The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.04.2014, 15:27
Może być i trener hokeja z Kazachstanu. Byle nikt go nie znał. Bo ani umiejętności trenera ani zawodników nie są tu problemem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 07.04.2014, 15:36
nieeeee
umiejętności to nie jest problem
nieeee

dlaczego więc niektóre drużyny z klasy C nie mogą awansować do ekstraklasy pomijająć warunki licencyjne?
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2014, 15:46
A grałeś Ty kiedy choćby w okręgówce? Awansowałeś do wyższej ligi? Nie bądź śmieszny.

Górnik Kasperczaka spadł bo był najsłabszy? Proszę Cię.

Od sześciu meczy nie wygraliśmy bo graliśmy z lepszymi? Proszę cię.

Gdyby o mistrzostwie decydowały umiejętności to mistrz byłby w stanie w pięciu pucharowych meczach z Turkami i Cypryjczykami strzelić chociaż jedną jedyną bramkę. Przestań się wreszcie oszukiwać. Wystarczy że inni Cię oszukują.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
maaarcin
Moderator

Od: 11.2002

Stary 07.04.2014, 17:31
Drozd: jedno pytanie. po co Ty się tym interesujesz, jak cały czas Cię oszukują, a wszystko jest ustawione? po co? mi byłoby szkoda przede wszystkim czasu. oglądasz te mecze, choć wiesz jak się zakończą, jak zakończy się sezon. po co? nie potrafię tego zrozumieć.
Odpowiedz cytując
ABGwislakABG
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 07.04.2014, 17:49
Pewnie bukmacher, ma jednego długoterminowego pewniaka xD
Anty PO-PiS!!!
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2014, 18:25
Jak to po co? Z sentymentu do piłki nożnej, zdrowej rywalizacji, klubu z którym się utożsamiam, a który pogrąża się w bagnie zamiast starać się z bagna wydostać i wespół z innymi zacząć bagno osuszać. Jasne jest, że wiele świń bagno polubiło i traktuje je jak borowinę, ale konsekwencje tkwienia w nim zupełnie nie są prozdrowotne. Wyniki klubów poza bagnem czy reprezentacji trzęsawiska mam przytoczyć jako dowód?

Początkiem walki o wyzdrowienie jest zdanie sobie sprawy z choroby.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 07.04.2014, 19:30
Nie ma co rozpaczać. Po prostu w pierwszej rundzie chłopaki mieli spoooro szczęscia a teraz przychodzi weryfikacja.

Na wejście proponuję pieśń:

Nic nie może przecież wiecznie trwać. Co zesłał los trzeba będzie stracić
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 07.04.2014, 19:41
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Nie kalkulują, ale napewno Bednarz wolałby u siebie drużyny, które przyciągną widzów
Byle tych którzy interesują się naprawdę futbolem...
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 07.04.2014, 19:50
sambo napisał(a):Wyświetl post
Nie ma co rozpaczać. Po prostu w pierwszej rundzie chłopaki mieli spoooro szczęscia a teraz przychodzi weryfikacja.

Na wejście proponuję pieśń:

Nic nie może przecież wiecznie trwać. Co zesłał los trzeba będzie stracić
czy to weryfikacja czy może coś innego - oto jest pytanie...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2014, 20:11
Drozd napisał(a):Wyświetl post
A grałeś Ty kiedy choćby w okręgówce? Awansowałeś do wyższej ligi? Nie bądź śmieszny.

Górnik Kasperczaka spadł bo był najsłabszy? Proszę Cię.

Od sześciu meczy nie wygraliśmy bo graliśmy z lepszymi? Proszę cię.

Gdyby o mistrzostwie decydowały umiejętności to mistrz byłby w stanie w pięciu pucharowych meczach z Turkami i Cypryjczykami strzelić chociaż jedną jedyną bramkę. Przestań się wreszcie oszukiwać. Wystarczy że inni Cię oszukują.
Tak się składa że grałem...
Górnik Kasperczaka spadł bo zdobył najmniej punktów i wg. tabeli był najsłabszy.

A to co piszesz o Cyprze czy Turcji pokazuje jaką masz wiedzę w temacie. Umiejętności tak jak w piłce tak w innych dziedzinach życia mają znaczenie, no ale to jest tylko moje zdanie.
I skoro tak utożsamiasz się z klubem to czemu nie grasz w Wiśle i nie robisz tej krucjaty o której piszesz

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2014, 20:53
Super, tyle że fakt zdobycia najmniejszej liczby punktów, tak samo jak fakt zdobycia największej liczby punktów nie mówi nic o umiejętnościach zespołu. I to jest sedno. Tak powinno być, a tak nie jest.

Grałeś w drużynie walczącej o awans ? Jaki jest główny temat przed każdym meczem? Nie powiesz mi, że przeciwnik. Bo ten jest na trzecim miejscu. Wiesz co jest na pierwszym i drugim? Wiesz ale wstyd się o tego przyznać...

Co piszę o Cyprze i Turcji? Uważasz że strzelić bramkę Cypryjczykom albo Turkom to jakieś himalaje ambicji? K...a cóż za poczucie własnej wartości. Nie długo sukcesem będzie że z Gibraltarem przegramy jedynie 0:3. Rozumiem gdyby takie coś mówił laik. Ale podobno coś grałeś, nie wstyd Ci? Pamiętasz jaki wynik w dwumeczu Wisła osiągnęła z Turkami pierwszy raz występując w pucharach po 20 letniej przerwie? Na obronie z Zającami i Kalim. Co się zmieniło przez ostatnie kilkanaście lat? Stadiony są nowe murawa równiejsza, kasa kilka razy większa i co do jasnego h.... mistrz polski nie potrafi strzelić bramki w pięciu meczach z drużynami z podrzędnych lig? Pojmij że nie wymagam wygranych, nie wymagam nawet remisów. Chodzi o strzelenie bramki, sól piłki, a Ty mi zaczynasz pitolić jacy to Turcy i Cypryjczycy są rewelacyjni. Daruj sobie

Ja wiem dlaczego tak jest, bo jak się nie gra w piłkę to się zapomina jak to robić. Proste.

arti napisał(a):Wyświetl post
czy to weryfikacja czy może coś innego - oto jest pytanie...
Dziwna ta weryfikacja. Z Legią na wyjeździe grając w dziesiątkę strzelamy dwie bramki, a z Ruchem czy Zawiszą grając u siebie w 11 nie strzelamy żadnej. To jak w końcu drużyna ma charakter jak niosło się po Legii czy za przeproszeniem gówno jak świadczy reszta występów...
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.04.2014 o godz. 21:02.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2014, 21:11
Drozd dlaczego nie grasz w Wiśle z która się utożsamiasz i zależy Ci na wynikach.Jak sam napisałeś umiejętności nie mają znaczenia, więc spytam raz jeszcze : Dlaczego nie grasz w Wiśle?

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2014, 21:37
Z wielu powodów ale umiejętności znów nie są najważniejsze.

Prześledź historie w Wiśle trenera nazwiskiem Stanisław Chemicz. To może pojmiesz...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 07.04.2014, 21:40
Wymień mi te powody w takim razie, gdyż dziwnym jest dla mnie to iż zależy CI na klubie i wynikach a nie chcesz mu pomóc?Taki z Ciebie kibic wielki że klubowi który kochasz nie chcesz pomóc?....

Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 07.04.2014, 21:53
Chce i pomoc moja polega na uświadamianiu nieświadomym w jakim syfie tkwimy. Może to spowoduje, że się z niego wyrwiemy.

Nie zależy mi na wynikach, tylko na zwykłej uczciwej grze w piłkę, ambitnej i zespołowej. Jeżeli taka będzie to wyniki same przyjdą. Natomiast sztuczne śrubowanie wyniku to coś z czym należy stanowczo walczyć. Dziwię się, że tego nie rozumiesz.

ps. za stary jestem na granie, ale nawet teraz takiej szmaty jak Miśkiewicz z wolnego bym nie puścił ... i nie wierzę, że ligowy bramkarz potrafił to zrobić.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 07.04.2014 o godz. 21:57.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
St Yabol
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2010

Stary 07.04.2014, 22:15
63.5 Kg napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ktoś wierzy w to ze nasi kopacze kalkulują które miejsce zajac to podziwiam...
gracze moze nie, ale Łysy juz owszem
Odpowiedz cytując
Lysy
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.04.2014, 23:14
St Yabol napisał(a):Wyświetl post
gracze moze nie, ale Łysy juz owszem
Dementuję, jakobym cokolwiek kalkulował.
Odpowiedz cytując
gypsy
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 08.04.2014, 10:29
Drozd napisał(a):Wyświetl post
ps. za stary jestem na granie, ale nawet teraz takiej szmaty jak Miśkiewicz z wolnego bym nie puścił ... i nie wierzę, że ligowy bramkarz potrafił to zrobić.
Typowy polski kibic: "Ja bym to zrobił lepiej"... A ciekawe czy grałbyś jak Misiek przez cały sezon? Pewnie nie. Musisz wziąć poprawkę na to, że każdy ma słabsze momenty.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 08.04.2014, 10:35
Pewnie nie, ale nie o to chodzi. Skoro Misiek przez cały sezon prezentował postawę bez zarzutu to tym bardziej dziwnym jest, że tego wolnego przepuścił. W sposób kompromitujący.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 08.04.2014, 10:52
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A może Kazimierz Moskal któremu średnio idzie w GKS Katowice.
Kazek byłby w sam raz.
Czy ja wiem czy tak średnio mu idzie ... 4 miejsce - teoretycznie jeszcze szanse na awans.
Spieprzyli na wiosnę bo w jesieni byli na pudle.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.04.2014, 11:09
Wie ktoś czy kiedyś mieliśmy taką passę 2 pkt. w 6 meczach jak obecnie ? Od Moskala czy Kuli wymagano wiele a oni grali druzyną bez napastnika (chyba, ze ktoś nazwie tak Sikorskiego). Jak wyglądają teraz cuda Smudy, który wykończył P. Brozka własnie widać.
Odpowiedz cytując
LuKaS TSW
Senior Member

Od: 12.2005

Stary 08.04.2014, 11:18
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś czy kiedyś mieliśmy taką passę 2 pkt. w 6 meczach jak obecnie ?
Ze strony SKWK: " Słowa prezesa na pewno zachęcają fanów do przyjścia na mecz drużyny, która nie wygrała sześciu meczów z rzędu (ostatni raz taka passa przytrafiła się Wiśle wiosną 1997). Ale Jacka Bednarza to chyba nie interesuje. Błyszczy w mediach, a to jest dla niego najważniejsze."
Bo takich stworzył nas świat, pełnych pogardy, zła i grzechu. Więc zawsze dumnie będziemy trwać, teraz i zawsze i na wieki wieków.
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 08.04.2014, 11:38
Polecam wywiad z Lesnodorskim...
Jak glupi to dobrze mowi...
Odpowiedz cytując
koniak
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.04.2014, 11:39
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Ze strony SKWK: " Słowa prezesa na pewno zachęcają fanów do przyjścia na mecz drużyny, która nie wygrała sześciu meczów z rzędu (ostatni raz taka passa przytrafiła się Wiśle wiosną 1997). Ale Jacka Bednarza to chyba nie interesuje. Błyszczy w mediach, a to jest dla niego najważniejsze."
Czyli jeszcze przed Cupiałem...grubo. Ogólnie coraz więcej się słyszy o osobach, które nie popierają bojkotu czy wręcz go olewają, ale ze względu na to wszystko co się dzieje, (czyli w dużej mierze wyniki) nie zamierzają w tym uczestniczyć.
Zapowiada się rekordowo niska frekwencja od wielu, wielu lat.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Stary 08.04.2014, 16:58
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Wie ktoś czy kiedyś mieliśmy taką passę 2 pkt. w 6 meczach jak obecnie ? Od Moskala czy Kuli wymagano wiele a oni grali druzyną bez napastnika (chyba, ze ktoś nazwie tak Sikorskiego). Jak wyglądają teraz cuda Smudy, który wykończył P. Brozka własnie widać.
No tak rekordowo (przy takiej passie),dalej jestesmy w pierwszej czwórce.Obecna forma Brożka jak Sikorskiego.

Cytat:
Nie mów hop za nim nie przeskoczysz.....
Pamiętasz akcje Żewłakow Boruc......?
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 08.04.2014 o godz. 17:02.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.04.2014, 17:56
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
No tak rekordowo (przy takiej passie),dalej jestesmy w pierwszej czwórce.Obecna forma Brożka jak Sikorskiego.
No widzisz, a jak pisałem, ze cuda Smudy uzaleznione są od Brożka to mi tutaj zachwyceni Smudą próbowali udowadniać, że to Smuda jest taki magik trenerski. Inny trener bez takiej zażyłości z B. Cupiałem, przy takich wynikach już dawno wyleciałby z klubu.
Pocieszajace jest, że niżej niż 8 miejsce nie da się spaść
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 08.04.2014, 18:41
Gdzie znajdę ten wywiad z Leśnym o którym tu piszecie ?
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Stary 08.04.2014, 19:08
adam_09 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie znajdę ten wywiad z Leśnym o którym tu piszecie ?

Na stronie Stowarzyszenia...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Stary 08.04.2014, 21:09
Panie i Panowie

Petrescu bez klubu - dzwonić juz

Odpowiedz cytując
robert777