The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
siara
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.07.2014, 12:16
kot napisał(a):Wyświetl post
http://www.wroclaw.sport.pl/sport-wr...ml#BoxSportTxt

"
W Polsce pojawił się na początku czerwca. Podobno był zainteresowany kupieniem Wisły Kraków. Ale jak się dowiedział, że najpierw trzeba zapłacić około 100 mln zł właścicielowi klubu, który pieniądze Wiśle pożycza, a nie przekazuje, to szybko zrezygnował. "

To już kolejny chętny na Wisłę milioner odesłany z kwitkiem, dzięki pracownikom jak Bednarz, którzy w ramach redukcji długu, powiększają ten dług. 2 la ta temu czytałem, że wynosi on ok. 60 milionów a w czerwcu tego roku wyniósł już 100 milionów. Widać Wisła i Cupiał stali się niewolnikami długu takich nieudaczników jak zatrudniany przez Cupiała Bednarz itp profesjonaliści od zamrażania długu na wieki.
Jesteśmy skazani na biedę na wieki, gdyż widać iż Cupiał będzie wiecznie oddłużał Wisłę, bo zlikwidować ten dług, jak Walter Legii, nie zamierza nigdy a żaden milioner nie spłaci mu jego długów, co widać po kolejnych odstraszanych z Wisły kupcach, i nie tylko kupcach ale nawet i kibicach czyli pieniądzach, dajacych nadzieje na uwolnienie się z tego wzajemnego pata. I tak Bednarz dalej będzie kaleczył Wisłę i TF aż do ostatniej kropli kasy z ostatniego kibica i sponsora aż po ostateczny krach systemu zarządzania tym klubem.
Wybacz, ale czy chciałbyś oddać Klub taki jak Wisła zupełnie nieznanej osobie...Ja nie...Dość Ptaków, Królów i jednodniowych milionerów w naszym sporcie.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 25.07.2014, 12:16

"
W Polsce pojawił się na początku czerwca. Podobno był zainteresowany kupieniem Wisły Kraków. Ale jak się dowiedział, że najpierw trzeba zapłacić około 100 mln zł właścicielowi klubu, który pieniądze Wiśle pożycza, a nie przekazuje, to szybko zrezygnował. "

To już kolejny chętny na Wisłę milioner odesłany z kwitkiem, dzięki pracownikom jak Bednarz, którzy w ramach redukcji długu, powiększają ten dług. 2 la ta temu czytałem, że wynosi on ok. 60 milionów a w czerwcu tego roku wyniósł już 100 milionów. Widać Wisła i Cupiał stali się niewolnikami długu takich nieudaczników jak zatrudniany przez Cupiała Bednarz itp profesjonaliści od zamrażania długu na wieki.
Jesteśmy skazani na biedę na wieki, gdyż widać iż Cupiał będzie wiecznie oddłużał Wisłę, bo zlikwidować ten dług, jak Walter Legii, nie zamierza nigdy a żaden milioner nie spłaci mu jego długów, co widać po kolejnych odstraszanych z Wisły kupcach, i nie tylko kupcach ale nawet i kibicach czyli pieniądzach, dajacych nadzieje na uwolnienie się z tego wzajemnego pata. I tak Bednarz dalej będzie kaleczył Wisłę i TF aż do ostatniej kropli kasy z ostatniego kibica i sponsora aż po ostateczny krach systemu zarządzania tym klubem.
Twoja analiza opiera się na ploteczkach i artykułach prasowych. Chyba rozumiesz, że wobec tego ma niewielką wartość merytoryczną?
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.07.2014, 13:04

To już kolejny chętny na Wisłę milioner odesłany z kwitkiem, dzięki pracownikom jak Bednarz,.
Pracuję w amerykańskiej firmie i powiem Ci jedno: dziękuj Bogu, że nie dostaliśmy się w ręce tego "zbawcy".
rrr
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.07.2014, 13:20
pzkwr napisał(a):Wyświetl post
Pracuję w amerykańskiej firmie i powiem Ci jedno: dziękuj Bogu, że nie dostaliśmy się w ręce tego "zbawcy".
Ale u tego gościa?Czy to mądrość z gatunku 'mój szef to .... więc wszystkie szefy to .....'?

btw
W dzisiejszej sytuacji to nawet ciężko się obawiać wszelakiej maści 'ekscentryków', bo jak tu się nachpać na Wiśle?
Klub bankrut, stadion miasta, długi jak stąd do Gdańska, grajki nic nie warte, do tego nie da się ich gry oglądać, konflikt który zredukował publikę do ilości jaką się widzi w takim Podbeskidziu - w skrócie , łakomy kąsek
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.07.2014 o godz. 13:27.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 25.07.2014, 13:44
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ale u tego gościa?Czy to mądrość z gatunku 'mój szef to .... więc wszystkie szefy to .....'?

btw
W dzisiejszej sytuacji to nawet ciężko się obawiać wszelakiej maści 'ekscentryków', bo jak tu się nachpać na Wiśle?
Klub bankrut, stadion miasta, długi jak stąd do Gdańska, grajki nic nie warte, do tego nie da się ich gry oglądać, konflikt który zredukował publikę do ilości jaką się widzi w takim Podbeskidziu - w skrócie , łakomy kąsek
Widzew, Polonia - ostatnie przykłady "ekscentrycznych dobroczyńców"

Pomijam już Amice i Groclin bo to efemerydy.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2014, 14:25
Widzę, że niektórym fanom Jacka kamień spadł z serca. Nadal będą mogli wypełniać stadion razem z pracownikami klubu.
Cóż... Powodzenia.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 25.07.2014, 14:35
Ale napinka bez sensu z waszej strony. Ja nie napisałem nic czy potencjalny kupiec jest wart dyskusji czy nie. Z waszych informacji wynika, że jeśli wejdzie w Śląsk to już po Śląsku No to pożyjemy, zobaczymy

Mój post mówi, że kolejny zainteresowany, ucieka przed długami Wisły i że Cupiał pożycza a nie daje jak inni w tym Walter Legii. A to znaczy, ze Cupiał nie odejdzie z Wisły, dopóki nie odbierze ostatniej pożyczonej złotówki. Jeśli zaś w ogóle pojawiają się kupcy u Cupiała, to świadczy, że on chce się Wisły pozbyć i nie wiąże z nią swoich nadziei. To chyba oczywiste, że kupcy zjawiają się tam, gdzie ich poszukują a nie sami pukają od drzwi do drzwi . Jeśli obecna polityka Cupiała to wyłącznie redukcja budżetu, przy jednoczesnym marnotrawieniu potencjału tak sportowego, jak i kibicowskiego ( chodzi o kasę za wyniki, których nie ma oraz od sponsorów, których też nie ma i kibiców na stadionie, których także nie ma ) to trudno oceniać Cupiała inaczej niż na równi z nieudacznikiem Bednarzem. Redukcja budżetu i poziomu sportowego zamyka drogę do spłacenia długu. Niewydolność finansowa czyli dług uniemożliwia sprzedaż klubu komukolwiek i kółko się zamyka, aż do czasu, gdy właścicielowi przyjdzie znowu dokładać, żeby nie zbankrutować, bo wtedy stanie przed dylematem - co mu się lepiej opłaci - sprzedaż klubu za ile się tylko uda i komukolwiek się tylko uda albo bankructwo natychmiast, aby już nic więcej nie dokładać i tylko odkładać w czasie nieuniknione bankructwo, powiększone o kolejne straty TF.

Odejście od rozwoju i walki o LM lub puchary, czyli dalsze zarządzanie potaniacza Bednarza to kierunek w niebyt dla Wisły, gdyż dług nie zmaleje a się powiększy, kupców nie będzie a Cupiał już nie chce dokładać i chce się Wisły pozbyć, ale bez strat własnych i tylko dług go w Wiśle trzyma.

Wisła wiele Cupiałowi zawdzięcza, ale chyba on sam i nie tylko, nie wierzy, że będzie właścicielem Wisły na zawsze. Prędzej czy później, musi ktoś go zastąpić. Z Wisłą osiągnął o wiele więcej niż Walter z Legią za połowę pieniędzy, jakie Walter stracił w Legi i które to 180 milionów zł Walter Legii umorzył .

Wygląda, że Cupiał się już w Wiśle wyczerpał i jest kwestią czasu, czy odejdzie z Wisły z gestem i szacunkiem, czy skończy jak wymieniani przez was Ptaki itp.

Ps. a co jeśli trafi się konkretny i zaufany kupiec, ale odejdzie z kwitkiem przez 100 mil pożyczki Cupiała dla Wisły
Ostatnio edytowane przez kot : 25.07.2014 o godz. 18:31.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2014, 14:52
Gorzej już chyba być nie może, więc...
Ja przychylam się do opinii użytkownika kota.

Jasne, zaraz ktos tu napisze: jak to nie może, możemy być w czwartej lidze.
Nie to mam na myśli.

Czy ktoś by pomyślał, że tak się to wszystko potoczy, w momencie gdy cała piłkarska Polska klękała nam u stóp?
Byliśmy w naprawdę w dobrej pozycji wyjściowej, by stworzyć tu w Krakowie od fundamentów solidny klub.
Naprawdę wierzycie w to, że jeśli wtedy się nie udało, z tamtymi piłkarzami, ludźmi w zarządzie i atmosferą na trybunach to uda się to teraz?
Przy pustym stadionie? Z legionistą w fotelu prezesa?

Marazm.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.07.2014, 15:20
Takie moje przemyślenia z tego: 3 aspekty:
1)Poprawność polityczna Bednarza i Czerwińskiego mi się nie podoba. Już mi pachnie na wstępie pierdu pierdu. Albo będziemy rozmawiać o tym co jest problemem, albo hipokryzja w gadce o zachowaniu prawa i bezpieczeństwie, tak jakbym jak idąc na mecz nie czuł się bezpiecznie! Tak raz się czułem, jak policja po meczu ze Śląskiem strzelała głatkolufą w tłum! Szkoda, że Bednarz nie odniósł się do tego jak on łamał prawo przy tych zakazach wszystkich.
2)Niby chcą rozmawiać a znowu ataki Bednarza, na SKWK. Jest jasno powiedziane! Z nim nikt nie będzie rozmawiał, bo to jest kłamca i obłudnik. Kłamie od 3 lat was o kłopotach bogactwa i nas o sprawach kibicowskich. Nikt nie będzie gadał z człowiekiem, który daje do zrozumienia, że chce usiąść do stołu a przy okazji atakuje SKWK i jego statut. Sorry ale Jacku kazali ci zamknąć gębę to zamykasz a twoje intencje i tak są znane, i żadna poprawność polityczna nikogo nie oszuka
3)Więcej formy niż treści. Powołali Czerwińskiego i gadka o przestrzeganiu prawa, jak ogólnie jest przestrzegane, z drobnymi incydentami tylko które są raz do roku. Zero odniesienia się do problemu, 0 chęci zrozumienia drugiej strony. Widać, że tu dalej liczy się tylko prosty interes: "Kibice wróćcie, bo kasy potrzebujemy. Pewnie jak kupicie karnety, to znowu będziemy mieli was w dupie jak do tej pory bywało". Sorry, ale nie tak powinno się siadać do stołu.
Takie moje zdanie.

pan Dudi napisał(a):Wyświetl post
Nie oglądałem konferencji, ale ponoć Rada Nadzorcza pozytywnie oceniła pracę prezesa Bednarza.

Podali konkretne aspekty jego działalności, z których są zadowoleni? Przedstawili np. zestawienie sytuacji Wisły sprzed 2 lat i dzisiejszej wykazując jak daleko od tamtej pory zaszliśmy? Opowiedzieli o tętniącym życiem stadionie nie tylko w dni meczów, ale i poza nimi? O muzeum klubowym? Pochwalili finanse, które po dwóch latach działalności prezesa w końcu są na plusie? Opowiedzieli o ugodzie z Jaliensem i przegranej przez Genkova sprawie? Podziękowali sponsorom pozyskanym przez prezesa za zaangażowanie? Opowiedzieli na co przeznaczą miliony uzyskane ze sprzedaży piłkarzy? Pochwalili się sprawnym systemem sprzedaży karnetów, który obsłużył już tysiące klientów?

Czy tak bardzo zauroczył ich czysty murek?
Czegos innego oczekiwałem po tej konferencji.
Chciałem usłyszeć JAK JEST jak Max Kolonko! a nie pierdo lolo.
Ostatnio edytowane przez palikot : 25.07.2014 o godz. 15:30.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 25.07.2014, 15:54
palikot napisał(a):Wyświetl post
0 chęci zrozumienia drugiej strony. Widać, że tu dalej liczy się tylko prosty interes: "Kibice wróćcie, bo kasy potrzebujemy. Pewnie jak kupicie karnety, to znowu będziemy mieli was w dupie jak do tej pory bywało". Sorry, ale nie tak powinno się siadać do stołu.
Wiele wypowiedzi na forum wskazuje, że spora grupa kibiców chciałaby robić na stadionie, co chce, jak chce i kiedy chce. I każdą ingerencje traktuje, jako zamach na własną wolność oraz święte zasady jedynych i słusznych kibiców Wisły. Wyjaśnij, proszę, na czym miałoby polegać zrozumienie tej strony?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.07.2014, 16:00
Niestety tak jak pisałem, ta konferencja nic nie wnosi i najprawdopodobniej nic nie zmieni...
Toniemy ,zdnia na dzień ,z godziny na godzine...
Tak Panowie nic z tej Wisły już nie będzie, nie w tym układzie...Cupiał podziekowal a liczba tych którzy sa tymi "dobrymi" jest przerazajaca...
Bednarz z pelnym poparciem zarzadu
Kapka wracajacy jak bumerang...
Pilch który Wisły przecież nienawidzi...
Rogala -komentarz zbędny...
A co każdy z nich zrobil dla klubu no co

Sami swoi a okret tonie...
Nic nie będzie z tej naszej Wisły w takim układzie jaki funkcjonuje...
Trudno 20 lat przezylem na stadionie-wroce jak innych nie będzie...

PS. Ai szkoda ze tak mało osob zauwazylo tekst o kolejnych 12 miesiącach...
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 25.07.2014 o godz. 16:04.
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 25.07.2014, 16:10
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Niestety tak jak pisałem, ta konferencja nic nie wnosi i najprawdopodobniej nic nie zmieni...
Toniemy ,zdnia na dzień ,z godziny na godzine...
Tak Panowie nic z tej Wisły już nie będzie, nie w tym układzie...Cupiał podziekowal a liczba tych którzy sa tymi "dobrymi" jest przerazajaca...
Bednarz z pelnym poparciem zarzadu
Kapka wracajacy jak bumerang...
Pilch który Wisły przecież nienawidzi...
Rogala -komentarz zbędny...
A co każdy z nich zrobil dla klubu no co

Sami swoi a okret tonie...
Nic nie będzie z tej naszej Wisły w takim układzie jaki funkcjonuje...
Trudno 20 lat przezylem na stadionie-wroce jak innych nie będzie...

PS. Ai szkoda ze tak mało osob zauwazylo tekst o kolejnych 12 miesiącach...
Gdybyś robił audyt w klubie, zasiadał w radzie nadzorczej lub zarządzie, miał dostęp do dokumentów finansowych i czas na analizę, rozumiałbym wypowiedź w podobnym tonie. Bez tego wszelkie oceny, zarówno pochwalne, jak i negatywne są gówno warte.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.07.2014, 16:14
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Gdybyś robił audyt w klubie, zasiadał w radzie nadzorczej lub zarządzie, miał dostęp do dokumentów finansowych i czas na analizę, rozumiałbym wypowiedź w podobnym tonie. Bez tego wszelkie oceny, zarówno pochwalne, jak i negatywne są gówno warte.
A czy ja pisze o kwestiach finansowych

Wisła tonie jako klub i marka ...jako tradycja, duma i chwala...
Odpowiedz cytując
pzkwr
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.07.2014, 16:27
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Dumny jesteś ze swojej błyskotliwej riposty? Poczytaj sobie lepiej o przejęciach klubów piłkarskich przez Amerykanów zamiast pierdzieć klawiaturą.
rrr
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Stary 25.07.2014, 16:32
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
A czy ja pisze o kwestiach finansowych

Wisła tonie jako klub i marka ...jako tradycja, duma i chwala...
Wisła, jako klub i marka była od momentu przyjścia Cupiała tworem trochę przykurzonym i przebrzmiałym (oczywiście nie w sercach kibiców, ale jako produkt). Powinniśmy być wszyscy wdzięczni za nasze 5 minut, ale teraz wróciliśmy do szarej rzeczywistości. A tu liczy się kasa i tylko ona, oczywiście w wymiarze rynkowym.

Tradycja, duma i chwała chyba raczej są niezagrożone? Tym bardziej, że pomiędzy całkowitym upadkiem a pełnią szczęścia tkwi tylko Bednarz .
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 25.07.2014, 16:52
Człowieka nie ma w Krakowie 3 dni,wchodzi a tu widzę Bednarza w gejowskich kaloszach na tapecie.
Jeszcze do tego kasku i nauszników powinien dostać kamizelkę odblaskową,żeby go jakis ździsek meleksem nie przejechał czasem.
To już nie jest śmieszne,tylko żałosne co ten człowiek robi.
A żeby Ci łysy bucu dzis w nocy znowy ktoś coś namalował.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 25.07.2014, 17:06
Gdyby mnie ktoś zapytał o zdanie, co zrobić z ofertą Cupiała, czyli misją Czerwińskiego przywrócenia na stadion kibiców przy jednoczesnym pozostawieniu Bednarza w roli prezesa klubu to udzieliłbym takiej oto rady :

zawsze warto podjąć rozmowy z kimś kto chce Wiśle pomóc to po pierwsze. Jednak podjęcie rozmów nie jest równoznaczne z zaakceptowaniem wszystkich warunków Cupiała, a właściwie to jednego wyłącznie, dotyczącego Jacka Bednarza w jego niezmiennej roli. Mimo tego, warto jednak rozmowy podjąć, przyjmując także za dobrą monetę, powrót szacunku Cupiała do kibiców Wisły i chęć z nimi rozmowy. Jeśli Cupiał chce Salomonowej mądrości i pogodzenia ognia z wodą, to trzeba mu z ogromnym do niego szacunkiem, wyjaśnić, że Jacek Bednarz nie pasuje do jego Salomonowej decyzji z prostej przyczyny, że nie chce pomóc Wiśle, tak jak sam Cupiał,Czerwiński czy kibice, poprzez swoje dobrowolne odejście i niszczy Wisłę tym samym do samego swojego końca w Wiśle, prędzej czy później, nieuniknionego końca.

Warto nagrywać rozmowy z Czerwińskim, informując go o tym, aby potem nie było nieporozumień, gdyż Jacek nadal prezes klubu, może potem konfabulować ponownie na kibiców a nawet samego Czerwińskiego. Najpierw należy zapytać Czerwińskiego, do kiedy Jacek Bednarz ma ważny kontrakt z Wisłą i czy Cupiał zamierza z nim przedłużyć umowę. To warunek numer 1 dalszych dyskusji. Jeśli Czerwiński udzieli zadowalającej odpowiedzi na te 2 pytania, czyli np. że ma jeszcze rok umowy i Cupiał już z nim nie przedłuży umowy, można wyjść wtedy z następującą propozycją :

Z uwagi na pazerność i bezczelność Jacka Bednarza, niepotrafiącego honorowo odejść z Wisły, z uwagi na poczynione w niej dewastacje, są dwie opcje :

1. Kibice z własnych pieniędzy spłacą błędną decyzję o zatrudnieniu tego człowieka w Wiśle, czyli złożą się na jego resztę kontraktu, tym samym dowiadując się ile Cupiał płaci nieudacznikowi za niszczenie Wisły i klub rozwiąże z nim umowę w trybie natychmiastowym.

2. Jacek Bednarz pozostanie w klubie do końca umowy, otrzymując swoje srebrniki ale już nie za niszczenie Wisły, czyli nie w roli prezesa klubu lecz w bardziej użytecznej roli, np. sprzątacza jak wszystkim to ostatnio zademonstrował lub magazyniera a nawet pucybuta Cupiała, co nie powinno mu w niczym przecież ubliżyć, gdyż na co dzień pełni właśnie taką rolę, tyle tylko, że ze zgodą Cupiała na niszczenie klubu.

Innego rozwiązania nie widzę. I nie chodziło mi tu o konflikt Bednarza z kibicami, tylko o jego niekompetencję w roli zarządcy klubem. Cupiał musi otrzymać przekaz, że Bednarz to katastrofa w Wiśle i dalsze popieranie jego obecności w Wiśle, jest równoznaczne z obojętnością dla Wisły a w tym przypadku, nawet dla własnych, Cupiała pieniędzy. Konflikt Bednarza z kibicami, to tylko spektakularny margines niekompetencji tego nieudacznika.

Jeśli Cupiał wybierze Bednarza zamiast głosu rozsądku kibiców i ich cierpliwości oraz szacunku wobec samego Cupiała a nie tylko Wisły, no to ciąg dalszy rozmów nie ma sensu i życie pokaże, jakie będą kolejne losy Wisły bez kibiców.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.07.2014 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 25.07.2014, 17:27
I nie chodziło mi tu o konflikt Bednarza z kibicami, tylko o jego niekompetencję w roli zarządcy klubem. Cupiał musi otrzymać przekaz, że Bednarz to katastrofa w Wiśle i dalsze popieranie jego obecności w Wiśle, jest równoznaczne z obojętnością dla Wisły a w tym przypadku, nawet dla własnych, Cupiała pieniędzy. Konflikt Bednarza z kibicami, to tylko margines niekompetencji tego nieudacznika.
Otóż, to. Konflikt z kibicami jest jedynie bardziej spektakularny, ale problem jest gdzie indziej, to spadające przychody w Wiśle SA i brak pomysłu i kompetencji JB, na zmianę tego złego trendu. Hmm optymalnym rozwiązaniem byłby nowy strategiczny inwestor z nowym prezesem, razem, dwa w jednym. A realnie na teraz, być może pod innym pretekstem, nowego etapu, zmiana prezesa, albowiem jasnym jest iż przed mediami nie może sobie Cupiał pozwolić na opinię iż uległ naciskom kibiców.
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.07.2014, 17:34
palikot napisał(a):Wyświetl post
3)Więcej formy niż treści. Powołali Czerwińskiego i gadka o przestrzeganiu prawa, jak ogólnie jest przestrzegane, z drobnymi incydentami tylko które są raz do roku. Zero odniesienia się do problemu, 0 chęci zrozumienia drugiej strony. Widać, że tu dalej liczy się tylko prosty interes: "Kibice wróćcie, bo kasy potrzebujemy. Pewnie jak kupicie karnety, to znowu będziemy mieli was w dupie jak do tej pory bywało". Sorry, ale nie tak powinno się siadać do stołu.
Takie moje zdanie.

Czegos innego oczekiwałem po tej konferencji.
Chciałem usłyszeć JAK JEST jak Max Kolonko! a nie pierdo lolo.
Ale Ty chodząc na stadion wiesz, że jest bezpiecznie. Ja o tym wiem, i wiele osób wie.

Jednak, zanim jeszcze Czerwiński został zaprezentowany, szuja piotr jawor z gówna wybióczego już napisała, że klub/Cupiał ugina się pod żądaniami kibiców. I dobrze Czerwiński mu odbił piłeczke, że o czym on pisze jak jeszcze żadne rozmowy nie miały miejsca. A ta informacja, że jest przeciwko bandtyzmowi i za porządkiem na stadionach, jest po to aby media które go będą cytować, pokazały jego podejście i że stadion jest/ma byc bezpieczny. Bo co z tego ze w raporcie PZPN, jest pięknie pokazane, że jest bezpiecznie na stadionach, skoro szuje dziennikarze będą pisać jak to tragicznie nie jest, a później takie teksty dochodzą do opini publicznej

Nic jeszcze nie zostało zrobione, a wszyscy narzekacie. Jako osoba, której na Wiśle ogromnie zależy i jako niezwykle honorowy człowiek, powinno się wstrzymać z wszelkimi opiniami i przypuszczeniami jak będzie i dać mu czas działać. Nie odrazu Rzym zbudowano. Nikt raczej nie ma wątpliwości, że Czerwiński raportuje bednarzowi czy dr Pawełczykowi, tylko bespoednio Cupiałowi. Boss miał/ma ogromne problemy w TF i przy tym musiał siedzieć. Jak się okazało, że Rada Nadzorcza rozpoczyna jakieś rozmowy, po których jednak Cupiał nie dostaje żadnych informacji, a Czerwińskiego jako v-ce przewodniczącego RN na nich nie ma, to znaczy, że już faktycznie jest coś nie tak. Stąd też prwnie oddelegował Czerwińskiego, żeby pogadał z kibicami i bezpośredniego wszelkie argumenty mu przekazał.

Może sie okazać, że faktycznie Cupiał wtedy zrozumie jak wiele złego bednarz robił i poleci. Może na początku trzymał stronę bednarza bo był bardzo wkuri*** jak race poleciały (był na derbach w swojej loży więc widział), więc może akceptował do jakiegoś czasu działania bednarza, ale zobaczył że już zaczyna przeginać i końca nie widać...

Moja opinia się troche z opinią kota pokrywa... Pozatym, kto wie - może jest jeszcze jakiś inny powód o którym nie wiemy? Aż takimi debilami nie są, przecież 400 tyś to w dwóch meczach by się zwróciły, nie mowiąć już o wpływach z całej rundy...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 25.07.2014, 18:02
WislaFan123 napisał(a):Wyświetl post
Moja opinia się troche z opinią kota pokrywa... Pozatym, kto wie - może jest jeszcze jakiś inny powód o którym nie wiemy? Aż takimi debilami nie są, przecież 400 tyś to w dwóch meczach by się zwróciły, nie mowiąć już o wpływach z całej rundy...
IMHO to jest klasyczny manewr "kupcie karnety, a potem pocałujcie nas w dupę".
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 25.07.2014, 18:06
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Wiele wypowiedzi na forum wskazuje, że spora grupa kibiców chciałaby robić na stadionie, co chce, jak chce i kiedy chce. I każdą ingerencje traktuje, jako zamach na własną wolność oraz święte zasady jedynych i słusznych kibiców Wisły. Wyjaśnij, proszę, na czym miałoby polegać zrozumienie tej strony?
Ja bym chciał, żebyś sprecyzował co oznacza, że "spora część kibiców na stadionie chciałaby robić co chce jak chce i kiedy chce", bo to taka populistyczna teza, do której odbicie w stylu "ja nie widzę, żeby kibice robili co chcieli, jak chcieli i kiedy chcieli" była by równie nie precyzyjna

Także ja nie widzę żeby kibice robili sobie co chcą jak chcą i kiedy chcą. Ja widzę, że przychodzą na stadion dopingują, robią oprawy, zadym nie ma, nikt nie jest ranny, wszyscy zawsze są zachwyceni atmosferą, piłkarze, przyjezdni, turyści, dziennikarze z innych krajów, cały stadion włącza się w doping w lepszych meczach. Nie kumam tego argumentu. Ja widzę, że każdy zna swoje miejsce na stadionie zdarzają się marginalne wyjątki ale to wszędzie się zdarza. Nie rozumiem o co ci chodzi.
Ostatnio edytowane przez palikot : 25.07.2014 o godz. 18:20.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.07.2014, 18:42
Wszystko to wina kojaka.
Teraz klub nie może ugiąć się pod presją mediów.
Wyszłoby na to, że chuliganka, mafia i sam Bóg jeden wie jeszcze kto, wygrali wojnę.

Jak zostało kiedyś wstępnie ustalone, że SKWK będzie dysponowało zapleczem na trybunie C, to zaraz taki jeden z drugim na osiedlu co są po studiach i chodzą na Wisłę gdy przyjeżdża Legia, kłapali, że "a czego się spodziewać po klubie, który oddaje bandytom stadion."

To będziecie mieć taki chvj, że się tak brzydko wyrażę. Już w poniedziałek.
W studiu nc "400 zakazów stadionowych to robi wrażenie". To nic, że dostały zakaz osoby niewinne. Jest liczba, jest efekt walki.
Takie jest podejście mediów, niedzielnych kibiców itd...

Jak współpracować z kibicami, kibolami pokazuje Lech Poznań. Tam też mają pod górkę z wojewodą, tam też kibice odpalają pirotechnikę, a mimo to klub cały czas balansuje w bezpiecznej strefie.
Tu pełny stadion, tam zamknięta trybuna.

Ale tak to jest jak prezes postanowił wylansować swoje nazwisko.
Jacek Bednarz - ten który zaraz po premierze wytoczył wojnę stadionowym bandytom.

Szkoda, bo stadion Wisły tętnił życiem i był bardzo bezpieczny.
Latające przedmioty z sektora gości to codzienność na wszystkich stadionach świata.
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 25.07.2014 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.07.2014, 18:57
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czerwiński delegowany do zarządu na 3 miesiące - jak dla mnie najlepsze potwierdzenie Twoich słów.
Niemożliwie dziurawe, rozpadające się spodnie, a my zamiast kupić nowe przyszywamy kolejną łatę.
Bardzo tragikomiczne to wszystko jak dla mnie.
Wg mnie oczywiście Bednarz out, ale inna sprawa, że kompletnie nie wiem kto mógłby być takim prezesem Wisły o jakim marzymy. Co gorsza jak widać Cupiał też tego nie wie :(
Ostatnio edytowane przez arti : 25.07.2014 o godz. 19:01.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 25.07.2014, 19:02
arti napisał(a):Wyświetl post
Czerwiński delegowany do zarządu na 3 miesiące - jak dla mnie najlepsze potwierdzenie Twoich słów.
Niemożliwie dziurawe, rozpadające się spodnie, a my zamiast kupić nowe przyszywamy kolejną łatę.
Dla mnie łysy out, ale inna sprawa, że kompletnie nie wiem kto mógłby być takim prezesem Wisły o jakim marzymy.
Choćby ostatnio przymierzany Mielcarski, jeśli Cupiałowi jeszcze zależy na Wiśle, a sam Mielcarski nie stracił wiary nie tyle w Wisłę co w Cupiała, a nawet Czerwiński w roli prezesa a Mielcarski dyrektora sportowego ? Ci ludzie zrobiliby nowe otwarcie Wisły i śmiem twierdzić, ze przyciągnęli by nie tylko kibiców, ale i sponsorów oraz wyniki. Sami w sobie i swoim pozytywnym, nowym otwarciem Wisły, zrobiliby więcej w jeden dzień, niż Bednarz przez 100 lat ze swoim czarnym PR oraz okrzykami potaniania wszystkiego i wszystkich.
Ostatnio edytowane przez kot : 25.07.2014 o godz. 19:12.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 25.07.2014, 19:11
Ta konferencja i Czerwinśki na trzy miesiące to nic innego jak naplucie kibicom w twarz i jeszcze spoliczkowanie. .... im w dupy wszystkim po kolei i to już nawet nie chodzi o wojenki z kibicami tylko o to co oni robią z tym klubem.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 25.07.2014, 19:16
Choćby ostatnio przymierzany Mielcarski, jeśli Cupiałowi jeszcze zależy na Wiśle, a sam Mielcarski nie stracił wiary nie tyle w Wisłę co w Cupiała ?
Dlatego, że podoba Ci się jego komentarz w canal plus albo tvp?
A doświadczenie biznesowe w klubach? Dyrektor sportowy w Wiśle, a poza tym?
Dla mnie to Mielcarski to mit i spora niewiadoma.
Choćby Mielcarski... a więc poproszę o kolejne nazwiska z Twojej listy.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 25.07.2014, 19:26
Dzisiejsza konferencja, to zwykła pokazówka. Oddelegowanie Czerwińskiego do zarządu Wisły na 3 miesiące.. Sprytne zagranie już na początku. My (klub) wyciągamy rękę do Kibiców, chcemy spotkania, ale zaznaczenie że o Bednarzu nie rozmawiamy bo jest nie do ruszenia. Czyli jest furtka, jak SKWK nie zasiądzie do rozmów. Klub umywa ręce bo proponował zakończenie konfliktu.

Patowa sytuacja. Bo tak naprawdę po ewentualnym zakończeniu bojkotu (co moim zdaniem nie powinno mieć miejsca przy aktualnym stanie zarządu Wisły) kiedy Czerwiński wróci do RN, zacznie się kolejna batalia szeryfa Jacka z kibicami.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 25.07.2014, 20:12
Moim zdaniem skoro klub robi kibiców w chuja, to kibice powinni zrobić to samo w stronę klubu.
To już nawet patologia nie jest..
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 25.07.2014, 20:21
Ja się bardzo cieszę że stało jak się stało. Karnet kupie bojkotu nie kupuje. Na dziesiąstce kilka łądnych lat. Nie będzie mi mowil "brat" po szalu co rzuca w moje dzieci racą kiedy mam chodzić na mecze mojego zespołu a kiedy nie. Jacek może irytować zgrywając z siebie szeryfa , ale niech sobie zda sprawe jeden z drugim że to szef dyryguje firmą, a nie klienci.
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
WislaFan123
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 25.07.2014, 20:27
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chodziło mi o nie a o to kupcie karnety a później pocalujcie nas w dupe, tylko że gdyby tylko o pieniadze chodzilo z tytuly tego, że trzeba wye** bednarza, to 2 mecze z kibicami i by sie zwróciło.

Naprawde słuchać się nie da tego wszystkiego. Jeszcze nic sie nie stało, jeszcze żadnych rozmów nie ma, a ludzie że im w twarz napluto. Ludzie, są jeszcze media - niestety by zjadły ten klub jakby od tak bednarz poleciał.

Spotkanie pewnie w przyszłym tygodniu będzie, wytrzymajcie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów