|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Zapewne jak PKW bedzie zwlekać do wieczora z podaniem do wiadomości wyników to się spełnią Twoje stwierdzenia. Ale czy to napewno będzie uczciwe to wątpię ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Nie wiem czy to nie uczciwe, czy nie, ale zwykle dopiero koło wtorku były wyniki ostateczne, więc nie jest to żadna niespodzianka.
Zresztą kilka razy bawiłem się z przekazywanie wyników z obwodów wyborczych do centrali mojego samorządowego komitetu i wiem, że jest to zabawa na wiele godzin. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
KNP ma przed sobą najważniejsze miesiące, nie mogą sobie pozwolić na odpuszczenie wyborów samorządowych, bo elektorat odpłynie.
Dlatego powinni położyć największy nacisk na budowę struktur lokalnych (trochę kasy z tych 4 euromandatów im wpadnie) oraz promowanie nowych twarzy, tylko nie wiem, czy ego JKM na to pozwoli. Jeżeli tego nie zrobią, to w 2015 będzie powrót do punktu wyjścia, czyli 2-3%. ![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Member
Od: 08.2011
Offline |
|
|
Dziwi mnie, że tak dużo osób głosuje na PO.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
ostatnie wyniki podali 0 4.30 z 91%, jest12.00 , pytanie ? na co czekają ? na wytyczne/, 2.00 PIS prowadził siedmioma punktami , po kilku godzinach 1 punkt, to samo było z bulem i Kaczyńskim , gratulacje dla zwolenników Korwina
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Sun of the Peru powiedział wyraźnie że władzy nie odda.Dla Polaków oznacza to prace do śmierci, marne zarobki,umowy śmieciowe,głodne dzieci i pewnie kolejny milion wyemigruje za lepszym życiem
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
![]()
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
![]()
Jeszcze zagra, zagra hejnał na Mariackiej wieży,
Będą słyszeć Lwów i Wilno krok naszych żołnierzy. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wyniki w obwodach policzono w nocy. Jednak nie wszystko dotarło jeszcze do PKW.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I tu nasuwa się pytanie jak to możliwe że wyniki jeszcze za pomocą programu ze nie dotarły do PKW. Powtarzam że wysyłane są za pomocą specjalnego programu wyborczego.Wszystkie lokale wyborcze zostały juz dawno zamknięte czyli wszyscy wysłali wyniki. Wniosek nasuwa się sam że grają na zwłokę a dlaczego to tylko....no właśnie kto wie?
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Wczoraj podczas Wieczoru Wyborczego w TVN24 (wiem, że niezbyt dobre źródło) mówiono, że PKW poda wyniki po 30%, po 60%, po 90% (i to będą wyniki wysyłane elektronicznie), a następnie poda dopiero OFICJALNE, pełne wyniki z protokołów ręcznych. Tak więc od początku tak miało być, a nie tak że prowadzi PIS to trzeba coś pokombinować.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W Hiszpanii oficjalne wyniki podane są 2-3 po zamknięciu lokali wyborczych. Ale tam Państwowa Komisja nie jeździe na szkolenia do Moskwy. Z ostatniej chwili: atak na serwery PKW. Czyzby tow. KGB-sta pomagał w liczeniu głosów ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wychodzi na to, że przy każdych wyborach grają na zwłokę, gdyż ten scenariusz powtarza się zawsze. W nocy wyniki z ok. 90% komisji, a dopiero z poniedziałku na wtorek wyniki ostatecznie, w tym we wtorek konferencja PKW.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja Ci tylko napisałem jaki jest mechanizm liczenia i wysyłania głosów. Dlaczego to tak u nas trwa długo odpowiedz sobie sam...
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W wiezieniach bezapelacyjnie wygrywa PO, drugie miejsce Palikot:
http://niezalezna.pl/55689-platforma...-w-wiezieniach |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Jak głosowała Małopolska? (wyniki z 91% komisji)
Kraków: 1. PO - 37,44% 2. PiS - 25,68% 3. KNP - 9,23% 4. SLD-UP - 6,87% 5. Polska Razem - 6,82% 6. Solidarna Polska - 5,68% --- 7. Europa Plus - Twój Ruch - 4,77% 8. PSL - 1,6% Powiat krakowski: 1. PiS - 33,54% 2. PO - 26,19% 3. KNP - 9,35% 4. Solidarna Polska - 8,15% 5. Polska Razem - 7,95% 6. PSL - 5,68% --- 7. SLD-UP 4,58 Pełne stattstyki: http://www.radiokrakow.pl/www/index.nsf/ID/KORI-9KGCNF |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Natomiast podsumowanie tego felietonu stosunkowo trafne. Cytat:
2001 parlamentarne - 8,98% 2004 europejskie - 6,34% 2005 parlamentarne - 6,96% 2007 parlamentarne - 8,91% 2009 europejskie - 7,01% 2011 parlamentarne - 8,36% 2014 europejskie - ok. 7% ( Nie można przyjmować innego założenia niż 7-8% dla PSL-u i ok. 30 mandatów dla tej partii w wyborach parlamentarnych 2015 roku. Bez tej partii nie ma szans na jakąkolwiek większościową koalicję o czym Rokita doskonale wie. 2. Rokita daje w ostatnim zdaniu alternatywę z dwoma wyborami, ale chyba jest świadom tego, że duopol POPiS-u zostanie zachowany, gdyż mimo słabszych wyników obu partii łącznie wciąż zgarniają ok. 2/3 głosów co przekłada się na 70-75% mandatów w zależności o ordynacji wyborczej. Duża ilość planktonu politycznego i kanap w postaci Ziobrystów, Gowinowców i Palikotowców tylko sprzyja przejmowaniu przez te partie dodatkowych mandatów, które zasilania konta najsilniejszych. |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Ciekawe co teraz zrobi Ziobro & spółka
Jedyna opcja to podkulenie ogona i powrót do PiS-u (wczoraj sporo im urwali), ale czy Jaro wybaczy ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pewnie Tusk go przygarnie jak fantomasa Kamińskiego.
szpenio chyba odpłynął po zobaczeniu wyników wyborów :Cytat:
P.S. Jedziesz na pogrzeb Jaruzela ? Bo wodzuś Tusk wczoraj łezkę nad nim uronił, w trakcie wywiadu po rzekomo wygranycg wyborach ![]()
Ostatnio edytowane przez Gwiaździsty : 26.05.2014 o godz. 16:01.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie zdziwiłbym sie jakbyś był synem niesioła ![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|