|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
Nie trzeba tu nic nikomu udowodnić. Wystarczy uzasadnione podejrzenie. Czy w przedmiotowej sprawie takie uzasadnione podejrzenie zachodziło, to kwestia oceny, ale z pewnością nie można mówić - jak chce wielu - o naruszeniu domniemania niewinności, bo w tym przypadku ta zasada nie ma w ogóle zastosowania. |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Najlepiej nic nikomu nie udowadniajmy, tylko do razu Prewencyjnie zatrzymajmy. Państwo policyjne się szerzy, policja i służby wychodzą ponad prawo a wam to pasuje? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
P.S. Jak nie widzisz róznicy - możesz problemy z licencją dla Krakbetu zapisac na konto Bednarza. http://sport.interia.pl/klub-wisla-k...ec,nId,1472420 IMHO Jaja które były do przewidzenia.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.07.2014 o godz. 09:19.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Czy ktoś został złapany za ową rękę w restauracji? Wszyscy zostali spisani jako podejrzani i na tej podstawie otrzymali zakaz wstępu na mecze swojej drużyny. Ponieważ zachodziło podejrzenie.. Jesteś niewinny do momentu kiedy sąd prawomocnie Cię nie skaże. A tutaj sąd nie wydał ani jednego wyroku skazującego za wrzucenie rac na stadion. Więc zakaz ''prewencyjnie'' dostali ludzie niewinni, ponieważ zdecydowano się iść na łatwiznę. Uwierz mi, że w tym temacie wypowiadają się ludzie, którym zakazano wstępu na R22, tylko i wyłącznie dlatego, że byli w restauracji. Nikt im do dziś dnia nie udowodnił, że odpalili i rzucili racę w kierunku stadionu. Możliwość podpisania lojaki z klubem? Ja mam udowadniać, że jestem niewinny, czy osoba która mnie oskarża powinna udowodnić moją winę? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
"Każdemu zapewnia się wolność twórczości artystycznej, badań naukowych oraz ogłaszania ich wyników, wolność nauczania, a także wolność korzystania z dóbr kultury." Po pierwsze nigdzie nie ma mowy o odbieraniu. Po drugie co to znaczy korzystanie z dobra kultury w postaci obejrzenia meczu. Ktoś może obejrzeć go w TV. Skoro to jest takie niezgodne z konstytucją dlaczego nikt nie zaskarżył ustawy do TK? Jest jeszcze Art. 76 "Władze publiczne chronią konsumentów, użytkowników i najemców przed działaniami zagrażającymi ich zdrowiu, prywatności i bezpieczeństwu oraz przed nieuczciwymi praktykami rynkowymi. Zakres tej ochrony określa ustawa." Polska należy też do ONZ, a powszechna deklaracja praw człowieka, zabrania stosowania jakiejkolwiek agresji w tym słownej. ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
ile osób rzucało race? 10? a ile osób ich kryło ( co widać na filmie ) 100? 150 ? czy dziwi mnie odpowiedzialność zbiorowa? nie. Czy to popieram ? też nie. Natomiast życie nie jest sprawiedliwe. Tak jak na co dzień musimy płacić za błędy rządzących płacąc zbiorowo coraz wyższe podatki, tak jak cały klub musiał płacić za rzucony nóż przez Miśka w meczu z Parmą (i to był dopiero ból), tak teraz kilkaset osób musiało zapłaciło za kilkudziesięciu debili. To jak nie zgadzam się z decyzją Bednarza dotyczącą nałożenia kar na 400 kibiców, jest niczym w porównaniu z tym jak bardzo nie zgadzam się z skwk w temacie krycia tych osobników. Podobnie jak rzucających race na Cracovii. Jeśli organizacja nie wskaże winnych wśród siebie, musi się liczyć z odpowiedzialnością zbiorową. PS. Jeśli popierasz rzucanie raz zza stadionu, na stadion to nie mamy o czym rozmawiać. |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Sztukę teatralną czy obraz tez można zobaczyć np w internecie. Jednak teatry i muzea nie mogą odmówić wejścia osobie tak po prostu.. Faktem jest ze jacek b "prewencyjne" bez żadnych dowodów możliwości popełnienia wykroczenia lub przestępstwa zabronił wejścia prawie pięciuset osobom.. On po prostu powiedział ze nie wpuści według swojego własnego widzi mi się..
![]()
Najwspanialszy klub na świecie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Podpisywanie tych "lojalek" bylo rownoznaczne ze sprzedawaniem wlasnych braci i siostr, do tego w tej lojalce bylo napisane, ze POPIERASZ wszystkie dzialania klubu (Bednarza). A ja nie popieram dzialan klubu i dzialan Bednarza!
I dlaczego 3 osoby na ponad 400 podpisalo to lojalke odpowiedz sobie sam... a przeciez w tym gronie sa 15-letnie dziewczyny, starsze kobiety czy kolesie ktorzy na stadion Wisly chodza od lat 60. Kilkadziesiat kibicow to osoby, ktore byly... na stadionie w meczu z Ruchem, a po meczu jak kazdy normalny kibic pilki noznej poszedl do pubu na piwo smiech przez lzy.. (w tym gronie nie ma tylko łysych karków i terrorystów z SKWK)Metody Bednarza podsumowal prezes Lecha nazywajac je ubeckimi metodami. Najlepsze jest to, ze sporo osob ktore przyjechalo z Anglii na mecz z Ruchem, a po meczu poszlo do restauracji rowniez dostalo zakaz stadionowy.. i jasniepan Bednarz ich wzywa do klubu z Anglii musza teraz przyjechac.. bo jasniepan Bednarz tak sobie zazyczyl.od namierzenia tych co odpalali rac byla policja i inne organy.. duzo pierdzieli o sukcesie, ale NIE ZLAPANO ANI JEDNEJ OSOBY KTORA ODPALA RACE. to ten debil rzucil 400 zakazow na oslep.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.07.2014 o godz. 09:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Nikt przy zdrowych zmysłach nie twierdzi że zostały 'nagrodzone' osoby które rzucały racami. IMHO Nasza obecna sytuacja wynika z sympatii obu stron do siebie a nie na żadnej udowodnionej winie jednej ze stron. (winy/niewinny vs lubię/nie lubię) A że jestes ofiarą tej wojny... szczerze współczuję. Lipa. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Tak jak pisałem, nie popieram nałożenia kar w takiej formie. Bardzo dobrze rozumiem oburzenie i nienawiść do Bednarza. Realia mamy jednak inne i kary w takiej formie grupowej są nakładane wszędzie. Tak jak pisałem w przypadku rzucenia noża w meczu z Parmą. Czy winni są wszyscy kibice na stadionie ? Nie. Czy ukarano klub i wszystkich kibiców na stadionie ? Tak. Tak się dzieje na całym świecie, choćby jak było to niesprawiedliwe. Inna sprawa to kwestia wyłapania winnych. To że nie złapano ani jednej osoby rzucającej racę jest oburzające i nie tylko fatalnie świadczy o organach ścigania, ale również o tym jak dobrze była to zorganizowana akcja. Jak dobrze kryci są ci goście i jak bardzo skwk stara się aby uszło im to płazem. Btw wiesz że w Polsce jeśli uczestniczysz w wypadku samochodowym i nie udzielisz pomocy to odpowiadasz przed sądem pomimo tego że to są to zadania Pogotowia ratunkowego. A jeśli jesteś świadkiem przestępstwa to... ?
Ostatnio edytowane przez Karherop : 22.07.2014 o godz. 09:58.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Skoro zakazy klubowe zostały dane niesłusznie, nie trzeba było podpisywać żadnej ubeckiej lojalki. Istnieje droga odwoławcza z pominięciem klubu i Jacka Bednarza. http://www.ekstraklasa.org/data/stor...-klubowych.pdf |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Nie ma drogi odwoławczej bo z formalnego punktu widzenia to nie są zakazy tylko zablokowanie w systemie możliwości kupna biletu.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyrok zapadl. Podejrzany o cos? nie, wyrok zapadl. Ba.. nawet wiedza, ze wystrzelil race!
Tu nie ma pytajnikow, tu są stwierdzenia i pięc wykrzykników. ![]() Teraz niech ....y placą cięzkie pieniądze w formie odszkodowania.. calosc przelac na szkolenie mlodziezy w TS Wisla.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.07.2014 o godz. 10:14.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Bednarzowcom czy anty-Skwk-owcom net siadł, bo teraz siedzą cichutko.
Nikt nie ma pretensji, że niektórzy mieli inne zdanie bo takie są media czy wąż. Wystarczy przeprosić nawet sobie, a nie na forum za oskarżanie niewinnego człowieka. Te s....iałe media powinny płacić gruby hajs ! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ Kto broni panu Wawro wystąpić na drogę prawną i zażądać odszkodowania? Ma do tego prawo, sąd może do tego zasądzić zamieszczenie sprostowań etc. Akurat jak chodzi o mizerny poziom prasy w Polsce to temu nikt nie zaprzecza.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
To nie jest zakaz klubowy, a odmowa sprzedaży biletów "osobie, co do której zachodzi uzasadnione podejrzenie, że w miejscu i w czasie trwania imprezy masowej może stwarzać zagrożenie dla bezpieczeństwa imprezy masowej.". Cytat z ustawy o bezp. imprez masowym. Wcale więc nie musi być żadnego wykroczenia, żadnego naruszenia regulaminu, a więc tym bardziej udowadniania czegokolwiek komukolwiek. Wystarczy uzasadnione podejrzenie. Czy da się obronić to uzasadnione podejrzenie w stosunku do tych kilkuset osób? Nie mnie to oceniać, ale jeśli sądzicie, że Bednarz nie ma argumentów na obronę tego stanowiska, to się mylicie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Może mi ktoś wyjaśnić co ma Bednarz do całej akcji z Wawro w roli głównej?
Czy po prostu całe zło tego świata to wina Bednarza? Pytam poważnie bo może nie zauważam oczywistego powiązania. Nie chce mi się w to wierzyć biorąc pod uwage, że PO meczu restauracja była otoczona przez policje i nie można było ani do niej wejść, ani wyjść.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.07.2014 o godz. 12:58.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To jakim cudem spisano ponad 400 osob? nie 40, a 400!
Policja wpadla w pelnym rynsztunku do srodka restauracji i niejedno dziecko bylo wystraszone. Przed restauracja jest ogromny ogródek gdzie rowniez spisywali kazdego jak leci. Za brama restauracji jest tez sporo miejsca, spisywani byli rowniez przechodnie, ktorzy nawet nie byli kibica Wisly. Nie PO meczu, tylko duzo pozniej. policja wpadla do restauracji 3 godziny pozniej od momentu wystrzelania rac...
Ostatnio edytowane przez aNouc : 22.07.2014 o godz. 13:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Ja nie chce Ci się wierzyć to sięgnij do źródła.
Mecz z Ruchem był o 18.00, policja weszła do "wiślaków" po 21.00. Czyli ponad godzinę po zakończeniu meczu i wtedy też wylegitymowała około 450 osób, którym "miłościwie nam panujący" odmówił później prawa wejścia na stadion Sugerujesz, że przez godzinę restauracja była otoczona i oblężona przez Policjantów? I nikt nie mógł tam wejść, ani wyjść |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Nie muszę sprawdzać tego co było w necie tylko mówię to co widziałem na własne oczy. A mianowicie wychodząc z meczu restauracja była otoczona przez policje i nie dało się do niej wejść. (Przynajmniej mnie nie chcieli wpuścić, może miałem akurat takiego niefarta).
A to, że weszli do środka o 21 to już inna sprawa. Ogólnodostępne w necie jest też, że Wawro osobiście rzucał racami. Tylko co z tego?
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 22.07.2014 o godz. 13:24.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
Kod:
http://legionisci.com/news/50447_Konstytucja_zapewnia_kibicom_prawo_do_chodzenia_na_mecze.html Kod:
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/798054,tk-kibice-karani-niezgodnie-z-konstytucja.html Kod:
http://kibicezabezpieczenstwem.pl/ Kod:
http://www.widzewtomy.net/aktualnosci/trybunal-konstytucyjny-kibice-karani-niezgodnie-z-prawem/ ![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
^^ Ale art 54. nie dotyczy zakazu klubowego gdyż nie jest to odpowiedzialność karna. Wiele się mówi o ustawie o bezpieczeństwie imprez masowych ale są to kwestie z zarządzaniem przez kluby danymi osobowymi, czy monitoring i czy właśnie odpowiedzialność karna za stanie na przykład na nie swoim miejscu.
BTW, takie restrykcyjne przepisy nie wzięły się z powietrza. W latach 90tych idąc ze sklepu z zakupami, można było dostać nożem za nic (pytanie "za kim jesteś"). Takie zachowania zostały nie bez podstawianie powiązane z kibicami i taki jest efekt. Istnieje społeczne przyzwolenie na traktowanie kibiców jak bydło i próba walki z tym za pomocą ostrzeliwania stadionu racami to kiepski sposób. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Czy klub ma prawo ograniczyć krąg swoich kibiców .... ? Czy moim prawem publicznym jest prawo do pójścia na imprezę, na której organizator mnie nie chce ? Jaki przepis zmusi mnie organizatora powiedzmy swoich imienin abym wpuszczał na nie gościa, który notorycznie robi mi na nich demolki ... ? inna sprawa czy to może być na zasadzie odpowiedzialności zbiorowej i czy to się opłaca ........ ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Może to moja nadinterpretacja ale chyba jack nie przewiduje większej publiczności niż 999 na meczu z Ruchem.
No bo jak nasz szaman dostanie na to spotkanie zgodę jak wniosku o imprezę masową nie złożył? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najnowszy raport o bezpieczeństwie na Polskich stadionach mówi o 269 rozegranych meczach.
Podczas 6 z nich doszło do zakłóceń. 2 procent wszystkich spotkań Nie siejcie propagandę.. ewentualnie podajcie przykłady notorycznych demolek na stadionie Wisły. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Twoje imieniny to jest twoja prywatna impreza na twojej prywatnej posesji lub w wynajętej prywatnej knajpie a nie impreza masowa na stadionie zbudowanym za publiczne pieniądze.. Taka mała różnica..
![]()
Najwspanialszy klub na świecie...
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Ja z trochę innej beczki. W raporcie EY z zeszłego tygodnia pojawiła się informacja, że średnia oglądalność transmisji meczów z udziałem Wisły za poprzedni sezon była na 2 bądź 3 miejscu w Polsce. Dziś pojawiła się kolejna informacja o piątkowym spotkaniu z Górnikiem, którego transmisję wg. C+ oglądało 171 tyś. i był to najlepszy wynik ostatniego weekendu, co pozwala zakładać, że i w tym sezonie Wisełka będzie w czołówce tej klasyfikacji. Teraz czas na pytanie : zakładając, że atmosfera wokół klubu jest bez zarzutu, nie ma żadnych zgrzytów na linii Klub - Kibice. Przychodzi teoretyczny sponsor, który chce zainwestować kilka milionów PLN za napis na koszulkach. Czy wobec powyższych danych o oglądalności transmisji w TV bądź sieci, średnia widzów na stadionie ma jakieś większe znaczenie dla takiego inwestora, jeżeli ma to czy różnica kilku tyś. odbiorców w liczbach rzędu 150-200 tyś. przed ekranami stanowi jakiś wykładnik pozwalający znacząco negocjować sumę inwestycji? Ja się na marketingu nie znam, więc pytam się Was.
PS.1. Jakim QRWA OSŁEM trzeba być, żeby z taką liczbą widzów przed ekranami nie znaleźć JAKIEGOKOLWIEK (zwłaszcza przy takich problemach jakie toczą Nasz Klub) sponsora na koszulki, to mi wyobraźni brakuje. Nie wierzę, że spowodowane jest to zła prasą. Legia i Amica też dostawały w dupę od mediów za swoje grupy kibicowskie, a sponsorów mają. PS.2. Patrząc na PS.1. wyszedł mi zarzut w stronę pracowników Klubu, a naprawdę interesuje mnie odpowiedź na moje pytania.
Ostatnio edytowane przez Malaki : 22.07.2014 o godz. 17:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Władze FORTUNY przy podpisywaniu umowy z Legią jako pierwsze wymienili:
Podoba nam się współpraca klubu z kibicami.. Płacą im za to 5 mln za rok. Amatorszczyzna rządzących klubem oczywiście swoją drogą. A najlepszym tego przykładem jest oddanie w obce ręce dobra i finansów spółki klubu UFA Sports. Z bezsilności.. Jakby się mieli patrzeć na to co w prasie piszą to by daleko nie zajechali.. w tym kraju złą prasę można mieć za wywieszenie flagi Patriotycznej.
Ostatnio edytowane przez element : 22.07.2014 o godz. 17:57.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Tyle było czasu na składanie odwołań a wy dalej płaczecie nad zakazami?
Nie trzeba takich pierdół wahlować konstytucją. ![]()
c.d.n.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|