The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.05.2014, 17:39
Czekaj na wielki plus. Stilić-Chrapek ; idealne zestawiene, świetnie sie uzupełniali
Sarki zagrał najlepsze spotkanie w barwach Wisły.
Podsumowywując innych piłkarzy to:
-Stjepa ładnie walczył. Świetnie zastępuje Sobola. Oczywiscie do Radka mu daleko, ale pokazuje że chce walczyć i z jesieni na wiosne zaliczył super progres.
-Broziu odrodzony jak feniks z popiołów.
-Dudka gra coraz lepiej, widać że brak gry przyczynił się bardzo negatywnie na jego formę, ale faktycznie w nast. sezonie powinno być już bardzo dobrze.
Odpowiedz cytując
darean
Senior Member

Od: 10.2013

Stary 04.05.2014, 17:59
Faktycznie zmiana o 100% , zupełnie inny zespół , kasa wpłyneła , kontrakty mają być podpisane do meczu z zawiszą , i świeżość wróciła oby tak dalej

ale zastanawia mnie to samo co resztę jak można przegrać 5 meczy pod rząd i to też z takimi drużynami co są gdzieś na dole tabeli czyżby piłkarze aż takimi aktorami byli ?
Odpowiedz cytując
anthony09
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.05.2014, 18:11
huberix napisał(a):Wyświetl post
Czekaj na wielki plus. Stilić-Chrapek ; idealne zestawiene, świetnie sie uzupełniali
Sarki zagrał najlepsze spotkanie w barwach Wisły.
Podsumowywując innych piłkarzy to:
-Stjepa ładnie walczył. Świetnie zastępuje Sobola. Oczywiscie do Radka mu daleko, ale pokazuje że chce walczyć i z jesieni na wiosne zaliczył super progres.
-Broziu odrodzony jak feniks z popiołów.
-Dudka gra coraz lepiej, widać że brak gry przyczynił się bardzo negatywnie na jego formę, ale faktycznie w nast. sezonie powinno być już bardzo dobrze.
Powiedzcie mi dlaczego Sobolewski jest celebrowany za swoją "nie najlepszą" grę w ostatnim okresie Przecież jego gra z Wilkiem dopuściła do tego że byliśmy najgorzej grającą drużyną w ekstraklasie! Sobolewski grał tak słabo, że rozmieniał się na dobre a wszyscy go chwalą za ten ostatni okres, według mnie niepotrzebnie.
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
-
1906 poparcia ikon Wisły Kraków
S.A.
Arek Głowacki
za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy
Tomasz Frankowski
za 253 występy / 156 bramek
Paweł Brożek za 246/ 110 bramek
Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.05.2014, 21:56
anthony09 napisał(a):Wyświetl post
Powiedzcie mi dlaczego Sobolewski jest celebrowany za swoją "nie najlepszą" grę w ostatnim okresie Przecież jego gra z Wilkiem dopuściła do tego że byliśmy najgorzej grającą drużyną w ekstraklasie! Sobolewski grał tak słabo, że rozmieniał się na dobre a wszyscy go chwalą za ten ostatni okres, według mnie niepotrzebnie.
Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Kolega napisał do Radka mu daleko. I to prawda. Ale raczej nie pisał o Radku z okresu schyłkowego tylko pisał ogólnie. Także jak już porównywać to do Radka w tym samym wieku co Ostoja. A tu już niestety jest przepaść.
Odpowiedz cytując
dominatorbj
Member

Od: 08.2013

Stary 05.05.2014, 07:42
Zdecydowanie jeden z najlepszych meczów Wisły w przeciągu ostatnich kilku lat.
Na pochwałę zasługują wszyscy.

Co się stało, że nastąpiła taka zmiana? A no taki futbol, że dziś wygrywasz z Chelsea 3-1 aby za pare dni dostać 2 w plecy walcząc o mistrza.

Myślę, że ta rozmowa Smudy z Cupiałem i komunikaty jakie poszły po tym spotkaniu do piłkarzy na pewno pozytywnie zadziałały. Wszystko się rozwaliło jak zaczęły się problemy z racami + plaga kontuzji.
więc tutaj bym doszukiwał się odrodzenia zespołu. A zespoły z którymi przegrywaliśmy ostatnio walczyły o życie więc to też trudny przeciwnik. Od teraz walcząca o mistrza Chelsea dostała w tyłek z Norwich.
No a nikt nie powie, że Mou to słaby trener a Chelasea ma do bani piłkarzy.

Swoją drogą zastanawia mnie jakie trzeba mieć odniesienie i do czego żeby powiedzieć, że w sezonie w którym mieliśmy spadać z ligi (straciliśmy sporo zawodników, masa kontuzji), a walczyliśmy przez długi czas o majstra (byliśmy liderem), teraz mamy szanse na puchary.. żeby powiedzieć, że to słaby sezon

Taką Wisłe jak z Pogonią chciałoby się widzieć co mecz chociaż to nie realne. Liczę na walkę w następnych meczach i po chichu liczę na puchary.
Ostatnio edytowane przez dominatorbj : 05.05.2014 o godz. 07:44.
Odpowiedz cytując
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 05.05.2014, 08:55
huberix napisał(a):Wyświetl post
Niemniej jednak prędzej wystawiłbym na lewej obronie Dudkę z gipsowym butem i zawiązanym jednym okiem niż Brożka, który zawalił nam kilka meczy tej wiosny... Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie Pietia będzie wspierał poczynania Żurawskiego w Porońcu Poronin
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.05.2014, 08:59
Mou to strasznie słaby trener a Chelsea ma jeszcze słabszych piłkarzy. Wisła leje takich leszczy a majstra to ja mam na budowie.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.05.2014, 09:26
Wisła walczy zawsze o mistrza !!! O majstra to może walczyć ale amica poznań! ://

Swoją drogą skąd te komunikaty że piłkarze dostali siano i zaczęli nagle grać
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
ulTraS
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2013

Stary 05.05.2014, 09:52
Lechista69 napisał(a):Wyświetl post
To czym wytłumaczysz nagły przypływ dobrej gry Wisły w tym meczu? Cudowne uzdrowienie, przez 5 ostatnich meczy kopali sie po czołach, prosto piłki nie potrafili kopnąć do kolegi z drużyny który stał parę metrów dalej. Dla mnie to był sabotaż i tyle.
Odpowiedz cytując
Lechista69
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 05.05.2014, 10:02
Cud nad Wisłą.. a tak serio to nie chce wierzyć że oni tyle meczy zawalili bo chcieli to zrobić.. to nieprofesjonalne i haniebne :f
"Ciągle powtarzam to piłkarzom: Lechia to nie imienny u cioci Jadzi. To symbol daleko wykraczający poza sport." - Bobo K.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 05.05.2014, 11:39
Wisła walczy zawsze o mistrza !!! O majstra to może walczyć ale amica poznań! ://

A co Ty myślisz, że nagle zjawił się Panoramiks, zrobił magiczny napój i dostali super mocy?
Pomyśl jeśli potrafisz.
Odpowiedz cytując
KrzychooR
Senior Member

Od: 12.2011

Stary 05.05.2014, 11:59
JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
A co Ty myślisz, że nagle zjawił się Panoramiks, zrobił magiczny napój i dostali super mocy?
Pomyśl jeśli potrafisz.
Ej.... A o cudach Smudy ani słowa?
Odpowiedz cytując
Viper
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 05.05.2014, 12:36
Cud nad Wisłą.. a tak serio to nie chce wierzyć że oni tyle meczy zawalili bo chcieli to zrobić.. to nieprofesjonalne i haniebne :f
A może po prostu efekt zajechania po przygotowaniach do wiosny minął. Odzyskali świeżość i teraz mają powera. Tyle...
Odpowiedz cytując
Ajax
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2003

Stary 05.05.2014, 12:41
Jest euforia jest pięknie itp.

Niestety jest mała sprawa którą zauważyłem w meczu z Pogonią.

Oni grali bardzo daleko od naszych nie było praktycznie w ogóle pressingu. Moim zdaniem stąd tak koronkowa i dobra gra Wisły.

Obawiam się, że jeśli przeciwnik postawi wyżej poprzeczkę powrócą stare błędy i problemy.
Nie potrafimy rozgrywać piłki pod pressingiem.
Odpowiedz cytując
filemon
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 05.05.2014, 13:08
Z kolei ja chciałem zwrócić uwagę na inny aspekt. Możliwości rozwiązania akcji.
Praktycznie przy każdej bramce mogliśmy ją strzelić inaczej, bo wielość zawodników z przodu umożliwiała kilka rozwiązań.

Pierwsza bramka: Inteligentnie i w tempo Dudka, inteligentnie Sarki, Burliga jak zwykle chaotycznie (jestem bliski pewności, że kopnął tę piłkę "w ciemno"), potem przytomnie Stilić, dobrze fizycznie Chrapek i znów przytomnie Brożek. Dudka 1, Sarki 2, Burliga 3, Stilic 4, Chrapek 5, Brozek 6, jeszcze obok stał pusty Guerrier (7), a tuż przed polem karnym Stjepanović (8). Atakowaliśmy ośmioma (!) zawodnikami. Jakaż to jest gigantyczna różnica w porównaniu do niektórych minionych spotkań.

Druga bramka: Dobre ustawienie przed polem karnym. Guerrier, Stjepanović i Stilić są tak ustawieni, że kontrolują wszystkie strefy.

Przy okazji bomby Sarkiego z 23 minuty: Sarki, Chrapek, Burliga, Brożek, Guerrier i Stilic. 6 (z przewagą) w kontrze.

Trzecia bramka: choć początkowo Sarki musiał wykonać indywidualny rajd, to potem Stilic miał wieele możliwości zagrań w ataku.

Itd. nie mówiąc już o bramce Brożka, gdzie także mógł podać, a wykonał to fenomenalnie. To napawa optymizmem.

Tylko niech ktoś wytłumaczy Guerrierowi spalonego i pozycję spaloną, bo gość pali bardzo dużo akcji i powyższych sytuacjach choć nieraz uczestniczył, to także nieraz był na pozycji spalonej.

Byle do przodu, atak fajnie funkcjonował I brawa dla Czekaja!
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 05.05.2014, 13:28
ulTraS napisał(a):Wyświetl post
To czym wytłumaczysz nagły przypływ dobrej gry Wisły w tym meczu? Cudowne uzdrowienie, przez 5 ostatnich meczy kopali sie po czołach, prosto piłki nie potrafili kopnąć do kolegi z drużyny który stał parę metrów dalej. Dla mnie to był sabotaż i tyle.
Mozna tez zalozyc, ze po tym jak wyplynely informacje o zajebistym wychodzeniu Jacusia na prosta oraz zadluzeniu klubu siegajacym nawet dostawcy koszulek, zrozumieli ze tutaj gora rok kopania i zwijamy biznes. Po prostu walcza o kontrakty...w nowych klubach.
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów