|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Pół porcji mazurka:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez uposledzony_ale_kumaty : 28.04.2014 o godz. 16:18.
|
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
dla jasności dotyczy to też tych z PIS , rzadko zdarza się państwowiec i społecznik, Ty też mi na takiego nie wyglądasz,wręcz przeciwnie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No i widzisz, porównujemy sytuację z dwóch miast oraz 2 różne tryby myślenia. Ty posiłkujesz się sytuacją w Warszawie, ja w Krakowie. Ty uważasz, że wolny pas w znaczący sposób odciążyłby ruch , ja uwążam, że trzeba w jak największy sposób propagować środki publicznego transportu, dawać im jak największe przywileje oraz otwierać miasto dla ludzi a nie samochodów.
Tak jak pisałem wcześniej, liczba aut rośnie wprost proporcjonalnie do polepszania się infrastruktury. Auto teraz ma praktycznie każdy i nie jest ono żadnym synonimem sukcesu. By jako tako żyło nam się w mieście, trzeba po prostu zmienić przyzwyczajenia, bo inaczej zapchamy się na amen.Staram się zrozumieć twój tok, no dla mnie jest kompletnie nielogiczny. Walka z promowaniem komunikacji zbiorowej jest jak absurdalna jak walka z wiatrakami, moim zdaniem nie da się udowodnić jej słuszności bez narażania się na śmieszność, ale i tez i ta walka będzie niesłychanie trudna, bo najciężej zmienić ludzkie zachowania, szczególnie wtedy, kiedy trzeba z czegoś zrezygnować- np pewnej wygody. Sporo trzeba zmienic, ale moim zdaniem bus pasy, coraz więcej stref, nawet winiety na wjazd, to dobre pomysły na walkę z samochodami w centrum- szczególnie w kontekście 3 miasta w Europie jeśli chodzi o poziom zanieczyszczenia powietrza. Pewnym rozwiązaniem było by np takie coś: http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Dig Tyle, że tego typu megaprojekty narazie nam nie grożą.
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 28.04.2014 o godz. 20:00.
![]() ![]() Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”): http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/ |
|
|
|
Banita
Od: 04.2014
Offline |
|
|
pracuj , pracuj ,uzdrawiaj ten pisowski samorząd,walcz, może wyjdziesz na ludzi,chociaż jak Cię czytam to będzie trudne,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Spot musi być zgodnie z zasadą kłamstwo powtórzone 1000 staje się prawdą. Płacimy za wmawianie nam wszystkim ,że okrągły stół i wszelkie jego konsekwencje a także wejście do UE to sukces. To tak jakbym miał zarobić 1mln zł a cieszył sie z wypłaty 1000zł i na siłe wmawiał ,że lepiej się nie dało i ten 1000zł to wielki sukces. Oj Goebbels i jemu podobni to by mogli buty czyścić dzisiejszym PR-owcom... Rozumiecie Państwo wmawiamy sobie ,że lepiej nie mogło być i to jeszcze za nasze pieniądze... Bardzo przykre...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Z tym spotem to dobra akcja. Ładnie można wytransferować 7 mln złotych z państwowej kasy i wszyscy są zadowoleni a głupcy nadal będą na układ Okrągłostołowy głosować bo przecież w Kraju źle, wszystko złe, okradają nas ale co z tego? Przecież oddać głos na złodziei to nie grzech.
Mnie jeszcze zastanawia jak to jest, że rząd płaci za reklamę w telewizji publicznej. Czyli, że co, mam telewizję swoją ale jak chcę coś w niej swojego zareklamować to muszę za to zapłacić z państwowej kasy? ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
My tu gadu gadu a Herr Tusk znowu pojedzie do Berlina po kolejną blaszkę od Merkel:
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
w końcu jego dziadek o coś walczył...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
|
Zapis czatu z Rafałem A. Ziemkiewiczem
http://ziemkiewicz.dorzeczy.pl/id,31...kiewiczem.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Powiem tak. Na stronie Solidarnej Polski spotkało mnie największe polityczne zaskoczenie od paru ładnych lat. Ta konserwatywna, ale zarazem socjalna, prorodzinna i prospołeczna partia zaserowała na swojej stronie najbardziej liberalny projekt zmian gospodarczych od czasów wolnorynkowej ustawy Mieczysława Wilczka.
Otóż SP proponuje: http://www.solidarna.org.pl/zmieniamy-zasady-pit/ http://www.solidarna.org.pl/program-...zedsiebiorcow/ Wprowadzenie kwoty wolnej od podatku w wysokości 25 tys. zł (wzrost blisko 10-krotny) Obniżenie VAT do poziomu 18%. Zniesienie niektórych podatków pośrednich i opłat skarbowych. Dalsza deregulacja gospodarki. Obniżenie ZUS dla przedsiębiorców o 20%. ![]() PS. Gdyby to była jakaś sensowna partia to chyba bym na nich zagłosował |
|
|
|
Guest
|
|
|
O ludzie ja jutro zakladam partie. Potrzebne podpisy najpierw oczywiscie zlikwiduje podatki, kazdemu dam po 100 tysiecy w gotowce no i wszystkie obiecanki wszystkich partii przed wyborami oczywiscie tez
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oczywiście, że ludzie się na to nabierają, ale partia stricte socjalna z ultraliberalnym programem (niski VAT i ogromny skok kwoty wolnej od podatku, obniżanie podatków pośrednich i obciążeń dla przedsiębiorców) to takie novum na polskiej scenie politycznej
Zresztą ile ja bym dał żeby faktycznie była w Polsce siła polityczna, która zamierzałaby wprowadzić choć część zmian z tej listy. Powiedzmy niech nawet będzie to 1/3 postulatów. W końcu miałbym na kogo głosować.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.05.2014 o godz. 20:22.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Nie pozostaje mi nic innego niż tylko życzyć Tobie i sobie i wszytkim żebyśmy się przed śmiercią doczekali takiej siły politycznej
![]() |
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
||
Co do Solidarnej Polski to są ostatnie tchnienia dogorywającego. W wyborach europejskich będzie totalna klęska, dlatego najpierw chcieli koalicji z Gowinem a teraz udają liberałów gospodarczyk. Szykują się za niedługo powroty do PIS-u. ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Tylko, żę co mają te wszystkie zmiany do EUROwyborów?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A ilu Polaków o tym wie ? Większość nie zdaje sobie sprawy z tego co się konkretnie robi w PE , więc partie skupiają się na reklamowaniu programów krajowych.
Tak, wiem ,że traktują ludzi jak debili- żadna nowość. P.S Przez 364 dni w roku słyszę narzekanie jak to jest zle w naszym kochanym kraju. Dzisiaj zaś nasłuchałem się tylu peanów (łącznie z tym ,że Polska goni największe mocarstwa świata ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Bo to teraz w modzie jest obniżymy obniżymy obniżymy... zaraz SLD się stanie pro rynkowy... https://www.youtube.com/watch?featur...&v=7yArIdjmiZs Bardzo fajne wystąpienia przedstawicieli RN i KNP A reszta jak zawsze zwykły bełkot... a tu skrót: https://www.youtube.com/watch?featur...&v=vswMb-AtLh8
Ostatnio edytowane przez palikot : 01.05.2014 o godz. 23:39.
![]()
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★
![]() ![]() ✪✪✪✪ ✰✰✰✰ |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Michalkiewicz o 10 rocznicy Anschlussu Polski do Unii Europejskiej
http://www.youtube.com/watch?v=8irlNKR7YNc
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.05.2014 o godz. 11:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Wracając do grafiki SP z ostatniej strony.
Ciekawe jak zareagował na nią premier in spe Tadeiro Cymaneiro, to musiało być niczym lewy sierpowy od Adamka. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jeżeli ktoś jest jeszcze nie zdecydowany to polecam Wyborczą Debatę Liderów , która się odbyła niedawno na Uniwersytecie Ekonomicznym :
http://www.youtube.com/watch?v=mNLdk15HFP0 Jeżeli nie macie ochoty/czasu na całość to wycięte fragmenty : Gowin :http://www.youtube.com/watch?v=UmirXJsJ69E Winnicki: http://www.youtube.com/channel/UCNQYvr2kpSUvIv49_WIS9vQ Winnicki vs Dariusz Szczotkowski (Rurkowiec): http://www.youtube.com/watch?v=fSLJYwh4k1k Żółtek niestety nie jest wycięty..... ![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Ludzie obudzice się. Wszystkie partie liczące się są przed wyborami liberalne a po wyborach socjalne ( no moze prawie wszystkie bo w PIS był dokładnie odwrotnie) W każdym razie każda oferuje przed wyborami dla każdego coś miłego młodym trochę liberalizmu, a starym trochę solidaryzmu. Podział pomiędzy nimi nie jest prowadzony po lini gospodarczej tylko światopogladowej. Za silne są szeregi związków zawodowych ,górników, policji, wojska, lekarzy, urzędników którzy razem z rodzinami tworzą kilka milionow potencjalnych wyborców a po wyborach grożą strajkami i protestami. Tylko kilku procentowe patryjki moga sobie pozwolic zeby pójść po bandzie i obiecywać przed wyborami liberalne pomysły celując w może kilkaset tysięcy moze ponad milion młodych i liberalnych ludzi. Dlatego jest jak jest.
Z KNP ( o SP nie ma co pisać - oni obiecają wszystko żeby przekroczyć próg) byloby dokładnie tak samo. Teraz sobie poobiecują a jakby uzyskali jakimś cudem z 10 % to kolejnym krokiem - celując w rządzenie muszą się dogadać z Solidarnością i/lub mundurówkami i jest powtórka z rozywki. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Mi z kolei ciężko zrozumieć jak ktoś może marnować głos na partie które albo na (90%) nie wejdą do Sejmu, albo (10%) wejdą (KNP) i dostaną 10-15 posłów którzy co najwyżej bedą mogli wprowadzić trochę śmiechu niż reformy- jeśliby wogóle chcieli bo tego nikt nie wie co zrobią.Chyba że uważasz że tych góra kilkunastu posłów KNP będzie mogło- nawet jeśli - coś zrobić. A tymczasem takie osoby zafundują nam - poprzez podzielone głosy prawicy - kolejne 4 lata rządów PO i PSL +może SLD - dokońca zniszczoną edukację , seksualizację dzieci, dalszą wyprzedaż resztek majatku narodowego ,kolejne etapy walki z Kościołem ,sprzedaż ziem niemiaszkom, dalszą demoblizację armii, kolejne "intergracje" i oddawanie praw UE, pewnie euro za niedługo i swobodne,dostatnie życie do końca swoich dni przez Kiszczaka,Jaruzela,Kanie i innych UBeków,SBekow, WSIowców etc. Dalej czekajcie na księcia na białym koniu który Wam obieca gruszki na wierzbie a komuchy tylko zacierają ręcę patrząc na wiecznie podzieloną prawicę. W pewnym momencie na tyle prawo będzie oddane w ręce Brukseli, edukacja tak skonstruowana, kraj tak zadłużony , a armia tak zdegenerowana że nic nie da wygrana za lat 15 ście nawet większoscią konstytucyjną- bo reformy które musiałyby być wtedy wprowadzone będą na tyle drastyczne że wymusiłyby protesty które zmiotłyby każdy rząd.Więc nikt sie tego wtedy nie podejmie i będziemy tak trwac dopóki nie zrobią nam Ukrainy.
Super perspektywa. No ale będzie satysfakcja że nie zaglosowałeś na tego "złego" Kaczora. ![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wybory 2011: PO ok 39% -207 posłów PIS ok 30% -157 posłów PSL ok 8 % - 28 posłów Większość w sejmie to 231. Głosując na KNP i będąc oczywiście realistą (wierzę w delikatne przejście progu wyborczego) mam nadzieję ,że te 6-8 % uzyskamy. PIS wygywra zdecydowanie może nawet 37-40% ale nie tak żeby samodzielnie rządzić. Wtedy aby mieć większość musi z kims wejść do koalicji PO -odpada, SLD - odpada, PSL i TR - albo nie wejdą , albo będą mieli mniej głosów niż KNP. Jedym relanym koalicjantem staje się partia liberalna. I przez to mam nadzieję ,że kilka liberalnych ustaw da się przepchnąć. Właśnie dlatego głosuję na KNP bo wierzęw ewentualna koalicję PIS-KNP i to ,że za gospodarkę wezmą sie posłowie KNP a gdzie indziej niech działa PIS. Zobaczymy jak będzie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
KNP, tak samo jak partie Gowina i Ziobry, czy wreszcie Narodowcy nie mają realnych szans na wejście do sejmu w obecnej konfiguracji politycznej (przez 1,5 roku może jednak sporo się zmienić), więc raczej należy liczyć się z tym, że dojdzie do jakiejś konsolidacji przed wyborami i taka większa koalicja pod jednym szyldem uciuła te 5-6% lekko przekraczając próg.
Po cichu liczyłem na Gowina z Wiplerem, ale szybko obaj rozmienili się na drobne i za moment będą szukali kolejnych szalup ratunkowych. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
||
Żeby była jasność - wolę tych ,którzy głosują na PIS z prostego powodu . PIS mniej kradnie i bardziej odpowiada mi światopoglądowo, ale fakt jest taki ,że jest to partia bazująca głównie na obietnicach socjalnych. W tych wyborach (europejskich) tylko Korwin lub Gowin, tym bardziej ,że przy małej frekwencji obydwie partie mają szansę się dostać. P.S Oczywiście w wyborach parlamentarnych liczę na szeroką koalicję prawicową ( KNP, PRJG, Ruch Narodowy) i rozbicie tego monopolu wielkiej czwórki.
Ostatnio edytowane przez matizaq : 05.05.2014 o godz. 13:32.
![]() Cytat:
|
||
|