|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Tiaaa, Nieważne czy benzyna, czy diesel, czy urwane drzwi - ważne że passat bo jest wypasiony i bezpieczny - zwłaszcza takie 10 letnie się dobrze składały w harmonijkę
![]() Tacy ludzie są de best. Zależy jak duże ma być. Przy takim starym aucie nie brałbym gazu - lepiej samemu założyć za 1500 bo tyle kosztuje instalacja do 15 letniej benzyny. Butla ma ważność 10 lat - mało która w takim aucie jest młodsza niż 5-8 jak nie po gwarancji (nielegalne). Astra 1.6 - gaz znosi bardzo dobrze. Golf w ropie będzie miał ze 300 tys km jak nie więcej. Yaris - niby damskie autko ale świetnie się tym jeździ po mieście. Golf w benzynie 1.4 albo 1,6. Wszystko powyższe roczniki 2000 za około 8 tys. ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
i co z tego ze 300 tys? jesli jest zadbane to moze i miec 800 tys
te silniki przy odpowiedniej eksploatacji sa w stanie pokonac spokojnie milion km, a 300 tys to naprawde nie problem. Ja sprzedałem golfa 10-letniego 2,5 roku temu z przebiegiem 136 tys km wiadomo, ze nie za 8 czy 9 tys, ale teraz wzialbym za niego pewnie niewiele wiecej . Wszystko zalezy od kogo sie kupuje auto, wieksza szansa na autentycznie mniejszy przebieg i lepszy stan jest u osob prywatnych, w komisie 99% samochodow z tej polki jest cofanych. tak czy siak jak pisalem polecam golfa. Przez 10 lat ani razu nie bylo sytuacji, w ktorej zawiodl, a srednie spalanie na poziomie 6 litrow przy swietnym i wcale nie takim slabym silniku to rewelacja .
Ostatnio edytowane przez vabanq : 26.03.2014 o godz. 23:20.
![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Panowie w imieniu znajomego chciałem zapytać czy ktoś z was lub waszych znajomych użytkuje Hyundaia Getza? Chodzi mniej więcej o model z silnikiem 1.3 z lat 2003-2006. Jeżeli ktoś miał doświadczenie z tym autem to jak z blacharką i co najczęściej ulega awarii?
![]()
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Mam problem z moim Seicentem 900 2000r otóż gdy jechałem nim i przy zakręcie i redukcji na 2 po dodani gazu auto zgasło i ni hu hu nie odpali ;/;/
Jakieś porady ![]()
>>>>>>>>>>M.j.M.t.W.<<<<<<<<<<
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
auto ma instalację gazową ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
witam,
mam ksenony w aucie i rozwaliło (pękło) coś co spowodowało że ksenony świecą w dół...oświetla max 3 metry do przodu. Byłem u mechanika i ten ustawił je "na sztywno" że nie będą się same regulowały, ale będą normalnie oświetlały jezdnie. Chciałbym wymienić tą część ale nie wiem jak ją wyszukać na allegro. Jak się ona nazywa? Mondeo mk4 z góry thx |
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Ustrojstwo (moduł sterujący) montowane pod spodem auta służące właśnie do samo poziomowania, szczerze nie wiem czy ma konkretną nazwę ale np. w oplu vectrze był to "moduł do poziomowania ksenonów" i jest schowany pod przednim wahaczem.
Na sztywno ustawienie jest do czasu jak ktoś siądzie z tyłu albo włożysz 50 kg do bagażnika - wtedy pojedziesz wszystkim z przeciwka po oczach ![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mogl zasniedziec styk, mogl sie kabel ukrecic, przetrzec. Trzeba zobaczyc pod samochod.
Ja sterownik mam przy lewym tylnym kole wiec musisz sprawdzic gdzie Ford sobie to umiescil. A zacznik od sprawdzenia bezpieczikow. Biorac pod uwage pore roku i to ze pewnie zmieniales kola popatrz na stan mechaniczny tego ustrojstwa. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Samochód ogólnie ok. Blacha leci na klapie, nadkolach. Silnik prosty w konstrukcji, pojeździsz. Dekra wysoko go oceniała jako model Getz pod kątem niezawodności. Obecnie mimo, iż Hyundai ma zajebiste pod kątem designu modele, wyposażenia to bezawaryjnością i blachą... bywa różnie. Wiem, bo sprzedaje w tej marcie od 2006... i mam dość.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Hyundai jako jeden z pierwszych zaczął stosować nowy "wspaniały" i "ekologiczny" czynnik do klimatyzacji co u mnie skreśliło tą markę
![]() http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...ie,2007328,324 ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
jestem na kupnie samochodu najlepiej kombi... jak najmlodszego i jak najtanszego a zarazem ekonomicznego!!
mnie swoja linia!i cena! dla mnie kocur! tyle ze malo tego na drogach! mial ktos kiedys do czynienia z ta fura
Ostatnio edytowane przez Glazik : 21.04.2014 o godz. 10:15.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Moze jeszcze C5 albo Mondeo, foocus w kobmbi bardzo dobrze wyglada
Jakie mondeo mk3 czy mk4? ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
||
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Nie orientuje się ktoś czy można w Krakowie zrobić update map w navi w fordzie c-maxie?
Kumpel poszukuje tańszej alternatywy niż ASO (około 500zł). Nie chodzi o 2014 - może być nawet rocznik 2012 (aktualnie ma z 2009). ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Pare lat temu ktoś mi robił w Audi fabryczną navi. Tj. spolszczenie i update.
Właśnie z Krakowa. Ale nie mogę znaleść namiarów. Na szybko co znalazłem to możesz spróbować w NAVIPOL jest na allegro. EDIT (znalazłem to on) : http://www.nawigacjakrakow.pl/kontakt,2.html
Ostatnio edytowane przez julo : 18.05.2014 o godz. 08:58.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Poleci mi ktoś jakiegoś mechanika? fajnie by było w okolicach Bronowic ale nie koniecznie, chce wymienić rozrząd, wszystkie filtry i podciągnąć ręczny w Leonie I.
![]() ɐɪʌoɔɐɹɔ
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
kolego ja korzystam z uslug firmy bajer w swoszowicach.na prawde bardzo dobry fachowiec,autoryzacja boscha miedzy innymi i przeglady rejestracyjne. jak jestes zainteresowany to mogę ci podac tel.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Dobra, skończy się na 95% mondziaku mk4 2.0 145KM - wolne ale potrzebuje do jazdy po mieście
A 5% - jeździł ktoś laguną trójką - 2.0 205KM ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
trójka to który rocznik ?
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
2007 w górę.
Już dostałem opinie kilku osób co posiadają - szukam renówki Silnik praktycznie niezawodny, pali średnio 10-12 litrów, można walnąć czipsa na 240 KM i więcej. Wygodne jak cholera a gość pisze że wykończenie lepsze niż forda. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dokładnie. Jeżeli mówimy o rocznikach 2007+ to nie ma się do czego doczepić. Auto dużo lepsze niż sugeruje to cena/rocznik w popularnym serwisie aukcyjnym. Niestety pokutuje opinia królowej lawet dot. poprzedniej generacji. Mój znajomy ujeżdża taką w 2.0 dieslu 180 KM i robi to przeciąg. Chociaż subiektywnie wydaje mi się, że moja Alfa 150 KM dostarcza lepszych wrażeń. Nie mniej jednak to inna klasa i charakter samochodu. Nie wiem tylko jak z gazem w tym silniku.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2009
Offline |
|
|
Chyba wszyscy już widzieli gościa z białego BMW M3 i jego rajd po Warszawie ?
Już 2 miliony wyświetleń: http://www.youtube.com/watch?v=6YUBj...qcrO1eyi4T-dsZ Profil na FB: https://www.facebook.com/BogusM3 <- więcej filmików
Ostatnio edytowane przez heoij : 11.06.2014 o godz. 12:04.
|
|
|
|
semper fi
Offline |
|
|
Powiem tak - jak taki z niego kozak niech skoczy na tor i pokaże co umie. Dam sobie rękę uciąć że gówno umie. Mistrz prostej i slalomu między samochodami.
Wziąć go na pierwsze lepsze eliminacje WRC i skończy na pierwszym drzewie. W....ia mnie że jak ktoś ma bogatego tatusia to ma w dupie wszystko dookoła. - ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Panowie potrzebuje konkretnego mechanika specjaliste od HONDY.Krakow lub okolice.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na civicklub.pl glownie polecane sa zaklady w kokotowie oraz morawicy.
![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Mam pytanie za sto punktów, zna ktoś sklep/hurtownie w Krakowie bądź na terenie kraju gdzie mogę kupić coś takiego:
http://www.ebay.com/itm/2001-chrysle...p=mtr#shpCntId ![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Bene Nati
Od: 10.2007
Offline |
|
|
panowie mam mega dylemat, otóż jestem na kupnie auta wpadły mi w oko te cztery golfy i zupełnie nie wiem czym się kierować przy wyborze na co zwracać uwagę itd ... proszę pomóżcie jakieś opinie porady.
http://otomoto.pl/volkswagen-golf-ba...C33595900.html http://www.gumtree.pl/cp-samochody-o...acji-604383401 http://otomoto.pl/volkswagen-golf-su...C33564491.html http://otomoto.pl/volkswagen-golf-za...C33605833.html ![]() PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Golf z gumtree zdecydowanie wyglada najlepiej. Przede wszystkim swietny silnik (mielismy ten sam 9 lat-igla). 1.9 z turbina + 105 km to naprawde super sprawa w tej kasie. JEsli przebieg jest autentyczny to prawie 300 tys na ten silnik to jest nic. Dowiedz sie, czy auto bylo sprowadzane, bo jak tak to przebieg na 90% jest cofniety. Jest dobrze wyposazony + cena do negocjacji
Autko ma 12 lat i jest spokojnie do jazdy, jak widac lakier w calkiem niezlym stanie, jedyne co to przedni zderzak, ale tym nie ma sie co przejmowac. Pozostale 2 z 90 km w dieslu wydaje mi sie, ze te przebiegi nie sa autentyczne+ slabszy silnik. Jesli chodzi o 1 oferte- benzyne, to jest to zwykly szmelc; auto sprowadzane z przebiegiem ~170 tys jest cofniety przynajmniej 2krotnie Dowiedz sie jak najwiecej o Golfie z gumtree bo wydaje sie byc zdecydowanie najlepsza opcja. ![]()
www.wislaszaliki.pl.tl
Kalwaria Bezżydowska |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|