The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Jaki bedzie wynik meczu?
Gramy o pietruszkę. Dostaniemy bęcki 31 73,81%
Gramy o pietruszkę. Wygramy. 11 26,19%
Głosujących: 42. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.04.2014, 16:02
tofik napisał(a):Wyświetl post
CIekawe kiedy wróci Maciek Skorża.
Co by miał tu robić w takiej sytuacji, a jeszcze nie wiadomo o ile słabszy skład będzie jesienią.
Inna sprawa, że jego bezczynność się niebezpiecznie przedłuża, a jeszcze inna, że tak naprawdę są 2 stabilne kluby gdzie można w miarę spokojnie pracować nie oglądając się na brak kasy, głupiego właściciela, konflikt z kibicami itp. i próbować stawiać jakiekolwiek cele powyżej ligowych
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 26.04.2014, 16:08
Co do słowa zgadzam się z wypowiedzą kota.

Klub upada. W obecnym kształcie grozi nam ścieżka Widzewa, w innym scenariuszu opartym na podtrzymywaniu przy życiu chorego być może uda się Wiśle ugrać bezpieczne miejsce dające utrzymanie (choć z pewnością wywalczone z trudem).

Nie ma żadnych przesłanek prócz nadziei by myśleć o odrodzeniu Wisły. Każdy chciałby widzieć drużynę walczącą co roku o mistrza, ale degrengolada trwa. I to już już nie jest rok, dwa....

Wszystko można zniszczyć, nawet wzorowo prosperujące przedsiębiorstwo. A Wisła od dawna takim nie jest.
What's new?

Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 26.04.2014, 16:14
Już przed sezonem pół forum prześcigało się w głupkowatych komentarzach z kim to będziemy grać jak spadniemy i kiedy Wisła się rozleci. Teraz widzę kolejna fala plag egipskich które niektórzy przewidują. Nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. Wyniki jakie są to wszyscy widzą ale ludzie ogarnijcie się z tym że spadniemy za rok czy za dwa na prawdę tak uważacie czy się tylko prześcigacie kogo bardziej wyobraźnia poniesie?
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując
Taylor
Member

Od: 02.2012

Stary 26.04.2014, 16:31
Myślisz, że taki zły scenariusz jest nierealny? Jest bardziej realny niż się niektórym wydaje. Niestety.
SZLACHTA Z WROCŁAWIA - ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY - WŁADCY PÓŁNOCY
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 26.04.2014, 17:18
Co mi się nie podoba:

1.Wypowiedz Smudy ze widział twarze zawodnikow przed meczem to nie chciał wywierac na nich ciśnienia.
Wiekszej głupoty nie slyszalem,jak byslbys slaby to wychodzisz i walczysz mimo ogromnych brakow w umiejętnościach.
2.Wieczne pieprzenie ze tylu i tylu zawodnikow brakuje.
A prawda jest taka...gral podstawowy bramkarz, i podstawowi boczni obroncy,podstawowy srodkowy ofensywny i defensywny,podstawowi skrzydłowi i podstawowy napastnik co daje liczbe 8(!) zawodnikow ...i wlasnie te 80% pierwszego zespołu nie potrafilo zrobić nic...
3.Widac całkowity brak checi do czegokolwiek.
Brozek nie potrafi kiwnąć jednego zawodnika.90% chlopakow nie ma zadnej szybkości,checi,poczucia tego ze ma walczyc do urwania nogi....
4.Calkowity brak atmosfery.
To az kluje w oczy,zespol w ogole nie wiem co ma grac,jak się ustawiac,co robic,niektorzy piłkarze maja nagle podstawowe braki techniczne...

Sumujac...
Oczywsicie ze zespol musi mieć 18 zawodnikow.
Ci rezerwowi musza cos wnocis do gry...ale przestanmy już enty mecz ciagnac to ze jest szpital itd...
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.04.2014, 17:41
Gdy Wisłę ktoś chce uśmiercić, staję w jej obronie. Mówię won do Bednarza, a Cupiałowi dziękuje za już i proszę o dalej albo mówię mu do widzenia i oczekuje sprzedania klubu Kicie lub jeszcze lepszym od niego, których kiedyś odrzucał. Obowiązek kibicowski wobec Wisły mi to nakazuje i nie obchodzi mnie co o tym pomyśli sobie ten czy inny właściciel ( w naszym przypadku miliarder) lub inny szary kibic. Wisła jest ranna oraz szargana i potrzebuje pomocy, gdyż jest zarządzana beznadziejnie. Albo miliarder uleczy rany Wisły i zastopuje jej nieuzasadnioną dewastację, albo powinien odejść wraz z jej nieudacznikami czy katami, przez siebie ostatnio zatrudnionymi, bez uszczerbku dla Wisły. Nie ma się czego bać czy litować, bo Wisła zmierza w przepaść niebytu, bez uzasadnionych ku temu przyczyn. Na Legii kibice nic nie kalkulowali i wyszło im na lepsze, a na Wiśle czekają na litość Cupiała, aż Bednarz tak potani Wisłę, że na koniec nasra na herb tego klubu, bez kibiców na dziś. Bez odbioru.

Ps. pikniki mają niepowtarzalną szansę zrobić coś dla Wisły i na najbliższym meczu przy R 22 przyjść na stadion z białymi chusteczkami z przekazem dezaprobaty dla zarządu i prezesa, bo Smuda to zrobił co mógł i uratował Wisłę przed spadkiem i nie dajcie się ogłupić inną na ten temat propagandą . Skrzyknijcie się w necie i pokażcie jaja, tak jak po kryzysie w 2004.
Ostatnio edytowane przez kot : 26.04.2014 o godz. 18:19.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 26.04.2014, 19:10
Z kim tak amica jechała?

....co? ty ....o!
Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 26.04.2014, 20:01
SharksiK napisał(a):Wyświetl post
Z kim tak amica jechała?

....co? ty ....o!
Znając życie, to pewnie z tuskowym przydupasem wojewódzkim, który usłuznie zamknął sektor.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 26.04.2014, 21:24
Kamson napisał(a):Wyświetl post
?

nokaut

rekord w nie traceniu goli na własnym boisku daleko nas zanióśł, brawo franek, brawo jego zwolennicy!
Zaniósł nas tam, gdzie nie musimy srać w majty, że w przyszłym roku będzie I liga. Mało?

Smuda zrobił wynik ponad stan, teraz jest kryzys i już do końca sezonu raczej z niego nie wyjdziemy. Nie licząc kontuzji (a strata jednego czy dwóch podstawowych graczy może być kolosalna dla całości), jest jedna rzecz, która może tak skutecznie zdołować atmosferę tak świetnego na jesieni zespołu. Są nią pieniądze. Podejrzewam, że znowu są problemy z wypłatami (mniejsze wpływy z biletów, kłopoty Cupiała, któremu grozi szukanie kasy - kilkadziesiąt milionów) i jak dla takiego Głowy to pewnie wielkiej różnicy nie robi, to dla innych, przyjezdnych - robi już sporą.
Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 27.04.2014, 10:12
Do 1 ligi nie spadniemy, ale scenariusz z 4 ligą jest już możliwy..
Cupiał powinien na gwałt szukać właściciela. Szkoda mi Kity, że nie kupił Wisły. Facet poszedł do Nantes i an dzień dobry akademia, do klubu włożył 60 mln euro. U nasz wystarczyłoby 20 mln euro i można budować drugi Fc Basel, ale patrząc na to co sie dzieje to jest kompletna MA-SA-KRA.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 27.04.2014, 10:22
Kita włożył 60 mln euro do Nantes? skąd info?
Założył akademie? skąd info/

U Nas wystarczyło by 20 mln euro...piękny tekst.
Ogolnie jak Cie czytam to sie zastanawiam kolego ile Ty masz lat?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
rafaltwsd
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 27.04.2014, 10:28
mogłby ktos powiedziec jak radził sobie w meczu Klarić? jakas krotka i sensowna relacja z jego wystepu
Urodziłem się z Białą Gwiazdą w sercu i z nią umrę
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 27.04.2014, 10:37
szprotson napisał(a):Wyświetl post

Calkiem niedawno był wlasnie artykul na temat Kity,Nantes i tam wlasnie przewijala się taka kwota z tego co pamiętam...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2014, 10:47
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Calkiem niedawno był wlasnie artykul na temat Kity,Nantes i tam wlasnie przewijala się taka kwota z tego co pamiętam...
mozesz podlinkować?

p.s. najbardziej interesuje mnie co on takiego zrobił za te 60 baniek. za 10 kupił klub zostaje 50. Tyle dał na transfery i dopiero 2 raz sa w Ligue1?
Nie twierdzę też ze tylu nie włożył, ale jeśli WY opieracie sie na artykule w którym Kita mówi że włożył w klub 60 baniek i to jest pewniak to nie mam pytań.
Moze i Kita to jest superbiznesmen ale ciekawi mnie czy w artykule jest informacja o tym ze zgasił światło bodajże w Lozannie.

Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 27.04.2014, 11:10
mozesz podlinkować?

p.s. najbardziej interesuje mnie co on takiego zrobił za te 60 baniek. za 10 kupił klub zostaje 50. Tyle dał na transfery i dopiero 2 raz sa w Ligue1?
Nie twierdzę też ze tylu nie włożył, ale jeśli WY opieracie sie na artykule w którym Kita mówi że włożył w klub 60 baniek i to jest pewniak to nie mam pytań.
Moze i Kita to jest superbiznesmen ale ciekawi mnie czy w artykule jest informacja o tym ze zgasił światło bodajże w Lozannie.
Nie pamiętam czy to dokładnie ten link ale cos w tym stylu:

http://sport.fakt.pl/waldemar-kita-m...,442783,1.html
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2014, 11:27
no ale on w tym wywiadzie/laurce chwali się ze tyle mógł zostawić.
bednarz chwalił się że w lipcu 2014 bedziemy sprzedawać piłkarzy do zachodnich klubow...
pomine to ze jest to artykuł napisany po tym jak Kita powiedział gdzieś jedno zdanie ....
po za tym "Kupiłem Garygę bo ufam jego agentowi" ..... kojarze takie akcje.

checie coś o Kicie to macie tutaj:
http://www.przegladsportowy.pl/pilka...795,1,471.html
tutaj Kita inwestuje w Nantes jednak 80 mln..
http://m.sport.pl/pilka/1,105004,143...Jak_Polak.html
tutaj juz jest 100...
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...29fc&_ticrsn=3

Odpowiedz cytując
huberix
Senior Member

Od: 02.2013

Stary 27.04.2014, 11:34
^^ Pamietam jak był dosyć obszerny artykuł o tym i wywiad z samym Kitą, który mówił, że miał dobry plan na stworzenie Wisły na Ligę Mistrzów i teraz swój plan realizuje w Nantes i trzeba przyznać, że drużyna może późno za jego czasów zapaliła to jednak kroczek po kroczku pnie się w górę. Były też wzmianki o akademii i że gdyby pan Kita kupił Wisełkę, to taka by jak najszybciej powstała, gdyż mówił że to przyszłość, dobry interes itd.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2014, 11:38
hahaah
a co miał ....a mac powiedziec?
Ze kupi klub i doprowadzi do bankructwa tak jak Lozanne?

Najlepsze są własnie takie teksty : gdzieś kiedyś coś czytałem i słyszałem i to musi byc prawda.

Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 27.04.2014, 11:53

Moze chodzi o to zwe pan Cupial jest jak pies ogrodnika ......nikomu Wisly nie sprzeda a sam nie dolozy nawet zlotowki - i na tym problem polega , Cupial dla Wisly zrobil wiele i za to szacunek - ale za to co robi teraz niestety NIE , bo jak miliarser kupuje zabawke to do niej doplaca ......nie ma klubu na swiecie ( TOPOWEGO - Z GORNEJ POLKI) ktory by sie sie wlascicielowi splacal , to jest hobby i fanatyzm a Pan Cupial niestety o tym chyba nie wie
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 27.04.2014, 12:55
hahaah
a co miał ....a mac powiedziec?
Ze kupi klub i doprowadzi do bankructwa tak jak Lozanne?

Najlepsze są własnie takie teksty : gdzieś kiedyś coś czytałem i słyszałem i to musi byc prawda.
Nigdzie nie pisałem ze to prawda...
Napisalem tylko ze gdzies i kiedyś widziałem taki artykul i tyle...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 27.04.2014, 13:02
rafaltwsd napisał(a):Wyświetl post
mogłby ktos powiedziec jak radził sobie w meczu Klarić? jakas krotka i sensowna relacja z jego wystepu
jak dla mnie kompletnie niewidoczny
nie wiem po co wyciągacie tego Kitę... było-minęło... szkoda albo i nie.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 27.04.2014, 16:15
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Nigdzie nie pisałem ze to prawda...
Napisalem tylko ze gdzies i kiedyś widziałem taki artykul i tyle...
wiem wiem
ale media z natury kłamia

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.04.2014, 20:22
Jak tak teraz na to patrzę,to mam uczucie ze na koniec Derbów 'Time to say Godbye" nie spiewaliśmy Cracovii ,tylko sami sobie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów