The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Mundial 2014 wygra
Brazylia 14 22,95%
Argentyna 12 19,67%
Niemcy 8 13,11%
Hiszpania 3 4,92%
Belgia 13 21,31%
Francja 1 1,64%
Włochy 1 1,64%
Urugwaj 4 6,56%
Portugalia 0 0%
Inny 5 8,20%
Głosujących: 61. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.06.2014, 19:03
Do tej pory jak ktoś krytykował polskich trenerów to odbierałem to w następujący sposób; No tak, jasne, najłatwiej jest krytykować.

Jednak podczas oglądania kolejnego już mundialu oświeciła mnie niesamowita myśl.

Szkoda, że taki powiedzmy sobie Smuda niczego nie jest w stanie się nauczyć. Polska piłka to bagno jednak.

Szkoda, że dziś Iran nie dowiózł tego remisu do końca.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 21.06.2014, 19:11
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Do tej pory jak ktoś krytykował polskich trenerów to odbierałem to w następujący sposób; No tak, jasne, najłatwiej jest krytykować.

Jednak podczas oglądania kolejnego już mundialu oświeciła mnie niesamowita myśl.

Szkoda, że taki powiedzmy sobie Smuda niczego nie jest w stanie się nauczyć. Polska piłka to bagno jednak.
Szkoda, że dziś Iran nie dowiózł tego remisu do końca.
Ano szkoda zasłużyli na ten remis. Oprócz Messiego Argentyna tj. jak dotąd zbieranina bez ładu, składu i pomysłu na grę.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 21.06.2014, 21:01
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Przepiekny popis Francuzow dzisiaj, w konc druzyna gra tak jak powinna, nie ma zwad w zespole, jest dobra atmosfera i to sie przekłada na gre. Szkoda tylko, ze w 80 minucie stracili koncentracje i stracili 2 gole ale w sumie majac 5-0 mogli troche zrzucic z tonu. Awans do 1/8 juz maja, tam raczej spotkaja słabszego przeciwnika prawdziwa siłe poznalibysmy dopiero w 1/4 gdzie zagraliby prawdopodobnie z Niemcami. Ale nie ma co gdybac wszystko sie okaze sie w praniu Kazdy mial swojego kandydata na czarnego konia turnieju ale Francuzow nikt nie wymieniał moze trzeba zaczac
Jedyny głos, który jest oddany na Francję w powyższej ankiecie to mój, więc nie tak wszyscy nie wymieniali Francji w roli czarnego konia. Cieszę się, że im dobrze idzie. Zarówno gra jak i wyniki najlepsze spośród wszystkich reprezentacji. Ciekawe co pokażą z Niemcami w 1/4. Liczę, na powtórkę z 2006, gdzie krok po kroku przechodzili do kolejnych faz turnieju.
Odpowiedz cytując
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 21.06.2014, 21:24
GHANA...wow...od 0-1 do 2-1 w kilka minut......kurde....TE MŚ..to jakaś masakra...patrzylem na mecz Argentyna- IRAN..i myślaem sobie...,ze większość w PL bylaby dumna,ze do 90 min na MŚ Polska nie przegrywa z Argentyną.......a jak patrzę na Ghane....k.urwa mać...od 0-1 do 2-1 z....Niemcami..gdzie My k.urwa jesteśmy...jak nie w czarnej doopie tak czarnej jak przeciętnego Ghańczyka...eh....
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 22.06.2014, 06:57
Takie drużyny jak Iran zabijają piękno futbolu. Iran zaniża poziom - to nie ta liga. Bardzo dobrze że przegrali z Argentyną i cieszę się że bramka padła w doliczonym czasie żeby ból był jeszcze większy. NIE dla tak grających drużyn. Mam nadzieję, że czasy kiedy okropnie grający Grecy zdobywali mistrzostwo Europy już nie wrócą. Szkoda mi Ghany która zagrała otwarcie z Niemcami, bez żadnych kompleksów. Mimo że słabsi i skazywani na pożarcie, pokazali jak się gra w piłkę.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 22.06.2014, 08:32
Barti napisał(a):Wyświetl post
Takie drużyny jak Iran zabijają piękno futbolu. Iran zaniża poziom - to nie ta liga. Bardzo dobrze że przegrali z Argentyną i cieszę się że bramka padła w doliczonym czasie żeby ból był jeszcze większy. NIE dla tak grających drużyn. Mam nadzieję, że czasy kiedy okropnie grający Grecy zdobywali mistrzostwo Europy już nie wrócą. Szkoda mi Ghany która zagrała otwarcie z Niemcami, bez żadnych kompleksów. Mimo że słabsi i skazywani na pożarcie, pokazali jak się gra w piłkę.
Ale tenże sam Iran chyba stworzył sobie bardziej klarowniejsze sytuacje od Argentyny. ;>

Zawodnicy grający w Europie są zajechani całym sezonem. Organizmu ludzkiego na dłuższą metę nie da się oszukać.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 22.06.2014, 09:48
Szkoda mi Iranu, bo mimo, że przegrali ten mecz to wstydzić się nie mają czego. Jednak wciąż mają szanse na awans, jeżeli pokonają BoH, a Argentyna Nigerię. Następny mecz to piękno piłki, zwłaszcza w drugiej połowie. Ghana mogła ten mecz wygrać, ale remis i tak stawia ich w dobrej sytuacji. Jeżeli Portugalia pokona USA to sprawa awansu w tej grupie rozstrzygnie się w ostatniej kolejce i nie byłoby dla mnie zaskoczeniem gdyby z grupy wyszły USA z Ghaną.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.06.2014, 09:54
Chrzanić Iran ale to co sędzia odwalił Bośniakom to już przesada ....

Coś Bałkany mają pecha do czarnych, najpierw skośny wycyckał Chorwatów teraz kolejni poszli pod nóż.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 22.06.2014, 10:08
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Chrzanić Iran ale to co sędzia odwalił Bośniakom to już przesada ....

Coś Bałkany mają pecha do czarnych, najpierw skośny wycyckał Chorwatów teraz kolejni poszli pod nóż.
Co nie zmienia faktu ze Dżeko strasznie przestrzelił w kilku sytuacjach szczególnie w doliczonym czasie.

Ale oczywiście nie zmienia to faktu że sędziowie ich przekręcili. Naprawdę szkoda ich
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 23.06.2014, 11:43

W tym momencie kurs na remis w meczu Niemcy - USA wynosi 2,50 i pewnie będzie leciał w dół
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 23.06.2014, 11:53
Remis w meczu USA-Niemcy jest tak prawdopodobny, jak swego czasu w spotkaniu Dania-Szwecja bodajże w Mistrzostwach Europy . Tutaj nawet nie ma co gdybać tylko " X " . Wkrótce do Hiszpanii i Anglii dołączy Portugalia, może Rosja czy Włochy - i tak europejskie potęgi będą oglądały sprzed telewizora walkę o medale w wykonaniu Kostaryki, Chile i reszty niedocenianych zespołów !
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 23.06.2014, 14:19
Po wczorajszym meczu Algierii z Koreą, można się cieszyć, że naszej Reprezentacji tam nie ma. Sądzę, że bagaż 5 bramek w każdym meczu byłby całkiem prawdopodobny. Algieria, Kostaryka, Iran? 1 drużyna awans sobie zapewniła, dwie mają jeszcze szanse. Całkiem ciekawe mistrzostwa. Ja jednak przed mistrzostwami obstawiałbym, że te drużyny ugrają pkt.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.06.2014, 17:58
Czy Ghana ma jeszcze szansę na wyjście z grupy?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
WISŁAZWE
WISŁA KRAKÓW

Od: 06.2008

Stary 23.06.2014, 18:40
fialo napisał(a):Wyświetl post
Czy Ghana ma jeszcze szansę na wyjście z grupy?

Tak, mało tego wszystkie 4 zespoły mają szansę na awans.
W samym sercu trybun, w jego centrum, pojawiło się w piątkowy wieczór słowo pasja. Określenie, które najdobitniej tłumaczy to dlaczego większość z nas pojawia się na Reymonta, choć nie ma wyników, działań marketingowych, czy drużyny, z którą chcielibyśmy w pełni się utożsamiać.

Kraków, 9 marca 2012.

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 23.06.2014, 19:38
Ale się dziś mecz kroi. Trzymam kciuki za Chorwatów, choć jeśli awansuje Meksyk nie będę ubolewał.
Obie reprezentacje zasłużyły na awans, ale o tym zdecyduje trzeci mecz w zasadzie.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 23.06.2014, 19:42
Waldonis napisał(a):Wyświetl post
Remis w meczu USA-Niemcy jest tak prawdopodobny, jak swego czasu w spotkaniu Dania-Szwecja bodajże w Mistrzostwach Europy . Tutaj nawet nie ma co gdybać tylko " X " . Wkrótce do Hiszpanii i Anglii dołączy Portugalia, może Rosja czy Włochy - i tak europejskie potęgi będą oglądały sprzed telewizora walkę o medale w wykonaniu Kostaryki, Chile i reszty niedocenianych zespołów !
Po czym te niedoceniane potęgi (Chile niedoceniane? chyba przez laików) odpadną na pierwszej przeszkodzie. Wyeksploatowały się energetycznie w pierwszych meczach, ciśnienie opadnie i żegnamy.

W dodatku Chile trafi na Brazylie którą będą pchać sędziowie. Może się mylę ale nie wróże im żadnych sukcesów.
(Chociaż akurat Chile lubię z powodu barw a Kostarykę z powodu Juniora Diaza)

BTW
Prawie wszystkie zespoły z Europy które mają większość piłkarzy z dobrych lig są bardziej zmęczone. Zresztą piłkarze argentyńscy którzy grają w Europie też słabo. Może MŚ powinny być w przerwie zimowej?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 24.06.2014, 20:33
Dzieje się

Anglia Kostaryka nudne jak flaki z olejem ale za to Makarony z Urugwajem jak dobra walka z czasów Tysona - nawet gryzienie było
Odpowiedz cytując
gaudi10
Member

Od: 05.2011

Stary 24.06.2014, 21:03
A ja się cieszę że makarony odpadli za ten ich minimalizm . bo myśleli że na stojąco przejdą do następnej rundy. Odpuścili mecz z Kostaryką i to ich nic nie nauczyło. Umieją tylko aktorzyć nic więcej.
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 24.06.2014, 22:24
To już są takie parówy z natury. Oni najchętniej by grali w dziadka przez 90 minut,a awans przecież i tak im się należy.
A tu taki ....,aktorzyki się przejechały.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 24.06.2014, 23:13
Brawo Grecja! pokonali "tłustych gwiazdorów" z WKS Tyle milionów euro biegające po stronie piłkarzy z Afryki i nie dali rady zespołowi bez gwiazd - czyli Grecji

Ciekawy mecz zespołów które nie powinny wyjść z grupy - Kostaryka-Grecja

BTW
Suarez jest chory psychicznie - ja na miejscu piłkarza z Włoch zażądałbym przymusowego testu na HIV albo na wścieklizne dla Suareza
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 25.06.2014, 08:54
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Brawo Grecja! pokonali "tłustych gwiazdorów" z WKS Tyle milionów euro biegające po stronie piłkarzy z Afryki i nie dali rady zespołowi bez gwiazd - czyli Grecji

Ciekawy mecz zespołów które nie powinny wyjść z grupy - Kostaryka-Grecja

BTW
Suarez jest chory psychicznie - ja na miejscu piłkarza z Włoch zażądałbym przymusowego testu na HIV albo na wścieklizne dla Suareza
To będzie cholernie ciekawe spotkanie.
Od kilku turniejów podoba mi się ta dyscyplina taktyczna u Greków.
Mają bardzo dobrych bocznych obrońców.

Z drugiej strony ofensywnie usposobiona Kostaryka.

Również cieszę się, że makaroniarze jadą do domu. Przeliczyli się.
Poza tym, jak ktoś wyżej wspomniał, ten ich minimalizm jest irytujący.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.06.2014, 09:25
Rzygam Grecja od euro 2004. Mogliby by wreszcie trafic do jakiejs trudnej grup tak na mistrzostwach jak i w eliminacjach.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Stary 25.06.2014, 09:38
To ich wina że są wysoko w rankingu?

To my jesteśmy dupy wołowe i jesteśmy w rankingu niżej niż jakaś Burkina Faso i zawsze gramy z Niemcami, Anglią czy Szwecją. Mieliśmy taką samą okazję jak Grecja - Euro u siebie, można było wyjść z łatwej grupy, nabić punkty.

To nabiliśmy ... siebie w butelkę.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 25.06.2014, 13:54
Cieszę się z porażki Włochów, Godin jak zwykle strzela ważne bramki

Kostaryka - Grecja zapowiada się ciekawie. Trzymam kciuki za Kostarykę, nie tylko ze względu na Juniora Diaza, ale po prostu grają atrakcyjniej. Grecji nie lubię za to ich murowanie bramki. Szkoda, że nie odpadli.

Kolumbia mnie też urzeka na tym mundialu. Jeszcze niedawno wszyscy rozpaczali, że nie ma Falcao, ale... czy on jest im potrzebny? Pakę mają niezłą.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 25.06.2014, 14:29
... w porównaniu do Wybrzeża, Grecji, Japonii. To nie są zespoły walczące o cokolwiek.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Waldonis
Member

Od: 01.2012

Stary 25.06.2014, 14:58
I Urugwaj ( mój cichy faworyt ) gra dalej, teraz tylko czekam, aż FIFA nałoży karę dla Suareza za gryzienie, co tylko jeszcze bardziej ich zmobilizuje, a w 1/8 przejdą opromienioną Kolumbię która z nimi grać nie potrafi . Para Kostaryka - Grecja to jakiś żart i wcale się nie zdziwię jak dalej przejdą Grecy
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 25.06.2014, 15:04
Waldonis napisał(a):Wyświetl post
I Urugwaj ( mój cichy faworyt ) gra dalej, teraz tylko czekam, aż FIFA nałoży karę dla Suareza za gryzienie, co tylko jeszcze bardziej ich zmobilizuje, a w 1/8 przejdą opromienioną Kolumbię która z nimi grać nie potrafi . Para Kostaryka - Grecja to jakiś żart i wcale się nie zdziwię jak dalej przejdą Grecy
Żart? Ciężka praca zarówno w eliminacjach jak i na samej imprezie mistrzostw poparta wynikami sportowymi.
Nic w tym śmiesznego nie widzę.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2014, 15:22
Takich nygusów jak Grecja czy Iran nie powinno być w ogóle na Mistrzostwach. Po to się wprowadza zakaz podań do bramkarza i się je wygwizduje, po to się rozważa ograniczenie spalonych żeby football był bardziej ofensywny. To co robią Grecja czy Iran to nie dyscyplina taktyczna tylko czyste sk...syństwo. Taka Argentyna czy Nigeria chciała zagrać z Iranem w piłkę ale się nie dało bo jedenastu kołków stanęło na swojej połowie. Ja bym dodatkowo wprowadził jeszcze "grę pasywną" jak w ręcznej żeby takich tuzów wyeliminować. Podobno Iran w takim właśnie "stylu" w jakim teraz gra na mundialu przeszedł eliminacje i jestem w stanie w to uwierzyć po tym jak oglądałem w jakim "stylu" Grecja zdobyła ME. Kiedyś się tak grało na Mistrzostwach że drużyny 3/4 meczu się "macały" i w końcówce dopiero zaczynały grać. Nuda. teraz na szczęście patrząc na bieżący Mundial to się zmieniło.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 25.06.2014, 16:54
Barti
Widziałeś mecz Grecja WKS? czy strzępisz jęzor jak "kołek"? Ta Grecja gra trochę inaczej niż 10 lat temu. Akurat w tym meczu Grecy zaliczyli 2 poprzeczki i mieli jeszcze kilka setek. To wielbiony przez ciebie WKS z Toure czy Drogbą grał chujnie...

BTW
To jest piłka nożna i nie wygrywa się za odwalanie pięknych kreacji jak w jeździe figurowej tylko liczy się wymierny wynik. Ty wolisz piękny wrestling i show ja walkę na serio jak MMA nawet jeśli jest to defensywna taktyka.
Odpowiedz cytując
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 25.06.2014, 17:39
Jak przyrównujesz do sportów walki to przyrównaj do judo czy zapasów, jak zawodnik unika walki to sędzia ogłasza jego pasywność. Boks czy inne bardziej kontaktowe to inna para kaloszy tam obrona to co innego. Ale wszystko kwestia gustu...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów