|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
skupiłem się na kopaczach....
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Podejrzewam, że nie kończyłeś psychologii ani psychiatrii, nie masz specjalizacji w leczeniu uzależnień, więc proponuję zostawić decyzję o tym co powinno się zrobić osobom wykwalifikowanym. I nie mam tu na myśli łysej pały z klubu nauki jazdy.
Wiem, że zgnojenie kogoś komu podwinęła się noga i kto dodatkowo odniósł jakiś sukces (dajmy na to, że bycie piłkarzem w e-klasie to sukces) jest w naszym kraju naturalnym odruchem. Proponuję jednak opanować go w odniesieniu do naszego wychowanka. Ten człowiek jest chory i potrzebuje pomocy. Paradoksalnie, fakt że zarabia (przynajmniej na papierze) pieniądze nieproporcjonalnie duże do wykonywanej pracy jego problemy tylko potęguje.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2014 o godz. 18:18.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Gratuluje diagnozy doktorze.
Proponuję aby Pan poszedł jeszcze o krok dalej i zwalił winę na klub - w końcu nie pomaga piłkarzom w chorobach takich jak ta. ![]() --- Jak pracodawca jest 'słaby' to pracownik może sobie na wiecej pozwolić. Chłopak może się cieszyć że jesteśmy biedni i w kryzysie bo gdyby nie ten fakt to z dużą dozą prawdopodobieństwa nie odnosiłby sukcesów w takim wymairze jak dziś odnosi. Taka ta nasza drużyna - jeden robi zdjęcie fiutka i umieszcza na fejsie, inny gra na zakładach a jeszcze inny robi karierę w Gdańsku czy Szczecinie. Słabi jako klub jesteśmy i dlatego mamy takie kawiatki vel kupki. Jak Smuda z Bednarzem ocenią że per saldo warto chłopaka zostawić - zostanie. Zadecydują inaczej - trudno. Nikt na złosc 'choremu' Buremu przecież nie robi. Nie wszyscy którzy mają talent muszą grac w piłkę - dobrze żeby Burliga na przyszłość o tym pamiętał. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
Mam nadzieję, ze zakończę ten wątek- przynajmniej w teorii podejmuje się zawsze decyzje najlepsze dla klubu. Odejście Wojtka taką było, tak samo jak pozostawienie Garguły. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|||
Dlaczego Bury gra u bukmachera? Bo potrzebuje siano. Dlaczego potrzebuje siano? Bo nie ma na rachunki. Dlaczego nie ma na rachunki? Bo są kilkumiesięczne opóźnienia wypłat z winy klubu. Dlaczego klub ma opóżnienia? Bo łysy inaczej nie potrafi. Więc można iść o krok dalej i zwalić winę na klub i jego sternika. Być może, gdyby klub się wywiązywał z terminów zapisanych w kontrakcie, to Bury nie musiał by zapisów w kontrakcie łąmać...
Ps. Witam wszystkich po półrocznym rozbracie ![]()
Ostatnio edytowane przez Dariook : 20.05.2014 o godz. 16:17.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|||
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
W ogóle Was nie rozumiem. A może on nie obstawiał ekstraklasy, a może nie ma punktu w regulaminie, a może to i tamto.
"Panowie, nie mamy komfortu, żeby wywalać zawodników, było nie było, pierwszej jedenastki." - co za tłumaczenie... Każdy ma internet i cholera wie kto i co obstawia u zagranicznych buków, ale jak ktoś będąc piłkarzem wędruje do buka no to sorry. Nie boi się posądzeń? Jakiś minimalny poziom inteligencji trzeba mieć nawet będąc kopaczem. Pomóc mu należy bezwzględnie - inaczej nie wypada nawet bo wiadomo bylo o problemach a jednak grał. Przynajmniej zawiesić - również. PS. A piłkarzy pierwszej jedenastki również wcześniej wywalaliśmy dawno temu - nie czekając na innych. EDIT: Dariook napisał(a):
Juz takie myślenie przerabialiśmy. "Potwierdza to w wywiadzie Piotr Voigt, wyjaśniając zarazem przyczyny tej piłkarskiej hucpy w wykonaniu piłkarzy Wisły. Poszło jak zwykle o pieniądze, tym razem o niewypłacone w zimie premie."
Ostatnio edytowane przez sandbender : 20.05.2014 o godz. 16:24.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
hehehe
![]() To chyba niewiele tego siana potrzbuje bo ponoć Wisły nie obstawiał ![]() ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O tym, że Burliga ma problemy z hazardem raczej wiadomo było od dawna w klubie. To zresztą dość częsta przypadłość u piłkarzy.
Hazard patologiczny jest w klasyfikacji chorób. Zauważenie, że ktoś potrzebuje pomocy specjalisty nie jest aż takie trudne - wystarczy że nałóg niszczy mu życie prywatne i zawodowe. Szczerze mówiąc nie wiem do czego się przypiąłeś ale to nie jest temat, na który powinno się żartować.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 20.05.2014 o godz. 18:24.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Wy może zamiast leczyć Burlige, zacznijcie się leczyć ze smudo i bednarzomani.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
Właśnie rozmawiałem z jednym z naszych zawodników. Bednarz ma się dobrze i pewnie czuje się w swojej roli, co nie podoba się już w szatni, bo piłkarze mają powoli dość grania bez fanatyków, ale nikt nie chce tego powiedzieć w klubie na głos.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Troche poszperałem przy okazji o hazardzie, z dawnych czasów (strona L z 2006, przedruk GW). Stanowski z 2013r. http://www.weszlo.com/news/13834-Jak...ztof_Stanowski http://www.legia.net/wiadomosci,2115...kiej_ligi.html Cytat:
Może i masz racje - mało śmieszny temat jak sie ma z nim styczność. ![]()
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.05.2014 o godz. 07:13.
![]()
||
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Nawiązując do postu wolfy'ego:
Jak chcesz komuś zabrać premię nie płacąc mu pieniędzy Lepiej niech takich idiotycznych pomysłów łysy nie wysuwa bo wystarczy jak gość pójdzie do PIP'u że nie dostaje kasy za pracę to na drugi dzień zablokują w klubie wszystkie konta. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A może też dlatego, że w przeszłości przegrał wszystko to, co mu się udało w życiu zarobić i jeszcze więcej? Nie zwalajmy całej winy na klub, bo jakoś Garguła, Chrapek czy inny Sarki nie chodzą do buka (albo przynajmniej ich nie przyłapano). Myślę, że kasa nie jest głównym powodem, dla którego Łukasz poszedł obstawić. Bardziej chodzi o nałóg, adrenalinę, hazardziści niekoniecznie grają dla pieniędzy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Skoro nikt nie chce tego powiedzieć głośno to jest to też wina piłkarzy którzy boją się o swoje ciepłe posadki i wolą ciągnąć kolejne pensje niż solidaryzować się z kibicami.. Arek Głowacki ikona tego klubu mógłby iść do mediów i wyłożyć kawę na ławę.. kasę ma, do tego przeszedłby do legendy jako ten któremu dobro Wisły leży na sercu i martwi się zarządzaniem w klubie.
![]()
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z Twojego nieogarnięcia - patrz post Kocura.
I nie cieszę się, tylko leję z głupoty Twojego postu.
Łysa pała poleci, jak nie po zakończeniu sezonu to po sprzedaży karnetów. Trzeba tego łysego dywersanta po prostu przeczekać.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2014 o godz. 13:25.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
No, ale my też szybko zmierzamy w tym kierunku. Pomysł idiotyczny - patrz przykłady wyżej. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
P.S. Nie bierzesz możliwości rozejscia się tematu po kościach? W sensie samoistnej utraty ważności banów i złotóweczki od bletu w ramach rekompensaty? Myśle że piłkarze byliby bardzo zadowoleni. Kibice i Bednarz mniej ale to sie nazywa kompromis. US jest doskonałym przykłądem - wisi kasę a jednocześnie nakazuje spłatę dalszych zobowiązań. Nikt nie powiedział że kompensata musi być obowiazkowa czy że jest wogóle możliwa. Inną sprawą jest ocena etyczna i dydaktyczna takiego postępowania.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 21.05.2014 o godz. 20:13.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Jeżeli przetrzymają łysą pałę do sprzedaży karnetów - będzie to jasny sygnał, że nie bardzo orientują się jak mocno sobie zaszkodzili działaniami legijnego prowokatora. Zabieranie piłkarzom pieniędzy które się im wisi od dłuższego czasu to patologia praktykowana w Widzewie czy ŁKS-ie. Uzależnienie od hazardu nie jest wprost zależne od stanu finansów - piłkarze wciągają się zwykle kiedy nie muszą się liczyć z wydatkami. Nie widzę tu żadnej funkcji terapeutycznej, bardziej szansę na wydymanie piłkarza na kasę którą klub jest winny. Przypominam, że mówimy tu o Jacku Bednarzu, geniuszu który zaraz po swoim przyjściu urządzał piłkarzom z najwyższymi kontraktami "klub Kokosa" (m.in. dla Jaliensa) do czasu aż się okazało, że od ugody z nimi będzie zależała licencja. Wtedy nagle zmiękła mu rura i zaczął inaczej chrzanić. Problem w tym, że piłkarze niekoniecznie muszą takie akcje przyjmować z entuzjazmem. Klub wałuje ich podwójnie: - nie płacąc na czas - nie płacąc należnej całości wynagrodzenia. Aktualnie jesteśmy uzależnieni od dobrej woli naszych piłkarzy. Jak będą mieli wywalone, to za rok możemy się szykować na mecze z Kolejarzem Stróże.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 21.05.2014 o godz. 22:01.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Można tak się bawić, ale tylko na krótką metę. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Koneser
Od: 07.2009
Offline |
|
|
I jak tam poszło Zurawiowi w wyborach? Dostał się chociaz on do "europejskich pucharów"?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Online |
|
|
Nie zostaje mu marna pensja jako scaout i utrzymywanie się z własnej firmy.Nie dla psa kiełbasa
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Member
Od: 02.2011
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
2400 głosów, nie dla niego europejskie murawy...
![]()
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas, Że na drzewach zamiast liści Będą wisieć komuniści! UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY! |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Co do jego firmy, to nie wiedzie się jej najlepiej. Ostatnio w jednym z wywiadów Żuraw stwierdził, że zawiesza działalność bo kryzys dosięgnął także "rynek modowy".
![]()
"Przejąłem zespół na ostatnim miejscu, więc ani nie spadłem, ani się nie utrzymałem".
BYŁEŚ NA MECZU Z (7)EGIĄ? TO JUŻ WIESZ JAK TRAFIĆ NA KOLEJNY!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2013
Offline |
|
|
''Klub nie zamierza korzystać z opcji przedłużenia kontraktu z napastnikiem Daniele Klaricem i wypożyczonym do Termaliki Bruk-Bet Nieciecza prawym obrońcą Patrykiem Frycem.''
By Przegląd Sportowy Klarcia mogę zrozumieć, bo praktycznie nie grał a na treningach go nie widzieliśmy, ale Fryc ma potencjał i tego zroumieć nie mogę.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
Ten Klaric to mial być przecież jakis utalentowany młokos z perspektywami,a nagle lipa?pff
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Smuda twierdził, że Klarić ma grać w pierwszym składzie w dłuższej perspektywie... Widocznie albo nie jest taki dobry, albo klub spostrzegł, że musi budować drużynę na już.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|