro Rada Nadzorcza ocenia pozytywnie prace Bednarza to najwidoczniej podoba im sie aktualny stan rzeczy, nie widza problemow, jakby sie nic nie stalo.. a skoro tak to niech sobie radzą sami z Bednarzem. Jest przeciez pozytywnie, kolorowo, a za 12 miesiecy kolejne klopoty bogactwa "

Nic dodać, nic ująć, tylko zapłakać nad przyszłością Wisły z takimi ludźmi.

Palikot -

" Bardzo stanowczy byli na tej konferencji, to zwykła gra negocjacyjna. Niech nie .......ą tylko siadają do rozmów. Bednarza nie zwolnią, bo ma prawie pół miliona odprawy to raz. Dwa To że Bednarz jest w klubie to jest prywatna sprawa tego kto go zatrudniał. Warunek jest jeden: Żadnych rozmów z tym bęcwałem i tyle. Niech szopek nie robią i nie pokazują jacy są twardzi, bo trzeba klub naprawiać. "

To bardzo dziwne, że w dobie prawie upadku Wisły, następuje chore trwonienie kasy z kibiców czy od sponsorów, których z Wisły wyganiają, zamiast ich zapraszać i szanować. Od czasu nożownika Miśka, Cupiał nie miał powodów do narzekania na kibiców, za ich wybryki i kary. Gdyby przyszło mu płacić takie kary, jak Legia dla przykładu przez swoich kibiców, to by się chyba wściekł na wściekliznę a tu Bednarz z oszczędności 1 zł na pomnik Reymana i potanienia kary za derbowe race z jednego meczu bez kibiców, postanowił tą karę zwiększyć do tylu meczów bez kibiców, ile jego dalszej obecności w Wiśle, w ramach jego motta, że albo kibice, albo on i jego pracownicy na stadionie . Kibice są i będą dla Wisły cierpliwi i przetrwają okupację Bednarza, nawet jeśli Cupiał postanowi dać mu etat do końca swojej obecności w Wiśle i tyle.

Jednak problem kibiców i ich absolutnego błędu z racami, to tylko margines spraw Wisły. Bowiem ważniejsze są oceny poastępowania nie kibiców lecz zarządu Wisły i to te sportowo-finansowe, gdyż od 3 lat słyszymy o kłopotach i wyjściu z tych kłopotów, a Wisła jak balansowała na krawędzi upadku, tak balansuje nadal a jej dług zamiast się zmniejszać, to się powiększa i tu jest pies pogrzebany, przez którego Bednarz nie powinien pozostawać w tym klubie ani sekundy dłużej.
Ostatnio edytowane przez kot : 26.07.2014 o godz. 00:12.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.07.2014, 23:59
milosz napisał(a):Wyświetl post
Nie Ty jedyny z X (z dychy) jesteś, ja również i mnie to jakoś nie imponuje. Rac rzucania nie popieram, ale dobro klubu definiuje inaczej, gdzie nad własną przyjemność wyżej stawiam, pomyślny rozwój klubu na przyszłość, z Bednarzem u steru nie jest to możliwe, albowiem ten człowiek na każdym polu tworzy patologię
[/COLOR]
Miłosz, nikt nie ma dostępu do danych/wiarygodnych informacji mówiących o tym, że Bednarz tworzy, jak piszesz, patologię. Być może tak jest, być może nie. Nie możemy się opierać na artykułach prasowych lub informacjach zasłyszanych od kolegów, którzy mają kolegów, którzy... Żaden z nas nie wie czy prowadzona polityka (abstrahując od tego, że możemy ją różnie oceniać), to jego pomysł autorski, czy też jest chłopcem na posyłki i reprezentuje stanowisko większości, jeśli nie wszystkich osób, w radzie nadzorczej i zarządzie.

Sam Jacek B. został kozłem ofiarnym, bo tak jest najłatwiej. Nikt go nie lubi, bo na pierwszy rzut oka jest antypatyczny. Poza tym jest jeszcze Legijna przeszłość. Właściwie był na straconej pozycji, zanim tu przyszedł.

Włączcie na chwilę wyobraźnię i pomyślcie co dalej w sytuacji, gdyby jednak to nie klub podzielał poglądy Bednarza, a było odwrotnie, Bednarz przesiąkł mądrościami szeptanymi przez kolegów z zarządu i rady nadzorczej. Uchwyciliście się tak bardzo myśli, że jego usunięcie poprawi sytuację, że nie za bardzo chcecie przyjąć do wiadomości, iż możemy mieć do czynienia z innym wariantem. Gdyby tak miało być, co wtedy? Co w sytuacji, jeśli w przyszłości nic się nie zmieni, nawet, jeśli go tu nie będzie.

I o co tak naprawdę walczą kibice, którzy chcą jego głowy, poza egzekucją Bednarza?
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 26.07.2014, 01:23
Okay, to pomyśl ..czy Bogusław Cupiał polecił tak, a nie inaczej, werbalizować poglądy JB, ot dla przykładu, że „nie chcę ich do końca życia”, oraz mam ich w d.”. Owszem istnieje i takie prawdopodobieństwo, że są to poglądy bossa, co więcej, że JB, je po nim powtarza, ale aktualny prezes Wisły SA jest człowiekiem dorosłym i bierze za wszystko co robi i mówi, pełną odpowiedzialność. Zrzucanie winy na zwierzchnika, jest znane od dawien dawna, coś na zasadzie, „ja tylko wykonywałem rozkazy” i jak powinieneś wiedzieć, nie jest to żadne alibi przed odpowiedzialnością za popełnione czyny (i tu nie chodzi tylko o słowa, ale o szereg różnych i konkretnych poczynań Jacka Bednarza), jeśli są naganne, a wykonawca ma tego pełną świadomość co do skutków swych działań, co niewątpliwie ma miejsce w tym przypadku
Co do przyszłości, jeśli poleci ze stołka omawiany JB, jest spore prawdopodobieństwo, że następca będzie unikał jego błędów. Choć w istocie, rzeczą ważniejszą jest jaki stosunek do sprawy ma sam boss. Fakt obecności nadal w klubie kogoś takiego jak łysy legionista, pogardliwie mówiący o kibicach, o SKWK, mający za nic MP2014 juniorów starszych – vide jego absencja, robiący kibiców w balona w kontekście kłopotów bogactwa (znaczy tych co uwierzyli), jest niestety smutną konstatacją, w kontekście stosunku do Wisły SA, jej właściciela.
Kurz napisał(a):Wyświetl post
I o co tak naprawdę walczą kibice, którzy chcą jego głowy, poza egzekucją Bednarza?
Nikt nie chce "egzekucji", po co ten histeryczny ton, rzecz w zmianie na funkcji wykonawczej we władzach Wisły SA, na taką która dawałby szansę na współpracę klubu z kibicami, bojkot tego zapewne dotyczy, ale ja mam ciut inny punkt widzenia, mnie nigdy JB nie uwiódł antyholenderską retoryką, ani pseudo-endecką o polskiej Wiśle, ani o tym że już wkrótce spłacimy długi ..otóż mnie się ta cała paplanina nie podobała od początku jego drugiej obecności w Wiśle (pierwsza też była, z resztą do kitu) ..status quo to marazm, zmiana zaś to zawsze szansa na zmianę na lepsze. Na kogoś kto nie będzie patrzył w przeszłość, tylko uczciwie zdiagnozuje sytuacje i zacznie działać na rzecz pozyskania wysokiej frekwencji na stadionie, od początku będzie oczekiwał współpracy z SKWK, ale jednocześnie forsując (dialogiem, a jak trzeba to "kijem i marchewką") pozytywne i niezbędne u nich zmiany. Chcę kompetentnego i uczciwego prezesa Wisły, gorszego od JB, ciężko mi sobie wyobrazić.
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 26.07.2014, 07:19
Nie karmcie trolla. Grzegorz TS to jawny prowokator, a prawdopodobnie też żydek z Kałuży.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 26.07.2014 o godz. 07:21.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 26.07.2014, 09:08
Okay, to pomyśl ..czy Bogusław Cupiał polecił tak, a nie inaczej, werbalizować poglądy JB, ot dla przykładu, że „nie chcę ich do końca życia”, oraz mam ich w d.”. [.........]
Fakt obecności nadal w klubie kogoś takiego jak łysy legionista, pogardliwie mówiący o kibicach, o SKWK [..........]
bardzo mnie bawi jak zwolennicy SKWK zarzucają Bednarzowi ostrość wypowiedzi ..... bo powiedział gdzieś tam dupa bo jasno powiedział że pewnych osób nie chce widzieć na stadionie .....
Typowa hipokryzja ... na mieście tysiące "ch..ów", "pedofili" i "łysych .. k...w" a tu oburzenie że prezes dosadny ....

Na forum ludzie piszą nazwisko prezesa z małej litery okraszając swoje wywody epitetami od prawej do lewej
Nawet ty Miłosz chociaż raczej starasz się normy językowe dotrzymywać piszesz "łysy legionista" .... itp

Jakieś minimum szacunku trzeba mieć do adwersarza aby żądać od niego miłości do rac, zgody na kasę od biletów, aprobaty wszelakiego dopingu i zlikwidowania zabezpieczenia imprezy w postaci służb ....

Teraz wygląda to tak:
Ty ch..u łysy , k..wo z Łazienkowskiej, ................... Przeproś pozwól nam na wszystko (bo my mamy rację) a jak nie to sp......laj,
Jeśli nie to położymy ten klub na finansowe łopatki nie chodząc na mecze.

To jest dialog ?
Ostatnio edytowane przez Grantar : 26.07.2014 o godz. 09:15.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
cash_X
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.07.2014, 09:39
Grantar napisał(a):Wyświetl post

Jeśli nie to położymy ten klub na finansowe łopatki nie chodząc na mecze.

To jest dialog ?
Nie rozumiem jednego, dlaczego my go położymy finansowo? Przecież nas "bandytów" nie ma na stadionie, zrobiło się miejsce dla mitycznych rodzin z dziećmi, frekwencja powinna w takim razie oscylować w granicy 20k na każdym meczu.

To jest chyba lekka schizofrenia z Twojej strony, jak Rejtan bronisz Jacusia a jednocześnie masz pretensje, że "kibole, bandyci, handlarze narkotyków, mordercy ..." nie przychodzą na stadion.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.07.2014, 09:41
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
Nie karmcie trolla. Grzegorz TS to jawny prowokator, a prawdopodobnie też żydek z Kałuży.

Nie kolego, nie jestem żadnym trollem. Na Wiśle od 20stu lat. Na wyjazdach kilkunastu. Jak pamiętasz taki roczny Twór jak radio ABG ( lata 2005-2006) to ja tam komentowałem mecze dla nas wszystkich.

Miłosz.

Szanuje Twój punkt widzenia. Na tą chwile po prostu chciałbym żeby instytucją z którą się identyfikuje rządził ktoś kto zapewni elementarną sprawe jaką jest bezpieczeństwo. To może być Bednarz , może być Mielcarski , Kowalski ,Ty czy ja...to może być ktoś z lub spoza SKWK , ktoś wzięty z ulicy czy nawet wyznawca kultu świętej racy ( tak -racowiska są zajebiste ,ale może byśmy się skupili na tym że wokalnie nasz doping od dobrych kilku lat przypomina msze na Łagiewnikach).

Istotne jest to że ten kto rządzi klubem bierze odpowiedzialność za bezpieczeństwo ludzi na stadionie.
Niech każdy sobie pomysli jakby się zachował na miejscu szef klubu Wisła Kraków gdy częśc kibiców rzuca nieumyślnie ale ze swiadomością racami w innych kibiców racą?

Jakby TY byś zareagował (pisze to do kązdego ) . Co byś wytłumaczył małemu dziecku dlaczego ktoś w niego rzuca racją?
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 26.07.2014, 09:51
cash_X napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem jednego, dlaczego my go położymy finansowo? Przecież nas "bandytów" nie ma na stadionie, zrobiło się miejsce dla mitycznych rodzin z dziećmi, frekwencja powinna w takim razie oscylować w granicy 20k na każdym meczu.

To jest chyba lekka schizofrenia z Twojej strony, jak Rejtan bronisz Jacusia a jednocześnie masz pretensje, że "kibole, bandyci, handlarze narkotyków, mordercy ..." nie przychodzą na stadion.
Poczytaj sobie posty kolegów którzy cały czas piszą jak to brak kibiców ( bojkot) pomniejsza przychody i odstrasza sponsorów ....
chyba ze się z tym nie zgadzasz ...
Problem polega na tym że bojkotującym wydaje się że najbardziej szkodzą Bednarzowi.
A ja twierdzę, że bardziej klubowi.
Tak ... macie swoje racje, macie swoją dumę a prezes święty nie jest .... ( wymyślił ze sam w dnia na dzień zmieni kibiców ... naiwny, stosuje retorykę "eskalacyjną") ale
jakaś propozycja kompromisu jest - nie musicie już z nim gadać .....
a tu od razu hasła: robią nas w ch...a !
A tak naprawdę to z jakim punktem regulaminu stadionu się nie zgadzacie ?
Może jednak warto dyskutować o konkretach. Nawet Bednarz deklarował np że do złotówki od biletu gotów jest wrócić a z Czerwińskim jest to do załatwienia.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Stary 26.07.2014, 09:52
Grantar
A mnie bawi Kol. stójkowy (od stania na straży i ochrony w netcie JB, wyłącznie), że nie dostrzegasz różnicy pomiędzy tym co się pisze jednak anonimowo w netcie, tym co jest "na mieście", itd., a normami które powinien przestrzegać Prezes Wisły Kraków na konferencji prasowej, w kontekście tego iż ma kogoś w d., notabene później cytowany w głównym wydaniu Wiadomości TVP1 (w wiad. sport.), kompromitując w ten sposób, nie tylko siebie, ale i klub.
A propos ..jest łysy, grał najdłużej w L, no to określenie "łysy legionista", jest tylko konstatacją faktów.

A co do meritum, to chcesz tych kibiców np. z C na stadionie, czy ich nie chcesz, bo się już pogubiłem, a pytanie to dotyczy wszystkich miłośników "łysego legionisty" w Wiśle Kraków.
Ja dla przykładu wiem czego chcę, wywalenia JB i zmian w SKWK, oczywiście zmian na lepsze.

GregorTS
Moja odpowiedź na Twój post jest powyżej, bo zmian w poczynaniach kibiców też chcę, również dotyczy to SKWK i tych co są poza nim, zakładam, że wybryki dotyczą różnych fanów Wisły i tych niezrzeszonych też, ale ..ale rzecz jest w metodach, czyli ..przypadkiem post poniżej to ilustruje. Nadmierna opresyjność, np. zamykanie stadionów, sektorów, karanie zbiorowe, często niewinnych, powiększa, a nie ogranicza złe zjawiska, stąd JB moim zdaniem szkodzi i na tym polu.
Ostatnio edytowane przez milosz : 26.07.2014 o godz. 10:10.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 26.07.2014, 09:55
Polecam każdemu do przeczytanie. Za nim zacznie się sugerować nazwą strony przeczytajcie treść.

http://drogalegionisty.pl/?p=11119294
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
3120c
Member

Od: 06.2012

Stary 26.07.2014, 09:58
cash_X napisał(a):Wyświetl post

To jest właśnie myślenie przeciętnego "Edwarda", zrobiło się "bezpiecznie" na stadionie, a oni mają pretensje do nas, że przestaliśmy chodzić na mecze... i argument, że położymy finansowo klub.
Za frajerskie podejście do fanatyków my pier.dolimy zarząd.
Chcecie rozmawiać - wyjebcie Bednarza i tych złodziejskich kasztanów niszczących klub od środka.

Grantar; napisał(a):
Poczytaj sobie posty kolegów którzy cały czas piszą jak to brak kibiców ( bojkot) pomniejsza przychody i odstrasza sponsorów ....
chyba ze się z tym nie zgadzasz ...
Problem polega na tym że bojkotującym wydaje się że najbardziej szkodzą Bednarzowi.
A ja twierdzę, że bardziej klubowi.
Tak ... macie swoje racje, macie swoją dumę a prezes święty nie jest .... ( wymyślił ze sam w dnia na dzień zmieni kibiców ... naiwny, stosuje retorykę "eskalacyjną") ale
jakaś propozycja kompromisu jest - nie musicie już z nim gadać .....
a tu od razu hasła: robią nas w ch...a !
A tak naprawdę to z jakim punktem regulaminu stadionu się nie zgadzacie ?
Może jednak warto dyskutować o konkretach. Nawet Bednarz deklarował np że do złotówki od biletu gotów jest wrócić a z Czerwińskim jest to do załatwienia.
W przypadku gdy "władza" (zarząd) ma w du.pie ludzi (kibiców) i ma gdzieś ich zdanie, a jest od nich uzależniona finansowo stosuje się radykalizm. Chcą zarabiać, to niech idą na ustępstwa. W klubie zasiadają hieny i niszczą go od środka, więc trzeba radykalnie postawić sprawę. Gdyby piłka stała na bardzo wysokim poziomie to by mogli sobie selekcjonować kibiców, kto może przychodzić a kto nie.
Do Wisły przyciąga marka historii, kibiców, już nie kasa (bo kasa się skończyła) a marka nasza jest bardzo wysoka. Jak się okazuje tłum ludzi ma takie samo zdanie jak fanatycy.
Robią nas w chu.ja taka prawda, że z takim zarządem się nie rozmawia - podobnie jak z politykami. Podobne stanowiska, tylko może mniejsza ranga. Widzisz analogię?
Ciekaw jestem kiedy ta banda błaznów to zrozumie...
Ostatnio edytowane przez 3120c : 26.07.2014 o godz. 10:09.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.07.2014, 10:12
W wielkim skrocie DP:

Szymanski chce rozmow z Czerwinskim ale planuje tez wyslac do RN zapytanie na jakiej podstawie praca jacka jest oceniana pozytywnie...-tego tez chciałbym się sam dowiedzieć....
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 26.07.2014, 10:37
Grantar
A mnie bawi Kol. stójkowy (od stania na straży i ochrony w netcie JB, wyłącznie), że nie dostrzegasz różnicy pomiędzy tym co się pisze jednak anonimowo w netcie, tym co jest "na mieście", itd., a normami które powinien przestrzegać Prezes Wisły Kraków na konferencji prasowej, w kontekście tego iż ma kogoś w d., notabene później cytowany w głównym wydaniu Wiadomości TVP1 (w wiad. sport.), kompromitując w ten sposób, nie tylko siebie, ale i klub.
A propos ..jest łysy, grał najdłużej w L, no to określenie "łysy legionista", jest tylko konstatacją faktów.

A co do meritum, to chcesz tych kibiców np. z C na stadionie, czy ich nie chcesz, bo się już pogubiłem, a pytanie to dotyczy wszystkich miłośników "łysego legionisty" w Wiśle Kraków.
Ja dla przykładu wiem czego chcę, wywalenia JB i zmian w SKWK, oczywiście zmian na lepsze.
1. stójkowy ? - stara zasada jak się nie ma argumentów wali się złośliwymi epitetami
2. oczywiście widzę różnicę między netem a konferencją prasową .... ale bez przesady ... wiadomo że Bednarz stosuje retorykę "ostrej ręki " i odbiór takiego prezesa "walczącego ostro o kulturę na stadionie" (w cudzysłowach) jest przez 90% odbierany pozytywnie, zwłaszcza przez nie będących w temacie.
3. przyjmując twój tok rozumowania jeśli byłeś 15 lat temu pracownikiem urzędu i masz nadwagę to mam cię nazywać grubym gryzipiórkiem ? .... elegancko ? a tak a propos chyba jednak Bednarz najdłużej związany jest z Wisłą
4. oczywiście chcę aby stadion był pełny i nie tylko dlatego że zależy mi na finansach Wisły ale dlatego że w tym wszystkim najważniejsza jest atmosfera meczu .... ale jakieś ograniczenia trzeba stosować, zakazów dot. rac i kar finansowych oraz zamykania stadionu nie wymyślił Bednarz jeśli zaczął działać restrykcyjnie to w celu uniknięcia kar i pokazania że dba o porządek tak aby nie zamknięto stadionu na dłużej ........ ukaranie grupowe było błędem ale alternatywą było nie karanie nikogo ........
Teraz o ile wiem każdy na stadion może wejść.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 26.07.2014 o godz. 11:54.
Odpowiedz cytując
universe
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.07.2014, 10:50
@ Kurz

Bednarz rzeczywiscie, jako osoba mało tu znaczy. To, że został wybrany na prezesa nie uczyniło go nagle mądrzejszym, bardziej roztropnym, przewidującym czy też lepszym dyplomatą,
to nie jego wina, że jest jaki jest.

Dlatego o wiele bardziej intersujące jest kto go na to stanowisko powołał i tak bardzo upiera się na pozostawieniu go na nim. Ten ktoś za nic nie chce przyznać się do błędu...
Wielkie ego, prywata, głupota Jak zwał tak zwał ale bardzo toto szkodzi Wiśle.

Im szybciej ta osoba/osoby zrozumieją, że kibiców nie można mieć za nic, klub istnieje przecież dla nich, tym lepiej.
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing)
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 26.07.2014, 10:53
.
Niech każdy sobie pomysli jakby się zachował na miejscu szef klubu Wisła Kraków gdy częśc kibiców rzuca nieumyślnie ale ze swiadomością racami w innych kibiców racą?

Jakby TY byś zareagował (pisze to do kązdego ) . Co byś wytłumaczył małemu dziecku dlaczego ktoś w niego rzuca racją?
Przestań już .......ić te swoje smuty, nikt w Ciebie ani Twojego dzieciaka nie celował. Jeśli już, to ktoś nie przemyślał ewentualnych konsekwencji wystrzelenia rac nad stadion.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów