The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.05.2014, 14:45
Wolałbym umowę dla Miśkiewicza bo znowu będą wagony jechać z bramkarzami na testy
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
czarinio
Junior Member

Od: 06.2013

Stary 07.05.2014, 21:25
To fakt, kontrakt dla Miśkiewicza by się bardziej przydał. Wielki szacunek dla Garguły za to co zrobił w tym sezonie, ale mając dużo młodszego Stilica w składzie nie lepiej byłoby za kontrakt Garguły obsadzić inną pozycję? Wyraźnie widać, że Stilic i Garguła razem na boisku się gubią i obu w pierwszym składzie nie widzę.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 07.05.2014, 22:53
czarinio napisał(a):Wyświetl post
To fakt, kontrakt dla Miśkiewicza by się bardziej przydał. Wielki szacunek dla Garguły za to co zrobił w tym sezonie, ale mając dużo młodszego Stilica w składzie nie lepiej byłoby za kontrakt Garguły obsadzić inną pozycję? Wyraźnie widać, że Stilic i Garguła razem na boisku się gubią i obu w pierwszym składzie nie widzę.
Myślę że Stilić długo jednak u nas nie pogra. Kasa potrzebna na wczoraj, a jest to jednak jakiś klasowy zawodnik.

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.05.2014, 10:51
jak tylko w Lechii nakupią zagranicznych to podkradłbym im Bączka, Madere, Pietrowskiego, Wiśnie i Tuszyńskiego
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Stary 08.05.2014, 11:35
szprotson napisał(a):Wyświetl post
jak tylko w Lechii nakupią zagranicznych to podkradłbym im Bączka, Madere, Pietrowskiego, Wiśnie i Tuszyńskiego
Nawet dla jednego nie będzie pieniędzy na kontrakt
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 08.05.2014, 11:49
może na Maderę uciulacie z tych 200 tysięcy które dostaniecie za występ na Mistrzostwach Chaveza..
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
Reserve
Senior Member

Stary 08.05.2014, 12:08
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
może na Maderę uciulacie z tych 200 tysięcy które dostaniecie za występ na Mistrzostwach Chaveza..
Mrzonki. Pójdą na "dziurę budżetową"

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.05.2014, 14:45
Madera będzie grał w Jadze, wiec lipton

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 30.05.2014, 13:46
http://www.transfery.info/65755,ofic...kowski-w-wisle

może mi ktoś powiedzieć kto z obecnej kadry poza Bunozą wciąż nie ma podpisanego kontraktu na przyszły sezon?
Ostatnio edytowane przez Kamson : 30.05.2014 o godz. 13:49.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Valandil
Senior Member

Od: 07.2013

Stary 30.05.2014, 13:55
Kamson napisał(a):Wyświetl post
http://www.transfery.info/65755,ofic...kowski-w-wisle

może mi ktoś powiedzieć kto z obecnej kadry poza Bunozą wciąż nie ma podpisanego kontraktu na przyszły sezon?
Wszyscy ci co w zimie prócz Głowy i Guerriera.
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 31.05.2014, 00:38
http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/...ml#BoxSportTxt

Strach się bać, Wisła ponoć chce Cetnarskiego... Jeżeli Łysy go podpisze, można go postawić przed sądem za defraudację.
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.05.2014, 07:06
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/...ml#BoxSportTxt

Strach się bać, Wisła ponoć chce Cetnarskiego... Jeżeli Łysy go podpisze, można go postawić przed sądem za defraudację.
Jak dla mnie to każdy zawodnik potrafiący prosto kopnąć piłkę i mający jakieś doświadczenie ligowe jest pożądany.
Myślę, że za Chrapka to nie jest taka zła opcja.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
orm
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 31.05.2014, 07:33
Podobno odejść mają Miśkiewicz i Bieszczad. Czyli serial z poszukiwaniem bramkarza przed nami
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 31.05.2014, 08:11
orm napisał(a):Wyświetl post
Podobno odejść mają Miśkiewicz i Bieszczad. Czyli serial z poszukiwaniem bramkarza przed nami
Czyli nic nowego...
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 31.05.2014, 11:19
Ja czytałem,że mają jeszcze z Miśkiem i Brożkiem rozmawiać na temat nowych umów
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Stary 31.05.2014, 12:23
te transfery to porazka, kiedys plakalismy ze diaz słaby a po nim kazdy coraz słąbszy ale i tak lepsi jak teraz, nie docenialismy tego co bylo a z obecnej perspektywy to bylo rewelacyjnie. mnie osobiscie zastanawia to ze smuda tak srał sie z tym Klariciem ( sory jak zle pisze jego nazwisko) a teraz mowi ze nie zostanie? po co bylo go tyle testowac i mowic jaki to zdolny chlopak
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 31.05.2014, 12:28
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
te transfery to porazka, kiedys plakalismy ze diaz słaby a po nim kazdy coraz słąbszy ale i tak lepsi jak teraz, nie docenialismy tego co bylo a z obecnej perspektywy to bylo rewelacyjnie. mnie osobiscie zastanawia to ze smuda tak srał sie z tym Klariciem ( sory jak zle pisze jego nazwisko) a teraz mowi ze nie zostanie? po co bylo go tyle testowac i mowic jaki to zdolny chlopak

Moze chlopak nie chodzil po schodach tak jak oczekuje nasz Fachowiec z czasow Piechniczkowskich
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 31.05.2014, 12:30
Moze Mariusz Pawelek sie zlituje i wroci
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 31.05.2014, 12:34
dynek.pl napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie to każdy zawodnik potrafiący prosto kopnąć piłkę i mający jakieś doświadczenie ligowe jest pożądany.
No to widzisz, Cetnarski odpada. Co ten gość gra to jest jakiś dramat. Co gorsza, od lat wozi się na opinii z Bełchatowa, że utalentowany, że z przeglądem pola, że dobry technicznie, a tak po prawdzie to on kupę gra. Był mecz w tym sezonie, że nawet opaska kapitańska w Widzewie nie uratowała go przed wędką w przerwie, a pewnie gdyby nie ona, to zszedłby po 20 minutach. W Widzewie, w którym nawet nie bardzo było kim go zastąpić. Szkoda, że jesteśmy w gronie potencjalnych frajerów ostrzących na niego zęby.

Co do bramkarzy, to wiem, że nie mamy kasy, ale mimo to starałbym się walczyć o Wolańskiego z Widzewa - gra warta świeczki, bo nie dość, że na dziś prawdopodobnie lepszy od Miśkiewicza, to jeszcze dobrze rokuje na przyszłość i wygląda na zawodnika, którego można sprzedać za bardzo konkretne pieniądze. No i jego kontrakt raczej by nas nie zabił.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 31.05.2014, 13:15
Dla mnie Wolański byłby absolutnym priorytetem. Nie dość, że zdolny to jeszcze z charakterem i wolą walki.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 31.05.2014, 13:59
Niby w czym Wolański jest lepszy od Miśka?
Odpowiedz cytując
syryls
Senior Member

Od: 10.2011

Stary 31.05.2014, 14:00
Że Miśkiewicz chce za rok 250 tys euro a Wolański pewnie 5 razy mniej
.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 31.05.2014, 14:45
Miśkiewicz pewnie tyle nie chce, pewnie chce sporo mniej ale i tak jest to za dużo dla nas. Pewnie chciał tyle co Trela który przyjął ofertę Lechii a na naszą nawet nie spojrzał.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Stary 31.05.2014, 15:19
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Niby w czym Wolański jest lepszy od Miśka?
Lepiej gra nogami i wydaje się śmielszy na przedpolu (po części właśnie ze względu na grę nogami) - Miśkiewicz czasem nie wychodzi do piłek osłanianych przez obrońców i już nie raz na tym tle obrońcy mieli do niego pretensje. W kotle na piątce obaj mają braki, obaj popełniają błędy, ale ponownie Wolański wydaje się bardziej zdecydowany. Do tego Wolański jest 2 lata młodszy i dopiero zadebiutował na tym poziomie, więc wciąż wydaje się perspektywiczny.
Odpowiedz cytując
topamers
Member

Od: 06.2013

Stary 31.05.2014, 16:04
Jako że Widzew spadł zainteresowałbym się Bartłomiejem Kasprzakiem , ciekawy młody zawodnik. Także Veljko Batrovic w tym sezonie nieźle grał.

Dobrym pomysłem byłoby też pozyskiwanie młodych wyróżniających się zawodników wraz z gwarancją im pierwszego składu.Może przez to nie byliśmy w stanie walczyć o mistrzostwo ale popularyzacja gry młodych i dawanie ich szansy mogłoby odnieść pozytywne aspekty zarówno dla naszego budżetu a także dla samego zawodnika. No ale przy Smudzie będzie ciężko przykład Fryca- uważanego za jednego z najlepszych obrońców 1 ligi .
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 31.05.2014, 16:18
Samych asów miał ten Widzew...
Wolański, Batrović, Kasprzak, Cetnarski. Czemu oni spadli
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.05.2014, 16:20
topamers napisał(a):Wyświetl post
Jako że Widzew spadł zainteresowałbym się Bartłomiejem Kasprzakiem , ciekawy młody zawodnik. Także Veljko Batrovic w tym sezonie nieźle grał.

Dobrym pomysłem byłoby też pozyskiwanie młodych wyróżniających się zawodników wraz z gwarancją im pierwszego składu.Może przez to nie byliśmy w stanie walczyć o mistrzostwo ale popularyzacja gry młodych i dawanie ich szansy mogłoby odnieść pozytywne aspekty zarówno dla naszego budżetu a także dla samego zawodnika. No ale przy Smudzie będzie ciężko przykład Fryca- uważanego za jednego z najlepszych obrońców 1 ligi .

Robić kolejne szambo i wpajać brak szacunku do wykonywanej pracy? Gwarantując im miejsce w 1 składzie gwarantujesz podejście "czy sie robi czy sie leży kasa się należy". Pozyskiwanie owszem, ale nie za cene gwarancji gry w 1 składzie, bo na nią trzeba zasłużyć.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 31.05.2014, 16:21
Cytat:
Czemu Sagan grając w ŁKS niczym się nie wyróżniał, a kiedy przeszedł do Legii zaczął strzelac gole?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 31.05.2014, 18:25
a kto pisał ze Cetnarski to wirtuoz? Z tego co rzucę okiem to każdy rozsądny go jebie... ?

A Kasprzak i Wolański to młodzi ciekawi zawodnicy.

Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 31.05.2014, 21:36
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Lepiej gra nogami i wydaje się śmielszy na przedpolu (po części właśnie ze względu na grę nogami) - Miśkiewicz czasem nie wychodzi do piłek osłanianych przez obrońców i już nie raz na tym tle obrońcy mieli do niego pretensje. W kotle na piątce obaj mają braki, obaj popełniają błędy, ale ponownie Wolański wydaje się bardziej zdecydowany. Do tego Wolański jest 2 lata młodszy i dopiero zadebiutował na tym poziomie, więc wciąż wydaje się perspektywiczny.
Ile meczy nam wybronił Misiek, a ile meczy wybronił Wolański? To raz, a dwa gość zagrał dopiero jedną rundę, parę razy złapał piłkę do rękawicy i już robi się z niego nie wiadomo jaki talent. Tak tylko przypomnę, że Zubas też miał być mega gwiazdą, bo dobrej jednej rundzie, a co się z nim dzieje to polecam sprawdzić. Jak dla mnie stawianie go przed Miśkiem to jawny idiotyzm, ale to tylko moje zdanie.

FraMat napisał(a):Wyświetl post
Czemu Sagan grając w ŁKS niczym się nie wyróżniał, a kiedy przeszedł do Legii zaczął strzelac gole?
Gdybanie... Czemu Łobodziński szalał w Zagłębiu a u nas nic nie grał?

IncognitoTSW napisał(a):Wyświetl post
Pewnie za dużo indywidualności...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów