The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Mundial 2014 wygra
Brazylia 14 22,95%
Argentyna 12 19,67%
Niemcy 8 13,11%
Hiszpania 3 4,92%
Belgia 13 21,31%
Francja 1 1,64%
Włochy 1 1,64%
Urugwaj 4 6,56%
Portugalia 0 0%
Inny 5 8,20%
Głosujących: 61. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Rustin
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.07.2014, 00:06
Według mnie poziom MŚ spada z każdym meczem, niby są emocje w karnych i dogrywkach ale najpierw trzeba przeżyć 90 minut, które są męką. Nie widzę faworyta wśród czwórki "najlepszych". Brazylia może liczyć na sędziów, więc ma jakąś tam przewagę.
Wisła ponad wszystko
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.07.2014, 08:01
Faza grupowa i 1/8 finału podniosły poprzeczkę i teraz każdy oczekuje podobnych emocji. Nie dziwię sie, bo ja też bym chciała z zapartym tchem oglądać wszystkie mecze. Kto wygra mundial? Nie wiem, pewnie Brazylia albo Argentyna. Raczej ci drudzy, bo mają Messiego (to znaczy Maradonę ). Aczkolwiek patrząc na ich grę na tym turnieju,to będzie to słaby mistrz - niczym Legia
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.07.2014, 08:22
E tam, całkiem przyjemnie się ogląda mimo wszystko te mecze bo drużyny mimo żelaznej taktyki prezentują wysoką kulturę gry. Nie to co polskie drużyny.

Swoją drogą finał Brazylia - Argentyna byłby wyjątkowy.

Sam mecz Niemcy - Brazylia jest rewanżem za finał bodaj z 2002 roku. Mogę się mylić.
Ciekawe mistrzostwa.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 06.07.2014, 09:12
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
E tam, całkiem przyjemnie się ogląda mimo wszystko te mecze bo drużyny mimo żelaznej taktyki prezentują wysoką kulturę gry. Nie to co polskie drużyny.

Swoją drogą finał Brazylia - Argentyna byłby wyjątkowy.

Sam mecz Niemcy - Brazylia jest rewanżem za finał bodaj z 2002 roku.
Mogę się mylić.
Ciekawe mistrzostwa.
Masz rację.
Też chciałbym takiego finału.
Ale jakbym miał typować to w tej chwili postawiłbym na finał Argentyna-Niemcy (czyli rewanż za finały 86 i 90 )
Z kolei Niemcy-Holandia to rewanż za 74.
Więc tym bardziej pora na coś nowego...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 06.07.2014, 10:10
gypsy napisał(a):Wyświetl post
Faza grupowa i 1/8 finału podniosły poprzeczkę i teraz każdy oczekuje podobnych emocji. Nie dziwię sie, bo ja też bym chciała z zapartym tchem oglądać wszystkie mecze. Kto wygra mundial? Nie wiem, pewnie Brazylia albo Argentyna. Raczej ci drudzy, bo mają Messiego (to znaczy Maradonę ). Aczkolwiek patrząc na ich grę na tym turnieju,to będzie to słaby mistrz - niczym Legia
Piękne podsumowanie Argentyny iwko_wks_ts_bks: aż piwko stawiam Jedynie bym wolał by Holandia wygrała turniej.Argentyna bez Messiego nie istnieje tak samo i pewnie będzie z Brazylią bez Neymara.....
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 06.07.2014, 10:25
arti napisał(a):Wyświetl post
Masz rację.
Też chciałbym takiego finału.
Ale jakbym miał typować to w tej chwili postawiłbym na finał Argentyna-Niemcy (czyli rewanż za finały 86 i 90 )
Z kolei Niemcy-Holandia to rewanż za 74.
Więc tym bardziej pora na coś nowego...
Za to mecz Holandia-Argentyna to rewanż za finał MŚ w 1978 r., jak już bawimy się w Tygodnik Kibica
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.07.2014, 10:26
Tak brzydko grającego zespołu jak Kostaryka wczoraj to nie było na mundialu. Dobrze że nie awansowali do półfinału po karnych. A Holandia? Van Persie - dramat - potwornie nieskuteczny, wolny, wiecznie łapany na spalonym. Cień samego siebie.

Ale jedno trzeba oddać Van Gaalowi - Holandia odrobiła lekcję, była perfekcyjnie przygotowana na karne. Widać że ćwiczyli strzały (Robben strzelił jak nigdy karnego) - oglądali karne Kostaryki z Grecją - i postawili na bramkarza który jak w piłce ręcznej lepiej broni karne. Brawo Holandia

BTW
Dla mnie finał Niemcy - Argentyna/Holandia - ale znając życie doczołga się tam Brazylia z pomocą "boską" (tj. sędziów) albo i nie. Znienawidziłem ich po meczu z Chorwacją jak nigdy...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Stary 06.07.2014, 12:25
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Że niby Holandia gra dobrze?
Porównując drogę jaką do półfinałów pokonali Holendrzy i Niemcy, na tle Brazylii i Argentyny to właściwie... nie ma czego porównywać. Rywale Pomarańczowych i szkopów byli o wiele silniejsi i sprawili ogromny problem. Argentyna w ogóle na tym mundialu to zespół farta, nie przypominam sobie aby ktoś z MOCNYCH trafiał na takie zespoły, calutki czas mieli z górki, a właściwie w żadnym meczu nie zachwycili. Nie wiem z czego to wynika - czy ze słabości trenera, czy z przekonania, że musi się udać? Holandia to pierwszy dla nich poważny rywal i, jestem przekonany, że Argentynie zostanie mecz o brąz. No chyba, że geniusz Messiego znów się odezwie, a do tego Holandia wykaże się podobną nieskutecznością jak wczoraj - z tym, że w bramce Kostaryka miała dużo silniejszego przedstawiciela niż ma Argentyna. Navas bronił jak natchniony, Kostarykanie w sumie na tym mundialu niczego nie przegrali, a gole jakie tracili to po karnym z Urusami i w samej końcówce po dobitce z Grekami.

Generalnie w fazie pucharowej każdy się już trochę namęczył - każdy zagrał jedną dogrywkę, Brazylia i Holandia nawet musieli walczyć w karnych. Każdemu przytrafił się też już słabszy mecz - Niemcy mieli go z Algierią, Brazylia cały czas gra przeciętnie - tylko po jednej połowie z Kolumbią i Chile jako takie, Holandia po świetnej fazie grupowej nadal z dużym wiatrem z przodu, ale jednak bez tego samego błysku, no a o Argentynie cóż powiedzieć - wszystko wygrywają jednym golem.

Na papierze mamy najmocniejszą czwórkę chyba od 1990 roku, gdy w półfinałach były cztery potęgi. Oczywiście 1998, 2006 i 2010 też miały silne czwórki, ale tam pojawiały się czarne konie vide Portugalia, Urugwaj czy Chorwacja. O 2002 nie ma co wspominać
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 06.07.2014, 14:42
cinekw napisał(a):Wyświetl post
Że niby Holandia gra dobrze?
Wraz z Niemcami zdecydowanie najlepiej w tym turnieju.

Czwórka pewniaków awansowała, więc wkraczamy w decydującą fazę turnieju
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.07.2014, 21:27
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Za ten wjazd nogami bramkarz Brazylii powinien dokończyć mecz na ławce. Mógł mu nogi na pół złamać.

Cóż, nie chciałem tego ale życzę Niemcom mocnego zwycięstwa 4:0

że też nie obstawiłem

tak się kończy budowanie reprezentacji w oparciu na 1 zawodniku - albo go brakuje albo gra pytę i wszystko się sypie - vide Lewandowski u nas. Gwiazdeczki.

Sędziowie nie pomagają i czuję tutaj ostry pogrom. I proszę mi tu nie pieprzyć ze Niemcy to czy tamto. Brazylia to taka Legia mundialu - nikt nie gwiżdże przeciwko, wszystko im wolno - a potem następuję mocne jebnięcie o ziemię.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
manolo1906
Member

Od: 04.2011

Stary 08.07.2014, 21:33
Bravo. I wyszło szydło z worka i ciągnięcie za uszy przez sędziów.
Jeszcze tylko pięciu im brakuje do młodych Wiślaków.
Ostatnio edytowane przez manolo1906 : 08.07.2014 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 08.07.2014, 21:40
Z neymarem 3:0 dla szkopow by było. Tak się kończy for
owanie na siłę chujowej drużyny ale jak już wcześniej pisałem polityka panie
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 08.07.2014 o godz. 21:40.
Odpowiedz cytując
speedfashion
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 08.07.2014, 21:51
Ta kompromitacja w jakimś tam stopniu (chociaż nie w pełni) wynagradza te wszystkie mecze, w których Brazylię pchali sędziowie.

Ponadto jak wyżej - legendarny Neymar, który jeszcze nic wielkiego w piłce nie osiągnął, miał absolutnie zdominować mistrzostwa. Chyba tylko z powodu olbrzymich kontraktów...
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.07.2014, 21:51
Onet trafil z tytułem - Egzekucja trwa, bo inaczej tego nazwac nie mozna az musiałem sie uszczypnac zeby wiedziec, ze na prawde to co widze dzieje sie na prawde
Odpowiedz cytując
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 08.07.2014, 22:02
0:5 po 30 minutach gry ... Bez komentarza ...

Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 08.07.2014, 22:42
Tak własnie graja Niemcy na ta chwile, perfekcyjnie
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.07.2014, 22:52
Oscar: 7 bramka niestety ustawiła mecz
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
enzo
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.07.2014, 23:26
Wynik z dzisiejszego meczu z pozdrowieniami dla wszystkich, którzy dyskredytowali mecz finałowy CLJ twierdząc, że to możliwe jest tylko na takim, młodzieżowym poziomie. A w spotkaniach o prawdziwą stawkę tyle bramek rzekomo nigdy nie pada...
Ostatnio edytowane przez enzo : 10.01.2016 o godz. 02:08.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.07.2014, 23:30
Nie powiem - liczyłem na wygraną Niemiec ale nie w takich rozmiarach! (chociaż obawiałem się sędziów przękretasów)

Niesamowite - Brazylia dno i dno. Bez charakteru i walki. A Niemcy wypunktowali mentalnych mięczaków perfekcyjnie.

Żenada i hańba... jak taki zespół może tak przegrać...
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 08.07.2014, 23:50
Brawo, brawo, brawo.
Od dawna czekałem, aż ktoś przegoni tę bandę żałosnych symulantów. 5:0 u siebie, początek drugiej połowy, a Ci się kładą raz po raz w polu karnym.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 08.07.2014, 23:56
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post

Żenada i hańba... jak taki zespół może tak przegrać...
Ale jaki zespół ?

Zespół z gorszą wersją Beto w ataku ? Z przeciętniakami w środku, z klockiem Hulkiem, który bardziej przypomina kulturystę (świetna masa trzeba przyznać) niż piłkarza? Z Marcelo, który mógłby sobie zbić pionę z Donaldem - oboje nie wiedzą co to spalony. Z bramkarzem z MLS? Z jakimś ułomkiem z Szachtara w pierwszym składzie? Z kolesiem, który ma Łódzki Klub Sportowy w CV?

Daj spokój, Brazylii trafiło się najgorsze pokolenie piłkarzy od ostatniego mundialu u nich w 1950, i akurat na kolejne MŚ u siebie. Powinni odpaść dużo wcześniej, gdyby Japoniec z Ekstraklasy nie gwizdnął im karnego w meczu otwarcia to pewnie nawet by nie wyszli z grupy. Neymar nie pokazał nic wielkiego i ogólnie bardzo dziwiła mnie ta zbiorowa masturbacja nad tym piłkarzem i stawianie go w jednym rzędzie z Messim czy Ronaldo - to naprawdę kilka półek niżej. Ślizgnęli się z Chile, ślizgnęli się z Kolumbią - której bardzo szkoda na pewno przeciwstawiłaby się szwabom dużo bardziej - ze szkopami nie było opcji żeby się ślizgnęli.

Blitzkrieg i później pykanko i kontrola do konca, a jeszcze dwie wpadły na luzie.

Strach pomyśleć ile ten panzerfaust włoży PZPNowi w październiku.
Ostatnio edytowane przez fialo : 09.07.2014 o godz. 00:04.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.07.2014, 00:14
fialo napisał(a):Wyświetl post
Blitzkrieg i później pykanko i kontrola do konca, a jeszcze dwie wpadły na luzie.

Strach pomyśleć ile ten panzerfaust włoży PZPNowi w październiku.
Był taki genialny moment w drugiej połowie, kiedy Szpakowski wspomniał o naszych eliminacjach.
Dwie minuty ciszy, a potem Mielcarki stwierdził, że mecz meczowi nierówny
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.07.2014 o godz. 00:18.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.07.2014, 00:55
Hmm. Cóż ,jakby to powiedzieć... solówa kanarka z tygrysem. .
Jak bym meczu nie oglądał to pewnie bym kompa ze trzy razy resetował nie mogąc uwierzyć w wynik.
Można by powiedzieć ze to jeden z łatwiejszych niemieckich... sparringów . Podbijam to co napisał Fialo. Najsłabsza najbardziej drewniana Brazylia w historii. Byli jak..Polska na euro .
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 09.07.2014, 06:30
Nie kumam jak mozna sie cieszyc ze zwyciestwa szwabów.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 09.07.2014, 06:46
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Nie kumam jak mozna sie cieszyc ze zwyciestwa szwabów.
Ja się dziwię, że Wisła Kraków w związku z bardzo dobrym występem reprezentacji Niemiec w meczu półfinałowym Brazylią oraz ze względu na wynik 7:1, nie przesłała dzisiaj gratulacie na ręce prezesa DFB. Wszakże Paljić miał obywatelstwo niemieckie i w Wiśle grał

Dynek a ja nie kumam jak można jeździć VAGiem, Mercedesem, jak można kupować w Lidlu i Kauflandzie? Jak można nabijać kabzę szkopom? Dzięki temu zrobili to samo co faszyści, jednak nie siłą a za pieniądze!
Ano można się cieszyć i należy, bo europejska drużyna wybija pastuchom z głowy piłkę nożną! Brazylia i Argentyna grają piach! Nie mają wartościowych graczy tylko zlepek ludzi którzy nie mieli pomysłu na życie, więc biegali za piłką licząc na to, że Antonii Ptak zgarnie ich z plaży w łapance! Liczę na finał Niemcy - Holandia i zwycięstwo Krzyżaków po karnych.
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 09.07.2014 o godz. 06:55.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 09.07.2014, 08:15
Co to było? Układy się skończyły nie ma przepychu do finału faworyta i dobrze!!! finał Holandia-Niemcy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.07.2014, 08:17
German Gangbang .... mam nadzieje ze dzis Holandia tez pokaze taka klase
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 09.07.2014, 08:25
Wiele już zostało przez was napisane.
Ja pozwolę sobie przytoczyć słowa Antoniego Piechniczka z studia w przerwie oraz po zakończeniu spotkania.

Brazylia nie wyciągnęła wniosków ze wcześniejszych spotkań, a Niemcy bezlitośnie obnażyli ich błędy.
To była taka taktyka grajcie najlepiej jak potraficie, radosny, widowiskowy futbol. Skończyło się jak każdy widział.
Brazylijczycy grali naprawdę dobrze przez pierwsze 45 minut z Kolumbią.
Nie da się grać tak na tym poziomie. Trafili na świetny technicznie zespół, znakomicie zorganizowany taktycznie i skończyło się święto.

Teraz jest płacz. Najbardziej na boisku dostało się Fredowi, a poza nim pani prezydent.
Trochę współczuję Brazylijczykom. Zgadzam się z Szaranowiczem, że ten wynik może wywoływać, a w zasadzie już wywołał falę frustracji w sferze społecznej.

Brazylia była dobrym zespołem dla gimnazjalistów. Efektowne zagrania, efektowne upadki po faulach.
Śmieszne czapeczki Neymara i wykreowanie go za zbawce tej reprezentacji.
Pajacowanie podczas wychodzenia na boisku, chwytanie się za ramiona.
Pajacowanie z tą koszulką swojej wielkiej gwiazdy podczas odgrywania hymnu.

Brawa dla Niemców. Byliśmy świadkami historycznego meczu.

Dziś to będzie zupełnie inne spotkanie, Argentyna wyciągnie wnioski i podejdzie bardzo ostrożnie do meczu z Holandią.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 09.07.2014, 08:28
Ale we wrześniu będzie łomot. Aż się boje myśleć co z nami zrobią Niemcy.
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 09.07.2014, 08:39
Blaszczu16 napisał(a):Wyświetl post
Ale we wrześniu będzie łomot. Aż się boje myśleć co z nami zrobią Niemcy.
Może lepiej odpuścić ten mecz walkowerem

Piękny pokaz dominacji. Pionki z Brazylii w końcu poznały miejsce w szeregu. Dobrze, że boli, bo ma boleć. Jakby dostali łomot w fazie grupowej lub ewentualnie z Chile, to byłaby normalna sprawa. Ale dotarcie tak słabej drużyny, aż do półfinału to kpina.
Niestety powtórki dzisiaj nie będzie, bo Argentyna nie powtórzy tego samego błędu, co radośni Brazylijczycy.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów