|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Podnoszę tylko kwestię upublicznienia rozmów pomiędzy skwk a Wisłą SA, co jest nam zupełnie niepotrzebne. Dodatkowo zaogni konflikt, wcale nie sprawiając że sprawa będzie bliższa rozwiązania. A co do działań Pilcha i braku logiki z ich strony, to musi być drugie dno o którym nie wie skwk (np decyzja Cupiała) lub ktoś ich przestał traktować jak partnerów do rozmów, a po prostu stronę która nie chce iść na ustępstwa - wyłącznie dyktując warunki. Wszystko jest możliwe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Nie olali. Wisła SA i jej zarząd, tudzież Rada Nadzorcza akurat nas tam reprezentowali. Tak trudno pojąć? Wolfy, a Ty byłeś? Czy Cię olali? Aha. Zapomniałem: przecież i tak na Wisłę nie chodzisz. To Ci ułatwia "bojkot". ps. Żeby nie było, że zmyślam: wolfy z 11.06.2014, 18:04 napisał(a):
Ostatnio edytowane przez FraMat : 16.07.2014 o godz. 15:13.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Co szkodzi by przy wódce i panienkach porozmawiać z kontrahentem o formie zapłaty za kable?
Zgodzi się to się zgodzi, nie to nie. Wyśmieje to wyśmieje, nie wyśmieje to nie wyśmieje. http://bizneslogistyka.pl/2014/05/te...cuje-przy-f1/\ Zainteresowało zainteresowało i zdziwiło. Licze ze jakos na dniach ktoś od nich wypowie sie na temat tych różnic.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.07.2014 o godz. 15:14.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
W tej sytuacji kibice zachowali się, jak... kibice, a nie poważni partnerzy w negocjacjach. Takie postawienie sprawy nie zostawiło żadnego pola do manewru, ani jednej ani drugiej stronie. Klub, nawet gdyby chciał nie może pozbyć się Bednarza, bo to będzie oznaczało ustępstwa i przegraną. To byłby bardzo niebezpieczny precedens... Tym bardziej, iż nie ma żadnych gwarancji, że w przyszłości nie pojawią się kolejne roszczenia i znowu w celu ich wyegzekwowania ktoś nie posunie się do szantażu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Ciebie reprezentuje Bednarz Pilch i reszta kolegow.... To masz kur....ekipe... |
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
"Rada Nadzorcza Wisły Kraków SA informuje, iż w celu prowadzenia dialogu społecznego zaprosiła przedstawicieli środowisk kibicowskich Wisły Kraków na posiedzenie w dniu 11.07.2014 roku." W oświadczeniu SKWK natomiast : "W odpowiedzi na oświadczenie Rady Nadzorczej Wisły Kraków SA informujemy, iż z inicjatywy środowisk kibicowskich dnia 02.07.2014 doszło w siedzibie TF w Katowicach do spotkania przedstawicieli kibiców Wisły itd.itd" W związku z tym, czego dowodem mają być taśmy? Przecież S.A. nie twierdzi, że nie było wcześniejszych spotkań. Być może czegoś nie doczytałem, ale na tą chwilę nie ogarniam takiej postawy SKWK. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
może dowodem na to że rada na coś się zgodziła/ przystała
poprostu żeby nie mogla odwrócić kota ogonem wrazie czego ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie ogarniasz? Przeczytaj jeszcze raz oświadczenie Skwk.
Choćby po to. Cytat:
Propaganda klubowych decydentów trwa w najlepsze, a Wy łykacie wszystko jak naiwne studentki. Stowarzyszenie mogłoby zakończyć swoja działalność w zasadzie gdyby teraz, w okresie sprzedaży karnetów znów dało się wyrolować. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Klub (S.A.) napisał że nie przyszli kibice (SKWK) zaproszeni na posiedzenie RN w dniu 11 lipca i że nadal klub czeka na dialog.
a SKWK pisze że to kłamstwo bo oni przyszli .... wprawdzie 2 lipca ale co to ma do rzeczy .... i jeszcze ten ubecki zwyczaj nagrywania bez ostrzeżenia i szachowania opublikowaniem jak mniemam poufnych rozmów .... ale to nic nowego już raz SKWK upubliczniło co mówił Bednarz w rozmowie z SKWK ... kiedy błagając o spokój na derbach "dopuścił" race chyba na Zawiszy. Panowie z SKWK słyszeliście coś o zasadach takich rozmów ? dla mnie smarkateria i żenada ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Do Mario Nh :
S.A. nie napisało nic o wcześniejszych spotkaniach tylko, że 11.07 nikt ze strony SKWK się na takowym nie pojawił. W związku z tym, użycie argumentu - "Jeżeli Panowie Ryszard Pilch i Mirosław Pawełczyk mają amnezję i nie pamiętają o spotkaniu (dnia 02.07.2014) itd.itd." - dla mnie jest oczywistym szantażem. I takiej postawy nie ogarniam w publicznej debacie. Chyba już się jasno wyraziłem? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co się kur.... dziwicie ze 11nikt się nie pojawil na spotkaniu....
Skoro do 7 lipca wielki Pilch i jego badna mieli dac odpowiedz a olali znowu wszystko to olani zostali i Oni... PS. Do kolegi Grantara... Tobie się dobrze rzucilo już na glowe... Ubecki to ten klub się roni przy takim zarzadzaniu... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
||
A dlaczego o Tobie wspomniałem? Bo jesteś aktywny, pierwszy do krytyki SKWK, ale - no właśnie... Na ile konstruktywna jest ta krytyka? SKWK podjęło dialog, było na spotkaniu, rozmawiało. To jest konkretne działanie. Zadałem proste pytanie: jeżeli SKWK jest złe, jeżeli się myli, to czy są jakieś realne działania które podjęliście? FraMat - no i? Ja nie jadę po SKWK przy każdej okazji. Może dlatego, że bliższe mi są ich argumenty? A może - ponieważ nie lubię policji na stadionie (bez niej też czuję się bezpieczny)? A może dlatego, że łysa pała poleciała sobie po całości z zakazami? Kto wie? Jesteś zabawny - zachowujesz się, jakbyś odkrył nie wiadomo jaką tajemnicę w czymś, co przecież jawnie napisałem. Ale skoro ciebie reprezentuje zarząd, to z łaski swojej nie odcinaj się później od działań Bednarza, jakkolwiek głupie by one nie były (klasyczne: "nie popieram Bednarza, ale...").
Sugerowanie, że taka agencyjka ma na tyle rozległe kontakty też do rozsądnych nie należy. Umówmy się - to jest trzecia liga, reprezentują kluby z niemal zerową wartością marketingową (i tak, dotyczy to również Wisły). Ja rozumiem KIA Motors, albo jakiegoś chińskiego producenta skuterów, ale nie markę chcącą być kojarzoną z luksusem, bogactwem i klasą. A współpraca przy F1 (jako jedna z baaardzo wielu firm) ma się nijak do sponsoringu naszego klubu. Nijak ma się też do UFA. TeleFonika dostarcza kable w mnóstwo miejsc. Po prostu nie rozumiem czasem skąd wy bierzecie te pomysły.
Umówmy się - konflikt jest na rękę Jacusiowi, bo odsuwa w czasie merytoryczną ocenę jego działań i nieuchronnego kopa w dupę z tym związanego. Koleś na mniejszą skalę stosuje znaną i bardzo skuteczną w Polsce metodę problemu zastępczego. Od dawna stosuje ją rządząca nami sitwa. Problemem były m.in. a to kastracja pedofilów (zero konkretów), a "to kibole" (ekhm...), a ostatnio w akcie desperacji - aborcja i walka z Kościołem (tu SLD powinno było oskarżyć PO o jawny plagiat). Całość może się wydawać bez sensu z punktu widzenia Wisły, ale to wskazuje na rzeczywiste motywy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.07.2014 o godz. 19:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|||
|
|
Member
Offline |
|
|
Czego tu nie rozumieć. Wisła SSA opublikowała oświadczenie, które miało na celu pokazanie, że oni dążą do dialogu,a źli kibice mają ich w dupie. SKWK ukazało natomiast w swoim oświadczeniu, że rozmowy mają miejsce (ciekawe czemu o tym nie poinformowała SSA w oświadczeniu) propozycje są znane, miała być odpowiedź a jej nie było, to o czym oni jeszcze chcą rozmawiać. Zastanawiam się po co w ogóle to oświadczenie SSA, chyba tylko po to by zaognić sytuację.
Ostatnio edytowane przez m_abg : 16.07.2014 o godz. 17:34.
![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
Bednarz już i tak wyraża swój sprzecwi wobec niektórych działań skwk. Po co ja jeszcze mam więc podejmować jakieś dodatkowe działania? Niby po co? Żeby Bednarza przekonać, że skwk jest fajne skoro moim zdnaiem nie jest?
Co chciałeś przez to powiedzieć? Popierasz skwk, Twoja sprawa. Mnie akurat z nimi nie po drodze.
Nie odcinam się od działań Bednarza. Na razie pasuje mi wszystko, co robi. Zastrzegam sobie, oczywiście, prawo do wycofania poparcia dla działań Bednarza, kiedy zacznie działać głupio. Na razie, jak dla mnie jest OK. Dlatego nie mam potrzeby, jako "nowe ABG", co tak prześmiewczo nazywasz, z Bednarzem dyskutować. Pewnie dlatego nie jestem bezpośrednim uczestnikiem tego "dialogu społecznego". A co dziwnego z tym, że RN i Zarząd chcą dyskutować z skwk? W końcu skwk reprezentuje interesy częsci kibiców Wisły i to interesy w dużej mierze sprzeczne z interesami właściciela. Nie jest to jednak powód do jakiegoś wywższania skwk i jego nobilitacji. Z góry przepraszam za drastyczne porównanie, które jest tylko przykładem i żeby nikt nie czuł się urażony: - z terrorystami też się negocjuje. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Oj zaczęła się pojawiać kupa w majtach przed sezonem gdy okazuje się,że na stadionie będzie wielka pucha.Ze złymi kibolami/ bandytami chcą rozmawiać? Po co? Przecież teraz jest bezpieczeństwo na trybunach a juz niedługo mają sie dzięki temu bezpieczeństwu pojawić karmiące kobiety ze swoimi dziećmi. Oj szybko zeszli na ziemię
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 16.07.2014 o godz. 17:50.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Tak dla informacji w czasie jakichkolwiek negocjacji każdy ma prawo poprosić partnera w dyskusji o zgodę na nagrywanie negocjacji. Nie ma w tym nic dziwnego i nic ubeckego.
Dla mnie ciekawe jest że właśnie dziś te oświadczenia się ukazały. I jeszcze jedne negocjacje lubią ciszę. Jeśli panowie z obu stron naprawdę chcą się dogadać to niech k..wa mać zamilkną w przestrzeni publicznej. Powtórzę po raz setny jeśli Wisła ma być jakąkolwiek siła to na stadionie potrzebni są pikniki, ,,kobiety karmiące dzieci", przygodni widzowie, ultrasi, ludzie z C, panowie w z loży Vip, dzieci ze szkół, turyści będący przejazdem w Krakowie , studenci itd. Mamie się że jedni bez drugich dadzą sobie radę jest działanie przeciw Wiśle i bufonadą
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.07.2014 o godz. 18:00.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
"Nie odcinam się od działań Bednarza.
Na razie pasuje mi wszystko, co robi." FraMat Bez komentarza Cytat roku Ja p...... ![]()
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!
Quo vadis Wisło? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mielcarski to nawet nie nadaje się do komentowania meczów w studiu a co dopiero do funkcji prezesa klubu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jeżeli moderatorowi na forum odpowiada dawanie zakazów komu popadnie to ja nie mam pytań.
Człowieku, w swoim zacietrzewieniu i umaralnianiu innych przeszedłeś sam siebie. Fra Mat Od pewnego czasu czytam Twoją pełną uprzejmości wymianę zdań z Wolfym. Niestety, coraz bardziej brakuje Ci argumentów. A już stwierdzenie, że wszystko co robi Bednarz Ci do tej pory pasuje to mistrzostwo świata. Zamiast bawić się w moderatora, otwórz forum wielbiące prezesa. Problem w tym, że tam nie będzie miał Cię kto czytać. A tutaj jesteś ważny i możesz pouczać innych. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Tak z ciekawości możesz napisać dlaczego się wg Ciebie nie nadaje?
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Wyobraź więc sobie, że ja także je mam. Jako user, a nie jako moderator. I wyobraź sobie, że moderator to nie ktoś, kto najwięcej skacze na C, tylko ten, kto ma pilnować, by ludzie na forum przestrzegali pewnych zasad. Dla mnie, jako usera, to skwk sprowokowało Bednarza swoimi racami w czasie meczu z Ruchem. A że skwk postanowiło nie współpracować z klubem w znalezieniu odpowiedzialnych za ten wybryk (oczywiste jest, że spośród członków skwk) to działanie Bednarza musiało być takie, jakie było. Teraz dowiadujemy się, że RN i zarząd próbują z skwk się dogadać. Czy też skwk z RN i Zarządem. To dobra wiadomość. Pozostaje mieć nadzieję, że dogadanie się nastąpi na racjonalnych zasadach. To jest moje prywatne zdanie (usera nie moderatora), z którym nikt nie musi się zgadzać. Jednak mam prawo je przedsatwiać tak samo jak Ty. Mam prawo nie lubić skwk jak Ty nie lubisz Bednarza. Mam prawo popierać działania Bednarza, kiedy uważam je za słuszne, tak samo jak Ty masz prawo popierać działania skwk jeśli uważasz je za sluszne. Tu jest forum kibiców. Wszystkich. Także tych, którzy nie korzystają z forum skwk. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Co do poszukiwania sponsora na koszulki - oby tylko nie była to plotka kontrolowana, dzięki której Bednarz kupuje czas na zorganizowanie kasy na spłatę zaległych wynagrodzeń...
![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Cytat:
Woo Hoo! Dowody? ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W sumie się zgadzamy - szanse na napis 'ferrari' są zerowe.
Byłyby dokłądnie zerowe gdyby nie plotka. Teraz można mieżyć je realnie w promilach, co i tak jest zero. Co więcej - wydaje mi się że byłby to zwyczanie wstyd dla takiej marki jak Ferrari jeśliby się zgodziła sponsorować klub który ma realną wizję bankructwa. Natomiast jak mogę pofantazjować i szukać powodu dla którego mogłoby być to realne, obstawiłbym jakiś rodzaj optymalizacji podatkowej. Panowie np. mogliby się dogadać że cena za kable jest niższa o wartość sponsoringu firmy X w Wiśle. Wtedy pieniądze do Wisły nie idą przez TF, dług nie wzrasta etc etc. Biznes to biznes. Jak mamy płatność za ośrodek w Myślenicach rozłożoną na 36 rat z czego ostania to 50% kwoty to rożne cuda zdarzyc się mogą. Natomiast bezsprzecznie jest jakiś ruch w interesie. Kto go zrobił? Bednarz? Cupiał? UFA? Nie ma co jeszce dzielić skóry na niedzwiedziu ale jeśli po Totolotku będzie sponsor na koszulki wtedy stety albo niestety będzie trzeba zapisac wynik na konto UFA. W końcu marketingu nie mamy.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.07.2014 o godz. 19:43.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Eeeee - nie? Jest tylko masa plotek, jak co roku przed sprzedażą karnetów?
Chyba, że Totolotek,, ale tego typu kontrakty to nic wielkiego (w sensie - wcześniej też takie podpisywaliśmy). FraMat - cieszę się, że się rozumiemy Idź do nich i zapytaj
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.07.2014 o godz. 19:49.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Tak z ciekawości : dżentelmeni z SKKW poprosili ?
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe:
"Z powodu trwającego bojkotu do Łęcznej nie dane nam będzie jechać, sektor gości będzie świecił pustkami, ale być może już niebawem będzie co świętować!" |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Nie byłem nie wiem, ale wiem że tak możliwość istnieje i jest praktykowana.
![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|