|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Kielbasiarze tez dzialaja na szkode finansowa klubu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
No to będzie Cie ta atmosfera waliła w łeb teraz coraz bardziej i coraz skuteczniej. Każdy normalny kibic chodzący od lat na Wisłę dobrze wie, że to właśnie atmosfera związana z Wisłą zaprowadziła ich na R22 a nie popisy coraz bardziej drętwych kopaczy w polskiej ekstraklapie.
Zresztą pogadamy za kilka kolejek a najlepiej od nowego sezonu jak to fajnie na pustym stadionie ogladać kopanie po czołach. Nawet Bednarz swoimi akcjami z darmowymi biletami nie zaklnie rzeczywistości bo w kasie bedzie pusto. Może bedzie robił takie numery jak fałszowanie frekwencji, co robi juz Osuch w Bydgoszczy, żeby medialnie to jeszcze jako tako wygladało ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Ja wszystko rozumiem i opowiadam się po stronie normalnych, a nie policjantów na stadionie i ich guru, ale co wy macie z tymi kiełbasami
PIŁKA NOŻNA DLA KIEŁBASIARZY!! Wracając do meritum - FraMat mam pytanie. Ile razy w roku jesteś na Wiśle? Odpowiedz (nie musisz na forum, możesz sam sobie), a później popatrz sobie jak bardzo jesteś zabawny udzielając rad ludziom, którzy na Wisłę chodzą regularnie, rok w rok wykupują karnety, zostawiają pieniadze w klubie, są wyjazdach (podaje tu swój skromny przykład). Robisz tu z siebie nie wiadomo kogo, wszechwiedzącego policjanta (edit by FraMat ), wypowiadasz się na tematy, o których nie masz zielonego pojęcia, gościu odpuść, bo nie chce Ci przypominać kto (zasłużenie) rokrocznie wygrywa klasyfikacje na najgorszego moderatora. No chyba, że Ci się marzy wieloletnie panowanie. Ja jak nigdy w życiu nie wspiąłem się wyżej niż na Rysy, nie będę udzielał rad Himalaistom, zrób nam wszystkim tą przysługę i skoro nie byłeś nigdy fanatykiem/kibolem/nie jezdziles na wyjazdy, po prostu się nie udzielaj w temacie, bo tylko irytujesz ludzi, w tym mnie choć wchodzę tu rzadziej i rzadziej. ![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Prawdopodobnie jeszcze wroci moda na podkładanie gazety pod tyłeczek...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Co do tego oświadczenia to z początku sądziłem, że jest to primaaprilisowt żart, bo zostało ono opublikowane 1 kwietnia. Jednak teraz widzę, że miało ono na celu jeszcze większy podział wśród wiślackiej braci. Ci którzy bojkotują są nadal uważani za braci, natomiast Ci, dla których Wisła jest ważna i chodzą na nią niezależnie od wyników. Według mnie to oświadczenie było w zupełności niepotrzebne, ale teraz się nie zdziwię kiedy w trakcie pozdrowień z sektora C [przy założeniu zażegnania konfliktu] z innych sektorów będą gwizdy. Do tego to oświadczenie może doprowadzić. Widać jednak SKWK lubi dolewać oliwy do ognia wśród i tak już podzielonych kibiców.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
Z tego też względu być może odpowiedź na większość pytań kryje się w warunkach współpracy i warunkach na jakich klub może odstąpić/rozwiązać umowę. Jeśli są one jakoś klarowne i mało uciążliwe dla klubu - nie ma problemu.
Akurat ta grupa się nie obraża i nie focha - dlatego była na Zawiszy.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 03.04.2014 o godz. 11:44.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
konserwa
Od: 06.2004
Offline |
|
Bana na mecz z Ruchem, a następnie do końca rundy dostali wyłącznie ci którzy najpierw rzucali, a następnie wystrzeliwali race Nie wiem na co łysy najmita przeznacza, jakikolwiek zysk, ale powstanie Muzeum Wisły jest akurat projektem, który ten zysk klubu mógłby zwiększyć i to on powinien zadbać i doprowadzić do tego, aby ta inicjatywa została zrealizowana, więc w tym wypadku jest szkodnikiem. Zaś jeśli chodzi o zarządzanie klubem jest po prostu nieudacznikiem, co pokazuje na każdym kroku (Akademia Piłkarska Wisły przejęta przez TS; brak umiejętności stworzenia działu marketingu z prawdziwego zdarzenia doprowadza do przejęcia marketingu klubowego przez firmę zewnętrzną; wojna z częścią kibiców itp. itd.), który zarządzania powinien uczyć się od profesjonalistów jakimi w przeciwieństwie do niego są Ci Kibole z SKWK - obecny prezes Szymański, czy poprzedni prezes Wawro, którzy będąc w-ce prezesami TS potrafili doprowadzić do oddłużenia klubu (z 4,5 mln do 1,8 mln zł), czy też przejęcia tych form działalności (Akademia Piłkarska) którymi łysy nieudacznik nie potrafił się zająć.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 03.04.2014 o godz. 12:56.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Online |
|
To się pomyliłeś. To się nazywa forum, a nie klaka. Tu sie rozmawia i przedstawia różne punkty widzenia, a nie krzewi jedyną słuszną propagandę. Co do wygrywania klasyfikacji na najgorszego moda: tak, masz rację: co roku ją wygrywam i cieszę się z tego, bo macie moda, który pewne sprawy trzyma krótko i wam się to nie podoba. Ktoś musi tę robotę robić. Mod nie jest od tego, żeby był lubiany. I wyobraź sobie, nie zależy mi na twojej sympatii. Zależmy mi za to na tym, żeby na forum mogli wypowiadac się wszyscy: i kibole i kibice, i fanatycy i pikniki. Jeśli tylko zależy im na Wiśle i chcą rozmawiać z zachowaniem minimum kultury Kiedy właściciele tego forum uznają, że źle robię, że was pilnuję, sami mnie zwolnią. Na to, że sam odejdę, nie licz. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2010
Offline |
|
|
a szkoda...szkoda dla tego forum.
Cóż można wykonywac tą samą pracę w całkowicie innym stylu niż Ty robisz, patrz choćby na ZWE. To nie chodzi o to, aby pozwalać na obrażanie, szkalowanie i wyzywanie. Bo nikomu rozsądnemu o to nie chodzi. W Twoim przypadku największym problemem jest całkowicie oderwanie od rzeczywistości kibicowskiej. Ja się dziwię dycyzyjnym tego forum, że trzymają tutaj prawdziwego 100% laika. Ile razy do roku jesteś na meczu ? Na ilu wyjazdach byłeś ? Gdyby Cię przenieśli na forum GK lub GW (wiem, że politycznie Ci z nimi nie po drodze, ale ja nie o tym) to byś się sprawdzał idealnie. Ale na forum kibicowskim wypadałoby cokolwiek "czuć klimat"... Tak jak Fialo napisał, nikt kto chodzi tylko po dolinkach lub kilka razy był na Giewoncie, Świnicy, Rysach czy na Kościelcu nie powinien pouczać alpinistów lub himalaistów jak należy się wspinać.
Tzn. tak to wszystko powinno wyglądać w normalnym klubie, gdzie wszystko jest dobrze zorganizowane...A w takim jak u nas, w którym prezes zamiast myśleć co tu zrobić, aby było lepiej, prowadzi głupią wojnę ze swoimi kibicami...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.04.2014 o godz. 14:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Będą mlaskać tak głośno, że zagłuszą całe C? ![]() ![]() ![]() ![]() To ja proszę jeszcze całą listę jakie można robić na stadionie? - Czy drapanie się po jajkach jest zabronione? - Odpada tylko kiełbaska czy kanapki własnej roboty też. - Ile czasu jest dozwolone na kupno i zjedzenie kiełbaski (rozumiem, że z końcem przerwy należy wyrzucić do kosza?) - Co z piciem napojów? Jeśli ktoś będzie siorbał również zagłuszy doping? - Gumy do żucia chociaż wchodzą w grę - Co ze sznurowaniem butów? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Słów kilka na temat dużej litery. Darujmy sobie tę dziecinadę i wróćmy do meritum dyskusji, ok..?
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...88#post1356888 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
już wiecie czemu to forum padło? admin który ma gdzieś zgody, doping patrzy tylko na finanse klubu? choćby łysy rządził jeszcze 10 lat to nas sie nie pozbędziecie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Każdy coś robi dla klubu tylko niestety koordynacji nie ma. Każdy uważa że to co robi jest najlepsze i najważniejsze. Bednarz uważa że największym problemem są problemowi kibice, SKWK walczy o najważniejszą rzecz czyli muzeum. Każda wojna się kończy. Trzeba przeczekać o piwie i chipsach, sushi vel kiełbasie. Pytanie tylko ile.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 03.04.2014 o godz. 14:06.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
do czasu jak kilka tysięcy osób nie kupi karnetów, kolejnych kilka tysięcy nie będzie kupowało biletów. Wtedy wojna się skończy...
Bednarz był nie do ruszenia do czasu złożenia wniosku licencyjnego, do czasu zakończenia rozmów z UFA. Mecz z Podbeskidziem będzie pewnego rodzaju małym testem dla łysego. Jak będzie bardzo mało osób, to będzie to żółta kartka. Kolejnym będzie mecz w fazie finałowej, jeśli znów będzie mało osób to Cupiał może zmienić zdanie o wspieraniu kojaka... Dlatego tak istotne jest, aby bojkotować najbliższe mecze, jeśli chcemy pozbyć się intruza z klubu. Oczywiście jesli Cupiał odwoła Bednarza, to może liczyć sie z wściekłym atakiem tzw. mediów, polityków i policji...To też jest dla niego pewien koszt, bo On chciał zawsze być w cieniu. Ale przecież ile jest wstanie dawac bilety lekarzom, prawnikom i urzędnikom...
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.04.2014 o godz. 14:37.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Przeklinanie na stadionie (rzecz powszechnie uznana za niestosowną, szczególnie wśród dzieci) --- Stadion to nie teatr tu się przeklina!! Jedzenie kiełbasy (rzecz nieszkodliwa) ----- w teatrze nie jesz kiełbasy więc na stadionie też nie!!! Szczerze Ci zazdroszczę. Twój świat jest prosty oparty na totalnym braku krytycyzmu wobec siebie i wszystko jest czarno-białe. Życie musi być wiele prostsze w ten sposób. Cytat:
Osoba jedząca kiełbaskę w czasie koncertu, czy spektaklu będzie przeszkadzać innym w odbiorze - dlatego jest to niestosowne. Na stadionie gdy śpiewa kilka tysięcy osób i ktoś na trybunie E je sobie kiełbaskę nikomu nie przeszkadza. Ba wręcz pomaga swojemu klubowi finansowo. Pamiętaj, że dla obioru mszy czy teatru wskazane jest skupienie i spokój. Dla Ciebie śpiewy ku***, chu**** jest zachowaniem szacunku dla miejsca i chwili. Zjedzenie kiełbasy jest herezją i zasługuję na spalanie na stosie. A wiem, że dla Ciebie tak jest i dlatego zazdroszczę Ci tego prostego bezkrytycznego świata. |
||
|
|
Senior Member
Online |
|
Ten, kto chodził tylko po skałkach nie będzie pouczał himalaistę jak ma się wspinac na Mount Everest. Ale może zwrócic mu uwagę, że nie ma sensu używanie czekana i haków, kiedy chce się ... wejść do tramwaju. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiele w życiu widziałem - wole poczekać na rezultaty.
Moim zdaniem problem w tym że jeśli nie będzie woli współpracy klubu z SKWK której to nie da się wymusić bojkotem, to sytuacja obecna (choć w zmienionej formie) będzie trwać. Nie cofnie się umowy z UFA (10 lat), nie cofnie się zakazów stadionowych, nie zmieni postępowania policji, wojewody, nie zalegalizuje rac. Zmieni się tylko Bednarz - na jego miejsce przyjdzie ktoś X który za jakiś czas i tak będzie, z racji na przepisy,grał podobnymi kartami jak poprzednik.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 03.04.2014 o godz. 15:01.
![]()
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
zostańmy lepiej przy porówniu do wspinaczki. Bo Twoje dywagacje na tematy kibicowskie bardziej odpowiadają wiedzy przeciętnego spacerpwicza (np. po Dolinie Kościeliskiej) o wspinaniu w Himalajach.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 03.04.2014 o godz. 14:58.
|
|
|
|
Senior Member
Online |
|
|
Też jestem zdania, że Klub i SKWK muszą się wkońcu dogadać.
Na razie to wygląda, że SKWK nie chce przychodzić dopoki będzie Bednarz, a Bednarz nie chce ustąpić dopóki SKWK nie ulegnie. Obydwie strony idą na 100% bez możliwości żadnego kompromisu. Cupiał na razie stoi po stronie Bednarza. Potrwać to może długo. SKWK przestrzega, że ich nieobecność to znaczny spadek frekwencji. Fakt, ale czy na długo? Natura nie znosi próżni i po jakimś (krótszym, albo dłuższym) czasie coś nowego się pojawi. Z drugiej strony, jesli klub teraz ustąpi i SKWK wróci na C, to sporo osób, ktore zaczeły teraz myśleć o przychodzeniu na Wisłe, może machnąc na to ręką. Bo nie da się ukryć: nie wszystkim jest z SKWK po drodze. Musi znaleźć się jakiś kompromis. Pytanie czy obydwie strony sa na to gotowe? |
|
|
|
konserwa
Offline |
|
|
Z tego co widzę to jedynie z roku na rok łysy coraz bardziej redukuje budżet klubu. Jeśli to jest jego sposób na oddłużenie to działa niczym Kononowicz doprowadzając w efekcie do tego, że w klubie "nie będzie niczego".
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2010
Offline |
|
|
Cała ta dyskusja zaczyna już pomału przypominać temat polityczny z innego działu. Kiełbasa na stadionie, liczba wizyt na stadionie, wyjazdów, race, kolaboracja z białymi kaskami... Nie macie wrażenia, że dyskutujemy i ktoś wciągnął nas w jakiś temat zastępczy niczym GW i TVN?
Źródłem problemu jest to, że Bednarz jest człowiekiem nieporozumieniem na obecnym stanowisku pracy. Tylko tyle i aż tyle. Jak może być ktoś prezesem zarządu spółki jak w życiu nawet 1 h w kiosku ruchu nie przepracował ? Ludzie... on się nie nadaje do niczego. I im szybciej każdy z nas sobie to uświadomi i obierzemy jedną drogę do jego zwolnienia tak te wszystkie wasze przekomarzania o kiełbasach, ilości wizyt na stadionie czy wyjazdach oraz policji na trybunie pójdą w zapomnienie. Bednarz do prowadzenia naszego klubu nadaje się tak samo jak 90 % polityków z wiejskiej do rządzenia. Im szybciej przyjdzie tu ktoś kompetentny tym szybciej wyjdziemy na prostą. I szkoda tracić czas na .......enie czy stadion to teatr, filharmonia czy inne miejsce kultu religijnego lub rozrywkowe. Jeden przyjdzie na stadion dopingować przez 90 minut a drugi obejrzeć na siedząco z synem wpierdalając kiełbasę. Dla każdego na stadionie ma być miejsce. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to ile zapłacił w zeszłej rundzie czy klub w przeciągu ostatniego 10-lecia ma jakieś znaczenie czy nie? Łaskę ktoś komuś robi że kar płacić nie musi? Była współpraca - były owoce dla obu stron. Nie ma współpracy - jest g. . Nie będzie owego g. jeśli współpraca ponownie powróci. Natomiast czy da się którąkolwiek stronę zmusić do współpracy obecnymi metodami - szczerze wątpię. Ale może?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 03.04.2014 o godz. 15:25.
![]()
||
|
|
konserwa
Offline |
|
|
O czym my tutaj w ogóle rozmawiamy, już rok jest prezesem klubu, a nie potrafił przez ten czas przyciągnąć jakiegokolwiek sponsora do klubu nie wspominając już o sponsorze strategicznym.
Nikt nikomu łaski nie robi, ale wypadałoby uargumentować swoje zarzuty, jakie wysuwasz pod adresem Kibiców. Są ludzie z którymi współpracować się nie da i taką osobą jest łysy najmita. Nikt nie będzie współpracował z oszustem (a zmieniając treść uzgodnionej już umowy takim oszustem się stał), nikt nie będzie współpracował z typem, który nakręca medialną nagonkę na Kibiców "swojego" Klubu (obrażając zresztą nie tylko Kibiców Wisły, ale przede wszystkim Klub, którego jest pracownikiem), wreszcie nikt nie będzie współpracował z typem, który stosuje względem Kibiców odpowiedzialność zbiorową. Zbyt wiele słów już padło. |
||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
||
Całe szczęście, że są tu modzi jak FraMat - raz na jakiś czas przynajmniej ktoś rozsądny. Cytat:
![]() Cytat:
Że na stadion chodzisz i na wyjazdy jeździsz To jak ktoś chleje dużo wina za 2,50 zł butelka to robi to z niego konesera win |
|||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Powoli i jeszcze raz
Czyli porównując do budżetu domowego - to czy 'Kowalski' mniej lub więcej zarabia nie ma większego wpływu na to ile mu zostało do spłaty kredytu w banku.
Nie prawda. Są tylko osoby z którymi nie umie się współpracować, nie chce, lub nie jest warto. Czyli jest dokładnie to co mówisz dalej - dwie albo jedna ze stron nie chce współpracować z drugą. Podkreślę - nie chce się. Gdyby się nie dało, wcześniej współpracy by nie było. ![]()
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma żadnych opcji pomiędzy? A odpowiadając na twoje pytanie to myśle, że taki kibic (chodzący na 2 mecze w roku), który wykupi na taki mecz bilet VIP Gold, weźmie dwóch znajomych i kupi im szaliki jest dla klubu (tudzież spółki bo o niej tutaj mówimy) wart więcej niż "kibol" z sektora C, który kupi karnet ze zniżką SKWK. Taki jest niestety świat czy ci się to podoba czy nie. PS. Mit "pełnego sektora C niezależnie od rywala" padał już niejednokrotnie. Ostatnio chociażby podczas meczu Pucharu Polski z Lechią... ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|

|