The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.05.2014, 12:32
kerim1906 napisał(a):Wyświetl post
Kroq , nic dodać nic ująć , cyfry trochę za duże , mam wrażenie że jest większa trochę armia " naiwniaków", tych nie zrozumie chyba nikt? ten przekłamany remis , to porażka rudego , on o tym wie ,zobacz wyniki sprzed pięciu lat, jest pewne że porażka samorządowa i parlamentarna stanie się faktem, pytanie brzmi ? w jakich rozmiarach/
Wydaje mi się ,że w wyborach samorządowych trochę inne prawa działają. Prezydenckie a już w szczególności parlamentarne to są takie bardziej bym powiedział „partyjne” a tu jednak głosuje się głównie na ludzi. Partia często schodzi na dalszy plan. Według mnie wyniki naprawdę mogą być zgoła inne od tych niedzielnych. Prawdopodobnie PSL i SLD trochę do góry ze względu na te lokalne struktury natomiast PIS i PO podejrzewam ,że na podobnym poziomie co teraz. Natomiast KNP w dół i to pewnie poniżej 4-5%. Zwycięstwo PIS i to zdecydowane przewiduję dopiero na jesień 2015 pewnie nawet zgarną podwójną pulę. Choć gdyby udało się wygrać PIS teraz i trochę PSL i SLD od lokalnych władz odsunąć to o zwycięstwo (chyba nie uniknione) w 2015 dla PIS było by łatwiejsze. A trzeba wiedzieć ,że rozkruszenie struktur PSL może spowodować odejście w niebyt tej partii. Zobaczymy jak zachowa się poparcie KNP bo wybory samorządowe to będzie najtrudniejszy test a to jest chyba jedyny kandydat do ustanowienia ewentualnej większości i do współrządzenia dla PIS.

Właśnie przeczytałem główną na TVN24 i widzę jak ból na JKM jest wielki – nazywają wyborców Korwina „gimboprawicą” czy chorobą dziecięcą bądź nawołują do odebrania dzieciom dowodów. Ja tylko czekam na kolejne artykuły ,że to wybryk ,że to od Palikota przeszli (choć poglądy na dwóch różnych krańcach, u jednego stałe a u drugiego jak chorągiewka) , że to obciach. Ból wśród lewaków tym większy ,że „z tym” muszą żyć i z nimi debatować na wizji.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 27.05.2014, 13:24
Kroq napisał(a):Wyświetl post
Jak to nie wiesz kto na nich głosował ? Banda urzędników to jest około 750tys + głosy rodzin to lekko licząc daje 2,0mln głosów. W sektorze publicznym pracuje łącznie ok. 3,5mln odejmujemy urzędników co daje ok. 2,75mln +głosy rodzin daje ok 7,5mln. Czyli łącznie ok 9,5mln głosów od swoich. Zakładamy ,że połowa głosuje na swoich ( co wg. mnie jest bardzo ostrożną liczbą – bo jak można nie głosować na szefa „swojej firmy” skoro ciągle przyjmuje do pracy nowych i jeszcze daje podwyżki – polecam zajrzeć dane dotyczące płac w urzędach za PO w latach 2007-2011 ) zakładamy ,że jedna trzecia do wyborów idzie – jak to się wszystko odpowiednio pomnoży to wychodzi ,że od swoich dostali ok 1,58mln głosów czyli z tych 32% aż ok 71% głosów pochodzi od swoich. Reszta to osoby które mają dobre układy i konszachty z obecnymi władzami plus jacyś naiwniacy. Zresztą podobnie to działa w przypadku PSL tyle ,że na mniejszą skalę – ktoś tam wcześniej to opisywał. Tak się tworzy wierne rzesze wiernych wyborców – wiernych bo silnie związanych przez pracę i tym samym pieniądze. Dlatego tak ciężko obalić jest aktualnie rządzących tym bardziej ,że ta klastra urzędnicza się rozrasta. Czyż nie jest tak?
To PO bedzie rządzić do końca świata i jeden dzień dłużej
Ostatnio edytowane przez AYALA : 27.05.2014 o godz. 13:27.
Kroq
Senior Member

Stary 27.05.2014, 13:31
AYALA napisał(a):Wyświetl post
To PO bedzie rządzić do końca świata i jeden dzień dłużej
No właśnie nie bo frekwencja w wyborach parlamentarnych będzie spokojnie 2 razy taka. A jednak tych urzędników aż tylu nie przybędzie. Także spodziewam się około 36% dla PIS i koło 27% dla PO. Jeżeli nic niespodziewanego się nie stanie to spokojnie działając tak jak teraz PIS do 36% doszusuje. Pamiętaj że gdyby SP Ziobry wystartowała ze wspólnych list to nawet wynik 37-38% jest możliwy. PIS to powinien nic nie zmieniać w swoim tonie i pomału rozglądać się koalicjantem.
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 27.05.2014, 13:38
Mam pomysł Może zróbmy forumowe referendum czy zdjąć bana z Drozda ? Biedny napewno by sie ucieszył a i może poprawił hahahaha

A co do wyborów chyba nie myślicie ,że są uczciwe Dziś na fanpage KNP było zdjęcie karty do głosowania z zaznaczonym kandydatem i dowodem osobistym głosującego obok a na następnym zdjęciu wynik z jego okręgu "0" słownie zero głosów na tegoż kandydata
Powód: http://www.youtube.com/watch?v=iYTJ52gLHBw
Ostatnio edytowane przez Pan_Wątrobian : 27.05.2014 o godz. 13:43.
Kroq
Senior Member

Stary 27.05.2014, 13:51
Pan_Wątrobian napisał(a):Wyświetl post
Mam pomysł Może zróbmy forumowe referendum czy zdjąć bana z Drozda ? Biedny napewno by sie ucieszył a i może poprawił hahahaha

A co do wyborów chyba nie myślicie ,że są uczciwe Dziś na fanpage KNP było zdjęcie karty do głosowania z zaznaczonym kandydatem i dowodem osobistym głosującego obok a na następnym zdjęciu wynik z jego okręgu "0" słownie zero głosów na tegoż kandydata
Choć się z Drozdem spierałem i niezgadzałem dobrze by było jaby wrócił na łono forum a szczególnie tego wątku.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 27.05.2014, 13:58
Mimo, ze Drozd powinien dozywotnio zniknac za zaklad z tematu ekstraklasa to również nie mam nic przeciwko, aby znow robil tu wiecej spamu.

Byłoby na pewno zabawniej, bez multikont i podobnych
kerim1906
Banita

Od: 04.2014

Stary 27.05.2014, 14:17
natomiast Ty emj10 powinieneś dożywotnio zniknąć za kłamstwa na temat podwójnego konta, "zakład Drozda" to nic w porównaniu z Twoim brakiem zdolności honorowych
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 27.05.2014, 14:17
To akurat jest proste.
Wystarczy, że gostek zaznaczył jeszcze innego kandydata na innej liscie, a głos stał się nieważny. I zostało "0".
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 27.05.2014, 14:27
raindog napisał(a):Wyświetl post
20% albo i więcej przeszło od Palikota, a wiek elektoratu sugeruje, że tak jak Palikot dostał się do sejmu dzięki najmłodszym, tak tym razem z tego samego powodu zanotował słaby wynik, gdyż najmłodsi poszli głosować na Korwina.
18 % w 2011 głosowało na Palikota. Ale nikt nie powie że wtedy KNP startował tylko w połowie okręgów i wyborcy nie mogli głosować na KNP a i Palikot wtedy gospodarczo był taki jak Tusk w 2007 czyli liberalny.

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
kerim1906
Banita

Stary 27.05.2014, 14:28
Kroq napisał(a):Wyświetl post
No właśnie nie bo frekwencja w wyborach parlamentarnych będzie spokojnie 2 razy taka. A jednak tych urzędników aż tylu nie przybędzie. Także spodziewam się około 36% dla PIS i koło 27% dla PO. Jeżeli nic niespodziewanego się nie stanie to spokojnie działając tak jak teraz PIS do 36% doszusuje. Pamiętaj że gdyby SP Ziobry wystartowała ze wspólnych list to nawet wynik 37-38% jest możliwy. PIS to powinien nic nie zmieniać w swoim tonie i pomału rozglądać się koalicjantem.

pamiętaj że na wybory euro "małe miejscowości" nie chodzą , dlatego wynik PIS-u jest bardzo dobry,wystarczy zerknąć na mapkę podziału Polski, generalnie przebiega wzdłuż Wisły , na prawo PIS minus stolyca, na lewo PO , dla znających historie ten podział jest dość klarowny i jasny, z każdym rokiem zasięg "PIS-u" wzrasta , wybory parlamentarne wygra pod warunkiem zmiany "leśnych dziadów" plus kamery w lokalu ,przezroczyste urny , czy wysokie kary długoletniej odsiadki za fałszerstwa wyborcze, wczoraj czytający wyniki miał kłopoty ze spojrzeniem w kamerę, sucho w gardle i ogólne przerażenie , tak nie zachowuje się człowiek z czystym sumieniem
kerim1906
Banita

Stary 27.05.2014, 14:30
FraMat napisał(a):Wyświetl post
To akurat jest proste.
Wystarczy, że gostek zaznaczył jeszcze innego kandydata na innej liscie, a głos stał się nieważny. I zostało "0".
250 tysięcy nieważnych w prostym głosowaniu , a może ten drugi krzyżyk jest nieprzypadkowy?
Pan_Wątrobian
Member

Od: 03.2013

Stary 27.05.2014, 15:26
To akurat jest proste.
Też brałem to pod uwage ale w tym przypadku wątpliwe bo chłopak sie nie ukrywa i nie zrobił tego anonimowo tylko włącznie ze zdjęciem swojego dowodu na karcie do głosowania, dodatkowo wkleił na swojego fb co też ma podane imie i nazwisko.Nie chce mi sie wierzyć żeby chciało mu sie robić takie jaja marnując głos jednocześnie..I też w razie ujawnienia ,że oddał nieważny głos pisząc jednocześnie że zostało to sfałszowane mógłby ponieść jakieś konsekwencje.Wybory powinny być jawne w tym sensie że karty są ponumerowane i każdy do swojego nazwiska ma przypisany numer karty .Oczywiście nie do wiadomości publicznej kto na kogo głosował tylko po to ,żeby w razie czego móc to sprawdzić
Ostatnio edytowane przez Pan_Wątrobian : 27.05.2014 o godz. 15:30.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 27.05.2014, 15:26
To akurat jest proste.
A tu co ? wszyscy tak zaznaczali ?:

http://niezalezna.pl/55703-inne-wyni...nia-mamy-dowod
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 27.05.2014, 15:44
Też brałem to pod uwage ale w tym przypadku wątpliwe bo chłopak sie nie ukrywa i nie zrobił tego anonimowo tylko włącznie ze zdjęciem swojego dowodu na karcie do głosowania, dodatkowo wkleił na swojego fb co też ma podane imie i nazwisko.Nie chce mi sie wierzyć żeby chciało mu sie robić takie jaja marnując głos jednocześnie..I też w razie ujawnienia ,że oddał nieważny głos pisząc jednocześnie że zostało to sfałszowane mógłby ponieść jakieś konsekwencje.Wybory powinny być jawne w tym sensie że karty są ponumerowane i każdy do swojego nazwiska ma przypisany numer karty .Oczywiście nie do wiadomości publicznej kto na kogo głosował tylko po to ,żeby w razie czego móc to sprawdzić
No i co z tego że podał imię i nazwisko? I tak nie idzie tego w jakikolwiek sposób zweryfikować.
Czym jest zmarnowanie jednego głosu w obliczu możliwości zostania męczennikiem za korwinowską sprawę?

Ciekawe co teraz powie zdaje się Arapaho (poprawcie mnie, jeśli się mylę), który twierdził, że zagłosowanie na Nową Prawicę to będzie zmarnowanie głosu i lepiej na PiS. Naprawdę, czy z punktu widzenia kogoś, dla kogo zarówno KNP jak i PiS są do przełknięcia, te trzy procent więcej na PiS (czyli prestiżowa wygrana i może z jeden mandat więcej) byłoby lepsze, niż wejście Korwina do PE?
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
emj10
Senior Member

Stary 27.05.2014, 16:08
Z tym, ze wyborcy popierajacy zarowno PiS, jak i KNP to zdecydowana mniejszosc. Na te 7% KNP zlozylo się ok. 2 pp. naturalnego elektoratu Korwina, czyli wolnorynkowych studentow (wg. badan od 30 do 40% lacznego wyniku ). Druga grupa ciut mniejsza to sa przedsiebiorcy, ktorzy lawirowali dotad między PO, a Palikotem, czyli raczej centrowy target wyborcow (ok. 20%). Dopiero trzecia sila sa prawicowe sieroty, ktore nie glosuja już na PiS, a z Ziobro i Gowinem nie jest im po drodze. Ostatnia grupa to eurosceptycy oraz narodowcy, ktorzy w ostatniej chwili przerzucili glosy z RN, ktore nie mialo szans na zrobienie dobrego wyniku.

Lacznie dalo to 7,2% z czego 75% glosujacych nalezy do grupy “under 40” oraz taki sam odsetek to mezczyzni. Pokazuje to jak przy analizie SWOT mozna probowac wykorzystac te informacje przed kolejnymi wyborami. Na pewno wiele do roboty przed Korwinem, aby zmienic przekaz na mniej szowinistyczny niz do tej pory oraz lepiej wykorzystac grupy wyborcow ktore nie mieszcza się w klasycznym ujeciu targetu tej partii. Przypominam, ze do przekroczenia progu w wyborach do sejmu trzeba uzbierac 2x tyle glosow a nie zapowiada się, zeby prawo do glosowania otrzymali licealisci

PS. Jeszcze nalezy poswieciec chwile exodusowi wyborcow Palikota do Korwina. Jakis czas temu smialem się, ze Korwin twierdzil po wyborach w 2011 roki iz przez brak list w calym kraju jego lista stracila ok. 2pp. na rzecz Palikota. Z moich rozmow wynika, ze gdyby Korwin oddal teraz tych wyborcow ktorzy zaglosowali teraz na niego, a 3 lata temu glosowali na Palikota to Palikot moglby przekroczyc prog, a Korwin pewnie nie zalapalby się do PE. Ciekawe jak ci sami wyborcy zachowaja się za rok, a mowimy tu o grupie kilkuset tysiecy mlodych ludzi, ktorzy wchodza, albo za moment beda wchodzic na rynek pracy.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 27.05.2014 o godz. 16:20.
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 27.05.2014, 16:51
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post

Link nie działa. Ma ktos może oficjalne dane ile głosów było nieważnych
TYLKO WISŁA!
haeno
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 27.05.2014, 16:52

Az z ciekawosci zadalem sobie "trud" sprawdzenia tych informacji.

Screen jest srednim dowodem na cokolwiek... na stronie PKW sa inne wyniki.

http://pe2014.pkw.gov.pl/pl/wyniki/protokoly/89044

Dodatkowo w tym artykule zle podliczyli liczby, ktore sami podali. Glosow zostalo oddanych 99, a nie 98 jak sami pisza (skladowe sa w artykule)
@sergio
ponizej poprawny link do niezaleznej
Ostatnio edytowane przez haeno : 27.05.2014 o godz. 17:29.
suma inteligencji na planecie jest stała, liczba ludności wzrasta
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 27.05.2014, 21:13
Korwin znowu bardzo spokojnie i logicznie

CYTAT PROGRAMU: "W UE TRZEBA REPREZENTOWAĆ JAKĄŚ POPRAWNOŚĆ POLITYCZNĄ" - A IDŹ TY W ....U KRĘTACZU I KOMUCHU JEDEN! :d
Teraz to już wiadomo kto jedzie bronić naszych interesów, mówić prawdę, a kto jedzie "reprezentować poprawność polityczną"
Już nie mówiąc o tym, że się pod sam koniec skompromitował o tych emeryturach totalnie wybitnie dobranymi argumentami...
Ostatnio edytowane przez palikot : 27.05.2014 o godz. 21:20.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Barti
Socios Wisła Kraków

Od: 04.2011

Stary 27.05.2014, 21:34
Ludzie to o czym piszecie to jest jakaś paranoja, nie macie pojęcia o czym w ogóle mówicie. Byłem w komisji wyborczej już kilkakrotnie, byłem przy liczeniu głosów i powiem Wam że tam nie ma możliwości wpłynięcia na wynik wyborów. Członkowie komisji są typowani przez różne komitety wyborcze, trzeba by "ustawić' składy wielu komisji żeby sfałszowały wynik wyborów. Mężowie zaufania są nasyłani głównie przez PiS - podajcie mi jakieś fakty czy stwierdzili jakieś nieprawidłowości do tej pory? Sam głosuję na tą partię i jest mi wstyd, bo to żenada co Jarek robi. Po liczeniu protokół jest wysyłany na serwer PKW i jednocześnie zawożony w wersji papierowej, podpisany przez wszystkich członków komisji. Nie sądzę żeby ktoś się podkładał, i narażał.
Ostatnio edytowane przez Barti : 27.05.2014 o godz. 21:36.
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2014, 22:05
Jeszcze raz powtórzę nie ma możliwości wpłynięcia na ogólny wynik wyborów. Mogą zdarzyć się pomyłki lub celowa zmiana kilku głosów przez jakiegoś nawiedzonego członka komisji (z każdej z opcji politycznych) - wszystko w granicy błędu statystycznego - bez możliwości wpłynięcia na wynik wyborów. Głosy są w każdym momencie do wglądu i można zawsze sprawdzić wszystko.
Ostatnio edytowane przez Barti : 27.05.2014 o godz. 22:08.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.05.2014, 22:14
Barti napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze raz powtórzę nie ma możliwości wpłynięcia na ogólny wynik wyborów. Mogą zdarzyć się pomyłki lub celowa zmiana kilku głosów przez jakiegoś nawiedzonego członka komisji (z każdej z opcji politycznych) - wszystko w granicy błędu statystycznego - bez możliwości wpłynięcia na wynik wyborów.
To jesteś wyjątkowo naiwny. Wytłumacz nam w takim razie fakt 2 000 000 mln głosów nieważnych podczas ostatnich wyborów do Sejmu. Sfałszowanie wyników w ambasadzie w Brukseli, nakrtego policjanta, który przewoził karty do głosowania w bagażniku, fałszowanie wyników w powiatach wokół arszawy (w jednej miejscowości bez błędu a kilka kilometrów dalej pełno n ieważnych kart - czyli w jednej miejscowości normalne łatwe głosowanie a obok debile) itd. itp. Ja też byłem w komisji wyborczej i możliwości na fałszowanie wyborów jest sporo. Tylko trzeba wiedziec jak,
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 27.05.2014, 22:41
To jesteś wyjątkowo naiwny. Wytłumacz nam w takim razie fakt 2 000 000 mln głosów nieważnych podczas ostatnich wyborów do Sejmu. Sfałszowanie wyników w ambasadzie w Brukseli, nakrtego policjanta, który przewoził karty do głosowania w bagażniku, fałszowanie wyników w powiatach wokół arszawy (w jednej miejscowości bez błędu a kilka kilometrów dalej pełno n ieważnych kart - czyli w jednej miejscowości normalne łatwe głosowanie a obok debile) itd. itp. Ja też byłem w komisji wyborczej i możliwości na fałszowanie wyborów jest sporo. Tylko trzeba wiedziec jak,
Wszystko w granicach błędu statystycznego. Nawet jeśli jacyś nawiedzeni członkowie komisji unieważnili ileś głosów. Żeby ustawić wybory trzeba fałszerstw w sposób zorganizowany tak jak się to robi w Rosji. Podstawieni wyborcy martwe dusze itp. itd. Wybory to nie ekstraklasa.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 27.05.2014, 23:08
A skąd wiesz czy nie robi się tego w sposób zorganizowany. Komisji wyborczych jst masa w Polsce, bardzo zastanawiająca jest ogromna ilosc nieważnych głosów. Wystarczy dorobić dodatkowego X i po sprawie. Głos przeciwnika rządu unieważniony. Nie wierzę starym PRL-wskim dziadom z PKW. O godz. 4.30 mieli dane z 91 % komisji i liczenie tych 9 % trwało 12 godzin ?
Barti
Socios Wisła Kraków

Stary 28.05.2014, 07:04
A skąd wiesz czy nie robi się tego w sposób zorganizowany. Komisji wyborczych jst masa w Polsce, bardzo zastanawiająca jest ogromna ilosc nieważnych głosów. Wystarczy dorobić dodatkowego X i po sprawie. Głos przeciwnika rządu unieważniony. Nie wierzę starym PRL-wskim dziadom z PKW. O godz. 4.30 mieli dane z 91 % komisji i liczenie tych 9 % trwało 12 godzin ?
Głosy nieważne to 3,12%. Ile mogli dołożyć tych głosów? 1%? Dodam, że u mnie w Komisji ilość głosów nieważnych dziwnym trafem wyniosła dokładnie 3%.
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 28.05.2014, 08:46
Barti napisał(a):Wyświetl post
Głosy nieważne to 3,12%. Ile mogli dołożyć tych głosów? 1%? Dodam, że u mnie w Komisji ilość głosów nieważnych dziwnym trafem wyniosła dokładnie 3%.
W poprzednich wyborach do Sejmu głosów nieważnych było ponad 2 mln. ! Czyli liczba, która mogłaby wywrócic sejmową układankę.
mr_kwolf
Senior Member

Stary 28.05.2014, 08:59
91% to były wyniki nieoficjalne przesłane drogą elektroniczną. Wyniki oficjalne są z protokołów ręcznych. Stąd te 12 godzin różnicy.

Od początku było wiadomo, że taka będzie przerwa między 90% a wynikiem oficjalnym, więc nie wiem skąd to zdziwienie.
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
emj10
Senior Member

Stary 28.05.2014, 09:19
Na pisozaleznej ciagna temat więc jest zdziwienie.
kerim1906
Banita

Stary 28.05.2014, 10:11
Barti, piszesz , ile mogli dołożyć , 1% , teraz policz 3% nieważnych to ponad 200.000, 1 % to ile? , a teraz zobacz różnicę 0,35% , około 24 tysiące różnicy,
mr-kwolf jak trochę śledzisz wybory to wiesz że dość szybko podają nieoficjalne, a póżniej oficjalne wyniki , różnią się niewiele , nie widzisz problemu że leśne dziadki 12 godzin coś mataczyły, nawet jak było wszystko ok , to ten fakt ich dyskwalifikuje , popatrz na inne kraje,dla was to wszystko jest normalne, tak was nauczyli i przyzwyczaili
kerim1906
Banita

Stary 28.05.2014, 10:15
emj10 jak tam twoja zdolność honorowa?
emj10
Senior Member

Stary 28.05.2014, 10:38
Jako, że już po wyborach to można przejść do gospodarki.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/Wios...e-3132468.html

Na ważne dane makro należy jeszcze trochę poczekać i dopiero koło jesieni będziemy wiedzieć w jakim kierunku idzie gospodarka ciekawie wygląda wykres WWK opublikowany przez Biuro Inwestycji i Cykli Ekonomicznych, który daje spore nadzieje na to, że nastąpi w ciągu najbliższych kwartałów wyraźny wzrost PKB, spadek bezrobocia, wzrośnie lekka inflacja ze stanu stagnacji oraz płace pójdą wyraźnie do góry.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów