The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2013, 22:57
Uuuuuuuuuuuffffffffffffffffffffff

No to otwieramy szampana
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.12.2013, 22:59
Pora teraz opić sukces!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 12.12.2013, 23:08
Tuzimek już wypowiada słowo "sukces".

Żenada.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 12.12.2013, 23:09
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Piękny gol Brzyskiego i radość Legionistów jakby zdobyli ten puchar.
Bez sensu, a mogli przejść do historii

I już w studio Canal+ zaczęło się spuszczanie, że Legia pokazała charakter i, że w ogóle to brakowało im szczęścia ble ble - wyłączam to gówno. Szkoda prądu.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.12.2013, 11:50
Nie wiem po co Legii te puchary były. Chyba tylko po to, żeby parę euro zarobić

Warszawiacy "niestety" zbłaźnili się na arenie międzynarodowej, a w międzyczasie przegrali kilka meczów z ogórkami z polskiej ligi. Jak widać, gra na dwóch frontach to zdecydowanie za dużo.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.12.2013, 11:57
My się też zbłaźniliśmy i też sie zastanawiałeś po co nam te puchary były... ?

Temat wg. mnie można uśpić do czerwca 2014
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 13.12.2013, 12:20. Szkoda że nie ma "rekordu"
A mnie jest bardzo przykro... Legia miała szanse przejść do historii, pobić "sukces" piłkarzy Sharmrock Rovers, niestety nie skorzystali z okazji. I teraz chyba sami będą przekonani, jacy to są zaj...ści, aż do następnego łomotu w przyszłorocznych pucharach Brawo Janek Urban, zostań w Legii jak najdłużej! Co ciekawsze, zwycięstwo na koniec niewiele im dało punktowo, bo zamiast 2 pkt. "pocieszenia" (dla kogoś kto by "przerżnął" wszystkie 6 meczów) uzyskali 2 pkt. "zwykłe". Nie wiem, co za kretyn wymyślił, że w LE 2+2 wciąż równa się 2 (kara za pojedyncze zwycięstwo), ale powinien dostać anty-Nobla za głupotę.

Co do samej Wisełki - owszem, Biała Gwiazda też zaliczała wtopy, ale - paradoksalnie NIE w fazie grupowej. Podczas ostatnich występów w LE udało się wyjść z grupy, a w sezonie 2006/07 do końca walczyli o awans (OK, wówczas zdobyli zaledwie 3 pkt. ale meczów było tylko 4, a nie 6 jak teraz). A na koniec ciekawi mnie jedno: która z polskich drużyn - w kolejnych/m sezonach/ie jako pierwsza zdobędzie punkty w fazie grupowej LE? Jak obstawiacie?
„Chłop pańszczyźniany pracował dla pana feudalnego na początku XVI wieku 52 dni w roku, a później 104 dni. I to był feudalny wyzysk. My na początku XXI wieku pracujemy dla Najjaśniejszej Rzeczypospolitej 164 dni. I to jest sprawiedliwość społeczna” ( R. Gwiazdowski)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.12.2013, 14:11
Nie obastawiam.
Jesteśmy chujowi w piłke nożna wieć ....a nie mozna oczekiwać złotych gór.Taka jest brutalna prawda.Zobaczcie mecz ligi polskiej a potem przełączcie na inną lige. Dwa różne sporty.....
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Stary 13.12.2013, 14:22
Wszystko rozbija się o zawodników i ich umiejętności na tle zagranicznych drużyn. Dośrodkowania,wykończenie,podania...na naszą buraczaną ligę wystarczą, na najsłabszych z Europy już nie.
Jak się nie ma napastnika, gra Kucharczykiem to nie można myśleć o jakimkolwiek sukcesie. Gorzej że takich Kucharczyków i Gruzinów w naszej lidze jest kilku.
To że ktoś raz się zepnie żeby nie było totalnego wstydu tylko wstyd nic nie znaczy.
Zobaczymy za rok kto się w pucharach pokaże oczywiście o ile nawet do tej LE dojdzie bo po ostatnich wyczynach może być bardzo ciężko.
Dodatkowo co roku raczy nas jakiś zespół eurow.......em od pasterzy albo kelnerów. To nie jest przypadek, to po prostu rzeczywistość.
Przypominanie jak to kiedyś Lech z Juventusem, Wisła z Schalke, Legia ze Spartakiem itd można sobie o kant dupy rozbić bo w tej chwili nasza liga się zwija a reszta nawet człapiąc powolutku odskakuje na lata świetlne.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując
keth
Member

Od: 09.2013

Stary 13.12.2013, 17:33
Tutaj przede wszystkim jest problem w ofensywie, taka Legia, mistrz polski i ilu ma ogarnietych ofensywnych piłkarzy 2/3?. o ile w defensywie nasze kluby potrafią się spiąć, z bramkarzami też nie ma tragedii to z przodu... Najlepiej to wszystko chyba podsumowuje fakt że czołowymi napastnikami są Saganowski tuż przed emeryturą i Brożek bez przygotowań do sezonu.
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 16.07.2014, 08:23
Niestety bez Wisły, ale od dzisiaj ruszają europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn.

Na początek Legia w TVP 1, początek studia o godz. 20:25, mecz o godz. 20:40

Będzie to jedyny mecz który pokaże telewizja bo transmisji meczów Lecha Poznań, Ruchu Chorzów i Zawiszy Bydgoszcz nie opłaca się przeprowadzać.

http://www.satkurier.pl/news/102922/...ransmisji.html
Ostatnio edytowane przez heoij : 16.07.2014 o godz. 08:26.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.07.2014, 08:29
Uff, dobrze że o tej porze gramy z kumplami w piłkę

Do boju Saint Patrick's Athletic!! W ramach solidarności ze Świętym Patrykiem walnę wieczorem browara
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Stary 16.07.2014, 12:54
No to co ? W 2 rundzie Ligi Europy żegnamy Ruch po walce na noże z Vaduzem i Zawiszę, który nie ma żadnych szans z Waregem.

Po wczorajszych męczarniach Slowana z TNS i Bate z Skandebreu sądzę, że dziś Legii z ST Patrickiem wcale lekko nie będzie i nie zdziwię się jak skończy się remisem 0-0. Lech też nie będzie miał lekko i w Kalju może być krucho.

Reasumując jeśli Legia i Lech dojdą do 3 rundy LM i LE to można mówić o sukcesie. Legia w 3 rundzie EL LM nie jest rozstawiona więc jej przygoda się skończy tam na pewno natomiast znając Lecha znów przepadniemy z jakimiś Eskimosami.

Najważniejsze, ze w mediach Polscy kopacze prężą muskuły... To już ich ostatnie podrygi, bo pozniej będzie lament i szukanie wymówek, że piłka była zbyt okrągła a murawa nierówno no i że słońce świeciło.

Nie mogę się doczekać kabaretu pt Polska Piłka w Europejskich Pucharach. Świetna zabawa gwarantowana. :}
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 16.07.2014, 14:00
Pomijając kto z kim grają nasze krajowe drużyny to dla mnie jest to śmieszne i zawsze będzie, że nie są te mecze transmitowane ze względu na brak opłacalności.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 16.07.2014, 14:29
Lada moment pojawią się wypowiedzi : "teraz możemy skupić się tylko na lidze", "za rok się uda!", "byliśmy lepsi, ale to przeciwnik strzelił decydującą bramkę" ...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 16.07.2014, 14:35
piąta bramka ustawiła mecz ...
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 16.07.2014, 15:45
Liga Europejska to gora co moze osiagnac Legia. W 3 rundzie nie bedzie rozstawiona i juz tutaj zaczna sie schody - to pokłosie ich wystepow w poprzednim sezonie
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 16.07.2014, 16:28
Akurat dzisiaj, to Legia sobie poradzi bez problemów. Natomiast w III rundzie przynajmniej z połową drużyn rozstawionych mogą spokojnie powalczyć(takie "tuzy", jak np. mistrz Izraela, to raczej nikogo nie przestraszy). Awans do IV, to 2 mln euro i faza grupowa LE. Natomiast w przypadku odpadniecia, to i tak będą rozstawieni w IV rundzie el. do LE. Pozycja wyjściowa jest niezła.

Natomiast prawdziwy dramat, to Zawisza i Ruch, bo tutaj nie powinno być niespodzianek, czyli kończymy przygodę z eliminacjami(a nie z pucharami, bo te zaczynają się w fazach grupowych) w lipcu.

Amika nie ma trenera, wiec tutaj też nie będzie awansu do grupy LE. Jutro jednak powinni spokojnie wygrać, bo chyba spotykają się z amatorami.

P.S - W ramach ciekawostki, to od przyszłego sezonu 2 i 3 drużyna ekstraklasy zaczynają eliminacje od 1 rundy . Będzie wesoło.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 16.07.2014 o godz. 16:30.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2014, 16:38
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Amika nie ma trenera, wiec tutaj też nie będzie awansu do grupy LE.
Żebyś się nie zdziwił. Przynajmniej mają człowieka na stanowisku który zna się na piłce, nie żyje taktyką sprzed 20 lat i umie się składnie wypowiadać. Mają też zarząd, który ma dłuższą politykę transferową niż jedno okienko.

Ale przekonamy się za jakiś czas.
Odpowiedz cytując
lorddavy
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 16.07.2014, 17:33
Amica awans, Zawisza i Ruch 40% a Legia .... Cała Polska (prócz stolicy) trzyma kciuki za dzielnych Irlandczyków
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 16.07.2014, 18:00
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Żebyś się nie zdziwił. Przynajmniej mają człowieka na stanowisku który zna się na piłce, nie żyje taktyką sprzed 20 lat i umie się składnie wypowiadać. Mają też zarząd, który ma dłuższą politykę transferową niż jedno okienko.

Ale przekonamy się za jakiś czas.
Oczywiście . Ten "szkoleniowiec" zapisał się już w historii polskiej piłki nożnej, gdzie mając ciekawą drużynę odpadał z pucharów w kompromitujący sposób 2 sezony z rzędu. Nie wspominam o jego osiagnieciach w Pucharze Polski . A kiedy walczył bezpośrednio z Legią o tytuł MP, to przyjechał na Łazienkowską(gdzie miał wygrać) i postawil autobus. O jego podejściu do ludzi nie będę mówił, bo gość na razie przegrał wszystko, co miał do przegrania, a udaję Mourinho .
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Stary 16.07.2014, 18:31
Kapsel napisał(a):Wyświetl post
Ale wy jesteście pojebani, ja .......ę. Ruch nie ma szans na awans, faktycznie. Nawet FC Vaduz nie dadzą rady? Przecież dwa lata temu pokonali kogoś z Macedonii. Do 3 rundy awansują bezproblemowo. Powiem wam, że nie rozumiem sensu istnienia tego forum. Wchodzicie i tylko narzekacie np. na transfery Wisły a jak Łęczna sprowadziła kogoś tam to już się spuszczacie że tam przegramy."Interesujące" transfery a jakby Ci piłkarze przyszli do nas to "szrot". Jak faktycznie przegramy w Łęcznej to będzie podniecanie się, a nie mówiłem...
Takich trolli jak Mario Nh i For_FuN_ powinno się banować. I jeszcze chwalenie trenera Lecha, po prostu śmiech. Smuda zły, który chciaż dał nam trochę radości w tamtym sezonie, ale to i tak mało. Lepszy trener który 2 x odpadł w eliminacjach z amatorami i z pp. No tak swojego docenić nie można. Może i Smuda ma problem z wysławianiem się, ale jakby nie było to najlepszy Polski trener a przynajmniej mieści się w trójce.
A co ty człowieku masz do mnie? Masz jakies problemy ze sobą, bo trollem, to ty jesteś. Ludzie sobie dyskutują, a wcina się taki dzieciak i obraża. Rozumiem rozstrzesienie emocjonalne, ale bez przesady.
Jak byś się trochę interesował piłką, to wiedziałbyś, że poziom naszej ligi(patrząc na inne) leci dramatycznie w dół. Spadamy w rankingach, nasze druzyny odpadają z amatorami(z Estonii, Kazachstanu, Azerbejdzanu, Islandii, Litwy, itd.). I ja się nie dziwie, że wielu daje niewielkie szanse Chorzowianom.
Odpowiedz cytując
Janusz
Member

Od: 06.2013

Stary 16.07.2014, 19:06
Z tym Rumakiem to sam się zastanawiam czy coś umie. Odpadł w zeszłym roku z jakimiś kelnerami z Litwy, ale koleś jest zarozumiały i zastanawiam się czy nie kombinował że takie ogóry to z marszu zrobi, a formę szykował na potem, jak my z Levadią? Teraz ma chyba ultimatum od zarządu i podobno wyleci jak nie dojdzie do grupy LE, ciekawy jestem czy im się uda, ale od razu bym ich nie skreślał. Legia w sumie się nie wzmocniła ale się podobnie jak Lech nie OSŁABIŁA, czyli jak na nasze ligowe standardy całkiem nieźle. Tylko oni bez wspomagania nie potrafią, i nie chodzi mi nawet o grupę LE w zeszłym roku, ale nawet mecze eliminacyjne w których mieli sporo szczęścia.
Ruch i Zawisza, cóż wg mnie Ruch ma szanse, Zawisza mniejsze. Zobaczymy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.07.2014, 20:28
Przyznaję się bez bicia, że fajnie, naprawdę fajnie ogląda się dzisiejszy meczy Warszawy.
Co prawda nie przez cały czas oglądam, ale nastroj robi się dobry.
Nawet gdyby mecz zakończył się wynikiem skrajnie innym niż do tej pory.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 16.07.2014, 20:37
Nowa Legia dostaje eurowpie*dol
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 16.07.2014, 20:40
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Nowa Legia dostaje eurowpie*dol
Nowa Legia a skład i gra po staremu czyli do dupy
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.07.2014, 20:41
lorddavy napisał(a):Wyświetl post
Cała Polska (prócz stolicy) trzyma kciuki za dzielnych Irlandczyków
Nie obrażaj mnie mieszkam obecnie w stolicy i ani myśle sciskac kciukow za (L)osersow...

Co do innych naszych pucharowiczow:
Lech - bez klopotu awansuje do kolejnej rundy
Zawisza - mam nadzieje ze sprawi niespodzianke i awansuje dalej szanse 50/50
Ruch - jakoś mam przeczucie że to Zawisza prędzej awansuje dalej niż Ruch... Niby to tylko Vaduz ale cos mi tu smierdzi kompromitacja - obym sie mylil.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.07.2014, 20:41
Czy to jest ta Legia ICH marzen i snow.....
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 16.07.2014, 20:45
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 16.07.2014, 20:47
Zawsze trzymałem kciuki za wszystkie polskie kluby ale teraz, chcę zobaczyć minę Leśnego po wyeliminowaniu.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów