|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Mundial 2014 wygra | |||
| Brazylia |
|
14 | 22,95% |
| Argentyna |
|
12 | 19,67% |
| Niemcy |
|
8 | 13,11% |
| Hiszpania |
|
3 | 4,92% |
| Belgia |
|
13 | 21,31% |
| Francja |
|
1 | 1,64% |
| Włochy |
|
1 | 1,64% |
| Urugwaj |
|
4 | 6,56% |
| Portugalia |
|
0 | 0% |
| Inny |
|
5 | 8,20% |
| Głosujących: 61. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Grecy limit fuksa wyczerpali w minucie 90 + 1 meczu z Kostaryką, przecież oni cudem wyszli z grupy. Oczywiście doceniam Greków, szczególnie za dyscyplinę w obronie.
Wczoraj świetny mecz Belgia - Stany, kapitalny Howard, świetna gra ofensywna Belgów i tragiczna skuteczność. Ale ich statystyki z tego meczu to kompletny kosmos: 38 strzałów na bramkę w tym 18 celnych (w regularnym czasie gry tych strzałów było blisko 30). Młoda drużyna i widać brak wyrachowania, dłuższego przetrzymania piłki w środku pola co mogło się na nich srogo zemścić w drugiej części dogrywki. A Amerykanie rewelacyjnie rozegrali rzut wolny i blisko było karnych. Jak dla mnie w półfinałach Kolumbia, Francja, Belgia i Holandia. Po tym co widziałem do tej pory to Francja jest dla mnie głównym faworytem do złota. ![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Kolumbia to kopciuszek ktory chyba najfajniej gra teraz na tym mundialu- az grzech im nie kibicowac ....ale obawiam sie ze nie wytrzymaja presji i polegna sromotnie ....obym sie myslil, i chcialbym zeby wkoncu ktos strzepal dupe Argentynie- bo na ich gre, mecze i caloksztal patrzyc nie mozna ...wracajac do Kolumbii: ciekawe ile krzyknie sobie za tego Rodriguesa Monako, bo po takim turnieju to mi pachnie Realem , Barcelona, Bayernem albo MU
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]() minty jak zwykle w formie... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Francja - Niemcy - postawiłbym w ciemno na Francję gdyby nie... ramadan. Francuzi grają konkretniej niż Niemcy bez Reusa. (niemieccy muzułmanie sa chyba mniej rygorystyczni niż ci z Afryki w szeregach Francji)
Holandia - Kostaryka - stawiam na Holendrów i liczę że nie zawiodą. Argentyna - Belgia - chyba jednak Argentyna ale wolałbym bez dwóch zdań Belgów ![]() Kolumbia - Brazylia - nie jestem przekonany do Kolumbii ale potencjał mają żeby pokonać Brazylię. No dobra Kolumbia ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Niemcy - Brazylia
Holandia - Argentyna W tej fazie turnieju nie ma już niespodzianek ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Francja gra z Niemcami. Jeżeli ich obrona wytrzyma 90 minut to pobije rekord z II wojny światowej
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Francja-Niemcy: pewnie po karnych ale mimo wszystko Niemcy niestety. Francja gra naprawdę dobrze ale oni ostatni raz dali sobie radę z Niemcami 200 lat temu
Brazylia - Kolumbia: Jeżeli tylko Kolumbia udźwignie ten mecz mentalnie to dadzą radę Brazylii. Już Chile było o krok a Kolumbia to jednak półka wyżej. Argentyna - Belgia: Belgia wyraźnie się rozkręca, Argentyna musiałaby pokazać coś zupełnie innego niż do tej pory żeby awansować. Holandia - Kostaryka: Bez żadnej niespodzianki. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
W zasadzie ciężko wyrokować oprócz jednego spotkania, Holandia - Kostaryka.
Chociaż już nie jedna drużyna na mundialu miała odnieść łatwe zwycięstwo i kończyło się niespodzianką. Gdzieś typowałem, że Francja zdobędzie tytuł, ale Niemcy są mocniejsi. Ozil i spółka świetnie grają na małej przestrzeni boiska. Dlatego są moim typem, uciekną spod pressingu francuzów. No i jak większość, mam nadzieję, że Brazylia z obciętym na pieczarkę Neymarem wreszcie odpadnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Francja - Niemcy - Oczywiscie jak zawsze kibicuje Francuzom licze na dobry mecz i awans trojkolorowych. Całkiem mozliwa dogrywka lub karne. Francja w cwiercfinale jak grała z Niemcami to przegrywała ale mam nadzieje, ze teraz bedzie inaczej
Holandia - Kostaryka - Kostaryka moze awansowac, Holandia musi. Jezeli Kostaryka zagra jak w fazie grupowej ma szanse na awans jezeli zagra jak z Grekami to nie ma szans by awansowała. Argentyna - Belgia - Chyba najbardziej wyrownany pojedynek 1/4 Belgia z USA w koncu zagrała swietny mecz, Argentyna natomiast niemiłosiernie meczyła sie ze Szwajcaria. Awans 50-50 stawiałbym jednak na Argentyne Kolumbia - Brazylia - Kolumbia gra fantastycznie, ma swietna obrone i fantastyczny atak, Brazylia natomiast niczego wielkiego jeszcze nie pokazała gdyby nie poprzeczka w 119 minucie meczu z Chile pewnie juz by ich na tym turnieju nie było. Druzyny wiele razy spotykałby sie ze soba w eliminacjach czy to Copa America ale Kolumbia jeszcze nigdy nie miała tak swietnego składu jak teraz licze na ich awans. Od poczatku stawiałem ich w roli czarnego konia i jak na razie na to miano zasługuja. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Online |
|
|
Francja - Niemcy - zdecydowanie Niemcy i obstawiam, że wszystko rozstrzygnie się w 90 minutach. Drużyna naszych sąsiadów stworzona do medali i do Top4 w każdym turnieju. Pierwszy prawdziwy sprawdzian Francuzów, którzy nie potykali się jeszcze z poważna drużyną na tych mistrzostwach.
Brazylia - Kolumbia - 2 bardzo wyrównane drużyny, ale patrząc z perspektywy wcześniejszych spotkań to jednak Kolumbia jest faworytem. Ja im na pewno będę kibicował, bo jednak wyeliminowanie gospodarza, to będzie super sprawa . |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
No i jednak Niemcy. Myślałem że Francuzi są w stanie pokonać Niemców ale jednak się myliłem. Mecz średni ale w takich warunkach (wilgotność powietrza itd) ciężko żeby był inny.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Lekko, łatwo i przyjemnie.
Niemcy w swoim stylu w tej fazie turnieju szybko starają się strzelić bramkę, a później skutecznie uniemożliwiają rywalom przeprowadzenie skutecznych akcji. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bez Neymara i Silvy będzie 60:40 dla Niemców.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Neymar i tak nic ostatnio nie gra, wieksza strata to Silva, Scolari az sie za głowe złapał. Niemcy to sa Niemcy graja bardzo dobrze taktycznie i swietnie technicznie sa lepsi od Brazylii i na pewno to potwierdza. W sumie ilez mozna odpadac w połfinale robili to 3 razy z rzedu teraz czas na finał i oby był europejski
Ostatnio edytowane przez mitmichael : 05.07.2014 o godz. 08:59.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Czarna mafia z gwizdkami wykonala plan minimum - gospodarze w polfinale. Z drugiej strony te mistrzostwa stoja na podobnie beznadziejnym poziomie co te ostatnie i te przedostatnie wiec wszystko jeszcze mozliwe. Ostatnim mistrzem swiata, ktorego z przyjemnoscia sie ogladalo byla.... Brazylia z 2002 roku ale tam akurat taka mieli pake, ze nawet Smuda by z nimi ugral zloto.
Ogolnie komercjalizacja takich imprez sprawia, ze te turnieje staja sie nijakie. Tak samo Liga Mistrzow. Ok obejrzy sie z nudow minie pol roku i nikt ani o tych mistrzostwach ani o LM nie bedzie pamietal a tu jeszcze przed nami MS w ..... Katarze. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 05.07.2014 o godz. 09:02.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
. Nie ma to jak rozwalać ligi europejskie. Gdyby Europa położyła lage na tych mistrzostwach w Katarze to Fifa dostałaby mocno po kieszeni, bo to właśnie z Europy idzie lwia część kasy za transmisje.Jak się zapatrujecie na drugi półfinał Belgia-Kostaryka? Holendrzy pewnie jednak przejdą, ale Belgia ma większe szanse na pokonanie Argentyny, która nic nie gra niż Kostaryka Holandie, co nie znaczy, że odbieram im szanse. Drużyna, której kibicowałem jako czarnemu koniowi [Ghana] odpadła, a Argentyna, którą typowałem do złota mnie rozczarowała. Tak więc nie miałbym nic przeciwko, aby ujrzeć półfinał Belgia - Kostaryka. ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Za ten wjazd nogami bramkarz Brazylii powinien dokończyć mecz na ławce. Mógł mu nogi na pół złamać.
Cóż, nie chciałem tego ale życzę Niemcom mocnego zwycięstwa 4:0 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Wczoraj Brazylia była lepsza, nie ma się co oszukiwać. Tak czy inaczej strata Neymara i Silvy to ogromne osłabienie, szczególnie że rywal nie byle jaki. Bardzo możliwe, że gospodarze odpadną w półfinale, chyba że sędzia ich skręci.
Dzisiaj Belgia - Argentyna, naprawdę wyrównany mecz, choć pewnie górą jednak będą Albicelestes. Błysk geniuszu Messiego i po meczu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
To co? Oni będą grali w kosza?
[:mspanc] ![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2012
Offline |
|
|
Brazylia bez Neymara i Silvy na mecz z Niemcami - faworyt jest tylko jeden i nie jest nim gospodarz turnieju . Czuję w kościach finał Niemcy - Argentyna, niewykluczone że w końcu zespół z Europy zatriumfuje w Ameryce Południowej !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Koniec imprezy dla Neymara. Nikomu źle nie życzę, ale cóż, doigrał się. Chodzi mi głównie o to, że często nadziewał się na rywali, podkurczał nogi i teatralnie upadał. No i trudno.
Również kibicuje Niemcom. Dziś trzymam kciuki za zespoły z Ameryki, choć faworytem wydaje się być; minimalnie Belgia i zdecydowanie Holandia. Niestety, ale coś czuje, że Kostaryka odegrała już swoją rolę na tych mistrzostwach. Oglądałem prawie wszystkie mecze, zarówno te grane o 18 jak i o 22. Niemal wszystkie grane o późniejszej porze były dużo lepsze, toczone w znacznie szybszym tempie. Przypadek? Raczej nie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
"Kibicuje Niemcom" - trudno o większy obciach.
![]()
...And Justice For All
|
|
|
|
Guest
|
|
Ostatnio edytowane przez arti : 06.07.2014 o godz. 05:40.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
I zaraz Holandia poleci w karnych, czuję to w kościach
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i bez sensacji w ćwierćfinałach, ale patrząc na to, jak grają Holandia i Niemcy, a jak prezentują się Brazylia z Argentyną - finał powinien być europejski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |