The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.07.2014, 19:03
Ciekawa hipoteza :
Cytat:
Stanisław Janecki ‏@St_Janecki 20 min.
HGW przyznała na konferencji, że przed udaniem się do prof. Chazana pacjentka doskonale wiedziała, w jakim stanie jest dziecko. Prowokacja?

Rafał A. Ziemkiewicz ‏@R_A_Ziemkiewicz 4 min.
@St_Janecki pisałem już w sobotę, dla mnie PO ewidentnie ucieka w wojnę religijną A dlaczego niby zwolnienie prof. akurat dziś?

Stanisław Janecki ‏@St_Janecki 2 min.
@R_A_Ziemkiewicz Wszystko z premedytacją zaplanowane. A potem wakacje i bujaj się narodzie.
https://twitter.com/St_Janecki
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.07.2014, 22:07
Dla panów od "majątków narodowych"

O to są skutki waszych majątków narodowych.

Cytat:
Ani darmowy, ani tani, za to kiepski jest podręcznik do edukacji wczesnoszkolnej, przygotowywany w MEN. Za piarowskie gierki minister edukacji Joanny Kluzik-Rostkowskiej zapłacimy bowiem wszyscy, najwięcej ci, którzy mają już dzieci w szkole - pisze na portalu Interia.pl, Katarzyna Olejarczyk.

Szkoły zamówiły ponad pół miliona darmoych elementarzy
Kto naprawdę zapłaci za podręczniki dla pierwszaków?
Dotychczas na zestaw książek dla pierwszoklasisty rodzice musieli wydać około 200 zł. Plus koszt podręcznika do angielskiego, powiedzmy 70 zł. Darmowy podręcznik wcale nie będzie tańszy, a koszt jego zakupu odczują rodzice, którzy mają dzieci w klasach innych niż pierwsze.
Wydawnictwa wstrzymały się z drukiem książek dla pierwszaków, a podniosły ceny zestawów dla klas drugich i trzecich - mówi kierownik księgarni aksiazka.pl z nowohuckiego Osiedla Teatralnego, Jerzy Wyczesany. Najdroższy kosztuje u niego 280 zł. To o 10-15 proc. więcej niż przed rokiem.
Każdy pierwszak otrzyma z ministerstwa dotację - 140 zł na podręcznik, 50 zł na materiały ćwiczeniowe, 25 zł na podręcznik do języka angielskiego.
Zatem za około 10 zł mniej niż przed rokiem, zostanie wyposażony w książki, które będą mu służyć przez kolejne 10 miesięcy. Nie wiadomo jednak, jak takie zestawy będą kompletowane - pozostaje to w gestii szkół, w księgarniach nie ma jeszcze żadnych ćwiczeń dostosowanych do nowego podręcznika.
Kolejnym gestem MEN jest 25-złotowe dofinansowanie do zakupu książki do angielskiego. Sprawdziliśmy w księgarni ceny podręczników. Najtańszy, wydany przez Nową Erę "My World" kosztuje 63 zł, najdroższy jest Pearsona "Discover English" za 85 zł. Średnio komplet książek do angielskiego (podręcznik i ćwiczenia) kosztuje 70 zł. Zapachniało jałmużną, taką pod publiczkę.
Przy okazji sprawdziłam w księgarni ceny podręczników, niezbędnych na kolejnych etapach edukacji. Dziecko w gimnazjum to wydatek od 320 do 450 zł, w liceum 500-600 zł. Księgarze alarmują, że z roku na rok są one coraz droższe.

Grupowe zwolnienia przez darmowe podręczniki?

Minister Kluzik-Rostkowska podała, że w tegorocznym budżecie na zakup "bezpłatnych" podręczników zarezerwowano 75 mln zł. Według planów ministerstwa od 2017 roku wszystkie książki będą darmowe.
Jeśli do ceny tych nowych, wspaniałych podręczników doliczymy urzędnicze koszty przeprowadzenia całej tej operacji - wysyłanie zamówień, drukowanie, logistykę, pienia odpowiednich rzeczników etc., okaże się, jaka jest rzeczywista stawka tej przedwyborczej zagrywki. Ale któż miałby interes takich podliczeń dokonywać!
Ta huczna akcja uderzy po kieszeni rodziców - bo to oni w istocie sfinansują "darmowe" podręczniki, księgarzy, drukarzy oraz wszystkich, którzy płacą podatki. Emerytów także. Straty liczą też wydawnictwa i protestują coraz głośniej przeciw "próbom nacjonalizacji edukacyjnego rynku wydawniczego w Polsce".
Przede wszystkim na tej zabawie ucierpią dzieci, bo będą się uczyć ze słabej książki. "Przygotowany w pośpiechu rządowy podręcznik wygląda jak tania chińska tandeta. Jest nie tylko straszliwie banalny, infantylny i nieestetyczny, ale ma również ogromne braki metodologiczne" - tak dzieło "ministerstwa edukacji" puentuje prof. Bogusław Śliwerski, przewodniczący Komitetu Nauk Pedagogicznych PAN ("Do Rzeczy" nr 28/076).
Co ciekawe, szkoły niepubliczne w ogromnej większości nie zdecydowały się na wprowadzenie na listy podręczników elementarza opracowanego przez MEN.

Czytaj więcej na http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...ampaign=chrome
I to jest tylko kropla w morzu, zresztą co było już zapowiedziane bardzo dawno... zgadnijcie przez kogo
Głosujcie ->płaćcie -> ratujcie majątek narodowy
Ostatnio edytowane przez palikot : 09.07.2014 o godz. 22:09.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
palikot
Senior Member

Stary 10.07.2014, 00:41
Jak ktoś ma fejsbuka
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 10.07.2014, 19:59
Wczoraj JKM odkrywczo przyrównał żołnierzy sowieckiego GRU walczących na Ukrainie do.....Żołnierzy Wyklętych a dzisiaj desant na tzw. Łączkę przeprowadziły oddziały POstkomuny i przejęły kontrolę nad cmentarzem i wykopaliskami:

http://niezalezna.pl/57192-nowe-info...pn-na-sluzewcu
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 10.07.2014, 20:26
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wczoraj JKM odkrywczo przyrównał żołnierzy sowieckiego GRU walczących na Ukrainie do.....Żołnierzy Wyklętych a dzisiaj desant na tzw. Łączkę przeprowadziły oddziały POstkomuny i przejęły kontrolę nad cmentarzem i wykopaliskami:

Jabys chociaz wiedzial co to jest GRU i jakie to ma powiazanie z postkomna blokujaca odkrycie prawdy na Służewie... Obys wrocil do matrioszki rasiji szybciej niz na zasłużoną emeryture.
Ostatnio edytowane przez sanderuss : 10.07.2014 o godz. 20:43.
palikot
Senior Member

Stary 10.07.2014, 23:53
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

Sam JKM znalazł chwilę i na moją prośbę powiedział parę słów o tobie:
Cytat:
"Absolutnie nie jestem rusofilem – jestem polonofilem. Natomiast uchodzę za rusofila, ponieważ w Polsce człowiek, który zajmuje wobec Rosji pozycję centrową, uchodzi za rusofila. Tak po prostu jest w tym kraju pełnym rusofobii, która ma oczywiście uzasadnienie historyczne. Ja, w odróżnieniu od wielu Polaków, mam do Rosji stosunek zupełnie obojętny – taki sam jak do każdego sąsiada. W każdej chwili jestem gotów z Rosją zawrzeć sojusz, tak samo jestem gotów Rosji wypowiedzieć wojnę, jeżeli będzie się to Polsce opłacało.
(...) Ja też dla dobra Rosji bym ją podzielił na kilka państw, bo my, liberałowie uważamy, że małe jest piękne, a poza tym lubimy wolną konkurencję, więc konkurencja pomiędzy państwami rosyjskimi (proszę nie zapomnieć o rywalizacji Moskwy i Sankt Petersburga!) byłaby bardzo ciekawa.
(...) Rosja jest, jaka jest. Dla Polski i dla Rosji byłoby lepiej, gdyby była podzielona, ale my jej nie podzielimy i w tej chwili nie widzę sensu dyskusji nad tym tematem. Mamy za mało siły. Właściwie Polska obecnie po prostu nie jest w stanie „traktować Rosji” w żaden sposób. Z Rosją trzeba się zwyczajnie liczyć. I podchodzić do niej bez uprzedzeń.
(...) To ich podstawowy problem. I to nie ma nic wspólnego z rusofilią. Obiektywna ocena gracza. Podziwiałem Stalina, który mając państwo cztery razy słabsze niż USA, grał z Amerykanami jak równy z równym – i czasem wygrywał. Jeśli Belzebub wygrywa w szachy z Orifielem, to trzeba podziwiać Belzebuba – co nie znaczy, że trzeba z nim sympatyzować.
Tzw. centroprawica (której poglądy na Rosję Pan w dużej mierze podziela) jednocześnie Rosją pogardza i panicznie się jej boi. Schizofrenicy nie powinni mieć wpływu na politykę państwa..."
http://www.rp.pl/artykul/9157,112457...kkego.html?p=1

Przewiduję już ripostę Gwiaździstego:

"JKM liże Rosji dupę bo podziwia Stalina
lub
"JKM robi putinowi Laskę, bo chce zawrzeć z nimi sojusz"

Schizofrenicy. hahahaha On jest niesamowity
Ostatnio edytowane przez palikot : 10.07.2014 o godz. 23:59.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
palikot
Senior Member

Stary 11.07.2014, 13:30
Janusz Korwin Mikke dotrzymuje słowa! I bije sługusów Rosji!
Cytat:
Korwin-Mikke uderzył Michała Boniego w twarz

"Spotkanie posłów do PE w MSZ: powiedziałem 'dzień dobry' posłowi Korwin Mikkemu, uderzył mnie w twarz. To nie jest normalne!!" - napisał na swoim Twitterze europoseł PO Michał Boni. "Z pokorą przyjmuję ataki, ale jest granica!" - dodał po chwili.

Michał Boni zaznaczył, że rozważy podjęcie kroków prawnych po tym zdarzeniu. Na antenie TVN24 tłumaczył także, że Korwin-Mikke powiedział mu, że czuje się urażony, za rzekomy atak w 1991 roku.

- Ja swoje sprawy wyjaśniłem w 2007 roku i przeprosiłem. To nie jest tak, że będę nieustannie każdego przepraszał. To zdarzenie było zaskakujące. To jest nie do zaakceptowania - dodał europoseł PO.
Korwin-Mikke na antenie TVN24 tłumaczył z kolei, że wcale nie uderzył Boniego, tylko "tak symbolicznie go spoliczkował".

Europoseł Kongresu Nowej Prawicy spełnił "obietnicę" jaką złożył miesiąc temu na łamach jednego z tygodników.
- Gdy się nawinie, dostanie w zęby - zapowiadał Janusz Korwin-Mikke w czerwcu w rozmowie z tygodnikiem "Do Rzeczy". Takie nastawienie wyjaśniał: "Gdy zrobiłem ustawę lustracyjną, on pojawił się na mównicy sejmowej, nazwał mnie idiotą i oszołomem, że mogę go podejrzewać. Parę lat później przyznał się, że był agentem. Nie przeprosił mnie, więc gdy go spotkam, dam mu w mordę. Stanie się to pewnie w Parlamencie Europejskim".

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/tylko-u-nas/...ampaign=chrome
Brawo! Jedyny polityk, który dotrzymał słowa! Szacunek!

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.07.2014, 13:32
Dla przypomnienia wywiad :
https://www.youtube.com/watch?v=J9bzDy8UDqk
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.07.2014, 13:33
Jak Korwina nie traktuję zbyt poważnie, to chciałem mu podziękować za to, co zrobił Boniemu- tak powinno się traktować zdrajców i sprzedawczyków.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 11.07.2014, 13:44
A debil boni poszedł się jeszcze tym pochwalić do mediów

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
palikot
Senior Member

Stary 11.07.2014, 13:50
Tweet Migalskiego bezcenny
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 11.07.2014, 13:51
Korwin wymiata,szacun! , a agencina boni jeszcze się chwali że dostał z liścia, a może jak zwykle donosi...?
Ostatnio edytowane przez kerim1906 : 11.07.2014 o godz. 14:04.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 11.07.2014, 14:21
Korwin rządzi !

palikot
Senior Member

Stary 11.07.2014, 19:28
hehehehe
https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 12.07.2014, 17:10
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 13.07.2014, 14:04
hubert.fan napisał(a):Wyświetl post
Korwin rządzi !

[...]
Zwykły policzek. Tak rozmawiają mężczyźni. Cioty biegną ze skargą do mamusi.
Zimą czy jesienią (Mikke teraz nie nosi rękawic), Boni mógłby dostać rękawicą w twarz.
Tradycja szlachecka ale skąd Boni może o tym wiedzieć.
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 13.07.2014, 16:24
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
cała prawda całą dobę , wystarczy opuścić że to tylko cytacik z oświeconego ministra czy tam ministerki
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 15.07.2014, 12:20
Nie dajmy się ogłupić. Tylko Premier Tusk jest szanowanym politykiem na arenie światowej, nie tylko europejskiej. Proszę mi powiedzieć gdzie zapraszany jest Kaczyński? Prawda jest taka drodzy państwo, że pan premier Tusk to wielki kreator polskiej polityki oraz polityki europejskiej, oczywiście wraz z panią Merkel. Teraz szkalują, ale za jakiś czas będą panu premierowi Tuskowi pomniki stawiać. To człowiek mądry, ideowy, niepatrzący na swoje korzyści, czy korzyści Platformy Obywatelskiej, ale na interes Polski i Polaków. Ludzie czy nie widzicie, że Platforma wraz z naszym premierem i prezydentem oraz ministrem MSW to jedyne osoby godne zaufania na całej scenie politycznej? Nie widzicie, że robią wszystko by społeczeństwu żyło się dostatnio. Wolę, by rządził Tusk i żyć w dostatnim i dobrze zarządzanym kraju. Przecież wzrost gospodarczy i dobrobyt, jaki mamy po roku 1989, to zasługa ludzi związanych z Platformą Obywatelską, a wcześniej z Unią Wolności i Unią Demokratyczną i ROADem! Członkowie Platformy Obywatelskiej, którzy sterują państwem, to ludzie z najwyższymi kompetencjami. Już mam dość wpisów ludzi z PiS, którzy są aferzystami. Platforma stara się wyprowadzić kraj z długów, w jakie wpędził nas PiS, gdy ministrem finansów była Zyta Gilowska. Zobaczcie jak kraj rozkwita za rządów Platformy Obywatelskiej: mamy autostrady, mamy metro, mamy nowe stadiony, przychodzi do Polski kapitał zagraniczny. Przychodzi, bo widzi, że u steru są kompetentni i wiarygodni ludzie. Ludzie, którzy zawsze dotrzymują obietnic. Proszę was o odrobinę refleksji - zacznijcie myśleć propaństwowo i w przyszłych wyborach oddajcie swój głos Platformie Obywatelskiej. W przyszłości nie warto marnować swojego głosu na partie, którym zależy tylko na stanowiskach. Dlatego gromkie nie mówimy: PiS, PSL i Korwin-Mikkemu. Widzę, że jesteście nieoczytani i nie słuchacie programów informacyjnych. Włączcie sobie tvn24 i wszystkiego, co wam napisałem dowiecie się Z konferencji prasowych organizowanych przez premiera, pana prezydenta Komorowskiego i np. pana ministra Szczurka. Uważam, że pan Szczurek jest genialnym ministrem finansów, bo Polski (jako jedynego kraju!) nie dotknął kryzys. Faktem jest, że ceny odrobinę wzrosły, ale nie oszukujmy się: płace też rosną. Jaka była średnia krajowa 7 lat wstecz a jaka jest dzisiaj? Temu chyba nikt nie zaprzeczy. Przypomnijcie sobie jak ceny rosły za czasów Kaczyńskich! Czytając niektóre wpisy na FB widzę że niektórzy tylko opluwać umieją, bez żadnych argumentów. Ale to jest przypadłość PiS i jego niedouczonych prostych zwolenników. Bądźcie uczciwi wobec siebie i innych i odpowiedzcie na te pytania:
1.- Czy przez ostatnie 7 lat nie żyje wam się lżej?
2.- Czy nie jest tak, że w budżecie domowym po każdym miesiącu możecie więcej odłożyć?
3.- Czy nie widzicie, że w końcu nasi rządzący jakoś prezentują się w mediach są dobrze ubrani ładnie i mądrze się wysławiają?
4.- Czy nie pamiętacie tego sukcesu gdy, premier Tusk wraz z PO rządził całą Unią Europejską, oczywiście z panią Merkel, a to ogromnie podnosi wizerunek Polski na zewnątrz?
5.- Czy nie widzicie, że Platforma Obywatelska jest to jedyna partia, której dobro Polski i Unii Europejskiej leży na sercu bardziej niż własne interesy?
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2014, 12:28
Tak czytam ten wpis i nie wiem czy sobie jaja robisz czy piszesz poważnie.
Ostatnio edytowane przez Coglin : 15.07.2014 o godz. 12:46.
Wisła Kraków
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 15.07.2014, 12:34
Postanowiłem się skupić i zastanowić się jak ta nasza Polska się jednak zmieniła pod rządami PO i przelałem to w formie posta na forum.
Ostatnio edytowane przez uposledzony_ale_kumaty : 15.07.2014 o godz. 12:36.
jelonek666
Junior Member

Od: 07.2006

Stary 15.07.2014, 12:34
jaja se robi
AYALA
Senior Member

Stary 15.07.2014, 13:19
jelonek666 napisał(a):Wyświetl post
jaja se robi
Albo ktoś sie włamał na Jego konto, bo taka zmiana o 180 stopni jest bardzo dziwna
Coglin
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.07.2014, 13:26
uposledzony_ale_kumaty napisał(a):Wyświetl post
Postanowiłem się skupić i zastanowić się jak ta nasza Polska się jednak zmieniła pod rządami PO i przelałem to w formie posta na forum.
Czyli pisałeś poważnie.
1, 2, 3, 4 - nie.
5 - NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kiedyś głosowałem na PO.
Ale teraz to bym najchętniej wziął jakąś lagę i tych wszystkich s....ysynów z PO, PiS, PSL, SLD i resztę pognał przez Polskę do jakiegoś kamieniołomu. Jeszcze w każdej miejscowości musieli by przepraszać za to, że dbają tylko o własne kieszenie, a całą resztę mają gdzieś.
Wisła Kraków
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 15.07.2014, 15:03
kamikaze napisał(a):Wyświetl post
KNP oskarża PiS o naigrywanie się z ofiar wołyńskiego ludobójstwa

Więcej tutaj: http://www.kresy.pl/wydarzenia,spole...o-ludobojstwa#
A czy kresy.pl to nie portal ten od Giertycha?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
palikot
Senior Member

Stary 15.07.2014, 15:12
Coglin napisał(a):Wyświetl post
Czyli pisałeś poważnie.
1, 2, 3, 4 - nie.
5 - NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kiedyś głosowałem na PO.
Ale teraz to bym najchętniej wziął jakąś lagę i tych wszystkich s....ysynów z PO, PiS, PSL, SLD i resztę pognał przez Polskę do jakiegoś kamieniołomu. Jeszcze w każdej miejscowości musieli by przepraszać za to, że dbają tylko o własne kieszenie, a całą resztę mają gdzieś.
ironią wali
to stary pisowiec z tego tematu

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 15.07.2014, 20:14
palikot napisał(a):Wyświetl post
ironią wali
to stary pisowiec z tego tematu
Nam, starym PiS-owcom już tylko gorzki humor pozostał, po tym co oświecona Polska A nam w wyborach kilkukrotnie zafundowała.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sanderuss
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2006

Stary 16.07.2014, 15:25
https://www.youtube.com/watch?v=hMcAe2Q71Bs

JKM uzywa slowa na N. zeby nie bylo to slowo dopiero niedawno zostalo zaklasyfikowane jako "politycznie niepoprawne". Nikt nie zauwazyl ze sens byl o zgubnosci placy minimalnej na gospodarke.
palikot
Senior Member

Stary 16.07.2014, 16:06
Mam takie wrażenie jakbym Donalda słyszał z ust Kaczyńskiego: "nie da się", "tak musi być", "wszystko jest dobrze" "proszę tak nie mówić, że jest źle" ale to moje wrażenie, nie wiem jak inni
Ostatnio edytowane przez palikot : 16.07.2014 o godz. 16:16.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
AYALA
Senior Member

Stary 16.07.2014, 16:51
ciekawe czy jeszcze gdzieś w Unii wożą na pace cięzarówki ludzi do roboty jak w POlsce
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artyk...a-pace-40-osob

w teoretycznym państwie wszytsko możliwe jak widać
Ostatnio edytowane przez AYALA : 16.07.2014 o godz. 16:56.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów