The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2014, 10:13
430 tys. zł rekompensaty w przypadku zerwania umowy.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
MiroPL
Member

Od: 09.2010

Stary 23.07.2014, 10:14
A gdzie zgubił się koleś co to wąchał we Wrocławiu trawę? Już mu się argumenty skończyły?
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 23.07.2014, 10:20
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
To prezes kochający Wisłę nie zrzeknie się odszkodowania dla dobra klubu ?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.07.2014, 10:21
to jest suma z przychodu z biletow za 1 mecz z przecietna iloscia kibicow ...wiec moze warto ..... bo w poniedzialem obstawiam frekwencje 2-2,5 tys ....choc szkodnik w mediach i tak wypusci plotke o5-6 tysiacach
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 23.07.2014, 10:28
W przełożeniu na frekwencję to 12-13 tys. widzów na 1 spotkaniu.

Dwa- serio Wam się podoba powrót komucha?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 23.07.2014, 10:29
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Możesz rozwinąć?
A co tu jest do rozwinięcia? Nie ma kasy na zerwanie z nim kontraktu.

AntyMod napisał(a):Wyświetl post
to jest suma z przychodu z biletow za 1 mecz z przecietna iloscia kibicow ...wiec moze warto ..... bo w poniedzialem obstawiam frekwencje 2-2,5 tys ....choc szkodnik w mediach i tak wypusci plotke o5-6 tysiacach
Przychodu, a nie zysku.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 23.07.2014, 10:32
silver03 napisał(a):Wyświetl post
A co tu jest do rozwinięcia? Nie ma kasy na zerwanie z nim kontraktu.
Ale jest na płacenie mu pensji jeszcze minimum rok + tracąc regularnie kasę na sprzedanych biletach + tracenie wizerunku przez klub co przekłada się na brak sponsora, tak?
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 23.07.2014, 10:37
Przychodu, a nie zysku.[/QUOTE]

ale zawsze mozna mu placic w ratach, tak jak On robi to zawodnikom , przelicz kase z biletow przy 13-15 tys ( nie wspominam o topowych meczach gdzie byloby 20-25 tys ) publicznosci i zastanow sie co jest bardziej oplacalne
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.07.2014, 11:32
Cytat:
Na koniec chciałem zapytać o jeszcze jedną kwestię. Z kim Pan rozmawia teraz o pogodzie?

- (śmiech) Powiem szczerze, że pogodę sprawdzam codziennie, z racji firmy, którą prowadzę. Pogoda w przypadku betonu jest bardzo istotnym elementem, dlatego że w zależności od temperatury otoczenia - szczególnie w okresie zimowym - dodaje się do niego różne dodatki chemiczne. Ale z racji tego, że Pan Bednarz nie ma pojęcia co to jest beton, poza tym, że sam jest betonem - patrząc na jego wypowiedzi - to nie będę z nim konsultował pogody. Są zresztą od tego różne portale. Na przykład pogodynka.pl, czy stacja TVN Meteo. Daję więc sobie spokojnie radę i prezesa Bednarza także odsyłam na pogodynka.pl, gdyby chciał sprawdzić czy w dniu meczu będzie padało, czy może będzie słońce? Pogodynka.pl jest bardzo dobrym do tego portalem. A tak na serio, to jest to smutne, że jedna osoba potrafiła skłócić nie tylko prezesa klubu z kibicami, ale także samych kibiców między sobą. To jest to w czym Bednarz może czuć się wygranym. Udało mu się skłócić między sobą sympatyków Wisły, co wydawało się rzeczą niemożliwą. Dziś są dwa obozy, jeden uważa, że są kibicami - drugi uważa że to oni nimi są, a tak naprawdę wszyscy nimi jesteśmy i wszyscy chcemy przychodzić na mecze, ale do tego trzeba mieć normalnego prezesa, który nas szanuje i który nie wyrzuca nas ze stadionu, twierdząc że woli grać tylko dla pracowników klubu. Biorąc pod uwagę ich ilość w Wiśle, to byłoby tylko kilka osób, bo wszystkich już powyrzucał.
http://www.wislaportal.pl/27360,Z_Pi...nie_tylko.html
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 23.07.2014, 14:15
Jacek robi za sprzątaczkę.
Powoli przepychanka przez media staje sie niesmaczna.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zem_z_piastem/

JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.07.2014, 14:16
Nadaje się idealnie
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 23.07.2014, 14:24

...
Odpowiedz cytując
Zelari
Junior Member

Od: 01.2010

Stary 23.07.2014, 14:33
Wreszcie prezes znalazł jakiegoś sponsora!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2014, 14:36
Jacek robi za sprzątaczkę.
Powoli przepychanka przez media staje sie niesmaczna.

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...zem_z_piastem/

Bardzo dobrze. Niech się pajac uczy zawodu. Niedługo będzie szukał nowej pracy...

Przepychanki to główny sposób Jacka na utrzymanie posady i działania wizerunkowe mające z niego robić bojownika ze stadionową patologią. Wszystko to kosztem Wisły. Współczuję frajerom, którzy tego nie rozumieją i popierają jego działania.

Ale że murek oczyścił, to akurat na plus. Przynajmniej jedna pożyteczna rzecz jaka zrobił będąc na stanowisku.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
BW.WISŁA
Member

Od: 02.2011

Stary 23.07.2014, 15:01
Myślisz ze ten pajac czyścił ten murek ? Debil sobie zdjecia porobił, zeby ludzie widzieli jaki to bohater
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 23.07.2014, 15:04
Jak mi tego newsa wraz ze zdjeciami pokazał na telefonie znajomy to w pierwszej chwili pomyślałem, że to ktoś sobie zrobił żart z prezesa.

->

No nie wierze jak można być takim kretynem.

Prezes ubiera gumiaki ( vel kalosze ) i robi sobie kolejne sweet zdjęcia.

No dobra, teraz już nie jest mi do śmiechu. Przecież on kompromituje także nasz klub, nie tylko siebie.

Na stronie oficjalnej za każdym razem słowo "prezes" jest napisane z dużej litery. Zostały tylko lizusy w SSA.
Poważnie zastanawiam się czy nasz Prezes nie ma problemów o głębokim podłożu psychicznym.

A wszystko okraszone podpisem "Przywrócić blask".

Hahaha.
Ktoś ma jeszcze jakieś wątpliwości?
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.07.2014, 15:07
BW.WISŁA napisał(a):Wyświetl post
Myślisz ze ten pajac czyścił ten murek ? Debil sobie zdjecia porobił, zeby ludzie widzieli jaki to bohater
Nie wydaje mi się, żeby się skalał uczciwą pracą.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.07.2014 o godz. 23:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 23.07.2014, 15:09
palikot napisał(a):Wyświetl post
To, ze są ludzie (tacy jak ty) co dadzą się traktować jak 45 letnia potargana szmata do wycierania sobie gumiaków z błota i kaczego gówna, to nie znaczy, że każdy musi być taki ok? Ludzie mają swoje zasady, swoje idee w które wierzą i nikt im nie będzie mówił co jest dla nich dobre ok?
O co ci k... chodzi?
Czy ja kogoś wyzywam od szmat?

Odwołania się składa do Komisji Ligi, nikt nie mówi o podpisywaniu lojalek. Łykacie te Bednarzowe kity jak karmę.
Ja p.... Czy ktoś w ogóle czytał regulamin obiektu, regulaminy rozgrywek itp?

Kilka miesięcy temu pisałem co należy zrobić, żeby administracyjnie zagrać Bednarzowi na nosie.
http://wislakrakow.com/forum/showthr...96#post1354796
Powód: uzupełnienie
Ostatnio edytowane przez lazy : 23.07.2014 o godz. 15:14.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 23.07.2014, 15:14
Jakiej Komisji Ligi? co ma do tego Komisja Ligi? to nie Komisja Ligi nalozyla kary, tylko Bednarz.
Jakie odwołania? od czego?
Komisja Ligi nie zna nawet jednego nazwiska kibica, ktory zostal ukarany przez Bednarza bo to nie ich sprawa.

Dopisek: z SKWK spotkali sie radcy prawni i chyba najlepiej wiedzą jak to wygląda.

Cytat:
Na stronie oficjalnej za każdym razem słowo "prezes" jest napisane z dużej litery. Zostały tylko lizusy w SSA.
Bingo. Robi czystki jak za czasow slusznie minionej epoki.. ciekawi mnie tylko czy jest w tym gronie niejaki Koper, ktory prowadzil niegdys strone o Wisle gdzie bylo duzo aspektow kibicowskich. Jeden z nas, a czy dzis w jednym szeregu stoi z Bednarzem to sie okaze..
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.07.2014 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 23.07.2014, 15:21
Przeciez ten debil bednarz to już jedzie po calosci...
Zamiescic na oficjalnej stronie klubu zdjęcia jak to on walczy z tymi złymi...

jacek przestan człowieku robic z siebie blazna...
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 23.07.2014, 15:23
aNouc napisał(a):Wyświetl post
Jakiej Komisji Ligi? co ma do tego Komisja Ligi? to nie Komisja Ligi nalozyla kary, tylko Bednarz.
Jakie odwołania? od czego?
Komisja Ligi nie zna nawet jednego nazwiska kibica, ktory zostal ukarany przez Bednarza bo to nie ich sprawa.

Dopisek: z SKWK spotkali sie radcy prawni i chyba najlepiej wiedzą jak to wygląda.
Otóż ma.
Więcej niż się wydaje.
Trzeba tylko czytać regulaminy...

Ale jak wolisz polegać na innych, żeby załatwiali Twoje problemy to ok.
Ostatnio edytowane przez lazy : 23.07.2014 o godz. 15:25.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.07.2014, 15:30
lazy napisał(a):Wyświetl post
O co ci k... chodzi?
Czy ja kogoś wyzywam od szmat?

Odwołania się składa do Komisji Ligi, nikt nie mówi o podpisywaniu lojalek. Łykacie te Bednarzowe kity jak karmę.
Ja p.... Czy ktoś w ogóle czytał regulamin obiektu, regulaminy rozgrywek itp?

Kilka miesięcy temu pisałem co należy zrobić, żeby administracyjnie zagrać Bednarzowi na nosie.
http://wislakrakow.com/forum/showthr...96#post1354796
1) Czy ja napisałem że ty wyzywasz kogoś od szmat?

2) Skoro mówisz o czymś innym to sprecyzuj. Bo ja nie śledzę twoich wpisów sprzed pół roku.

3) Jacek wykorzystał art 15. ustawy dot bez. imp. masowych, a nie wystawił zakazów klubowych, które dopuszcza regulamin rozgrywek. Dlatego to o czym mówisz nie ma związku prawnego. Żadne odwołanie prawne nam nie przysługuje z ramienia art 15 w.w.u. Przysługiwała nam tylko łaska pana, który dał nam możliwość "zrobienia mu loda" czym się ohydnie brzydzę z moralnego punktu widzenia.
To tyle.

Zelari napisał(a):Wyświetl post
Wreszcie prezes znalazł jakiegoś sponsora!
Znalazł raczej nową fuchę dla siebie, i to ewenement na skalę światową, bo za 40 000 być sprzątaczem... to jest ewenement

Otóż ma.
Otóż nie ma
Ostatnio edytowane przez palikot : 23.07.2014 o godz. 15:37.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 23.07.2014, 15:43
palikot napisał(a):Wyświetl post
1) Czy ja napisałem że ty wyzywasz kogoś od szmat?

2) Skoro mówisz o czymś innym to sprecyzuj. Bo ja nie śledzę twoich wpisów sprzed pół roku.

3) Jacek wykorzystał art 15. ustawy dot bez. imp. masowych, a nie wystawił zakazów klubowych, które dopuszcza regulamin rozgrywek. Dlatego to o czym mówisz nie ma związku prawnego. Żadne odwołanie prawne nam nie przysługuje z ramienia art 15 w.w.u. Przysługiwała nam tylko łaska pana, który dał nam możliwość "zrobienia mu loda" czym się ohydnie brzydzę z moralnego punktu widzenia.
To tyle.
ad1) "są ludzie" (tacy jak ty)... itd." To Twoje słowa czy młodszy brat dorwał się do komputera?

ad 2) vide link

ad 3) Po pierwsze art. 15 ww ustawy dotyczy "sprzedaży biletu". To po pierwsze - jak ktoś miał wcześniej karnet to przepis ten nie miał zastosowania.
Po drugie są tam wymienione enumeratywnie przypadki odmowy sprzedaży w tym m.in. zakaz klubowy. Po trzecie zawsze przysługuje odwołanie od orzeczeń administracyjnych tylko trzeba wiedzieć na jakiej podstawie.
c.d.n.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 23.07.2014, 15:59
ad1) "są ludzie" (tacy jak ty)... itd." To Twoje słowa czy młodszy brat dorwał się do komputera?

ad 2) vide link

ad 3) Po pierwsze art. 15 ww ustawy dotyczy "sprzedaży biletu". To po pierwsze - jak ktoś miał wcześniej karnet to przepis ten nie miał zastosowania.
Po drugie są tam wymienione enumeratywnie przypadki odmowy sprzedaży w tym m.in. zakaz klubowy.
1) Stwierdziłem, że jak się dajesz, to znaczy, że hańby ci to nie przynosi, więc jak możesz czuć się obrażony? Nie kumam.

2) Ale link to podałeś przed chwilą a nie w poście na któy odpisywałem pierwszy raz

3) art 15, p.3 p.p. 3 mówi jasno:

Cytat:
3. Organizator meczu piłki nożnej lub podmiot przez niego uprawniony do dystrybucji odmawia sprzedaży biletu wstępu lub innego dokumentu uprawniającego
do przebywania na nim:
1) osobie, wobec której zostało wydane orzeczenie:
a) zakazujące wstępu na imprezę masową,
b) zobowiązujące do powstrzymania się od przebywania w miejscach przeprowadzania imprez masowych, wydane przez sąd wobec skazanego w związku z warunkowym zawieszeniem wykonania kary pozbawienia wolności albo wobec nieletniego na podstawie art. 6 pkt 2 ustawy z dnia 26 października 1982 r. o postępowaniu w sprawach nieletnich (Dz. U. z 2010 r. Nr 33, poz. 178, z późn. zm.2));
2) osobie, wobec której zastosowano zakaz klubowy lub zakaz zagraniczny
3) osobie, co do której zachodzi uzasadnione podejrzenie, że w miejscu i w
czasie trwania imprezy masowej może stwarzać zagrożenie dla bezpieczeń-
stwa imprezy masowej.
Na podstawie art 15. p3. pp.3 Jacek Bednarz stwierdził, że nie wpuści 420 osób na mecze, ze względu, że istnieje podejrzenie uzasadnione, ponieważ mogą oni stanowić zagrożenie.
Umacniając tą tezę odsyłam do jego konferencji, i spotkań podkomisji sejmowych gdzie nie krył się z tym że ten artykuł wykorzystał.

Cytat:
zawsze przysługuje odwołanie od orzeczeń administracyjnych tylko trzeba wiedzieć na jakiej podstawie.
Dobra, bo widzę, że z na nic moje wysiłki Nie będę cię przekonywał. Skoro jesteś taki mądry to znajdź mi podstawę prawną do zastosowania odwołania do art 15. p3. pp3. Życzę powodzenia
Pozdro
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 23.07.2014, 16:14
@palikot jeśli przeczytałbyś posty lazy przed odpisaniem wiedziałbyś że on napisał, że odwołanie przysługuje

Cytat:
Karnetowy już mają bilety więc na podstawie tego co piszesz nie można odmówić im sprzedaży czegoś co już mają

Cytat:
3. Organizator meczu piłki nożnej lub podmiot przez niego uprawniony do dystrybucji odmawia sprzedaży biletu wstępu lub innego dokumentu uprawniającego
Tak narzekasz na jakość dyskusji a nie czytasz postów.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 23.07.2014, 16:25
Tyle dyskusji i przytaczań odnośnie regulaminów, a w dyskusji chodziło o sens podpisania tzw. lojalki.

Ci, którzy do prezesa nic nie mają taki sens widzą. Ci, którym z nim nie po drodze nie.

1000 razy wałkowane- może być i 1001 jak nie dociera:

Jeżeli masz w dupie odświeżanie w ten sposób PRL v. 1.0,nie żal Ci cennego czasu na zjawienie się na R22 to podpisz. Masz gdzieś to, że "wasza miłość" ma swoich "poddanych" w tym samym miejscu "gotowość do grania przy pustych trybunach tylko z pracownikami klubu" to podpisuj. Jeżeli masz zamiar się przed nim płaszczyć, mimo iż nie wystrzeliwałeś, rzucałeś racy - podpisuj. Jeżeli masz gdzieś innych, którzy dostali ten zakaz z dupy- podpisuj.

Jednakże nie dziw się, że jest grupa osób, której się to nie podoba. I którzy kierują się innymi "zasadami" w przeciwieństwie do Ciebie, ok?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Stary 23.07.2014, 16:53
Tyle dyskusji i przytaczań odnośnie regulaminów, a w dyskusji chodziło o sens podpisania tzw. lojalki.
Ale ja ABSOLUTNIE nie widzę żadnego sensu podpisywania lojalek. Wręcz przeciwnie uważam to za urągające godności.
Tylko że nie można pozwolić "syndykowi" być ponad prawem.
Nie wiem może kogoś raduje wyzywanie go od cw..i itp. Ja myślę że większą satysfakcję można by mieć z wykazania mu że jest kiepskim prawnikiem. Co dodatkowo miałoby niezły efekt medialny.

@palikot
kpa, przepisy dot. rozgrywek, regulamin - naprawdę jest wiele możliwości.

Pytanie ogólne - w jaki sposób określono personalnie te 400 osób. Jeśli dobrze rozumiem to policja spisała dane tych osób (znajdujących sie poza terenem imprezy masowej) i przekazała je klubowi?
A co z ochroną danych osobowych?
c.d.n.
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 23.07.2014, 18:57
Ludzie dajcie już sobie na wstrzymanie. Minęło już trochę czasu i każdy już wybrał swój obóz (bojkotuje lub nie) i nic, ani nikt więcej nie przekona w żadną stronę. Kiedyś minie cała ta chora sytuacja i znowu wszyscy będziemy razem na stadionie właśnie dla Wisły.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 23.07.2014, 19:42
Miłosz, z dobra klubu wynika honor? Proszę Cię ... Jak Wy walczycie o honor w ten sposob to jak powinien unieść się honorem Smuda czy Bednarz? Może czuć się usprawiedliwiony w tym co robi?

Możesz odnieść się w kwestii godności do tego obrazka:

Tak wygląda walka o honor?

P.S.
"zwyczajną małostkowością jest tego nie dostrzegać."
O czym ty piszesz Jakie "Wy" ?
Ani ja tego nie pisałem, ani nie widzę powodu abym miał wydawać specjalne oświadczenie w kwestii tego wandalizmu ? A może ty jesteś autorem tych bazgrołów ? Nic o tym nie wiem abyś wydał specjalne potępiające oświadczenie, podpisane imieniem i nazwiskiem...
Jak już pisałem, najśmieszniejsze jest to iż niektórzy na tym forum uwierzyli w bajkę Bednarza, że wszyscy go bojkotujący, to albo bandyci, albo wandale..
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.07.2014, 19:54
-Goral- napisał(a):Wyświetl post
Jak można być tak naiwnym ? Jaka własna wojenka ? Jak jakiś pracownik może sobie prowadzić własną wojenkę ?
Takie słowa można tylko i wyłącznie o właścicielu napisać.
Jesteś tego pewien ? Zwłaszcza po dzisiejszej galerii jacka ? Czemu ona ma służyć ? Jeszcze mógłbym zrozumieć jakieś jedno foto na fb, ale publikować całą galerie na oficjalnej stronie klubu ?

Żenada
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów