The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2014, 21:58
raindog napisał(a):Wyświetl post
bla bla bla
Algorytm - blokada dla wszystkich w restauracji. Każdy ma prawo się odwołać i napisać, to co dla każdego jest oczywiste - potępiam odpalenie rac spoza stadionu. Jeśli nie potępia, to zakaz słuszny. Proste.
Czyli jeśli ktoś ma na jakiś temat zdanie (tylko zdanie!), które nie podoba się tobie i np. panu Bednarzowi, to powinien mieć zakaz wstępu na Wisłę? A jak ktoś powie, że ma to gdzieś, to też ma mieć zakaz? Czy wtedy tylko zakaz na co drugi mecz?

Co Twój brat, doktor prawa, na to?

Takiego steku bzdur dawno nie słyszałem, ale rzadko też tutaj zaglądam, więc pewnie sporo tego typu perełek mnie omija.

PS. Może zastanów się jakim prawem pan prezes domaga się od ludzi jakichkolwiek deklaracji na temat ich poglądów i na jakiej podstawie żąda od nich podpisywania jakichkolwiek cyrografów. Jeśli rzeczywiście miałaby zajść pomyłka (choć oczywistym jest, że nie zaszła, bo pan prezes z kolegami z policji musiał szukać paragrafu, który przybije tym niewinnym ludziom), to eleganckim sposobem na wyjście z tej sytuacji powinno być rozesłanie do wszystkich ludzi, których objął zakaz, a którym policja nic nie udowodniła (czyli do WSZYSTKICH) notki z przeprosinami i odblokowanie konta od razu.
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 28.03.2014 o godz. 22:38.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Stary 28.03.2014, 22:10
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ja .......ę.
Sami doktorzy i eksperci od wszystkich dziedzin na forum. Jeszcze zaraz się jakiś profesor znajdzie.

A to że klub postępuje wbrew prawu to do pustych głów nie dociera.
Rzecz w tym, nie czy klub łamie prawo (a łamie), czy niszczy wspólnotę kibicowską (a niszczy),..tylko czy „linia naszej partii (prezesa) jest wyłącznie słuszna”, albowiem są tacy, którzy udowodnią każdą, najbardziej absurdalną tezę, że słuszna jest. Są i tacy, którzy niedoceniają siły poparcia (jak dla mnie bardziej inercji) ze strony nad-prezesa ..Moim skromnym zdaniem prawda prawna, ta teoretyczna, jest tu bez znaczenia, bo tą praktyczną, pisze, tak jak historię, zwycięzca .. A rozstrzygnie i tak Pan Cupiał, jak tylko zrobi sobie bilans, strat i korzyści z bieżącego stanu rzeczy..
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Od: 05.2012

Stary 28.03.2014, 22:21
edit by: FraMat

bez przesady!!!
Ostatnio edytowane przez FraMat : 28.03.2014 o godz. 22:55.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary 28.03.2014, 22:52
łysemu do doktora prawa brakuje mniej więcej tyle co Plichcie do Madoffa.
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.03.2014, 22:55
Napiszę krótko: Mój brat jest doktorem prawa.
Ja zanim zmieniłem branże, siedziałem w informatyce, więc nie ucz mnie podstaw. Wiem jak wygląda licencjonowanie, tyle, że Ty w tym momencie zmieniasz temat. Mam na myśli brak możliwości zainstalowania danej aplikacji, ze względu na to, że zabezpieczenia były zbyt silne. Aplikacja legalna, system legalny, ale mimo wszystko algorytmy zabezpieczające wykryją ją jako piracką i bez telefonu lub maila do działu obsługi, ani rusz... choćby z tego względu, że można stracić licencje / działa się niezgodnie z licencją.

Co ma wspólnego? Otóż wyobraź sobie, że jestem stałym klientem jakiejś firmy, a nagle zostaje uznany za złodzieja. Co robię? Dzwonię, postępuję zgodnie z instrukcjami i przy instalacji tak muszę zgodzić się z regulaminem. Czym zawiniłem? Niczym. Czy widzę w tym jakiś większy problem? Nie. Rozumiem sytuację.

Algorytm - blokada dla wszystkich w restauracji. Każdy ma prawo się odwołać i napisać, to co dla każdego jest oczywiste - potępiam odpalenie rac spoza stadionu. Jeśli nie potępia, to zakaz słuszny. Proste.
Myślałem, że większym forumowym pokemonem niż Pysio nikt nie będzie. Myliłem się...

Algorytmy, brat doktor prawa, licencje... Weź się kolego nie kompromituj już, proszę.

Świat według raindoga. Przy następnym meczu, obowiązkowa ankieta dla każdego wchodzącego na stadion. Kto nie potępi na piśmie akcji z racami to zakaz. Jak się bawić to się bawić, a co!
Ostatnio edytowane przez hunter : 28.03.2014 o godz. 22:59.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 28.03.2014, 23:25

bez przesady!!!
Ostatnio edytowane przez FraMat : 29.03.2014 o godz. 11:25.
Odpowiedz cytując
JacobCFC
Senior Member

Od: 09.2010

Stary 28.03.2014, 23:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post

Kto wie, może pozbycie się (pod byle pretekstem) SKWK było częścią warunków współpracy z UFA Sports, która (przypadkowo) rozpoczyna się wraz z rozpoczęciem bojkotu?
Genialnie to całe UFA Sports, które wychwalasz zaczyna działalność. Szkoda, że jeszcze bardziej się nie zbłaźnili i nie wstawili na swojej stronie herbu gTS. Wyjdziemy na tym pewnie jeszcze gorzej niż Lechia, bo wątpie by umowa była podpisana na mniej niż 5 lat, pożyczka wpłynęła, licencje dostaniemy tylko co z tego, skoro jeszcze bardziej się pogrążamy i finansowo i wizerunkowo...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.03.2014, 23:43
SharksiK napisał(a):Wyświetl post

bez przesady!!!
eeee czemu?
Takie dosadne określenie

bla bla bla

A czy głupotę można potępić?
Dzisiaj usłyszałem, że w Polsce rodzi się więcej dzieci w związkach homoseksualnych niż heteroseksualnych... I teraz mam rozterki, co uznać za cytat dnia, ten czy, twój
Ostatnio edytowane przez palikot : 28.03.2014 o godz. 23:47.
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 28.03.2014, 23:50

bez przesady!!!

Framacie, nie idz tą drogą !

Na znak protestu odpalam...
Ostatnio edytowane przez SharksiK : 29.03.2014 o godz. 00:00.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 29.03.2014, 01:44

nie przesadzaj z ta pirotchnika bo zwolennicy Nowego Nurtu Kibiowskiego w Polsce ( z czerwonym loginem) moge cie zbanowac albo kazac podpisac lojalke .... wtedy zostanie ci forum 2-go portalu wislackiego - gdie wiekszosc jest zwolennikami Lysego Weza ( to nic ze na 100 wpisow jest 5 numerow IP ) ...https://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40
Ostatnio edytowane przez AntyMod : 29.03.2014 o godz. 02:15.
Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.03.2014, 08:24
jak juz tak koledzy czują potrzebę prawnych uzasadnień działań bądź zaniechań obu stron to przypominam a większości pewnie podpowiadam, że przestępstwo ma więcej niż jedną postać (sprawstwo) - sprawstwo, współsprawstwo, sprawstwo kierownicze, podżeganie, pomocnictwo.

Trochę inny dział niż prawo konsumenta (które aktualnie studiuje co najmniej 400 osób) ale zasadniczo nie mniej ważne zagadnienie.

I teraz wszystkim jojczącym na temat zakazów i "lojalek" polecam przeczytanie czegoś na temat innych form popełnienia przestępstwa czy wykroczenia. Krótko - stałeś obok ćwoka który jebnął racę na murawę czy wstrzeliwał na stadion ? Podobało ci się? Wrzeszczałeś "tak się bawi"? Chowałeś tego matoła za swoimi plecami? Zrobiłeś cokolwiek żeby się od niego odciąć? Dalej uważasz, że jest super zajebisty gość idący "pod prąd"?

Najśmieszniejsze jest to, że ci którzy tak ochoczo obnoszą się ze swoimi prawicowymi poglądami (których idei pewnie kompletnie nie zrozumieli) działają jak czerwona hołota. Ale czego wymagać od obywateli państwa, gdzie partie prawicowe mają 1,5 % poparcia a reszta jest tylko mniej lub bardziej czerwona...

Chcesz zmieniać prawo bo uważasz, że jest kulawe? Świetnie - zrób coś, żebyś miał na to wpływ. Co możesz zrobić? Zostać kimś mającym na te zmiany wpływ. Jak? Zacząłbym od wykształcenia. Nie masz zamiaru nic zrobić ( podpowiadam, że łamanie prawa nie jest działaniem zmierzającym w celu zmiany prawy - jest tylko narażaniem się na jego konsekwencje)? Świetnie masz do tego prawo - tylko nie narzekaj, że inni uchwalili coś co ci się nie podoba.
Lewakami brzydzę się i brzydziłem tylko manifestuję to trochę inaczej. Jak mi się Che nie podoba ( a zdecydowanie mi się nie podoba) to nie kopiuję jego sposobu działania.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.03.2014 o godz. 08:32.
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 29.03.2014, 08:45
Tak to sobie tłumacz Przynajmniej będzie Ci się spokojniej spało. Jestem taki śmieszny - brakuje mi argumentów, więc wyśmieję adwersarza.
Swoją drogą, dajesz mi do zrozumienia, że większość komentujących na portalach typu Onet, WP to wcale nie są trolle robiące sobie jaja z innych. To jest Wasz właściwy sposób myślenia.

@adam_09

Otóż to.

@palikot

Jeśli ta głupota ma tę magiczną moc, że potrafi za dzień meczowy uzyskać 6 tys. zł dochodu więcej (400 x 15 zł - przy czym ta suma zapewne jest dużo mniejsza), by jednak od czasu do czasu narażać na kary wynoszące co najmniej 300 tys.(zamknięcie stadionu + kara bezpośrednia) - to wtedy można się już nad tym zastanowić.

Na razie jedyną osobą, która bierze udział w bojkocie, a która była w stanie odnieść się krytycznie do bojkotujących, jest kot. Najlepsze jest to, że zapewne zdecydowana większość przedstawicieli bojkotujących na forum, zapewne nawet nie zrozumie znaczenia słowa "krytycznie".
Inna zastanawiająca rzecz - wolfy przyrównał wielu kibiców na C do studentek pierwszego roku rzygających w toalecie i nikt specjalnie nie poczuł się obrażony. Nawet niektórzy byli zachwyceni tym porównaniem. Nieważne, że ktoś własnie dał do zrozumienia, iż stanowicie bydło bez kultury; ważne że jest po naszej stronie.
Tu naprawdę należą się wyrazy szacunku dla wolfiego - obrażać kogoś tak, by ten się cieszył. ...chociaż jakby nie patrzyć, piknikom też się oberwało. Tyle, że stwierdzenie, iż ktoś ma pasję ocierającą się o turpizm można bronic w ten sposób, że w zasadzie każda pasja ociera się o jakiś absurd (z tą jednak różnicą, że stosując nomenklaturę wolfiego - dziwne pasje mają zarówno zwykli ludzie, jak i bydło).

Dziwne to forum, gdzie nazwanie kogoś debilem, jest mniej obraźliwe, niż stwierdzenie, że jest policjantem.
forum kibicowskie a ten się dziwi, nie mam pytań . Chłopie już dawno odpłynąłeś i teraz tylko wbijasz sobie przysłowiowy gwóźdź do trumny. Tolerancji dla milicji szukaj na innych forach CHWDP Co do umowy z ufo to byliśmy pod murem więc już widzę jakie warunki ugrał łysy warszawiak.
Ostatnio edytowane przez jaro1985r : 29.03.2014 o godz. 08:51.
Odpowiedz cytując
Greeg
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 29.03.2014, 09:38
rafkur, żeby być dokładnym trzeba Ci wypomnieć, że zapomniałeś jeszcze o sprawstwie polecającym . Nie wiem jakie masz pojęcie na temat prawa, ale stosujesz je tak wybiórczo, że strach się bać.

Na początek całkowicie mylisz stan faktyczny. Nie ma zakazów! Klub po prostu odmówił sprzedaży biletów określonej liczbie osób, w tym około 400 osobom w przygniatającej większości Bogu ducha winnym, które piły piwo po meczu i bodajże 3 godziny po wystrzeleniu rac na stadion.

Chyba nie twierdzisz, że te 400 osób to współsprawcy ... a jeśli tak to powodzenia w próbie udowodnienia przed sądem, że te 400 osób wspólnie wykonało znamiona czynu zabronionego oraz zachodziło między nimi porozumienie <lol>.

Jeśli mówisz o staniu obok osób które trzymały race i rzuciły je na murawę - to nie jest karalne. Co do reszty Twojej wypowiedzi można mówić ewentualnie, podkreślam ewentualnie o pomocnictwie psychicznym (np. manifestacja solidarności z zachowaniem sprawcy) ale pamiętaj, że nie jest pomocnictwem pomoc udzielona po zakończeniu czynu zabronionego.

Czyli jeśli ktoś na stadionie odpalił race a mi z tego powodu cieszyła się później micha bo sorry, taki mam klimat to nie popełniam w tym wypadku wykroczenia. Dodatkowo na żadnym z kibiców nie ciąży prawny, szczególny obowiązek niedopuszczenia do popełnienia czynu zabronionego jakim jest odpalenie racy.

Jeszcze jedno o czym większość tutaj zdaje się zapominać. Niestety dla Was, albo stety w ogólności istnieje coś takiego jak domniemanie niewinności, a na chwilę obecną nie słyszałem, aby komukolwiek przedstawiono choćby zarzuty związane z odpaleniem rac na podczas Derbów czy też wystrzeleniem ich w stronę stadionu.

To nie tyczy się sytuacji z knajpy "U Wiślaków" bo tam ludzi jedynie wylegitymowano i na podstawie tego klucza (wylegitymowanie przez policjanta) klub odmawia sprzedaży biletów. W postach wyżej wyjaśniłem już, dlaczego w mojej opinii samo wylegitymowanie w okolicach stadionu bez wykrycia przy jego okazji jakiegoś choćby wykroczenia nie powinno być żadną podstawą do odmowy sprzedaży biletów.

Mogę się mylić, ale jeśli mam z kimś dyskutować to niech adwersarz choć w przybliżeniu ustali fakty i zapozna się z tematem.
Ostatnio edytowane przez Greeg : 29.03.2014 o godz. 09:40.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.03.2014, 11:36

a odpalaj sobie ile chcesz. Na tym forum masz moje pełne poparcie.

AntyMod napisał(a):
nie przesadzaj z ta pirotchnika bo zwolennicy Nowego Nurtu Kibiowskiego w Polsce ( z czerwonym loginem) moge cie zbanowac albo kazac podpisac lojalke .... wtedy zostanie ci forum 2-go portalu wislackiego - gdie wiekszosc jest zwolennikami Lysego Weza ( to nic ze na 100 wpisow jest 5 numerow IP ) ...https://www.youtube.com/watch?v=DhecpGGOP40

Rozumiem, że jako antymod znasz lepiej Regulamin tego forum ode mnie? Nikt tu nigdy nie był banowany za poglądy czy za "pirotechnikę", co najwyżej za łamanie Regulaminu (obrażanie, inwektywy, itd)

JacobCFC napisał(a):Wyświetl post
Genialnie to całe UFA Sports, które wychwalasz ...
Pokaż mi choć jeden mój post, w ktorym wychwalam UFA Sports.

Naprawde, na tym forum sporo osób ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Gdzie ja jestem?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
rafkur
Socios Wisła Kraków

Od: 10.2007

Stary 29.03.2014, 11:38
Greeg - ja się nie upieram, że to co wyżej napisałem to prawda objawiona. Myślę, że jakoś tam daję radę z interpretacją przepisów prawa ale bardziej precyzyjne wywody zostawiam sobie na lepsze okazje. Napisałem to co napisałem żeby uzmysłowić, że obie strony mogą sobie dorabiać pewne ideologie co zresztą cały czas się odbywa. Stwierdziłem tylko, że nie jest to takie jednowymiarowe jak się większości wydaje.
Co do odpowiedzialności zbiorowej oczywiście się zgadzam co nie zmienia faktu, że takowa jest powszechnie w takich przypadkach stosowana.
Swoją drogą nie bardzo widzę jak inaczej wyeliminować z C jednostki niepożądane. Nie mam tu absolutnie na myśli ultrasów czy zapalających (a nie rzucających) race, chociaż race jako takie są zabronione czy to przepisami ogólnymi ekstraklasy czy regulaminami wewnętrznymi klubów. To jest kwestia walki o zmianę prawa ale nie metodami rewolucyjnymi ( domena lewaków) a jebnięcie rac jest metodą lewacką swoją drogą dostarczającą tylko argumentów drugiej stronie.
Podobnie jest z przypadkiem "U Wiślaków" - ok, zgadzam się z tym że większość ludzi tam chodzących to normalni mniej lub bardziej zaangażowani kibice. Niewątpliwie w tym konkretnym przypadku znalazło się tam więcej tych dla których mecz jako taki czyli widowisko sportowe nie ma najmniejszego znaczenia. Pomijając, czy ktoś kogo nie interesuje wynik sportowy drużyny której kibicuje mieści się jeszcze w kategorii kibica w powszechnym tego słowa rozumieniu.
I teraz - nie twierdzę, że 400 osób to współsprawcy. To chyba jasne. Natomiast przyjmując, że powiedzmy tylko 3 osoby napierd... racami na stadion to teraz pytanie - ilu z pozostałych 400 zna te osoby osobiście? Mniej niż 30%? Nie sądzę. Jak dla mnie 397 (zakładając postronnych będących w określonym miejscu przez przypadek - tzn nieświadomych co jest jako atrakcja wieczoru zaplanowane) osób powinno mieć pretensje w pierwszej kolejności do pozostałych 3 a w drugiej do Bednarza. Przykład - jedzie grupa 5 osób na wakacje, jeden nawalony mówi do celnika "spierdalaj" - celnik zawraca wszystkich - do kogo pretensje że wakacje szlag trafił? Jaki inny sposób niż stosowanie odpowiedzialności zbiorowej proponujesz żeby zrobić porządek z tymi 3 jednostkami skoro pozostali nie zamierzają nic z nimi zrobić ani w jakikolwiek sposób im przeszkodzić? Jedni się ich boją innym imponują. Metoda może i przaśna ale stosowana powszechnie i często z dobrym skutkiem wszędzie tam gdzie mówimy o większej grupie. Zazwyczaj w takich przypadkach w dłuższej perspektywie cześć przestaje się identyfikować z jak zwał tak zwał sprawcami a część pójdzie za nimi w ogień i udziela im takiego czy innego wsparcia czyli de facto staje się współsprawcami ich też z punktu widzenia klubu wypada wyeliminować.
Kto jest/był sprawcą kierowniczym ( trzymając się konwencji) przynajmniej w mojej ocenie przemilczę ale większość może sobie sama dopasować osoby bo dobrze wiemy, że paru gówniarzy nie robi co chce bez zgody nazwijmy to "ważniejszych".

PS Skoro ze strony Stowarzyszenia nikt jednoznacznie i kategorycznie nie odciął się od wyżej omawianych sprawców to klub za pomocą jak zwał tak zwał "lojalki" wymaga tego od każdego z osobna. Inną sprawą jest to, że ta lojalka nie jest niczym innym tylko regulaminem stadionowym, który każdy z kupujących bilet/karnet jednoznacznie (aczkolwiek pewnie w 90% "w ciemno") podpisał. To, że większość miała to w dupie to już jest inna sprawa. Część pewnie przez zwykła głupotę, a część dlatego że uznała że i tak zrobi co chce. Otóż jak widać na załączonym obrazku nie do końca.
Ostatnio edytowane przez rafkur : 29.03.2014 o godz. 13:07.
Odpowiedz cytując
AntyMod
Senior Member

Stary 29.03.2014, 12:38
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a odpalaj sobie ile chcesz. Na tym forum masz moje pełne poparcie.

Rozumiem, że jako antymod znasz lepiej Regulamin tego forum ode mnie? Nikt tu nigdy nie był banowany za poglądy czy za "pirotechnikę", co najwyżej za łamanie Regulaminu (obrażanie, inwektywy, itd)

Pokaż mi choć jeden mój post, w ktorym wychwalam UFA Sports.

Naprawde, na tym forum sporo osób ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem.
Gdzie ja jestem?
Nie rozsmieszaj mnie- tutaj banowanie ludzi zalezy od widzimisie i humoru Twardych Szeryfów zza biurka- poprzednie 7 letnie konto zostalo zbanowane dozywotnio za napisanie druzyny ze stolicy z malej litery i za radosc ze frajersko stracila MP na rzecz Slaska ( bez zadnego przeklenstwa itd) - wiec sory- ale nie pisz glupot o regulaminach, bo niektorzy panowie z czerwonym loginem - robia co chca i jak chca ....
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 29.03.2014, 13:34
Greeg napisał(a):Wyświetl post

Jeszcze jedno o czym większość tutaj zdaje się zapominać. Niestety dla Was, albo stety w ogólności istnieje coś takiego jak domniemanie niewinności, a na chwilę obecną nie słyszałem, aby komukolwiek przedstawiono choćby zarzuty związane z odpaleniem rac na podczas Derbów czy też wystrzeleniem ich w stronę stadionu.
biletów.
Ale musisz przecież mieć świadomość, że domniemanie niewinności stosuje się w prawie karnym, w relacji Państwo-obywatel.
W relacji klub-kibice (odmowa sprzedaży biletów określonym osobom), ta zasada nie ma zastosowania.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 29.03.2014, 13:58
it napisał(a):Wyświetl post
Ale musisz przecież mieć świadomość, że domniemanie niewinności stosuje się w prawie karnym, w relacji Państwo-obywatel.
W relacji klub-kibice (odmowa sprzedaży biletów określonym osobom), ta zasada nie ma zastosowania.
A jaka zasada ma w tej relacji zastosowanie?

Masz tu kare i udowodnij ze nie jestes wielbladem? Zdrowe podejscie nie ma co...
Ostatnio edytowane przez MatMario : 29.03.2014 o godz. 14:03.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.03.2014, 14:54
Mam wrażenie, że tutaj niektórzy tęsknią za rządami "twardą ręką". W ramach wyższego celu, naginamy prawo i "szukamy paragrafów".
To prawda. Opinię buduję się mozolnie przez pewien czas, jednak burzy się ją w momencie. Ile tutaj głupot człowiek przeczytał w ciągu ostatnich dni, to głowa mała.

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 29.03.2014, 15:13
brawo Greeg bardzo mądry dobitny post, lecz uważaj bo za chwilę pojawią się doktorzy habilitowani i rehabilitowani prawa i innych sztuk walki o ktorych pojęcia nie mają ,ale będa walczyć niczym czarny rycerz z Monthy Pythona https://www.youtube.com/watch?v=Ah6k...=RDAh6kKb3km6g
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 29.03.2014, 15:50
Jacek, wlacz sobie tvp jeden i zobacz o co chodzi w zarzadzaniu klubem pilkarskim bo nie ogarniasz do konca chlopaku kto ci pieniadze na wyplate dostarcza...
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 30.03.2014, 00:23
Cytat:
Jeszcze słowo o mediach. W klubie latami nikogo nie dziwiło wpuszczanie na klubowe korytarze dziennikarzy, którzy pisali o Wiśle głównie źle (i nie chodzi tu o oceną gry piłkarzy), wymyślając wręcz szkodzące klubowi plotki, a czasami po prostu na niego pluli. Szczytem było panoszenie się po Pawilonie Medialnym dziennikarza, który na swoim facebookowym profilu napisał „Wisła... derby blisko”. Jegomość ten potem przyznał, że... za dużo wypił i go poniosło. Wtedy nikt w klubie nie zareagował… Dzisiaj ci sami dziennikarze bagatelizują sprawę bojkotu, mimochodem stwierdzają, że nie było na meczu prawie czterech tysięcy osób, skupiają się na spontanicznym dopingu, ładzie moralnym i pod koniec marca typują człowieka roku
No i ten fragment dobitnie swiadczy o tym że z Bednarza to zwykła ....a jest a nie prezes Wisły. Ja jemu się w sumie nie dziwię, gdyż po osobie która ma wspólnego z Krakowem tyle co ja z Warszawą nie spodziewam się zrozumienia w jakim klubie zaszczyt przyszło mu pracować.
Od początku "kadencji" jego morda kojarzona jest wyłącznie z zjazdem na każdej płaszczyźnie funkcjonalności naszego klubu w imię jakiejś .......onej mitycznej dziury, ok. przyszedł ciąć...ale tyle co sam s.......ił to tylko idiota by nie dostrzegł.

Ale ja nie o tym, gdyż gówno się znam na prawie spółkowym czy zapinaniu budżetu. Jednak doskonale wiem na czym polega - być za Wisłą !
Dla większości nas Wisła to nie mecze, kiełbachy, bojkoty, race, maczety, SkWk, przegadane godziny w lidze+ extra czy forum pełne zjebów...Wisła to nasz sposób na zycie a wszystko inne jest tylko dodatkiem.

Wisła to dobro założone w 1906r dla nas, przez nas...Wisła to historia pisana przez ludzi dla ludzi...Wisła to klub, Wisła to rodzina!

Żaden Bednarz czy inna ....a nie ma prawa ingerować w rzeczy święte! A włąśnie taką świętością dla gnidy z zewnątrz jest Wisła i jej kibice.
Nie mnie oceniać braci po szalu i nie mnie ferować wyroki, gdyz wiem że wszystkie działania w mniejszym lub większym stopniu są podejmowane dla dobra Wisły. Nie wszystko czego człowiek nie rozumie jest złem!

Działania Bednarza są skierowane przeciw kibicom a co się rozumie przez się, pośrednio w nasz klub. Uderzając w braci uderzasz w "rodzinę" a tego się ....a nie wybacza, tego się nie zapomina!

Kogo obchodzą finanse, licencje, kary czy konsekwencje ? Rodzina jest ....a najważniejsza ! Cała Wisła zawsze razem! Razem czyli nie z Bednarzem, na litość boską jego mać! Bez psiarni i zakazów!
Przecież to się w pale nie mieści co tu niektórzy za bzdury wypisują. Tłumaczę sobie to tym, że pewnie to banda z Jasła lub jakiejś Bencorki, która raz w.......iła kiełbase na meczu z Legią i myśli że finansuje klub.
Jednemu nie pasuje PDW, gdyż jest zbyt porządny by mieć znajomych w piudle a drugiemu antysemickie AJ...no ....a kabaret. No i te nieszczęsne race...te same co miały polecieć na Zawiszy, jak Bednarz prosił...Nie dlatego żeby odmieńcom zrobić dobrze, a dlatego że i tak huja kasy z biletów by bylo.

A jeśli ktoś uważa że Wisła to cyrk Cupiała a Bednarz to jego małpki, że mogą decydowac o klienteli to powiem wprost:

WYPIERDALAĆ NA BLONIA z tym cyrkiem ! Brać w....u ten twór SA, ten herb oraz pracowników, piłkarzy, policje i adios! - tyle wasze! Klientów to sobie możecie szukać pod halą targową lub na placu kleparskim. R22 to jest nasz dom - od zawsze!

Pozbawieni zasad i ideałów, którzy myślą że staną się ....a alternatywą, niech wyjdą z ukrycia monitorów i pokażą jaką są siłą!

edit by:FraMat
Ostatnio edytowane przez FraMat : 30.03.2014 o godz. 18:53.
Odpowiedz cytując
Manson33
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.03.2014, 07:01
forum pełne zjebów...
Nie sądź drugiego względem siebie samego...

Wisła to rodzina!
Fakt, Rodziny się nie wybiera !
Szanować ją też trzeba - smoczku
Myślenie nie boli !
Odpowiedz cytując
SharksiK
Senior Member

Stary 30.03.2014, 08:38
Manson33 napisał(a):Wyświetl post
Nie sądź drugiego względem siebie samego...
Ból dupy? Musi...

Cytat:
Fakt, Rodziny się nie wybiera !
Szanować ją też trzeba - smoczku
Oczywiście . Rodziny się nie wybiera i szacunek należy się każdemu,
Jak to bywa w rodzinie, zdarzają się nieporozumienia, kłótnie czy różnice zdań - normalka, wybaczyć idzie tez wiele, często nawet potrzeba.

Opowiedzieć się przeciw rodzinie ? Zakała!
Odpowiedz cytując
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Stary 30.03.2014, 10:59
Tam sytuacja była o tyle inna, że sąd uznał, że skoro odmówiono kibicowi sprzedaży biletu jedynie w kasach to stopień naruszenia tych dóbr osobistych byłby w sumie niewspółmierny do tej kwoty zapewne. Sąd nakazał wywiesić przeprosiny. U nas sytuacja kształtuje się inaczej, gdyż prezes obraził jakby nie było wszystkich członków SKWK na forum publicznym wielokrotnie. Czy to w wypowiedziach cytowanych w gazetach, telewizji czy oficjalnej stronie klubowej. Tak więc stopień naruszenia jest według mnie większy i zadośćuczynienie w postaci zasądzenia odpowiedniej kwoty na wskazany cel społeczny mogłoby się ostać .
Zauważ że nie spieram się czy odmówienie sprzedaży jest zgodne z prawem. Nie umiem tego ocenić - myślę że rozstrzygnięcie tej kwestii leży w gestii sądu. Uznaję jednak fakt iż tak odmowa czy zakaz ma miejsce. Skoro Ty uważasz że zadośćuczynienie będzie większe niż w przypadku L, jestem z tym w stanie się zgodzić i to swobodnie. Zakładam też taki bieg zdarzeń. Dlaczego? Dlatego że ewentualna kara wliczona jest w bilans zysków i strat klubu, bilans który zawiera w sobie spadek przychodów z biletów, ewentualne kary od komisji czy sankcje wojewody. Nie wiem dlaczego uważam że kara naliczona przez sąd za jakiś czas będzie niewspółmiernie niska do ewentualnych kar za race czy strat spowodowanych zamknięciem części trybun/stadionu. Być może dlatego że polityka państwa czy interpretacja prawa przez sądy w sprawach kibicowskich jest taka a nie inna. Życie pokaże czy Bednarz dobrze to w Excelu policzył.

rafkur, żeby być dokładnym trzeba Ci wypomnieć, że zapomniałeś jeszcze o sprawstwie polecającym . Nie wiem jakie masz pojęcie na temat prawa, ale stosujesz je tak wybiórczo, że strach się bać. (...) to powodzenia w próbie udowodnienia przed sądem, że te 400 osób wspólnie wykonało znamiona czynu zabronionego oraz zachodziło między nimi porozumienie
Cały czas wydaje mi się że z jakiegoś powodu (zapewne sympatii) gubisz kilka detali. Po pierwsze, świadomie czy nie pomijasz fakt iż lista na której opierał się Jacek bazuje na liście klientów restauracji owego feralnego dnia, natomiast lista ta została zmodyfikowana o inne będące w posiadaniu klubu listy, z poprzednich recydyw. Za DP:

Cytat:
Aż 420 zakazów stadionowych wydała wczoraj Wisła Kraków. Objęto nimi osoby podejrzewane o udział bądź współudział w zakłócaniu porządku podczas meczu Wisła Kraków - Ruch Chorzów. Z naszych informacji wynika, że zakaz dotknął nie tylko osoby, które zostały spisane przez policję po tym spotkaniu, ale również te, co do których zachodzi podejrzenie, że mogą zakłócać porządek na kolejnych meczach.
Lista nie jest zatem zgodna z lista policji. Co więcej - niewielka grupa z poszkodowanych z tych czy innych powodów się odwołała. Nie jestem prawnikiem, ale zakładam że nie jest to tak klarowne jakbyś chciał widzieć. Nawet jak się mylę, trzeba niezgodne działanie z prawem JB udowodnić, co oczywiście potrwa. Czyli w przypadku fiaska w procesie wracamy do bilansu zysków i strat.

Co więcej uważam że to co zrobił JB na krótką metę jest dobre dla obu stron. Klub ma spokój a stowarzyszenie większy odzew w proteście. Krótkowzroczne ponieważ polityka obu stron wcześniej czy później musi mieć wspólną cześć no ale ... duzi chłopcy są ogarną temat. Jest czas na ochłonięcie. Oby tylko żadna ze stron nie uzyskała znaczącej przewagi i upokorzyła drugiej strony. Tego widzieć nie chciałbym.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 30.03.2014 o godz. 11:41.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 30.03.2014, 11:48
Na początek całkowicie mylisz stan faktyczny. Nie ma zakazów! Klub po prostu odmówił sprzedaży biletów określonej liczbie osób, w tym około 400 osobom w przygniatającej większości Bogu ducha winnym, które piły piwo po meczu i bodajże 3 godziny po wystrzeleniu rac na stadion.

Chyba nie twierdzisz, że te 400 osób to współsprawcy ... a jeśli tak to powodzenia w próbie udowodnienia przed sądem, że te 400 osób wspólnie wykonało znamiona czynu zabronionego oraz zachodziło między nimi porozumienie <lol>.

Jeśli mówisz o staniu obok osób które trzymały race i rzuciły je na murawę - to nie jest karalne. Co do reszty Twojej wypowiedzi można mówić ewentualnie, podkreślam ewentualnie o pomocnictwie psychicznym (np. manifestacja solidarności z zachowaniem sprawcy) ale pamiętaj, że nie jest pomocnictwem pomoc udzielona po zakończeniu czynu zabronionego.

Czyli jeśli ktoś na stadionie odpalił race a mi z tego powodu cieszyła się później micha bo sorry, taki mam klimat to nie popełniam w tym wypadku wykroczenia. ....
Tak, tylko że punkt na który powołał się klub nie mówi że musisz popełnić przekroczenie aby można było mówić o cyt. z ustawy:
osobie, co do której zachodzi uzasadnione podejrzenie, że w miejscu i w czasie trwania imprezy masowej może stwarzać zagrożenie dla bezpieczeństwa imprezy masowej
Czyli Bednarz przyjął założenie: aprobujesz działania typu race - jesteś potencjalnie następnym który je odpali .. stąd też pewnie te odwołania - lojalki .
Tak naprawdę brakuje tu poprostu trybu odwoławczego do niezawisłego sądu.
Ostatnio edytowane przez Grantar : 30.03.2014 o godz. 12:06.
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.03.2014, 16:48
Krakowska napisał(a):
Krakowska policja zatrzymała czterech młodych mężczyzn (17-18 lat), członków Stowarzyszenia Kibiców Wisły Kraków za rozbój. - W sobotę około godz. 18 na ul. Emaus w Krakowie napadli z pałką na studenta, który szedł z dziewczyną, grozili mu i zabrali koszulkę z emblematami Cracovii - mówi podinsp. Mariusz Ciarka, rzecznik małopolskiej policji.

Jak informuje rzecznik policji, znaleziono przy nich karnety do sekcji "Trenuj Sporty Walki" w TS Wisła, prowadzonej przez Pawła M. pseud. Misiek, słynnego kibola Wisły.
Hahahaha. "artykuł sponsorowany".
Ostatnio edytowane przez dj_ibutti : 30.03.2014 o godz. 17:03.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 30.03.2014, 16:58
Hahaha....
A co legitymowali się kartami członkowskimi
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Stary 30.03.2014, 17:19
Panie studentow bijoooo!

Na wybiorczej jeszcze bardziej wodze fantazji popuscila maaciejasz.

Co za ludzie
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 30.03.2014, 17:35
A kart MPK nie znaleziono też przy nich czasem ? A ja wiemy MPK kierowane jest przez ludzi Majchrowskiego, który podgrzewał atmosferę na trenningu noworocznym, stwierdzeniem "nigdy nie zejdziemy na psy" i patrzył przez palce jak trenningi hokeistów miejskiej spółki, prowadził bandyta o pseud. "człowiek"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów