|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Jeszcze o zyskach i wydatkach. Porównaj wydatki na kontrakty i transfery Valckxa z tą zarobioną kwotą na pucharach. Tylko bez wliczania stałych wydatków jak np.obozy czy hotele oraz horrendalne zastane kontrakty (np.Garguły). Weźmy takiego Jaliensa. Fakt, przepłacony, ale wtedy takich głosów raczej nie było. Dobrego stopera nie mielibyśmy za połowę tej kwoty. Wszystkie te przepłacone kontrakty i transfery nie zblżiąją się do zarobionej kwoty. Oczywiście, Holendrzy tez sporo tu zarobili, ale ktoś się na to zgodził, prawda?
Ostatnio edytowane przez rozarian : 09.06.2014 o godz. 22:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Co by nie mówić nikt powarzy pracować do Wisły nie przyjdzie i taka jest tego wszystkie konsekwencja. I WYPADA DODAĆ .............ŁYSO CI .
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Bilans Valxsa był tak dodatni że pies z kulawą nogą go nie chce jako menadżera po kopie od Wisły. Dajcie spokój z tymi bajkami. Bo zaraz się okaże że Jaliens za czapkę gruszek grał... a Basałaj to super prezes menadżer. Basałaj z Valxsem spieniężył wszystko co było w Wiśle do sprzedania i nasprowadzał w większości niezbywalnego szrotu. Już mnie mdli jak słucham o dobrym Valxsie, tak samo jak słucham pierdzenia Bednarza o złych kibicach. Ja już w bajki nie wierzę. Zmieńcie temat na bieżący a nie grzebcie w gnoju ostatnich 2 lat i dyskusji dlaczego nagle nie ma na prąd. Przerabialiśmy to już
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
My tu jesteśmy skazani na takie, czy inne domysły. Zawsze tak było wokół Wisły.
Myślisz, że to wymysł, że ktoś po Valckxie zaklepywał te wszystkie kontrakty, a to jest chyba podstawowa kwestia tak tu roztrząsana? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
Raport z roku 2010: na płace w roku 2009 idzie 69% z 31 milionów przychodów 2011: 46% z 27,2 mln 2012: 60% z 55,4 mln 2013 100% z 31,5 mln Teraz porównaj to sobie z transferami z tych lat kalendarzowych. "Horrendalne zastane kontrakty"? Jaja sobie robisz? |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2011
Offline |
|
|
Ogryzek Taa, nie ma to jak internetowe "mądrości" , ze niby Valckx sprzedawał piłkarzy.. niby kogo ..Marcelo
Jasne że bilans Holendrów jest dodatni i to zaskakująco bardzo .., biorą pod uwagę punkt startu i jaki wynik ostatecznie osiągnęli. Za jakie pieniądze piłkarzy sprzedano wcześniej (brakło całej obrony, był Karabach, a wcześniej Levadia, brakło też jedynego napastnika, po sprzedaży Brożków), a za jakie kwoty sprowadzono, oraz jakie wyniki osiągnięto, po dziewięciu latach Wisła w erze Cupiała zagrała wiosną w pucharach.., ale to nie ważne bo to "obcy" byli. No ale bajka o złym "obcym", dla niektórych jest w sam raz na całą percepcję otaczającego świata.
Ostatnio edytowane przez milosz : 10.06.2014 o godz. 00:22.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
miłosz
W ocenie Valxcsa (dokładnie) Basałaja i Valxcsa oraz pomysłu na Wisłę którą zaproponowali (ucieczka do przodu) jest kilak punktów. 1. Nikt nie zaprzeczy że Wisła miała się średnio przed B i V. Ale trwała i ciągle była albo 1 albo 2. Owszem bez żadnych większych sukcesów w pucharach ale wciąż silna w kraju. Pewnie prędzej czy później (5lat?) doszlibyśmy do tego do czego doszedł duet B i V na koniec ale po drodze pewnie zdobylibyśmy kilka medali w kraju nic nie wygrywając za granicą zanim osiągnelibyśmy dzisiejszy poziom. 2. Pod wodzą B i V zdobyliśmy MP oraz wyszliśmy z grupy LM. O ile MP zdobywaliśmy regularnie więc nie ma co pisać że to wielki sukces i bez B i V oraz armii zaciężnej byśmy tego nie dokonali to wyjście z grupy było sukcesem. 3. Aby ocenić skutki działania B i V nie można rozpatrywać jednego roku bo z pensjami Jaliensa czy Genkowa itd zmagaliśmy się w następnych latach. Tego nie chcesz przyjąć do wiadomości. Nie mieliśmy żadnych rezerw finansowych (jak Legia czy Lech) żeby 1 nieudany rok nie oznaczał katastrofy! 4. Sukces był okupiony sprzedażą środków trwałych w firmie przez B a potem B i V (Brożek, Głowacki, Junior Diaz itd) i zamianą na pożyczkę. Sprzedaliśmy po prostu mieszkanie a zaczęliśmy je wynajmować od nowego właściciela za wyższą cenę. Poprawiliśmy chwilowo płynność finansową i zatrudniliśmy piłkarzy z pensje nigdy wcześniej nie widziane w Wiśle. (Ilość wysokich kontraktów) Ale już nie mieliśmy nic swojego do spieniężenia jakby się noga powinęła. 5. To że nie było transferów gotówkowych to nie znaczy że były tańsze dla klubu! Np. Jaliens 3 x 350 tysięcy pensji rocznej plus bonus za podpisanie kontraktu + premia za sukcesy. Razem wychodzi powyżej miliona euro. To taniej jest kupić piłkarza za 500 tysięcy z pensją 100 tysięcy euro rocznie na 3 lata. My mieliśmy armie zaciężnych piłkarzy którzy wymęczyli ledwie wyjście z LE po czym olali granie po pensje się opóźniały. Finansowo wyszliśmy na tym marnie, nie wylansowaliśmy żadnego młodego piłkarza do sprzedaży żeby załatać dziurę budżetową jak Legia. Oczywiście patrząc na skróty na zasadzie wpływy z LE versus pensje tamtych piłkarzy to wyszliśmy na "0". Ale skutki balastu w postaci Genkovów i innych odczuwamy do dziś (jeszcze jesteśmy mu coś winni). Spotkało nas to co Borusie Dortmund ponad 20 lat temu, zdobyli LM ale zadłużyli się tak nie miłosiernie że dopiero kilka lat temu wrócili na top, wcześniej omal nie bankrutując. No ale był sukces - sarmackie postaw si ę a zastaw się to motto B i V. I porządziliśmy że hej omal nie spadając do IV ligi ![]() BTW Pracowałem z obcokrajowcami w tym miałem szefa z Holandii i od dawna wyleczyłem się ze złudzeń. Nie są to dla mnie mityczni "źli obcy" ale też nie są tak jak dla ciebie półbogowie wiedzący wszystko. Mają również sporo wad jak Polacy, więc bez taki bździn do mnie proszę ![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 10.06.2014 o godz. 09:39.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Banita
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Wiem, że za to co napisze to dostane pewnie masę komentarzy trudno.
Kochani nie mogę zrozumieć jak SKWK działa negatywnie na klub wielu powie, że to nie prawda to czemu teraz winny jest Bednarz a wcześniej byli inni przecież to nie pierwszy protest SKWK wobec klubu. Bo tak naprawdę to SKWK chciało by mieć możliwość podejmowanie decyzji w klubie. Jak SKWK tak chce to niech odkupi klub od Cupiała i wtedy zarządza po swojemu. Ja jestem wdzięczny Cupiałowi za te miłe chwile w Europejskich Pucharach jak i Tytuły. co do Bednarza nie cierpię go ale facet nie jest najgorszym prezesem. Ma uporządkować sprawy finansowo to stara się to robić nie pałam miłością do niego i wolał bym kogoś innego, ale nie jest najgorszy. Wielu się go czepia na brak sponsora a poprzednicy co załatwili głównego Sponsora na koszulki bo od kiedy zakazaną zakładom bukmacherskim reklamy sponsor z nikt ale tak naprawdę ostań prawdziwy sponsor to była Era. Co do zysków z Pucharów jak mówił Holender owszem były spore, ale i w tamtym okresie koszty utrzymania Wisły były większe bo za pensje Jalinsa,Lameya i ninych placona nie mniej niż 250 tys euro. Jeżeli klub chce wyjść na prostą to niech kibice się nie obrażają jak dzieci i nie zabierają zabawek do innej piaskownicy bo nic im to nie da poza tym że klub może stoczyć się na dno.Po drugie z jednej strony Bednarz jeśli o kary miał trochę racji za nic Kar od Ekstraklasy i Wojewody nie dostawaliśmy. Jedynie co Bednarz zrobił to to że wszystkich wrzucił do jednego wora, ale można było pójść wyjaśnić sprawę a nie unosić się dumą co bardzo często widać w działaniach SKWK. Kochani nie każdy robi z pójściem na stadion według swojego sumienia i nie kieruje się zdaniem innych zwłaszcza SKWK ja będę na stadionie i będę kibicował naszym. Pamiętajcie zgoda buduje niezgoda rujnuje.A SKWK niech siada do rozmów a nie stawia warunków wszystko idzie wyjaśnić. Jeszcze jedno sporo osób czepia się Smudy, ale on cel na sezon zrobił wielu w okresie czerwiec-październik 2013 mówiło, że Wisła spadnie a my byliśmy o krok od Ligi Europy Smuda zrobi sporo mimo wąskie kadry. Wielu nadal ocenia Smude przez pryzmat reprezentacji, ale ani Fornalik, ani Nawałka super wyników nie osiągają do tego wydaje mi się, że ramy gorzej niż za Smudy |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Tak się zawsze w takich okolicznościach zastanawiam, co by było gdyby część choć z tych piłkarzy co ich wcześniej sprzedano została na kw. do LM (np. sprzedaż Marcelo, Diaza, Piotra Brożka, a pozostawienie Pawła Brożka i Arka Głowackiego) .., wiem że to tylko gdybanie, ale nasz boss lubi rewolucje, tymczasem śmiem twierdzić że piłka nożna wymaga ewolucji, minimum kontynuacji, a skok na LM, nie musiał być aż tak va banque. PS. Problem jest też i tu, że football na zachodzie jest na wyższym poziomie, a u nas jest strach przed nim i nasz profesjonalizm, oraz znajomość rynku transferowego na poziomie Kapki, plus dodatkowo, jedynie słuszna PMSzkol. Co do zaś kosztów ..to swoje dorzucili tu później Probierz, Kulawik, oraz Bednarz. Teraz podobno wychodzimy na prostą z ..5 tysięczną widownią. Z drugiej strony, jeśli właściciel nic gwałtownego nie uczyni, to też i spadku z ligi nie przewiduję, bo potencjał innych klubów w lidze też nie poraża hmm takie szacunkowe dane http://www.ehandicap.pl/711-budzety-...2013-2014.html pokazują iż dobrze że nie jesteśmy zarządzani jak Zagłębie Lubin.., czyli nie jest źle bo zawsze może być gorzej.
Ostatnio edytowane przez milosz : 11.06.2014 o godz. 09:09.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Po pierwsze rozmawiasz sam z sobą?
Po drugie widzę że masz duży ból dupy z powodu SKWK. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
ja byłem w SKWK i wiem, że nie warto wielu się wypowiada ale o działalności SKWK mało wiedzą
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Pewnie się zapomniał na drugie konto przelogować, żeby udzielić sobie poparcia.
Były już takie przypadki ![]() ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
NIE MUSZE SAM SIEBIE POPIERAĆ PO CO
mówię to co sądze, ale jestem za Wisła, ale nie za SKWK |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Byc mogl byc.. w SKWK moze byc kazdy, nawet 14 -latek.
Tyle, ze sie nie udziela w SKWK, nikogo z gory nie zna, o wielu rzeczach nie wie, nie bywa na spotkaniach, jest zapisany bo np. ma jakas znizke na karnet i tyle. Mial cos napisac o SKWK ale nic nie napisal.. "Kochani ( ) SKWK jest złe.. bo jest złe" ot jego konkrety i znajomosc bycia w SKWK ;-)Bez SKWK miala byc normalnosc na stadionie, super atmosfera i w ogole.. wiec o co chodzi co poniektorym piszacym, ze SKWK dziala na szkodę Wisły.... przeciez SKWK juz sie nie udziela na stadionie i w zaden sposob juz nie dziala.
Ostatnio edytowane przez c. : 10.06.2014 o godz. 13:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() ![]() W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex: |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i? Masz pretensje, że większość na stadionie ich traktuje poważnie, a ma w głębokim poważaniu internetowe mózgi?
Poza tym nie oszukujmy się - do bojkotu, to głównie nawołuje Bednarz. Swoimi słowami i działaniami. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Podsumowując, SKWK: - zupełnie nie wie kto rzucał race - jest niewinne obecnej sytuacji za to wskazuje grupę osób za nią całkowicie odpowiedzialnych (Bednarz, Smuda) - samo niewiele może bo decydują de facto grupy kibicowskie (Twoje zdanie) - i cymes na koniec - obecnie nie istnieje (sic!) Co jeszcze można wymyśleć by bronić swojej tezy? Dla kontrastu można przytoczyć calkiem poważne akcje społeczne (w tym wśród dzieci). Więc jednak jakimś widmem czy organizacją działającą sporadycznie nie są - więc co mogą? Ergo: jaki Twoim zdaniem SKWK ma wpływ na obecna politykę finansowo-sportową Wisły? Żaden? Duży? Może taki jak Bednarz? Mniejszy, większy? ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Czy ja mam pretensje do kogoś? Każdy ma jakieś swoje interesy. SKWK swoje, klub swoje, Cupiał swoje - każdy ciągnie w inną stronę niestety. Ja tylko stwierdzam fakt - SKWK wciąż działa. Nigdy nie sądziłem, że członkowie SKWK przychodzą na stadion dla prezesa klubu i jak ten im się nie spodoba to przestaną. No ale widać ja się nie znam.
Jakby ktoś miał wątpliwości - chodzę na Wisłę od drugiej ligi (przez ostatnie 18 lat opuściłem raptem kilka domowych meczy, chodziłem przez ładnych 10 lat na 10-tkę, później na C, choć teraz już z tego wyrosłem) i będę chodził zawsze - bo Wisła to coś więcej niż Bednarz czy SKWK. Smuci mnie tylko to, że dla tak wielu ludzi ważniejsza jest polityka niż mecz, ważniejsze są jakieś zakulisowe rozgrywki niż wspieranie naszych grajków (jacy by oni nie byli - czy ktoś z was bojkotujących w ogóle pamięta drugą ligę Wszyscy Ci co bojkotują mają na sztandarach hasło wierność, śpiewają "czy na dobre czy na złe"... Chyba ja to rozumiem nieco inaczej. ![]() ![]() W społeczeństwie owiec wolę być... barankiem :sex: |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pewnie są wierni swoim zasadom, są wierni kibicom, którzy zostali niesłusznie ukarani. Inne priorytety, zapewne.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.06.2014 o godz. 14:06.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 10.06.2014 o godz. 14:06.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ogólnie Bednarz to równy chłop i genialny menago, bo frekwencja rośnie, wraz z nią przychody, dzięki jego przemyślanym i roztropnym działaniom. Normalnie "miszcz" dyplomacji, wzór dla innych klubów, tylko do licha ciężkiego.. dlaczego u nas !?
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Ale Twój udział ograniczył się tylko do posiadania plastiku i opłacania składek? Dlaczego nie podbiłeś z pomysłami swoimi poglądami? Bałeś się czy jak? Bo z z tego co pamiętam, wielu było takich jak Ty co narzekali, a jak była niejednokrotnie okazja się wykazać to chętnych nie było.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Za Dziennikeim Polskim:
http://www.dziennikpolski24.pl/artyk....html?cookie=1 Cytat:
![]()
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
I każdy ma to w dupie. Nawet jakby łysy na kolanach przyszedł.
Dla przypomnienia: ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tam nie mam - cieszę się iż argumentu pt 'nałożone zakazy' nie będzie.
Łatwiej będzie się dyskutowało - w końcu jeden argument za protestem mniej ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wytłumacz mi, komu się będzie z kim łatwiej dyskutowało, bo nie bardzo nadążam za Twoim tokiem rozumowania.
Też mam podobne zdanie. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|