The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2014, 14:51
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
no nic dobrego nie wynika z działania Bednarza odkilku lat. I tyle jeśli chodzi o Twoją wypowiedź. Z takimi ludzki jak Pilch trzeba postępować dokładnie tak samo jak On postępuje z innymi.

On tylko ugina się przed twardym argumentem siły, a nie próśb i argumentów merytorycznych. Jemu zależy na burdelu, bo dzięki niemu egzystuje, gdyby wszystko sie unormowało i było proesjonalnie zarządzane, to ten Pan nie miałby czego szukać zarównow w T-F, jak i w Wiśle.
to czy nic dobrego nie wynika z działań Bednarza nie było przedmiotem mojego postu

Podnoszę tylko kwestię upublicznienia rozmów pomiędzy skwk a Wisłą SA, co jest nam zupełnie niepotrzebne. Dodatkowo zaogni konflikt, wcale nie sprawiając że sprawa będzie bliższa rozwiązania.

A co do działań Pilcha i braku logiki z ich strony, to musi być drugie dno o którym nie wie skwk (np decyzja Cupiała) lub ktoś ich przestał traktować jak partnerów do rozmów, a po prostu stronę która nie chce iść na ustępstwa - wyłącznie dyktując warunki. Wszystko jest możliwe.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.07.2014, 15:07
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Miał być (cytuję) dialog społeczny, więc przedstawiciele (cytuję) "elity stadionowej" też powinni byli chyba wziąć w nim udział? Dla dobra Wisły zabrać głos w jej sprawie?

Olali Was, czy po prostu nie chciało się ruszyć dupy sprzed komputera?
Nie.
Nie olali.
Wisła SA i jej zarząd, tudzież Rada Nadzorcza akurat nas tam reprezentowali.
Tak trudno pojąć?

Wolfy, a Ty byłeś? Czy Cię olali?
Aha. Zapomniałem: przecież i tak na Wisłę nie chodzisz. To Ci ułatwia "bojkot".
ps.
Żeby nie było, że zmyślam:
wolfy z 11.06.2014, 18:04 napisał(a):
Ale tak jak wspomniałem - jestem tylko jednym gościem, rzadko pojawiającym się na stadionie (ostatnio wcale ) i nic nie znaczę
Ostatnio edytowane przez FraMat : 16.07.2014 o godz. 15:13.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 16.07.2014, 15:09
Czy Polska jest dla Ferrari rynkiem zbytu?
Co szkodzi by przy wódce i panienkach porozmawiać z kontrahentem o formie zapłaty za kable?
Zgodzi się to się zgodzi, nie to nie. Wyśmieje to wyśmieje, nie wyśmieje to nie wyśmieje.

http://bizneslogistyka.pl/2014/05/te...cuje-przy-f1/\

Viper napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że nikogo to nie zainteresowało więc przypomnę.
Zainteresowało zainteresowało i zdziwiło. Licze ze jakos na dniach ktoś od nich wypowie sie na temat tych różnic.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.07.2014 o godz. 15:14.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.07.2014, 15:11
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Podnoszę tylko kwestię upublicznienia rozmów pomiędzy skwk a Wisłą SA, co jest nam zupełnie niepotrzebne. Dodatkowo zaogni konflikt, wcale nie sprawiając że sprawa będzie bliższa rozwiązania.
W tej sytuacji kibice zachowali się, jak... kibice, a nie poważni partnerzy w negocjacjach. Takie postawienie sprawy nie zostawiło żadnego pola do manewru, ani jednej ani drugiej stronie. Klub, nawet gdyby chciał nie może pozbyć się Bednarza, bo to będzie oznaczało ustępstwa i przegraną. To byłby bardzo niebezpieczny precedens... Tym bardziej, iż nie ma żadnych gwarancji, że w przyszłości nie pojawią się kolejne roszczenia i znowu w celu ich wyegzekwowania ktoś nie posunie się do szantażu.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 16.07.2014, 15:32
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Nie.
Nie olali.
Wisła SA i jej zarząd, tudzież Rada Nadzorcza akurat nas tam reprezentowali.
Tak trudno pojąć?

Wolfy, a Ty byłeś? Czy Cię olali?
Aha. Zapomniałem: przecież i tak na Wisłę nie chodzisz. To Ci ułatwia "bojkot".
ps.
Żeby nie było, że zmyślam:
No weź mnie człowieku nie osłabiaj już wiecej..
Ciebie reprezentuje Bednarz Pilch i reszta kolegow....
To masz kur....ekipe...
Odpowiedz cytując
Malaki
Member

Od: 11.2011

Stary 16.07.2014, 15:45
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie najważniejszym elementem oświadczenia SKWK jest to:

"Jeżeli Panowie Ryszard Pilch i Mirosław Pawełczyk mają amnezję i nie pamiętają o spotkaniu, to w dniu dzisiejszym w godzinach popołudniowych upublicznimy wszystkie szczegóły spraw poruszanych na spotkaniu w Katowicach, tym bardziej ze nie mając zaufania do w/w Panów zostały zarejestrowane"
Mnie też najbardziej ciekawi ten fragment. W oświadczeniu S.A. jest napisane :

"Rada Nadzorcza Wisły Kraków SA informuje, iż w celu prowadzenia dialogu społecznego zaprosiła przedstawicieli środowisk kibicowskich Wisły Kraków na posiedzenie w dniu 11.07.2014 roku."

W oświadczeniu SKWK natomiast :
"W odpowiedzi na oświadczenie Rady Nadzorczej Wisły Kraków SA informujemy, iż z inicjatywy środowisk kibicowskich dnia 02.07.2014 doszło w siedzibie TF w Katowicach do spotkania przedstawicieli kibiców Wisły itd.itd"

W związku z tym, czego dowodem mają być taśmy? Przecież S.A. nie twierdzi, że nie było wcześniejszych spotkań. Być może czegoś nie doczytałem, ale na tą chwilę nie ogarniam takiej postawy SKWK.
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 16.07.2014, 16:16
może dowodem na to że rada na coś się zgodziła/ przystała

poprostu żeby nie mogla odwrócić kota ogonem wrazie czego
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 16.07.2014, 16:17
Malaki napisał(a):Wyświetl post
Mnie też najbardziej ciekawi ten fragment. W oświadczeniu S.A. jest napisane :

"Rada Nadzorcza Wisły Kraków SA informuje, iż w celu prowadzenia dialogu społecznego zaprosiła przedstawicieli środowisk kibicowskich Wisły Kraków na posiedzenie w dniu 11.07.2014 roku."

W oświadczeniu SKWK natomiast :
"W odpowiedzi na oświadczenie Rady Nadzorczej Wisły Kraków SA informujemy, iż z inicjatywy środowisk kibicowskich dnia 02.07.2014 doszło w siedzibie TF w Katowicach do spotkania przedstawicieli kibiców Wisły itd.itd"

W związku z tym, czego dowodem mają być taśmy? Przecież S.A. nie twierdzi, że nie było wcześniejszych spotkań. Być może czegoś nie doczytałem, ale na tą chwilę nie ogarniam takiej postawy SKWK.
Oświadczenie Wisły SA może sugerować, że klub po raz pierwszy od miesięcy wyciągnął rękę do kibiców i został olany. SKWK daje do zrozumienia, co przecież nie było faktem medialnym, że rozmowy trwają od jakiegoś czasu i były podejmowane próby porozumienia, a to stawia oświadczenie klubu w trochę innym świetle. Oczywiście z obu stron to nadal tylko słowa, słowa, słowa...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 16.07.2014, 16:19
Nie ogarniasz? Przeczytaj jeszcze raz oświadczenie Skwk.
Choćby po to.
Cytat:
Z zapewnień Ryszarda Pilcha wynikało, że o spotkaniu z kibicami został poinformowany właściciel Bogusław Cupiał, gdyż jak twierdził, bez jego zgody do tego typu spotkań dochodzić nie może. Dostaliśmy zapewnienie od Prezesa Ryszarda Pilcha, że do poniedziałku 07.07.2014 dostaniemy odpowiedź na temat naszych propozycji. Pomimo obietnic do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi zwrotnej.

Z naszej inicjatywy podejmowane były próby wielokrotnego telefonicznego kontaktu z prezesem Rady Nadzorczej Mirosławem Pawełczykiem, które również spełzły na niczym.
Ja jestem bezstronny w tym konflikcie, ale na stadionie się nie pojawiam z wiadomych przyczyn.

Propaganda klubowych decydentów trwa w najlepsze, a Wy łykacie wszystko jak naiwne studentki.
Stowarzyszenie mogłoby zakończyć swoja działalność w zasadzie gdyby teraz, w okresie sprzedaży karnetów znów dało się wyrolować.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.07.2014, 16:50
Klub (S.A.) napisał że nie przyszli kibice (SKWK) zaproszeni na posiedzenie RN w dniu 11 lipca i że nadal klub czeka na dialog.
a SKWK pisze że to kłamstwo bo oni przyszli .... wprawdzie 2 lipca ale co to ma do rzeczy ....
i jeszcze ten ubecki zwyczaj nagrywania bez ostrzeżenia i szachowania opublikowaniem jak mniemam poufnych rozmów ....
ale to nic nowego już raz SKWK upubliczniło co mówił Bednarz w rozmowie z SKWK ... kiedy błagając o spokój na derbach "dopuścił" race chyba na Zawiszy.

Panowie z SKWK słyszeliście coś o zasadach takich rozmów ?

dla mnie smarkateria i żenada
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Malaki
Member

Od: 11.2011

Stary 16.07.2014, 16:53
Do Mario Nh :
S.A. nie napisało nic o wcześniejszych spotkaniach tylko, że 11.07 nikt ze strony SKWK się na takowym nie pojawił. W związku z tym, użycie argumentu - "Jeżeli Panowie Ryszard Pilch i Mirosław Pawełczyk mają amnezję i nie pamiętają o spotkaniu (dnia 02.07.2014) itd.itd." - dla mnie jest oczywistym szantażem. I takiej postawy nie ogarniam w publicznej debacie. Chyba już się jasno wyraziłem?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 16.07.2014, 16:58
A co się kur.... dziwicie ze 11nikt się nie pojawil na spotkaniu....
Skoro do 7 lipca wielki Pilch i jego badna mieli dac odpowiedz a olali znowu wszystko to olani zostali i Oni...

PS. Do kolegi Grantara...
Tobie się dobrze rzucilo już na glowe...
Ubecki to ten klub się roni przy takim zarzadzaniu...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2014, 17:24
raindog napisał(a):Wyświetl post
To, że mi się obrywa, to mogę zrozumieć. ...w końcu mam inne zdanie niż Ty. Ale Witek, który w zasadzie tylko stwierdził - ja chodzę wraz ze znajomymi?
Nie no, sorry, Witek ostro się produkował do czasu aż wyszła śmieszność jego tekstów o kibolach zastępowanych przez elitę stadionową.

A dlaczego o Tobie wspomniałem? Bo jesteś aktywny, pierwszy do krytyki SKWK, ale - no właśnie... Na ile konstruktywna jest ta krytyka?
SKWK podjęło dialog, było na spotkaniu, rozmawiało. To jest konkretne działanie.

Zadałem proste pytanie: jeżeli SKWK jest złe, jeżeli się myli, to czy są jakieś realne działania które podjęliście?

FraMat - no i? Ja nie jadę po SKWK przy każdej okazji. Może dlatego, że bliższe mi są ich argumenty? A może - ponieważ nie lubię policji na stadionie (bez niej też czuję się bezpieczny)? A może dlatego, że łysa pała poleciała sobie po całości z zakazami? Kto wie?

Jesteś zabawny - zachowujesz się, jakbyś odkrył nie wiadomo jaką tajemnicę w czymś, co przecież jawnie napisałem.

Ale skoro ciebie reprezentuje zarząd, to z łaski swojej nie odcinaj się później od działań Bednarza, jakkolwiek głupie by one nie były (klasyczne: "nie popieram Bednarza, ale...").

Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Co szkodzi by przy wódce i panienkach porozmawiać z kontrahentem o formie zapłaty za kable?
Zgodzi się to się zgodzi, nie to nie. Wyśmieje to wyśmieje, nie wyśmieje to nie wyśmieje.

http://bizneslogistyka.pl/2014/05/te...cuje-przy-f1/\
Wybacz, ale sugerowanie, że dzięki UFA Ferrari się nami interesuje jest... Głupie.
Sugerowanie, że taka agencyjka ma na tyle rozległe kontakty też do rozsądnych nie należy. Umówmy się - to jest trzecia liga, reprezentują kluby z niemal zerową wartością marketingową (i tak, dotyczy to również Wisły). Ja rozumiem KIA Motors, albo jakiegoś chińskiego producenta skuterów, ale nie markę chcącą być kojarzoną z luksusem, bogactwem i klasą.

A współpraca przy F1 (jako jedna z baaardzo wielu firm) ma się nijak do sponsoringu naszego klubu. Nijak ma się też do UFA. TeleFonika dostarcza kable w mnóstwo miejsc.

Po prostu nie rozumiem czasem skąd wy bierzecie te pomysły.

m_abg napisał(a):Wyświetl post
Zastanawiam się po co w ogóle to oświadczenie SSA, chyba tylko po to by zaognić sytuację.
Mnie to wygląda na element walki wewnętrznej w S.A., ew. na dworze Cupiała.

Umówmy się - konflikt jest na rękę Jacusiowi, bo odsuwa w czasie merytoryczną ocenę jego działań i nieuchronnego kopa w dupę z tym związanego. Koleś na mniejszą skalę stosuje znaną i bardzo skuteczną w Polsce metodę problemu zastępczego. Od dawna stosuje ją rządząca nami sitwa. Problemem były m.in. a to kastracja pedofilów (zero konkretów), a "to kibole" (ekhm...), a ostatnio w akcie desperacji - aborcja i walka z Kościołem (tu SLD powinno było oskarżyć PO o jawny plagiat).

Całość może się wydawać bez sensu z punktu widzenia Wisły, ale to wskazuje na rzeczywiste motywy.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.07.2014 o godz. 19:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
m_abg
Member

Stary 16.07.2014, 17:32
Czego tu nie rozumieć. Wisła SSA opublikowała oświadczenie, które miało na celu pokazanie, że oni dążą do dialogu,a źli kibice mają ich w dupie. SKWK ukazało natomiast w swoim oświadczeniu, że rozmowy mają miejsce (ciekawe czemu o tym nie poinformowała SSA w oświadczeniu) propozycje są znane, miała być odpowiedź a jej nie było, to o czym oni jeszcze chcą rozmawiać. Zastanawiam się po co w ogóle to oświadczenie SSA, chyba tylko po to by zaognić sytuację.
Ostatnio edytowane przez m_abg : 16.07.2014 o godz. 17:34.
ZAWSZE NAD WAMI!!!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.07.2014, 17:46
Zadałem proste pytanie: jeżeli SKWK jest złe, jeżeli się myli, to czy są jakieś realne działania które podjęliście?
Ale jakie działania i po co?
Bednarz już i tak wyraża swój sprzecwi wobec niektórych działań skwk. Po co ja jeszcze mam więc podejmować jakieś dodatkowe działania? Niby po co? Żeby Bednarza przekonać, że skwk jest fajne skoro moim zdnaiem nie jest?
FraMat - no i? Ja nie jadę po SKWK przy każdej okazji. Może dlatego, że bliższe mi są ich argumenty? A może - ponieważ nie lubię policji na stadionie (bez niej też czuję się bezpieczny)? A może dlatego, że łysa pała poleciała sobie po całości z zakazami? Kto wie?
No i?
Co chciałeś przez to powiedzieć?
Popierasz skwk, Twoja sprawa.
Mnie akurat z nimi nie po drodze.

Jesteś zabawny - zachowujesz się, jakbyś odkrył nie wiadomo jaką tajemnicę w czymś, co przecież jawnie napisałem.

Ale skoro ciebie reprezentuje zarząd, to z łaski swojej nie odcinaj się później od działań Bednarza, jakkolwiek głupie by one nie były (klasyczne: "nie popieram Bednarza, ale...").
Zarząd reprezentuje Wisłę.
Nie odcinam się od działań Bednarza.
Na razie pasuje mi wszystko, co robi.
Zastrzegam sobie, oczywiście, prawo do wycofania poparcia dla działań Bednarza, kiedy zacznie działać głupio. Na razie, jak dla mnie jest OK.
Dlatego nie mam potrzeby, jako "nowe ABG", co tak prześmiewczo nazywasz, z Bednarzem dyskutować. Pewnie dlatego nie jestem bezpośrednim uczestnikiem tego "dialogu społecznego".
A co dziwnego z tym, że RN i Zarząd chcą dyskutować z skwk? W końcu skwk reprezentuje interesy częsci kibiców Wisły i to interesy w dużej mierze sprzeczne z interesami właściciela.
Nie jest to jednak powód do jakiegoś wywższania skwk i jego nobilitacji.
Z góry przepraszam za drastyczne porównanie, które jest tylko przykładem i żeby nikt nie czuł się urażony:
- z terrorystami też się negocjuje.

Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 16.07.2014, 17:47
Oj zaczęła się pojawiać kupa w majtach przed sezonem gdy okazuje się,że na stadionie będzie wielka pucha.Ze złymi kibolami/ bandytami chcą rozmawiać? Po co? Przecież teraz jest bezpieczeństwo na trybunach a juz niedługo mają sie dzięki temu bezpieczeństwu pojawić karmiące kobiety ze swoimi dziećmi. Oj szybko zeszli na ziemię Teraz z nimi ugrać trzeba tyle,zeby się pięć razy następnym razem zastanowili zanim zaczna walczyć z fanatykami! Pomalutku , spokojnie... nasze miasto, nasze zasady ps. jak zapisy na łęczną ? Dużo osób chętnych?
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 16.07.2014 o godz. 17:50.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.07.2014, 17:52
Tak dla informacji w czasie jakichkolwiek negocjacji każdy ma prawo poprosić partnera w dyskusji o zgodę na nagrywanie negocjacji. Nie ma w tym nic dziwnego i nic ubeckego.

Dla mnie ciekawe jest że właśnie dziś te oświadczenia się ukazały.

I jeszcze jedne negocjacje lubią ciszę. Jeśli panowie z obu stron naprawdę chcą się dogadać to niech k..wa mać zamilkną w przestrzeni publicznej.

Powtórzę po raz setny jeśli Wisła ma być jakąkolwiek siła to na stadionie potrzebni są pikniki, ,,kobiety karmiące dzieci", przygodni widzowie, ultrasi, ludzie z C, panowie w z loży Vip, dzieci ze szkół, turyści będący przejazdem w Krakowie , studenci itd.

Mamie się że jedni bez drugich dadzą sobie radę jest działanie przeciw Wiśle i bufonadą
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 16.07.2014 o godz. 18:00.
Odpowiedz cytując
radek2323
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 16.07.2014, 18:06
"Nie odcinam się od działań Bednarza.
Na razie pasuje mi wszystko, co robi."

FraMat

Bez komentarza Cytat roku Ja p......
SERCE W BIELI KREW W BŁĘKICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE!!!

Quo vadis Wisło?
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 16.07.2014, 18:26
Mielcarski to nawet nie nadaje się do komentowania meczów w studiu a co dopiero do funkcji prezesa klubu.
Odpowiedz cytując
wislak2214
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 16.07.2014, 18:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Mielcarski to nawet nie nadaje się do komentowania meczów w studiu a co dopiero do funkcji prezesa klubu.
Pewnie Ty byś sie nadawał w 100 %
Odpowiedz cytując
staszek2309
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 16.07.2014, 18:40
Jeżeli moderatorowi na forum odpowiada dawanie zakazów komu popadnie to ja nie mam pytań.
Człowieku, w swoim zacietrzewieniu i umaralnianiu innych przeszedłeś sam siebie.
Fra Mat
Od pewnego czasu czytam Twoją pełną uprzejmości wymianę zdań z Wolfym. Niestety, coraz bardziej brakuje Ci argumentów. A już stwierdzenie, że wszystko co robi Bednarz Ci do tej pory pasuje to mistrzostwo świata. Zamiast bawić się w moderatora, otwórz forum wielbiące prezesa. Problem w tym, że tam nie będzie miał Cię kto czytać. A tutaj jesteś ważny i możesz pouczać innych.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 16.07.2014, 18:46
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości możesz napisać dlaczego się wg Ciebie nie nadaje?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Stary 16.07.2014, 18:57
staszek2309 napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli moderatorowi na forum odpowiada dawanie zakazów komu popadnie to ja nie mam pytań.
Człowieku, w swoim zacietrzewieniu i umaralnianiu innych przeszedłeś sam siebie.
Fra Mat
Od pewnego czasu czytam Twoją pełną uprzejmości wymianę zdań z Wolfym. Niestety, coraz bardziej brakuje Ci argumentów. A już stwierdzenie, że wszystko co robi Bednarz Ci do tej pory pasuje to mistrzostwo świata. Zamiast bawić się w moderatora, otwórz forum wielbiące prezesa. Problem w tym, że tam nie będzie miał Cię kto czytać. A tutaj jesteś ważny i możesz pouczać innych.
Rozumiem, że masz swoje zdanie, którego się trzymasz?
Wyobraź więc sobie, że ja także je mam. Jako user, a nie jako moderator.
I wyobraź sobie, że moderator to nie ktoś, kto najwięcej skacze na C, tylko ten, kto ma pilnować, by ludzie na forum przestrzegali pewnych zasad.

Dla mnie, jako usera, to skwk sprowokowało Bednarza swoimi racami w czasie meczu z Ruchem. A że skwk postanowiło nie współpracować z klubem w znalezieniu odpowiedzialnych za ten wybryk (oczywiste jest, że spośród członków skwk) to działanie Bednarza musiało być takie, jakie było.

Teraz dowiadujemy się, że RN i zarząd próbują z skwk się dogadać. Czy też skwk z RN i Zarządem.
To dobra wiadomość.
Pozostaje mieć nadzieję, że dogadanie się nastąpi na racjonalnych zasadach.

To jest moje prywatne zdanie (usera nie moderatora), z którym nikt nie musi się zgadzać. Jednak mam prawo je przedsatwiać tak samo jak Ty.
Mam prawo nie lubić skwk jak Ty nie lubisz Bednarza.
Mam prawo popierać działania Bednarza, kiedy uważam je za słuszne, tak samo jak Ty masz prawo popierać działania skwk jeśli uważasz je za sluszne.

Tu jest forum kibiców. Wszystkich.
Także tych, którzy nie korzystają z forum skwk.

Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 16.07.2014, 19:01
Co do poszukiwania sponsora na koszulki - oby tylko nie była to plotka kontrolowana, dzięki której Bednarz kupuje czas na zorganizowanie kasy na spłatę zaległych wynagrodzeń...
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 16.07.2014, 19:02
Cytat:
(oczywiste jest, że spośród członków skwk)

Woo Hoo! Dowody?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Stary 16.07.2014, 19:38
Po prostu nie rozumiem czasem skąd wy bierzecie te pomysły.
W sumie się zgadzamy - szanse na napis 'ferrari' są zerowe.
Byłyby dokłądnie zerowe gdyby nie plotka. Teraz można mieżyć je realnie w promilach, co i tak jest zero. Co więcej - wydaje mi się że byłby to zwyczanie wstyd dla takiej marki jak Ferrari jeśliby się zgodziła sponsorować klub który ma realną wizję bankructwa.

Natomiast jak mogę pofantazjować i szukać powodu dla którego mogłoby być to realne, obstawiłbym jakiś rodzaj optymalizacji podatkowej. Panowie np. mogliby się dogadać że cena za kable jest niższa o wartość sponsoringu firmy X w Wiśle. Wtedy pieniądze do Wisły nie idą przez TF, dług nie wzrasta etc etc. Biznes to biznes. Jak mamy płatność za ośrodek w Myślenicach rozłożoną na 36 rat z czego ostania to 50% kwoty to rożne cuda zdarzyc się mogą.

Natomiast bezsprzecznie jest jakiś ruch w interesie. Kto go zrobił? Bednarz? Cupiał? UFA? Nie ma co jeszce dzielić skóry na niedzwiedziu ale jeśli po Totolotku będzie sponsor na koszulki wtedy stety albo niestety będzie trzeba zapisac wynik na konto UFA. W końcu marketingu nie mamy.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 16.07.2014 o godz. 19:43.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 16.07.2014, 19:43
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Natomiast bezsprzecznie jest jakiś ruch w interesie.
Eeeee - nie? Jest tylko masa plotek, jak co roku przed sprzedażą karnetów?
Chyba, że Totolotek,, ale tego typu kontrakty to nic wielkiego (w sensie - wcześniej też takie podpisywaliśmy).

FraMat - cieszę się, że się rozumiemy

Grantar napisał(a):Wyświetl post
Tak z ciekawości : dżentelmeni z SKKW poprosili ?
Idź do nich i zapytaj
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.07.2014 o godz. 19:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 16.07.2014, 19:44
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Tak dla informacji w czasie jakichkolwiek negocjacji każdy ma prawo poprosić partnera w dyskusji o zgodę na nagrywanie negocjacji. Nie ma w tym nic dziwnego i nic ubeckego.
Tak z ciekawości : dżentelmeni z SKKW poprosili ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 16.07.2014, 19:48
Ciekawe:

"Z powodu trwającego bojkotu do Łęcznej nie dane nam będzie jechać, sektor gości będzie świecił pustkami, ale być może już niebawem będzie co świętować!"
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 16.07.2014, 19:49
Nie byłem nie wiem, ale wiem że tak możliwość istnieje i jest praktykowana.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów