|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jedni widzą w wypowiedzi Bednarza z wczoraj czarny PR, a ja widzę że pojawia się światełko w tunelu. Ton wypowiedzi nie jest już apokaliptyczny dla klubu i widać, że surowa polityka przestrzegania wydatków za wszelką cenę jest mocno realizowana. Ale co najważniejsze, przynosi efekty. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
A może warto uruchomić jakiś ruch oddolny i przyczynić się do tego, że na jeden wybrany mecz u siebie z jakimś mniej klasowym przeciwnikiem zapełnić stadion do pełna? I tym samym zasilić budżet klubu o ładną sumkę. Zadanie bardzo ciężkie, no ale powiedzmy, że wybieramy mecz w terminie kwietniowym i mobilizujemy ludzi. I jeśli zazwyczaj na takim meczu jest około 14tys. i przychód z dnia meczowego jest marny, to gdyby było tych kibiców o 15-18 tys więcej to już zastrzyk gotówki byłby znaczny.
Super byłoby gdyby taki scenariusz miał miejsce na każdym meczu przy R22, ale jaka jest rzeczywistość każdy wie. Taka jednorazowa akcja, mogłaby tylko pomóc. Finansowo i wizerunkowo. Tylko jak mówiłem, musiałaby w pełni wypłynąć od strony kibiców, bez promocji ze strony klubu. A może i właściciel popatrzyłby łaskawym okiem i latem sięgnąłby do portfela. Oczywiście taki mecz musiałby być okraszony świetną okolicznościową oprawą o wymownej treści, na którą do puszek zbierane byłyby pieniądze przez luty i marzec. Jeśli udałoby się zapełnić stadion super. Jeśli miałoby przyjść 26 tys. ludzi na spotkanie dajmy na to z takim (z całym szacunkiem dla nich) Podbeskidziem to też byłoby nieźle.
Ostatnio edytowane przez buczo1985 : 06.02.2014 o godz. 12:45.
![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
A ja bym widział taki oto przekaz publiczny ze strony klubu:
Wisła Kraków po zwolnieniu holenderskich menagerów klubu i kolejnej nie udanej próbie gry w LM, postanowiła przeprowadzić szeroko zakrojoną restrukturyzację i reorganizację klubu. Proces ten obliczony jest na okres ok. 3 lat, w którym to okresie, klub pragnie uporządkować wiele aspektów swojej działalności, tak aby funkcjonowanie klubu od strony zarówno sportowej, jak i finansowej miało sens w lepszych wynikach, tak sportowych, jak i finansowych. Klub wyciągnął wiele wniosków z przeszłości i podjął długofalowe kroki naprawcze. Po 1. Satysfakcjonująca umowa z miastem na stadion, bez której nie da się w ogóle funkcjonować a tym bardziej długofalowo Po 2. Stworzenie bazy treningowej na wzór zachodni, bez której klub nie może działać profesjonalnie Po 3. Dostosowanie wymogów licencyjnych w sprawie szkolenia grup młodzieżowych, najlepiej poprzez usytuowanie Akademii Piłkarskiej we współpracy z TS Wisła. Po 4. Uporządkowanie kadry zespołu, poprzez przyszłościową zmianę kontraktów piłkarskich ze stałych na wyłącznie progrsywne ( motywacyjne) aby zredukować do minimum ryzyko nietrafionych kontraktów, bez zagrożenia finansowego dla klubu w razie niepowodzeń transferowych, oraz spowodować automatycznie presję dla piłkarzy do maksymalnych wyników sportowych, czyli zawsze maksymalnej pracy z ich strony. Po 5. Poprzez lepsze wyniki sportowe dzięki tej restrukturyzacji, klub spodziewa się stopniowego wzrostu budżetów rocznych, dzięki ewentualnemu przyciągnięciu coraz lepszych sponsorów oraz coraz większej liczby kibiców na stadionie, a także dzięki coraz lepszym transferom piłkarskim w obydwie strony. W trakcie realizacji tych celów, czeka nas zaciąganie pasa i być może wiele trudności, z uwagi na ogromne i złe zaszłości, jak choćby konflikty prawne z byłymi pracownikami itp, jednak po unormowaniu wszystkich tych spraw, Wisła powinna ponownie osiągnąć status klubu topowego w kraju oraz co najważniejsze, klubu tym razem realnie zdolnego rywalizować w pucharach europejskich. Ps. jakiekolwiek po drodze restrukturyzacji uwagi mediów, należy kwitować przypomnieniem, że Wisła zapowiadała trudny okres przejsciowy do nowej jakości i nie zamierza komentować takich czy innych wydarzeń na tej drodze. Niby te same sprawy poruszam powyżej, co Bednarz i Smuda, ale wydaje mi się, że troszkę inaczej ![]() KOMINEK - Ja nie atakuje Bednarza, gdyż mimo wszystko szanuje jego zaangażowanie się w Wisłę. Facet ma swoją misję w Wiśle i czasami, przesadza wokół tej misji, wyłącznie eksponując kłopoty, w celu ułatwienia sobie tej misji, bez zarysu co dalej a sprawy Wisły są bardziej złożone. Wiśle potrzebni są sponsorzy i kibice na stadionie i Bednarz powinien teraz bardziej się na tym skupiać, a nie na publicznej walce z Mandziarami , Holendrami i innymi wierzycielami, albo ponownie zatrudnić marketingowca, w ciszy zająć się swoją misją i nie rujnować swoim defetyzmem, pracy marketingowej. Bez dopływu kasy z poza TFK, Wisła nie ruszy z miejsca, bo obecny wynik drużyny, to cuda Smudy i bez nich dalsza redukcja budżetu, zaprowadzi Wisłę w ślepą uliczkę niemocy. Zobacz co życzeniowy PR zrobił w Legii. Klub przechodzi zmiany właścicielskie i restrukturyzacje, przy długu kilkakrotnie większym od Wisły, ale mimo to dba o sponsorów i opinię dominanta na wieki, zresztą Legia zawsze " mistrz" i bez kompleksów , teraz i na przyszłość . A Smuda z Bednarzem o umieraniu Wisły tylko nawijają ![]()
Ostatnio edytowane przez kot : 06.02.2014 o godz. 14:33.
![]()
Nie ma rzeczy niemożliwych.
|
|
|
|
Member
Od: 04.2013
Offline |
|
Może nie jest to faktycznie Warszawa, ale nie są to też jakieś Gliwice czy inne Kielce. Mówienie, że w Legii jest słabo z reklamami to chyba życzeniowe podejście - sprzedali nazwę do stadionu, podpisali nową umowę na koszulki etc. Nie wiem na ile prawdziwe są doniesienia o finansach związane z ostatnimi zmianami właścicielskimi ale w nich info o sponsorach wyglądały na bardzo dobre. To się nie wzięło z niczego tylko z konsekwentnego budowania strony przychodowej - przy jednocześnie mizernych (poza ostatnim sezonem) wynikach sportowych w porównaniu z Wisłą. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Kłopoty Wisły Kraków z zatwierdzeniem do gry Danijela Klaricia - Admira Wacker Modling ociąga się z przesłaniem certyfikatu.
http://www.krakow.sport.pl/sport-kra..._Danijela.html ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Ciekawe towarzystwo wynajmuje te nasze skyboxy:
http://wspomnienia-taksowkarza.blog....961-niedziela/ Swoją drogą niezłą tam mają przebitkę na wódce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
@Ventigo
fajnie się 'kobita' wypowiadała o Smudzie. Miło poczytać. Dobrze też że te skyboxy zaczynają żyć własnym życiem. Z biegiem czasu klientela się unormuje - jestem pewien.![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
![]() ![]()
Półśrodki owocują ćwierćrezultatami
To z racji Cracovii i Wisły, na poziom tych drużyn nie ma chyba rady, wieszcz nawet stojąc na rynku, mruczy: Dziady, Dziady. L.J. Kern |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...st_nasz/75473/ W sumie to miał koszulę pod swoim ulubionym dresikiem, tak jakby się szykował na popijawę
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
Heh kompletnie wymyslona historia
Jedyny alkohol, ktory jest w sprzedazy na VIPie, to ten ktory jest na stadionie calym czyli piwo 3,5%.... Jedynie w cenie biletow Gold ma sie zwykle piwo + wino, a w skyboxach sa juz tylko wyzsze alkohole (ktore tez sa wliczone w cene skyboxow, wystarczy sprawdzic oferte przedmeczowa). Smuda i krawat? nie w tym wcieleniu ![]() Także patrzcie na to z wielkim przymruzeniem oka, kompletnie zmyslone ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
Najnowszy ranking najbogatszych Polaków -> http://100najbogatszychpolakow.forbes.pl/
Cupiał zjazd z 9 na 16 pozycję (strata ponad 49% w poprzednim roku ). Tylko Krauze i ten Koral od lodów stracili więcej. ![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Tak sobie własnie wyobraziłem, jakby to było, gdyby Stilić spotkał się we Wiśle z Meliksonem. Inna sprawa, czy nie byłoby miedzy nimi konfliktów i czy obaj mogliby być w jednym momencie na boisku (za grą defensywną to oni nie przepadają), ale potencjał techniczny w takim duecie byłby jak na naszą ligę ogromny.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Taaa, i jeszcze Garguła, Chrapek, Stjepanović i Dudka do linii środkowej. Gdyby grał tu Melikson, to nikt nie pomyślałby o kimś dokładnie na jego pozycję (bo w mojej opinii to urodzona dziesiątka, a nie lewoskrzydłowy).
![]()
Pojęcie, którego wy nie znacie. Dzisiaj wrogu, wczoraj bracie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
A gdzie przeczytałeś cokolwiek o Gargule, Chrapku itd? Sytuacja jest zupełnie wyimaginowana, więc nie odnoszę się w niej do teraźniejszości. Po prostu zastanawiam się nad potencjałem obu piłkarzy...
Nie bardzo rozumiem, po czym wnioskujesz, ze wystawiłbym Meliksona jako lewoskrzydłowego. Obaj mogą grac na środku z ubezpieczającym ich defensywnym. Maor bardziej z przodu- dysponuje lepszą dynamiką i zwrotnością jako klasyczna 10, za to Stliić jako główny reżyser akcji, kreujący nieco bardziej z tyłu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Wygląda nota ze to co zafundował nam Cupiał zwany przez niektórych dobrym wujkiem wszystkich wiślaków .Czyli umowa z firma UFA Sports jest swego rodzaju pułapką i bezradnością ludzi Cupiała .Dostaliśmy kolejnego pasożyta a ten w dogodnym dla siebie monecie upomni się o swoje .
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wisła chciała powrotu... Żurawskiego
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,W...?ticaid=1128d9 Cytat:
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A to nie przypadkiem taki artykuł który ma przypomnieć o Żurawskim. Wybory, potrzeba chwili aby o gościu zrobiło się głośno.
Jakoś nie wydaje mi się aby to była prawda. ![]()
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Edit dla potwierdzenia moich słów wstawiam mój post z 24 Lipca 2013 roku ![]()
Powód: Coś dodałem
Ostatnio edytowane przez wordbatata : 18.04.2014 o godz. 14:12.
|
||
|
|
Banita
Od: 03.2014
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak własnie konczy sie oddawanie tak duzej firmy w ręce nie doswiadczonej córki.....
![]()
wazne są tylko te dni na które czekamy"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Czytając Forbsa można zobaczyć malutki światełko w tunelu. Cupiał przeorganizowuje swój biznes i jeśli się mu to uda to mam nadzieję że i Wisła znowu wypłynie.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Ten duet Lundberg–Kolaja najchętniej wykosił by przede wszytkim Wisłę. Czekają tylko Cupiał się troszkę ugnie, a właściwie to chyba już zaczoł się uginać. Wytną nas bez najmniejszego pierdnięcia. ![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Chyba SharksiK przeczytałeś tylko 3-cią stronę bo na pierwszej jest napisane, że oni w TF zabawili tylko roczek. U sterów TF teraz jest ktoś inny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Ty no rzeczywiście.
Popatrz, jak te gqzety łatwo potrafią manipulować ludzmi ![]() ![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Światełkiem w tunelu byłby jakiś nowy, perspektywiczny właściciel, który prowadziłby przemyślaną politykę finansową oraz sportową. Cupiał od czasu zwolnienia "pierwszego" Kasperczaka przestał podejmować racjonalne decyzje, a ostatnie lata to dużo medialnego PR-u i generalnie równia pochyła.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Nawet na przykładzie TF widać, że facet się miota, sprowadza fachowców i wyrzuca ich po kilku miesiącach. Identycznie było u nas z trenerami. Żadnej długofalowej strategii. I spokoju.
![]()
the future's uncertain
and the end is always near |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
http://www.pb.pl/3657059,88800,foodcare-sie-krztusi To chyba rozwiewa bajania o kupnie Wisły przez Włodarskiego.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
W czwartek prezentacja nowego sponsora Wisełki.Ciekawe czy główny czy tytularny
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2013
Offline |
|
|
^^ Dodam tylko, że ma być to ponoć sponsor zza Odry.
![]() |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|