|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ogrywanie (głównie przez piłkarzy drużyn przeciwnych) Nalepy i Czekaja kosztowało nas prawdopodobnie miejsce w trójce. Jedyne co po tym "ogrywaniu" wiadomo, to że nie nadają się na ekstraklasę.
Uryga dla odmiany był nieźle oceniany zarówno przez Smudę, jak i przez kibiców. U niego największym problemem są ostatnie kontuzje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2014 o godz. 01:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
Mnie wku**a to, że gdy na jesieni jeszcze potrafiliśmy prowadzić po 2-0, 3-0 to wtedy nie mógł franiu wprowadzić takiego Fryca, Zająca itd. Wtedy graliśmy bardzo dobrze i na ostatnie 15-20 minut mogli wchodzić, a wynik był niezagrożony.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
wolfy, o Czekaju nie wspominałem, bo słów brakuje. Mnie za bardzo nigdy nie przekonywał, ale psów na nim również nie wieszałem. Ot grajek, bez szału i tyle.
Poza tym pisałem o wpuszczaniu na końcówki, na głęboką wodę może zadziałać nawet odwrotnie. Oooooo, dokładnie o coś takiego mi chodziło. Wybaczcie, nie potrafię się nieraz wysłowić. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Sam byłem zdegustowany postawą Nalepy na wiosnę ... ale co do Czekaja i Urygi to wg mnie twoje "skreślenia" z ekstraklasy lub zaliczenia do talentów są przedwczesne ... Też mi się wydawało, że Uryga lepsiejszy ale teraz nie powiedziałbym tego ... Tak naprawdę jak się nam Głowacki nie wykuruje i nie stać nas będzie na konkretnego środkowego obrońce co raczej na obu chłopaków jesteśmy skazani .... Czy jedyny poważny mankament Czekaja - słaba zwrotność - da się jeszcze wyeliminować ? pytanie do specjalistów. ![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
ech ...zeby tak ktos sprobowal Maora sciagnac z powrotem do Wisly , a tak 7egia pewnie siegnie po nasza niedawna gwiazde .....wg mnie to bardzo dobry zakup dla nich - i sportowo- i finansowo , tylko serce sie kraje ze Maor nie wroci pod Wawel, ale coz , szczytem marzen dla Lysej Paly warszawskiej jest sciagniecie Dawida Plizgi .... ech, co za czasy
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Czekaj po kontuzji miał słabą wiosnę ,Nalepa.. hmm. może za dużo wymagamy od niego ,W każdym bądż razie łątwo jest kogoś szybko skreślać. Dla mnie sytuacja z Frycem a zwłaszcza z Klariciem i Fabianem to ŚMIECHOZOL , panie Smuda.
Kieszek? plotek transferowych szkoda nawet komentować bo w tym okresie to szukamy pewnie nawet na Marsie. ![]()
Jeśli ktoś nie rozumie, w jakim klubie gra i dla kogo, to niech stąd lepiej odejdzie i nie zawraca głowy - mówi ostro były piłkarz "Białej Gwiazdy", MAREK MOTYKA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
||
Ostatnio edytowane przez Babba : 11.06.2014 o godz. 11:28.
|
||
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Miskiewicz, Buchalik, a teraz Kieszek. Widze ze ofensywa transferowa trwa. Ciekawe kto nastepny? Mario?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Zaczyna się cyrk z bramkarzami, ale to jest znak firmowy Bednarza. Nie stać nas na konkretnego bramkarza to dajmy szanse młodemu w nadchodzących sparingach i kilku pierwszych meczach nowego sezonu. To, że Czekaj nie spełnia pokładanych w nim nadziei nie znaczy, że będzie tak z każdym
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Standardowo .......nik. A wystarczyło podpisać Miśkiewicza a na rezerwe dać Koconia czy Zająca (Mateusza).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Niestety ale dopóki takie debile rzadza tym klubem bedac pacynkami Cupiala to wlasnie tak będzie...
Powiedz Jacku jak to jest być taka nied.... pacynka jak Ty |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Kosi niezłą kasę, pokazuje się w mediach, buduje przyszła karierę polityczną. Jest idolem kompleksiarzy nienawidzących SKWK i ruchu kibicowskiego. Fakt, że efekty pracy niedorobione, ale... Od kiedy to ocenia się pracowników klubu merytorycznie? Żyć, nie umierać. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
A tam cyrk od razu. Normalny sezon ogórkowy w mediach. Na szczęście zaczynają się mistrzostwa świata, a więc i bajek w gazetach będzie mniej.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
Ten sam co był cool, bo garściami cytował na konferencjach prasowych fragmenty wypowiedzi z forum. Nie tylko tego zresztą. Itd... Tak się pytam bo dawno na forum nie zaglądałem i nie wiem co pisać by być trendy A polityka transferowa taka sama jak zawsze w jego wykonaniu. Edit. Wolfy, tak ogólnie napisałem. Pamiętam, że była jeszcze 10 % procentowa mniejszość.
Ostatnio edytowane przez Elefant : 11.06.2014 o godz. 16:11.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Moje stanowisko co najwyżej ewoluowało z syndyka na syndyka i nieudacznika. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Elefant
Każdy rozsądny człowiek zmienia zdanie na skutek faktów. Tylko przygłup jest "stateczny" w swej głupocie ![]() Kiedy Bednarz walczył żeby zmniejszyć koszty, ciąć wynagrodzenia przepłaconym piłkarzom miał moje pełne poparcie. Trzeba było to zrobić żeby nie popłynąć do IV ligi. Miał poparcie kiedy negocjował z miastem najem stadionu no korzystniejszych warunkach dla klubu. Ale kiedy jego jedyny pomysł - czyli skrajne oszczędności osiągnął maksimum a brak było innych pomysłów pojawił się wielki znak zapytania co do jego pomysłu na Wisłę. A jak jeszcze zaatakował kibiców czyli jedyne aktywo jakie zostało Wiśle (wierni kibice) to wiadomo że już trzeba mu podziękować jak najszybciej. To nie kwestia mody a chłodna analiza poczynań Bednarza. Teraz pora na kogoś innego z pomysłem na Wisłę. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
|
Zabawne.
Wydaje się niektórym, że Nadprezesowi wystarczy, żeby ktoś miał "pomysł na Wisłę". I jak ktoś taki się pojawi to szef da mu porządzić. ![]() Bednarz robi to, czego oczekuje od niego Nadprezes, ktory jako jedyny ma "pomysł na Wisłę", a raczej, którego "pomysł na Wisłę" jest jedynym, który się liczy. To forum to prawie jak JoeMonster. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Rzadko zabieram głos na forum, z reguły czytam wasze wypociny i teraz nie dziwie się, że nie biorę udziału w tych niedorzecznych rozmowach. Panowie, czy wy ....a nie rozumiecie, że jedyną osobą, która rządzi w tym klubie to Cupiał? Każdy inny pracownik Wisły Kraków SA był, jest i będzie marionetka Pana Bogusława, bo taka jest jego polityka zarządzania klubem!
63.5 Kg, wolfy możecie mi uwierzyć na słowo, że No.1 Wróg Publiczny Pan Jacek Bednarz nie działa na szkodę naszego klubu. Jeżeli by tak było to dziś szykowalibyśmy się na 1. ligę i wyjazdy do Stróż albo Ząbek, lub co gorsza, skończyli jak Polonia Warszawa. Razem z Frankiem Smudą robią co w ich mocy żeby wyciągnąć Wisłę z kryzysu. Na ten moment wychodzi im to dobrze, bo nasza drużyna, skazywana na spadek przez większą część sezonu walczyła jak równi z równym o czołowe lokaty, a skończyliśmy sezon na piątym miejscu. Oczywiście, można mieć do Bednarza żal za konflikt z ultrasami, ale wróćcie w czasie i zobaczcie od czego się zaczęło. SKWK chciało złotówkę od biletu. Ja się pytam, komu była potrzebna ta złotówka? Kolesiom z więzienia? Już widzę niesamowite muzeum zbudowane przez SKWK, pomnik Henryka Reymana. Legenda Wisły splunęłaby pod nogi członkom SKWK za taką postawę! Oglądaliście film "Skrzydlate Świnie"? Głupi, ale sytuacja wygląda identycznie! Kibice nie dostali kasy to nie będą kibicować, gratulacje! Przedstawiciele SKWK, którzy dowiedzieli się o tym, że podpis pod akcją "złotówka od biletu" nie zostanie złożony zachowali się jak dziecko z piaskownicy, który chce się jeszcze bawić, ale mama namawia go żeby wrócić do domu. Rzuca, krzyczy, bije, kopie. Jaka była decyzja Stowarzyszenia? Race na murawie w meczu z Cracovia, race na murawie i trybunach w meczu z Ruchem. Czy to jest zachowanie dorosłych ludzi? Moim zdaniem wyglądało to jak akt buntującego się nastolatka. ŻAŁOSNE! Wracając do Cupiała http://www.dziennikpolski24.pl/artyk...-dno,id,t.html. Ten tekst ukazał się ponad miesiąc temu i dobitnie pokazuje jak wygląda sytuacja klubu. Tele-fonika przekazuje na klub 200 tysięcy złotych! Długi, długi i jeszcze raz długi. Jak klub Ekstraklasy może normalnie funkcjonować gdy własciciel przekazuje grosze? Jak widać może, ale tylko przez kilka sezonów. Jeżeli Cupiał nie da kasy to spadniemy z Ekstraklasy tak samo jak Widzew Łódź. To do niego należy ostateczna decyzja, a ten kto mu się postawi wylatuje na zbity pysk. PS. Mam nadzieję, że post nie zostanie usunięty, pomimo że nie ma nic wspólnego z polityką transferową. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Birsa : 11.06.2014 o godz. 17:47.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Możesz podać przykłady tych cięć płac przepłaconych grajków? Bo o ile sobie przypominam, to tylko o Gargułę tu chodzi i o "bednarzowy" kontrakt 350K € (pewnie koneser gum czuł się trochę zobowiązany). Owszem, były pod koniec kontraktów paru graczy jakieś negocjacje, by w zamian za wypłacenie mniejszych kwot zrezygnowali z nieco większych im należnych, ale trudno powiedzieć jak to się skończyło. Reszta to zwyczajne zakończenia kontraktów.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
Niech SKWK decyduje kto zasługuje na grę w Wiśle, a kto nie! Smuda pedał, Frankowski zdrajca, Żurawski komunista! Już Wam nawet Jacek na oficjalnej zrobił specjalną zakładkę "łowcy talentów" - http://www.wisla.krakow.pl/pl/juniorzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
Jestem na Wisle przeszlo 20 lat,wiec już trochę przezylem. Wali mnie FM czy zdobywanie w nim LM. Wala mnie zawodnicy pokroju Szewczyka czy Nalepy... Nie jestem w SKWK,nigdy nie byłem i nigdy nie będę... A Smuda to pedal zgadza się,Zurawski komuch a tak nie jest Tylko dalej nie mogę zrozumieć tych którzy kochają te lysa kur.... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Ja .......ę, post roku. Nie muszę i nie zamierzam Ci wierzyć na słowo. Działania wobec kibiców które Bednarz firmował (mniejsza czy były jego pomysłem) są działaniami na szkodę Wisły. Resztę możemy sobie darować, bo swoją opinię wyraziłem już w innym temacie. Jacuś jest super, bo walczy ze złym SKWK i bandytami na stadionie. Zwłaszcza odkąd zostałeś moderatorem. Poziom wtedy poszybował, oj poszybował... Tobie też się wydaje, też spekulujesz - po co takie teksty? EDIT: z mojej strony to koniec tematu Bednarza. Myślę, że każdy już sobie wyrobił zdanie na jego temat, takie lub inne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 11.06.2014 o godz. 20:08.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Co nie zmienia jednak faktu że SKWK zachowuje się jak rozkapryszony dzieciak. Od ....a dłuższego czasu.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Online |
|||
wieśniak84 w innym temacie napisał(a):
![]() Pewnie mam Cię jeszcze przeprosić, że w ogóle śmiałem głos zabrać na forum? ![]() Nie chcesz? nie czytaj, nie komentuj, ale nie dyktuj mi, co i po co mam pisać. OK? |
|||
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Komentuję to co chcę, kiedy mam na to ochotę. OK? _________________________________________________ Ale - coś na temat. Ktoś tu musi dawać dobre wzorce... No wiec - na temat polityki transferowej. Odnośnie tematu... Nie mamy polityki transferowej. Zbieranie odpadów z ligi trudno za takową uznać. Obawiam się - możecie mnie później wyśmiać, jeśli się pomylę - że do nowego sezonu przystąpimy z kadrą jeszcze szczuplejszą o nadających się do ekstraklasy zawodników niż teraz. Na tym etapie podebranie stoperów Widzewowi uznałbym za dobry ruch. W sensie - są lepsi niż Czekaj. No, ale za wcześnie na oceny. Jeszcze nikt nawet nie przyjechał na testy... Wstydziłbyś się. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Więc pozwolisz, że ja też będę?
![]() Czy mam mniej praw od Ciebie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
ps. Nie pomyslałeś nigdy o tym że Bednarz jest odpowiednią osobą, na odpowiednim miejscu, w odpowiednim czasie? Może Cupiał specjalnie do tego zadania zatrudnił legionistę, żeby poszło wszystko na łapczywą łysą głowę, sam przy tym umywając ręce?
Ostatnio edytowane przez Matejas_ : 11.06.2014 o godz. 22:30.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|