The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.07.2014, 16:33
Ajronek napisał(a):Wyświetl post
http://www.lechpoznan.pl/news/inea,s...h#.U7O13_l_vN8

No i tak świetnie prezes Lecha na lizaniu dupy kibolom wyszedł...
Sam jestem przeciwnikiem bojkotu (nie zgadzam się też z kretyńską polityką Bednarza) ale prezes Lecha zachował się zgodnie ze zdrowym rozsądkiem i dobrem finansowym klubu. Takie rzeczy sprawiają, że ludzie pójdą chętniej po karnety.

Nie złamał żadnego prawa a zyskał większą przychylność trybun. To się przełoży w przyszłości nie na puste a pełniejsze trybuny.

Te kilka złotych z karnetów dziś zwróci się kilka razy w przyszłości.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.07.2014, 19:39
Ale jacek ruszyl z kopyta z karnetami biletami....nie ma co...
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 04.07.2014, 08:34
Trzeba chyba wrócić do sedna a właściwie początku ostrego konfliktu.
Zostawmy bzdurne założenia, że Bednarz chce zniszczyć Wisłę itd ....

Wg mnie główna przyczyną konfliktu była chęć Bednarza aby SKWK wzięło na siebie odpowiedzialność za działania na stadionie niezgodne z prawem. Nagrodą miała być zgoda na "złotówkę od biletu".
SKWK takiej odpowiedzialności nie przyjęło. Dotąd uważam, że Stowarzyszenie miało argumenty by tak zrobić, zwłaszcza że forma (zmiana umowy w ostatniej chwili) była, delikatnie mówiąc, niezręczna. Na pewno SKWK nie mogło przyjąć odpowiedzialności za wszystkie działania kibiców niezgodne z prawem.
Ale mam pytanie do Was kibiców "bojkotujących" : czy SKWK nie mogłoby kompromisowo przyjąć tą odpowiedzialność za wszystkie organizowane przez siebie akcje ? To by było już bardzo wiele bo , nie oszukujmy się, kibice spoza sektora C nazywani przez was "konsumentami kiełbas" raczej poza zasady określone przez władze ligi i prawo nie wychodzą (pomijając stosowanie wyrazów ogólnie rzecz biorąc "nieliterackich").

Powrót do rozmów dot. umowy w sprawie złotówki odwróciłoby trend ... Oczywiście klubu (S.A.) nie mógłby w tym przypadku reprezentować Bednarz lecz inny przedstawiciel bowiem styl Prezesa i skala niechęci do niego powoduje niezdrowe emocje ....
Ostatnio edytowane przez Grantar : 04.07.2014 o godz. 09:00.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.07.2014, 08:43
Grantar napisał(a):Wyświetl post
Trzeba chyba wrócić do sedna a właściwie początku ostrego konfliktu.
Zostawmy bzdurne założenia, że Bednarz chce zniszczyć Wisłę itd ....

Wg mnie główna przyczyną konfliktu była chęć Bednarza aby SKWK wzięło na siebie odpowiedzialność za działania na stadionie niezgodne z prawem. Nagrodą miała być zgoda na "złotówkę od biletu".
SKWK takiej odpowiedzialności nie przyjęło. Dotąd uważam, że Stowarzyszenie miało argumenty by tak zrobić, zwłaszcza że forma (zmiana umowy w ostatniej chwili) była, delikatnie mówiąc, niezręczna. Na pewno SKWK nie może przyjąć odpowiedzialności za wszystkie działania kibiców niezgodne z prawem.
Ale mam pytanie do Was kibiców "bojkotujących" : czy SKWK nie mogłaby kompromisowo przyjąć tą odpowiedzialność za wszystkie organizowane przez siebie akcje ? To by było już bardzo wiele bo , nie oszukujmy się, kibice spoza sektora C nazywani przez was "konsumentami kiełbas" raczej poza zasady określone przez władze ligi i prawo nie wychodzą (pomijając stosowanie wyrazów ogólnie rzecz biorąc "nieliterackich").

Powrót do rozmów dot. umowy w sprawie złotówki odwróciłby trend ... Oczywiście klubu (S.A.) nie mógłby w tym przypadku reprezentować Bednarz lecz inny przedstawiciel bowiem styl Prezesa i skala niechęci do niego powoduje niezdrowe emocje ....
No to mogło, czy nie mogło?

Od kiedy Stowarzyszenie uciekało od odpowiedzialności za organizowane przez siebie akcje?

P.S. Po ile karnety? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_sie_dla_was/ Bardzo ładna ucieczka od kompromitacji...
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 04.07.2014, 08:59
hunter napisał(a):Wyświetl post

Od kiedy Stowarzyszenie uciekało od odpowiedzialności za organizowane przez siebie akcje?

P.S. Po ile karnety? http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...y_sie_dla_was/ Bardzo ładna ucieczka od kompromitacji...
Dokladnie taka sama mysl mi przyszla do glowy jak przeczytalem o tym sportdata Akurat jak bojkot, nie wczesniej nie pozniej, akurat na poczatek sezonu, nie w przerwie letniej czy zimowej. Oczywiscie z gory juz widze w jakims artykuliku wywiad z Bednarzem - niestety nie jestesmy w stanie dokladnie okreslic jak bojkot kibicow odbil sie na sprzedazy karnetow ze wzgledu na unowoczesnianie systemu ich sprzedazy, Mamy 21 wiek to wielki krok w kierunku Europy Zachodniej bla bla bla bla bla bla.

http://pajacek.pl/ Kazdy kto czuje sie przede wszystkim WISLAKIEM musi zaglosowac za jedynie sluszna opcja
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.07.2014, 09:03
hunter napisał(a):Wyświetl post
Nie mogło za "wszystkie" ale mogło za "swoje" .....
Z tego co wiem to uogólnienie było powodem niepodpisania przez SKWK umowy dot. złotówki za bilet ..
proszę mnie wyprostować jeśli się mylę
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.07.2014, 09:08
Zgodnie z przepisami o imprezach masowych organem odpowiedzialnym za porządek na trybunach jest organizator imprezy.
SKWK nie może podpisać papieru że bierze na siebie to co się dzieje (nawet swoje) bo jest to niezgodne z prawem. Wiadomo że się pilnuje porządku ale jest to niepisana umowa.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.07.2014, 10:23
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Zgodnie z przepisami o imprezach masowych organem odpowiedzialnym za porządek na trybunach jest organizator imprezy.
SKWK nie może podpisać papieru że bierze na siebie to co się dzieje (nawet swoje) bo jest to niezgodne z prawem. Wiadomo że się pilnuje porządku ale jest to niepisana umowa.
OK ale tu chodziło o odpowiedzialność w sensie finansowym a nie karnym ...
Czyli : klub płaci karę za coś a organizator tego czegoś płaci klubowi ...
Odpowiedz cytując
barthok
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 04.07.2014, 10:36
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Obecnie już tylko my nie tylko nie sprzedajemy karnetów, nawet brak informacji o cenach..
Już wiem czym Jacuś się będzie tłumaczyć odnośnie małej liczby sprzedanych karnetów - zmiana systemu sprzedaży (za pięć 12) bo tak to by poszło że hoho
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.07.2014, 10:54
OK ale tu chodziło o odpowiedzialność w sensie finansowym a nie karnym ...
Czyli : klub płaci karę za coś a organizator tego czegoś płaci klubowi ...

Ale to nie jest kodeks karny. Odpowiedzialność ogólnie. Czyli wejdzie 5 nawalonych kumpli łysego, walnie butelkami w bramkarza i SKWK ma płacić karę.

Trudno, takie są realia że jedynym odpowiedzialnym organem jest organizator.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 04.07.2014, 12:25
Strasznie zaluje ze w tej 8 chlopakow która dolaczyla do pierwszego zespołu nie ma Koscielniaka i Kaminskiego...
Wiem ze być moze jak dojdzie do ich wypożyczenia to chłopaki się trochę ograją ale jednak przy jakze poteznym deficycie naszych skrzydłowych mogli być brani jednak pod uwagę...
Odpowiedz cytując
Patryk_185
Senior Member

Od: 06.2010

Stary 04.07.2014, 12:40
Strasznie zaluje ze w tej 8 chlopakow która dolaczyla do pierwszego zespołu nie ma Koscielniaka i Kaminskiego...
Wiem ze być moze jak dojdzie do ich wypożyczenia to chłopaki się trochę ograją ale jednak przy jakze poteznym deficycie naszych skrzydłowych mogli być brani jednak pod uwagę...
Tak jak mówisz chłopaki mają iść na wypożyczenie. Wg mnie jest to dobry pomysł bo jak co cieżko mieli by walczyć z Manu czy Donaldem do tego może tam grać Jankowski, Garguła i Zajac i prędzej na nich by tam Smuda postawił.

Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 04.07.2014, 13:24
każda miesięczna pensja w wysokości 40000 PLN jest na "wagę złota".
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 04.07.2014, 13:28
Oczywiście klubu (S.A.) nie mógłby w tym przypadku reprezentować Bednarz lecz inny przedstawiciel bowiem styl Prezesa i skala niechęci do niego powoduje niezdrowe emocje ....
Źle to ująłeś. Rozmawiać musi prezes. Nikt z Bednarzem nie będzie rozmawiał. Tak więc - do czasu pożegnania Jacka o żadnych rozmowach nie ma raczej mowy.

Jeszcze prościej - warunkiem jakichkolwiek rozmów jest wykopanie łysej piątej kolumny.

Reszta to Twoja bujna wyobraźnia...

Jest sens ciągnąć temat? Przecież wiadomo, że łysego legionisty nikt nie zaakceptuje.

TSWthedues napisał(a):Wyświetl post
chciałbym aby głos zabrał Boss Cupiał i wszystkim ładnie oznajmił, że to co się dzieje aktualnie w klubie pod względem kontaktów z kibicami oraz sytuacji finansowej to jest wyłącznie jego decyzja. Ciekaw jestem czy wtedy wy wszyscy bojkotujący oraz SKWK stworzyłoby nową stronę pabogus.pl
No to niech się wreszcie wypowie. Reakcja kibiców mogłaby Cię zaskoczyć.

Śmieszy mnie (i chyba nie tylko) to straszenie Cupiałem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 04.07.2014 o godz. 13:39.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 04.07.2014, 13:34
chciałbym aby głos zabrał Boss Cupiał i wszystkim ładnie oznajmił, że to co się dzieje aktualnie w klubie pod względem kontaktów z kibicami oraz sytuacji finansowej to jest wyłącznie jego decyzja. Ciekaw jestem czy wtedy wy wszyscy bojkotujący oraz SKWK stworzyłoby nową stronę pabogus.pl
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 04.07.2014, 13:46
To może inaczej skoro macie wyjebane na SA to co za problem stworzyć zespół pod szyldem TS. Są prężni sponsorzy jak Pan Wawro Pan Misiek. Dodatkowo stworzyć klub 1000 bo sami krzyczycie że jest was nawet więcej i wpłacać pieniążki po 30 zł miesięcznie. Z powodzeniem można wtedy nawet grać w III lidze a przy dodatkowych sponsorach to i w II lidze. Zaplecze już jest bo są juniorzy, przekonać kolejnych młodszych juniorów, żeby podpisywali kontrakty. Wil syty i owca cała. Każdy będzie chodził i czcił co mu się podoba, bez wyzwisk bez żadnych nagonek.
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 04.07.2014, 13:49
a nie chcialbys w totolotka wygrac?
Cupial udzielil dwoch wywiadow w zyciu, i nie bedzie udzielal 3 bo tak chce TSWthedues

przeczytaj ponizsza calosc ze zrozumieniem, a dowiesz sie wielu ciekawych rzeczy, w tym o Cupiale:
http://skwk.pl/skwk/5-wazne-skwk/577...ie-znaczy.html

Cytat:
To może inaczej skoro macie wyjebane na SA to co za problem stworzyć zespół pod szyldem TS.
Ale o co ci chodzi? zapelniaj stadion z kolegami i dzialaj dla dobra SA i Bednarza.
Pelno krzykaczy, a na stadionie 3 tys osob (+ 2 tys darmowych wejsciowek)

I nikt nic nie musi tworzyc bo prawa do historii, herbu i nazwy ma TS Wisla.
SA nie moze byc oddzielnym zespolem i nazywac sie "Wisla Krakow", wstawic rok zalozenia "1906" i wykorzystywac wizerunek Henryka Reymana.
Spadkobierca wszystkiego jest TS Wisla Krakow. Zalozona odrebna spółkę i tyle.
Ostatnio edytowane przez aNouc : 04.07.2014 o godz. 13:54.
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 04.07.2014, 13:51
Nie musi udzielać wywiadu, może wydać oświadczenie w końcu jest właścicielem.
Nie czytam GW, Nie oglądam TVN nie sugeruje się wpisami SKWK.

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
aNouc
Senior Member

Stary 04.07.2014, 13:55
Tam na temat Cupiała wypowiada się osoba, która z Cupiałem obiady jadła i popijała browarem.
I zna go najlepiej.

Ale skoro nie chcesz się sugerowac to czekaj na oswiadczenie.. moze nie bedziesz czekac do usranej smierci.
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 04.07.2014, 13:57
aNouc napisał(a):Wyświetl post
I nikt nic nie musi tworzyc bo prawa do historii, herbu i nazwy ma TS Wisla.
SA nie moze byc oddzielnym zespolem i nazywac sie "Wisla Krakow", wstawic rok zalozenia "1906" i wykorzystywac wizerunek Henryka Reymana.
Spadkobierca wszystkiego jest TS Wisla Krakow. Zalozona odrebna spółkę i tyle.
Ja o zupie ty o dupie, napisałem wyraźnie czemu nie możecie sobie założyć drużyny? czy tak trudno na to pytanie odpowiedzieć.

Skoro SKWK pisze o rychłej upadłości w związku z długami wytworzonymi przez Bednarza i jego niegospodarność to czas najwyższy już pomyśleć o własnej drużynie.

Ja chodzę na mecze dla piłki a nie dla dopingu
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Stary 04.07.2014, 14:05
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jest sens ciągnąć temat? Przecież wiadomo, że łysego legionisty nikt nie zaakceptuje.
co to znaczy nikt ?
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 04.07.2014, 14:20
Ja o zupie ty o dupie, napisałem wyraźnie czemu nie możecie sobie założyć drużyny? czy tak trudno na to pytanie odpowiedzieć.

Skoro SKWK pisze o rychłej upadłości w związku z długami wytworzonymi przez Bednarza i jego niegospodarność to czas najwyższy już pomyśleć o własnej drużynie.

Czyli skoro Jacek dalej w klubie to mamy sobie założyć nowy klub przez durnego prezesika. Na ten klub wiele osób dało kupe kasy i teraz mamy stworzyć se nowy. Przemyśl swoje wypowiedzi, poczytaj więcej I w ogóle odpocznij
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.07.2014, 16:14

No to piłkę mozesz sobie ogladać w telewizorze. Mam nadzieję, ze dla tej piłki jeździsz na mecze w innych miastach ? z kumplami oczywiście
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 04.07.2014, 16:34
nie, nie jeżdżę na wyjazdy, nie potrzebuje tego za to płacę za Karnet plus jedzenie 10 razy więcej niż ty za sektor C a przy tym klub na mnie zarabia a nie musi płacić za kary razem z Twoimi kumplami oczywiście
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.07.2014, 16:39
Oczywiście każdy z każdym zna się na trybunie, kumpluje, pije piwo czy wódke. Baa, zapraszamy na chrzty, komunie, wesele ;D

Pocieszni jesteście.

Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 04.07.2014, 16:41
nie, nie jeżdżę na wyjazdy, nie potrzebuje tego za to płacę za Karnet plus jedzenie 10 razy więcej niż ty za sektor C a przy tym klub na mnie zarabia a nie musi płacić za kary razem z Twoimi kumplami oczywiście

Chwalisz się czy żalisz kolego? Co nas to interesuje, że przychodzisz sobie zjeść kiełbasę i jeszcze wydajesz na meczu więcej kasy niż ludzie z C.

+100 do lansu.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 04.07.2014, 16:52
Proszę czytać ze zrozumieniem, jak ktoś mi wypomina wyjazdy to oświadczam, że nie jeżdżę bo tak wolę, za to płace za karnet i żarcie czyli wzbogacam klub i jestem jego żywicielem. Rozumiem, że masz coś przeciwko temu co napisałem? Proszę nie dzielić kto jest lepszym Wiślakiem a kto nie! A tak próbują tutaj to robić niektóre osoby. Jak chce ktoś jeździć na wyjazdy to droga wolna. Natomiast wypominać mi, to jest po prostu hipokryzja! a to wynika z prostej matematyki! Ty dajesz coś od siebie ja też! Może i bez Ciebie ten klub funkcjonuje słabo, ale beze mnie tym bardziej!

Natomiast ten +100 lansu to możesz sobie WISŁAZWE przybić tym małolatką i gówniarzerii co sobie słit focie strzela na C, żeby pokazać jaki to SUPER HIPER ze mnie Wiślak/Wiślaczka na 1906% na osiedlu...
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 04.07.2014, 16:52
My kibole utrzymujący TS zmniejszyliśmy dług z 4,5 mln na 2 mln. kto da więcej ?
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 04.07.2014, 16:55
Cytat:
Proszę nie dzielić kto jest lepszym Wiślakiem a kto nie! A tak próbują tutaj to robić niektóre osoby
A w tym samym poście:

Cytat:
Może i bez Ciebie ten klub funkcjonuje słabo, ale beze mnie tym bardziej!
Cytat:
przybić tym małolatką i gówniarzerii co sobie słit focie strzela na C
Lub z wcześniejszego:

Cytat:
to płacę za Karnet plus jedzenie 10 razy więcej niż ty za sektor C a przy tym klub na mnie zarabia a nie musi płacić za kary razem z Twoimi kumplami oczywiści
Sami dzielicie, odcinacie się, wyzywacie od kiboli, bandytów, oszustów itd.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
TSWthedues
Senior Member

Stary 04.07.2014, 16:58
W którym momencie uznałem Was za Bandytów? A kibolami nazywacie się sami

Ja się nie odcinam, myślę samodzielnie i wyciągam wnioski! Zdania Bednarza czy SKWK dzielę przez 2 albo nawet 3.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów