|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
głupi Bednarz oszczędza ..... a recepta taka prosta. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
była w momencie dużego marazmu, pałętała się między 1 a 2 ligą, a ostatnie mistrzostwo zdobyła w 78 roku. Tam była. Może i przez najbliższe 50 lat nie osiągniemy tyle sukcesów ( na krajowym podwórku) ile w ostatnich 17 latach z Cupiałem, ale czy było warto ? to pytanie powinno być retoryczne, ale jak widać nie jest. Przykre. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Taa. Wspaniale Bednarz oszczędza .. A w ramach oszczędności zadbał o to aby Wisła skopała finał sezonu wiosną 2012 i w miejsce możliwego 4 miejsca (dajacego gre w pucharch) było 7, a postarał się pięknie o demotywowanie całej ekipy ogłaszając w decydującej fazie rozgrywek, w trakcie sezonu iż z nikim kontrakty nie będą przedłużane i potencjalna kasa z pucharów poszła w las.. Podobnie skopał wiosnę roku bieżącego, nakręcając konflikt z kibicami, rozumiem, że też z podobnym celem, po co nam frekwencja i puchary, lepsze są .. oszczędności.. No tak po co nam korzyści z LE, przecież Ci paskudni Holendrzy mieli to paskudne MP2011 i kw. do LM i LE i wyjście grupy i ok. 4 mln ero z UEFA, a po co to nam, lepsze od kasy z UEFA, lepsze od wysokiej frekwencji, .. są „oszczędności”, bo poprzez nie „wychodzimy na prostą” i już wkrótce będą dzięki nim tylko „kłopoty bogactwa”.
Ostatnio edytowane przez milosz : 10.07.2014 o godz. 23:00.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
|
SKWK napisał(a):
I do tego jeszcze jedna ciekawostka: GJ napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Bednarz widziany u nas na superpucharze.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Błaszczu_WIŚLAK : 10.07.2014 o godz. 23:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Matko Boska! Bracia! Róbmy coś do ....y nędzy, bo zaraz rozpie.dole ten monitor!
Klub się wali a my siedzimy na forum! ![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Przyszedł kibicować swojemu klubowi. Niestety, ten przegrał.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pijesz do mnie. Problem jest tylko jeden- nie zrozumiałeś mojego posta. Szacunek mam za przeszłość, ale ja jestem pragmatykiem- a przyłość Wisły nie rysuje się w kolorowych barwach- wiec dla dobra Wisły czas sobie powiedzieć " Time to say Goodbye"
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
Za rok SKWK będzie pisać, że to Bednarz kierował budową naszego stadionu i dlatego jest niefunkcjonalny.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
SKWK płacze że idziemy na dno bo na stadionie nie ma kibiców ....
lekka schizofrenia .... Z Bednarzem powinno się walczyć NA STADIONIE a tak .... kto na bojkocie najwięcej traci nasza WISŁA ..... a Bednarz ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
No nie byłbym taki pewien. Wbrew pozorom myślę, że już bardzo stracił, bo wreszcie zaczęło się pisać o niekompetencji zarządu i problemach, które jego działania spowodowały. Na ten moment chyba tylko ktoś pokroju Wojciechowskiego mógłby go zatrudnić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Niestety na dzień dzisiejszy bez Cupiała będziemy gnić w 3-4 lidze. Długi holenderskie nas tam niechybnie chcą sprowadzić. A lepszych 'właścicieli' nie widać. Chyba że wiesz o czymś czego ja nie wiem. Nie wiem czy obecna sytuacja gdzie Wisła, która ledwo wiąże koniec z końcem potrwa jeszcze rok, 2 czy 5 lat. Mieliśmy 14 lat tłustych gdzie wieszano transparenty "Boguś Cupiał Zawsze z Wisłą", teraz po 3 latach chudych słyszę już ' Żegnaj Cupiale". Szlag mnie trafia widząc takie hasła. Łaska kibica na pstrym koniu jeździ.
Ostatnio edytowane przez Karherop : 11.07.2014 o godz. 08:32.
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 06.2008
Offline |
|
Jak wyobrażasz sobie walkę z Jackiem na stadionie, kiedy po przejściu przez kołowrotek, baa! Nawet po zakupie biletu zarząd macie w dupie bo Ty kupiłeś bilet i kasa do klubu wpłynęła? Jaki widzisz sens walki na stadionie? ![]() W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.
Kraków, 9 marca 2012. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy to o to chodziło, bo ze stadionowego parkingu wyjeżdżał sam.
Raz na wozie raz pod wozem ![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Jeśli to prawda ze sponsorem, który chciał zapłacić 3 mln zł za reklamę na koszulkach, a jedynym Jego warunkime było wyrzucenie warszawskiej łysej gnidy, a Cupiał (jego doradcy ? ) się na to nie zgodzili to mamy mega wał. I potwierdzenie, że działania myslenicko- chorzowskich doradców (z warszawskimi wykonawcami) mają zaprowadzić nas do upadku i pozbycia się przez T-F "problemu Wisły".
W tej chwili marzy mi się właściciel może mniej rozpoznawalny i mniej spektakularny od Pana Cupiała, ale który potrafi liczyć i ma rozum (a nie doradców), ma tez czas, siły i ochotę sprawnie zarządzać tym WIELKIM KLUBEM. Potencjał tego klubu i potencjał tego miasta jest marnowany przez nasz obecny układ właścicielsko - zarządzający. Co więcej kklub został obarczony daniną dla UFA SPORTS i innymi długami, które całkowicie przekreśla nam możliwość wyjścia na prostą przez obecna jednostkę czyli Wisłe S.A. Niestety najlepszym rozwiązaniem będzie zawiązanie nowej spólki piłkarskiej przez TS WISŁA i zgłoszenie jej do niższych lig, ułożenie się z miastem na wynajem stadionu i kierowanie tam młodzieży do gry. Będzie to rozwiązanie BOLESNE DLA WIELU, DŁUGOTRWAŁE CZASOWO - tzn. terapia szokowa. Ale chyba w naszej sytuacji będzie to rozwiązanie najlepsze z możliwych... Zastosowanie tego będzie jak wprowadzenie "Planu Balocerowicza", pełne problemów i trudności. Ale trwanie z tym co mamy doprowadzi nas do trwałej stagnacji...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 11.07.2014 o godz. 09:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Jeśli prawdą są te 3 miliony to my mamy nie mega wał, a katastofe umysłową w trzynastokrotnym mistrzu Polski.
Swoją drogą szacun dla sponsora, że chociaż próbował uzmysłowić tym głąbom jak Bednarz ciąży temu klubowi. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No niestety trzeba sobie to powiedzieć wprost.
Załatwili nas na cacy. Dla mnie w tej chwili nie ma możliwości odwrócenia sytuacji. Trzeba zakładać klub w niskich ligach i jechać do góry. Nie wiem czy jest jeszcze czas ale może uda się jeszcze w tym sezonie wystartować, zawsze to rok mniej... Umowa z UFA i kto tam wie co jeszcze po podpisywali, skutecznie uwali próbę restrukturyzacji w spółce. A spłacać te kretyńskie umowy to gorsze niż puścić w skarpetkach tych cwaniaków którzy na Wiśle od lat żerowali. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To ja.
Przepraszam. Pewien "ktoś" napisał dość obraźliwego posta w stosunku do właściciela. Krytyka jest dopuszczalna, ale musi trzymać poziom. Potem jego wypwiedź znalazła się w cytacie. Na zasadzie łańcuszka też to usunąłem. Potem ta odpowiedź pojawiła się w kolejnych postach, ktore bez odniesienia do skasowanych postów byłyby niezrozumiałe, więc poszło z górki. Pewne posty poleciały niepotrzebnie z racji znalezienia się w tym łańcuszku. Za to przepraszam. ps. na drugi raz prośba. Nie cytujcie bzdetów. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Wisła,Legia, klub z Poznania po prostu nie mogą nie mieć nikogo.Naprawdę wierzysz w to, że zaczynając od zera nie poradzilibyśmy sobie? Wisła jak i Kraków to naprawdę bardzo poważne z ogromnym potencjałem marki w Europie. Zdaje sobie sprawę, że istnieje bardzo duży sentyment do właściciela, ale też sobie trzeba zadać pytanie i chłodno odpowiedzieć sobie w myśli- kto tak naprawdę tym klubem steruje Bednarz czy Cupiał. Przypomne jeszcze raz święte zdanie, które wryło mi się na zawsze: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 11.07.2014 o godz. 14:37.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kto dzisiaj zabrania chodzić na mecze Wisły ?
Nie Jacek a urażona duma kibiców ... inaczej to ujmując jest walka o władzę na trybunach. Kibice uważają że przyjęcie zasad proponowanych przez Bednarza to porażka a przyjście na stadion jest równoznaczne z przyjęciem tych zasad.
Nie bardzo wiem o co ci chodzi ? ..................... co masz dostać od "zarządu" po zakupie biletu ? - przecież nie chodzi ci o kiełbasę ...chyba ... Po zakupie biletu masz prawo wymagać: - godziwych warunków oglądania - bezpieczeństwa (!) na stadionie - dobrej gry zespołu ( co już częściowo zależy od właściciela = kasy na transfery) Nie wiem na czym polega wg ciebie olewanie kibiców, którzy kupili bilet... Doprecyzuj Ponadto twoja uwaga dotyczy raczej tych co kupują karnet ... bo w przypadku kupowania pojedynczych biletów nikt nie oleje kibica wiedząc że w takim przypadku drugi raz nie przyjdzie. Jak walczyć z Bednarzem ? Trzeba go punktować jak to robi SKWK ale w mediach, na stadionie i poprzez osoby zbliżone do Cupiała ... Niech odważny sponsor oficjalnie zaproponuje coś właścicielowi .... bo na razie to wygląda to na jakieś dziwne podchody pana Wawry...
Ostatnio edytowane przez Grantar : 11.07.2014 o godz. 14:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Normalny prezes by walczył o kibiców by ten stadion się zapełniał i były przychody. Ale są tacy też jak Osuch i Bednarz który wolą walczyć ze swoimi kibicami. Zawisza ma ten jeden + przynajmniej że finanse jako tako tam wyglądają i mają szanse na europejskie puchary co w naszym przypadku nie możemy powiedzieć.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z tym Zawiszą bym nie przesadzał, jeśli chodzi o ich finanse. Takie same z nich gołodupce jak my, z tą tylko różnicą, że tyle siana ile ma Osuch ogólnie, to Cupiał "nosi w portfelu na co dzień". U nas chociaż istnieje hipotetyczna możliwość, że będzie lepiej (za ile lat i czy w ogóle - pewności nie ma). W Zawiszy takie gówno będzie zawsze.
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Chcesz, to chodź. Najlepiej karnet kup, taniej wyjdzie (żarcik).
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
No z ta ostatnia promocja to mozna powiedziec ze karnet jest za darmo...
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
Wtedy kibice wiedzieliby na czym stoją i Cupiał widziałby wszstko oczami kibiców, a nie jakiś Pilchów którzy mają Wisłę głęboko w .. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2011
Offline |
|
|
Możesz mi przypomnieć ile razy do tej pory Cupiał spotkał się z kibicami?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|||
JKM Dzisiaj pokazał co to jest honor. Dość S....ienia zakłamania i bezczelności. Bic po ryju wszystkich s....%^&* Nie godzę się na odpowiedzialność zbiorową, na przedmiotowe traktowanie kibiców, traktowania Wisły jako prywatnego folwarku a kibiców jak ich klientów, niszczenia tradycji, wprowadzanie kurewskich zasad. Cytat:
2)Tym, że kupuje karnet a potem blokuje mi się kartę kibica na 5 meczy 3)Tym, że ktoś blokuje 2 tys kart kibica z karnetami na jeden mecz. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.07.2014 o godz. 19:32.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
||||
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|||
|
Parę faktów dotyczących Bogusława Cupiała;
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez c. : 11.07.2014 o godz. 16:12.
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Podjął widać głupią decyzje odrzucając stanowisko w zarządzie, wtedy miałby realną moc decyzyjną na to co się dzieje w klubie. Ideałami tutaj nic się nie wywalczy.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|