|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
Więc po tym co tu napisałeś - Bednarz czy ultrasi (jeśli B&u nie potrafią się dogadać)?
Ostatnio edytowane przez arti : 11.04.2014 o godz. 19:21.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 10.2007
Offline |
|
Czy Bednarz czy ultrasi? Nie wiem. Ani jedno ani drugie nie popchnie tego klubu do przodu. Wiem jedno - Bednarz odejdzie i przyjdzie inny Bednarz. Przyjdą ultrasi ale nie przyjdzie nikt więcej. To nie on jest problemem tylko brak sensownej wizji na rozwój. To czy aktualne scenariusze realizuje taka czy inna marionetka nie ma większego znaczenia. W zasadzie nie ma też większego znaczenia czy na trybunach na meczu z PBB zasiądzie 6 czy 10 tys. (bo nie dorabiajmy ideologii, że w przypadku braku protestu byłoby na tym meczu więcej ludzi). W obu przypadkach będzie to trzeci świat futbolowy. Zmieni się tylko otoczka i będzie albo zaścianek głośny albo zaścianek cichy.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 11.04.2014 o godz. 19:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Dietetyka nie będzie, za to będzie możliwość pomalowania pisanek. Podobno kolejnym pomysłem na przyciągnięcie kibiców była możliwość porzucania sobie jajkami w prezesa - niestety nie zgodził się, a szkoda bo duża liczba osób z pewnością wróciłaby na stadion. Prezesowi jednak brak dystansu do siebie, to sztywniak który z góry odrzuca nowe trendy marketingowe. Tak samo odniósł się to starego zwyczaju Śmigusa - Dyngusa. Natomisat ochoczo przyklasnął tradycji Siudej Baby i wraz z Franzem umorusani sadzą będą zbierać datki na transfery.
![]()
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Obie strony konfliktu niech się zastanowią kiedy u nas nastąpił podział? Która strona jest bardziej winna? Kiedyś byliśmy na trybunach jednością i siłą a ostatnio przed konfliktem był nawet problem z sensownym "jazda" na dwie trybuny. Kompletny brak identyfikacji różnych trybun w obrębie jednego stadionu. Z jednej strony wysyłanie na druga stronę Błoń, pierd... o tym jak to nie potrzeba nam takich kiełabasianych kibiców, sektor kiboli itp. Z drugiej strony wrzucanie wszystkich do jednego worka pod hasłem bandyci i wspieranie zarządu nawet w najgłupszych decyzjach.
Przecież to nie wina Bednarza. To się zaczęło zanim on do Wisły wrócił. Jasne, że wyniki sportowe nie pomogły ale dlaczego tak bardzo się podzieliliśmy? Dajecie przykład Legii. Czy tam ktoś kogoś wysyłał na Polonię? U nas większość uwierzyła, że jest dobrem samym w sobie - jedni bo robią klimat, inni bo płacą dużo więcej. Tak się nie da. Jedni bez drugich nie mogą istnieć. Kto będzie tworzył klimat jak definitywnie znikną ultrasi? Będzie żałośnie. Kto tych ultrasów będzie podziwiał jak znikną mniej zaangażowani kibice? Będą się wydzierać sami dla siebie? Również żałosne. Nawet najlepszy mecz na pustym stadionie jest przykrym widowiskiem. Nawet najlepsza oprawa zaprezentowana przez garstkę kibiców bez tych którzy mogą to zobaczyć jest bezwartościowa. Bo nikt jej nie ogląda. W ten sposób lepiej oglądać mecze w TV a pokazywać oprawy na YT.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 12.04.2014 o godz. 09:29.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2011
Offline |
|
|
wow , myslalem ze jestes pracownikiem klubu pracujacym dla Bednarza , widze ze jednak w zaparte zdecydowales sie popatrzyc glebiej ... resocjalizacja forumowa widze zdala egzamin , jeszcze tylko , FraMat , Lukasz i jerry cos tam ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Nie sądzę, żeby tu o "resocjalizację forumową" chodziło. Raczej rafkur napisał tak, że nawet cośtamnero zrozumiał, a to osiągnięcie nie lada. Jeszcze rekinek i innych wilczków czy dominów kilka i może rozmowa w tym wątku SIĘ ZACZNIE.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
![]() Natomiast na szybko dodam że milo czytać iż stowarzyszenie dało sygnał że chce rozmawiać - mam nadzieje że jest to również sygnał że gotowe jest iść na ugodę lub rozmawiać o niej. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
Bardzo dobre posuniecie SKWK. 1906% poparcia.
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 12.04.2014 o godz. 19:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Moje zdanie nie zmieniło się od początku tego konfliktu ( czyli jak dla mnie od słynnej "drugiej strony Błoń" inteligentnego inaczej Małeckiego - a może i wcześniej) ani o milimetr. Od początku widzę winę po obu stronach ( w tym i u siebie). Tak jak uważałem nazwijmy to na potrzeby wypowiedzi "klimaty Miśkowe" pomieszane z nieudolnością i głupotą Bednarza za gwoźdź do trumny "Wielkiej Wisły" , tak dalej tak uważam. Dalej twierdzę, że właściwy problem leży o wiele głębiej niż na linii ambicjonalnego konfliktu Bednarz-Skwk. Ciągle uważam, że na tą chwilę obie strony szkodzą Wiśle. Konsekwentnie jestem zniesmaczony zarówno działaniami Bednarza jak i na dzień dzisiejszy Skwk. Tym razem stawiam tylko pytanie: czy potrafimy znaleźć wspólny mianownik w postaci Wisły czy nie ma on już dla nas żadnego znaczenia bo wygrało własne widzi mi się?
Edit: bo pojawił się list - ruch albo bardzo mądry albo bardzo głupi. Wszystko zależy od tego jaką wiedzę na tą chwilę ma o swoim cyrku właściciel. Jeżeli ma dobrą to jest to pisanie donosu na Ławrowa do Putina jeżeli złą to może wreszcie pofatyguje się i zrobi porządek. PS Pracownikiem klubu czy Bednarza nigdy nie byłem bo go na to raczej nie stać - mógłbym co najwyżej zostać wolontariuszem. To, że nie kręcą mnie pewne klimaty i działania jednej ze stron konfliktu nie znaczy że nie widzę absurdu w działaniach drugiej strony.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 12.04.2014 o godz. 14:07.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To nie jest anonimowy donos tylko list otwarty opublikowany szerszemu gronu.
Cupiał o wielu rzeczach po prostu nie wie. I nie wie o co kibicom Wisły tak na prawdę chodzi. Bednarz mu zdał relację, ale rzecz jasna sfałszowaną. Bednarz ma za sobą parę gazet i stacji radiowych, które sprytnie nakręcają całą sprawę przedstawiając raz za razem nas kibiców Wisły w najgorszym świetle wyzywając od bandytów po terrorystów. Cupiał będąc gdzieś w Holandii w sprawach biznesowych coś poczyta, posłucha i na tego typu informacjach może się opierać. A jest to tylko wersja Bednarza, nie zna wersji kibiców Wisły. Dlatego ten list ma też na celu zrozumienia naszej reakcji przez Cupiała i wyjaśnienia mu kilku spraw w skrócie. Przykład pierwszy z brzegu - powyższy news Gazety Wyborczej, która za nim przelała na swoją stronę treść listu otwartego SKWK musiała wpierw wtrącić 3 grosze od siebie czyli "kibole i zamach terrorystyczny" - w ramach wstępu, dopiero potem grzecznie zaprosili do zapoznania się z treścią listu otwartego. Z Bednarzem nie będzie już żadnych wspólnych mianowników. Ten gość jest skończony.
Ostatnio edytowane przez element : 12.04.2014 o godz. 14:29.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mylicie się pisząc ,ze Cupiał o niczym nie wie.Dobrze zna sytuacje i popiera działania Bednarza
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
To ten lysy .... dobrze musial mu przerobić glowe...
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Tym, którzy myślą że Cupiał żyje sobie w nieświadomości polecam przypomnieć sobie pewne nazwiska, ich wyczyny i ich koniec.
Kłos, Majdan, Kosowski. Następnie polecam sobie przypomnieć (a w przypadku niektórych mam wrażenie doczytać historię) pseudonim Misiek. Dla niektórych już wręcz bohater, dla Cupiała największy hamulec w jego równie wymarzonej jak i wirtualnej drodze do LM. Złóżmy sobie do kupy okres kiedy w kręgach Skwk następuje "wybielanie" tejże postaci z okresem kiedy ze strony klubu pojawiają się najcięższe działa skierowane w ultrasów. Cupiał nie wybacza. Kiedyś faktycznie stawał po stronie kibiców. Teraz nic na to nie wskazuje. Nie wiem czy tak na pewno jest. To jest taka luźna spekulacja bez żadnych podtekstów. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
"Słuchaj Boguś, chcieli haraczu od biletów dla odsiadujących wyroki w kryminale, zagrozili, że spalą stadion i prawie im się to udało. Dopuścili się ataku terrorystycznego na stadion Wisły, są ofiary, jedno przypalone krzesełko. Dantejskie sceny. Spoko Boguś, na pierwszy mecz nie przyszło 8 tyś. kibiców, ale to sami bandyci i terroryści. Policja chciała wejść do restauracji "U Wiślaków", ale wiceprezes TS Wisła własnym ciałem zatrzymał w drzwiach 15 uzbrojonych po zęby policjantów. Otworzyli sekcję TSW gdzie szkolą ulicznych bandytów, a na ścianach wiszą topory. Z Podbeskidziem może dobijemy do 3 tyś. widzów, ale wszystko idzie w dobrym kierunku. Właśnie podpisaliśmy umowę z UFA Sports, której zapłacimy za znalezienie sponsora. Oni zajmą się naszymi interesami. Media nas popierają. Wydałem 500 zakazów kibicom, którzy byli w okolicach restauracji "U Wiślaków", zakapturzeni, ogolone na łyso głowy, próbowali wyważyć bramę nieopodal stadionu. "Misiek" chciał wejść w skład zarządu klubu ale zablokowałem ten transfer."
Mniej więcej tak wyglądają relacje Bednarza z Cupiałem? Przekonamy się niedługo kto wyjdzie z tego cało..
Ostatnio edytowane przez element : 12.04.2014 o godz. 15:05.
![]()
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Powód: wykasowanie tresci przez Element
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 12.04.2014 o godz. 15:17.
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nie będzie rozmawiał z Bednarzem, nigdy kibice nie mieli wojny z Cupiałem. A Cupiał conajwyżej może być przeciwny dlatego że bednarz mu wyprał mózg, pytanie ile to będzie trwało? Nie za długo. Nawet ITI się ugięło i na kolanach przyszło.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I nawet taka paka nie poradziła sobie z Parmą.
My nie przeszliśmy dalej dlatego, że ktoś rzucił nożem na murawę, tylko dlatego, że piłkarze Wisły byli słabsi w dwumeczu z Parmą i odpadli. ![]()
|
|
|
Member
Offline |
|
Zna sytuacje taka jak mu Rogala przedstawia. Rogala czyli ten co Bednarza tu sciagnal. Zapytaj o Rogale kibicow z Chorzowa. ![]()
ZAWSZE NAD WAMI!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie chodzi o odpadnięcie z Parmą, tylko o roczny zakaz w kolejnych rozgrywkach. Zresztą, nie ma co tłumaczyć, skoro tego nie kumasz
Ostatnio edytowane przez La Furia Dell' Est : 12.04.2014 o godz. 15:21.
![]()
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Napisałem
"W jaki sposób Misiek szkodzi Cupiałowi w drodze do LM?" odnosząc się do wpisu rafkura. Ja nie stwierdzam, tylko pytam. Usunąłem, żeby nie drążyć dalej tego tematu, ale skoro wyrywasz zdania z kontekstu to powtarzam pytanie ![]() No jak? Misiek broni piłkarzom Wisły wygrywać mecze? Parma była 16 lat temu, zejdzcie na ziemię. Nikt piłkarzom Wisły nie zakazywał wygrywać meczów z Karabachami i Leviadami czy frajersko przegrywać z Panathinaikosami.
Ostatnio edytowane przez element : 12.04.2014 o godz. 15:29.
![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
wesołych świąt!!! ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Ruszaj miszczu na stadion bo niepotrzebnie tracisz tu swoją energię
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Czy będzie chciał rozmawiać bezpośrednio to inna sprawa - historia pokazuje że nie. Czy zwolni Bednarza przed czerwcem? Wątpliwe. ![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Bednarz to prawdziwy geniusz zła. Drużyna rozgrywa najgorszą rundę od lat, a on i tak zostanie zapamiętany jako skuteczny obrońca porządku.
Droga na Zachód stoi otworem, panie Jacku. Chapeau bas, tupeciki też. ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ch... z wynikami Jacku "Cezarze" B.
Wazne ze nareszczie na stadionie jest atmosfera godna meczu ekstraklasy... Jakzem jest rad ze nareszcie Jacku wygrales te batalie... ...a wyniki to już jeb.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
Ja z Tobą w dialog nie wchodzę, podobnie jak z TW Jackiem.B ![]() Bednarz weź sznur i powieś się a od Wisły odpier..... się !
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|