The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mati_
Senior Member

Od: 03.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2014, 11:15
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=29068

Kolejny Fredriksen?
Nie, kolejny Philip Lahm.

Na jakiej podstawie piszesz, że to kolejny Frederiksen? Nie rozumie podeścia, niektórych osób. Ciągle zle. Nawet jak Stilic przychodził, to było słychac takie głosy..
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 13.06.2014, 11:22
Dzimi napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=29068

Kolejny Fredriksen?
Komentarz nastepnego pysia ?
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 13.06.2014, 11:24
No to już na 100% żegnamy Miska. Mam nadzieje, że Wisła w nowym sezonie bedzie w 8 bo mam drobne obawy
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 13.06.2014, 11:35
Jeśli swoją pewność pożegnania Miśkiewicza podpierasz przyjściem Buchalika to... może jednak przydałoby nam się chociaż 2 bramkarzy?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 13.06.2014, 11:43
No to Buchalik.

Do czasu aż Wisła się nim zaczęła interesować myślałem, że koleś jest Słowakiem xD

Dla mnie anonim, mimo, że nazwisko kojarzyłem.

Ktoś oglądał mecze, w których on występował? Czego się po nim spodziewać?
Bednarz wypełnia polecenia Cupiała.
Cupiał - miej honor i wystaw klub na sprzedaż.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 13.06.2014, 11:51
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
No to Buchalik.

Do czasu aż Wisła się nim zaczęła interesować myślałem, że koleś jest Słowakiem xD

Solidności.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 13.06.2014, 11:54
Jak zobaczyłem tytuł "Francuz na lewą obronę Wisły" to od razu mi się przypomniał któryś FM parę lat wstecz i mozolne próby ściągnięcia Sakho do Wisły
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 13.06.2014, 11:59
No to Buchalik.

To że dla Ciebie bramkarz z rywalizującej druzyny jest no name świadczy tylko o Twojej znajomości ligi.

Zobaczymy co wyciśnie z niego Nasz trener golkiperow
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 13.06.2014, 12:00
No to Buchalik.

A to on nie jest Słowakiem? LOL
To w takim razie stawiamy na młodych Polaków
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 13.06.2014, 12:06
Ja też jeszcze niedawno myślałem, że to Słowak, aż przeczytałem tydzień temu o rodzinnym Rybniku.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.06.2014, 12:25
szprotson napisał(a):Wyświetl post
To że dla Ciebie bramkarz z rywalizującej druzyny jest no name świadczy tylko o Twojej znajomości ligi.
I zaprzyjaźnionej Lechii, w barwach której rozegrał trochę meczów

Ja się cieszę, że się w ogóle coś dzieje. Wiadomo, że nasze transfery du*y za przeproszeniem nie urywają, jednak przynajmniej klub stara się wzmocnić drużynę na miarę możliwości. A przynajmniej załatać dziury po tych, którzy odejdą.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 13.06.2014, 12:44
Sry, panowie. Oglądam jedynie mecze Wisły w naszej Pseudoklasie piłkarskiej Polska piłka przyprawia mnie o mdłości. Każdy kto ogląda namiętnie wszystkie mecze wszystkich polskich drużyn jest w mojej oceniei masochistą i być może niespełna rozumu

"Solidny", czyli ch**a o nim wiecie. Znowu ręcznik na bramce, oby Głowa był zdrowy. Bo na transfer solidnego stopera pewnie nie ma co liczyć.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.06.2014, 13:42
gypsy napisał(a):Wyświetl post
I zaprzyjaźnionej Lechii, w barwach której rozegrał trochę meczów

Ja się cieszę, że się w ogóle coś dzieje. Wiadomo, że nasze transfery du*y za przeproszeniem nie urywają, jednak przynajmniej klub stara się wzmocnić drużynę na miarę możliwości. A przynajmniej załatać dziury po tych, którzy odejdą.
Ja tez sie ciesze, ze w ogole ktos przychodzi i to nawet przed rozpoczeciem okresu przygotowawczego
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 13.06.2014, 13:53
Jacek się wyasekurowal:

(...) w Ruchu Michał Buchalik dobrze bronił. Podpisaliśmy trzyletni kontrakt, więc jesteśmy zabezpieczeni na tej pozycji, co nie oznacza, że jeśli nie porozumiemy się z Miśkiewiczem, to nie będziemy jeszcze szukali. Ale tutaj nie ma pożaru. Gerard Bieszczad ma jeszcze rok umowy, więc nr 2 mamy - powiedział prezes Wisły Jacek Bednarz.

PS. Przy okazji brawa dla tej lysej szmaty za najnowszy pomysl wynajmowania np. jednej trybuny na mecz....
Ostatnio edytowane przez 63.5 Kg : 13.06.2014 o godz. 13:59.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.06.2014, 14:04
Odnośnie Francuza - skojarzenia z Frederiksenem są naturalne. Plus całej sytuacji taki, że nie dostanie równie absurdalnie wysokiego kontraktu. Jak ktoś sobie przypomni ściągniętych przez Bednarza lewych obrońców, to mu się z automatu zapala lampka ostrzegawcza.

Buchalik - z tego co wiem, solidny. Dla mnie Miśkiewicz tez dupy nie urywa jako bramkarz (zwłaszcza jeśli chodzi o grę nogami), więc ewentualnej podmiany nie traktowałbym jako osłabienia. Ważne, to mieć realne oczekiwania wobec niego. Na ręcznik nie wygląda, w Arsenalu tez już raczej nie zagra.
Wolę pewnego Buchalika niż testy bramkarzy z całego globu.

63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
PS. Przy okazji brawa dla tej lysej szmaty za najnowszy pomysl wynajmowania np. jednej trybuny na mecz....
To wina SKWK.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2014 o godz. 14:28.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.06.2014, 14:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Tak. Błędem było w ogóle odpowiadanie.
Podejrzewam, że przykro by Ci się zrobiło gdybyś cokolwiek wiedział o moim standardzie życia, zarobkach i karierze, więc zostań raczej przy... Tym co robisz.
Skoro wiesz, ze odpowiadanie było błędem, po co brniesz w tę pomyłkę?
Co do tej przykrości, to rozumiem, że chodzi Ci o to, byśmy jakoś Ci współczuli? Ze względu na twój standard życia, zarobki i karierę?
No... masz nasze współczucie. Coś jeszcze?
Co do Francuza - skojarzenia z Frederiksenem naturalne
dlaczego naturalne? Widziałeś go? Już oceniłeś? Nie poczekasz?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 13.06.2014, 14:37
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
nie ma takiego pomysłu. to wymysł pewnego forum
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2014, 14:52
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
Dobrze wiedzieć. Jacek zrobił wystarczająco dużo złego, nie trzeba mu dokładać zmyślonych zarzutów.
A z tym Francuzem - wiadomo coś? Plotka?

FraMat - lecz kompleksy gdzie indziej.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.06.2014, 15:03
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Co do tej przykrości, to rozumiem, że chodzi Ci o to, byśmy jakoś Ci współczuli? Ze względu na twój standard życia, zarobki i karierę?
czasem współczuję ludziom, np. teraz Tobie, gdy przeczytałem Twój post, a szczególnie ten fragment.
Odpowiedz cytując
RAFi89
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.06.2014, 15:07
maaarcin napisał(a):Wyświetl post
U Białońskiego na twitterze coś takiego:
Bednarz: Możliwe, że skorzystamy tylko z części stadionu, w terminarzu mamy tylko jeden topowy mecz jesienią u siebie.

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2014, 15:10
domin_czyzyny napisał(a):Wyświetl post
czasem współczuję ludziom, np. teraz Tobie, gdy przeczytałem Twój post, a szczególnie ten fragment.
Może nie ciągnijmy tego tematu, bo wykasowałem moją odpowiedź po to, żeby się nie użerać z leszczami? Niestety, jeden wyłowił ją wcześniej.

Nie będzie mi matejas sprzedawał jakiś swoich mądrości rodem spod sklepu GS, zwłaszcza jeśli nic o mnie nie wie. Słuszniejsze jest jednak olanie sprawy niż karmienie trolla.

Ból dupy FraMat-a to jego problem. Sam sobie zapracował na swoją opinię.
Chłopaczyna nawet nie zauważył, że odpowiedź na pytanie pod zacytowanym fragmentem znajduje się w następnym zdaniu mojego posta.

No, ale OK, można było nie zauważyć jak wyglądali dotychczas sprawdzani przez JB lewi obrońcy. IMHO dupy nie urywali.

RAFi89 napisał(a):Wyświetl post
Bednarz: Możliwe, że skorzystamy tylko z części stadionu, w terminarzu mamy tylko jeden topowy mecz jesienią u siebie.
No, to jak to jest jego odpowiedź na bojkot, to nic tylko Nobla z dziedziny ekonomii oczekiwać dla łysego wizjonera...
Ale to wskazuje na sposób myślenia w klubie.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2014 o godz. 18:36.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Stary 13.06.2014, 15:16
RAFi89 napisał(a):Wyświetl post

I gdzie tu jest napisane, że wynajmowana będzie jedna trybuna? Stadion jest wynajmowany od miasta w całości (wszystkie trybuny). Chodzi po prostu o wyłączenie ze sprzedaży biletów na niektóre sektory, co się wiąże z mniejszymi opłatami za ochronę, stewardów itp. Już wiele razy miało to miejsce, więc to nic nowego. Jeżeli będzie zapotrzebowanie, to sprzedaż na kolejne sektory byłaby uruchamiana.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 13.06.2014, 15:19
Czyli jednego dobrego bramkarza ale sercem za Wisła zamieniamy na drugiego dobrego bramkarza. Szkoda, ze jednak z Miskiem sie nie dogadali
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 13.06.2014, 15:21
mitmichael napisał(a):Wyświetl post
Czyli jednego dobrego bramkarza ale sercem za Wisła zamieniamy na drugiego dobrego bramkarza. Szkoda, ze jednak z Miskiem sie nie dogadali
To już pewne, że się nie dogadali?
I z tym sercem to bym nie przesadzał.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Stary 13.06.2014, 15:23
No, to jak to jest jego odpowiedź na bojkot, to nic tylko Nobla z dziedziny ekonomii oczekiwać dla łysego wizjonera...
Ale to wskazuje na sposób myślenia w klubie.
proponuję temu łysemu specowi od "zapełniania stadionu", aby ograniczył się tylko do 1 sektora. Wtedy trolle, wislaportalowcy, "Framaty" i inne wynalazki będą zabijały się o bilety, będą kolejki, koniki i inne takie sytuacje znane z dalszej przeszłości... Organiczone zostaną koszty (ochrona, media, itp) do minimum, a łysy będzie mogł pisać, że jest komplet...

Ciekawe czy Cupiał chce przytulić kase z kilku tysięcy karnetów, czy jednak ta kasa jest mu niepotrzebna...a wystarczyłoby tak mało, tak niewiele, tylko jedna decyzja żegnająca przykrego pana.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 13.06.2014 o godz. 15:26.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 13.06.2014, 15:24
Skoro Michał Chrapek już oficjalnie przeszedł do Catanii (http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...alcio_catania/) to warto poświęcić mu parę słów.

Na początku byłam do niego sceptycznie nastawiona, ale po powrocie z wypożyczenia przekonał mnie do siebie swoją grą. Zapamiętam go jako niezłego technicznie, walecznego pomocnika. Taką lepszą wersję Czarka Wilka Powodzenia Chrapo, niech ci się wiedzie we Włoszech! Rób karierę, zarabiaj pieniądze, obyśmy cię jeszcze zobaczyli z Białą Gwiazdą na sercu!
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Stary 13.06.2014, 17:03
Bednarz o Lucasie:

- Widać jednak, że brakuje mu oficjalnych spotkań. Trening, szczególnie w tak młodym wieku, nie jest wystarczającym bodźcem. Mam wrażenie, że nam tak trochę stanął, również psychicznie. Jest to jednak zupełnie naturalny stan, ja na jego miejscu też bym miał z tym kłopot. Ufam, że jak podpiszemy umowę i zacznie trenować, to motywacja wróci i będzie miał okazję pokazać na co go stać - zakończył Jacek Bednarz.

Przerażające. Dobrze, że to polska liga, a nie jakaś prawdziwa. Może ten 18 latek bez doświadczenia i (chwilowo, he he) motywacji okaże się następcą Chrapka.

Nadzieja matką głupich
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 13.06.2014, 18:33
To już pewne, że się nie dogadali?
I z tym sercem to bym nie przesadzał.
Na chłopski rozum skoro Wisła nie śmierdzi kasą, ma potrzeby na innych pozycjach, Gerard zostaje, Buchalik przychodzi, a Misiek nie podpisał to dogadanie się w tym momencie z Miśkiem byłoby dla mnie bardzo dużą niespodzianką.
Bednarz zmienił tylko sposób wypowiedzi - zamiast: jesteśmy golasami mówi - jeżeli się dogadamy, jeżeli my będziemy chcieli i on (Plizga) będzie chciał itp.
Ostatnio edytowane przez arti : 14.06.2014 o godz. 06:06.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 13.06.2014, 19:29
Bednarz o Lucasie:

- Widać jednak, że brakuje mu oficjalnych spotkań. Trening, szczególnie w tak młodym wieku, nie jest wystarczającym bodźcem. Mam wrażenie, że nam tak trochę stanął, również psychicznie. Jest to jednak zupełnie naturalny stan, ja na jego miejscu też bym miał z tym kłopot. Ufam, że jak podpiszemy umowę i zacznie trenować, to motywacja wróci i będzie miał okazję pokazać na co go stać - zakończył Jacek Bednarz.

Przerażające. Dobrze, że to polska liga, a nie jakaś prawdziwa. Może ten 18 latek bez doświadczenia i (chwilowo, he he) motywacji okaże się następcą Chrapka.

Nadzieja matką głupich
Nie chcę mi się wierzyć, że tak podchodzi do treningów przecież Cleber by chyba na to nie pozwolił.Może będzie z niego perełka i pójdzie za dobrą kasę.

Cytat:
- Jeśli chodzi o środkowego obrońcę, to jesteśmy przygotowani na różne warianty. Chciałbym jednak wiedzieć co z Marko. Jeżeli będzie miał szansę grać, to nie będziemy się tutaj wzmacniali, ponieważ Marko jest tym kimś, kto może nam tą jakość dać. Chciałbym do 18 czerwca mieć pewność kto to będzie - dodał prezes Wisły.
No jasne! po co się wzmacniać przecież mamy kłopoty bogactwa w obronie oj łysy...
Ostatnio edytowane przez brylant17 : 13.06.2014 o godz. 19:56.
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów