The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.04.2014, 17:42
Shit, a ja dopiero kończę 3ci sezon Gry o Tron :/
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 01.04.2014, 18:02
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Rowniez w kwietniu odbedzie sie premiera 4 sezonu Gry o TRon a ma byc ich w sumie 8 !!!
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.04.2014, 19:33
Kocur napisał(a):Wyświetl post
To masz jeszcze kilka dni

Z tymi ośmioma sezonami GoT to na razie bym się nie zapędzał. Serial to kura znoszące złote jaja, ale wybieganie tak daleko w przyszłość, bez oficjalnych informacji na ten temat, to lekka przesada

"Turn" coś dla fanów produkcji szpiegowskich
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 01.04.2014, 21:35
Może jestem jakiś dziwny, ale GoT nie przypadła mi za bardzo do gustu. Takie widowisko serialowe dla mas, które nie do końca odpowiada mojemu upodobaniu do małych i kameralnych produkcji.

Z ostatnich produkcji HBO zdecydowanie bardziej odpowiada mi "True Detective", który wskoczył u mnie do czołówki seriali "best ever", a z wielkich widowisk "Zakazane Imperium" plasuję o oczko wyżej.

Z nowości liczę na "Silicon Valley" oraz "Fargo". Pierwsze dlatego, że sukces "Social Network" oraz filmu o Jobsie pokazały, że przeniesienie mody na produkcje o geekach może przynieść sukces, a "Fargo" z dobrą obsadą może być dobrym rozwinięciem świetnego filmu Coenów.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 01.04.2014 o godz. 21:37.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.04.2014, 09:24
HIMYM już po ostatnim odcinku...

Sezon słaby ale odcinek kozak. Wszystko rozegrane i spięte.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 04.04.2014, 09:51
Teraz oglądam OZ jak komuś podobało sie The Wire powinien spróbować bo poniekąd podobny klimat i dużo znajomych aktorów, produkcja w klimacie więziennym.

Shielda sobie tez obejrzałem może nie jakiś top ale fajnie się to ogląda można sie wciągnąć.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
wiślak 86
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 07.04.2014, 17:52
trochę sensacji to "czarna lista" jestem przy 6 odcinku i na razie można oglądnąć przerwałem walking dead bo kurde ile można oglądać jak trupom głowy odrabują ale może jeszcze wrócę do tego.

Coraz wiecej słychac o grze o tron i pytanie warto? nie oglądałem żadnego odcinka ale wolę się upewnić zanim poświęce najbliższych kilkanaście nocy
Dumny po zwycięstwie
Wierny po przegranej

Zbanowany za napisanie "matoł", "jeba*y złamas", "3 kretynów" o ludziach dla których flaga Polski do góry kołami to coś normalnego na twarzy
Odpowiedz cytując
johny96
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 07.04.2014, 20:31
Breaking Bad, polecacie? Zacząłem 2 serię i tak średnio ogólnie na razie to idzie. Myślicie, że się rozkręci ?
Tylko jeden klub !
Odpowiedz cytując
rafil
Senior Member

Od: 01.2010

Stary 07.04.2014, 20:41
Gra o Tron jak dla mnie super, zanim zacząłem oglądać to myślałem że to totalnie nie mój klimat, bo takie niby troszkę fantasy, niby średniowiecze, ale jak zacząłem to od razu się wkręciłem. No i te aktorki, ach...

Breaking Bad - trochę podobnie, z tym że na początku jak oglądałem to mi nie podchodziło, ale stwierdziłem że obejrzę, może się rozkręci. Obecnie jestem w połowie 5 sezonu i szkoda, że to ostatni. Zwłaszcza podoba mi się tutaj rozwój i przemiana bohaterów, gdzie z czasem są jakby zupełnie innymi osobami. Też polecam.
Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,
Ten boski Krakowski nasz TS.
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem.
Odpowiedz cytując
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 07.04.2014, 22:00
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Breaking Bad, polecacie? Zacząłem 2 serię i tak średnio ogólnie na razie to idzie. Myślicie, że się rozkręci ?
Breaking Bad jak dla mnie jeden z najlepszych seriali jakie ogladałem ale z gustami nie sie dyskutuje.
TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
Glazik
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 07.04.2014, 22:01
johny96 napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie najlepszy serial jak kiedykolwiek powstal!!! Gra o Tron zupelnie inny klimat ale tez bardzo wysoki poziom... moge smialo polecic te seriale.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.04.2014, 19:40
A tymczasem "Gra o Tron" z co najmniej sześcioma sezonami -> http://showtv.pl/hbo-zamawia-kolejne...ron-quot-.html

Ktoś wcześniej pisał o "True Detective". Poziom aktorstwa w tym serialu to jakiś kosmos.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.04.2014, 19:47
Pisałem, pisałem.

Oczywiście, serial wyśmienity. Dobrze, że będzie kolejna seria, choć to będzie raczej taki spin-off z nowymi aktorami.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.04.2014, 21:48
A orange is a new black warto? Obejrzalem pierwszy odcinek i w mire poztywnie ale o glebe nie rzucil i nie wiem czy isc w to.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 08.04.2014, 22:17
True Detective na pewno do polecenia. Warto obejrzec chocby wlasnie dla aktorstwa. U mnie jednak pozostaje maly niesmak. Odnioslem wrazenie, ze z kolejnymi odcinkami tworcy ciagneli na sile. Ogolnie jak dla mnie seriale to typowe zabijacze czasu i nic wiecej ale faktycznie ciezko rozciagnac fabule na iles tam odcinkow tak zeby ciagle trzymaly wysoki poziom. Osobiscie wole filmy

Dla mnie zawsze numerem jeden seriali pozostanie niesmiertelne Miasteczko Twin Peaks za niepowtarzalny klimat, muzyke Badalamentiego, w sumie za wszystko
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.04.2014, 22:55
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
True Detective na pewno do polecenia. Warto obejrzec chocby wlasnie dla aktorstwa. U mnie jednak pozostaje maly niesmak. Odnioslem wrazenie, ze z kolejnymi odcinkami tworcy ciagneli na sile. Ogolnie jak dla mnie seriale to typowe zabijacze czasu i nic wiecej ale faktycznie ciezko rozciagnac fabule na iles tam odcinkow tak zeby ciagle trzymaly wysoki poziom. Osobiscie wole filmy

Dla mnie zawsze numerem jeden seriali pozostanie niesmiertelne Miasteczko Twin Peaks za niepowtarzalny klimat, muzyke Badalamentiego, w sumie za wszystko
Sie nie znasz, The Following obejrzyj to zobaczysz jak sie napiecie buduje i utrzymuje na wysokim poziomie ;-)
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 08.04.2014, 22:55
Dawid Lynch i Twin Peaks zawsze na propsie!!
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 08.04.2014, 23:12
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Sie nie znasz, The Following obejrzyj to zobaczysz jak sie napiecie buduje i utrzymuje na wysokim poziomie ;-)
Following to tylko Nolana film widzialem

Nie neguje, ze jakies seriale sa dobre i trzymaja w napieciu. Mi chodzi o to, ze tylko Twin Peaks i moze po czesci Carnivale pozostaja w glowie na dluzej i wciaz moge do nich wracac i wciaz jest ten klimat Podobnie lubie tez od czasu do czasu wracac do jakichs filmow np Donnie Darko, choc od stricte filmowej strony nie jest arcydzielem ale przez sam klimat ogladajac go enty raz czuje sie jakbym go ogladal na nowo

A taki Breaking bad, True detective czy inne jakie dotad widzialem to ok sa dobre/bardzo dobre ale tylko na raz i powracajac do nich bym sie zwyczajnie nudzil.

Oczywiscie to tylko i wylacznie moje odczucia ale miloby bylo znalezc "cos nowego" do czego mozna by pozniej powracac ale poki co cisza jak makiem zasial.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Stary 08.04.2014, 23:26
Wydaje mi się, że to bardziej kwestia wspomnień niż realnego porównania starych i nowych seriali. Do dziś żyje się wspomnieniami bajek z Polonia 1, czy kultowych seriali lat 90-tych tj. "Drużyna A", "MacGyver" "Na wariackich papierach", czy Gliniarz i prokurator". Czy to wszystko było takie genialne, czy nam się tylko dobrze kojarzy?

Niestety, ale postawiłbym tezę, że chodzi o to drugie.
Odpowiedz cytując
wiesniak84
Guest

Stary 08.04.2014, 23:46
Powiem ktrotko - jakby wszystkie przez Ciebie seriale wywarly na mnie takie wrazenie to tez bym chetnie do nich wracal. Nie wracam. Sentyment jakis na pewno pozostaje ale to chyba nic dziwnego, kazdy go ma do jakichs tam rzeczy, filmow, bajek z dziecinstwa i czasem lubi sobie powspominac ale w tym przypadku nie o to mi chodzi.

Breaking Bad, True Detective, Gra o Tron zostana zapomniane raz, dwa tak samo jak to bylo z Prison Break. To wszystko sa seriale na tu i teraz a takie Twin Peaks po 24 latach wciaz niesmiertelne.

aha jeszcze dodam dla jasnosci, ze nie dla kazdego tak musi byc, moze dla Ciebie Druzyna A jest niesmiertelnym arcydzielem. Nie wiem, nie wnikam i nic mi do tego w sumie. To nie tak, ze wszystko co napisze to tak musi byc kazdy ma swoje zdanie, opinie, kazdy swoje wnioski wysuwa i kazdemu moze sie podobac co innego.
Powód: jzs
Ostatnio edytowane przez wiesniak84 : 08.04.2014 o godz. 23:57.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 09.04.2014, 07:03
wiesniak84 napisał(a):Wyświetl post
Following to tylko Nolana film widzialem

Nie neguje, ze jakies seriale sa dobre i trzymaja w napieciu. Mi chodzi o to, ze tylko Twin Peaks i moze po czesci Carnivale pozostaja w glowie na dluzej i wciaz moge do nich wracac i wciaz jest ten klimat Podobnie lubie tez od czasu do czasu wracac do jakichs filmow np Donnie Darko, choc od stricte filmowej strony nie jest arcydzielem ale przez sam klimat ogladajac go enty raz czuje sie jakbym go ogladal na nowo

A taki Breaking bad, True detective czy inne jakie dotad widzialem to ok sa dobre/bardzo dobre ale tylko na raz i powracajac do nich bym sie zwyczajnie nudzil.

Oczywiscie to tylko i wylacznie moje odczucia ale miloby bylo znalezc "cos nowego" do czego mozna by pozniej powracac ale poki co cisza jak makiem zasial.
True Detective ogólnie dobry, cos innego na pewno. Nie napisze bardzo dobry z powodu tego psa zamulacza i jego partnera, który w każdej scenie wyprawiał dziwne tiki z wargami.

No i odfruneli z tą akcją w ataku na meline murzyńską. W pewnym momencie sam się pogubiłem kto kogo i z kim + wjazd psów a to wszystko na przestrzeni kilku domków. Nie wspomnę że cały czas taszczył za sobą jeńca a jednak uciekli.

Najlepiej oceniam Prison Break. Wiem że bajeczka ale koniec kazdego odcinka powodował we mnie ciśnienie na następny, a o to chyba w tej zabawie chodzi.
I ten niezapomniany T-Bag...charakter miazga, zajebiście zagrany, no miał to coś. Mimo że podle negatywny to jednak wzbudzał pozytywne wibracje .

Dobry jest Hanniball. Myslalem ze stracony potencjał po pierwszym sezonie a tu proszę. Nowe odcinki mnie strasznie zaskoczyły, az dziw bierze ze to ten sam serial. Tylko tego łosia czy jelenia by sobie darowali. Teraz to juz nawet ludzie chodzą i straszą porożem
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 09.04.2014 o godz. 07:09.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Stary 08.06.2014, 00:06
Pytanko.
Jeśłi ktoś czytał "Grę o tron" to mógłby uchylić rąbka i powiedzieć czy karzeł pójdzie do piachu?

Polecam Fargo.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 08.06.2014, 00:09
Do 48 godzin bedziesz wiedzial.
Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 08.06.2014, 01:28
Dzięki za konkretną odpowiedz.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Od: 04.2011

Stary 08.06.2014, 09:20
Dariook napisał(a):Wyświetl post
Pytanko.
Jeśłi ktoś czytał "Grę o tron" to mógłby uchylić rąbka i powiedzieć czy karzeł pójdzie do piachu?

Polecam Fargo.
SPOILER!!!

Nie, ale pośle do piachu inną ważną postać.

Odpowiedz cytując
Dariook
Socios Wisła Kraków

Stary 09.06.2014, 02:24
Prędzej czy póżniej wszyscy bohaterowie pewnie skończą w pichu.

Autor wykosił północ a trochę czasu upłynie zanim littlefinger wytresuje pasierba na króla północy, więc pomyślałem że teraz kosimy po drugiej stronie.
No i własnie obawiałem się że to koniec karła, w którego oku dostrzegam dziwny błysk. Tak po ludzku było by mi szkoda się z nim rozstać.

Cytat:
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 09.06.2014, 22:18
Akurat plan Małego Palca przewiduje że pasierb wyciągnie kopyta( co przy jego zdrowiu jest bardzo prawdopodobne) a północ i dolinę Arrynów zamierza zdobyć za pomocą Sansy/Alayne( jednak tak na prawde niewiele wiadomo bo wątek Sansy wlecze sie tak niemiłosiernie że niewiele wyprzedza serial). Co do krasnala to w książce w późniejszych częściach nie był już tak ciekawą postacią( oczywiście w mojej opinii) i czasami nudził/irytował.

Od razu mówię, że ostatniego sezonu jeszcze nie oglądałem, ale z tego co widze na kwejkach i tym podobnych to cały ten sezon skupia sie na sądzie karła i sama akcja niewiele idzie do przodu. Jak tak dalej pójdzie to będą potrzebowali jeszcze 10 sezonów i Arya która w książce ma 9 lat w serialu będzie po trzydziestce.
Ostatnio edytowane przez piotrek06 : 09.06.2014 o godz. 22:23.

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 09.06.2014, 22:28
Kuźwa, przestańcie spoilerować bo się łatwo można domyśleć kto co i kiedy kopnie w kalendarz !
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
piotrek06
Senior Member

Stary 09.06.2014, 22:32
Tu akurat nie ma spoilerów bo tak jak napisałem wątek Sansy skończył się w książce mniej więcej w tym samym momencie w którym jest teraz serial

Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 16.06.2014, 21:01
No to oglądamy finał sezonu
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów