|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Jakbym nie był przeciwnikiem teorii spiskowych, to stwierdziłbym, że piłkarze w ostatnich 5 meczach próbowali zwolnić trenera, po czym jak się dowiedzieli, że mogą wejść do annałów historii Wisły jako najwięksi paralitycy zaczęli grać.
Żarty na bok, piękny mecz. Długo na coś takiego czekałem. Warto było. Tylko naprawdę ja nie rozumiem jak ten zespół może pokazywać dwa tak zupełnie różne od siebie oblicza. Albo tak jak tu kolega powiedział ktoś nas w ch.... robi, albo wszystko siedzi w głowach. Bo umiejętności tym chłopakom nie sposób odmówić. Pierwszej bramki by się nie powstydziła Barcelona z najlepszych czasów, a gol zamykający wynik to chyba najładniejsza bramka Brożka z tych wszystkich 100 co już zdobył |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
1. amfetamina
2. dostali wypłatę 3. idealny w poprzednich meczach manewr taktycznego Mourinho wersja NRD z grą bez skrzydeł 4. Paweł wyleczył się do końca i po prostu wyzwolił crackena, zrobił również psychiczno-mentalne catharsis ![]()
Anty PO-PiS!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
What the fuck is going on
Cóz to bylo 5 weekendow pod rzad zjebanych a tutaj dzis jestem troche w szoku O matko,serce boli ze sie nie moze byc na stadionie,ale dzis pilkarze ,zwlaszcza Brozek pokazali jaja. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kto się spodziewał takiej gry i wyniku, przyznawać się? Pewnie nikt
Niesamowity spektakl, ten sezon jest marny, ale może właśnie dlatego człowieka jeszcze bardziej cieszą takie mecze jak ten. Po prostu ręce się do oklasków składają. Wiadomo, Brożek, Stilić... Ale ja muszę wyróżnić Michała Czekaja, który pięknie wszystko czyścił! Życzę temu chłopakowi zdrowia, bo chyba tylko tego mu brakuje. No i fajnie, że młody Tomek Zając zadebiutował. W pierwszej akcji już pokazał serducho, potem lekko się zagubił w pewnym momencie, ale chłopak ma jeszcze czas. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
O_O Tyle bramek w jednym meczu to my ostatni raz nastrzelaliśmy bodaj w pierwszym sezonie Maaskanta, albo i dawniej.
Dzisiaj Wisła wyglądała fantastycznie, każdy zawodnik zasłużył na pochwały. Setny gol Brożka w Ekstraklasie to ozdoba tego sezonu, jedna z najpiękniejszych bramek w Europie. Moim zdaniem przebił Stilicia z Legią. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie przesadzajmy. Pogoń może nie miała swojego dnia ale wygraliśmy dzięki naszej dobrej grze. Bramki nie były przypadkowe i wszystkie padły po ładnych akcjach lub kontrach. Ktoś dobrze napisał że niestety nasi piłkarze mają problem z psychiką i gdy się wszystko układa to grają jak z nut, ale jak nie idzie to już jest dużo gorzej.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2013
Offline |
|
|
Wisła dzisiaj publicznie zgwałciła Pogoń.
Świetny mecz, aż się wierzyć nie chce dzisiaj po takiej grze, że przegrali 5 ostatnich spotkań. Czekaj, gość nie grał chyba ze 100lat, dzisiaj profesor. Dla takich meczy warto żyć!
Ostatnio edytowane przez jedrek9494 : 03.05.2014 o godz. 21:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Ten mecz na pewno przejdzie do historii Wisły Kraków,chyba wszyscy przecierali oczy ze zdziwienia gdy po niespełna 30 minutach było już 3-0.
Paweł Brożek-kapitalna gra i jeden z najlepszych meczy Pawła w historii gry w barwach Wisły Kraków,gol na 5-0 to coś kosmicznego (100 gol w ekstraklasie,jesteś legendą,hej Paweł jesteś legendą! ) Cała drużyna grała dziś na więcej niż dobrym poziomie,wszystkim się chciało dobić rywala,brawo brawo brawo PS: Drużyna grając w osłabieniu pokazała potencjał jaki w niej drzemie,jeszcze nie wszystko stracone Przy okazji to chyba najwyższa ligowa wygrana od 2007 roku ! ![]()
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Jak to możliwe że nasi w poprzednich meczach nie potrafili stworzyć sytuacji bramkowych, a w tym meczu nie dość że strzelają 5 bramek, mając okazję na drugie tyle, to jeszcze po pięknych akcjach zakończonych pięknymi strzałami ...
Czy to oznacza ze oni wybieraja sobie mecze w ktorych chce im się( vide LEgia Lech czy Pogoń?) czy teraz po swietach odzyskali werwe? Albo faktycznie ktoś im dał fete "na sniadanie" ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Niedawno napisałem, że 80% naszej siły ofensywnej to Paweł Brożek. Bez niego reszta nie ma z kim grać. Dobrze, że się przełamał.
Frekwencja miażdży, ale tu akurat zaskoczenia raczej nie ma. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
rozkminy o Małeckim w temacie "Byli piłkarze" http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=229
Ostatnio edytowane przez FraMat : 03.05.2014 o godz. 22:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Piękny mecz? Pewnie pieniądz jak wróżka, przemienił Kopciuszka...
![]()
May the road rise up to meet you. May the wind be always at your back. May the sun shine warm upon your face. May the rain fall soft upon your fields,
and until we meet again, may God hold you in the palm of his hand (Gaelic blessing) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Jakoś ciężko mi uwierzyć, że to 5-0 nie ma nic wspólnego z zapowiedzią kasy z TF (może już na kontach kopaczy?).
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Pewnie ten dzisijszy mecz to jednorazowy wybryk, a w Warszawie wróci wszystko do wiosennej normy i komentarze wywrócą się o 180 stopni jak po poprzednim meczu na Łazienkowskiej gdy był remis 2:2.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Miałem mała imprezke dzisiaj w domu, jestem troche pijany i na prawde jestem w szoku, ze tak wysoko rozbilismy Pogon nie tracac przy tym zadnego gola
Brawo Wisełka ale mozna było grac tak wczesniej i nie byłoby zadnych problemow no ale lepiej pozno sie przełamac niz wcale ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Z Zająca będzie dobry piłkarz. Szybki, wybiegany, z głową. Duży przegląd pola, zamysł do gry kombinacyjnej. Ładnie z klepy pogrywał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
4198 - najniższa ligowa frekwencja od września 2001 -> Wisła - KSZO 3000.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Witaj Majowa Jutrzenko...
![]() Pensje spłynęły czy mityczna świeżość się pojawiła ? Czy Pogoń taka słaba. Myślę, że dużo daje do myślenia pomeczowa wypowiedź Brożka (w canal+ i częściowo także wywiad na TWSD), który stwierdził, że dużo dało mu dwa tygodnie przerwy, gdy trenował indywidualnie i zaleczył kontuzje. I że w Poznaniu zagrał słabo, ale fizycznie czuł się dobrze. To Franciszek zamiast modlić się do Boga o zdrowie dla Brożka nie mógł go posadzić po meczu z Cracovią na dwa tygodnie ? Faktem jest, że wczoraj do pewnego momentu byliśmy szybsi niż portowcy. Dobrze, że w końcówce wynik był ustalony i gra była spokojniejsza. Nawet Czekaj miał kilka interwencji " na wyprzedzenie". Faktem jest, że mecz nam się ułożył. Zobaczymy, czy lepszą grę uda nam się utrzymać więcej niż w jednym spotkaniu. Cudów bym się nie spodziewał, ale przynajmniej obyśmy nie zaliczali kompromitujących wpadek. A tymczasem Carpe diem... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Nie mecz się nam ułożył, tylko drużyna sobie to wypracowała. Nic nam nikt nie dał za darmo.
Brawa dla drużyny, nie wierzyłem w aż takie przełamanie. I z 1-0 bym się ogromnie cieszył, ale 5-0 daje przede wszystkim drużynie ogromnego kopa do walki i nadzieję że dobra gra spowoduje, że zagrają w pucharach. W tej lidze poza Legią i Lechem reszta myśli już o wakacjach. Powalczyć w Warszawie, ograć Ruch i Górnik i wiosna nie będzie tak stracona. Paweł Brożek - powrót Króla. Teraz wierzę w to że grał z blokadą, kontuzją i dużym hamulcem. Jak strzela bramki z 40-metrów to forma wróciła. Bez dwóch zdań. I na koniec cieszy debiut Zająca. Na całe szczęście ma już 18- lat i nie powinno być cyrków jak ze Stolarskim. Tylko niech klub zacznie doceniać finansowo tą naszą utalentowaną młodzież. Bo wbrew wszystkim opinią ją mamy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
No i pięknie
![]() Zdumiewająca przemiana - albo kasa, albo w głowach siedzi przyczyna takich zmian w grze bo w 2 tygodnie to ani się grać nie nauczyli ani inne wytłumaczalne zjawiska nie nastąpiły. Brożek się wykurował ale nie jest to typ zawodnika od którego aż tak gra zespołu zależy, wynik może w większym stopniu ale nie gra, a ta wczoraj była tak inna niż w ostatnich meczach, jakby inny zespół grał. BRAWO |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2013
Offline |
|
|
Garguła nie grał, Stilic, Chrapek na swoich pozycjach dodatkowo Piotrek Brożek ławka i zaczęli grać, w kolejnym meczu pewnie strateg Smuda znowu wystawi Gargułe, pomiesza pozycje i bedzie znowu kaszana, cóż...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2010
Offline |
|
Nie ma się czym zachwycać, wpadły pieniążki to i wpadły bramki, nie ma w tym zwycięstwie żadnego geniuszu taktycznego Smudy (jak to brzmi) ani eksplozji formy piłkarzy. A fakt jest taki, że nasz skład jest taki, że powinien zjadać każdego na śniadanie w lidze poza Legią i Lechem. PS: Widzę, że kres głaskania i tulenia naszych gwiazdek został otwarty, ciekawe na jak długo. |
|
|
|
Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Mógłby ktoś zrobić gifa z trzeciej bramki Brożka?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
ustawienia CHRAPEK-STILIC niech nikt nie ma prawa ruszać! Duet znakomicie wygląda razem. Przed meczem byłem pewny wygranej ale nie aż takiej ? Przegrywaliśmy bo nie graliśmy skrzydłami. Guła na skrzydle nie pasuje i gdy tylko powrócili nominalni szybcy skrzydłowi to nasza gra zaczęła się zazębiać.
Jedną rzecz którą bym zmienił na mecz z Legią to wstawiłbym Dudke na DP i na lewą obronę przesunął Bunoze, na ŚO Czekaj-Głowacki i Legia nie taka straszna ![]()
Kiedyś w Wiśle grali reprezentanci Polski, kiedyś Reprezentacja Polski opierała się na zawodnikach Wisły, a teraz ? Teraz nastały czasy, że Reprezentacja opiera się na cudzoziemcach, a Wisła na piątym sorcie europejskim ...
- 1906 poparcia ikon Wisły Kraków S.A. Arek Głowacki za 10 lat wspaniałych występów, z czego za 299 występy Tomasz Frankowski za 253 występy / 156 bramek Paweł Brożek za 246/ 110 bramek Marcin Baszczyński za 9 lat na R22 i 334 występy |
|
|
|
Member
Od: 09.2010
Offline |
|
|
@up Nie Dudka. Zdecydowanie mobilniejszy, szybszy i zwrotny jest Ostoja. Pomocy nie ma po co ruszać. Kilka zmian kosmetycznych z tyłu (Dudka na ławe i Głowa w pierwszym) i na tym skończyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Co do wczorajszego meczu to musiałem zadzwonić do kilku znajomych upewnić się czy oglądają ten sam mecz. Nie wiem skąd taka nagła poprawa gry. Czy to może Pogoń była tak beznadziejna. Faktem jest, ze nie spodziewałem się tak efektownej gry jaką zaserwowali nam wczoraj zawodnicy Wisły. Dzisiaj nikt nie odstawiał nogi i tak grającą Wisłę chciałoby się widzieć zawsze. Obawia się jednak, że niebawem wszystko wróci do "normy".
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|||||
Na pewno pomogło nam to, że pierwsza bramka padła szybko i że strzelił ją akurat Brożek. Raz, że Brożek odzyskał pewność w grze, dwa, że Pogoń musiała zagrać dosyć otwarty futbol, a w ostatnich meczach naszym największym problemem były koronkowe akcje, które kończyly się na ścianie obrońców przeciwnika. Na pewno pomogło nam to, że bardzo szybko wpadła druga bramka po słabym strzale Guerriera. Na pewno pomogło nam to, że przed akcją na 3-0 Pogoń zmarnowała kapitalną sytuację w naszym polu karnym (centra na dwóch nieobstawionych zawodników na 7-8 metrze i dosyć spektakularne pudło). Na pewno pomogło nam to, że Robak nie wykorzystał błędu Stjepanovicia. Tak, ten mecz nam się ułożył.
Nie wiem czy Dudka jest w takiej dyspozycji, żeby go wstawiać do pierwszego składu kosztem kogoś z drugiej linii. Cieszę się, że jest w klubie, liczę na niego w perspektywie następnych sezonów, ale w tym momencie nie przekonuje mnie na tyle, żeby wstawiać go do składu bez chwili zastanowienia. ![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
||||||
|
|
Junior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
|
Skrót z wczorajszego meczu http://www.wislakrakow.com/forum/sho...?t=463&page=75
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2011
Offline |
|
![]()
A
T A K |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Powiem szczerze, że oprócz kluczowych piłkarzy zaskoczył mnie dobrą grą ....Czekaj. Miał kilka ważnych odbiorów, gdzie zatrzymywał rozpędzającą się Pogoń. Naprawdę aż miło było popatrzeć jak sobie radził.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|