The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.06.2014, 13:11
Sorry zapomniałem z dochodów od nc+ druga jest Amika

1.Legia
2.Amika
3.Ruch
4.Lechia
5.Wisła
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
ardem99
Member

Od: 12.2008

Stary 03.06.2014, 13:51. taką akcję zrobił Lech
GieKrol napisał(a):Wyświetl post
Ciekawi mnie czy w Wiśle można by było zrobić taką akcje jaką przeprowadził jakiś czas temu jeden z hiszpańskich klubów. Otóż zrobili taką akcje, że ich kibice wysyłali im tam jakąś opłate, dajmy na to 50 euro i zdjęcie a klub w zamian robił z tych wszystkich zdjęć numery na koszulkach zawodników. Ja byłbym w stanie wydać 50 zl i mieć satysfakcje, że przez cały sezon ktoś tam ma moje zdjęcie na koszulce.

Ciekawe również, czy można by było zorganizować mecz legend Wisły z legendami jakiegoś innego klubu a dochód przeznaczyć na transfery.

Albo można by jeszcze brać przykład z największych klubów europy i zmienić kolor strojów wyjazdowych na jakiś inny charakterystyczny kolor, np. pomarańczowy. Może wzrosłaby wtedy sprzedaż koszulek...

Jest dużo możliwości. Nie rozumiem dlaczego klub ich nie wykorzystuje... :/
dokładnie taką akcję zrobił Lech Poznań
Odpowiedz cytując
madenn
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 03.06.2014, 13:59
Ile wynosi ten bednarzowy dług? Dobrze pamiętam 20 mln?

Zastanawiam się ile uda się spłacić jeszcze w tym roku...
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 03.06.2014, 18:16
Akurat pomysł z tymi zdjęciami na koszulkach jest dobry. Nie dość, że satysfkacja i pomoc klubowi, to przynajmniej na ciepłą wodę będzie . A tak na serio to pomysł bardzo fajny.
Odpowiedz cytując
Blaszczu16
Koneser

Od: 07.2009

Stary 03.06.2014, 20:00
madenn napisał(a):Wyświetl post
Ile wynosi ten bednarzowy dług? Dobrze pamiętam 20 mln?

Zastanawiam się ile uda się spłacić jeszcze w tym roku...
Skąd 20 mln? Jeszcze niedawno mówiło się, że oscyluje w granicach 10 mln.

Kasa z nc+ + z transferu Chrapka da Wiśle zastrzyk gotówki w wysokości około 14 mln zł.
Wystarczy Panie Bednarz na spłatę doraźnych długów? Bo nie myślę nawet o zadłużeniach u TeleFoniki.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 03.06.2014, 21:50
^^ Tylko są wypłaty + premie dla piłkarzy.Do tego dochodzą inne koszty.Telefonika poza tym przelała 1/10 tego co miało być przelane.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.06.2014, 08:52
Wzmianka w PS:Wisła Kraków była krok od bankructwa

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...nkructwa/hrcff

Cytat:
... podjęto zdecydowane kroki. Przede wszystkim – wprowadzono limit wynagrodzenia dla zawodników i trenera pierwszej drużyny. Zgodnie z założeniami, żaden nowy zawodnik nie może zarabiać więcej niż 60 tysięcy złotych brutto miesięcznie. Ograniczenie to dotyczy także trenera pierwszej drużyny. Junior wchodzący do zespołu nie może zarabiać więcej niż 5 tys. zł brutto.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.06.2014, 09:52
Jacku, drogi Jacku nie chcemy jeszcze spać
Choć tu zabawić nas, przecież wiesz
Na dobranoc bajka musi być,
naszym gościem bądź, gościem bądź. Jacku drogi Jacku
Ty wiele bajek znasz
Siądź tu i bajkę dziś powiedz nam
W telewizor razem z nami patrz,
Naszym gościem bądź, gościem bądź.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.06.2014, 13:21
teraz pismaki ( ziomale Jacka i jego druhow z policji) beda tak pisac coraz czesciej, zeby zwiekszyc liczbe lamistrajkow i pojsc im po ambicji zeby kupnem karnetow ratowali upadajacy klub , bedzie tez kilka nowinek o transferach i formie zeby zachecic Witkow i jemu podobnych ktorzy tworza teraz megaatmosfere na R22, to standardowa zagrywka, nie mozna wierzyc w ani jedno slowo wypowiedziane przez tego bezwłosego oszusta
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.06.2014, 13:34
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Jacku, drogi Jacku nie chcemy jeszcze spać
Choć tu zabawić nas, przecież wiesz
Na dobranoc bajka musi być,
naszym gościem bądź, gościem bądź. Jacku drogi Jacku
Ty wiele bajek znasz
Siądź tu i bajkę dziś powiedz nam
W telewizor razem z nami patrz,
Naszym gościem bądź, gościem bądź.

Nie rozumiem 2 wersu. Możesz wyjaśnić ?
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.06.2014, 13:53
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Nie rozumiem 2 wersu. Możesz wyjaśnić ?
Konkretnie czego nie rozumiesz ? Nie znasz tej piosenki z dobranocki ?
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 05.06.2014, 14:03
Konkretnie nie rozumiem pierwszego słowa bo wg. języka polskiego powinno być tam raczej chodŹ
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 05.06.2014, 15:21
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wzmianka w PS:Wisła Kraków była krok od bankructwa

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna...nkructwa/hrcff
myślę, ze w tej sytuacji powinna zostać ogłoszona zbiorka na pomnik naszego bohatera,który powinien stanąć w którymś skyboksie na wieczna pamiatke czlowieka, który podniósł Wisłę z rynsztoka..
Daliby se siana z puszczaniem takich pierdół bo tylko robią tym idiotę z Cupiała i jego baranów od Wisły
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 05.06.2014, 16:10
troszke więcej informacji niż na eurosporcie
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...691,1,727.html

niektórzy forumowicze powinni kilka razy przeczytać niektóre linijki
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.06.2014, 16:30
A kto to ma dzisiaj urodziny

Stol lat ciężkich robot lysoniu...
Odpowiedz cytując
master17
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.06.2014, 16:36
"Wisła ma być przejęta przez Szubryta i Wiśniewskiego. obaj pochodzą z Nowego Sącza i juz wspomagają Wisłę, na brak kasy nie narzekają bo sa liderami w swoich branżach, kto wie, może postanowili troche kasy wpakowac w to krakowskie ...?"

Takie info dostałem od znajomego z Chorzowa. Ponoć u nich na forum ktoś podał taki kwiatek. Zapewne kolejne brednie wyrwane nie wiadomo skąd, ale ciekawe skąd akurat oni doszli do takich "informacji"
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 05.06.2014, 17:24
master17 napisał(a):Wyświetl post
"Wisła ma być przejęta przez Szubryta i Wiśniewskiego. obaj pochodzą z Nowego Sącza i juz wspomagają Wisłę, na brak kasy nie narzekają bo sa liderami w swoich branżach, kto wie, może postanowili troche kasy wpakowac w to krakowskie ...?"

Takie info dostałem od znajomego z Chorzowa. Ponoć u nich na forum ktoś podał taki kwiatek. Zapewne kolejne brednie wyrwane nie wiadomo skąd, ale ciekawe skąd akurat oni doszli do takich "informacji"
Brednie to mało powiedziane...
Odpowiedz cytując
c.
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 05.06.2014, 18:07
Szubryt to jedynie partner klubu, który stoi na równi z partnerami typu - producent garniturów czy dostawcy wyświetlania obrazu w monitorach LCD.. masz własną firmę? sklep z rybami, sklep z telewizorami czy coś innego to zgłoś się do klubu, zostaniesz partnerem i przelejesz kilkadziesiąt tysięcy złotych.

Szubryt to zbyt mała i biedna firma by mogła udzwignąć taki klub jak Wisła.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 05.06.2014, 19:32
wiślak 86 napisał(a):Wyświetl post
Konkretnie nie rozumiem pierwszego słowa bo wg. języka polskiego powinno być tam raczej chodŹ
A tu masz zupełną rację, powinno być faktycznie "chodź". Przekleiłem tekst wiec sie nie zorientowałem, ze jest byk. Słuszna uwaga.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 05.06.2014, 20:19
Proponuję Cupiałowi zarządzić w dniu urodzin Jacka Bednarza - 1 zł od metra kabli - na jego pomnik w holu głównym TF .

Jacek Bednarz zredukował Wiśle w ciągu 3 lat budżet o 75 %, dzięki czemu Wisła osiągnęła poziom stały i niezmienny - 23 milionów długu bieżącego wobec wierzycieli. Zamiast sponsorów i kasy od kibiców lub za wyniki sportowe, zaaplikował Wiśle obniżkę kontraktów dla największych nawet gwiazd do 60 tys zł brutto miesięcznie tj do granicy klubów pozapucharowych, wprowadzając Wisłę na drogę egzystencji za darmo czyli wyłącznie za kasę nc+. Kwadratura koła Bednarza gwarantuje Wiśle, że już nigdy nie wkroczy na drogę rozwoju. Jego mottem jest to, że TF już nie daje na Wisłę i dlatego nie ma już na nic. Na jakiekolwiek tranasfery gotówkowe, na kontrakty na poziomie gry o puchary, na stadion, na bazę, na wodę i na nadzieje. A jak co wpadnie ponad bieżące długi, to prosto na konto TF w ramach długu prehistorycznego. Bednarz poza nieaktualnymi już dziś pieniędzmi od TF, nie jest zainteresowany zdobywaniem żadnych innych, jak Legia czy Amica. On wybrał Wiśle drogę Widzewa i ŁKS, bo jest o wiele łatwiejsza do zarządzania. Cupiał nie daje i na tym koniec zarządzania. Aby nieco przyspieszyć swoje działania, zainicjował za aprobatą Cupiała, usunięcie kibiców ze stadionu, w ramach jakiejś wyższej filozofii zarządzania spółką piłkarską, wyższą od Legii i Amici a nawet Widzewa i ŁKS.

Szkoda, że Wisła nie ma kibiców i jest zdana na łaskę Cupiała z Bednarzem w roli zarządcy. To boli mnie najbardziej, aż do samotnego tutaj wycia nad losem porzuconej przez wszystkich Wisły.
Ostatnio edytowane przez kot : 05.06.2014 o godz. 20:27.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.06.2014, 20:26
kot napisał(a):Wyświetl post
Proponuję Cupiałowi zarządzić w dniu urodzin Jacka Bednarza - 1 zł od metra kabli - na jego pomnik w holu głównym TF .

Jacek Bednarz zredukował Wiśle w ciągu 3 lat budżet o 75 %, dzięki czemu Wisła osiągnęła poziom stały i niezmienny - 23 milionów długu bieżącego wobec wierzycieli. Zamiast sponsorów i kasy od kibiców lub za wyniki sportowe, zaaplikował Wiśle obniżkę kontraktów dla największych nawet gwiazd do 60 tys zł brutto miesięcznie tj do granicy klubów pozapucharowych, wprowadzając Wisłę na drogę egzystencji za darmo. Kwadratura koła Bednarza gwarantuje Wiśle, że już nigdy nie wkroczy na drogę rozwoju. Jego mottem jest to, że TF już nie daje na Wisłę i dlatego nie ma już na nic. Na jakiekolwiek tranasfery gotówkowe, na kontrakty na poziomie gry o puchary, na stadion, na bazę, na wodę i na nadzieje. A jak co wpadnie ponad bieżące długi, to prosto na konto TF w ramach długu prehistorycznego. Bednarz poza nieaktualnymi już dziś pieniędzmi od TF, nie jest zainteresowany zdobywaniem żadnych innych, jak Legia czy Amica. On wybrał Wiśle drogę Widzewa i ŁKS, bo jest o wiele łatwiejsza do zarządzania. Cupiał nie daje i na tym koniec zarządzania. Aby nieco przyspieszyć swoje działania, zainicjował za aprobatą Cupiała, usunięcie kibiców ze stadionu, w ramach jakiejś wyższej filozofii zarządzania spółką piłkarską, wyższą od Legii i Amici a nawet Widzewa i ŁKS.

Szkoda, że Wisła nie ma kibiców i jest zdana na łaskę Cupiała z Bednarzem w roli zarządcy. To boli mnie najbardziej, aż do samotnego wycia nad losem porzuconej przez wszystkich Wisły.
Do ostatniego akapitu zgadzałem się w 1906%. Nie zgodzę się jednak , że Wisła nie ma kibiców. MA. Lecz bycie kibicem nie oznacza bycie naiwnym (wersja prawdziwa idiotą). Na piłce się u nas nie zarabia a na współpracy z Cupiałem nie zarabia się szczególnie. Klub w imię prehistorycznego długu jest niezbywalny przynajmniej do czasu aż da się z niego wyciągać chociażby mityczne odsetki. Protokół likwidacji leży dziś pod serwetką przy torcie...
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 06.06.2014, 00:34
raindog napisał(a):Wyświetl post
Kocie, szanuję Cię, ale Twoja wypowiedź to manipulacja..............
Jeśli to nie ty manipulujesz moją wypowiedzią, to znaczy że nie potrafisz lub nie chcesz czytać ze zrozumieniem.

Dofinansowywać klub powinni sponsorzy i kibice oraz właściciel, jeśli musi, z uwagi na swoją nieudolność w zarządzaniu klubem. Właściciel odmówił dalszego dofinansowywania Wisły TF-ką na koszulkach. Innych sponsorów na koszulkę Bednarz od 3 lat nie potrafi załatwić, a kibiców wygonił ze stadionu i proszę Cię nie dziel nas na właściwych i niewłaściwych kibiców w/g twojego mniemania. Za race odpowiadają określeni indywidualni kibice w ilości nie większej niż 100 a nie kilka tys nieobecnych na R22 od czasu akcji Bednarza pt " pragnę aby bojkotujący nie wrócili do końca życia na R22". To winnych trzeba było ukarać a nie bezmyślnie wrzucać do wora z nimi kilka tys pozostałych kibiców.

Zapoznaj się z moimi wypowiedziami w sprawie złotówki, gdzie cytowałem z oficjalnej strony SKWK ich postulowaną wersję tej złotówki z przeznaczeniem na szczytne cele, aby po merytorycznej analizie wyników pracy Bednarza w Wiśle, być może powrócić do tej kibicowskiej kwestii na sam koniec naszej miejmy nadzieję długiej polemiki . Ty jako niewątpliwy w moim odczuciu kibic Wisły Kraków także nie powinieneś zgadzać się na degrengoladę klubu, wyszykowaną Wiśle przez Cupiała i Bednarza, dlatego z przykrością stwierdzam, że Wisła nie ma obecnie kibiców, jeśli dajesz Bednarzowi przyzwolenie na demolkę Wisły. Skłóceni kibice Wisły zatracili interes Wisły w bratobójczej nienawiści, podsycanej przez Bednarza hasłami o walce z bandytami stadionowymi w ilości ok 10 tys, bo o tyle spadła frekwencja na R22 od czasu konfliktu. Nie musisz działać w ramach bojkotu na rzecz Wisły i odejścia Bednarza, możesz to robić na stadionie, jeśli jest to bliższe twojej filozofii kibicowania, choćby poprzez białą chusteczkę dla zarządu i Cupiała za sprawy poza kibicowskie w ramach prawdziwego interesu Wisły, jak gdyby ponad podziałami kibiców, lecz z zachowaniem własnej autonomii.

Jeśli dalej chcesz podważać moją wypowiedź w merytorycznej dyskusji, to musisz odejść od kibicowskiej manipulacji Bednarza z Cupiałem i skupić się wyłącznie na wynikach pracy Jacka Bednarza, gdyż jak rozumuje winnym wszystkiego nazywasz Cupiała, a Bednarza ofiarą Cupiała, no i kiboli być może ?

Póki co oczekuję twoich wyjaśnień dlaczego Bednarz nie znalazł sponsora, a Ty żądasz ode mnie lub od Cupiała doinwestowywania klubu z powodu nieudolności Bednarza ?

Ja kilkadziesiąt lat dofinansowuje klub jak na kibica przystało - bilety, gadżety i doping i nagle Bednarz nie życzy sobie mnie widzieć na stadionie, bo nie podzielam jego wyników pracy w Wiśle oraz metod zbiorowego rozliczania kibiców za wyczyn jednostek i to namierzalnych monitoringiem czy ochroną stadionową lub stewardami .

Cupiał od kilkunastu lat dofinansowywał Wisłę przez TF w ramach sponsoringu na koszulkach, gdyż tak mu pasowało od strony prawnej w swoich spółkach. Nagle zaprzestał i ma do tego prawo, jeśli jego TF ma kłopoty lub zwyczajnie już nie chce.

Czy uważasz, że w obliczu wycofywania się Cupiała ze sponsoringu Wisły poprzez TF na koszulkach, Wisła powinna redukować buedżet i bankrutować ostatecznie, czy też zmienić TF na koszulkach na najlepiej lepszego sponsora oraz zapełnić stadion kibicami najlepiej po brzegi - aby klub zachował swoją pozycję i nadal się rozwijał a nie zwijał ? Dlaczego uważasz, że to Cupiał i kibice są winni a nie Bednarz - obecnej sytuacji na Wiśle ? Czy wiesz coś więcej niż ja i pozostali kibice ? Czy Cupiał zakazał Bednarzowi rozwijania Wisły z jakiś jemu tylko wiadomych powodów, tak pod względem sponsorów jak i kibiców ?

To są filary zaniedbań Bednarza w/g mojej opinii. Już z uwagi na nie, żądam od lat bezwzględnej dymisji Bednarza z Wisły. Nie potrafisz dobrze zarządzać, to cię wymieniamy na takich jak w Legii czy Amice, którzy potrafią tak zarządzać, że właściciele tych klubów, już nie muszą sponsorować ich z własnych środków, a kluby walczą o najwyższe cele i to z budżetami odpowiednimi pod te cele.

Potem należy przejść do oceny zarządzania klubem przez Bednarza od strony sportowej tj ilości oraz jakości transferów z i do klubu, marketingu, planów strategicznych i ich realizacji itd. Ale najpierw wyjaśnijmy sobie owe generalia, aby potem przejść do szczegółów, gdyż owe generalia determinują te szczegóły tzn. wybór przez Bednarza drogi Wisły na wzór Widzewa i ŁKS a nie Amici i Legii, nie mniej przecież zadłużonych klubów od Wisły.

ps. ja mam cierpliwość i dyskusja może trwać dniami a nawet tygodniami, jeśli ją podejmiesz merytorycznie
Ostatnio edytowane przez kot : 06.06.2014 o godz. 01:58.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 06.06.2014, 08:23
kot napisał(a):Wyświetl post
.... Za race odpowiadają określeni indywidualni kibice w ilości nie większej niż 100 a nie kilka tys nieobecnych na R22 od czasu akcji Bednarza pt " pragnę aby bojkotujący nie wrócili do końca życia na R22".
Nie, nie.
Cytat brzmiał tak:
Cytat:
Mam nadzieję, że ci ludzie dotrzymają słowa i oni na mecz z Zawiszą nie przyjdą i być może zrobią nam uprzejmość i nie pojawią się tutaj już do końca swojego życia
Kontekst:
Cytat:
Dla mnie kibic to jest ktoś kogo interesuje futbol. Dopinguje w różny dozwolony przez prawo sposób, ale który chce obejrzeć dobre widowisko - dodał prezes Wisły, przyznając jednocześnie, że każda inna osoba na miano kibica nie zasługuje, bo są też tacy, którzy przychodzą na stadion "załatwiać lewe interesy, czy popełnić przestępstwo". Zdaniem Bednarza problem rozpoczął się od momentu zerwania umowy dotyczącej "złotówki od biletu". Uważa on jednocześnie, że za zarządem SKWK stanęli ludzie, którzy nimi manipulują i dopóki tak będzie, nie widzi szansy na zawarcie jakiegokolwiek porozumienia.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.06.2014, 08:50
I....?

Żadna różnica w znaczeniu cytatu i dalej nie zmienia to faktu że:

1. łysy powinien odejść
2. bronienie łysego to sabotowanie Wisły
3. Kot napisał prawdę w jakiej czarnej dupie jesteśmy i cieszenie się z miejsca w tabeli przysłania co poniektórym ten cały burdel
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 06.06.2014, 08:58
To co się dzieje z Wisłą to nie tylko problem Bednarza.

Myślicie, że bojkotując klub zaszkodzicie Cupiałowi czy Bednarzowi.
Cupiał może zlikwidować Wisłę i przejąć inny Klub
Bednarz też może iść do innego klubu

To tym bojkotem komu strzelam w kolano. Tym na górze czy sobie powodując że klub traci finansowo przez kibiców na Bojkocie.

Zastanówcie się co zrobić by pomóc klubowi a nie jeszcze dobijać klub. Mi jest wstyd dla tych co bojkotują klub bo to nic dobrego dla klubu nie przyniesie. Jak chcecie grać w 4 lidze jak Polonia czy Łks to ciągnijcie to dalej.

Ja będę chodził na mecze nie dla Cupiała i Bednarza czy Smudy a dla Wisły.

Nigdy nie popierałem bojkotów bo tylko nasza Wisła na tym traciła.

A co do braku Sponsora będzie pełen Stadion co mecz to sponsorzy sami prędzej przyjdą
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.06.2014, 09:04
No i widzisz....
Problem polega na tym, że Ci ludzie na C to nie tylko" ktoś kogo interesuje futbol", tylko osoby, których interesuje Wisła- jako symbol, barwy, historia, tradycja, "Biała Gwiazda" inne sekcje sportowe. Wisłą to dla nich nie tylko zgraja kopaczy, bo gdyby tak było napewno nie przychodzili na nasz stadion ponieważ mają coś takiego jak zmysł estetyki.Podejrzewam, że wtedy bardziej woleli by oglądnąć pojedynek Barcy z Realem.
Piszesz o "prawie".... Jakim? Stadionowym? Ministerialnym? Sprzed 10, 5 lat?
Ja naprawdę jestem czasami przerażony tą niewolniczą mentalnością ludzką lub chociaż przyzwoleniem na to, by z nich tych niewolników zrobić.
Prawo ma być dla ludzi a nie przeciw nim.Rząd w ramach walki z największym kataklizmem III RP stosuje jedynie ograniczenia, zakazy nakazy,kary dając coraz mniej przywilejów i stopniowo "ukracając łańcuch" to chyba naturalne, że zadaję sobie pytanie co będzie dalej? Chipy? Niebieskie dziewczyny na trybunach?Podsłuchy?1000 kamer? No tak.... to już jest....
Tymczasem, w Grecji odpalono tyle raz, że zadymiło pół miasta. Ktoś się spalił, zatruł, zemdlał? NIE -element oprawy meczowej został pokazywany przez cały świat. Na cały swiat poszedł też bardzo inteligentny polski ochroniarz, który piknął gazem w osobę trzymającą racę.
http://www.cda.pl/video/12301304/Naj...aok-Olympiakos

Jeśli Wisła ma grać w IV lidze i zaczać wszystko od nowa? Cóż, to niech tak będzie. Na stadion będę chodził z ogromną przyjemnością, bo będę na nim czuł się jak w domu- mimo to, że bardzo skromnym, niż tam gdzie czuje się niechciany i jedynie trzymany w nim jako worek pieniędzy.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 06.06.2014 o godz. 12:22.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.06.2014, 09:45
Cytat:
Jeśli Wisła ma grać w IV lidze i zaczać wszystko od nowa? Cóż, to niech tak będzie. Na stadion będę chodził z ogromną przyjemnością, bo będę na nim czuł się jak w domu- mimo to, że bardzo skromnym, niż tam gdzie czuje się niechciany i jedynie trzymany w nim jako worek pieniędzy.
To, że kibic traktowany jest jako worek pieniędzy można zrozumieć. XXI wiek. Ale tego, że jestem traktowany jak bandyta (mimo, iż nic nie zrobiłem) na przepustce z osobistym biało-kaskowym bodyguardem lub w tajniaku gdziekolwiek pójdę już nie.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
suikoden
Banita

Od: 03.2008

Stary 06.06.2014, 09:51
ale kibice jeśli chodzi o policje na stadionach są sami sobie winni kary z ekstraklasy i od wojewody nie wzieły się z niczego
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 06.06.2014, 09:56
suikoden napisał(a):Wyświetl post
ale kibice jeśli chodzi o policje na stadionach są sami sobie winni kary z ekstraklasy i od wojewody nie wzieły się z niczego
http://www.youtube.com/watch?v=20BBZBidjI4

Myślałem że już głupszych rzeczy nie można wymyślić.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 06.06.2014, 09:57
Niebieskich na stadion wpuścił łysy, a nie komisja ligi czy wojewoda.
Ostatnio edytowane przez ABGwislakABG : 06.06.2014 o godz. 10:01.
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów