The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2014, 21:57
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Zaraz zaraz jaliensa nie ma, ilieva nie ma, genkova nie ma, chavez na wypożyczeniu, lameya nie ma, Holendrów nie ma!!!?
Wrócą .. będzie kasy po uszy i LM ..
głupi Bednarz oszczędza .....
a recepta taka prosta.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 10.07.2014, 22:48
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Hmmm, przy Reymonta 22? Tam gdzie była na długo, długo przed nim? W tym samym miejscu będzie również długo po nim. Przestań żyć przeszłością, a zacznij przyszłością. Ona nie przedstawia się w zbyt kolorowo i to mnie jako kibica martwi.

PS. Mój post również został usunięty, w którym tam stwierdziłem, że za obecną sytuację całą winę ponosi właśnie Cupiał. Czy to już też się robi tutaj zakazane?

była w momencie dużego marazmu, pałętała się między 1 a 2 ligą, a ostatnie mistrzostwo zdobyła w 78 roku. Tam była. Może i przez najbliższe 50 lat nie osiągniemy tyle sukcesów ( na krajowym podwórku) ile w ostatnich 17 latach z Cupiałem, ale czy było warto ? to pytanie powinno być retoryczne, ale jak widać nie jest. Przykre.
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 10.07.2014, 22:57
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Wrócą .. będzie kasy po uszy i LM ..
głupi Bednarz oszczędza .....
a recepta taka prosta.
Taa. Wspaniale Bednarz oszczędza .. A w ramach oszczędności zadbał o to aby Wisła skopała finał sezonu wiosną 2012 i w miejsce możliwego 4 miejsca (dajacego gre w pucharch) było 7, a postarał się pięknie o demotywowanie całej ekipy ogłaszając w decydującej fazie rozgrywek, w trakcie sezonu iż z nikim kontrakty nie będą przedłużane i potencjalna kasa z pucharów poszła w las.. Podobnie skopał wiosnę roku bieżącego, nakręcając konflikt z kibicami, rozumiem, że też z podobnym celem, po co nam frekwencja i puchary, lepsze są .. oszczędności.. No tak po co nam korzyści z LE, przecież Ci paskudni Holendrzy mieli to paskudne MP2011 i kw. do LM i LE i wyjście grupy i ok. 4 mln ero z UEFA, a po co to nam, lepsze od kasy z UEFA, lepsze od wysokiej frekwencji, .. są „oszczędności”, bo poprzez nie „wychodzimy na prostą” i już wkrótce będą dzięki nim tylko „kłopoty bogactwa”.
Ostatnio edytowane przez milosz : 10.07.2014 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 10.07.2014, 23:15
SKWK napisał(a):
Dzisiaj ogłoszono coroczny raport na temat finansów w klubach ekstraklasy. Zestawienie przygotowała firma Dellolite, która zajmuje się tego typu podsumowaniami od kilku lat i jest bardzo wiarygodnym źródłem informacji w tym aspekcie. Niestety informacje zawarte w raporcie są dla naszego klubu miażdżące…

Przychody Wisły w okresie 2012-2013 spadły o ponad piętnaście milionów złotych. Biała Gwiazda jest najbardziej nierentownym klubem T-Mobile Ekstraklasy. Co więcej wydatki na pensje piłkarzy, którzy od trzech lat nie potrafią awansować do europejskich pucharów i tym samym zarobić pieniędzy dla klubu pochłaniają 147% wpływów. Idziemy na dno, przy akompaniamencie pustosłowia Jacka Bednarza, który w ten sposób próbuje zdobyć pseudo-autorytet. Ten, kto nie widzi degrengolady naszego klubu powinien jak najszybciej zarejestrować się do najbliższego okulisty…

Wisła jako przedsiębiorstwo po prostu przestaje się już opłacać. Polityka prezesa, która polega tylko na cięciu kosztów doprowadziła klub do ruiny. A nie zanosi się na poprawę stanu klubowych finansów z kilku powodów. Wisła nie ma na trybunach kibiców. Co za tym idzie traci wpływy z biletów, ludzie nie przychodzą na stadion, nie kupują nawet przysłowiowej kiełbasy. Klub łoży również nieustannie trzy miliony złotych na stadion, którego operatorem nie chce zostać żadna firma, bo i po co? Kto chciałby inwestować w prawię pustą żelbetową konstrukcję, na której nie da się zarobić? Dodatkowo brak kibiców powoduje niechęć sponsorów, którzy mogliby przynieść do klubu pieniądze. Bo nikt nie chce, aby logo jego firmy widniało na pustym stadionie. Rozumie to chyba każdy. Każdy, tylko nie prezes Bednarz.

W maju urządzono w Pawilonie Medialnym wielką szopkę, na której zaprezentowano nowego sponsora czyli Totolotka. Nasz złotousty prezes jak zawsze powiedział kilka pięknych słów i cynicznie się uśmiechał, gdyż doskonale zdawał sobie sprawę, że nieco ponad dwieście tysięcy złotych, które trafią na konta klubu z tytułu tej umowy to kropla w morzu potrzeb. Resztę pieniędzy przejmie UFA Sports i kolejny pośrednik. Takie właśnie umowy podpisywał Bednarz. Prawnik z wykształcenia…

Jak wynika ze sprawozdań finansowych za rok 2012 (za rok 2013 Wisła jeszcze nie złożyła, mimo, że termin upłynął 30 czerwca bieżącego roku), które każda spółka akcyjna musi składać do KRS-u działacze Wisły mieli swój pomysł na restrukturyzacje klubu i jego finansów. Piłkarze według planu mieli zająć 5 miejsce w sezonie 2012/2013 i zdobyć Puchar Polski. Tym samym Wisła dostałaby premię za odpowiednią lokatę w lidze, oraz uzyskałby szansę gry w Lidze Europejskiej. Co więcej w sezonie 2013/2014 Biała Gwiazda miała zostać mistrzem lub wicemistrzem, a zyski z gry w europejskich pucharach miały zapewnić nam stabilność finansową. Żadnego z tych założeń jak wiemy nie udało się zrealizować. Kolejnym z elementów procesu restrukturyzacji miało być zwiększenie frekwencji na trybunach, dzięki intensyfikacji działań marketingowych. Warto wspomnieć, że jednym z przykładów takiej działalności, które zostały wymienione w sprawozdaniu była mocna współpraca z SKWK. Jak się to skończyło, wiemy wszyscy. Co więcej klub miał znaleźć sponsora strategicznego i oficjalnego, oraz nawiązać sieć połączeń z partnerami biznesowymi. Tego również nie udało się zrealizować.

Kolejnym zastrzykiem gotówki dla klubu miała być sprzedaż piłkarzy, którym kończyły się kontrakty, a na których dałoby się zarobić. Wytransferowany miał zostać Gordan Bunoza (odszedł za darmo), a także Marko Jovanowic i Osman Chavez, którzy wciąż są naszymi zawodnikami. Jovanowic mimo udanej jesieni wiosną borykał się z kontuzjami, a Chavez wróci do Krakowa we wrześniu. Honduranin nie jest ulubieńcem Smudy, co za tym idzie będziemy mieli jeszcze przez rok na ławce suto opłacanego zawodnika. Ostatnim planowanym transferem z klubu było odejście Cwetana Genkova, ale tej sprawie poświęcimy osobny akapit.

Jesteśmy o krok od bankructwa. To mocna słowa, zwłaszcza, jeżeli przypomnimy sobie ostatnie kilkanaście lat, w których Wisła dzieliła i rządziła polską ligą. Trzeba sobie jednak uzmysłowić, że to już przeszłość. Jacek Bednarz gra na czas, cały czas zwodzi wszystkich, ciągle mówi o cięciu kosztów i mydli oczy kibicom takimi umowami jak ta z Totolotkiem, czy UFA Sports. Tak naprawdę nie ma żadnego pomysłu na to, aby wyprowadzić klub na prostą. To co widzimy ostatnio to apogeum niekompetencji i niegospodarności, z jaką chyba nie mieliśmy jeszcze do czynienia w czasach telefonikowej Wisły. Warto jednak zadać sobie teraz pytanie, czy te działania wynikają z braku umiejętności i wiedzy prezesa, czy raczej z jego cynizmu i złej woli. W maju 2013 podczas spotkania z kibicami Jacek Bednarz obiecał walkę o tytuł w sezonie 2014/2015. Wcześniej w sprawozdaniu finansowym spółki zakładano, że będzie to sezon 2013/2014. I mimo kapitalnej postawy zespołu w rundzie jesiennej, nie udało się wiosną pójść za ciosem. Zbyt szczupła kadra nie wytrzymała trudów sezonu, a mimo teoretycznej szansy nawet na mistrza ostatecznie nie zagra także w eliminacjach Ligi Europy. Tutaj wszystkim kibicom Wisły należy przypomnieć, że zimą do klubu mogło trafić dwóch piłkarzy (lewy obrońca i napastnik) z ligi portugalskiej. Znalazł się nawet sponsor, który miał pokryć pensję tych zawodników. Sprawa jednak utknęła w martwym punkcie. Ktoś, coś znowu przyblokował…

Walka o mistrzostwo, a nawet puchary w tym sezonie wydaje się utopią. Zbroi się na potęgę Lechia, ciekawe transfery zrobił Zawisza, Lech zatrzymał Linettego, co jasno pokazuje, że w Poznaniu mają ochotę dalej tworzyć ciekawy zespół (jednocześnie szanując swoich kibiców). O mocarstwowych zapędach Legii nie ma już nawet co pisać. My tymczasem bierzemy Macieja Sadloka, który co prawda był uznawany za wielki talent, ale w ostatnich dwóch latach w ekstraklasie zagrał dziewiętnaście razy. Te statystyki nie powalają na kolana prawda? Sam Arkadiusz Głowacki w niedawnym wywiadzie przyznał, że celem Wisły będzie pierwsza ósemka, a potem się zobaczy. Nie mamy zespołu na walkę o puchary. Jakikolwiek sukces, a także zysk z punktu widzenia sportowego wydaje się nierealny.

Wisła nie ma pieniędzy, bo nie ma inwestorów. Z naszych informacji wynika, że do klubu zgłosił się bardzo majętny sponsor, który chciał wejść na koszulki Wisły, płacąc za to trzy miliony złotych. Jedynym jego warunkiem było usunięcie z klubu Jacka Bednarza, bo nie chciał po prostu współpracować z tym człowiekiem. W tej chwili być może uda się jedynie sprowadzić dwóch, trzech piłkarzy z Portugalii, za których kontrakty zapłaci. Sponsorem jednak na razie nie zostanie, bo prezesem jest ciągle Bednarz. A nie da się ukryć, że trzy miliony złotych to kwota, która w znaczny sposób podreperowałaby klubowy budżet. Wierzyciele walą już drzwiami i oknami, a sam tak zwany dług wewnętrzny wobec Telefoniki wynosi 90 milionów złotych.

Swoistą wisienką na torcie niech będzie dzisiejszy wyrok Trybunału Arbitrażowego UEFA, który zasądził wypłacenie Cwetanowi Genkowowi 350-400 000 euro z tytułu zaległych pensji. Bednarz nie spłacił swoich zobowiązań wobec Bułgara, który nie tylko odszedł, ale i Wisła musi do tego dokładać. Prawnicze wykształcenie, którym szczyci się prezes jak widać niewiele pomogło. Ta sytuacja zdecydowanie pokazuje ogromną niekompetencję tego człowieka. Nie możemy jednak zapomnieć, że nasz prezes para się także menadżerką. Bardzo ciekawe jest podpisywanie takiej ugody z zawodnikiem, z której klub nie może się wywiązać i prezes Wisły S.A wiedział o tym. W tej sytuacji jedynym wyjściem jest rozwiązanie kontraktu z winy klubu, w tym czasie menadżer zawodnika szuka mu już nowego pracodawcy. Z niemal identyczną sytuacją mieliśmy do czynienia w przypadku odejścia z Wisły Cezarego Wilka. Na obu piłkarzach klub nie zarobił ani złotówki. Biznes menadżerom jednak ciągle się kręci.

Idziemy na dno. A Jacek ciągle dobrze się bawi. Naszym kosztem…

I do tego jeszcze jedna ciekawostka:
GJ napisał(a):
od pewnego czasu zastanawiam sie gdzie w tym wszystkim jest Cupiał, przez pewien czas nawet go juz skreslilem. Wychodzi jednak na to, ze po prostu zostal zdominowany przez swoich "doradców" a konkretnie jednego czyli pilcha. OD samego poczatku pilchowi i bednarzowi chodzilo by odsunac Cupiala od SKWK, jak spotykał sie z przedstawicielami SKWK oni dostawali gorączki, chodzili w kółko i liczyli każdą minutę spotkania. Udało im się i tak jedynym doradcą Cupiałą ds. Tele-Foniki jest pilch, a jedynym doradcą ds. Wisły jest... pilch. Nie gada z nikim innym, a rysiek bardzo umiejetnie filtruje informacje. Zastanawialem sie tez nad losem Tele-Foniki, myslalem ze skonczyla sie koniunktura, chinczycy zaczeli robic tansze kable, czy po prostu zakłąd z Myslenic nie nadąża za nowinkami technicznymi. Nic bardziej mylnego. Mam nadzieje ze już w krótce wyjdą na jaw wszystkie grzechy pilcha- grabarza Wisly i Tele-Foniki. A zakład nie zostanie sprzedany za bezcen, mimo usilnych prób obniżania jego wartości...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 10.07.2014, 23:23
Bednarz widziany u nas na superpucharze.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Błaszczu_WIŚLAK
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2011

Stary 10.07.2014, 23:34
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Ostatnio edytowane przez Błaszczu_WIŚLAK : 10.07.2014 o godz. 23:37.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.07.2014, 00:27
Matko Boska! Bracia! Róbmy coś do ....y nędzy, bo zaraz rozpie.dole ten monitor!
Klub się wali a my siedzimy na forum!
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.07.2014, 00:44
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Przyszedł kibicować swojemu klubowi. Niestety, ten przegrał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.07.2014, 02:38
Karherop napisał(a):Wyświetl post

PS. Ktoś tam pisał że Cupiał zostawi w Wiśle spaloną ziemię. To ja się pytam gdzie była Wisła przed jego przyjściem i co w tym czasie Wisła osiągneła. Tego nam nikt nie zabierze.
Pijesz do mnie. Problem jest tylko jeden- nie zrozumiałeś mojego posta. Szacunek mam za przeszłość, ale ja jestem pragmatykiem- a przyłość Wisły nie rysuje się w kolorowych barwach- wiec dla dobra Wisły czas sobie powiedzieć " Time to say Goodbye"

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 11.07.2014, 07:42
Za rok SKWK będzie pisać, że to Bednarz kierował budową naszego stadionu i dlatego jest niefunkcjonalny.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 11.07.2014, 07:51
SKWK płacze że idziemy na dno bo na stadionie nie ma kibiców ....
lekka schizofrenia ....
Z Bednarzem powinno się walczyć NA STADIONIE a tak .... ?
kto na bojkocie najwięcej traci
nasza WISŁA .....
a Bednarz ? nawet jak będzie musiał odejść znajdzie pracę za podobne pieniądze w klubach które płacą pensję .....
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 11.07.2014, 08:29
lekka schizofrenia ....
a Bednarz ? nawet jak będzie musiał odejść znajdzie pracę za podobne pieniądze w klubach które płacą pensję .....
No nie byłbym taki pewien. Wbrew pozorom myślę, że już bardzo stracił, bo wreszcie zaczęło się pisać o niekompetencji zarządu i problemach, które jego działania spowodowały. Na ten moment chyba tylko ktoś pokroju Wojciechowskiego mógłby go zatrudnić.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Pijesz do mnie. Problem jest tylko jeden- nie zrozumiałeś mojego posta. Szacunek mam za przeszłość, ale ja jestem pragmatykiem- a przyłość Wisły nie rysuje się w kolorowych barwach- wiec dla dobra Wisły czas sobie powiedzieć " Time to say Goodbye"
Łatwo powiedzieć " Dziękujemy P. Cupiał, ale już odejdź, czekamy na sponsora z Kataru"

Niestety na dzień dzisiejszy bez Cupiała będziemy gnić w 3-4 lidze. Długi holenderskie nas tam niechybnie chcą sprowadzić. A lepszych 'właścicieli' nie widać. Chyba że wiesz o czymś czego ja nie wiem.

Nie wiem czy obecna sytuacja gdzie Wisła, która ledwo wiąże koniec z końcem potrwa jeszcze rok, 2 czy 5 lat. Mieliśmy 14 lat tłustych gdzie wieszano transparenty "Boguś Cupiał Zawsze z Wisłą", teraz po 3 latach chudych słyszę już ' Żegnaj Cupiale". Szlag mnie trafia widząc takie hasła.

Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.07.2014 o godz. 08:32.
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

lekka schizofrenia ....
Z Bednarzem powinno się walczyć NA STADIONIE a tak .... ?
kto na bojkocie najwięcej traci
nasza WISŁA .....
Brak Kibiców na stadionie to działania Jacka.
Jak wyobrażasz sobie walkę z Jackiem na stadionie, kiedy po przejściu przez kołowrotek, baa! Nawet po zakupie biletu zarząd macie w dupie bo Ty kupiłeś bilet i kasa do klubu wpłynęła?
Jaki widzisz sens walki na stadionie?
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 11.07.2014, 09:04
Błaszczu_WIŚLAK napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy to o to chodziło, bo ze stadionowego parkingu wyjeżdżał sam.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Przyszedł kibicować swojemu klubowi. Niestety, ten przegrał.
Raz na wozie raz pod wozem
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 11.07.2014, 09:10
Jeśli to prawda ze sponsorem, który chciał zapłacić 3 mln zł za reklamę na koszulkach, a jedynym Jego warunkime było wyrzucenie warszawskiej łysej gnidy, a Cupiał (jego doradcy ? ) się na to nie zgodzili to mamy mega wał. I potwierdzenie, że działania myslenicko- chorzowskich doradców (z warszawskimi wykonawcami) mają zaprowadzić nas do upadku i pozbycia się przez T-F "problemu Wisły".

W tej chwili marzy mi się właściciel może mniej rozpoznawalny i mniej spektakularny od Pana Cupiała, ale który potrafi liczyć i ma rozum (a nie doradców), ma tez czas, siły i ochotę sprawnie zarządzać tym WIELKIM KLUBEM.

Potencjał tego klubu i potencjał tego miasta jest marnowany przez nasz obecny układ właścicielsko - zarządzający. Co więcej kklub został obarczony daniną dla UFA SPORTS i innymi długami, które całkowicie przekreśla nam możliwość wyjścia na prostą przez obecna jednostkę czyli Wisłe S.A. Niestety najlepszym rozwiązaniem będzie zawiązanie nowej spólki piłkarskiej przez TS WISŁA i zgłoszenie jej do niższych lig, ułożenie się z miastem na wynajem stadionu i kierowanie tam młodzieży do gry. Będzie to rozwiązanie BOLESNE DLA WIELU, DŁUGOTRWAŁE CZASOWO - tzn. terapia szokowa. Ale chyba w naszej sytuacji będzie to rozwiązanie najlepsze z możliwych...

Zastosowanie tego będzie jak wprowadzenie "Planu Balocerowicza", pełne problemów i trudności. Ale trwanie z tym co mamy doprowadzi nas do trwałej stagnacji...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.07.2014 o godz. 09:17.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 11.07.2014, 09:23
Jeśli prawdą są te 3 miliony to my mamy nie mega wał, a katastofe umysłową w trzynastokrotnym mistrzu Polski.
Swoją drogą szacun dla sponsora, że chociaż próbował uzmysłowić tym głąbom jak Bednarz ciąży temu klubowi.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.07.2014, 10:51
No niestety trzeba sobie to powiedzieć wprost.

Załatwili nas na cacy. Dla mnie w tej chwili nie ma możliwości odwrócenia sytuacji. Trzeba zakładać klub w niskich ligach i jechać do góry. Nie wiem czy jest jeszcze czas ale może uda się jeszcze w tym sezonie wystartować, zawsze to rok mniej...

Umowa z UFA i kto tam wie co jeszcze po podpisywali, skutecznie uwali próbę restrukturyzacji w spółce. A spłacać te kretyńskie umowy to gorsze niż puścić w skarpetkach tych cwaniaków którzy na Wiśle od lat żerowali.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.07.2014, 12:01
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Co znowu za mędrzec pousuwal posty
To ja.
Przepraszam.
Pewien "ktoś" napisał dość obraźliwego posta w stosunku do właściciela.
Krytyka jest dopuszczalna, ale musi trzymać poziom.
Potem jego wypwiedź znalazła się w cytacie.
Na zasadzie łańcuszka też to usunąłem.
Potem ta odpowiedź pojawiła się w kolejnych postach, ktore bez odniesienia do skasowanych postów byłyby niezrozumiałe, więc poszło z górki.
Pewne posty poleciały niepotrzebnie z racji znalezienia się w tym łańcuszku.
Za to przepraszam.

ps. na drugi raz prośba. Nie cytujcie bzdetów.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 11.07.2014, 12:49
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Łatwo powiedzieć " Dziękujemy P. Cupiał, ale już odejdź, czekamy na sponsora z Kataru"

Niestety na dzień dzisiejszy bez Cupiała będziemy gnić w 3-4 lidze. Długi holenderskie nas tam niechybnie chcą sprowadzić. A lepszych 'właścicieli' nie widać. Chyba że wiesz o czymś czego ja nie wiem.

Nie wiem czy obecna sytuacja gdzie Wisła, która ledwo wiąże koniec z końcem potrwa jeszcze rok, 2 czy 5 lat. Mieliśmy 14 lat tłustych gdzie wieszano transparenty "Boguś Cupiał Zawsze z Wisłą", teraz po 3 latach chudych słyszę już ' Żegnaj Cupiale". Szlag mnie trafia widząc takie hasła.

Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.
Drogi kolego. Wybacz, ale ja jestem kibicem Wisły Kraków a nie właściciela. Dziękuję za przeszłość, ale nie będę z "automatu" - ze względu na przeszłość właśnie, popierał każdego działania w tym takiiego, które ma destruktywny wpływ na nasz klub.
Wisła,Legia, klub z Poznania po prostu nie mogą nie mieć nikogo.Naprawdę wierzysz w to, że zaczynając od zera nie poradzilibyśmy sobie? Wisła jak i Kraków to naprawdę bardzo poważne z ogromnym potencjałem marki w Europie.

Zdaje sobie sprawę, że istnieje bardzo duży sentyment do właściciela, ale też sobie trzeba zadać pytanie i chłodno odpowiedzieć sobie w myśli- kto tak naprawdę tym klubem steruje Bednarz czy Cupiał.
Przypomne jeszcze raz święte zdanie, które wryło mi się na zawsze:

Cytat:
Michał Białoński: W internetowych forach popularna jest taka wersja: piłkarze i kibice bronią Kasperczaka, a pod nieobecność Cupiała jego ludzie chcą zwolnić trenera.

Bogusław Cupiał: Jeśli komuś się wydaje, że wszystko się dzieje bez mojej wiedzy i akceptacji, jest w grubym błędzie
. Zresztą to nie ja, lecz piłkarze zwalniają Henryka Kasperczaka, którego bardzo szanuję tak jak i jego rodzinę. Zamiast teraz składać ustne deklaracje poparcia dla szkoleniowca, nasi zawodnicy mogli skuteczniej biegać po boisku w meczu z Dinamem Tbilisi. Niech nie zapominają, że pracują u mnie jako piłkarze! Powinni grać, a nie filozofować.
Proponuję troszkę więcej logiki i pragmatyzmu
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.07.2014 o godz. 14:37.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 11.07.2014, 13:45
WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Brak Kibiców na stadionie to działania Jacka.
Kto dzisiaj zabrania chodzić na mecze Wisły ?
Nie Jacek a urażona duma kibiców ...
inaczej to ujmując jest walka o władzę na trybunach. Kibice uważają że przyjęcie zasad proponowanych przez Bednarza to porażka a przyjście na stadion jest równoznaczne z przyjęciem tych zasad.

WISŁAZWE napisał(a):Wyświetl post
Jak wyobrażasz sobie walkę z Jackiem na stadionie, kiedy po przejściu przez kołowrotek, baa! Nawet po zakupie biletu zarząd macie w dupie bo Ty kupiłeś bilet i kasa do klubu wpłynęła?
Jaki widzisz sens walki na stadionie?

Nie bardzo wiem o co ci chodzi ?
..................... co masz dostać od "zarządu" po zakupie biletu ? - przecież nie chodzi ci o kiełbasę ...chyba ...
Po zakupie biletu masz prawo wymagać:
- godziwych warunków oglądania
- bezpieczeństwa (!) na stadionie
- dobrej gry zespołu ( co już częściowo zależy od właściciela = kasy na transfery)
Nie wiem na czym polega wg ciebie olewanie kibiców, którzy kupili bilet... Doprecyzuj
Ponadto twoja uwaga dotyczy raczej tych co kupują karnet ... bo w przypadku kupowania pojedynczych biletów nikt nie oleje kibica wiedząc że w takim przypadku drugi raz nie przyjdzie.

Jak walczyć z Bednarzem ?
Trzeba go punktować jak to robi SKWK ale w mediach, na stadionie i poprzez osoby zbliżone do Cupiała ...
Niech odważny sponsor oficjalnie zaproponuje coś właścicielowi ....
bo na razie to wygląda to na jakieś dziwne podchody pana Wawry...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 11.07.2014 o godz. 14:20.
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 11.07.2014, 14:14
Normalny prezes by walczył o kibiców by ten stadion się zapełniał i były przychody. Ale są tacy też jak Osuch i Bednarz który wolą walczyć ze swoimi kibicami. Zawisza ma ten jeden + przynajmniej że finanse jako tako tam wyglądają i mają szanse na europejskie puchary co w naszym przypadku nie możemy powiedzieć.

Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Stary 11.07.2014, 14:17
Z tym Zawiszą bym nie przesadzał, jeśli chodzi o ich finanse. Takie same z nich gołodupce jak my, z tą tylko różnicą, że tyle siana ile ma Osuch ogólnie, to Cupiał "nosi w portfelu na co dzień". U nas chociaż istnieje hipotetyczna możliwość, że będzie lepiej (za ile lat i czy w ogóle - pewności nie ma). W Zawiszy takie gówno będzie zawsze.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.07.2014, 14:30
Chcesz, to chodź. Najlepiej karnet kup, taniej wyjdzie (żarcik).
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.07.2014, 14:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chcesz, to chodź. Najlepiej karnet kup, taniej wyjdzie (żarcik).
No z ta ostatnia promocja to mozna powiedziec ze karnet jest za darmo...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 11.07.2014, 15:06
Manhunt napisał(a):Wyświetl post
SKWK Powinno zrobić spotkanie z Cupiałem nawet w jego domu w Myślenicach ( oczywiscie bez Plicha i Bednarza) i wszystku mu opowiedzieć . Bo my daleko z Bednarzem i Plichem to nie zajedziemy. Bo gdyby nie nasi "doradcy " to bylibyśmy w LM . Jakiś nawet mały protest pod jego domem jak sie nie zgodzi na rozmowę. Doradców trzeba jak najszybciej wywalić bo Cupiał przez nich popełnia za dużo błędów
W pełni się zgadzam. Powinno być spotkanie Cupiał \ kibice(skwk) bez obecności Bednarzów itd.
Wtedy kibice wiedzieliby na czym stoją i Cupiał widziałby wszstko oczami kibiców, a nie jakiś Pilchów którzy mają Wisłę głęboko w ..
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 11.07.2014, 15:40
huberix napisał(a):Wyświetl post
W pełni się zgadzam. Powinno być spotkanie Cupiał \ kibice(skwk) bez obecności Bednarzów itd.
Wtedy kibice wiedzieliby na czym stoją i Cupiał widziałby wszstko oczami kibiców, a nie jakiś Pilchów którzy mają Wisłę głęboko w ..
Możesz mi przypomnieć ile razy do tej pory Cupiał spotkał się z kibicami?
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 11.07.2014, 15:49
Nie Jacek a urażona duma kibiców ...
inaczej to ujmując jest walka o władzę na trybunach. Kibice uważają że przyjęcie zasad proponowanych przez Bednarza to porażka a przyjście na stadion jest równoznaczne z przyjęciem tych zasad.
Dokładnie. Ja nigdy nie pójdę na stadion pod patronatem człowieka, który jedyną możliwość jaką mi dał wrócenia na stadion to PRL-owska lojalka.
JKM Dzisiaj pokazał co to jest honor. Dość S....ienia zakłamania i bezczelności. Bic po ryju wszystkich s....%^&*
Nie godzę się na odpowiedzialność zbiorową, na przedmiotowe traktowanie kibiców, traktowania Wisły jako prywatnego folwarku a kibiców jak ich klientów, niszczenia tradycji, wprowadzanie kurewskich zasad.

Cytat:

Nie bardzo wiem o co ci chodzi ?
..................... co masz dostać od "zarządu" po zakupie biletu ? - przecież nie chodzi ci o kiełbasę ...chyba ...
Po zakupie biletu masz prawo wymagać:
- godziwych warunków oglądania
- bezpieczeństwa (!) na stadionie
- dobrej gry zespołu ( co już częściowo zależy od właściciela = kasy na transfery)
Nie wiem na czym polega wg ciebie olewanie kibiców, którzy kupili bilet... Doprecyzuj
Ponadto twoja uwaga dotyczy raczej tych co kupują karnet ... bo w przypadku kupowania pojedynczych biletów nikt nie oleje kibica wiedząc że w takim przypadku drugi raz nie przyjdzie.
1)To co kto wymaga to jest jego osobista sprawa i ty nie jesteś nikogo panem, żeby mu mówić, co powinien wymagać od klubu komuchu jeden.
2)Tym, że kupuje karnet a potem blokuje mi się kartę kibica na 5 meczy
3)Tym, że ktoś blokuje 2 tys kart kibica z karnetami na jeden mecz.

Cytat:
Jak walczyć z Bednarzem ?
Tak walczyć jakie mamy możliwości

Cytat:
Trzeba go punktować jak to robi SKWK ale w mediach, na stadionie i poprzez osoby zbliżone do Cupiała ...
Niech odważny sponsor oficjalnie zaproponuje coś właścicielowi ....
bo na razie to wygląda to na jakieś dziwne podchody pana Wawry...
Przecież chodzisz na stadion... czemu nie punktujesz?
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.07.2014 o godz. 19:32.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 11.07.2014, 16:09
Parę faktów dotyczących Bogusława Cupiała;

Cytat:
Piotr Wawro (ówczesny prezes SKWK) nawiązał relacje z właścicielem Bogusław Cupiał, który zrozumiał jak wielką siłą dla Wisły są kibice. Często z Piotrkiem rozmawiał, był to okres, kiedy do klubu weszło wielu młodych kreatywnych ludzi, którzy na Wisłę byli kolokwialnie mówiąc „zajawieni”, a w głowach mieli mnóstwo pomysłów. Bardzo dobrze zaczął funkcjonować dział marketingu, rozwinięto współpracę z fan-clubami, na stadion mimo w pewnym momencie nie najlepszych wyników (w tamtym okresie za brak sukcesu uznawano wicemistrzostwo Polski) przychodziło bardzo dużo kibiców. Nie zawsze notowano komplety, ale frekwencja nie spadała nigdy poniżej dziesięciu tysięcy. Niestety dla wielu osób zarządzających klubem głos z trybun był zagrożeniem. Nagle znaleźli się ludzie, dla których Wisła była ważniejsza od prywatnych interesów. Wielu działaczom w tamtym okresie nie podobało się to że fani patrzą im na ręce i nie pozwalają traktować klubu jak prywatnego folwarku. Koniec końców doradcy prezesa Cupiała „swoimi ścieżkami” dotarli do właściciela i przekonali go że z kibicami współpracować nie warto. Brylował w tym zwłaszcza Jerzy Jurczyński, osławiony rzecznik prasowy, dementujący w pewnym momencie już nawet własne komunikaty.
Cytat:
Bogusław Cupiał doszedł do porozumienia z Robertem Szymańskim (aktualny prezes SKWK) i od pewnego czasu spotykał się z nim oraz rozmawiał na tematy klubu. Ci wszyscy pseudo-doradcy Cupiała przerazili się tym, że ktoś będzie patrzył im na ręce. Dlatego właśnie wywołano sztuczny konflikt z kibicami. Teraz mamy w Polsce dwóch sprawiedliwych czyli Osucha i Bednarza, którzy robią sobie zdjęcia z ministrem spraw wewnętrznych, a może nawet jedzą z nim na koszt podatnika ośmiorniczki… Ktoś kto walczy z kibicami nie rozumie tego sportu. Klub bez kibiców jest niczym, a co za tym idzie nie przyciągnie kolejnych sponsorów.
Cytat:
Konflikt z Jerzym Jurczyńskim doprowadził do zerwania relacji Piotra Wawro z Cupiałem. Oliwy do ognia dolał mecz stulecia, podczas którego kibice opowiedzieli się za zwolnionym dzień wcześniej w wyniku „dworskich intryg” Danem Petrescu. Zanim to się jednak stało Piotrek odrzucił kilkanaście miesięcy wstecz stanowisko w zarządzie Wisły Kraków S.A, które proponował mu sam Bogusław Cupiał. Nie chciał wtedy współpracować z niektórymi działaczami, a także-a raczej przede wszystkim-nie chciał się nigdy na Wiśle dorabiać.
Cytat:
Nie chciałbym aby kibice Wisły wystąpili kiedykolwiek przeciw Bogusławowi Cupiałowi. Nie ma w stu ośmioletniej historii Wisły człowieka, który zrobił dla niej więcej. Teraz jest on po prostu zniesmaczony i niedoinformowany. Życzę kibicom aby wytrwali w proteście, który się kiedyś skończy, bo Jacek Bednarz nie zostanie z nami na wieki. Zachęcam ich także, aby uczestniczyli aktywnie w życiu Stowarzyszenia i Towarzystwa Sportowego. Im będzie nas więcej tym lepiej.
- zakończył Piotr Wawro (poprzedni prezes SKWK), który z Bogusławem Cupiałem przy wspólnych obiadkach rozmawiał o Wiśle Kraków i zna go jak nikt inny
Ostatnio edytowane przez c. : 11.07.2014 o godz. 16:12.
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 11.07.2014, 17:54
^^ Podjął widać głupią decyzje odrzucając stanowisko w zarządzie, wtedy miałby realną moc decyzyjną na to co się dzieje w klubie. Ideałami tutaj nic się nie wywalczy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów