The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pysio
Banita

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.05.2014, 14:21
Może by tak my kibice zrzucilibyśmy się na wszystkie długi Burego? Albo lepiej! Może Wy wierzyciele Burego, przecież jesteście kibicami Wisły, odpuścicie mu?

Wtedy mógłby się skupić tylko na piłce, a nie na dodatkowych źródłach zarobku.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 19.05.2014, 14:22
mozemy gdybac co on ma tam zapisane w kontrakcie.. jutro wyjdzie wszystko, ale pewnie skonczy sie na karze finansowej.. wedlug regulaminu pzpn nie moze obstawiac polskiej pilki tak.. wiec dalej nie bardzo wiem jak ktos mu udowodni ze obstawial ta jagielonie np..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 19.05.2014, 14:25
Co debilizm

Pojebany to jest przepis i tyle...
Burliga jest normalny,zwyklym czlowiekiem wiec dlaczego nie może korzystać z tego co każdy inny
Dlaczego nie może sobie isc obstawić wynikow tenisa czy ping-ponga

Ludzia się bardzo ku... nudzi ze ktoś to nagrywa i wysyla do gazet...
Nagrywajmy jak piłkarze kupuja alkohol,prezerwatywy albo papier do dupska...
Rownie dobrze mogl isc puscic kupon kolegi,kolezanki,matki,siostry itd...
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.05.2014, 14:29
To nie jest sprawa drugorzędna. To jest sprawa kluczowa i wymaga wyjaśnienia. Jeśli ktoś nie widzi różnicy między szeroko pojętą gra u bukmachera, a obstawianiem meczów przeciwko swojej drużynie (czyli gdy ma się realny wpływ na powodzenie zakładu i zachodzi ewidentna sprzeczność interesów) to jest po prostu ograniczony. Póki co nikt (poza kilkoma anonimowymi osobnikami z tego forum) Burligi o to drugie nie oskarża. Gradacja kar w regulaminie rozgrywek pokazuje, że jednak można inni też widzą możliwość złamania tego zakazu z różnym stopniem naganności.

PS. To sugerowanie, że Burliga grał na "swoje" kartki to już naprawdę przegięcie i dziwię się, że jest na tym forum tolerowane. Jednak nikt nie potrafi gnoić bardziej piłkarza, niż "właśni" kibice.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 19.05.2014, 14:35
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
.
Burliga jest normalny,zwykłym człowiekiem wiec dlaczego nie może korzystać z tego co każdy inny
Co by nie mówić to nie jest zwykłym człowiekiem.. reprezentuje pewną społeczność i nie może jej kompromitować publicznie.. inna sprawa że normalny to też nie jest skoro mając 10-20 tyś miesięcznie przegrywa je w kasynie robiąc długi... są ludzie którzy grają a pensje mają mniejsze niż 2 koła/miech i muszą za to opłacić rachunki, żarcie.. ogólnie przetrwać.. on ma wszystko podane na tacy i po prostu ma w swoje życie wyjebane.. kiedyś pewnie zrozumie to wszystko jak Grosicki ale kiedy to nastąpi i czy nie wyląduje pod mostem ?

Smutna sprawa :/
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 19.05.2014, 14:38
Paweł napisał(a):Wyświetl post
To nie jest sprawa drugorzędna. To jest sprawa kluczowa i wymaga wyjaśnienia. Jeśli ktoś nie widzi różnicy między szeroko pojętą gra u bukmachera, a obstawianiem meczów przeciwko swojej drużynie (czyli gdy ma się realny wpływ na powodzenie zakładu i zachodzi ewidentna sprzeczność interesów) to jest po prostu ograniczony. Póki co nikt (poza kilkoma anonimowymi osobnikami z tego forum) Burligi o to drugie nie oskarża. Gradacja kar w regulaminie rozgrywek pokazuje, że jednak można inni też widzą możliwość złamania tego zakazu z różnym stopniem naganności.

PS. To sugerowanie, że Burliga grał na "swoje" kartki to już naprawdę przegięcie i dziwię się, że jest na tym forum tolerowane. Jednak nikt nie potrafi gnoić bardziej piłkarza, niż "właśni" kibice.
Dlatego najpierw trzeba by ustalić, co obstawiał, co nie powinno być jakoś szczególnie trudne a potem obrzucać piłkarza błotem. CO do ewentualnej kary finansowej to byłaby chyba tylko na papierze, patrząc na to jakie zaległości wobec piłkarzy ma klub.
Odpowiedz cytując
MłodePokolenie
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 19.05.2014, 15:58
Wszedłem na oficjalną, aby poszukać jakiegoś oświadczenia w sprawie Burligi i przewinęło mi się coś takiego przed oczami

Pytanie, jaką wygraną Łukasz miał na myśli
"Przypadek? Nie sONdze"

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 19.05.2014, 16:37
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Co debilizm

Pojebany to jest przepis i tyle...
Burliga jest normalny,zwyklym czlowiekiem wiec dlaczego nie może korzystać z tego co każdy inny
Dlaczego nie może sobie isc obstawić wynikow tenisa czy ping-ponga
Czy ktoś kazał mu podpisać kontrakt z takimi a nie innymi zapisami? W tym kraju zbyt łatwo ludzie zapominają o swoich zobowiązaniach i zbyt często godzą się na zapisy których nawet nie zamierzają poznać.
Swoją drogą trzeba być solidnym głąbem żeby będąc piłkarzem samemu leźć do punktu zamiast wysłać kogoś znajomego.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 19.05.2014, 17:56
rafkur napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś kazał mu podpisać kontrakt z takimi a nie innymi zapisami? W tym kraju zbyt łatwo ludzie zapominają o swoich zobowiązaniach i zbyt często godzą się na zapisy których nawet nie zamierzają poznać.
Swoją drogą trzeba być solidnym głąbem żeby będąc piłkarzem samemu leźć do punktu zamiast wysłać kogoś znajomego.
Zgadza się...ale czy przypadkiem nie towarzyszy temu zbyt wielka pompa
Prawa nie zlamal,umowy nie wiem bo ciężko powiedzieć jaka ma podpisana...
Odpowiedz cytując
El'kabat
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 19.05.2014, 21:50
Szkoda gościa,ale jak człowiek jest rozpoznawalny to trzeba uważać a nie chodzisz do STsu zakładu puszczać
Jeżeli faktycznie mają zapisy w kontraktach o zakazie gry w zakładach bukmacherskich to bedzie automat i tyle.
GENERALNIE TO WIADOMO CO
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 19.05.2014, 22:03
MłodePokolenie napisał(a):Wyświetl post
Wszedłem na oficjalną, aby poszukać jakiegoś oświadczenia w sprawie Burligi i przewinęło mi się coś takiego przed oczami

Pytanie, jaką wygraną Łukasz miał na myśli
"Przypadek? Nie sONdze"
Padłem

PS na swojej jutrzejszej okładce ma tytuł: "Smuda: pomożemy Burlidze", czy coś takiego. Chyba widizmy, jak to się skończy. Z drugiej strony, na dywanik Bury do zarzadu idzie chyba dopiero jutro.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 19.05.2014, 23:08
Franek jest mistrzem konsekwencji

Nie dalej niż w lecie mówił - "Jeden numer Burligi i wylatuje" To wyleci. Jak polska misja na Marsa
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 19.05.2014, 23:25
iq1000 napisał(a):Wyświetl post
http://wislakrakow.com/forum/showpos...9&postcount=37

@bódyń

Według mediów we wtorek ma zostać podjęta decyzja czy Burliga zostanie wyrzucony za "złamanie zapisu w kontrakcie" czy nie. Czyli pytaniem nie jest czy miał taki zapis, ale czy klubowi opłaca się wymierzyć sprawiedliwość, bo przecież Bury jaki by nie był to wielu kopaczy nie mamy w kadrze.

Weż ty się ogarnił bo .......isz takie kocopoły, że mało.

Pokaż mi drugi taki klub który wyrzuca zawodników za złamanie zapisu w kontrakcie. Jest milion róznych sposobów na to by ukarać zawodnika czy sprowadzic go do pionu a wylotka to ostateczność, za notoryczne łamanie zapisów lub dyskwalifikujący występek typu : handlowanie meczy.

Od wymierzania sprawiedliwości są sądy a nie Wisła vel bednarz. Zresztą ostatnio pokazali tą swoją sprawiedliwość, rozdając kibicom zakazy...
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 20.05.2014 o godz. 07:46.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 20.05.2014, 01:17
raindog napisał(a):Wyświetl post
Odebrać mu premie i skierować na przymusowe leczenie + dodatkowy psycholog. Nie znam go osobiście, ale wierzę, że mimo wszystko posiada jeszcze jakieś resztki rozsądku i się odbuduje.
Trzy uwagi:
1. Żeby coś komuś odebrać to wpierw pasowało by dać.
2. Na przymusowe leczenie jest kolejka. Bednarz, Smuda i następny może być Bury.
3. Dodatkowy psycholog? To ilu ich tam jest że z robotą się nie wyrabiają ?

Odbuduje to niech się Dudka lub Stilic. Burliga się odkuje.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 20.05.2014, 07:32
Ludzie, ale macie problemy. W canal+ pokazują reklamę STS-u z gębą Reissa skazanego przez sąd za korupcję a my tu zastanawiamy się nad Burym, że zagrał w Toto Lotka
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 20.05.2014, 07:38
Burliga jest idiotą, że sam psozedł zamiast poprosić o to rodzine czy kumpla.
Jedynie co, to mam nadzieję iż klub nie zostawi Burego z tymi swoimi długami.
Już na bloku było napisane : Burliga oddaj hajs.
Karać nie ma bardzo czym, bo kasą to byłby gwóźdź do trumny dla piłkarza, a chyba 50 kółek wokół boiska mu nie dadzą( chociaż w sumie..).
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 20.05.2014, 07:47
huberix napisał(a):Wyświetl post
Burliga jest idiotą, że sam psozedł zamiast poprosić o to rodzine czy kumpla.
Jedynie co, to mam nadzieję iż klub nie zostawi Burego z tymi swoimi długami.
Już na bloku było napisane : Burliga oddaj hajs.
Karać nie ma bardzo czym, bo kasą to byłby gwóźdź do trumny dla piłkarza, a chyba 50 kółek wokół boiska mu nie dadzą( chociaż w sumie..).
jak już napisał Sharksik, klub żeby miał czelność karać finansowo sam powinien uregulować wszystkie zaległości z odsetkami.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.05.2014, 07:51
Pytanie jest tylko co obstawiał (zakładając że faktycznie obstawiał ) bo jeśli ekstraklasę o Wiśle nawet nie wspominając to jest duży problem.

Jeśli jesteś uzależniony to nie prosisz nikogo żeby za Ciebie obstawiał tylko MUSISZ szam to zrobić.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.05.2014, 07:57
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Ludzie, ale macie problemy. W canal+ pokazują reklamę STS-u z gębą Reissa skazanego przez sąd za korupcję a my tu zastanawiamy się nad Burym, że zagrał w Toto Lotka
Ogolnie to o tym samym sobie pomyślałem i tez ta reklama mnie trochę śmieszy no bo raczej takie absurdy w tym kraju juz mnie nie dziwią i nie bulwersują aczkolwiek trzeba sprostowac, ze Reiss nie został nigdy skazany wiec przysluguje mu domniemanie niewinności -> http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...otr-reiss.html
Aczkolwiek takie reklamy mogli by sobie darować szczególnie jak się czyta mętne zeznania tego gościa.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.05.2014, 08:25
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Ogolnie to o tym samym sobie pomyślałem i tez ta reklama mnie trochę śmieszy no bo raczej takie absurdy w tym kraju juz mnie nie dziwią i nie bulwersują aczkolwiek trzeba sprostowac, ze Reiss nie został nigdy skazany wiec przysluguje mu domniemanie niewinności -> http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...otr-reiss.html
Aczkolwiek takie reklamy mogli by sobie darować szczególnie jak się czyta mętne zeznania tego gościa.
Raczej chyba został skazany, nie przez sąd ale Komisje Dyscyplinarną PZPN:

Cytat:
Były piłkarz Lecha Poznań Piotr Reiss (42 l.) został ukarany przez Komisję Dyscyplinarną PZPN. Reiss dostał karę dwóch lat dyskwalifikacji i grzywnę 35 tysięcy złotych
Kara dyskwalifikacji raczej nie będzie dla Reissa dotkliwa, bo już zakończył karierę. Dlatego znaczenie ma tak naprawdę tylko kara finansowa.
Sprawa korupcji Reissa jest też badana przez prokuraturę we Wrocławiu. Akt oskarżenia wpłynął do wrocławskiego sądu w lipcu 2010 roku, czyli półtora roku po zatrzymaniu piłkarza. Były napastnik Lecha jest oskarżony o ustawienie trzech meczów.
Lansowanie przez canal+ skazanego za korupcję typa, nawet jeśli jest to reklama STS jest skandalem. Równie dobrze mogliby pokazywać reklame z Fryzjerem.
Odpowiedz cytując
iq1000
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 20.05.2014, 08:45
SharksiK napisał(a):Wyświetl post

Pokaż mi drugi taki klub który wyrzuca zawodników za złamanie zapisu w kontrakcie. Jest milion róznych sposobów na to by ukarać zawodnika czy sprowadzic go do pionu a wylotka to ostateczność, za notoryczne łamanie zapisów lub dyskwalifikujący występek typu : handlowanie meczy.

Od wymierzania sprawiedliwości są sądy a nie Wisła vel bednarz. Zresztą ostatnio pokazali tą swoją sprawiedliwość, rozdając kibicom zakazy...
To się nazywa hipokryzja. Gdyby jakiś czas temu zrobił to Jaliens/Jovanić to klub natychmiast skorzystałby z okazji i go zwolnił z kontraktu, a Ty byś temu przyklasnął. Na tym polega sprawiedliwość, by wszystkich traktować tak samo.

Co nie zmienia faktu, że cieszę się, że Bury zostanie w klubie. Wisła nie może sobie pozwolić na dalsze tracenie zawodników.
Bednarz wypełnia polecenia Cupiała.
Cupiał - miej honor i wystaw klub na sprzedaż.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.05.2014, 09:26
SharksiK napisał(a):Wyświetl post

poszukaj sobie ogarnięty szałem szarksienia zwolnień z kontraktów za np. ustawki meczów
ot choćby Wisła Kraków tak ta sama Wisła Kraków wyp... w przestrzeń niejakiego Łobodzińskiego
i to mimo tego że ustawiał wtedy gdy nie grał w Krakowie.
ps. z Gargułą już tak nie zrobili... a szkoda
ps. 2 szukać dalej mi się nie chce, szkoda czasu....
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 20.05.2014, 09:44
emjot napisał(a):Wyświetl post
poszukaj sobie ogarnięty szałem szarksienia zwolnień z kontraktów za np. ustawki meczów
ot choćby Wisła Kraków tak ta sama Wisła Kraków wyp... w przestrzeń niejakiego Łobodzińskiego
i to mimo tego że ustawiał wtedy gdy nie grał w Krakowie.
ps. z Gargułą już tak nie zrobili... a szkoda
ps. 2 szukać dalej mi się nie chce, szkoda czasu....
Andzej Blacha, 2 trener Wisły za czasów Skorży też został wywalony za korupcję.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 20.05.2014, 09:45
Panowie, nie mamy komfortu, żeby wywalać zawodników, było nie było, pierwszej jedenastki. Przy naszym składzie, to taki Burliga mógłby być mordercą- gwałcicielem, a i tak by mu włos z głowy nie spadł. Prawda jest taka, że nikt przy zdruwych zmysłach go nei wywali. Sprawiedliwość sprawiedliwością, ale żadna dzisiejsza potęga polityczna nie doszła do swojej pozycji w etyczny sposób.
Btw. kara finansowa może po prostu zostać odjęta od długu wobec zawodnika.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 20.05.2014, 09:50
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Andzej Blacha, 2 trener Wisły za czasów Skorży też został wywalony za korupcję.
Tak było do tej pory ale linią graniczną jest nie wywalenie Garguły. Czyli czasy sie zmieniają jak widać i nie należy liczyć, że zostanie potraktowany gorzej niż skorumpowany Garguła.
Odpowiedz cytując
piotek
Senior Member

Stary 20.05.2014, 09:57
A czy w ogóle jest wyrok w sprawie Garguły? Czy mi się tylko wydaje, czy w Polsce istnieje cos takiego jak domniemanie niewinności?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 20.05.2014, 11:17
- Łu­kasz za­cho­wał się bez­myśl­nie. Efekt jest taki, że za­miast kon­cen­tro­wać się na nie­zwy­kle waż­nym meczu z Ru­chem Cho­rzów, mu­sie­li­śmy się zaj­mo­wać tą spra­wą - zga­nił de­fen­so­ra Wisły Bed­narz.
- Spar­wa wbrew po­zo­rom nie wcale nie jest taka pro­sta, jak się wy­da­je. Nie wiemy ja­kiej trans­ak­cji do­ko­ny­wał Łu­kasz, za­cho­dzi po­dej­rze­nie, że zła­mał re­gu­la­min. Nie ma prze­pi­sów, które za­bra­nia­ły­by mu ob­sta­wić wynik na przy­kład meczu Fe­de­re­ra - wy­ja­śnił szef Wisły Kra­ków, który przy­znał, że we wto­rek za­pad­nie de­cy­zja ws. Bur­li­gi.
- Pod­pi­su­jąc kon­trakt z Wisłą, każdy pił­karz ma świa­do­mość, że musi prze­strze­gać prze­pi­sów i re­gu­la­mi­nów. Po­cze­kaj­my na wy­ja­śnie­nia pił­ka­rza - za­koń­czył Jacek Bed­narz, od­no­sząc się do spe­ku­la­cji na temat kło­po­tów Łu­ka­sza Bur­li­gi z ha­zar­dem
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.05.2014, 13:22
raindog napisał(a):Wyświetl post
Odebrać mu premie(...)

Ja - ale kosmos w tym temacie.

Chłopakowi trzeba pomóc, a nie go dobijać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Stary 20.05.2014, 13:30
prace spoleczne, moze niech pomaga w schronisku jakims.. musi zobaczyc jak zyja ludzie ktorzy niemaja nic! to bedzie dla niego dobra lekcja
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 20.05.2014, 13:45
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chłopakowi trzeba pomóc, a nie go dobijać.
Jednak żeby mu pomóc trzeba go ukarać. Odpuszczanie dawania kar, skutkuje tym że dany delikwent w końcu myśli "może następnym razem też mi odpuszczą". Jak ma z tego wyjść do trzeba nim wstrząsnąć. Tak jak w tej opowiastce.

Gołąbek leciał sobie ale dopadła go śnieżyca i mróz, w efekcie spadł na ziemie i nie mógł się ruszyć. Jednak obok przechodziła krowa i na niego na****a, jako że g**o było ciepłe to gołąbek ożył i zaczął śpiewać. Usłyszał to czający się w pobliżu kot, wygrzebał gołąbka z g**a i zjadł. Jaki z tego morał?

-nie każdy kto Cię wpakuje w g**o jest Twoim wrogiem.
-nie każdy kto Cię później z tego g**a wyciągnie jest Twoim przyjacielem
-jak już siedzisz w g**nie po uszy to przynajmniej siedź cicho.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów