|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Zarobki spadną, bo większość klubów balansuje na krawędzi bankructwa. Jak przeczytałem na interii, ze Legia dobrze wylosowała, to nie wiedziałem: śmiać się czy płakać. Przecież oni na razie są w plecy w dwumeczu (bramkowy remis u siebie po beznadziejnej grze).
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.07.2014 o godz. 14:10.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Zarobki nie spadną, a jeszcze wzrosną, gdyż tendencja jest wyraźna, a średni budżet na płace w ekstraklasie to obecnie ok. 15 mln zł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak frajerzy (prezesi/właściciele) płacą to niech rosną, nie ma co tego regulować sztucznie. Trzeba liczyć, że w ekstraklasie będzie więcej takich Osuchów, którzy nie będą przepłacać.
Ostatnio edytowane przez silver03 : 18.07.2014 o godz. 14:17.
![]() ![]() "Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A precyzując to co napisałem wyżej - w naszej lidze i tak nikogo sensownego nie utrzymamy, więc nie ma co przepłacać. Większość i tak wróci po dwóch/trzech latach, jak już się kompletnie spalą na rynku - tańsza i pokorniejsza. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz czeka nas kilka lat tłustych, bo już widać, że kilka ekip wzmocniło się finansowo (nie mówię tylko o Lechii) i zacznie się na dobre walka na kontrakty oraz pensje dla zawodników. PS. W dużej mierze przyczyną tak wysokich kontraktów w lidze jest to, że młody w Legii musi dostać 10k w pierwszym profesjonalnym kontrakcie, gdyż inaczej zabierze stąd grabki i wyjedzie do jakiejś zachodniej szkółki. Powoduje to swoisty paradoks, że nie opłaca się inwestować w młodzież, a na dodatek swoją młodzież, bo jest ona za droga w utrzymaniu. Lepiej kupić jakiegoś Słowaka, który zagra za minimalne 2000-3000 euro. Mamy więc taką sytuację, że Ondrej Duda gra za 4000 euro, a Kucharczyk, czy Żyro dostaje 5x tyle.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 18.07.2014 o godz. 14:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja piszę o rzeczywistym odwrocie reklamodawców i kibiców. Przewiduję taki w ciągu najbliższych trzech latach, chyba że jakimś cudem będzie miał miejsce jakiś sportowy sukces. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Mniejsze firmy takie jak ŁKS, czy Widzew zostały wydalone na samo dno przez to, że organizacyjnie i finansowo przez lata to była kaplica, a cwaniaczki pokroju Cacka nie traktowali klubu jako oczka w głowie, a jedynie kolejny interes, z którego można wyciągnąć pieniądze od sponsorów i za prawa telewizyjne od C+. Akurat takiej koniunktury jeśli chodzi o reklamodawców nie było nigdy w historii, więc tutaj nie widzę żadnych problemów. Natomiast sytuacja kibicowska z Krakowa, czy Bydgoszczy nie musi mieć charakteru permanentnego, bo jak pokazała historia kilka takich sytuacji kończyło się z pozytywnym skutkiem dla wiadomej strony. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Nadejdą czasy kiedy zarobki piłkarzy rzędu 200 000 euro rocznie będą rarytasem. Brak sukcesów polskich klubów w pucharach będzie musiał się przełożyć na podejście sponsorów do inwestowania w kluby. Teraz jest koniunktura, bo są w miarę nowe stadiony.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Obecnie kontraktów na tym poziomie jest w ekstraklasie ze 30, z czego w Legii 10-15. Za kilka lat będzie koło stówki. |
|
|
|
Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
No cóż jednak się przeliczyłem i Lech również przegrał co tylko mnie utwierdziło w przekonaniu, ze to koniec czasu Rutkowskich. Zresztą to i tak bez znaczenia, bo cała nasza liga jest ogórkowa i jakikolwiek klub z Polski gra z rywalem z Litwy, Łotwy czy Czeczenii jest wstyd i obciach. Na pewno na plus jakoś tam zaskoczył Zawisza, bo przed meczem stawiałem na wysokie zwycięstwo Zulte Waregem a tu 2-1 i jakieś tam iluzoryczne szanse w rewanżu Zawisza ma. W bólach wygrał Ruch z Vaduzem, ale czy to wystarczy do awansu ? Szczerze wątpię.
Legia dziś się dowiedziała, ze zagra z Celticiem jeśli ograją ST Patrick i tak sobie myślę, że lepiej odpaść z Irlandczykami niż dostać srogie lanie od Celticu. Generalnie rzecz biorąc to będzie najgorszy sezon Polskich zespołów w Europejskich Pucharach od wielu lat i, to tylko pokazuje jak nasza liga podupada z roku na rok. Jesteśmy słabeuszem. Smutne, ale niestety prawdziwe.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Co roku najsłabszy MP, najgorsze występy w LM i LE, ale od ładnych paru lat polska drużyna dostaje się do fazy grupowej
![]() Jeszcze porównanie zarobków pierwszych jedenastek Legii i Amiki. Łącznie ok. 15 inkasuje po 200 tys. euro rocznie, a obrzydliwie bogaty rezerwowy Arboleda wygrzewał swoje czarne 4 litery za 0,5 mln euro rocznie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
zarobki grajków będą maleć .No może poza Lechią Gdańsk i Legią.....do czasu
W Lechu na obniżke nie zgodzili sie ani Claasen, ani Możdżeń i odeszli.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 19.07.2014 o godz. 07:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Po pierwszych kompromitacjach w wykonaniu polskich zespołów widzę że nadal mamy manię swojej wielkości:
- Lepsze losowanie trudno sobie wyobrazić. Teraz wszystko w naszych głowach i za 3 tygodnie może nagle się okazać, że ekstraklasa jest dobrą ligą - napisał na Twitterze prezes i współwłaściciel Legii, Bogusław Leśnodorski. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
HA HA HA HA HA HA HA
Cytat:
![]() ![]()
Bednarz wypełnia polecenia Cupiała.
Cupiał - miej honor i wystaw klub na sprzedaż. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Heh Legła przynajmniej wie jedną rzecz. Na 100% na pewno odpadną na wyspach
Jak nie z St. Patricks to z Celticiem ![]() ![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
St. Patricks jak na półamatorów są dobrzy
A grają u siebie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Ruch i Zawisza planowo, reszta się zbłaźniła (jak co roku zresztą). O ile jeszcze Amica coś tam podobno grała to Legia jest dla mnie najsłabszym mistrzem od wielu lat. Uratować ich może tylko błysk indywidualny Radovicia albo jakiś mega wielbłąd w obronie St. Pats. Bo zespołowo są o 2 klasy słabsi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Mielcarski powiedzial w L+E, ze tak jak zawsze wierzy w polskie zespoly tak Legii nie daje szans na awans
![]() ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Wiadomo już czy mecze polskich drużyn w el. LE będą pokazywane w polskiej tv?
![]()
Największym szczęściem jest mieć pasję...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rewanż Legii będzie na TVP. Pozostałych nie. Ostatnio Ruch był jedynie transmitowany, na streamie YT.
![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Lecha mogli pokazać, zainteresowanie jest większe bo muszą odrabiać straty, a koszty utworzenia produktu nie są tak duże jak na wyjeździe.
A Wy jaki scenariusz wybieracie? Sam nie wiem, czy wole dzisiejszą kompromitację Legii w Irlandii czy w następnej rundzie lanie od Celticu. ![]() Mam przeczucie, że 3 polskie zespoły awansują dalej. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
Tak czy siak mam nadzieje, ze ktos awansuje (Amica?) zeby nie bylo totalnej kompromitacji. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
postawiłem że wszystkie polskie drużyny awansują dalej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Ubiparib jest w wysokiej formie a bramkostrzelny napastnik to połowa sukcesu,powinno to starczyć na Estonczyków....Zawisza ma natomiast najlepszych obcokrajowców w naszej lidze a z tego co widziałem w necie w pierwszym meczu w Belgii grali jak równy z równym
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.07.2014 o godz. 10:38.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Legia sądzę, że mimo tej żenady którą prezentuje na starcie wymęczy awans, wraca Duda a to on był języczkiem u wagi w pierwszym spotkaniu. Gdyby jednak (L)osersom się dzisiaj nie udało płakał nie będę.
Lech rok temu przeszedł szkołę z Żalgirisem, w pierwszym meczu wniosków niewyciągnął ale pewnie zrobi to w rewanżu. Vojo im w tym pomoże – awans Lecha. Ruch stracił na jakości w porównaniu do poprzedniego sezonu. W pierwszym meczu Zieńczuk uratował go przed kłopotami. Jednak uważam że w rewanżu polegną. Zawisza uważam że może sprawić niespodziankę i na to liczę. Podsumowując przewiduję awans 3 zespołów – czy to jednak nie zbyt optymistyczne podejście? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czy taka bedzie mina Radovicia po dzisiejszym meczu?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Ja bym chciał, aby Irlandczycy wybili im z głowy awans i po 20 minutach prowadzili 3:0
. Wiem, że mało realne, ale przyjemne ![]() ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
U siebie to nie sa az takie ogorki,pomimo ze polamatorzy
Jak na poczatku krawaty nie wcisna fartem to polecą. Z drugiej strony to takie odkladanie ścięcia bo Celtic ich gladko ustawi. Amica pewnie jakos sobie poradzi,moze Zawisza tez. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez El'kabat : 23.07.2014 o godz. 12:24.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
No to ja stawiam awans Legii po dogrywce bądź karnych.
W miarę pewny awans Lecha. Przy dużej dozie szczęścia przejdzie dalej Ruch. Zawisza odpadnie po dobrej grze. Takie zgadywanie w stylu wróżbity Macieja, wiem. Mam nadzieję, że pomylę się w pierwszym zdaniu. ![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|