The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.05.2014, 18:27
KNP na konferencji odnośnie: Bilasu finansowego między Polską a Unią, o Kaczyńskim i... wczorajszym zwycięstwie Konczity

★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 11.05.2014, 20:03
Liczby trochę z dupy, bo niektóre z poniesionych kosztów się zwróciły albo zwrócą w przyszłości lub po prostu musiały być poniesione tak czy inaczej (chodzi o koszty związane z dotacjami na inwestycje)
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
palikot
Senior Member

Stary 11.05.2014, 21:22
martin_6 napisał(a):Wyświetl post
Liczby trochę z dupy, bo niektóre z poniesionych kosztów się zwróciły albo zwrócą w przyszłości lub po prostu musiały być poniesione tak czy inaczej (chodzi o koszty związane z dotacjami na inwestycje)
np które: konkretnie?
Limit na produkcję mleka?
Limit na produkcję cukru?
Limit na produkcję mięsa?
I kary z tym związane które płacimy za przekroczenie limitu? To są zyski tak?
Szantaż klimatyczny?
Czy może chodzi o wzrost liczby urzędników, których musimy utrzymać przez co trzeba podnosić podatki? Wyższe podatki = większy zysk netto? Realy?

80% nowopowstałych firm dototowanych z UE nie przynosi żadnego zysku. Te pieniądze są marnowane...
Gdyby nie było dotacji, to nie byłoby kosztów z nimi związanych... Logika

I ostatnia moja konkluzja: O tym w jakiej kondycji jest gospodarka świadczy to ile możemy sobie kupić. Niestety teraz jest to coraz mniej. Przed wejściem do Unii kupowaliśmy więcej. A to oznacza, że system fiskalny nasz żre... pytanie dlaczego skoro 80% prawa stanowionego narzuca nam Unia?
Ostatnio edytowane przez palikot : 11.05.2014 o godz. 21:32.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 12.05.2014, 08:52
liczby sa z dupy.

palikot napisał(a):Wyświetl post
80% nowopowstałych firm dototowanych z UE nie przynosi żadnego zysku. Te pieniądze są marnowane...
Kasa z unii nie jest marnowana. To, ze nie przynosi zysku gówno nas obchodzi. Ta kasa wraca do obiegu w formie podatków pośrednich i bezpośrednich.
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 12.05.2014, 12:17
Tyle że na dotacjach unijnych w dużej mierze zarabiaja kraje w większosci zachodnie - któż buduje nam drogi i mosty : NIemcy,Austria, Hiszpania +Chiny....co z tego że podatki zostają jak zwykle i tak wpłacamy sami 30-50% więc podatki nie równoważą wydatków. Zreszta dodajmy dotacje są celowe- na modernizacje przemyslu i firm idzie znikoma ich częśc- głównie to mityczna infrastruktura kominikacyjno drogowa. Firm państwowych nie możemy dotować w przeciwieństwie do NIemców którzy sobie wynegocjowali że firmy z byłego NRD nie wchodzą do procedury i dotowali stocznie kiedy my nasze zamykaliśmy.Wkońcu zamiast okresowo dotować stocznie i mieć własne to lepiej wyplacic bezrobocie a potem wyslac ludzi na zmywak w UK lub do stocznie w Niemczech. Ale to juz osobna dyskusja dot. tzw.frajerów na których głosowały lemingi
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.05.2014, 12:23
palikot napisał(a):Wyświetl post
Limit na produkcję mleka?
Limit na produkcję cukru?
Limit na produkcję mięsa?
I kary z tym związane które płacimy za przekroczenie limitu? To są zyski tak?
Szantaż klimatyczny?
Czy może chodzi o wzrost liczby urzędników, których musimy utrzymać przez co trzeba podnosić podatki? Wyższe podatki = większy zysk netto? Realy?
A czytać ze zrozumieniem Palikot umie? Napisałem, które liczby są z dupy i dlaczego.
Nie próbuję udowodnić, że więcej zarobiliśmy na Unii niż straciliśmy, tylko że na przykład uwzględnianie tu wydatków na inwestycje jest totalnie bez sensu, bo pasowałoby odjąć kwoty na tych inwestycjach zarobione. No i te pieniądze w części poszły do polskich firm.
Dziś tylko wiara pozostała w nas
Że przyjdzie kiedyś taki czas,
Że na drzewach zamiast liści
Będą wisieć komuniści!

UWAGA!!! Z OKAZJI OTWARCIA STADION ZAMKNIĘTY!
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 12.05.2014, 13:04
Dzisiejszy przegląd wszelakiej prasy internetowej (jeżeli tak ją można nazwać) od lewa do prawa kończyłem na stronie niezależna.pl .Tam natknąłem się na pewien artykuł i dziwną (dość mocno promowaną) opinię. I tak się zastanawiam dlaczego PIS w osobie pani Anity Czerwińskiej , cytowanej przez panią Lichocką (opinii tej pani naprawdę nie ma co brać pod uwagę) namawia do pójścia do wyborów? Przecież to dobra frekwencja na wyborach znacznie zwiększy szanse PO SLD czy TR to chyba oczywiste. PIS posiadający bardzo twardy, zdyscyplinowany elektorat ma właściwie z miejsca zagwarantowany dość spory procent poparcia. W grupie osób które pójście do wyborów uzależniają wyłącznie ze względu „namówienia” czy ładnej pogody partie typu SLD PO czy TR ma zdecydowanie większe poparcie. Dlaczego PIS strzela sobie w stopę? I tym samy strzela w stopę np. KNP. Choć PISu nie lubię to nie można przejść obok tego ,że ma najbardziej zdyscyplinowanych wyborców wśród partii „sejmowych” których żadne namawianie czy zła pogoda nie odstraszy od pójścia do urny i zagłosowania na swoich. Lemingi z PO czy jak się ich tam zwie, dziwadła z TR czy czerwoni z SLD bardzo chętnie wybiorą grilla, piwko w knajpie czy weekend za miastem zamiast pójścia do wyborów. Im mniejsza frekwencja tym większy procentowy wzrost dla PIS , KNP czy PR. Ja wiem ,że „nie wypada” namawiać do niepójścia do wyborów ,ale żeby tak oficjalnie działać na swoją niekorzyść?
Powód: pytanie
Ostatnio edytowane przez Kroq : 12.05.2014 o godz. 13:11.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 12.05.2014, 13:05
Szpen napisał(a):Wyświetl post
liczby sa z dupy.

Kasa z unii nie jest marnowana. To, ze nie przynosi zysku gówno nas obchodzi. Ta kasa wraca do obiegu w formie podatków pośrednich i bezpośrednich.
Zamiast stworzyć nowe miejsca pracy i dochodowe instytucje, zbudowaliśmy boiska, pływalnie i parki, na których utrzymanie musimy teraz łożyć, popadając w coraz większe zadłużenie.
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 12.05.2014, 13:14
Rozpisałem się, rozpisałem i wszystko wcięło... Eh

W skrócie. Miałem trochę do czynienia ze start-upami i spin-offami, więc wiem, że przy dotacjach z POIG 8.1, czy 8.2 w szczególności na e-commerce nie ma takiej tragedii jak na zaprezentowanym obrazku i te 160 mld zł na współfinansowanie dotacji nie zostało przeżarte na zakup środków trwałych i użyte do własnych celów, a generalnie w większości przypadków zwróciło się to z nawiązką poprzez podatki, etaty dla pracowników, czy brak konieczności wypłacania socjalu przez państwo.

Oczywiście są przypadki, że interes nie wypali i kasa zostanie zmarnowana, bądź rozejdzie się po doradcach, trenerach personalnych, coachach, firmach szkoleniowych, czy kateringu obsługującym konferencje związane z różnymi programami, ale rzadko się zdarzało, aby przy jakimś programie gdzie były dotacje rzędu od kilkudziesięciu tysięcy złotych do kilkuset tysięcy złotych gro pieniędzy było marnotrawionych. Z większych projektów pamiętam tylko plajtę serwisu z modą vintage od młodych polskich projektantów, który padł przez problemy ze znakami towarowymi oraz przed model biznesowy, który przy dużych kosztach na reklamę był z góry skazany na porażkę.

Więcej grzechów nie pamiętam, a biuro projektowe kumpla, który zaczynając z 5 złotymi w kieszeni i będąc świeżo po studiach stworzył firmę, która robi zlecenia dla pierwszoligowych graczy, w tym za granicą jest dobrym przykładem tego, że za kilkaset tysięcy złotych dotacji, dobry pomysł i sporo cierpliwości można zostać sowicie wynagrodzonym. Bo za dotację z UP to można podłubać w nosie i kupić sobie biurko, laptopa i drukarkę.

Kroq napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem ,że „nie wypada” namawiać do niepójścia do wyborów ,ale żeby tak oficjalnie działać na swoją niekorzyść?
Mimo wszystko muszę stwierdzić, że namawianie Lichockiej i podobnych do pójścia na wybory działa na rękę PiS-owi. Przede wszystkim marginalizuje szanse Solidarnej Polski, Polski Razem oraz KNP na załapanie się do europarlamentu co wiązałoby się z odebraniem od 2-3 do 5-8 mandatów z łącznej puli 51 mandatów. Po równo straciłyby PO i PiS, dlatego że system przeliczania głosów premiujący partie z największą liczbą głosów zarazem najbardziej uderza w nie w momencie, gdy pojawia się kilka partii, które zdobywa od 5 do 7% głosów. Najlepszym rozwiązaniem dla PO i PiS-u jest niezły wynik SLD powyżej 10% spychający Palikota poniżej progu wyborczego oraz 2-3 mandaty dla PSL-u, który ledwo przekroczy próg. Wtedy PO + PiS biorą łącznie od 35 do 40 mandatów.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 12.05.2014 o godz. 13:39.
palikot
Senior Member

Stary 12.05.2014, 14:22
Szpen napisał(a):Wyświetl post
liczby sa z dupy
Acha... zapomniałem że jesteś wybitnym profesorem ekonomii z zasługami... wierzę ci na słowo. [matko]

Cytat:
To jest właśnie takie myślenie które nie zawiera logiki w najmniejszym stopniu, już pomijając brak wiedzy ekonomicznej. Po pierwsze pieniądz jest tylko miernikiem wartości którą wytwarzamy. Jeśli ta wartość nie przynosi zysku to wtedy każde zainwestowane pieniądze przez każdy podmiot są... zmarnowane!
Przytoczę przykład. Jeśli pracodawca cię zatrudni i wyceni twoją pracę na 2000 zł, ty pracę wykonasz a pracodawca ci potem nie zapłaci to w takim razie jak twoją pracę nazwiemy? Zmarnowaną prawda? Wykonałeś pracę na darmo.. Twój wysiłek został zmarnowany, bo nie masz z tego zysku!
Tak samo z pieniędzmi z Unii. Jeśli je dostaniemy i ja np inwestuje w np. środki trwałe, inwestycje itd. ale one w jakiejś perspektywie nie przynoszą mi zysku, to mimo to, że podatki zostały odprowadzone, te pieniądze zostały zmarnowane. To, że ja konsumuje to fajnie ale ile razy mogę konsumować jeśli nie przynoszę zysku? Na przykład przytoczę: dotacje na podjęcie działalności z Unii? Raz? Więcej nie mogę. A co będzie jak firma mi przynosi zysku? Ile razy jeszcze skonsumuje? Poprzestanę na tym razie prawda? Jeśli przynoszę zysk, to ile razy mogę skonsumować? Więcej? Prawda?
Podatki żeby było jasne: SĄ TYLKO OBCIĄŻENIEM! NIE WYTWARZAJĄ ŻADNEJ WARTOŚCI! Nie ma znaczenia że idą do obiegu, bo one są wydawane na:
Środki trwałe - które w dłuższej perspektywie tracą na wartości i trzeba do nich dokładać- czyli tzw amortyzacja(np autostrady trzeba remontować, maszyny się zużywają, budynki niszczeją)
Utrzymywanie urzędników - których praca nie pokrywa wytwarzaniu wartości - są na naszym utrzymaniu jak twoje dzieci
Utrzymywanie wszystkiego o czym wiemy (spółki skarbowe, emerytury, zasiłki, wynagrodzenia etc etc.)
Powtarzam jeszcze raz! Pieniądze które mają charakter re-dystrybutywny nie odzwierciedlają wartości!!!! Dajesz kase swoim dzieciom a one konsumują ale to ty ich utrzymujesz! Tak samo podatnik europejski! Daje ci kasę na otwarcie firmy i ty sobie skonsumujesz, ale jeśli nie przynosisz zysku, to albo prosisz o więcej, albo zamykasz = to się równa wszystko zmarnowaniu!
Konkluzja jest prosta. Jeśli pieniądz nie przynosi zysku, każdy jego element zainwestowany podlega zmarnowaniu!
Polecam trochę poczytać lub pooglądać(bo pełno jest tego w necie) pana prof. Gwiazdowskiego z centrum Adama Smitha. Doskonale pokazuje jak działa system podatkowy i jak należy go rozumieć.
Argumentacja że zysk nikogo nie obchodzi jest naprawdę na poziomie podstawówki.

Arapaho napisał(a):Wyświetl post
Tyle że na dotacjach unijnych w dużej mierze zarabiaja kraje w większosci zachodnie - któż buduje nam drogi i mosty : NIemcy,Austria, Hiszpania +Chiny....co z tego że podatki zostają jak zwykle i tak wpłacamy sami 30-50% więc podatki nie równoważą wydatków. Zreszta dodajmy dotacje są celowe- na modernizacje przemyslu i firm idzie znikoma ich częśc- głównie to mityczna infrastruktura kominikacyjno drogowa. Firm państwowych nie możemy dotować w przeciwieństwie do NIemców którzy sobie wynegocjowali że firmy z byłego NRD nie wchodzą do procedury i dotowali stocznie kiedy my nasze zamykaliśmy.Wkońcu zamiast okresowo dotować stocznie i mieć własne to lepiej wyplacic bezrobocie a potem wyslac ludzi na zmywak w UK lub do stocznie w Niemczech. Ale to juz osobna dyskusja dot. tzw.frajerów na których głosowały lemingi
Z punktu widzenia ideowego bardzo dobrze, że tego nie robili, bo po co dotować instytucje które z zasady marnują kapitał?
Ale z punktu widzenia realnego na krótką metę to jakąś konsumpcję by podniosło. Doskonały przykład dla kolegi, który uważał, że zysk nie ma znaczenia. My się musimy składać na to żeby ktoś osiągnął zysk... idiotyzm.

martin_6 napisał(a):Wyświetl post
A czytać ze zrozumieniem Palikot umie? Napisałem, które liczby są z dupy i dlaczego.
Nie próbuję udowodnić, że więcej zarobiliśmy na Unii niż straciliśmy, tylko że na przykład uwzględnianie tu wydatków na inwestycje jest totalnie bez sensu, bo pasowałoby odjąć kwoty na tych inwestycjach zarobione. No i te pieniądze w części poszły do polskich firm.
Jakbyś oprócz tego, że looknąłeś na wykres oglądnął filmik to dowiedziałbyś się, że wszystko to są obliczenia szacunkowe. Nawet jeśli one są jak ty to mówisz z dupy i ci ekonomiści się mylą i te koszty są o np 100 mld niższe, a nawet co tam 200 albo 300 a jak bym powiedział, że nawet 400 mld niższe niż te wykresy pokazują to według mnie oznacza jedno, cały ten "biznes" nam się nie opłaca. MY DO TEGO DOPŁACAMY! Nawet mały zysk względem tam kilkunastu miliardów nam się również by nie opłacał z jednego powodu: Koszt siły i kapitału jaki przeznaczamy w to, aby te środki pozyskać można by spożytkować w rozwój co moim zdaniem więcej zysku by przyniosło niż te kilkanaście miliardów zysku z dotacji.
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.05.2014 o godz. 17:29.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
yarow
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 12.05.2014, 14:40
"Niech państwo odczepi się od ludzi".
http://youtu.be/3HptyKv2SU8
palikot
Senior Member

Stary 12.05.2014, 17:36
yarow napisał(a):Wyświetl post
"Niech państwo odczepi się od ludzi".
http://youtu.be/3HptyKv2SU8
Ta partia pana Godfrey-a Blooma jest chyba już liderem w sondażach w UK
JKM wiele razy mówił, że jeśli chodzi o poglądy ekonomiczne, wzoruje się na jego poglądach... a we Wrocławiu ma już 10%

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll...02%2F140419670

p.s Jak tak zawsze ze swoimi kompleksami musimy gonić ten zachód... to gońmy go chociaż równocześnie albo nawet wyjdźmy w czymś na prowadzenie, a nie znowu spóźnieni z czymś o XX lat

Stare ale jare jak Farage miażdży Tuska w PE. Co do poglądów to tak samo są niewygodne i wzbudzają mocną koalicję socjalistów do walki w sposób prześmiewczy... nawet Donald się śmieję

Mam nadzieję, że w tym roku tych partii będzie 4x więcej i już im nie będzie złodziejom do śmiechu...
Dlatego głosujcie na KNP i RN!

Jeszcze takie porównanie takie cóś
Ostatnio edytowane przez palikot : 12.05.2014 o godz. 18:05.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.05.2014, 22:21
A na tym filmiku z Faragem nie siedzi jedynka PiS`u do Europarlamentu z Małopolski.
prof Ryszard Legutko?

Nie no, Korwin ....a zlikwiduje wszystko - jak Kononowicz. Panowie, nie robcie już jaj

Ja np osobiście, nie interesuję się polityką, nie lubię polityków i głosuję przeciwko konkretnych politykom. Mam nadzieję, że jak zagłosuję na Kaczyńskiego, maksymalnie utrudniu życie: Palikotowi i jego palikociarni, Tuskowi oraz jego aktualnym pionkom +Schetynie, Postkomunistom + Jaruzelowi i Urbanowi, Michnikowi (który będzie miał jeszcze większe straty, bo skończą się państwowe reklamy programów unijnych i ministerstw ), TVN`owi, wyczyści się TVP....

Pewnie ani jednego razu nie napisałbym w tym temacie- tyle, że gdy jawnie niszczy się te państwo od 6 lat (wtedy zacząłem zauważać, że jest coś nie tak) to trudno siedzieć spokojnie.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 12.05.2014 o godz. 23:06.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
palikot
Senior Member

Stary 12.05.2014, 23:48
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A na tym filmiku z Faragem nie siedzi jedynka PiS`u do Europarlamentu z Małopolski.
prof Ryszard Legutko?

Nie no, Korwin ....a zlikwiduje wszystko - jak Kononowicz. Panowie, nie robcie już jaj

Ja np osobiście, nie interesuję się polityką, nie lubię polityków i głosuję przeciwko konkretnych politykom. Mam nadzieję, że jak zagłosuję na Kaczyńskiego, maksymalnie utrudniu życie: Palikotowi i jego palikociarni, Tuskowi oraz jego aktualnym pionkom +Schetynie, Postkomunistom + Jaruzelowi i Urbanowi, Michnikowi (który będzie miał jeszcze większe straty, bo skończą się państwowe reklamy programów unijnych i ministerstw ), TVN`owi, wyczyści się TVP....

Pewnie ani jednego razu nie napisałbym w tym temacie- tyle, że gdy jawnie niszczy się te państwo od 6 lat (wtedy zacząłem zauważać, że jest coś nie tak) to trudno siedzieć spokojnie.

Mi się wydawało zawsze, że do głosowania idzie się po to, aby wybierać ludzi którzy będą reprezentować nasze interesy.
Widać w twoim interesie jest, żeby stołki się zamieniły i koryto obsługiwało co 4 lata innych... no dobra proszę bardzo, twój wybór, tylko potem nie narzekaj, że pastwo jest rozwalane

Korwin jest zacofany, bo UKIP już jest liderem w Wielkiej Brytanii, zobaczysz z czyjej inicjatywy ZSUE się rozpadnie

Ja na pewno bym nie zagłosował prezesa partii który optuje za stworzeniem pfu ... europejskiej armii, tego samego, co się chwali wzrostem gospodarczym i tanią benzyną, tylko że zapomniał (chyba celowo alby upośledzonych zwieść ), że traktat lizboński, który podpisał wszedł w życie, jak go już 2 lata przy korycie nie było...

Pamiętam jakie rozgoryczenie było jak Donald wypowiedział walkę ruchowi kibicowskiemu. Jak paru polityków z PIS-u wstawiło się za kibicami a niektórzy! odwiedzali ich w aresztach
Tylko wszyscy zapomnieli, kto stworzył cały ten bubel prawny, który wszedł w życie w 2009 roku, dzięki któremu Jacuś Bednarzuś dziś się posługuje TAK PARTIA PANA PREZESA KACZYŃSKIEGO
No właśnie a KNP ma nawet w oficjalnym programie w jednym z punktów że jest za przywróceniem wolności słowa na stadionach
Ale co tam głosujmy na PiS żeby PO nie wygrało
Ostatnio edytowane przez palikot : 13.05.2014 o godz. 00:03.

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 13.05.2014, 00:10
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post

Ja np osobiście, nie interesuję się polityką, .
Kwintesencja Polskiego wyborcy, trzeba głosować na PO bo PIS dojdzie do władzy, trzeba głosować na PIS bo PO dojedzie do władzy

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 13.05.2014, 00:30
Ja nie głosuję na Kaczyńskiego- ja głosuję przeciwko Tuskowi- jeszcze mnie do reszty nie po.......iło, by, miał zaufanie w jakiekolwiek obietnice polityków
Koło dupy lata mi Kaczyński, Korwiny Gowiny itp, w przeciwieństwie do Tuska i jego otoczenia, Palikota i jego kociarni oraz postkomuchów z Millerem, Michnikiem,Wałęsa i Jaruzelem na czele. Te postacie- uważam-realnie niszczą Polskę oraz Polaków a najbardziej na pienku ma z nimi Kaczyński(tak jak i największy ku temu potencjał) . Wierzę, że odpowiednio zatrułby im dupe z np takim Korwinem w koalicji - nie miałbym nic przeciwko.

Aczkolwiek te jego niektóre postulaty i teorię są tak głupie, że aż ciężko skomentować.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 13.05.2014 o godz. 00:43.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 14.05.2014, 09:55

http://sondazeuliczne.wordpress.com/...2014-r-krakow/

Ruch Narodowy pnie się w górę co cieszy Miasto Kraka wolne od lewaka !
emj10
Senior Member

Stary 14.05.2014, 11:34
Trochę przegięte te sondaże.

KNP (9,4%) + PRJG (6,8%) + (RN (5,8%) + SP (4,6%) = 26,6%

No way. Jeśli łącznie te ugrupowanie za 2 tygodnie zyskają circa 15% to będzie duży sukces, ale obstawiam, że będzie to przedział 11-13% łącznie.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.05.2014, 12:12
Gdyby wybory miałyby coś zmienić, to dawno zostałyby zakazane.

Razwiedka napewno przypilnuje żeby wszytsko było uczciwie
Ostatnio edytowane przez AYALA : 14.05.2014 o godz. 12:20.
heoij
Senior Member

Od: 12.2009

Stary 14.05.2014, 12:39
emj10 napisał(a):Wyświetl post
Trochę przegięte te sondaże.

KNP (9,4%) + PRJG (6,8%) + (RN (5,8%) + SP (4,6%) = 26,6%

No way. Jeśli łącznie te ugrupowanie za 2 tygodnie zyskają circa 15% to będzie duży sukces, ale obstawiam, że będzie to przedział 11-13% łącznie.
Zauważ, że sondaż przeprowadzony był w Krakowie tutaj zawsze prawa strona może liczyć na lepsze wyniki niż na Zachodzie czy Pomorzu. To nie był sondaż na całą Polskę.
emj10
Senior Member

Stary 14.05.2014, 12:44
Raczej chodziło mi o metodologię, której nie znałem.

Zw strony głównej:
http://sondazeuliczne.wordpress.com/

Cytat:
Startujemy!

Startujemy z naszą małą uliczną sondażownią!
Założenia: 500 osobowa grupa ludzi spotkanych na ulicy i nie tylko – nasza sondażownia ma z definicji działać oryginalnie. Sondaże w autobusach komunikacji miejskiej, na stadionach czy w knajpach to również nasza domena. „Sondaże Uliczne” mają być przekorną nazwą.
Zaprojektowaliśmy system kategoryzacji naszych ankietowanych. Każdy sondaż będziemy się starać robić według z góry ustalonego klucza. Docelowo będziemy się starać, aby było to:
  • 150 młodych osób uprawnionych do głosowania (20-30 lat)
  • 200 osób dorosłych uprawnionych do głosowania (30-50 lat)
  • 150 starszych osób (60 lat i więcej).
Zakładamy, iż zniweluje to efekt dwukrotnie niższej niż się przyjęło liczby ankietowanych.
Nie pytamy „na kogo Pan/Pani zagłosuje” – pytamy jaką opcję polityczną popiera.
W zestawieniach nie bierzemy pod uwagę opcji „nie wiem”.
Docelowo chcemy przeprowadzać sondaże w ciągu 1 dnia – nie będziemy działać tylko w miastach wojewódzkich, wobec czego należy niwelować szansę powtarzania się osób ankietowanych (nasze badanie w przypadku każdej osoby trwa ok. 10 sekund).
Nie reprezentujemy żadnej partii, nie działamy na zlecenie nikogo. Chcemy poznać jakie są realne poglądy Polaków
Wiadomo, że różnie z tym może być, ale będziemy się starać.
Chyba wystarczy, wielkiej filozofii tu nie ma.
Bierzemy się do pracy!
Opis ankiety dotyczącej Krakowa.
Cytat:
Sondaż uliczny przeprowadzono na 680 osobowej, reprezentatywnej grupie ankietowanych dniu 13 maja 2014 r. w Krakowie (woj. małopolskie).
Statystycznie:
- 184 osób młodych,
- 320 osób dorosłych,
- 176 osób starszych.
Przepytaliśmy 844 osoby, z czego 164 odpowiedziało „nie wiem” – stanowią 19,4% ogółu ankietowanych. Przedstawione wyniki obrazują zatem poglądy polityczne pozostałych 80,6% osób.
Niestety to bardziej ankietka niż sondaż pokazujący preferencje w mieście/regionie. Nie ma co sobie głowy zawracać tego typu "badaniami".

Właśnie tego typu eksperyment pokazuje jako łatwo popełnić błąd w metodologii statystycznej przez który dana wartość (czytaj partia) będzie nadreprezentowana względem ogółu populacji. Wystarczy grupka 10 młodych chłopaków idących z pubu, którzy w ankiecie zaznaczą, że głosują na RN i nagle ta partia wyskakuje ponad próg.

PS. Nieśmiało zaznaczę, że studenci robiący ankiety, czy badania pod kątem swoich prac dyplomowych bardziej przykładają się do tego typu zadań.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 14.05.2014 o godz. 12:52.
silver03
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 14.05.2014, 13:51
Valandil napisał(a):Wyświetl post
Wyniki sondaży dla KNP rosną z każdym kolejnym, liczę na wynik dwucyfrowy w tych wyborach.
Równie dobrze może skończyć się jak zawsze.

"Wszystko było zrobione rodzinnie, a rodziny nie powinno mieszać się z pracą zawodową" - Henryk Kasperczak
emj10
Senior Member

Stary 14.05.2014, 14:06
Nie może, a skończy, choć cień szansy na przekroczeni progi mają wyborcy tej partii. Wszystko zależy od frekwencji.
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 14.05.2014, 14:52
Eeee tam PSL zawsze ma w sondażach 3% a konczy w okolicach 8-9.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
emj10
Senior Member

Stary 14.05.2014, 15:06
Właśnie to efekt błędów w metodologii sondażowej, gdzie pomija się kilkadziesiąt procent wyborców z małych miasteczek i wsi, a później nagle wszyscy się dziwią, że PSL był niedoszacowany.
palikot
Senior Member

Stary 14.05.2014, 15:49
CBOS(reżimowa )
KNP wyprzedza już nawet SLD

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 15.05.2014, 12:09
Głosowanie na KNP to jak randka w ciemno. Oszołom K. Mikke znany ale za jego plecami cała masa noname-ów. Zresztą jego wypowiedzi niczym nie różnia sie od Palikota:
http://niezalezna.pl/55222-przylozyl...emyka-nagranie

http://wpolityce.pl/polityka/195554-...ran-ile-wlezie

P.S Użyteczny idiota czy cos więcej ?
Kroq
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 15.05.2014, 12:22
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Głosowanie na KNP to jak randka w ciemno. Oszołom K. Mikke znany ale za jego plecami cała masa noname-ów. Zresztą jego wypowiedzi niczym nie różnia sie od Palikota:
http://niezalezna.pl/55222-przylozyl...emyka-nagranie

http://wpolityce.pl/polityka/195554-...ran-ile-wlezie

P.S Użyteczny idiota czy cos więcej ?
Głosowanie na PIS PO SLD TR czy PSL to jak randka w jasno - głęboko wchodzisz w wielkie gówno.
Dlaczego Wy jako Ci "jedyni patrioci" wpisujecie sie mainstreamowe media i widząc ,że KNP rośnie w siłę za wszelką cenę walczycie z nim zdeydowanie bardziej niż z PO czy SLD? Boicie sie zmian? Boicie się ,że zdradziecki Traktat Lizoński za waszych czasów był podpisany? Kto na JKM ma zagłosowac to zagłosuje tanie zagrywki akurat tego elektoratu nie ruszą.
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 15.05.2014, 12:28
Wychodzi prawdziwe oblicze mediów podległych PiSowi, czyli zaleznej.pl, ktora w konrolowaniu i cytowaniu gw tak sie zapedzila, ze przejęła jej metody. Brawo! Cytat z 2008. Jak juz tak cytujemy, to może cos z Jaroslawa? "Oleksy to polityk starszego pokolenia lewicy". Tak to lecialo? Przypomnijcie nam. Widze jak PiS jest ideowy...zrobią wszystko, aby utrzymac sie przy korycie.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów