The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.06.2014, 20:51
Jankowski = Nowa wersja Boguskiego

troche pyta że jest za Legią, w sumie to pyta w .... i kogoś takiego być tutaj nie powinno.
No ale że jesteśmy w tak głębokiej dupie to uważam ten transfer za zajebisty. Już się bałem że kolejny Burdenski przyjdzie.

podoba mi sie styl Jankowskiego jak gra, jesli nie zjedzą go kontuzje a trener będzie na niego stawiał to liczę że wyrośnie na niezłego piłkarza.(Taka nowsza wersja Rafała Boguskiego )
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 06.06.2014, 22:06
Karherop napisał(a):Wyświetl post
http://www.2x45.info/aktualnosci/332...-swoje-zdanie/

on nigdy na żylecie nie siedział, a teraz robi się z niego kibola legii
A co za różnica na jaką trybunę chodził, skoro po meczach Ruchu potrafił pokzywać L i przybijać piątki z legionistami?

Stillić to kto ? fanatyk AMIKI !!! a i przypomnij mi jego dokonania wiosną tego roku
A czy ktoś się na Stillica podpala? Bo jeżeli juztak to głównie takie wynalazki jak Ty. Chcesz statystyk? 4 bramki i 4 asysty. No faktycznie urywa dupę.

A z Miśkiewicza taki wychowanek jak z z Garguły darmozjad. Przypomnij mi jego statystyko z tego sezonu jak już miałeś śmiałość go tak nazwać.
A Chrapek to co lepszy ? ojciec był legenda Ruchu. To rodowity ślązak
Porównywanie Miśka i Chrapka do Garguły czy Jankowskiego? Pomyśl zanim coś napiszesz.

zacznijcie jeszcze bardziej przywiązywać wagę do 'pochodzenia' - tak trzymać!
Tak, naściągajmy 10 żydów 10 murzynów i może jeszcze jakiegoś Japończyka na deser. Będzie folklor, multikulturowość, a co najważniejsze tanio.
Odpowiedz cytując
xanti1906
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 07.06.2014, 00:40
Jankowski - fajnie, spoko, ale tylko w wypadku alternatywy dla Brożka, a nie zastępstwo. Priorytetem musi być podpisanie kontraktu z Pawłem.
Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez xanti1906 : 07.06.2014 o godz. 09:26.
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 07.06.2014, 00:47
Roszek napisał(a):Wyświetl post

A Chrapek to co lepszy ? ojciec był legenda Ruchu. To rodowity ślązak

Po pierwsze nie Chrapka, a Szewczyka. A po drugie to nie ślązak, bo pochodzi z okolic Zatora, a to Małopolska.
Jezu jak dzieci.

Jak będzie dawał 1906% na boisku i wiedział co nosi na koszulce, to niech Legionistów ch... strzela jacy goście u nich jeździli na wyjazdy

W obecnej piłce sentymenty przestają się liczyć wśród piłkarzy. Liczy się chłodna kalkulacja. To już nie te czasy co kiedyś. Już nie te czasy, kiedy honor był na pierwszym miejscu. Teraz jest wiele pokus, które sprawiły, że ludzie a zwłaszcza piłkarze dupczą już jakieś tam ideały. Ja jestem zdania, że szanuje tych piłkarzy co są przywiązani do klubu szczerze np. Głowacki z Poznania, Sobolewski z Płocka, czy Baszczyński z Ruchu Mijailiović z Belgradu czy Marcelo z Brazylii czy Błaszczykowski z Częstochowy. To są goście których się szanuje, bo pokazali kilka razy, że za Białą Gwiazdę dali by się pokroić dosłownie i w przenośni nie tylko na boisku
Oczywiście, że przewiną się przez ten klub karierowicze jak np. zaciąg holenderski z Wilkami, Genkovami, Paljiciami czy Meliksonami na czele. Byli tu tacy jak Świetlica, co flagą Legii machał nam na boisku miał być Vuko-Vuković, niby wielki (L)-Legionista Jest Stilić słynne ucho. Podejrzewam, jeśli by mu kazali na fecie 2010 krzyczeć zamiast "Legia to stara", "Wisła to stara" to by krzyczał się nie zastanawiał. Byli tacy jak UCHE którzy "kochali" Wisłę tak jak kocha się w Afryce. Były w końcu "LEGĘĘDY" Franek co prawie o nim mieli w podręcznikach dla pierwszo-klasistów pisać, i stwierdził, że zrobi karierę w 2 lidze Hiszpańskiej, .... z odpowiedzialnością jaka na nim ciążyła jako ikona klubu i z kibicami co go uwielbiali... lepiej było takiej szansy nie zaprzepaścić marną wizją dorobku marnych eurasów gdzieś, gdzie nawet el-mundo deportivo nie dociera ze swoimi relacjami. W Końcu Żuraw -> Millerowiec. Gość, który ośmieszył się kompletnie w telewizji miałby być wzorem do naśladowania przez następne pokolenia? "Słuchaj wnuku, powiem ci coś co mało ludzi wie. Był kiedyś taki piłkarz. Nazywał się Maciej Żurawski! Wielki piłkarz, Wielki Wiślak, 120 bramek, Wielkie mecze, emocje, fety na rynku, po każdej strzelonej bramce robił lot Żurawia, całował herb. Wielka postać! ii... Wielki... komuch, który za jakieś tam eurodolary, z Unioparlamentu potrafił pójść do telewizji, by zrobili z niego idiotę na oczach całej Polski - Bierz z niego przykład wnuku! Bądź jak on! pokaż ludziom, że w życiu liczy się tylko kasa. Nawet kosztem zeszmacenia siebie do ostatniej kropli..."
Podsumowując. Chyba wie po co tu przyszedł? Wiślak z niego nie będzie, chyba, że stanie się coś z nim jak Elijahem Wood-em w Filmie "Holligans". Zresztą ile on w tym Ruchu grał i bramek strzelił? Jest o czym rozważać w ogóle? Kasy wielkiej miał nie będzie, to karierowiczostwo można wykluczyć. Wisła to dla niego wyzwanie, nie po to odszedł z 3 drużyny do 5, jak problemy te same, choć tam mógłby grać w pucharach. Niech się stara być lepszy, to będzie z korzyścią dla nas i dla niego, wtedy szacunek zostanie oddany jak będzie ku temu okazja.
p.s czasem szacunek trzeba oddać i największemu wrogowi Nie zawsze "swój" na niego zasługuje - przykładów znamy wiele

p.s 2 Za Cupiała wykreowały nam się potencjalne 4 legendy. Są to Kulawik i Moskal, co kreowały się sporo przed Bogusiem, oraz Sobol i Błaszczu! Ci goście zasłużyli by być legendami dlatego, że są to wielcy ludzie. Pokazali to nie jednokrotnie, że oprócz prywaty zysku, pokus liczyło się coś więcej. Błaszczu mimo, że mogłoby mu dawno odwalić, pokazał nie raz, co pod żółto-czarną nosi patrz tu . To światowego formatu piłkarz, miejmy nadzieję, że zakończy karierę tutaj w Wiśle, gdzie jego miejsce. Reszta to co najwyżej piłkarze zasłużeni...
Ostatnio edytowane przez palikot : 07.06.2014 o godz. 01:30.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 07.06.2014, 06:48
fialo napisał(a):Wyświetl post
wychowankowie (Chrapek, Miśkiewicz) odchodzą. Kibiców na trybunach nie będzie.
Miśkiewicz wychowankiem WIsly... Szkoda, ze niektorzy musza cos napisać mimo, ze nie sie znaja.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.06.2014, 06:57
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Janowski - fajnie, spoko, ale tylko w wypadku alternatywy dla Brożka, a nie zastępstwo. Priorytetem musi być podpisanie kontraktu z Pawłem.
Janowski to już za stary jest, w dodatku ostatnio zatrzymali go w Grecji.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 07.06.2014, 08:36
bódyń napisał(a):Wyświetl post
Miśkiewicz wychowankiem WIsly... Szkoda, ze niektorzy musza cos napisać mimo, ze nie sie znaja.
Wychowanek oczywiście nie ale emocjonalnie związany z Wisłą od najmłodszych lat. A teraz zapewne będziemy mieli Buchalika, który w Lechii dawał dupy regularnie. Kolejny "swietny" ruch naszego zarządu. Dojdzie do tego jeszcze czlapak Plizga z ławki Jagielloni i będziemy mieli skład na 12 miejsce ale tak to jest jak skauting nie istnieje.

Ktoś tu w ogóle wspominał o Małeckim? Czy to jakaś choroba ?
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 07.06.2014, 08:46

Bardziej straszny ból dupy niż choroba
Odpowiedz cytując
bódyń
Senior Member

Stary 07.06.2014, 08:48
Wychowanek oczywiście nie ale emocjonalnie związany z Wisłą od najmłodszych lat. A teraz zapewne będziemy mieli Buchalika, który w Lechii dawał dupy regularnie. Kolejny "swietny" ruch naszego zarządu. Dojdzie do tego jeszcze czlapak Plizga z ławki Jagielloni i będziemy mieli skład na 12 miejsce ale tak to jest jak skauting nie istnieje.

Nie probuj teraz sie wykrecac i bronic swojej bzdury. Napisalem, ze byl wychowankiem a teraz cos piszesz o emocjonalnym zwiazaniu. Nie wiem czy on jest zwiazany emocjonalnie zwiazany czy nie. Sa pilkarze emocjonalnie zwiazani typu: Czekaj, Brud i co? Wynika cos z tego dla ich gry? Czy nasz mistrz przywiazania oddany Malecki ktory jest po prostu slaby.
Wspomnialem cos Maleckim to jak widac choroba Ale jak dla mnie on bedzie modelowym przykladem zjadu pilkarskiego do niebytu.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 07.06.2014, 10:30
Bojkot bojkotu nie wychodzi, argumentów brak, to trzeba się jakoś przypomnieć.
Najlepiej takich pajaców ignorować.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 07.06.2014, 10:49
Dodam tak jeszcze że do niedawna idolem kibiców był niejaki Cezary Wilk - rodowity Warszawiak wychowanek uwaga Polonii Warszawa. Czyli tak jakby cracovii!

ach ci kibice,

tak jeszcze przypomnę - Brożkowie to scyzoryki, a Głowacki to pyra!
no chłopie tosz to on ma korzenie izraelskie
Odpowiedz cytując
muerte
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 07.06.2014, 18:10
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
A czy ktoś się na Stillica podpala? Bo jeżeli juztak to głównie takie wynalazki jak Ty. Chcesz statystyk? 4 bramki i 4 asysty. No faktycznie urywa dupę.
.
Sprawdź jego statystyki jeszcze raz, a potem ......., mistrzu.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 07.06.2014, 19:03
muerte napisał(a):Wyświetl post
Sprawdź jego statystyki jeszcze raz, a potem ......., mistrzu.
Jemu chyba chodziło o Maćka, a nie o Semira, więc nie spinaj pośladów.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2014, 22:32
Zdefiniuj proszę czym jest dla Ciebie "Prawdziwy Wiślak" ...

By było łatwiej zrozumieć twój tok myślenia.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 07.06.2014, 22:56
Przecież to czym (a raczej kim) jest "prawdziwy Wiślak" definiują "grupy decyzyjne", a nie zwykli userzy na forum...

One też decydują, co jest dla Wisły dobre, a co złe, kto jest kibicem, a kto nie i tak dalej...

Po co to na forum roztrząsać?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 07.06.2014, 23:43
W koncu cos madrego z Twojej strony.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 07.06.2014, 23:46
Framat proszę Cię...Moderatorowi po prostu nie przystoi zgrywać ubezwłasnowolnionego człowieka. Ludzi potrafisz banować za małe literki a sam masz żale i pretensje do zasad panujących w naszym środowisku.

Cytat:
One też decydują, co jest dla Wisły dobre, a co złe, kto jest kibicem, a kto nie i tak dalej...
Masz na myśli Bednarza, rozumiem.

Ps.
Tylko dziękować, ża "grupy decyzyjne" . Z tego co da się tutaj czasami wyczytać, obawiam się, że definicja "prawdziwy Wiślak" mogła by zostać pozbawiona majestatu.

Są tacy, dla których przydrożna prostytutka mogła by kandydować do tego tytułu. Oczywiście pod warunkiem, że ciężko pracując dupą za jej zarabione pieniążki udało by się pozyskać braci Mak.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.06.2014, 00:45
raindog napisał(a):Wyświetl post
No tak, używanie słowa Małecki w innym kontekście niż "prawdziwy Wiślak" to tzw. "ból dupy". Rozumiem, że w tym porównaniu Twój idol wypada niezbyt korzystnie, ale po co te nerwy?
Nerwy?
Zmęczenie materiału. Sam dawno przestałem Ciebie i FraMat-a traktować poważnie. Jeżeli jednak koniecznie chcecie robić za forumowych klaunów, to spróbujcie przynajmniej być zabawni.
Tak samo jak użycie nazwiska Macierewicz jest zabawne tylko dla osób o bardzo specyficznych poglądach (i nawet tu zwykle śmiech jest wymuszony, "bo tak wypada"), podobnie używanie Małeckiego przy każdej okazji jest po prostu żenujące.
Nie - denerwujące. Nie - wywołujące agresję. Po prostu męczące.

Ale to pewnie wiek się odzywa. Kultura memów nie jest moim naturalnym środowiskiem, tak samo też suchar powtórzony sto razy nie zacznie mnie śmieszyć, ani kłamstwo - nie stanie się prawdą.

Tak więc - zgłosiłem moje votum separatum stwierdzając, że uważam waszą (Twoją i FraMat-a) działalność na forum za ułomną.

Wiara, że postem na forum jesteś w stanie wywołać u mnie jakieś silne reakcje emocjonalne, jakkolwiek na swój sposób urocza - obawiam się, że nie jest niczym poparta.

Małecki. Małecki. Małecki.

Nic.

SKWK. Grupy decyzyjne.

Nadal nic.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.06.2014 o godz. 00:59.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Galonek
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.06.2014, 08:38
Przegląd Sportowy jednak wymiata. W tekście o Nalepie jest napisane, że Wisła zagwarantowała sobie jakiś procent od następnego transferu Nalepy Lekko im umknęło, że skończył mu się kontrakt.
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".

BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
Odpowiedz cytując
dawiss
Senior Member

Stary 08.06.2014, 10:20
Coś tam i tak skapnie, ze względu na wyszkolenie .

Dariook, jestes chyba ostatnia osoba na tym forum, ktora powinna pouczac innych...
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2004

Stary 08.06.2014, 14:15
Błagam Cię Wolfy, jeśli już masz zamiar mu odpowiadać to przynajmniej nie cytuj...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 08.06.2014, 15:10
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Błagam Cię Wolfy, jeśli już masz zamiar mu odpowiadać to przynajmniej nie cytuj...
Cytuj Cytuj!!! Ja lubię komedie

Małecki Małecki Małecki, Małecki, Małecki idol grup decyzyjnych, Małecki, Małecki, Małecki, Małecki grupy decyzyjne S.......K........W.......K... .

Oj, chyba wywołałem u Ciebie silne reakcje emocjonalne, skoro o tym wspominasz
jakbyś tak wywoływał emocje u lasek jak u niektórych forumowiczów, tym byłoby lepiej dla ciebie, zdrowszy byś był, a nawet by ci się nie chciało tu zaglądać
Ostatnio edytowane przez palikot : 08.06.2014 o godz. 15:23.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2014, 16:02
dawiss napisał(a):Wyświetl post
Coś tam i tak skapnie, ze względu na wyszkolenie .

Dariook, jestes chyba ostatnia osoba na tym forum, ktora powinna pouczac innych...
Co ty nazywasz pouczaniem? I dlaczego uwazasz ze jestem ostatnia tutaj osoba ?

Rozwin prosze, bo tak wystrzeliles jak Filip z konopii, ze trudno pokumac o co ci biega.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
nairda116
Senior Member

Od: 12.2013

Stary 08.06.2014, 16:40
Melikson ma podobno ofertę z (7)egły
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 08.06.2014, 18:08
nairda116 napisał(a):Wyświetl post
Melikson ma podobno ofertę z (7)egły
wytłumacz moze co tak cie cieszy ?
Odpowiedz cytując
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 08.06.2014, 18:33

BTW - "Ciebie" piszę się z wielkiej litery.
To zależny od autora.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 08.06.2014, 18:37
Zawsze wierzyłem w mądrość kibiców Wisły Kraków i wierzę, że na trybunach w niedalekiej przyszłości, będzie więcej ludzi pokojowo do siebie nastawionych, zakochanych w Wiśle, niż kilku czy kilkunastu tutaj forumowiczów - uczulonych na siebie do stopnia zdziecinnienia
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 08.06.2014, 19:17
wytłumacz moze co tak cie cieszy ?
Co go cieszy to raz. A dwa to piszesz w temacie naszej polityki transferowej o plotkach na temat transferu do Legii ? Bez sensu
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 08.06.2014, 22:01
silver03 napisał(a):Wyświetl post
To zależny od autora.
Od jego wychowania, dokładnie rzecz biorąc.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 08.06.2014, 23:18
piotek napisał(a):Wyświetl post
Od jego wychowania, dokładnie rzecz biorąc.
W kwestii raindoga - jestem w stanie zrozumieć dlaczego ktoś może chcieć nie okazywać mu szacunku. Nie uważam tego za właściwe, ale kto sieje wiatr...

Melikson - zakładając, że to nie jedna z dziesiątek plotek które pojawiły się i jeszcze pojawia w tym okienku - nigdy nie był nikim więcej niż najemnikiem. Bardzo dobrym, ale wciąż tylko najemnikiem. Dla mnie osobiście - byłoby to potencjalnie bardzo duże wzmocnienie Legii, bo tam miałby z kim grać.
O wiele bardziej szkodliwe byłoby stworzenie na Reymonta legijno-chorzowskiej kolonii przez Łysego Jacka. Na razie jednak info o Kucharczyku się nie potwierdziło, to co jest to raczej efekt szukania promocji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.06.2014 o godz. 23:30.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów