|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Shit, a ja dopiero kończę 3ci sezon Gry o Tron :/
![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Rowniez w kwietniu odbedzie sie premiera 4 sezonu Gry o TRon
a ma byc ich w sumie 8 !!! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
To masz jeszcze kilka dni
![]() Z tymi ośmioma sezonami GoT to na razie bym się nie zapędzał. Serial to kura znoszące złote jaja, ale wybieganie tak daleko w przyszłość, bez oficjalnych informacji na ten temat, to lekka przesada ![]() "Turn" coś dla fanów produkcji szpiegowskich ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Może jestem jakiś dziwny, ale GoT nie przypadła mi za bardzo do gustu. Takie widowisko serialowe dla mas, które nie do końca odpowiada mojemu upodobaniu do małych i kameralnych produkcji.
Z ostatnich produkcji HBO zdecydowanie bardziej odpowiada mi "True Detective", który wskoczył u mnie do czołówki seriali "best ever", a z wielkich widowisk "Zakazane Imperium" plasuję o oczko wyżej. Z nowości liczę na "Silicon Valley" oraz "Fargo". Pierwsze dlatego, że sukces "Social Network" oraz filmu o Jobsie pokazały, że przeniesienie mody na produkcje o geekach może przynieść sukces, a "Fargo" z dobrą obsadą może być dobrym rozwinięciem świetnego filmu Coenów.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.04.2014 o godz. 21:37.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
HIMYM już po ostatnim odcinku...
Sezon słaby ale odcinek kozak. Wszystko rozegrane i spięte. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Online |
|
|
Teraz oglądam OZ jak komuś podobało sie The Wire powinien spróbować bo poniekąd podobny klimat i dużo znajomych aktorów, produkcja w klimacie więziennym.
Shielda sobie tez obejrzałem może nie jakiś top ale fajnie się to ogląda można sie wciągnąć. ![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
trochę sensacji to "czarna lista" jestem przy 6 odcinku i na razie można oglądnąć przerwałem walking dead bo kurde ile można oglądać jak trupom głowy odrabują ale może jeszcze wrócę do tego.
Coraz wiecej słychac o grze o tron i pytanie warto? nie oglądałem żadnego odcinka ale wolę się upewnić zanim poświęce najbliższych kilkanaście nocy ![]()
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Breaking Bad, polecacie? Zacząłem 2 serię i tak średnio ogólnie na razie to idzie. Myślicie, że się rozkręci ?
![]()
Tylko jeden klub !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2010
Offline |
|
|
Gra o Tron jak dla mnie super, zanim zacząłem oglądać to myślałem że to totalnie nie mój klimat, bo takie niby troszkę fantasy, niby średniowiecze, ale jak zacząłem to od razu się wkręciłem. No i te aktorki, ach...
Breaking Bad - trochę podobnie, z tym że na początku jak oglądałem to mi nie podchodziło, ale stwierdziłem że obejrzę, może się rozkręci. Obecnie jestem w połowie 5 sezonu i szkoda, że to ostatni. Zwłaszcza podoba mi się tutaj rozwój i przemiana bohaterów, gdzie z czasem są jakby zupełnie innymi osobami. Też polecam. ![]() Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS. I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
Breaking Bad jak dla mnie jeden z najlepszych seriali jakie ogladałem ale z gustami nie sie dyskutuje.
![]()
TYLKO WISŁA!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A tymczasem "Gra o Tron" z co najmniej sześcioma sezonami
-> http://showtv.pl/hbo-zamawia-kolejne...ron-quot-.htmlKtoś wcześniej pisał o "True Detective". Poziom aktorstwa w tym serialu to jakiś kosmos. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pisałem, pisałem.
Oczywiście, serial wyśmienity. Dobrze, że będzie kolejna seria, choć to będzie raczej taki spin-off z nowymi aktorami. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A orange is a new black warto? Obejrzalem pierwszy odcinek i w mire poztywnie ale o glebe nie rzucil i nie wiem czy isc w to.
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Guest
|
|
|
True Detective na pewno do polecenia. Warto obejrzec chocby wlasnie dla aktorstwa. U mnie jednak pozostaje maly niesmak. Odnioslem wrazenie, ze z kolejnymi odcinkami tworcy ciagneli na sile. Ogolnie jak dla mnie seriale to typowe zabijacze czasu i nic wiecej ale faktycznie ciezko rozciagnac fabule na iles tam odcinkow tak zeby ciagle trzymaly wysoki poziom. Osobiscie wole filmy
Dla mnie zawsze numerem jeden seriali pozostanie niesmiertelne Miasteczko Twin Peaks za niepowtarzalny klimat, muzyke Badalamentiego, w sumie za wszystko ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dawid Lynch i Twin Peaks zawsze na propsie!!
![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Guest
|
|
Nie neguje, ze jakies seriale sa dobre i trzymaja w napieciu. Mi chodzi o to, ze tylko Twin Peaks i moze po czesci Carnivale pozostaja w glowie na dluzej i wciaz moge do nich wracac i wciaz jest ten klimat Podobnie lubie tez od czasu do czasu wracac do jakichs filmow np Donnie Darko, choc od stricte filmowej strony nie jest arcydzielem ale przez sam klimat ogladajac go enty raz czuje sie jakbym go ogladal na nowo![]() A taki Breaking bad, True detective czy inne jakie dotad widzialem to ok sa dobre/bardzo dobre ale tylko na raz i powracajac do nich bym sie zwyczajnie nudzil. Oczywiscie to tylko i wylacznie moje odczucia ale miloby bylo znalezc "cos nowego" do czego mozna by pozniej powracac ale poki co cisza jak makiem zasial. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się, że to bardziej kwestia wspomnień niż realnego porównania starych i nowych seriali. Do dziś żyje się wspomnieniami bajek z Polonia 1, czy kultowych seriali lat 90-tych tj. "Drużyna A", "MacGyver" "Na wariackich papierach", czy Gliniarz i prokurator". Czy to wszystko było takie genialne, czy nam się tylko dobrze kojarzy?
Niestety, ale postawiłbym tezę, że chodzi o to drugie. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Powiem ktrotko - jakby wszystkie przez Ciebie seriale wywarly na mnie takie wrazenie to tez bym chetnie do nich wracal. Nie wracam. Sentyment jakis na pewno pozostaje ale to chyba nic dziwnego, kazdy go ma do jakichs tam rzeczy, filmow, bajek z dziecinstwa i czasem lubi sobie powspominac ale w tym przypadku nie o to mi chodzi.
Breaking Bad, True Detective, Gra o Tron zostana zapomniane raz, dwa tak samo jak to bylo z Prison Break. To wszystko sa seriale na tu i teraz a takie Twin Peaks po 24 latach wciaz niesmiertelne. aha jeszcze dodam dla jasnosci, ze nie dla kazdego tak musi byc, moze dla Ciebie Druzyna A jest niesmiertelnym arcydzielem. Nie wiem, nie wnikam i nic mi do tego w sumie. To nie tak, ze wszystko co napisze to tak musi byc kazdy ma swoje zdanie, opinie, kazdy swoje wnioski wysuwa i kazdemu moze sie podobac co innego. Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 08.04.2014 o godz. 23:57.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
No i odfruneli z tą akcją w ataku na meline murzyńską. W pewnym momencie sam się pogubiłem kto kogo i z kim + wjazd psów a to wszystko na przestrzeni kilku domków. Nie wspomnę że cały czas taszczył za sobą jeńca a jednak uciekli.Najlepiej oceniam Prison Break. Wiem że bajeczka ale koniec kazdego odcinka powodował we mnie ciśnienie na następny, a o to chyba w tej zabawie chodzi. I ten niezapomniany T-Bag...charakter miazga, zajebiście zagrany, no miał to coś. Mimo że podle negatywny to jednak wzbudzał pozytywne wibracje . Dobry jest Hanniball. Myslalem ze stracony potencjał po pierwszym sezonie a tu proszę. Nowe odcinki mnie strasznie zaskoczyły, az dziw bierze ze to ten sam serial. Tylko tego łosia czy jelenia by sobie darowali. Teraz to juz nawet ludzie chodzą i straszą porożem ![]()
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 09.04.2014 o godz. 07:09.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Pytanko.
Jeśłi ktoś czytał "Grę o tron" to mógłby uchylić rąbka i powiedzieć czy karzeł pójdzie do piachu? Polecam Fargo. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Do 48 godzin bedziesz wiedzial.
![]()
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Dzięki za konkretną odpowiedz.
![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
Nie, ale pośle do piachu inną ważną postać. ![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Prędzej czy póżniej wszyscy bohaterowie pewnie skończą w pichu.
Autor wykosił północ a trochę czasu upłynie zanim littlefinger wytresuje pasierba na króla północy, więc pomyślałem że teraz kosimy po drugiej stronie. No i własnie obawiałem się że to koniec karła, w którego oku dostrzegam dziwny błysk. Tak po ludzku było by mi szkoda się z nim rozstać. ![]() Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA. Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Akurat plan Małego Palca przewiduje że pasierb wyciągnie kopyta( co przy jego zdrowiu jest bardzo prawdopodobne) a północ i dolinę Arrynów zamierza zdobyć za pomocą Sansy/Alayne( jednak tak na prawde niewiele wiadomo bo wątek Sansy wlecze sie tak niemiłosiernie że niewiele wyprzedza serial). Co do krasnala to w książce w późniejszych częściach nie był już tak ciekawą postacią( oczywiście w mojej opinii) i czasami nudził/irytował.
Od razu mówię, że ostatniego sezonu jeszcze nie oglądałem, ale z tego co widze na kwejkach i tym podobnych to cały ten sezon skupia sie na sądzie karła i sama akcja niewiele idzie do przodu. Jak tak dalej pójdzie to będą potrzebowali jeszcze 10 sezonów i Arya która w książce ma 9 lat w serialu będzie po trzydziestce.
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 09.06.2014 o godz. 22:23.
![]() ![]() |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Kuźwa, przestańcie spoilerować bo się łatwo można domyśleć kto co i kiedy kopnie w kalendarz !
![]() ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tu akurat nie ma spoilerów bo tak jak napisałem wątek Sansy skończył się w książce mniej więcej w tym samym momencie w którym jest teraz serial
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
No to oglądamy finał sezonu
|
|