The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2014, 20:35
Lepiej blokować wpisy multikont niż się nimi przejmować- kolejny raz skłamał emj10
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.06.2014, 21:44
ABGwislakABG napisał(a):Wyświetl post
Przekazywanie wyników z komisji wyborczej to nie branie w niej udziału.
Osoba odpowiedzialna za przekazywanie wyników z komisji wyborczych bierze także za to pieniądze czyli niejako
bierze w niej udziałó. Chyba że chodzi Ci o przekazywanie wyników na podstawie protokołów wywieszanów na komisjach wyborczych to wtedy tak

Emj10 tak się zastanawiam czemu nie chcesz podać nicku pod jakim piszesz na legijnym forum? Tajemnica? wstydzisz się czegoś?
Ostatnio edytowane przez sergio : 03.06.2014 o godz. 21:47.
TYLKO WISŁA!
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 03.06.2014, 22:05
sergio napisał(a):Wyświetl post
Osoba odpowiedzialna za przekazywanie wyników z komisji wyborczych bierze także za to pieniądze czyli niejako
bierze w niej udziałó. Chyba że chodzi Ci o przekazywanie wyników na podstawie protokołów wywieszanów na komisjach wyborczych to wtedy tak

Emj10 tak się zastanawiam czemu nie chcesz podać nicku pod jakim piszesz na legijnym forum? Tajemnica? wstydzisz się czegoś?
Żadnych pieniędzy nie brałem za przekazywanie informacji z komisji wyborczych. Dwukrotnie w kampaniach 2006 i 2010 koordynowałem przekazywanie informacji przez mężów stanu i osoby sprawdzające wyniki na drzwiach komisji podczas nocy wyborczej dla swojego komitetu wyborczego. Tyle i aż tyle

Co do nicku to Ci co mają wiedzieć wiedzą. Wydaje mi się, że nikt nie wprowadził tego typu weryfikacji do tej pory.

PS. Zresztą kilka miesięcy temu na SB opisywałem etymologię mojego nicku, więc co bardziej domyślni (a było wtedy kilka osób) bez problemu mogły się domyślić
Ostatnio edytowane przez emj10 : 03.06.2014 o godz. 22:11.
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 03.06.2014, 22:17
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Żadnych pieniędzy nie brałem za przekazywanie informacji z komisji wyborczych. Dwukrotnie w kampaniach 2006 i 2010 koordynowałem przekazywanie informacji przez mężów stanu i osoby sprawdzające wyniki na drzwiach komisji podczas nocy wyborczej dla swojego komitetu wyborczego. Tyle i aż tyle

Co do nicku to Ci co mają wiedzieć wiedzą. Wydaje mi się, że nikt nie wprowadził tego typu weryfikacji do tej pory.

PS. Zresztą kilka miesięcy temu na SB opisywałem etymologię mojego nicku, więc co bardziej domyślni (a było wtedy kilka osób) bez problemu mogły się domyślić
A to by sie zgadzało z tym co pisałeś. Jeśli zas chodzi o ten nieszczęsny nick to w dalszym ciągu sie dziwię
że nie chcesz go podać
TYLKO WISŁA!
emj10
Senior Member

Stary 03.06.2014, 23:25
Trzeba mieć jakieś sekrety, nie tylko przed żoną
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 04.06.2014, 07:09
Dziś 25 rocznica IV rozbioru Polski
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 04.06.2014, 08:47
Na "legionistach" jest bodajże jedna lub dwie osoby zapatrzone w rudego więc nietrudno odgadnąć

A wracając do tematu:

Cytat:
W porównaniu z ubiegłym rokiem, wydatki bieżące budżetu zwiększyły się o 2,1 proc. do 58,4 mld zł. Od 2009 roku łączny wzrost wyniósł 14 proc.

Dwie trzecie wydatków, czyli 39,1 mld zł, stanowią wynagrodzenia wojskowych, policjantów, sędziów, nauczycieli akademickich i urzędników państwowych. Wzrosły one o 2,6 proc. w ciągu roku, choć teoretycznie fundusz płac jest zamrożony. A trzeba pamiętać, że kwota ta nie obejmuje nauczycieli i tych urzędników, którym pensje wypłacają samorządy.

Jeszcze bardziej wzrosły wydatki na podróże służbowe. W porównaniu z 2012 r. budżet wydał na nie o 6,3 proc. więcej, czyli 564 mln zł. Jakoś nie udaje się też oszczędzać na rachunkach za prąd, energię i wodę. Wydatki na media wzrosły o 3,9 proc. do 1,4 mld zł.
Cytat:
Z danych GUS wynika, że co ósmy Polak może ubiegać się o zasiłek z pomocy społecznej. To poziom najwyższy od pięciu lat. Drastyczny wzrost osób zagrożonych biedą wynika ze zmiany w październiku 2012 roku wartości progów interwencji socjalnej.

Ubóstwo ustawowe to obecnie dochód nie wyższy niż 542 zł, gdy utrzymujemy się sami. W przypadku rodziny 2+2 to mniej niż 1824 zł miesięcznie, czyli 456 zł na osobę. Poza tym GUS podaje jeszcze statystyki dla ubóstwa skrajnego i relatywnego. To pierwsze to inaczej życie poniżej minimum egzystencji, czyli za środki, które nie pozwalają na normalne funkcjonowanie organizmu.

Obecnie w ten sposób żyje aż 7,4 proc. Polaków. To o 0,6 pkt. proc. więcej niż rok wcześniej. Nieznacznie, bo o 0,1 pkt. proc. spadło jedynie do poziomu 16,2 proc. ubóstwo relatywne.

Definitywnie jesteśmy wyspą, ale prędzej z Robinsonem Crusoe niż z Dublinem
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.06.2014, 08:48
Serwery wyborcze u kolegi Tuska, którego zastepcą jest syn....Bartoszewskiego:

http://niezalezna.pl/56005-serwery-w...cudow-nad-urna
kerim1906
Banita

Stary 04.06.2014, 09:40
http://niezalezna.pl/56012-4-czerwca...e-pawla-kukiza

kto jeszcze nie widział niech zobaczy "nocną zmianę" , popatrzy na znajome gębusie i rudego który nerwowo mówi

"panowie policzmy głosy" , nawiązując do postu powyżej , niewykluczone że liczy do dzisiaj , mam propozycję , każdemu kto dzisiaj podczas "świętowania 4.06.89" przez salon usłyszy w mediach głównego ścieku info o obaleniu Rządu Jana Olszewskiego stawiam piwo , dodam że nie liczy się info w kontekście dajmy na to "zatrzymania złowrogiego antoniego" ,dla komuszków, peowców czy ludowców mam życzenia , miłego świętowania , udało wam się te 25 lat, oj udało
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 04.06.2014, 09:53
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Serwery wyborcze u kolegi Tuska, którego zastepcą jest syn....Bartoszewskiego:

http://niezalezna.pl/56005-serwery-w...cudow-nad-urna
Emj, czy to Ciebie- jako Europejczyka, który podobno zwiedził parę krajów- to normalna sytuacja?

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.06.2014, 10:29
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
http://niezalezna.pl/56012-4-czerwca...e-pawla-kukiza

kto jeszcze nie widział niech zobaczy "nocną zmianę" , popatrzy na znajome gębusie i rudego który nerwowo mówi

"panowie policzmy głosy" , nawiązując do postu powyżej , niewykluczone że liczy do dzisiaj , mam propozycję , każdemu kto dzisiaj podczas "świętowania 4.06.89" przez salon usłyszy w mediach głównego ścieku info o obaleniu Rządu Jana Olszewskiego stawiam piwo , dodam że nie liczy się info w kontekście dajmy na to "zatrzymania złowrogiego antoniego" ,dla komuszków, peowców czy ludowców mam życzenia , miłego świętowania , udało wam się te 25 lat, oj udało
Nikt nie usłyszy o tym ani jedengo słowa. Jako sympatyk KNP cichcem zwracam uwagę ,że w słynnej ustawie lustracyjnej obok Macierewicza stał ramię w ramię JKM. Możemy się spierać o wizję Polski czy socjalna czy liberalna czy ale wg. mnie słowa Wałęsy "musimy ich zatrzymać" jak dla mnietak naprawdę ustawiają scenę polityczną do dziś. Tu jest problem ogromny. Po za tym nie dajmy sobie wmówić ,że jesteśmy po tych 25 latach europejczykami bo takie teksy dziś słyszałem. Europejczykami jesteśmy od przeszło 1000lat i tego żadne ustawy dyrektywy czy przemówienia nie zmienią. Głęboko wierzę ,że już za 1,5 roku będziemy dywagować kto będzie ministrem w nowym rządzie PIS+PR+SP - KNP...
emj10
Senior Member

Stary 04.06.2014, 10:55
Kocur63530 napisał(a):
Na "legionistach" jest bodajże jedna lub dwie osoby zapatrzone w rudego więc nietrudno odgadnąć
No to chyba musialy byc jakies inne nicki, gdyz na ?legionistach? podobnie jak tu nie napisalem ani jednego dobrego slowa o Tusku
kerim1906
Banita

Stary 04.06.2014, 11:03
Krog , problem polega na tym że nawet jakby pokazali "nocna zmianę" o 20.00 w tvp1, kilka razy w miesiącu i tak wielu nie załapie o co chodzi, zobaczy rudego, pawlaka czy niesioła to się ucieszy"och jacy oni młodzi byli" zobacz na wyniki matur , 30% w plecy przy takim poziomie, historia jako fakultet, porażka totalna, organizują igrzyska dla lemingów "25 lat wolności "czy tym podobne konkursy "ludzie wolności 25 lat" , a leming patrzy i klaszcze bo wmówili mu że jak nie będzie klaskaŁ to nie jest EUROPEJCZYKIEM ,wmówili mu że spawacz i kiszczak to ludzie honoru więc wierzy i w sile 60% potwierdza że mordercy i zdrajcy należał się państwowy pogrzeb, też mam nadzieję że kiedyś w tym kraju ludzie zmądrzeją , ale poziom ogłupiania i indoktrynacji osiąga apogeum ,co do koalicji to za m1,5 roku Gowin z ziobrą znikną ze sceny politycznej , a Korwin ? sam nie wiem co myśleć, jezeli wierzysz w niego to ok , może......
kerim1906
Banita

Stary 04.06.2014, 11:04
emj10 napisał(a):Wyświetl post
No to chyba musialy byc jakies inne nicki, gdyz na ?legionistach? podobnie jak tu nie napisalem ani jednego dobrego slowa o Tusku
emj10 kłamca i człowiek bez zdolności honorowych znowu sie pojawił
kerim1906
Banita

Stary 04.06.2014, 11:07
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/adam-...-swinstw/8frzl

III RP w pigułce , co więcej trzeba żeby pomyśleć, tak troszeczkę, niedużo
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Od: 11.2011

Stary 04.06.2014, 11:12
Rocznicowy protest song:
https://www.youtube.com/watch?v=RlBBFUUd4WY
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 04.06.2014, 12:31
Dzieci w Sejmie. Ich starsi koledzy z ławy i tak nie wiedzą o co kaman, bo główki zbyt mocno zjarane socjalizmem.
https://www.youtube.com/watch?featur...&v=nps3ZGvKLqA
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.06.2014, 06:51
25 lat "wolności" czyli PRL-bis:

Cytat:
NASZ NEWS: Represje po manifestacji we Wrocławiu. Tajniacy wyłapywali ludzi z tłumu

Tajniacy usiłowali zatrzymać po manifestacji „Wszystkich nas nie zamkniecie” Annę Kołakowską, najmłodszego więźnia stanu wojennego. Powodem był trzymany przez nią transparent z cytatem z wiersza Mariana Hemara „Dla najemnych judaszów bolszewickiej bestii nie będzie przebaczenia, nie będzie amnestii” i podobiznami Zygmunta Baumana i sędziego Pawła Chodkowskiego.

Uczestnicy środowego marszu przyszli wyrazić swój sprzeciw przeciwko skandalicznemu wyrokowi, który zapadał 19 maja przed Sądem Rejonowym we Wrocławiu. Sędzia Paweł Chodkowski skazał pięciu kibiców na 30 dniowy areszt, jednego na 20 dni aresztu oraz wysokie kary pieniężne. Czterech z oskarżonych uniewinniono.
Kibice zostali skazani za protest, który odbył się rok temu na Uniwersytecie Wrocławskim podczas wykładu byłego mjr. KBW Zygmunta Baumana ( obecnie socjologa), którego zaprosił prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz. Protestujących z sali usunęła policja.

W srodę podczas marszu do akcji wkoroczyli policjanci ubrani po cywilnemu.

- Tajniacy otoczyli mnie, kiedy oddaliłam się na chwilę od manifestacji. Na szczęście udało mi się dodzwonić do kolegów i gdy na miejsce przybiegło około 30 osób, tajniacy wymiękli – opowiada Anna Kołakowska portalowi niezalezna.pl.

Policjanci nie potrafili jej powiedzieć, jaki paragraf miała złamać. W końcu stwierdzili, że mieli zawiadomienie, iż idzie ulicą poza legalnym zgromadzeniem i wznosi okrzyki.

Na miejsce przyjechały cztery radiowozy. Policjanci spisali także Bożenę Zielińską, która wraz z Kołakowską trzymała transparent.

– Usłyszałam, że bezprawnie rozpowszechniam wizerunek sędziego Chodkowskiego. Ponadto policjant poinformował mnie, że normalni ludzie siedzą o tej porze w pubach albo robią interesy – relacjonuje Zielińska.

W czasie manifestacji przemawiał salezjanin ks. Jarosław Wąsowicz SDB.

– Gdy zszedłem z podestu, usłyszałem od policjantów, że sieję nienawiść – mówi nam ks. Jarosław, organizator pielgrzymek kibiców na Jasną Górę.

Anna Kołakowska jako 17-latka była w stanie wojennym najmłodszym więźniem politycznym w PRL. 22 IV 1982 wyrokiem Sądu Marynarki Wojennej w Gdyni skazana za działalność opozycyjną na 3 lata więzienia i 1 rok pozbawienia praw publicznych i osadzona w Zakładzie Karnym w Bydgoszczy-Fordonie. Przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego odznaczona została Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski.
http://niezalezna.pl/56045-nasz-news...-ludzi-z-tlumu
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 05.06.2014, 08:55
Kroq napisał(a):Wyświetl post
Nikt nie usłyszy o tym ani jedengo słowa. Jako sympatyk KNP cichcem zwracam uwagę ,że w słynnej ustawie lustracyjnej obok Macierewicza stał ramię w ramię JKM. Możemy się spierać o wizję Polski czy socjalna czy liberalna czy ale wg. mnie słowa Wałęsy "musimy ich zatrzymać" jak dla mnietak naprawdę ustawiają scenę polityczną do dziś. Tu jest problem ogromny. Po za tym nie dajmy sobie wmówić ,że jesteśmy po tych 25 latach europejczykami bo takie teksy dziś słyszałem. Europejczykami jesteśmy od przeszło 1000lat i tego żadne ustawy dyrektywy czy przemówienia nie zmienią. Głęboko wierzę ,że już za 1,5 roku będziemy dywagować kto będzie ministrem w nowym rządzie PIS+PR+SP - KNP...
Przynajmniej SP napewno do tego czasu już nie bedzie a PR będzie startowało na 90% z PISem chyba że też zniknie jeśli potwierdzą się plotki że PIS poprzez Gowina na prezydenta Krakowa.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.06.2014, 10:02
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Przynajmniej SP napewno do tego czasu już nie bedzie a PR będzie startowało na 90% z PISem chyba że też zniknie jeśli potwierdzą się plotki że PIS poprzez Gowina na prezydenta Krakowa.
Dlatego piszę PIS+PR+SP bo sądzę ,że 90% działaczy tych partii trafi pośrednio lub bezpośrednio pod skrzydła PIS. Może to trochę nie jasno napisałem.
kerim1906
Banita

Stary 05.06.2014, 13:37
http://wpolityce.pl/kultura/199296-d...i-pawla-kukiza

posłuchajcie i podajcie dalej
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.06.2014, 13:49
Komorowski po czulym pozegnaniu sowieckiego pacholka tym razem odznaczyl medalami rezimowych propagandystow

http://niezalezna.pl/56070-kpina-z-w...le-i-miszczaka
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 05.06.2014, 14:00
Komorowski po czulym pozegnaniu sowieckiego pacholka tym razem odznaczyl medalami rezimowych propagandystow

A TW Stokrotka?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 05.06.2014, 15:39

dlatego jestem przekonany że Ryży i Szczynukowicz władzy nie oddadzą jeszcze przez wieeele lat no chyba że sie wcześniej zus rozleci
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 05.06.2014, 15:42
Ale takie odznaczenie dać Boniemu to już kpina. Chłop przez kilkanaście lat beszczelnie kłamał, że nie jest agentem by później jak już pojawił się papier przyznać się, że jednak był TW.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 05.06.2014, 16:41
Kukiz płacze, śpiewa piosenki. Koledzy szanowni na forum się wkurzają, że reżim nagradza wierne sługi a ja wam Panowie i Kukizowi polecam najlepszą i najbardziej trafną recenzję o tym społeczeństwie Piotra Tymochowicza:

Cytat:
"
I powiedzmy sobie szczerze. Bez emocji sobie powiedzmy. Chujowe jest to społeczeństwo. Przepraszam za szczerość. Po prostu. Polacy mają w dupie wszystko. Ludzie w całej masie są dość debilowaci… no, należy powiedzieć sobie prawdę. I należy, jeżeli chcemy oddziaływać na masy, musimy dokładnie znać psychikę debila. Pamiętajmy, że żadna ideologia tego społeczeństwa nie ruszy. Mam nadzieję, że teraz jakby widzicie, że żeby być skutecznym, nie można nie być cynicznym. Nie można. Bo będąc otwartym, szczerym, będąc sobą nic nie zdziałacie, nic po prostu. "
radzę to przeczytać kilka razy - otwiera furtki do wielu okolicznosci. I nie ma sensu dochodzić przyczyn tego stanu rzeczy, co to da?

Jak po zburzeniu muru berlińskiego, agenci Stasi zaczęli wywozić materiały z archiwów, bodaj w Dreznie - to się kilka tysię ludzi zwaliło do gmachu i zwyczajnie fizycznie zablokowali - u nas takie coś było i jest po prostu nie do pomyślenia.

I nie zmieni tego ani ta dzielna licealistka, ani Kukiz ani ten mlody gościo w parlamencie dziecięcym - to są zwykle wybryki w morzu głupoty
Ostatnio edytowane przez sambo : 05.06.2014 o godz. 16:48.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
uposledzony_ale_kumaty
Senior Member

Stary 05.06.2014, 17:27
W chuju mam wypowiedź tego lewaka, który tydzień temu wychwalał Jaruzela.
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 05.06.2014, 17:37
no właśnie ... w kopi znaczy się jak Don Kichot. On też walczył z wiatrakami. Choć jeśli masz tam i się mieści, to znaczy, że bliżej Ci do Don Juana Tenoria
Ostatnio edytowane przez sambo : 05.06.2014 o godz. 17:47.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
kerim1906
Banita

Stary 05.06.2014, 18:14
sambo napisał(a):Wyświetl post
Kukiz płacze, śpiewa piosenki. Koledzy szanowni na forum się wkurzają, że reżim nagradza wierne sługi a ja wam Panowie i Kukizowi polecam najlepszą i najbardziej trafną recenzję o tym społeczeństwie Piotra Tymochowicza:

radzę to przeczytać kilka razy - otwiera furtki do wielu okolicznosci. I nie ma sensu dochodzić przyczyn tego stanu rzeczy, co to da?

Jak po zburzeniu muru berlińskiego, agenci Stasi zaczęli wywozić materiały z archiwów, bodaj w Dreznie - to się kilka tysię ludzi zwaliło do gmachu i zwyczajnie fizycznie zablokowali - u nas takie coś było i jest po prostu nie do pomyślenia.

I nie zmieni tego ani ta dzielna licealistka, ani Kukiz ani ten mlody gościo w parlamencie dziecięcym - to są zwykle wybryki w morzu głupoty
wierzę że ta kreatura tymochowicz nie jest dla Ciebie autorytetem, poza tym zgoda ,zmiany można dokonać tylko na ulicy, a na to w Polsce się nie zanosi , chociaż kto wie ?
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.06.2014, 19:42
Jeszcze kilka lat równie udanych rządów obecnej szajki i ludzie wyjdą na ulice. Pytanie tylko czy nie skanalizuja później nastroi nowe Bolki i Michniki.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów