The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2014, 11:40
Viper napisał(a):Wyświetl post
Nie, niczego nie wspieram, a na mecze nie chodzę bo nie mam już ochoty na wdawanie się w różne awantury z napakowanymi ludźmi o mentalności 4 latka.

Chwila chwila - ale przecież oni bojkotują? Chyba że mówisz o policji która lubi przywalić bez powodu?

Zawsze możesz iść na koszykówkę np?
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.06.2014, 11:45
Kto Ci dał prawo do wypowiadania się za wszystkich co teraz nie chodzą na mecze?
Widok pustego stadionu i zamknięte gęby obecnych parówkożerców gdy ich grupka przyjezdnych przekrzykuje.
Odpowiedz cytując
Ajronek
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.06.2014, 11:46
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Chwila chwila - ale przecież oni bojkotują? Chyba że mówisz o policji która lubi przywalić bez powodu?

Zawsze możesz iść na koszykówkę np?
Dziwne - przez 20 lat nie dostałem ani razu od policji a raz zostałem opluty przez łysego karka z 10-tki a raz potarmoszony na C5. Pewnie, że to margines i mogło się częściej zdarzyć na mieście (też się zdarzyło za zbyt długie włosy - nawet nie wiem do dziś czy to byli kibole Wisły czy Cracovii hehe) ale jeśli ktoś nie chce mieć styczności z policją na stadionie Wisły to jej mieć nie będzie nawet przez 20 lat.

W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex:
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 25.06.2014, 11:46
KIEDY CIEBIE POLICJANT UDERZYŁ NA MECZU BEZ POWODU
masz jakieś dowody.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2014, 11:47
Zacznijmy od początku- NIE JESTEM w SKWK.

1. Kilka milionów euro za sezon? Tyle nawet nie dostawaliśmy za czasów BAH, czy wcześniej mając dobre sezony w europejskich pucharach czy wciągając ligę jednym nosem

2. Przyszliśmy na TS Wisłę, nie na Wisłę S.A. Rozróżniaj 2 podmioty.

Cytat:
ale bez lżenia innych, bez chamstwa ale SKWK raczej nie idzie na kompromisy (brak rac i spokój przed Cracovią jak mniemam był spowodowany negocjacjami w sprawie złotówki a nie chęcią pójścia na kompromis).
DERBY. Facet, naprawdę. Raz, dwa razy w roku to i proboszcz na parafii się schleje. Wy cały rok też jesteście święci cały czas? Rzuć kamieniem.

4. REZULTAT. Rezultatem jest to, że jest o 1 kibica na stadionie mniej, mniejsze wpływy, więc ta 1 osoba nie pomaga w budowie Nowej Wisły.

5. Kategorycznie stwierdzam, ponieważ nie widać ŻADNYCH rezultatów w działąniu UFA. Wisła S.A. nie tylko oddała im sponsora, ale i cały marketing. Widzisz gdzieś by na mieście coś się działo? To już lepsze akcje były wychodząc na Rynek i pytając się przechodniów z czym im się kojarzy Wisła, gierki zawodników.

Odnośnie biletów na wyjazdy- nie jestem w SKWK, tym bardziej w ich strukturach. Ale zapewne ktoś związany będzie mógł Ci wszystko wyjaśnić.

EDIT:

Cytat:
Dziwne - przez 20 lat nie dostałem ani razu od policji a raz zostałem opluty przez łysego karka z 10-tki a raz potarmoszony na C5. Pewnie, że to margines i mogło się częściej zdarzyć na mieście (też się zdarzyło za zbyt długie włosy - nawet nie wiem do dziś czy to byli kibole Wisły czy Cracovii hehe) ale jeśli ktoś nie chce mieć styczności z policją na stadionie Wisły to jej mieć nie będzie nawet przez 20 lat.
Aaa to powiedz, że zły wybór sektora boli na całe życie.

Ku*rwa, nie mam zamiaru zdzierać gardła przez 90 minut to nie idę na tę trybunę tak? A nie, że usłyszę, że na boku jak sobie stanę i nie będę śpiewał to nic się nie stanie.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 25.06.2014 o godz. 11:58.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.06.2014, 11:52
Ajronek napisał(a):Wyświetl post
No to wiesz, że przez swoje długie włosy prowokowałeś i ich nie ściołeś? A teraz masz pretensje...
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 25.06.2014, 12:19
Dariook kolega Ajronek ma prawo noś długie Włosy jak mu się podoba i nikt nie ma prawa z tego powodu mu ubliżać czy robić krzywdy
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.06.2014, 12:34
Dariook napisał(a):Wyświetl post
No to wiesz, że przez swoje długie włosy prowokowałeś i ich nie ściołeś? A teraz masz pretensje...
Racja. Wszyscy powinni być łysi a derby sa nawet gdy grają przedszkolaki. O zakazie konsumpcji kiełbas na stadionie nie wspominając. A dzieci należy straszyć policją, dorosłych zaś wielkim bratem w sypialni i aresztowaniami za ostrzenie noży kuchennych.

Edit:
Nie ma włosów == prawdziwy facet
Ma włosy -> waginosceptyk albo baba -> jak nie ma cycków, lać!
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 25.06.2014 o godz. 12:41.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 25.06.2014, 12:40
Wiecie co jaki dajecie przykład dzieci gdzie na CLJ stosuje się chamstwo
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 12:40
To my przychodzimy na E i każemy się do nas dostosowywać czy to tacy jak Ajronek wbijają na C czy uprzednio dychę i dziwią się dlaczego ktoś mu tak a nie inaczej tłumaczy dlaczego to nie jest sektor dla niego?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 25.06.2014, 12:44
Widzisz ABGwislakABG tak jak mówiłem wszyscy mają dostosowywać się pod was super
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 25.06.2014, 12:47
Czy jak wchodzisz do meczetu z wycieczką to ściągasz buty?
Czy jak wchodzisz na sektor C to wołasz "niech żyje cracovia"?
Czy jak lecisz samolotem to bierzesz do kieszeni nożyczki do paznokci?

Powoli zaczynasz łapać że trzeba się czasami dostosować.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
mtk
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.06.2014, 12:50
Cytat:
Wiecie co jaki dajecie przykład dzieci gdzie na CLJ stosuje się chamstwo
Mógłbyś prościej, nie nadążam
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają.
WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Ajronek
Senior Member

Stary 25.06.2014, 12:59
Ściąłeś... No to jest właśnie ten poziom argumentacji, który jest obcy większości i jeśli mają wybór spotkać się z nim na meczu lub nie spotkać z nim przed tv wybierają tą drugą opcję. I nawet jeśli mówisz to w żartach to oni wtedy nie żartowali.

Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.06.2014, 13:02
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Powoli zaczynasz łapać że trzeba się czasami dostosować.
Podajesz przykłady na dostosowanie się ludzi do miejsca a tu chodzi o dostosowanie się do osób które są obok. Różnica jest diametralna.

Czy jak wchodzisz do meczetu z wycieczką to ściągasz buty?
v.s.
Czy wchodząc do tramwaju wypełnionego żydami, musisz zakładać jarmułkę?

JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 13:07
Jesteście jak muzułmanie. Tyle sektorów macie dostępnych, Wy akurat wprowadzacie swój piknikowy dżi-had na jedyny konserwatywny kibicowsko sektor. Piszecie tyle, że to my chcemy, żeby się do nas dostosować, a z każdymi kolejnymi słowami wychodzi na to, że TO WY chcecie, by się do Was dostosowywać.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Ajronek
Senior Member

Stary 25.06.2014, 13:08
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
To my przychodzimy na E i każemy się do nas dostosowywać czy to tacy jak Ajronek wbijają na C czy uprzednio dychę i dziwią się dlaczego ktoś mu tak a nie inaczej tłumaczy dlaczego to nie jest sektor dla niego?
Rany - przez 13 lat chodziłem na 10 i na C i zdzierałem gardła, ale nie chciałem śpiewać pozdrowień do więzienia i za to mi się oberwało. I dlatego przestałem chodzić na te sektory. I brakuje mi na pozostałych śpiewów ale zawsze jak tylko coś się dzieje to to gardło zdzieram bo dla mnie zawsze to było coś więcej niż tylko obejrzenie meczu. Ale też coś mniej niż mordobicie i jaranie się sraniem na Cracovię.

Kocur pisze o dostosowaniu się - święte słowa - zmieniłem sektor i mam w dupie czy wy będziecie chodzić na C czy nie. Ale nikogo nie namawiałem do bojkotu SKWK, nikogo nie obrażałem. Ale jeśli wy nie potraficie się dostosować do zmieniającego się świata (np. w kwestii rac) to dlaczego tak się dziwicie, że inni nie chcą się dostosować do wszystkich "zaleceń" kumatych?

Megalomania i przekonanie o własnej wspaniałości i nieomylności po stronie SKWK bije z każdego oświadczenia... Z takim podejściem, jesli ktoś tylko odrobinę się różni nie ma szans na kompromis - i to nie jest wina tej drugiej strony!

Ps. Wciąż nie mam skanu umowy...

Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 13:15
Myślisz, że mógłbym publikować na ogólnodostępnym forum skan takiej umowy?

Cytat:
Z takim podejściem, jesli ktoś tylko odrobinę się różni nie ma szans na kompromis - i to nie jest wina tej drugiej strony!
Z człowiekiem, który stosuje odpowiedzialność zbiorową na bazie tych zakazów, wprowadza policję na trybuny (i nie pier*dol mi, że tylko ci, którzy mogliby mieć coś na sumieniu ich nie chcą, bo jakoś ja z prawem oprócz paru mandatów nie miałem styczności z policją) NIE MOŻNA pójść na kompromis.

Rozumiem, że spotykając się z dziewczyną/narzeczoną/żoną równie dobrze przyjąłbyś towarzystwo fukncjonariusza? Przecież równie dobrze może dojść do gwałtu- też przestępstwo, nie?

A podejrzewam, że moje dwa powody również dla dużej ilości osób są tymi, dla których nie przychodzą na stadion.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Ajronek
Senior Member

Stary 25.06.2014, 13:24
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Myślisz, że mógłbym publikować na ogólnodostępnym forum skan takiej umowy?

Z człowiekiem, który stosuje odpowiedzialność zbiorową na bazie tych zakazów, wprowadza policję na trybuny (i nie pier*dol mi, że tylko ci, którzy mogliby mieć coś na sumieniu ich nie chcą, bo jakoś ja z prawem oprócz paru mandatów nie miałem styczności z policją) NIE MOŻNA pójść na kompromis.

Rozumiem, że spotykając się z dziewczyną/narzeczoną/żoną równie dobrze przyjąłbyś towarzystwo fukncjonariusza? Przecież równie dobrze może dojść do gwałtu- też przestępstwo, nie?

A podejrzewam, że moje dwa powody również dla dużej ilości osób są tymi, dla których nie przychodzą na stadion.
Możesz podesłać na priv, skoro i tak tam piszesz...

Nie podoba mi się odpowiedzialność zbiorowa. I pewnie parę lat temu sam bym miał taki zakaz bo chodziłem na C5. Ale właśnie miałem wybór i z niego skorzystałem dlatego nikt mi nie zakazuje chodzenia na mecze. Z kolei SKWK wie jakie jest prawo, że piro jest niedozwolone, że zakrywanie twarzy jest niedozwolone itd. itp a jednak ultrasi je czasem łamią. Czy to jest takie podniecające? Jeśli się bawisz zapałkami to musisz brać ryzyko poparzenia pod uwagę, więc nie płacz mi, że dostałeś zakaz, czy że przygląda Ci się policja. Ryzyko wkalkulowane. Tak jak moje że usłyszę bluzgi. Więc ja chodzę, ale sporo ludzi nie. I to też jest fakt, którego SKWK uparcie nie dostrzega albo co gorsza ignoruje pokazując, że ich własna zabawa i interes jest ważniejszy niż interes klubu.

Zgadzam się z tym, że Polska to policyjny kraj, nie podoba mi się to, ale ten protest znów nie jest wymierzony w policję tylko w klub, który podobno kochacie. On na nim traci najbardziej. Tak jak w przypadku sankcji nakładanych na reżimy - nigdy jeszcze reżim z powodu sankcji nie ustąpił a cierpieli ludzie... A teraz już ani jedna ani druga strona nie ustąpią bo przecież duma nie pozwoli...

Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 25.06.2014, 13:31
Po przeczytaniu tego postu na poziomie orangutana każdy myślący człowiek chociaż na 5 sekund stanie po stronie Cupiała i Bednarza.

Ogłaszam minutę ciszy nad głupotą i prymitywnością tych idiotów.
Bednarz wypełnia polecenia Cupiała.
Cupiał - miej honor i wystaw klub na sprzedaż.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 13:33
Cytat:
Czy to jest takie podniecające? Jeśli się bawisz zapałkami to musisz brać ryzyko poparzenia pod uwagę, więc nie płacz mi, że dostałeś zakaz, czy że przygląda Ci się policja. Ryzyko wkalkulowane.
Nie dostałęm zakazu, ale solidaryzuję się z tymi, którzy dostali

Cytat:
klub, który podobno kochacie. On na nim traci najbardziej.
Każe podpisywać lojalki rodem z czasów przeciągających się, pokazuje wała kibicom w półfinale clj, nazywa judaszami, daje zakazy Bogu ducha winnym osobom, bo się znalazły w tym miejscu o tej porze, otwarcie oświadcza, że nie chce nas widzieć do końca życia na stadionie, po czym przed sprzedażą karnetów próbuje pokazać niby jak bardzo mu zależy?

Sorry, dla mnie z niego taka szuja, jak kumpel Sienkiewicz (ten od taśm).
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 25.06.2014, 13:46
Słuchaj kary dostali ci co tam byli no niestety ciężko zweryfikować kto zawinił. A nie można pozwolic na bezkarnść
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 13:48
Lepsza bezkarność niż odpowiedzialność zbiorowa.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 25.06.2014, 13:49
to jak mieli ukarć wiinych
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 13:56
Gdyby po rozpoczęciu spotkania nie spier*dalali na kebsa, bo nie jadł jeden z drugim w suce od pół godziny stali dalej na miejscu po*jeby by nie wystrzeliwały rac, a nawet jeśli to może złapaliby ich nasi "dzielni stróże prawa". A nie wtargnęli bezpodstawnie jak ABW do redakcji Wprost do restauracji i spisywali niewinnych ludzi. Równie dobrze mogli po tym ostrzeliwaniu spier*dolić gdziekolwiek poza ten teren= nie zostaliby spisani = dalej mogliby wejść na teren imprezy masowej po meczu z Ruchem.

Łapiesz czy się pogubiłeś?
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 25.06.2014, 14:00
^^

Szczerze też mi się ta akcja Policji nie spodobała. Jednak kumaci nie mają problemu, żeby spuścić łomot jak ktoś nie śpiewa na C, a tutaj żadnej reakcji ze strony kumatych nie było. Ciekawe dla czego?

I trzeba naprawdę było mieć problem z mózgiem, by wierzyć że taka akcja nie spotka się ze zdecydowaną reakcją. Opinia publiczna jest negatywnie nastawiona do kiboli, więc każdy taki wyskok będzie skutkował duża pokazową akcją, nie ważne czy sprawiedliwą czy nie. Fochaniem się, nie uda się tego zmienić.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 25.06.2014, 14:01
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
Po przeczytaniu tego postu na poziomie orangutana każdy myślący człowiek chociaż na 5 sekund stanie po stronie Cupiała i Bednarza.

Ogłaszam minutę ciszy nad głupotą i prymitywnością tych idiotów.
Amen
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Stary 25.06.2014, 14:09
Cytat:
spuścić łomot jak ktoś nie śpiewa na C, a tutaj żadnej reakcji ze strony kumatych nie było. Ciekawe dla czego?
Wylicz przykłady Zwłaszcza "łomotu".

Cytat:
I trzeba naprawdę było mieć problem z mózgiem, by wierzyć że taka akcja nie spotka się ze zdecydowaną reakcją. Opinia publiczna jest negatywnie nastawiona do kiboli, więc każdy taki wyskok będzie skutkował duża pokazową akcją, nie ważne czy sprawiedliwą czy nie. Fochaniem się, nie uda się tego zmienić.
A czy mój epitet dla nich nie określił dobitnie mojego zdania o nich?

Cytat:
a tutaj żadnej reakcji ze strony kumatych nie było. Ciekawe dla czego?
Tak jak pisałem wcześniej- nie jestem w strukturach SKWK. Nie jestem nawet członkiem.

Poza tym wszyscy chyba pominęli jedną sprawę- skąd wiadomo czy ci wystrzeliwujący race byli/są członkami SKWK? Zakazy dostała CAŁĄ TRYBUNA, a nie tylko członkowie Stowarzyszenia.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 25.06.2014, 14:12
^^

Szczerze też mi się ta akcja Policji nie spodobała. Jednak kumaci nie mają problemu, żeby spuścić łomot jak ktoś nie śpiewa na C, a tutaj żadnej reakcji ze strony kumatych nie było. Ciekawe dla czego?

Amen. Kumaci jakoś tutaj nie wytłumaczyli kolegom, że rzucanie racą w kierunku własnego pola karngeo czy stadionu to nie bardzo fajna opcja. Ale jak ktoś nie śpiewa to kumaci muszą go uświadomić. Ot taka zwykła hipokryzja pokazuję. że kumaci są kumaci gdy im się podoba.

Natomiast stosowanie takiej odpowiedzialności zbiorowej jest poniżej wszelkiej krytyki. Odpowiedni służby/ludzie są odpowiedzialni za wykonywanie swoich zadań - a nie waleniu po wszystkich jak leci bo nie są w stanie ustalić winnych. Takie techniki były stosowane w innych czasach.

W ogóle w całym tym bałaganie mamy świetny pokaz technik negocjacyjnych:

- SKWK/kumaci/prawdziwi kibice jak zwał tak zwał: rzucimy racę na murawę a jak nie zadziała to ostrzelamy własny stadion racami

-J.B. walnę zakazy stadionowe wszystkim jak leci i wpuszczę policję na sektor C.

Jedna i druga technika doskonała.

Natomiast ważny jest inny wątek Wisła przygotowuję się na długą wojnę. Moim zdaniem wyrazem tego jest podpisanie umowy z UFA i wzięcie od nich kasy w zamian za przyszłe zyski które ze względu na bojkot będą znacząco niższe.
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Stary 25.06.2014, 14:21
Jak byście zauważyli można było zdjąć zakaz podpisując oświdczenie więc jak to odpowiedzialność zbiorowa ide popisuje i problem z głowy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów